Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Kastamonu Ent...

Kastamonu Entegre’den Türkiye Mimarlık Kültürüne Katkı

Mimar: Han Tümertekin, fotoğraf: Cemal Emden

Kastamonu Entegre ve Han Tümertekin  Venedik’te güçlerini birleştirdi

08.10.2021 – Ağaç bazlı panel sektörünün yarım asırlık global markası Kastamonu Entegre, Venedik Bienali 17. Uluslararası Mimarlık Sergisi’nde yer alan, mimar Han Tümertekin ve Proje Ortakları’na ait “Yan Yana” (Side by Side) projesinin destekçisi oldu. Bienalin “Birlikte Nasıl Yaşayacağız?” temalı ana sergisi kapsamında hayata geçirilen eser, insanları daha önce bulunmadıkları yerlerde yan yana getirmenin olanaklarını ve potansiyellerini tartışmaya açıyor.

Mimar: Han Tümertekin, fotoğraf: Cemal Emden

Dünya Mimarlık Günü’nde anlamlı işbirliği

Mimar Han Tümertekin’in projesine verdikleri desteği Dünya Mimarlık Günü’nde açıklayan ve tüm mimarların bu özel gününü kutlayan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, Venedik Bienali Uluslararası Mimarlık Sergisi’nde Türkiye’den bir mimarın ilk kez yer almasının çok büyük bir gurur olduğunu belirterek, “Türkiye’de mimarlık kültürünün geliştirilmesine ve dünyada temsil edilmesine destek vermeyi misyonumuz olarak görüyoruz. Kastamonu Entegre’nin en önemli üretim üslerinden birinin yer aldığı İtalya’da, dünyaca ünlü mimarımız Han Tümertekin’le birlikte mimarlık ve sanat sahnesine çıkmak bizim için bir onurdur” dedi.

Mimar: Han Tümertekin, fotoğraf: Cemal Emden

Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) tarafından bu yılki Dünya Mimarlık Günü için “Sağlıklı Bir Dünya İçin Temiz Çevre” temasının seçildiğini de hatırlatan Yıldız şunları söyledi: “Mimari tasarımların; insanlara kaliteli yaşam alanları sunmanın ve şehre estetik katmanın ötesinde çevresiyle dost bir birliktelik içinde olması gerektiğini artık hepimiz biliyoruz. Han Tümertekin ve Proje Ortakları’nın eserinde nasıl ki insanların birbiriyle yan yana durmasının imkânlarını ve olasılıklarını tartışmaya açıyorsa, biz de doğayla ve diğer canlılarla yan yana durduğumuz bir mimarinin şartlarını her zaman zorlamalıyız. Kastamonu Entegre olarak sürdürülebilirlik odaklı üretimimizle ve doğa dostu ürünlerimizle bu yönde de elimizden gelen gayreti gösteriyor ve daha fazlasını yapmak için çalışıyoruz.”

İstanbul’dan Venedik’e uzanan tasarım yolculuğu; “Yan yana” 

İçinde bulunduğumuz koşullarda daha da anlamlı hale gelen “Yan Yana” projesine verdikleri destek için Kastamonu Entegre’ye teşekkürlerini sunan Han Tümertekin, “Farklı insan gruplarını yeni biçimlerde yan yana bir araya getirmek ve öngörülemeyen karşılaşmalara olanak sağlamak heyecan verici bir tasarım konusuydu. Pandemi öncesinde çalışmaya başladığımız bu proje, Venedik Bienali’nde yerini alana kadar çok çeşitli aşamalardan geçti. İlhamını İstanbul’un eşsiz coğrafyasına özel kentsel hareketlilikten, geçiş alanlarından ve günlük seyahatlerden alan ‘Yan Yana’, insanları daha önce bulunmadıkları yerlerde yan yana getirmenin olanaklarını ve potansiyellerini tartışmaya açıyor. Venedik’te, yine bir su kenarında ziyarete açılan bu mekânsal müdahalenin, İstanbul’un bağlamsal bir yeniden yorumlaması olduğunu söyleyebilirim.” dedi.

Mimar: Han Tümertekin, fotoğraf: Cemal Emden

Lübnanlı mimar ve yazar Hashim Sarkis’in küratörlüğünde hazırlanan “Birlikte Nasıl Yaşayacağız?” temalı bienal sergisinde katılımcılar, dünyanın yüzleştiği sorunlara karşı insanların bir arada yaşayabilecekleri mekânlar tasarladı. Bu soruya cevaben mimarlık, mühendislik, sosyal bilimler ve görsel sanatlar gibi farklı disiplinlerden uzmanların katkısıyla “Yan Yana” adlı strüktürü tasarlayan Han Tümertekin ve Proje Ortakları, bienalin ana mekânlarından Arsenale’nin en dikkat çekici eserlerinden birine imza attı. Ana malzeme olarak ahşabın kullanıldığı, özel tasarım bir çelik strüktürle desteklenen devasa yerleştirme, ziyaretçilere tarihi Venedik tersanesinin kıyısında keyifli bir mola ve sohbet imkânı sunuyor. Aynı zamanda çeşitli bienal etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Venedik Bienali 17. Uluslararası Mimarlık Sergisi, 21 Kasım tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

 

Kastamonu Entegre 600 Milyon TL’lik Samsun Yatırımını Tamamladı

03.03.2021 – Ağaç bazlı panel sektörünün global markası Kastamonu Entegre, yeni yatırımlarla üretim kapasitesini artırmayı sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl Samsun’da hayata geçirdiği 600 milyon TL’lik kontinü tesis yatırımını tamamlayan şirket, yeni tesisinde üretime başladı. Yatırımla ilgili açıklamalarda bulunan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, “Covid-19 döneminde ara vermeden sürdürdüğümüz yatırım çalışmalarımızın sonucunda, Samsun Yonga Levha Tesisimizin kapasitesi yıllık 500 bin metreküpe çıkarken, şirketimizin toplam üretim kapasitesi de 6 milyon metreküpe ulaştı” dedi.

Ağaç bazlı panel sektöründe Türkiye’nin lider, dünyanın altıncı büyük üreticisi olan Kastamonu Entegre, stratejik yatırımlarıyla üretimdeki gücünü pekiştirmeye devam ediyor. Samsun Yonga Levha Tesisi’nde yenileme ve kapasite artırımına yönelik 600 milyon TL’lik yatırımı tamamlayan şirket, mevcut katlı yonga levha tesisini kontinü tesise dönüştürdü. Devreye giren yüksek kaliteli levha ve laminasyon hatları ile Samsun’daki yıllık üretim kapasitesi yaklaşık 2,5 kat artarak 500 bin metreküpe ulaştı. Yüzde 30 pazar payı ile Türkiye’nin sektör lideri olan Kastamonu Entegre, Samsun Yonga Levha Tesisi’nde 120 kişiye daha iş imkânı sağlayarak, tesis genelinde toplam 300 kişiyi istihdam etmiş oldu.

Artan iç pazar taleplerine yönelik yeni yatırımlar 
Ağaç bazlı panel endüstrisinin, mobilya sektörü ile birlikte ülkemizde cari fazla veren nadir sektörlerden olduğuna dikkat çeken Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, Samsun yatırımına ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Bu ay itibariyle ülkemiz için çok değerli bir yatırımı daha hayata geçirdik. Samsun’daki eski tesisimizin faaliyetine son vererek, yıllık 500 bin metreküp üretim hacmine sahip yeni kontinü tesisimizde levha üretimine başladık. Böylece şirketimizin toplam üretim kapasitesini 6 milyon metreküpe ulaştırarak iç pazarın taleplerini en üst seviyede karşılamayı sürdüreceğiz.” Türkiye’nin büyüme hedeflerine ulaşmasında ağaç bazlı panel sektörünün önemli bir yere sahip olduğunu belirten Yıldız; “Bu yıl da yurt içinde tesis ve makine yatırımlarımıza ara vermeden devam edeceğiz.” dedi.

 

Kastamonu Entegre, Yurt Dışında En Hızlı Büyüyen Şirketler Arasında!

Kastamonu Entegre, İtalya Tesisi
Kastamonu Entegre, İtalya Tesisi

14.09.2020 – Ağaç bazlı panel sektörünün global markası Kastamonu Entegre, Capital Dergisi’nin “Yurt Dışında Kurulu En Büyük Türk Şirketleri” araştırmasında, Rusya ve Romanya tesisleri ile ilk 50’deki yerini sağlamlaştırırken, İtalya tesisi ile “Yurt dışında en hızlı büyüyen şirketler” listesine 3. sıradan giriş yaptı. Şirket, 2019 yılında %60’a yükselen “ciroda yurt dışı payı” ile Türkiye’nin global devleri arasında 8. sırada yer almayı başardı.

Sektöründe yurt dışına yatırım yapan ilk şirket olarak dünyanın altı ülkesinde yer alan tesisleriyle global marka gücünü sürekli pekiştiren Kastamonu Entegre, Capital Dergisi’nin hazırladığı “Yurt Dışında Kurulu En Büyük Türk Şirketleri / Global 50 Türk Şirketi” araştırmasında bu yıl da başarılı sonuçlara imza attı.

Ciroda yurt dışı payını %60’a yükseltti

Kastamonu Entegre, Rusya
Kastamonu Entegre, Rusya Tesisi

Son yurt dışı yatırım ile “İtalya’nın En Büyük Türk Yatırımcısı” ödülünü kazanan şirket, İtalya tesisinin üretime başlaması ile birlikte ile “Yurt dışında en hızlı büyüyen 17 şirket” listesine 3. sıradan hızlı bir giriş yaptı.

“Ciroda yurt dışı payı” kategorisinde, Türkiye’nin global devleri arasında 8. sırada yer alarak ilk 10’daki yerini koruyan şirket, 2018 yılında %57 olan yurt dışı payını 2019’da %60’a yükseltti.

Rusya pazarının en büyük MDF üreticisi ve ihracatçısı konumundaki Kastamonu Rusya, “Yurt dışında kurulu en büyük 50 Türk şirketi” kategorisinde 20. sırada yer alırken, grubun ilk yurt dışı yatırımı ve dünyanın üçüncü büyük kapı paneli üreticisi olan Kastamonu Romanya da listede 31. sırada yer aldı.

Grubun Balkanlar ve Orta Avrupa pazarındaki hakimiyetinde önemli paya sahip Kastamonu Bulgaristan ve Natron Hayat (Bosna Hersek) ise, “Yurt dışında kurulu Türk şirketlerinde 2. Lig” listesinde, 50 şirket arasında 11. ve 17. sıralarda yer almayı başardı.

“Sektörümüzde ihracatın %40’ını tek başına gerçekleştiriyoruz”

Yirmi yılı aşkın süredir devam eden yurt dışı yatırımları ile ağaç bazlı panel sektöründe dünyanın en büyük üreticileri arasında yer aldıklarını söyleyen Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, 2019 yılında 1,3 milyar dolara ulaşan cirolarının %60’ını yurt dışındaki tesislerden ve ihracattan elde ettiklerini vurguladı. MDF, yonga levha, laminat parke ve kapı paneli ürün gruplarının her birinde dünyanın ilk 4 üreticisi arasında yer aldıklarını hatırlatan Yıldız, “Romanya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Rusya ve İtalya’da yer alan üretim tesislerimizle, B2B sektöründe global bir Türk markası olarak tüm dünyaya ürünlerimizi taşıyoruz. Ayrıca, ABD’de odun yongası tedarik ve lojistik süreçlerini yönettiğimiz bir şirketimiz var. Yeni yatırımlarla birlikte toplam yurt dışı yatırım tutarımız 1 milyar doları aştı. Ciroda yurt dışı payına bakıldığında, yurt dışında kurulu en büyük 10 Türk şirketinden biriyiz. Global marka gücümüzü yeni yatırımlarla pekiştirirken, üretim ve ihracat alanlarında da liderliğimizi koruyoruz. Amerika’dan Çin’e 100 ülkeye yaptığı ihracatla her yıl açık ara sektör birincisi olan Kastamonu Entegre, Türkiye’den yapılan toplam ihracatın %40’ını tek başına gerçekleştiriyor.” dedi ve öncelikli hedeflerinin, mevcut tesislerin ve yeni yatırımların maksimum kapasiteyle çalışmasını sağlamak, ihracat coğrafyalarını ve pazar paylarını yükseltmek olduğuna dikkat çekti.

Kastamonu Entegre, Romanya Tesisi
Kastamonu Entegre, Romanya Tesisi

“Pandemi döneminde diğer ülkelerin karşılayamadığı talepleri de biz üstlendik”

Dünya ekonomisini ve global yatırımları derinden etkileyen Covid-19 pandemisine ilişkin görüşlerini de paylaşan Yıldız, şu açıklamalarda bulundu: “Global ölçekte faaliyet gösteren bir şirket olarak pandemi sürecini, Türkiye’de henüz vaka görülmeden önce, faaliyette olduğumuz ülkelerde deneyimledik ve kendimizi sürece hazırladık. Küresel salgının başlamasını takiben mağazaların kapanması ve birçok mobilya üreticisinin tesislerini kısmen veya tamamen kapatması nedeniyle iç talep azaldı, siparişler ertelendi. Ocak-Şubat-Mart 2020 satışlarımızın çok iyi olması ve düşen stoklar sayesinde kapasite kullanımımızın daha yüksek seyretmesi, bu zorlu dönemde bize önemli avantaj sağladı. İhracatta iç pazardaki gibi küçülme yaşamadık. Hatta bazı ülkelerin sağlık önlemleri ve lojistik sorunlar nedeniyle karşılayamadığı talepleri de biz üstlendik. Üretim ve ihracat alanlarındaki deneyimimiz, küresel rekabet ortamında bize önemli avantaj sağlıyor. Pandeminin yarattığı belirsizlik ortamına rağmen, yurt dışı pazarlardan elde ettiğimiz ciroyu artırmaya yönelik çalışmalara devam edeceğiz.”

Yurt dışındaki büyümesini sürdürüyor

Bölgesel lider olmak amacıyla 1998 yılında ilk yurt dışı yatırımını Romanya’da gerçekleştiren Kastamonu Entegre, sektöründe yurt dışında yatırım yapan ilk şirkettir. Toplam yurt dışı yatırım tutarı 1 milyar doları aşan şirket, dünyanın 3. büyük kapı paneli tesisine sahip olduğu Romanya’da, yonga levha üretiminde %30’luk pazar payını elinde bulunduruyor. Şirketin ikinci yurt dışı yatırımı olan Bulgaristan Yonga Levha Tesisi, bu ürün grubunda %40’lık pazar payı ile pazarın ikinci büyük oyuncusu.

Kastamonu Entegre, Bulgaristan Yeni Hattı
Kastamonu Entegre, Bulgaristan Yeni Hattı

Şirket, bu tesise yönelik yeni yatırımın ikinci etabı tamamlandığında üretim kapasitesini 2,5 katına çıkartmayı hedefliyor. Kastamonu Entegre’nin Balkanlar’daki diğer üssü olan Bosna Hersek’teki Natron Hayat tesisi, ilave yatırımlarla bölgenin en büyük kraft kâğıdı üreticisi konumuna geldi. Dünyada en yüksek kapasiteli MDF tesislerinden biri olan Rusya tesisleri ile ülkenin en büyük MDF üreticisi konumuna gelen Kastamonu Entegre, MDF ve parke ürün gruplarında %30’luk pay ile Rusya’da pazar liderliğini elinde bulunduruyor. Yurt dışı tesislerine son olarak İtalya’yı ekleyen şirket, yatırımın ikinci etabı tamamlandıktan sonra %20 pazar payı ile pazarın üçüncü büyük üreticisi olmayı hedefliyor.

Kastamonu Entegre’den 450 Milyon TL’lik Yeni Yatırım

27.07.2020 – Sektörüne yönelik stratejik yatırımlarla 50 yıldır girişimci ruhunu koruyan, Türkiye’nin ve dünyanın üretici gücü Kastamonu Entegre, Samsun’a yapacağı 450 milyon TL’lik yeni yatırım ile büyümeye devam ediyor. Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, yatırımın tamamlanmasıyla birlikte Samsun Yonga Levha Tesisi’nin yıllık üretim kapasitesinin yaklaşık 2,5 kat artacağını ve şirketin toplam üretim kapasitesinin 6 milyon metreküpe ulaşacağını belirtti.

Ağaç bazlı panel sektörünün yarım asırlık lider markası Kastamonu Entegre, sektörüne yönelik stratejik yatırımlara devam ediyor. Uluslararası alandaki girişimleriyle sektörün global oyuncusu haline gelen Kastamonu Entegre, yurt içinde yaptığı yatırımlarla da yereldeki gücünü pekiştiriyor. Şirket son olarak, bölge ekonomisine ve lojistik faaliyetlere büyük katkı sağlayan Samsun Yonga Levha Tesisi’ne yönelik 450 milyon TL’lik yeni bir yatırım kararı verdi. Bu yatırımla birlikte mevcut katlı yonga levha tesisinin tamamı kontinü tesise dönüşecek. Bu sene başlayan yatırım çalışmalarının 2021 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor.

Yeni yatırımla Samsun Yonga Levha Tesisi’nin yıllık üretim kapasitesinin 2,5 kat artacağını ve şirketin toplam üretim kapasitesinin 6 milyon metreküpe ulaşacağını belirten Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız; “Sektöre yönelik gerçekleştirdiğimiz stratejik yatırımlarla dün olduğu gibi bugün de girişimci ruhumuzu korumaya, Türkiye’nin ve dünyanın üretici gücü olmaya devam ediyoruz. Global marka gücünü devamlı artıran şirketimiz bugün; ana ürün grupları olan MDF, yonga levha, laminat parke ve kapı paneli ürünlerinin her birinde dünyanın en büyük 4 üreticisi arasında yer alıyor. Türkiye’de sektörün ihracat lideri olarak, 6 ülkedeki üretim tesislerimizle dünyanın 100 farklı ülkesine ihracat yapıyoruz.” dedi. Türkiye ağaç bazlı panel ve mobilya sektörlerinin cari fazla veren nadir sektörlerden olduğuna işaret eden Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: “2018 yılının ikinci yarısında yaşanan sektörel daralmaya rağmen, panel ve mobilya ihracatı miktar olarak %25, dolar bazında ise %14 oranında arttı. 2019 yılında iki sektörde toplam 3,6 milyar dolarlık ihracat yapılırken, 2,6 milyar dolar dış ticaret fazlası verildi. Covid-19 sürecinin pazarda yarattığı etkileri göz önüne aldığımızda, her iki sektördeki ihracat artış trendinin 2020 yılında da devam etmesinin, Türkiye ekonomisinin cari fazla vermeyi sürdürmesi için gerekli olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Katma değerli ürün ihracatına yönelik üretim kapasitesi artacak

Ülke ekonomisi için katma değerli ürün ve ihracat odaklı büyümeye ihtiyaç olduğuna inanan Kastamonu Entegre, yeni yatırım kararlarını bu bakış açısıyla şekillendiriyor. Ülkenin büyüme ve ihracatı artırma hedefine destek verecek teknolojik gelişmelerin ışığında, kapasite artırımına yönelik yapılan yeni yatırımla, Samsun’daki mevcut tesisin tümü yenilenerek kontinü tesise dönüştürülecek. İlave 100 kişiye daha iş imkânı sağlanarak, tesis genelinde toplam 300 kişi istihdam edilmiş olacak. Yıllık 200 bin metreküp üretim yapan Samsun Yonga Levha Tesisi, yatırımın tamamlanmasının ardından kapasitesini 500 bin metreküp seviyesine çıkartacak. Böylelikle Kastamonu Entegre’nin yıllık toplam üretim kapasitesi de 6 milyon metreküpe ulaşmış olacak.

 

Kastamonu Entegre’nin Akıllı Yüzey Projesine Uluslararası Ar-Ge Desteği!

23.07.2020 – Ağaç bazlı panel sektörünün global markası Kastamonu Entegre, üretim ve ihracat faaliyetlerine aralıksız devam ederken, Ar-Ge projeleri ile uluslararası platformlarda başarılı çalışmalara imza atmayı sürdürüyor. Şirket son olarak, İspanyol proje ortaklarıyla yürüttüğü “WOODPRINT” adlı akıllı yüzey projesi ile EUREKA Ar-Ge destek programından toplam 1 milyon TL fon almaya hak kazandı.

Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından Kastamonu Entegre, yurt içi ve yurt dışı yatırım ve üretim faaliyetleri ile ülke ekonomisine katkısını sürdürürken, öncü Ar-Ge çalışmaları ile uluslararası ortamda Türkiye’yi başarıyla temsil ediyor. Teknopark İstanbul’daki Ar-Ge merkezinde geleceğin teknolojilerini geliştirmek üzere yoğun çalışmalar yürüten Kastamonu Entegre, diğer yandan uluslararası programlara etkin katılım sağlayarak, farklı ülkelerden paydaşlarla birlikte geliştirdiği çözümlerle, global pazarda rekabet gücünü artıracak Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını bir üst kulvara taşıyor.

EUREKA etiketiyle birlikte 1 milyon TL destek

TÜBİTAK ve İspanyol fon kuruluşu tarafından desteklenen WOODPRINT akıllı yüzey projesi, EUREKA programı tarafından da onaylanarak ‘EUREKA etiketi’ almaya hak kazandı. Ar-Ge alanındaki uluslararası işbirliklerini destekleyerek, Avrupa’da ticarileşme potansiyeli yüksek ürünlerin ve üretim süreçlerinin geliştirilmesini teşvik eden EUREKA destek programı, WOODPRINT ile Kastamonu Entegre’ye toplam 1 milyon TL tutarında fon sağlamaya karar verdi.

Farklı fonksiyonları bir arada barındıran “akıllı yüzey”ler üretilecek

İkisi uluslararası olmak üzere, üç farklı otoritenin onayını alan WOODPRINT akıllı yüzey projesi, dijital baskı uygulamaları ve fonksiyonel kaplamalar kullanılarak ağaç bazlı panel sektörüne katma değerli ürünler sunmayı amaçlıyor. İspanyol proje ortakları ile geliştirilecek levhalara; su itici, kaymaz, kolay temizlenebilir vb. özellikler kazandırılarak ürünlerin katma değeri yükseltilecek ve pazara yeni nesil “akıllı yüzey”ler kazandırılmış olacak.

“WOODPRINT, uluslararası proje deneyimimizde yeni bir sayfa açacak”

İlk kez EUREKA desteği aldıklarını belirten Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, şu açıklamalarda bulundu: “Dünyanın 6 ülkesinde üretim tesislerine sahip olan şirketimiz, ihracat liderliklerinin yanı sıra Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarıyla da global marka gücünü sağlamlaştırıyor. Her yıl cirodaki payı artan inovatif ürünlerimizle, inovasyonu büyümenin yeni aracı olarak tanımlıyoruz. Dahil olduğumuz uluslararası projeler ufkumuzu genişletirken, farklı ihtiyaçlara ve özel coğrafyalara yönelik çözümler üretmede bizlere ilham veriyor. İspanyol firmaları TORRECID ve KUPSA ile birlikte yürüteceğimiz WOODPRINT, uluslararası proje deneyimimizde yeni bir sayfa açacak. Uluslararası otoriteler tarafından onaylanan bu değerli projeyi en iyi şekilde sonuçlandırarak, dünyadaki bilinirliğimizi artırmayı ve yeni iş birlikleri için güçlü bir referans oluşturmayı hedefliyoruz. Ülkemizdeki teknik yeterliliğin ve bilgi birikiminin artırılması, kuruluşların uluslararası teknoloji birikimine erişmesi ve uluslararası pazarlarda yer almasına katkı sağlanması amacıyla yürütülen kolektif Ar-Ge projelerinde yer almayı önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz.”

 

Kastamonu Entegre, Kendi Hammaddesini Kendi Üretecek

20.05.2020 – Ağaç bazlı panel sektörünün yarım asırlık global markası Kastamonu Entegre, sektördeki öncü çalışmalarına bir yenisini ekledi. Türkiye’de endüstriyel ormancılık alanında faaliyet gösteren ilk ve tek kuruluş olan ENAT AŞ’nin ikinci büyük ortağı konumundaki şirket, son olarak Bulgaristan tesisi için sürdürülebilir hammadde üretimine yönelik bir dikim çalışması başlattı. Yeni dikim sahasıyla birlikte yılda toplam 5 bin ton hammadde elde edilecek.

Kurulduğu günden bu yana doğal dengeyi koruma ve topluma katkı sağlama misyonuyla hareket eden Kastamonu Entegre, sektöründe sürdürülebilirlik raporu yayımlayan Türkiye’de ilk, dünyada ise ilk üç şirketten biri olarak öne çıkıyor. Ana ürün grupları olan MDF, yonga levha, laminat parke, kapı paneli ürünlerinin her birinde dünyanın en büyük 4 üreticisi arasında yer alan şirket, üretimde kullandığı odun hammaddesini yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan, yani gençleştirme ve bakım faaliyetleri sonucu ömrünü tamamlamış endüstriyel ormanlardan temin ediyor. Türkiye’de sürdürülebilir orman yönetimi ve endüstriyel plantasyon konusunda etkin rol oynayan Kastamonu Entegre, son olarak Bulgaristan’daki yonga levha tesisinin hammadde ihtiyacını karşılamak amacıyla Plovdiv bölgesinde, atıl durumdaki bir arazide plantasyon çalışması başlattı.

Kendi hammaddesini kendi üretecek

Tesis yatırımlarının yanı sıra endüstriyel plantasyon çalışmalarına da bütçe ayırmaya devam ettiklerini dile getiren Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız şu açıklamalarda bulundu:

“Bugün en büyük sorumluluğumuz ekonomik büyümeyi, kaynakları tüketmeden, verimli bir biçimde gerçekleştirmenin yollarını aramaktır. Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)’nun tespitlerine göre son 15 yılda, dünya orman alanlarında yüzde 5 azalma kaydedildi. Kastamonu Entegre olarak, tüm iş süreçlerimizi çevresel, sosyal ve ekonomik etkileri gözeterek gerçekleştiriyoruz. Sürdürülebilir orman yönetimi konusunda öncü çalışmalar yürüten şirketimiz, Tarım ve Orman Bakanlığı ile TEMA Vakfı öncülüğünde kurulan ENAT AŞ’nin ikinci büyük ortağı olarak önemli bir misyon üstleniyor. 2016’dan itibaren sektöre odun arz etmeye başlayan ENAT AŞ, bugüne kadar 14 bin dönüm (yaklaşık 2000 futbol sahası) üzerine 1,7 milyon fidan dikti. Sektörün global markası olarak, diğer ülkelerdeki tesislerimizde de kaynakların verimli kullanımını sağlayan endüstriyel plantasyon çalışmalarına önem veriyoruz. Son dönemde, Bulgaristan yonga levha fabrikamızın hammadde ihtiyacına yönelik çalışmalara hız verdik. Plovdiv bölgesindeki 864 dekarlık atıl belediye arazisini 32 yıllığına kiralayarak, buraya 110 bin adet kavak fidanı diktik. Yeni dikim sahamızda düzenli üretim yaparak, buradan her yıl levha üretimine uygun 5 bin ton hammadde temin etmeyi hedefliyoruz.”

Sürdürülebilir ormancılık faaliyetini belgeleyen FSC sertifikası ile üretim yapan Bulgaristan yonga levha tesisi, ‘Kendi Hammaddeni Kendin Üret’ sloganı çerçevesinde endüstriyel plantasyon çalışmalarına önümüzdeki dönemlerde de devam edecek.

Yonga levhada Orta Avrupa’nın üretim üssü

Kastamonu Entegre’nin ikinci yurt dışı yatırımı olarak 2001 yılında faaliyete geçen Bulgaristan Yonga Levha Tesisi, %40 pazar payı ile pazarın ikinci büyük oyuncusu konumunda yer alıyor. Bu ülkedeki ikinci büyük Türk yatırımı olan A Sınıfı Yatırımcı Sertifikası’na sahip tesis, ürünlerini Bulgaristan iç pazarının yanı sıra, Balkan ve Avrupa ülkelerine ihraç ediyor. Fransız Darbo şirketine ait 500 bin m3/yıl kapasiteli yonga levha üretim hattını satın alarak, Bulgaristan’daki tesisine taşıyan Kastamonu Entegre, 130 milyon dolarlık modernizasyon çalışmalarının birinci etabını geçtiğimiz yıl tamamlayarak hattın ilk bölümünde üretime başladı. İkinci etap tamamlandığında, üretim kapasitesini iki buçuk kat artırmayı hedefleyen şirket, Balkanlar ve Orta Avrupa’daki varlığını daha da güçlendirecek.

 

Kastamonu Entegre, İtalya’da Tasarım Merkezi Açtı!

04.07.2019 – Ağaç bazlı panel sektörünün yarım asırlık lideri Kastamonu Entegre, İtalya’nın Pesaro kentinde açtığı tasarım merkezi ile yurt dışındaki varlığını ve global marka gücünü pekiştiriyor. İtalya’nın en büyük Türk yatırımcısı olan Kastamonu Entegre, resmi açılışı gerçekleşen “Kastamonu Entegre Design Center” ile tasarım dünyasının merkezi İtalya’da, sektöre ve trendlere yön verecek ürün ve dekor geliştirmeye hazırlanıyor.

Kuruluşunun 50. yılında İtalya’da üretime başlayan Kastamonu Entegre, dekorasyon alanında yeniliklerin öncüsü İtalya’nın tasarım DNA’sından ve tüketici beklentilerinden hareketle, bu alandaki ihtiyaca cevap verecek özel bir mekânı hizmete açtı. Pesaro’da Kastamonu Entegre Design Center adıyla açılışı gerçekleşen mekân, hem çalışanlara hem de tüketicilere yeni ürün ve dekorasyon fikirleri için ilham oluşturmayı amaçlıyor. Pesaro Belediye Başkanı Matteo Ricci ve Marche Bölge Başkanı Luca Ceriscioli’nin de katıldığı açılışta konuşan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, İtalya mobilya sektörüne yönelik ürün ihtiyacına daha iyi yanıt verebilmek ve ürünlerinin tasarım yönünü ön plana çıkarmak amacıyla Pesaro’daki tasarım merkezini hayata geçirme kararı aldıklarını vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu:

“İtalya’da giderek artan bir tüketici talebiyle karşı karşıyayız. Marka bilinirliğimizin artması mutluluk verici bir gelişme. Dünyanın tasarım ve dekorasyon merkezi konumundaki İtalya’da, diğer ülkelerden farklı olarak sürekli yeni talep ve beklentiler pazarı şekillendiriyor. Bu doğrultuda, geleceğin tasarımlarını kullanıcılardan gelen geribildirimler ve öneriler ışığında birlikte şekillendireceğimiz bir tasarım merkezini hayata geçirme kararı aldık. İtalya’nın en büyük Türk yatırımcısı olarak, Pomposa tesislerimizde İtalyan ağaç bazlı panel sektörüne önemli katkıda bulunup, ithal ürünleri ikame ederken, Pesaro’daki yeni tasarım merkezimizle de bir Türk üretici olarak bölgenin nabzını tutmaya ve yeni fikirlerin tohumunu hep birlikte atmaya devam edeceğiz.”

Bir tasarım laboratuvarı: Kastamonu Entegre Design Center

Toplam 2.000 metrekarelik alana sahip Kastamonu Entegre Design Center’ın giriş katında, merkezin ana bölümü oluşturan laboratuvar yer alıyor. Pomposa tesislerindeki ürün numunelerinin üretildiği laboratuvarda ayrıca, Kastamonu İtalya ekibi ve müşterilerden gelen talepler doğrultusunda, özel siparişler de hazırlanıyor. Geniş bir depolama alanının yer aldığı giriş katında, önümüzdeki dönem konferanslara ev sahipliği yapması planlanan bir bölüm ile ek bir showroom alanı da bulunuyor.

Merkezin 500 metrekareye yayılan üst katında, İtalya koleksiyonundan ürünlerin yer aldığı showroom alanı ile pazarlama ve satış ekibi ofisleri ve toplantı odası yer alıyor.

Kastamonu Entegre, Sektöründe Zirveyi Elden Bırakmıyor

17.06.2019 – Ağaç bazlı panel sektöründe yarım asırdır kesintisiz üretimle faaliyet gösteren Kastamonu Entegre, Türkiyeİhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından hazırlanan “Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı 2018” sıralamasında 20 basamak birden yükseldi. 2017 yılında 107 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek 131. sırada bulunan şirket, 2018 yılında 139 milyon dolar ihracat rakamı ile listede 111. sıraya yükselerek ağaç bazlı panel sektöründeki ihracat liderliğini korudu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)’nin bu yıl 17’ncisini gerçekleştirdiği “Türkiye’nin İlk 1.000 İhracatçısı” araştırma sonuçları, İstanbul’da düzenlenen toplantıda açıklandı. 2018 yılının ihracat rakamlarını kapsayan araştırmaya göre ağaç bazlı panel sektörünün yarım asırlık global markası Kastamonu Entegre, 139 milyon dolar ihracat rakamı ile en fazla ihracat yapan 1.000 şirket listesinde 111. sırada yer aldı.2017 yılında 107 milyon dolar ihracat rakamı ile 131. sırada yer alan şirket, 2018’deki performansını yüzde 29 arttırarak, ağaç bazlı panel sektöründeki ihracat liderliğini korudu.

Son yıllarda ihracatta hedef büyüttüklerini ve stratejik önceliklerinin daralan iç piyasayı dengelemek için yurtdışı pazarlardan elde edilen ciroyu arttırmak olacağını vurgulayan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, Türkiye’de yaptıkları üretimin %25-30’unu ihraç etmeyi hedeflediklerini belirtti. Yıldız, şu açıklamalarda bulundu: “MDF, yonga levha, laminat parke, kapı paneli olmak üzere ürün bazlı baktığımızda dünyanın ilk 4 üretici içerisinde yer alan ve dünya laminat parke üretiminde %6 pazar payına sahip bir Türk şirketi olarak, Amerika’dan Çin’e 100 ülkeye ihracat yapıyoruz. Son yıllarda ihracat potansiyelimizi arttırmaya, yurt dışında büyümeye ve inovasyona hız kazandırdık. Bu çalışmalarımızla Türkiye’nin ihracat şampiyonları arasında yerimizi sağlamlaştırıyoruz. Aynı zamanda ülkemizin ihracat yükselişine katkı sağlayan şirketlerden biri olmanın gururunu yaşıyoruz.”

Yıldız, yeni tesislerin üretime başlaması ile birlikte, toplam satış gelirinin %60’ını yurt dışı operasyonlardan ve Türkiye’den yapılan ihracattan gelmesini hedeflediklerini sözlerine ekledi.

 

“Sektöründe Rusya’nın En Büyük İhracatçısı Olan Kastamonu Rusya, İhracat Ağını Genişletiyor”

13.06.2019 – Ağaç bazlı panel sektörünün yarım asırlık öncü şirketi Kastamonu Entegre, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ev sahipliğinde düzenlenen “Türkiye-Tataristan İş Forumu İstanbul”a katıldı. Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, T.C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Andrey Podyelişev ve DEİK/Türkiye-Rusya İş Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan‘ın katıldığı forumda, iki ülkenin iş dünyasından önde gelen isimler bir araya geldi. Forum nedeniyle açıklamalarda bulunan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, dünyada tek çatı altında üretim yapılan en yüksek kapasiteli MDF tesislerinden biri olan Rusya tesislerinden 30 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini belirtti.

Dünyanın sayılı büyük kapasiteli tesislerinden biri olan Kastamonu Rusya, yıllık 1 milyon m3 MDF ve 35 milyon m2 Floorpan marka laminat parke üretim kapasitesi ile öne çıkıyor. Bu hacim ile Rusya’nın en büyük MDF üreticisi konumuna gelen ve ürünlere göre % 20 ile 35 arasında pazar payına sahip olan şirket; MDF ürün grubunda %25,parke ürün grubunda ise %22 pazar payı ile pazar liderliğini koruyor. Türkiye ile Tataristan arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ev sahipliğinde düzenlenen “Türkiye- Tataristan İş Forumu İstanbul” kapsamında açıklamalarda bulunan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, 2014 yılında faaliyet geçirdikleri, 1 milyon m² açık, 125 bin m² kapalı alana sahip üretim tesisine yönelik bugüne dek 550 milyon USD yatırım yaptıklarını vurguluyor. Tesislerden elde edilen ürünlerin %60’ı Rusya pazarına, %40’ı ise komşu ülkelere ve Avrasya pazarına sunuluyor.

“Ticari ilişkilerin potansiyeli yansıtacak seviyeye gelmesi en büyük temennimiz”

İki ülke arasındaki ticari ilişkileri değerlendiren Yıldız, Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov’un yatırımcılara olan ilgi ve desteğinin, ülkede yatırım yapılmasında önemli rol oynadığını belirtiyor. Yıldız sözlerine şöyle devam etti:

“Artan karşılıklı üst düzey ziyaretler, gelişen ekonomik ve ticari ilişkiler, enerji projelerinde artan işbirliği, savunma sanayindeki anlaşmalar ve bölge içinde gerçekleştirilmesi planlanan diğer faaliyetlerin çeşitliliği, Rusya ve Türkiye arasındaki çok yönlü ilişkinin güçlü işaretleri olarak görülmektedir. İki ülke arasındaki iş birliklerinin artması, pazarlar arasındaki payı arttırmak için önemli bir fırsat teşkil etmektedir. Kastamonu Entegre olarak, ilişkilerin gelişmesine yönelik faaliyetlerimize devam edeceğiz.”

 

Kastamonu Entegre, Türkiye’nin İnovasyon Ligi Şampiyonları Arasında

06.05.2019 – Ağaç bazlı panel sektörünün yarım asırlık öncü şirketi Kastamonu Entegre, Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen “Türkiye İnovasyon Haftası”nın ödül programı İnovaLİG’de “İnovasyon Stratejisi” kategorisinde ikinciliğe layık görüldü. Resmi açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirdiği etkinlikte ödülü, Hayat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Kiğılı, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TİM Başkanı İsmail Gülle’den aldı.

Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından 2012 yılından bu yana düzenlenen “Türkiye İnovasyon Haftası”, 3-4 Mayıs 2019 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Türkiye’de inovasyon kavramının yerleşmesine ve gelişmesine büyük katkı sağlayan ve inovasyon ekosisteminin en büyük buluşması olan “Türkiye İnovasyon Haftası”nın resmi açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdi. 2018 yılı inovasyon şampiyonlarının ödüllendirildiği Türkiye’nin İlk İnovasyon Geliştirme Programı “İnovaLİG” ödül töreninde Kastamonu Entegre, “İnovasyon Stratejisi” kategorisinde farklı sektörlerdeki birçok firmayı geride bırakarak ikincilik elde etti.

“İnovasyon, hem stratejik önceliğimiz hem de kurum kültürümüzün ayrılmaz bir parçası”

İnovasyonun, kurum kültürlerinin ayrılmaz bir parçası ve stratejik öncelikleri olduğunu vurgulayan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Türkiye’nin İnovasyon Liderleri’nin belirlendiği İnovaLİG’de, 1216 şirket arasından ikinci seçilmenin büyük gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Şirketlerin inovasyon vizyonu, stratejileri, bu stratejilerin yaygınlaşması, inovatif projelerin ticarileşmesine göre yapılan üç aşamalı detaylı değerlendirmenin ardından birçok firmayı geride bırakarak, sektörümüzde bu ödüle değer görülen tek firma olduk. Kendine global hedefler belirleyen Kastamonu Entegre için tüm sektörlerin başvurduğu bu kapsamlı yarışma programında, 50. yılımıza denk gelen bu ödülün anlamı büyük. Sürekli gelişim ilkesi doğrultusunda, inovasyonu tüm iş süreçlerimize entegre ederek; yeni ürün, ürün ve süreç geliştirme, verimlilik artırma, etkin kaynak kullanımı ve çevre teknolojileri alanlarında projeler yürütmeye devam edeceğiz.”

 

Kastamonu Entegre 50. Yaşını Kutladı

Sektöründe Türkiye’ye İlkleri Kazandıran Kastamonu Entegre 50 Yaşında

02.05.2019 – Hayat Holding’in global ölçekte faaliyet gösteren iki büyük grubundan biri olan Kastamonu Entegre, kuruluşunun 50. yılına yönelik iç lansmanı İstanbul’daki Merkez Ofis binasında düzenlenen özel bir etkinlikle çalışanlarıyla birlikte kutladı. Kutlama etkinliğine Hayat Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmet Avni Kiğılı, Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, direktörler, danışmanlar ve merkez ofis çalışanları katıldı. Etkinlikte bir konuşma yapan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, dinleyicilere şöyle seslendi: “Bugün geldiğimiz noktada, sektöre yön veren, ülkesine değer katan, öncü bir kuruluş olma hedefiyle hareket ederek, adımızın hep ilkler ve yeniliklerle bir arada telaffuz edilmesini sağladık. Daha iyi bir gelecek için hep birlikte çalışmaya, bu mirasa layık olmak ve ülkemizi geleceğe taşımak için el ele vermeye devam edeceğiz.”

Ağaç bazlı panel sektöründe Türkiye’nin ve dünyanın üretici gücü Kastamonu Entegre’nin kuruluşunun 50. yılı kapsamında düzenlenen etkinlik, şirketin ellinci yıl logosunun tanıtımı, manifesto ve yarım asırlık başarı hikayesinin kilometre taşlarını içeren film ile tüm üretim tesislerinde çekilen kutlama mesajlarınınizlenmesi ile başladı. Ardından söz alan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, önce yerel sonra bölgesel ve nihayetinde global ölçekte başarıya ulaşan şirketin bu başarılarının, aynı zamanda Türkiye ekonomisi ve sanayisinin gelişiminin de bir yansıması olduğunu vurguladı. Konuşmasına, “Ülkemizin kalkınması için üretmek gerektiğine inanan Hayat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Yahya Kiğılı’nın, Türkiye’nin sanayileşmesi yolunda attığı cesur adımlardan ilki” sözleriyle başlayan Yıldız, 50. yıllık başarıları sürdürülebilir kılmak adına stratejik önceliklerini belirlediklerini vurguladı. Öncelikli hedeflerinin, kaynakları etkin kullanarak sürdürülebilir büyümeyi sağlamak olduğunun altını çizen Yıldız, “Türkiye girişimcilik tarihine güçlü bir örnek teşkil eden, adından övgüyle bahsettiren şirketimiz, tüm motivasyonunu global iş anlayışı çerçevesinde şekillendiriyor. Şirketimiz, sektörüne yönelik gerçekleştirdiği stratejik yatırımlarla bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da girişimci ruhunu korumaya, Türkiye’nin ve dünyanın üretici gücü olmaya devam edecek.” dedi. Aynı zamanda yıl içerisinde 50.yıla özel farklı etkinlikler yapmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Gerçekleştirilen törende söz alan Hayat Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmet Avni Kiğılı yaptığı konuşmada, 1969’dan beri sektöründe Türkiye’ye ilkleri kazandıran Kastamonu Entegre’nin, Hayat Grup bünyesinde ayrı bir yeri olduğuna dikkat çekerek, “Nüveleri 1937’de tekstil ticaretiyle atılmış olan grubumuzun ilk sanayicilik deneyimi Kastamonu Entegre’den gelir. İlk sanayicilik deneyimimiz olmasına rağmen, Türkiye’nin ilk MDF Tesisini de, sektörün ilk yurtdışı yatırımını da Kastamonu Entegre gerçekleştirmiştir. Hülasa, başarma azmi, takım ruhu, yenilikçi yaklaşım ilk günden bu yana grubumuzun doğasında var.” diyerek, bu süreçte emeği geçen tüm Kastamonu Entegre çalışanlarına teşekkür etti.

Etkinlikte ayrıca her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kıdem Teşvik Plaket Töreni gerçekleşti. Düzenlenen törende, Kastamonu Entegre bünyesinde 5, 10, 15, 20 ve 30 yılını dolduran çalışanlara plaket verildi.

 

​​Kastamonu Entegre, Bulgaristan Tesislerine Ek Hat Yatırımı Yaptı

Kastamonu Entegre’nin Bulgaristan Tesislerine Taşınan Hattının İlk Bölümü Devreye Girdi

27.04.2019 – Sektörüne yönelik gerçekleştirdiği stratejik yatırımlarla 50 yıldır girişimci ruhunu koruyan, Türkiye’nin ve dünyanın üretici gücü Kastamonu Entegre, Bulgaristan’daki yonga levha tesisine yönelik 130 milyon USD’lik modernizasyon çalışmalarının ilk etabını tamamladı. Toplam kapasitesi 500 bin m3/yıl olan yeni hattı iki aşamalı olarak devreye alacaklarını belirten Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, çalışma tamamlandığında, üretim kapasitesini yüzde 150 oranında artırarak, Balkanlar ve Orta Avrupa’daki etkinliklerini arttıracaklarını sözlerine ekledi.

Kastamonu Entegre, sektörüne yönelik gerçekleştirdiği stratejik yatırımlara devam ediyor. Son olarak, Fransa’da Darbo şirketine ait 500 bin m3/yıl kapasiteli yonga levha üretim hattını satın alarak, Bulgaristan’daki tesisine taşıyan şirket, modernizasyon ve bakım çalışmaları tamamlanan hattın ilk bölümünü devreye aldı. Toplam yatırım bedeli 130 milyon USD tutarında olan ve ikinci etabında önümüzdeki dönemde devreye girmesiyle üretim kapasitesini yüzde 150 oranında artırmayı hedefleyen şirket, ürünlerini Bulgaristan iç pazarının yanı sıra Balkan ve Avrupa ülkelerine ihraç edecek.

“Bulgaristan pazarının yüzde 40’ına üretim yapıyoruz”

2001 yılında, şirketin ikinci yurt dışı yatırımı olarak faaliyete geçen Kastamonu Bulgaria A.D. bünyesindeki Yonga Levha Tesisi’nde, 220 bin m³/yıl kapasite ile, mobilya ve dekorasyon üretiminde kullanılan yüksek kaliteli ham ve melamin kaplı yonga levha ve palet üretimi yapılıyor. Ek hat yatırımının taamının üretime geçmesi ile birliktebölgedeki etkinliklerini daha da artıracaklarını belirten Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, Bulgaristan tesislerinin bu ülkedeki ikinci büyük Türk yatırımı olduğunu vurguluyor:

“Hammadde tedarikinde sahip olduğu avantajlar nedeniyle, yurt dışındaki ikinci yatırımımızı 30 milyon Euro yatırım ile Bulgaristan’da yaptık. 2001 yılında faaliyete geçen 200 bin m² alana sahip tesisimizde, ürettiğimiz ham ve melamin kaplı yonga levha ve pelet üretiminin yüzde 40’ını Bulgaristan pazarına sunuyoruz. Bu yılın ilk çeyreğinde birinci bölümü faaliyete geçen ek hat ile Bulgaristan’daki en büyük Türk yatırımcılardan biri olmaya devam ediyoruz. Ürünlerimiz Doğu Avrupa, Balkanlar ve özellikle Yunanistan ve İtalya’dan yoğun talep görüyor.” dedi.

“Bulgaristan’daki yatırımlarımız ile A Sınıfı Yatırımcı Sertifikası’na sahibiz”

Kastamonu Bulgaria A.D., geçtiğimiz yıl, A sınıfı yatırımlar için sunulan teşvik belgesinin sahibi oldu. Bulgaristan’daki yatırımlara yönelik desteklerin Bulgaristan Yatırımları Teşvik Kanunu çerçevesinde sağlandığını ve geçen yıl teşvik belgesi aldıklarını belirten Yıldız, <i “=””>“Tesislere yönelik gerçekleştirilen yatırımlar, kapasite artırımları, üretimin çeşitlendirilmesi, üretim süreçlerinin yeniden yapılandırılması gibi başlıklar, A sınıfı yatırımcı sertifikası kapsamında değerlendiriliyor. <i “=””>Bulgaristan tesisimize kuruluşundan bu yana toplamda yapmış olduğumuz yatırımlar ile hem teknolojimizi yenileyeceğiz, hem de üretim kapasitemizi iki buçuk katına çıkararak, Bulgaristan ekonomisine katkımızı artıracağız.” açıklamasında bulundu.

Sosyal politikaları ile ödüllü tesis

2015’te “Güvenlik Yılı” ilan edilen tesis, çalışanların iş sağlığı ve güvenliğine verilen önemin bir göstergesi olan “Prometheus” Ödülü’ne layık görüldü. Aynı yıl Bulgaristan Tarım ve Ormancılık Bakanı tarafından verilen “Kurumsal Sosyal Sorumluluk Taşıyan Şirket” ödülünü aldı. 2000 yılından itibaren Kazanlık “Gül Festivali”nin ana sponsorları arasında olan Kastamonu Bulgaristan, Kazanlık Parkı Gül Bahçesi’nde bulunan Bulgaristan’ın tek Gül Müzesi’nin restorasyon çalışmalarına da sponsor oldu. Tesis, 2016 yılında Kazanlık Belediyesi tarafından “Bölgenin en hayırsever kuruluşu” seçildi.

Endüstriyel Plantasyon Ormancılığı ile 2000 Futbol Sahası Alan Ağaçlandırıldı

ENAT ile Bugüne Kadar 2000 Futbol Sahası Alan Ağaçlandırıldı

25.03.2019 – Ağaç bazlı panel sektörünün yarım asırlık güvenilir markası Kastamonu Entegre, endüstriyel plantasyon ormancılığı konusundaki öncü çalışmaları ile öne çıkıyor. Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında açıklamalarda bulunan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, çevreye ve topluma katkı hedefiyle hayata geçirdikleri projeleri şu sözlerle özetliyor: “Kastamonu Entegre olarak, gelecek nesillere daha yaşanır bir dünya bırakmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hem küresel standartlara uygun ve sürdürülebilir bir üretim gerçekleştiriyor hem sıfır atık projeleri kapsamında doğal kaynakların korunmasına katkı sağlıyoruz. ENAT ile endüstriyel plantasyon ormancılığı alanında, “Geri Dönüşüm Bahçeleri” ile geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik alanında farkındalık yaratmayı hedefliyoruz.” dedi.

Kuruluşunun 50. yılını kutlayan Kastamonu Entegre, çevre ve sürdürülebilirlik yaklaşımlarını, kurumsal yönetim ilkelerinin ayrılmaz bileşenleri olarak görüyor. Endüstriyel plantasyon ormancılığı konusuna dikkat çeken şirket, sürdürülebilir orman yönetimi konusunda öncü çalışmalar gerçekleştiriyor. Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında açıklamalarda bulunan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, Tarım ve Orman Bakanlığı, Tekfen Holding, Kastamonu Entegre ve birçok sektör oyuncusunun öncülüğünde kurulan ENAT AŞ ile başarılı sonuçlar elde ettiklerini vurguluyor:

“Üretimde kullandığımız odun hammaddesi, ormanlarda yapılan gençleştirme ve bakım faaliyetleri sonucu ömrünü tamamlamış ormanlardan temin ediliyor. Ormanların sürekliliğinin sağlanması ve verimliliğinin artması bu bakım çalışmalarıyla sağlanıyor. Endüstriyel plantasyon ormancılığı konusunda örnek olmak ve bunun gelişimini sağlamak hedefiyle, ENAT AŞ paydaşları olarak bu yapıyla birlikte endüstriyel plantasyon kavramını yaygınlaştırmak, doğal orman alanlarının daha iyi korunması, orman ürünleri sektöründeki hammadde tedarikinin kesintisiz devam etmesi, erozyonun önlenmesi ve karbon emisyonunun azaltılmasını hedefliyoruz. Bu şirket bugüne kadar 14.000 dönüm araziye 1,7 milyon fidan dikti ve 2016 yılından itibaren sektöre odun arz etmeye başladı.”

“50. yılda 50 okula ‘Geri Dönüşüm Bahçesi’ kuruyoruz”

Kastamonu Entegre, adını aldığı ve ilk üretim tesislerinin bulunduğu Kastamonu iline özel bir projeyi hayata geçirdi. Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteklediği proje ile tesislerde değerlendirilen ahşap, plastik gibi atık malzemelerden üretilen birbirinden renkli bank, koltuk, masa ve saksılar 50 okula bağışlanıyor. “50. Yılda 50 Okula Geri Dönüşüm Bahçesi” adlı proje kapsamında bugüne dek 6 okula ulaşıldı. Bugüne dek atıkların değerlendirilmesi ile tekrar kullanıma özendirilmesi konularında sektöründe öncü çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, 50. kuruluş yıllarında bu kez çocuklarda geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik alanında farkındalık yaratmayı hedeflediklerinin altını çizerek şu açıklamalarda bulundu:

“Yarım asırlık süreçte, insan ve toplum ekseninde şekillendirdiğimiz tüm çalışmalarımızı, değerlerimize ve tüm operasyonlara entegre ediyoruz. 50. yılımızda da ‘Geri Dönüşüm Bahçesi’ projesini hayata geçirerek, çocuklarımızda çevre bilincini geliştirmeyi, geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik konularında farkındalık yaratmayı hedefledik. Bu doğrultuda ilk etapta, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de destekleriyle, Kastamonu Duruçay İlkokulu, Kastamonu Hacıbey İlkokulu, Kastamonu Şehit Burak Kapuoğlu İlkokul ve Ortaokulu, Kastamonu 10 Aralık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Hanönü Şehit Faruk Karagöz İlkokulu’na gönderim yaptık. Diğer okullara da yıl içinde gönderimlerimiz devam edecek.”

 

Kastamonu Entegre, Standında Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ı Ağırladı

02.01.2018 – Ağaç bazlı panel sektörünün global oyuncusu Kastamonu Entegre, Türkmenistan’ın Aşkabat kentinde bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilen Türk İhraç Ürünleri Fuarı’na katıldı. Fuar açılışını gerçekleştiren Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Türkmenistan Ticaret ve Dış Ekonomik İlişkiler Bakanı Amandurdu İşanov ile birlikte Kastamonu Entegre standını ziyaret etti.

Kastamonu Entegre, Türkmenistan’ın Aşkabat kentinde düzenlenen 9. Türk İhraç Ürünleri Fuarı’na katıldı. Dördüncü kez katıldığı fuarda, Reflection, Evogloss, Glossmax, Floorpan ve Rusya laminat parke serilerini beğeniye sunan şirket, ürünlerini Orta Asya bölgesine taşımış oldu. Açılışını Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın gerçekleştirdiği fuarda, iki ülke arasındaki ticaretin, karşılıklı yatırımların ve iş birliğin artırılmasının gerekliliği vurgulandı. Açılış konuşmalarının ardından fuar alanındaki standları gezen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkmenistan Ticaret ve Dış Ekonomik İlişkiler Bakanı Amandurdu İşanov, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet, Kastamonu Entegre standına uğrayarak sergilenen ürün ve hizmetler hakkında detaylı bilgi aldı.

Kastamonu Entegre 2019 Hedefleri

Kastamonu Entegre’nin Amerika’dan Çin’e 100’ün üzerinde ülkeye yaptığı ihracatla her yıl açık ara sektör birincisi olduğunu vurgulayan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, 2019 yılına yönelik hedeflerini şu sözlerle özetledi:

“Bu yıl, Türkiye’de yaptığımız üretimin %25-30’unu ihraç etmeyi, global olarak da toplam satış gelirlerimizin %60’ının yurtdışı operasyonlarından ve Türkiye’deki ihracat faaliyetlerimizden gelmesini hedefliyoruz. 50 yıllık tecrübemiz ile 2019’da yurtdışı pazarlarında büyümek de odaklandığımız konular arasında yer alıyor. İtalya ve Bulgaristan’daki tesislerimizin devreye girmesiyle Romanya ile birlikte Balkanlar ve Orta Avrupa’daki etkinliğimizi artıracağız.”

Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, Türkmenistan’da gerçekleştirilen Türk İhraç Ürünleri Fuarı vesilesiyle Orta Asya pazarına uzandıklarını belirtirken, iki ülke arasındaki ilişkilerin önümüzdeki süreçte artmasını dilediklerini sözlerine ekledi.

 

Kastamonu Entegre, İtalya Pazarında Hedefi, Yüzde 20 Pazar Payı!


29.12.2018 – İtalya’ya şu ana dek 180 milyon USD tutarında yatırım yapan Kastamonu Entegre, İtalyan Ticaret Odası tarafından özel bir ödüle değer görüldü. Törende, Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız’a ödülünü, İtalya İstanbul Başkonsolosu Elena Sgarbi takdim etti. Firma, ikinci etap tamamlandıktan sonra devreye girecek tesisleriyle İtalya’da %20 pazar payı hedefliyor.

Geçtiğimiz yıl İtalya’nın üçüncü büyük yonga levha üreticisi Gruppo Trombini’yi satın alarak üretim haritasını genişleten Kastamonu Entegre, gerçekleştirdiği bu yatırımla birlikte “İtalya’daki En Büyük İki Türk Yatırımcı”dan biri oldu. Türkiye ve İtalya arasında ticari ve kültürel ilişkilerin gelişmesi için, 130 yılı aşkın süredir faaliyetlerini sürdüren İtalyan Ticaret Odası tarafından verilen ödül, Pera Palace’da İtalya İstanbul Başkonsolosu Elena Sgarbi, İtalyan Ticaret Odası Başkanı Livio Manzini ve eşi Giovanna Manzini, İtalyan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Demet Sabancı’nın ev sahipliğindeki gala gecesinde takdim edildi. Türkiye’nin sanayi ve ticaret odalarından üst düzey katılımın gerçekleştiği geceye, Hayat Holding İcra Kurulu Başkanı Avni Kiğılı, Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.

“50 yıllık tecrübe ile yurt dışı pazarlarında büyümeye odaklanıyoruz”

İtalya’daki tesislere ilk etapta 180 milyon USD tutarında yatırım yaptıklarını belirten Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, ikinci etap tamamlandıktan sonra toplamda 800 bin m3/yıl kapasiteye sahip tesisleri devreye girdiğinde İtalya’da %20 pazar payı hedeflediklerinin altını çizdi. Bu tesislerde %100 geri dönüşümlü hammadde kullanarak, başta İtalya olmak üzere Avrupa mobilya sektörüne yönelik ham ve melamin kaplı yonga levha üretimi yapacaklarını belirten Yıldız, yeni yatırımlarla birlikte yurt dışındaki yatırımlarının tutarının 1 milyar USD’yi aştığını ve 2019 yılında yurt dışı pazarlarda büyümeye odaklandıklarını söyledi. Yıldız, İtalya’ya ve sektöre yönelik katkılarını şu sözlerle ifade etti: “Bu yatırımla İtalya’ya halen başka ülkelerden ithal edilen ve mobilya endüstrisi tarafından tüketilen 800 bin m3 ham ve melamin kaplı yonga levhayı Kastamonu Italia tarafından ikame ederek, İtalyan ağaç bazlı panel sektörüne ve ekonomisine de katkıda bulunmuş olacağız. Ürünlerin yerel olarak üretilmesi, ekolojik ayak izini azaltmanın yanı sıra İtalya’daki geri dönüşümlü ahşap ürünlerin kullanımını da artıracak.”“2019 yılında ihracat hedefimiz 180 milyon dolar!”

İhracat rakamlarıyla öne çıkan Kastamonu Entegre’nin, 2017 yılında 135 milyon dolar olarak gerçekleşen ihracat rakamları, bu yıl %33 artışla 180 milyon USD’a ulaştı. Yıldız, ihracat oranlarını her yıl %20’nin üzerinde arttırdıklarını ekledi: “İhracat hedeflerimizi her yıl üstlere taşıyoruz. 2019 yılında Türkiye’de yaptığımız üretimin %25-30’unu ihraç etmeyi; global olarak da toplam satış gelirlerimizin %60’ının yurtdışı operasyonlarından ve Türkiye’den ihracattan gelmesini hedefliyoruz.”

 

Kastamonu Entegre, 2018 Fuar Takvimini Rusya ve Mısır ile Tamamladı

Ağaç bazlı panel sektörünün global oyuncusu Kastamonu Entegre, sektörün önde gelen uluslararası fuarlarında tanıttığı yeni ürünleri ile ilgi toplamaya devam ediyor. İlk olarak Rusya’nın en büyük mobilya fuarı olan Mebel-2018’de, Rusya MDF Tesisleri’nde ürettiği koleksiyonları tanıtan Kastamonu Entegre, ardından Mısır’ın Kahire kentindeki Cairo WoodShow’a katıldı ve ilk kez katıldığı bu fuarda “En İyi Stand Ödülü”ne layık görüldü.

06.12.2018 – Kastamonu Entegre, 2018 yılında katıldığı fuarlara Mısır ve Rusya’da düzenlenen sektörün öncü fuarlarını ekledi. Firma ilk olarak rotasını Rusya’ya çevirerek, Moskova’da düzenlenen en büyük Uluslararası Mobilya, Yan Sanayi ve Döşemelik Ürünler Fuarı olan Mebel-2018’de sektör profesyonelleri ve ziyaretçilerle buluştu. Fuarda, dünyanın tek çatı altında üretim yapılan en yüksek kapasiteli MDF tesislerinden biri olan Rusya Tesisleri’nde üretilen Floorpan laminat parke, Evogloss ve Acrylic panel ürünlerinin yeni koleksiyonları öne çıktı. Kastamonu Entegre’nin ikinci durağı Mısır’ın Kahire kentinde düzenlenen, ahşap ürünleri ve ahşap işleme makinaları alanında Kuzey Afrika bölgesinin önde gelen fuarı Cairo WoodShow oldu. İlk kez katılım gösterilen bu fuarda, ham ve melamin kaplı ürünlere ait örneklerin sunulduğu, Reflection, Glossmax, Acrylic, Dorpan, Doorlam, Floorpan koleksiyonlarının tanıtıldığı Kastamonu Entegre standı, 24 ülkeden 175 firma arasında “En İyi Stand Ödülü”nü kazandı.

Rusya MDF Tesisleri’nde, bugüne kadar yaptıkları 500 milyon USD yatırımla, yıllık 1 milyon m3 MDF ve 35 milyon m2 Floorpan marka laminat parke üretim kapasitesine ulaştıklarını vurgulayan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, bu hacim ile Rusya’nın en büyük MDF üreticisi konumuna geldiklerini ve ürünlere göre %20-35 arasında pazar payına sahip olduklarını belirtiyor. Yıldız, son olarak katıldıkları fuarları şu sözlerle değerlendiriyor:

“Her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın dört bir yanında gerçekleştirilen sektörün en prestijli fuarlarına katılarak, son trendler, yenilikler ve teknolojik gelişmeler ile ilgili deneyim ve projelerimizi aktardık. Bu yıl, Almanya’dan İspanya’ya, Çin’den Afrika’ya oldukça yoğun bir fuar programımız vardı. Bu programı Rusya’da ve Mısır’da katıldığımız bu iki önemli fuar ile başarıyla tamamladık. 2019 yılında da yeni ürünlerimizi sektör profesyonelleriyle buluşturacağımız bu değerli organizasyonlara katılımımız devam edecek.”

Kastamonu Entegre, Avrupa Birliği Çözüm Ortağı olarak İtalya’daydı

26.11.2018 – Kastamonu Entegre, İtalya’nın Rimini şehrinde düzenlenen ve yeşil ekonomi alanında Akdeniz Bölgesi’nde düzenlenen en büyük uluslararası fuarlardan biri olan Ecomondo Fuarı’nda, çözüm ortağı olduğu Ecobulk Projesi’nin tanıtımında yer aldı. Ağaç bazlı panel sektörünün global oyuncusu olarak yer aldıkları proje hakkında açıklamalarda bulunan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, “Döngüsel ekonomiye katkıda bulunmayı hedefleyen Ecobulk Projesi’nde, Türkiye’den seçilen tek kuruluş olarak, üretici kimliğimizle yer alıyoruz. Proje kapsamında Akzonobel ve Cranfield Üniversitesi’nin çalışmaları neticesinde geliştirilen ilk tutkal formülasyonlarını, önümüzdeki dönemde Adana’daki üretim tesisimizde kullanarak levha üreteceğiz.” dedi.

Kastamonu Entegre, İtalya’nın Rimini şehrinde düzenlenen yeşil ekonomi ve sürdürülebilirlik konularına odaklı Ecomondo Fuarı’na katılım gösterdi. Sürdürülebilir üretim anlayışıyla faaliyet gösteren firmaları aynı çatı altında buluşturan fuar, son trendler, yenilikler ve geri dönüşüm teknolojileri üzerine görüş alışverişinde bulunulan uluslararası bir platform olma özelliği ile öne çıkıyor. Kastamonu Entegre hem kendi standında sergilediği ürünleri hem de Avrupa Komisyonuna ait pavilyonda gerçekleştirilen Ecobulk Proje sunumuyla fuar katılımcılarının beğenisini topladı. Kastamonu Entegre, projenin amaçlarına ve hedeflerine değinerek, sektördeki geri dönüşümlü üretim dinamiklerine, yonga levha ürününün geri dönüşüm atığı olarak kullanılmasının önündeki engellere ve bu konulara yönelik çözüm önerilerine yer verdi. Sunum kapsamında Kastamonu Entegre dışında beş proje ortağı firma da projede gelinen nokta ve hedefleriyle ilgili paylaşımda bulundu.

Ecobulk Projesi’nde sektöründe Türkiye’den destek alan tek kuruluş

Ecomondo Fuarı kapsamında açıklamalarda bulunan ve Horizon 2020’nin desteklediği Ecobulk’daağaç bazlı panel sektöründen Türkiye’yi temsilen programda yer alan ilk ve tek kuruluş olarak seçilmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirten Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, “Yonga levha üretiminde geri dönüştürülmüş hammadde kullanımı oranları düşük. Kastamonu Entegre olarak bu projedeki amacımız geri dönüşüm prosesi kolaylaştırılmış levha geliştirmek. Belirlenen kalite standartlarını yakalayabilen ve geri dönüşümü kolaylaştıran tutkal formulasyonları kullanarak levha üretimi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz, bu yönde çalışmalarımız hızla devam ediyor.” dedi.

Kastamonu Entegre, Teknoloji Ödülünün Sahibi Oldu

22.11.2018 – Ağaç bazlı panel sektörünün global oyuncusu Kastamonu Entegre’nin yenilenebilir temiz enerji üretimi projesi, TÜBİTAK, TÜSİAD ve TTGV tarafından yürütülen 13. Teknoloji Ödülleri kapsamında “Üniversite-Sanayi İş Birlikleri” kategorisinde ödüle layık görüldü. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın onur konuğu ve konuşmacı olarak yer aldığı ödül töreninde firma adına ödülü, Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız aldı.

AR-GE ve inovasyon alanındaki çalışmaları ve üniversitelerle işbirlikleri ile öne çıkan Kastamonu Entegre, “Atık Biokütlelerin Gazlaştırılması ve Yenilenebilir Temiz Enerji Üretimi” projesi ile 13. Teknoloji Ödülleri kapsamında “Üniversite-Sanayi İş Birlikleri” kategorisinde ödüle layık görüldü. Yeni teknoloji, yenilikçi ürün ve süreç geliştirilmesini özendirmek amacıyla TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD tarafından oluşturulan 13. Teknoloji Ödülleri’nde bu yıl, 8 kategoride 45 finalist proje yarıştı. 20 Kasım Salı günü Sabancı Center’da düzenlenen, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın onur konuğu ve konuşmacı olarak yer aldığı ödül töreninde firma adına ödülü, Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız aldı. TÜBİTAK- TEYDEB desteği ile yürütülen “Atık Biokütlelerin Gazlaştırılması ve Yenilenebilir Temiz Enerji Üretimi” projesi hem sürdürülebilirlik, ekonomi ve çevre alanlarında sağladığı katma değer, hem de Gebze Teknik Üniversitesi ile gerçekleştirilen kapsamlı Ar-Ge işbirliği ile öne çıktı.

Projenin, kurumun genel sürdürülebilirlik stratejisi ile bağlantılı olduğunu vurgulayan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ar-Ge ve inovasyon odaklı yönetim yaklaşımıyla faaliyetlerini sürdüren Kastamonu Entegre, yurt içi ve yurt dışı üretim tesislerinde, tüm süreçlere yönelik iyileştirme ve geliştirme çalışmalarını aralıksız yürütmektedir. Üniversite ve sanayi işbirliğinin önemine inanan ve kolektif çalışma prensibiyle sektörde örnek projeler oluşturan şirketimiz, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK desteklerini büyük bir motivasyon kaynağı ve fırsat olarak görmektedir. Bundan sonraki süreçte de sürdürülebilir yüksek katma değerli üretime katkı sağlayacak projeler geliştirmek adına Ar-Ge çalışmalarımıza Teknopark-İstanbul’da devam edeceğiz.”

“Atık Biokütlelerin Gazlaştırılması ve Yenilenebilir Temiz Enerji Üretimi” Projesi Hakkında

Kastamonu Entegre Gebze tesislerinde, mevcut sekiz farklı yakıt türünden faydalanmak amacıyla geliştirilen bu projeyle, üretim tesislerinde proses sırasında ortaya çıkan atık biokütlelerin yakılmadan, devreye alınan gazlaştırma tesisinde verimli bir şekilde enerjiye dönüştürülüp gazlaştırılması ile bertarafı sağlanıyor. Ulusal ağaç bazlı panel sektöründe ilk defa Kastamonu Entegre tarafından kullanılan bu teknolojiyle, daha az yatırım maliyeti ile hem yüksek enerji verimi sağlanıp hem de atık yönetimi daha etkin bir şekilde gerçekleşmektedir. TÜBİTAK- TEYDEB desteği ve Gebze Teknik Üniversitesi işbirliği ile geliştirilen bu proje, sürdürülebilirlik noktasında, hem ortaya çıkan tesisin istihdama, çevreye ve ekonomiye olan olumlu katkıları hem de sektör içi ve sektör dışı; ulusal ve uluslararası düzeyde referans olacak bir potansiyele sahiptir. Bu proje “2018 ICCI Enerji Ödülleri” kapsamında verilen “Biyokütle ve Atık” kategorisinde ödüle de layık görülmüştür.

 

Kastamonu Entegre Capital 500 sıralamasında “Ağaç ve Orman Ürünleri” sektörünün “Daimi Lideri” oldu

Kastamonu Entegre, sektör liderliğini sürdürüyor

Ağaç bazlı panel sektörünün global oyuncusu Kastamonu Entegre, Türkiye’nin en yüksek ciroya sahip 500 şirketinin belirlendiği “Capital 500” sıralamasında 2017 yılı sonuçlarına göre cirosunu 2 milyar 879 milyon TL’ye çıkararak 96. sıraya yerleşti. Şirket, bu başarısı ile “Daimi Liderler” sıralamasında “Ağaç ve Orman ürünleri” sektöründe geçen yıl olduğu gibi bu yıl da liderliğini sürdürerek zirvedeki yerini korudu.

06.08.2018 – Hayat Holding’in çok uluslu iki büyük şirketinden biri olan Kastamonu Entegre, 2017 yılında gerçekleştirdiği katma değerli ürün satışları artışı ile ağaç bazlı panel endüstrisindeki büyümesini sürdürüyor. Uluslararası alandaki aktif konumuyla global bir oyuncu olma yolunda hızla ilerleyen, iç pazarda ve ihracat faaliyetlerinde yıllardır liderliğini koruyan şirket, 2. 879.243.365 TL net satış gerçekleştirerek aylık ekonomi dergisi Capital tarafından her yıl düzenlenen Türkiye’nin en yüksek ciroya sahip 500 şirketinin belirlendiği “Capital 500” sıralamasında 2017 yılı sonuçlarına göre 96. sırada yerini aldı. Sektörlere göre “Daimi Liderler” sıralamasında ise geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da hem cirosu hem de Türkiye’den gerçekleştirdiği 151 milyon 947 bin dolarlık ihracat rakamı ile zirvedeki yerini korudu.

Bugün yurt içi ve yurt dışı tesislerinden yaklaşık 100 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini vurgulayan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, “Geçtiğimiz yıl, Türkiye tesislerimizden yaptığımız üretimden net satış ciromuz, bir önceki yıla göre % 24 oranında artarak 2 milyar 879 milyon TL‘ye ulaştı. 2017 yılında gerçekleştirdiğimiz verilere göre, ciro baz alınarak, özel sektörde Türkiye’nin en büyük şirketlerini belirlemek amacıyla hazırlanan “Capital 500” araştırmasında sektörlere göre yapılan sıralamada yine lider olduk. Kastamonu Entegre olarak Türkiye’de sektör liderliğinin yanı sıra Avrupa’da 4’üncü sırada, dünyada ise 7’inci sırada yer alıyoruz. Elde ettiğimiz başarı, şirketimizin kendi sektörüne odaklanarak doğru strateji ve hedefler doğrultusunda ilerlemesinin sonuçlarıdır. 2018 yılında da yurtiçi ve yurtdışında yatırımlarımızı arttırarak, ekonomiye katma değer sağlamaya ve sektör liderliğimizi sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

 

Kastamonu Entegre’nin Japon Oshima Tersanesi’ne İnşa Ettirdiği Gemi Suya İndi

30.07.2018 – Ağaç bazlı panel sektörünün global oyuncusu Kastamonu Entegre, Oshima Tersanesi ile yaptığı anlaşma neticesinde inşa edilen, yaklaşık 46 bin ton ağaç yongası taşıma kapasitesine sahip gemiyi imza töreniyle teslim aldı. MV MAPLE adını taşıyan geminin teslim töreni, Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız ve Oshima Tersanesi üst düzey yetkilileri katılımıyla gerçekleşti. Kastamonu Entegre bu gemi ile ağırlıklı olarak Jacksonville/Florida limanından Türkiye’deki fabrikalarına hammadde taşıyacak.

Kastamonu Entegre, Kendi Gemisi ile Florida’dan Türkiye’ye Hammadde Taşıyacak

Üretimde kullandığı ana hammaddelerden olan odun yongasının bir bölümünü okyanus aşırı ülkelerden tedarik eden Kastamonu Entegre, satın aldığı MV PINE ve MV ACACIA gemilerinin ardından kendi gemisini inşa ettirme kararı aldı. Japon Sumitomo Corporation aracılığıyla Oshima Tersanesi ile anlaşma sağlayan şirket, imzaların atılması ile birlikte dünyanın en önemli tersanelerinden Japon Oshima Tersanesi ile anlaşma sağlayan ilk Türk şirket olarak tarihe geçti. Yapılan anlaşmaya göre inşa edilen, 46.000 ton ağaç yongası taşıma kapasitesine sahip MV MAPLE adlı gemi, 52.800 DWT’lik ve 210 metre boyutlarıyla öne çıkıyor.

Gerçekleştirilen törende gemiyi Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, Japon Oshima Tersanesi sahibi Nobuyuki Minami’den teslim aldı. Haluk Yıldız, Kastamonu Entegre, Sumitomo Corporation ve Oshima Tersanesi arasındaki işbirliğinin iki ülke arasındaki köklü geçmişin derinleşmesine de büyük katkı sağlayacağını ve bundan da son derece mutlu olduklarını ifade etti. Böylece odun yongası konusunda tedarik güvencesini sağladıklarını belirten Yıldız, MV MAPLE adlı yeni geminin inşası ile ilgili kararı şu sözlerle açıkladı:

“Navlun piyasalarının kötü olması, yeni nesil gemi makinelerinin yakıt tasarrufu, odun yongası ihtiyacının sürekliliği, yeni devreye alınacak regülasyonlar gibi konular göz önüne alındığında, mevcut geminin yerine ikame edilecek yeni gemi inşa ettirmenin en doğru çözüm olacağına karar verdik. Böylece dünyanın en önemli tersanelerinden Japon Oshima Tersanesi ile anlaştık. MV MAPLE gemisi, ağırlıklı olarak Jacksonville/Florida limanından Kastamonu Entegre’nin Türkiye’deki fabrikalarına hammadde taşıyacak.”

Kastamonu Entegre halen üretimde kullandığı ana hammaddelerden olan odun
yongasının bir bölümünü okyanus aşırı ülkelerden (ABD, Kanada, Brezilya, Venezuela) tedarik ediyor. Tedarik kaynaklarının çok uzak ve gemi navlunlarının yüksek olduğu dönemlerde odun yongası taşıma bedelleri hammadde değerinin üzerine çıkabiliyor. Odun yongası taşımalarında kullanılan gemiler, üzerinde tahliye sistemleri (vinç, konveyör) olan ve hacim olarak kendi boyutundaki dökme gemilerden daha büyük hacimsel kapasiteye sahip özel amaçlı Woodchip Carrier olarak tanımlanan gemi sınıfında bulunuyordu. Bu gemiler dünyada çok az sayıda armatörün tekelinde bulunduğundan, bu durum hem hammadde tedariğinde hem de taşıma bedellerinde çeşitli zorluklara neden oluyordu. Kastamonu Entegre’nin hammadde tedariğini güvenceye alması açısından bu adım büyük önem taşıyor.

 

Kastamonu Entegre Üretim Kapasitesini Arttırıyor

22.07.2018

Kastamonu ilinde kurduğu ilk tesisin ardından bugün ağaç bazlı panel sektörünün global bir markası haline gelen Kastamonu Entegre, üretim kapasitesini arttırmaya yönelik yatırımlarına devam ediyor. Bu yıl İtalya’daki Pomposa Tesisi’ni devreye alarak dünya mobilya sektörünün kalbinde üretim yapmaya hazırlanan şirket, Kastamonu Tesisleri’nde yaklaşık 10 milyon Euro yatırımla ikinci bir parke hattını devreye almaya hazırlanıyor.

Kastamonu Tesisleri’ndeki Yeni Parke Hattı 2019’da Devreye Giriyo

Kastamonu Entegre, ilk tesisi olan Yonga Levha Fabrikası ile 1971 yılında Kastamonu’da başladığı yatırımlarına İtalya’yı da ekleyerek global marka ünvanını pekiştiriyor. Yerel bir üretici olarak başladığı global marka yolculuğunda şirket, Bulgaristan, Romanya, Rusya, Bosna-Hersek ve A.B.D’de yaptığı yatırımlarla bugün dünyanın en büyük üreticilerinden biri haline geldi. Bu yıl İtalya’daki Pomposa Yonga Levha Tesisi’nde üretim yapmaya hazırlanan Kastamonu Entegre, aynı zamanda mevcut tesislerine yönelik ek hat yatırımları gerçekleştiriyor. Kastamonu MDF Tesisi’ne yeni parke hattı için 10 milyon Euro yatırım yapan şirket, üretim kapasitesini arttırmaya devam ediyor. Ek üretim hattına yönelik açıklamalarda bulunan Kastamonu Fabrika Direktörü Enes Koç, şu bilgileri veriyor: “Kastamonu Entegre’nin toplam cirosunun %22’si bizim tesislerimizden sağlanıyor. Yeni parke hattını 2019 yılının ilk yarısında devreye alarak, hem üretim kapasitemizi hem de ciroyu arttırmayı hedefliyoruz.”

“Kastamonu Entegre grubunda üretilen toplam miktarın yüzde 35’ini karşılıyor.”

Kastamonu Entegre MDF ve yonga levha tesisleriyle inşaat ve mobilya sektörünün ihtiyacı olan ağaç bazlı panel üretimi yaptıklarını vurgulayan Koç, üretim kapasiteleri ve ihracat potansiyeli ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Yonga Levha tesisinde yılda yaklaşık 240 bin metreküp ham ve melamin kaplı yonga levha üretiliyor. Burada üretilen levha miktarı, Kastamonu Entegre grubunda üretilen toplam miktarın yüzde 15’ini oluşturuyor. MDF tesisinde ise yılda yaklaşık 420 bin metreküp ham ve melamin kaplı MDF, laminat parke ve boyalı levha üretiliyor. Burada üretilen MDF, Kastamonu Entegre grubunda üretilen toplam miktarın yüzde 35’ini karşılıyor. Tesislerde üretilen ürünler iç pazara satılmakla birlikte başta Balkan Ülkeleri olmak üzere, İran ve Türki Cumhuriyetlerine de ihraç ediliyor.”

Tesislerdeki üretim süreçleri tüm yasal düzenlemelere uygun yürütülüyor, insan sağlığı iş güvenliği uygulamaları ve çevresel kriterlere hassasiyetle önem veriliyor. Tesislerde TSE standardı ve Avrupa normlarına uygun olarak üretim gerçekleştirilirken, sahip olunan dünyanın ilk eko-etiketli çevrecilik sertifikası Blue Angel (Mavi Melek) ile, üretimde kullanılan girdilerin sağlığa zararlı olmadığı belgeleniyor. Tesis aynı zamanda “Sıfır Atık Projesi” kapsamında her türlü odun atığını yüzde 100 oranında değerlendiren ilk fabrika olarak öne çıkarken, orman atıklarından mobil yongalayıcı ile yonga elde edip üretimde değerlendirerek, atıkları ekonomiye kazandırıyor.

“Kente katkılarımız devam edecek”

Tesislerin, kentin ekonomisine yılda yaklaşık 200 milyon TL’den fazla katkı sağladıklarını belirten Koç, yerel halka doğrudan ve dolaylı yoldan istihdam olanağı yarattıklarını vurguluyor. Koç, çevre, kültür-sanat ve spor alanlarında yaptıkları katkıları ise şu sözlerle özetliyor:

“İnsan ve çevre odaklı çalışmaya önem veriyor, çalışanlarımızı, ailelerini ve yerel halkı kapsayan çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bir aile olduğumuz fikrinden hareketle özel günler ve bayramları bir arada kutluyor, piknik ve kahvaltı etkinlikleri, kent gezileri organize ediyoruz. Huzurevlerini ziyaret ediyor, Çocuk Esirgeme Kurumu’na yardım götürüyor, sokak hayvanlarını besliyor, çevre okulların da katkılarıyla ormanların temizlenmesine ön ayak oluyoruz. Halk Müziği Korosu, Tiyatro ekibi oluşturuyor, gösterilerimizi çeşitli gecelerde sahneliyoruz. Kastamonu Geleneksel Bisiklet Yarışları düzenliyor, Kastamonuspor 1966’ya forma sponsorluğu desteği veriyoruz. Son olarak 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti Kastamonu’nun lansman gecesine sponsor olduk. Kente katkılarımız artarak devam edecek”.

 

Kastamonu Entegre, İhracatta Hızlı Büyümesini Sürdürüyor

18.06.2018 – Kastamonu Entegre, En Fazla İhracat Yapan Şirketler Sıralamasında 131. Sıraya Yükseldi

Kastamonu Entegre, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından hazırlanan 2017 yılı “İlk 1000 İhracatçı Araştırması” sonuçlarına göre Türkiye’nin en çok ihracat gerçekleştiren 131. firma oldu. 2016 yılında yaklaşık 87,5 milyon dolar ihracat rakamı ile 149. sırada bulunan şirket, 2017 yılında 107 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek 18 basamak birden yükseldi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından 16 yıldır yapılan ve 26 sektörün tamamını kapsayan İlk 1000 İhracatçı Firma araştırmasının 2017 yılı sonuçları açıklandı. Açıklanan verilere göre, Hayat Holding’in çok uluslu iki büyük şirketinden biri olan Kastamonu Entegre, 107 milyon dolar ihracat rakamı ile en fazla ihracat yapan 1000 şirket listesinde 131. sırada yer aldı. 2016 yılında 87,5 milyon dolar ihracat rakamı ile 149. sırada bulunan şirket, her sene gerçekleştirdiği yükseliş ivmesini sürdürdü. 2017 yılının ihracat rakamlarını kapsayan araştırmaya göre ilk 1000 firmanın toplam ihracatı 2017’de yüzde 13,4 artarak 92.3 milyar dolara çıkarken, Kastamonu Entegre yüzde 23 artışla, ihracattaki gücünü bir kez daha kanıtlamış oldu.

Şirketin 2017 yılında 1.2 milyar dolar konsolide ciro gerçekleştirerek yüzde 13 büyüme gösterdiğini belirten Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, “İtalya, Romanya, Bulgaristan, Rusya ve Bosna Hersek’teki üretim tesislerimizin yanı sıra ABD’den Çin’e kadar dünya genelindeki iş ortaklarımızla çok hızlı büyüyen bir yapıya sahibiz. Bugün yurt içindeki ve yurt dışındaki tesislerimizden yaklaşık 100 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. İhracat konusunda yıllardır liderliğimizi koruyor, sektörün toplam ihracatının %37’sini tek başına gerçekleştiriyoruz. 2017 yılında ciromuzun yüzde 40’ını Türkiye dışına yaptığımız satışlardan sağladığımızı özellikle belirtmek isterim. dedi.

2018 yılı itibariyle ihracat hedeflerini büyüttüklerini ve şirket cirosunun %50′ sini yurt dışı faaliyetlerinden elde etmeyi hedeflediklerini ifade eden Yıldız, “Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin üretici gücü ve sektörünün lideri olarak başarılı çalışmalara imza attık. Gelecek dönemde de ihracatımızı artıracak çalışmalarda bulunarak ekonomiye katma değer sağlamaya devam edeceğiz. Öte yandan ihracat alanında sıralamalardaki yerimizi daha da yukarıya taşımayı hedefliyoruz.” dedi.

 

 

Kastamonu Entegre Türkiye’nin En Büyük 40. Sanayi Şirketi

05.06.2018 – Kastamonu Entegre, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırma Raporu’nda Türkiye’nin en büyük 40. sanayi kuruluşu oldu. İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan rapora göre, net satış cirosunu bir önceki yıla göre yüzde 25 arttırarak yaklaşık 2 Milyar 794 milyon TL’ye çıkaran Kastamonu Entegre, ISO 500’deki hızlı yükselişini sürdürüyor.

Hayat Holding’in çok uluslu iki büyük şirketinden biri olan Kastamonu Entegre, 2017 yılında gerçekleştirdiği katma değerli ürün satışları artışı ile ağaç bazlı panel endüstrisindeki büyümesini sürdürüyor. Uluslararası alandaki aktif konumuyla global bir oyuncu olma yolunda hızla ilerleyen, iç pazarda ve ihracat faaliyetlerinde yıllardır liderliğini koruyan şirket, 2.794.082.188 TL net satış gerçekleştirerek İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan rapora göre Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları listesinde 40. sırada yerini aldı.

Bugün yurt içi ve yurt dışı tesislerinden yaklaşık 100 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini vurgulayan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, şirketin 2017 yılında 1.2 milyar dolar konsolide ciro gerçekleştirerek yüzde 13 büyüme ile yılı kapattıklarını belirtti. 2018 yılı itibariyle ihracat hedeflerini de büyüttüklerini ve şirket cirosunun %50′ sini yurt dışı faaliyetlerinden elde etmeyi hedeflediklerini ifade eden Yıldız, “Geçtiğimiz yıl da Türkiye’nin üretici gücü ve sektörünün lideri olarak başarılı çalışmalara imza attık. Yılların getirdiği deneyim, bilgi, cesaret ve öngörümüzle, klişeleri yıkmak, öncü konumumuzla sektörümüze yepyeni bir ruh ve değer yaratmak üzere hep birlikte çalıştık, katma değerli ürün satışlarımızın artışı ile birlikte ISO 500 sıralamasında 40. sırada yer aldık.

Geçtiğimiz yıl, Türkiye tesislerimizden yaptığımız üretimden net satış ciromuz, bir önceki yıla göre % 25 oranında artarak 2.794.082.188 TL’ye ulaştı. Türkiye’deki tesislerimizden yapılan ihracatın ise % 27 artarak 129.940.000 USD olarak gerçekleşmesi ile geçen yıl 113. sırada yer aldığımız ihracat sıralamasında bu yıl 16 basamak birden yükselerek 97. sırada yer aldığımızı özellikle vurgulamak isterim. 2018 yılında da ihracat hacmimizi arttırarak, ekonomiye katma değer sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.

İSO 500 sıralamasındaki yükselişin, 2017 yılında gerçekleştirilen stratejik öneme sahip yatırımların ve pazarı geliştirmeye yönelik faaliyetlerin etkisiyle devam ettiğinin altını çizen Yıldız, “Takvime aldığımız ulusal ve uluslararası platformlardaki fuar, konferans, toplantı ve zirve katılımlarıyla hem global marka bilinirliğimizi arttırıyor, hem de sektördeki gelişmeleri düzenli takip ederek, ihtiyaçları belirliyor ve çözüm olanaklarını değerlendiriyoruz. Bu doğrultuda yürüttüğümüz çalışmalarımıza hız kesmeyerek devam edecek, sanayi kuruluşları içindeki yükselen ivmeyi sürdüreceğiz.” dedi.

Kastamonu Entegre Hakkında

1937 yılında temelleri atılan Hayat Holding çatısı altında 1969 yılında kurulan Kastamonu Entegre, ilk tesisi olan Yonga Levha Fabrikası ile 1971 yılında Kastamonu’da üretime başladı. 2016 yılı itibariyle yıllık 2.4 milyon m³ MDF, 2.6 milyon m³ yonga levha, 70 milyon m² Laminat parke, 19.5 milyon adet kapı paneli ile toplamda 5 milyon m³ ahşap levha üretim kapasitesine sahiptir. 2017 yılında 512 milyon dolar yurt dışı faaliyetlerinden kaynaklı olmak üzere 1.2 milyar dolar konsolide ciro gerçekleştiren Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi, Türkiye’de sektör liderliğinin yanı sıra Avrupa’da 4’üncü sırada, dünyada ise 7’inci sırada yer almaktadır.

Kastamonu Entegre’nin yurt içinde Gebze, Kastamonu, Balıkesir, Samsun, Tarsus ve Adana’da, yurt dışında ise; Romanya, Bulgaristan, Rusya, İtalya, Bosna Hersek ve ABD’de olmak üzere 18 ayrı üretim tesisi bulunmaktadır. Yaklaşık 100 ülkeye ihracat gerçekleştiren Kastamonu Entegre, 6.000 kişiye istihdam sağlamaktadır.

Kastamonu Entegre, ISO 9001 Kalite, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği, ISO 50001 Enerji Yönetimi, FSC (Sürdürülebilir Orman Yönetimi) kalite sistemleri ile Medepan markalı MDF ürünleri için TSE E0 Belgesi ve dünyanın önemli sertifikalandırma kuruluşlarından WKI tarafından verilen CARB Phase2 (California Air Resources Board) belgesine sahiptir. Kastamonu Entegre, TSE ve Avrupa Normları’na (EN) uygun üretim yapmaktadır. “Floorpan” ve “Artfloor” markaları ile laminat parke üreten, Kastamonu, Gebze, Adana ve Tataristan fabrikaları, üründeki kimyasal madde oranlarının sağlığı tehdit etmeyecek düzeyde olduğunu, aynı zamanda üretimde çevre dostu malzemelerin kullanıldığını ifade eden “Blue Angel (Mavi Melek)” sertifikasına sahiptir.

Kastamonu Entegre, İtalyan Gruppo Trombini’yi Satın Aldı

15.05.2017

Yurt içi ve yurt dışında sahip olduğu toplam 16 fabrikasıyla, ağaç bazlı panel sektörünün global oyuncusu Kastamonu Entegre, Mayıs ayında gerçekleştirdiği yatırımla üretim haritasına İtalya’yı eklemeye hazırlanıyor. Bu yatırımla birlikte Kastamonu Entegre’nin yurt dışındaki yatırımları 800 milyon euro’yu aşıyor.

Dünya mobilya sektörünün kalbinde üretim yapacak

1962 yılında, İtalya’nın Kuzey doğusunda, Ravenna’da kurulan Gruppo Trombini’yi satın alan Kastamonu Entegre, mobilya sektörüne yönelik ham ve melamin kaplı yonga levha ve laminat üretecek. Gruppo Trombini, Pomposa’da bulunan yılda 480 bin m3, Frossasco’da bulunan yılda 320 bin m3 kapasiteli iki ayrı yonga levha tesisiyle, toplamda yıllık 800 bin m3 kapasiteye sahip. İtalya’da % 20 pazar payı hedefleyen Kastamonu Entegre, bu tesisleri, 2018 yılında devreye alacak.

Satın alma görüşmelerinin 2017 yılı ilk çeyreğinde başladığını belirten Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, “Global ölçekli üretim kapasitemizi arttırmaya devam ediyoruz. İtalya’nın üçüncü büyük yonga levha üreticisi olan Gruppo Trombini’yi satın alarak, Romanya, Bulgaristan, Bosna – Hersek, Rusya’daki yatırımlarımıza İtalya’yı da eklemiş olduk. Böylece yurt dışı yatırımlarımız toplam 800 milyon euro’yu aştı.” dedi.

Moda ve tasarım merkezi İtalya’nın, mobilya sektöründe dünyanın dördüncü büyük üreticisi olduğunu vurgulayan Yıldız, “İtalya mobilya pazarının büyüklüğü 20 milyar dolar ve yaklaşık 10 milyar dolarlık mobilya ihracatı yapıyor. Dünyanın en büyük üreticilerinden biri olarak biz de, bugüne kadar ihracat yaptığımız İtalya’da bir Türk üretici olarak yeni bir ilke daha imza atıyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Şirketimiz için yeni bir sıçrama noktası olacak bu satın almanın, ülkemiz, sektörümüz ve şirketimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 

Kastamonu Entegre, 2016 Yılını %10 Büyüme İle Kapattı

14.01.2017

Kastamonu Entegre, dünyadaki ve Türkiye’deki siyasi ve ekonomik gündeme rağmen hızlı büyümesini sürdürüyor. Ağaç panel sektöründe yurt dışına yatırım yapan ilk ve halen tek Türk şirketi olan Kastamonu Entegre, 2016 yılını yaklaşık %10 büyüme ile kapattı.

Kurulduğu günden bu yana sürekli büyüyen Kastamonu Entegre, 2016 yılında küresel ekonomiyi etkileyen, ABD’deki Başkanlık seçimi, İngiltere’nin AB’den çıkması kararı ile sonuçlanan Brexit referandumu, ABD Merkez Bankası’nın faiz artırım ihtimali, Suriye ve Rusya ile ilişkiler, Temmuz’da Türkiye’de yaşanan darbe girişiminin yarattığı dalgalanmalara rağmen bu süreçten başarıyla geçti. Son bir yılda yaşanan gelişmeler neticesinde sektör %10 küçülme gösterirken, Kastamonu Entegre 2016 yılını % 10 büyüme ile kapattı.

Katma değerli ürün çeşit ve miktarı artırmak, enerji verimliliği ile sürdürülebilir çevre yönetimi sağlamak ve darboğaz gidermek amacıyla 2017 yılında çalışmalarına devam edeceklerini belirten Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, “2017 yılında ise büyüme hedefimiz %5-10 arasında olacaktır. Büyüme, daha çok katma değerli ürün satış oranımızdaki artış ile gerçekleşecektir.” dedi.

2017 yılında sektörün tekrar eski seviyesine gelerek, % 10 büyüme göstereceğini vurgulayan Yıldız, “2016 yılında verilen inşaat ruhsatlarının bir önceki yıla göre %10 civarında artış göstermesi de 2017 yılının sektörümüz açısından olumlu geçeceğine işaret etmektedir. 2017 yılında yatırımların hız kesmeden devam etmesi, ekonomik ve siyasi normalleşmenin sağlanmasıyla yeniden sektörün önceki yıllarda gösterdiği başarılı büyüme performansını sürdüreceğine olan inancımız tamdır.” dedi.

Kastamonu Entegre’den Enerji Atağı

Çevre ve sürdürülebilirlik yaklaşımlarını yatırım ve büyüme politikaları açısından ön koşul olarak gören Kastamonu Entegre, yenilenebilir enerji alanında gösterdiği faaliyetlerle öne çıktı. İlk kez Adana Fabrikası tesis çatısında kurulan Hayat-GES 1 Güneş Enerji Santrali, yılda 1 MW enerji üretecek. Kastamonu Entegre, tüm yurt içi üretim tesislerinde güneş enerjisi santrali kurmayı hedeflemektedir.

Rusya Federasyonu Tataristan- Alabuga 2. MDF hattı devreye alındı

Kastamonu Entegre, Rusya’daki ekonomik krize rağmen Nisan 2015’de Tataristan- Alabuga’da 130 milyon euroluk 2. MDF hattı yatırımına başladı ve Nisan 2016’da tesisi devreye aldı. Rusya’da toplam 400 milyon euro yatırım ile hayata geçirilen Alabuga MDF tesisi, toplam 1 milyon m3’ün üzerinde MDF üretim kapasitesi ve 35 milyon m2 laminat parke üretim kapasitesi ile tek lokasyonda, dünyanın en büyük MDF tesislerinden biri oldu.

Çin’e ilk Technotop tezgah sevkiyatı gerçekleşti

Sadece 78 milyonluk Türkiye pazarını değil küresel ölçekte üretim ve satış yapan Kastamonu Entegre, tüm dünyanın ithalat yaptığı Çin’e ihracat yaparak global Türk markası algısını güçlendirdi. Kastamonu Entegre, sürdürülebilir büyüme hedefiyle Amerika’dan Çin’e tüm dünyaya hizmet vererek 10 yıl içinde dünyanın en büyük 5 üreticisinden biri olacaktır.

Yeni dekor ve yüzeyler

Laminat parke üretiminde Avrupa’nın en büyük 5 üreticisinden biri olan Kastamonu Entegre’nin, 2016 yılında piyasaya sunduğu yeni parke serileri Urban ve Boutique, dekorasyonda şıklık ve estetiği buluşturan renkleriyle ön plana çıktı.

Mobilya sektörüne yönelik üretilen melamin kaplı ürünler için geliştirilen zengin renk ve 5 farklı yüzey (Veneer, Stone, Paint, Golf ve Geometric) çeşidiyle Reflection serisi müşterilerin beğenisine sunuldu.

ISO 500’deki yükseliş sürdü

Kastamonu Entegre, ağaç bazlı panel endüstrisindeki büyümesini sürdürdü. Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasında 45. sırada yer alan Kastamonu Entegre, son dönem yatırımlarının ve katma değerli ürün satışındaki artışın etkisiyle bu yıl 41. sıraya yükseldi. Kastamonu Entegre, Capital dergisinin ‘Türkiye’nin Sınır Ötesi Şirketleri’ başlıklı araştırmasında, Romanya, Bosna Hersek ve Rusya’daki iştiraklerimiz, yurt dışındaki en büyük 50 Türk şirketi arasında yer aldı.

Kalite standartlarından taviz yok

Kastamonu Entegre’nin, dekoratif parlak yüzeyli ahşap panel Glossmax High Gloss Levha ürünü sektöründe ilk ve tek marka olarak TSEK Belgesi alarak kalite uygulamaları noktasında Türkiye’deki öncü konumunu sürdürmüş oldu. Çevreye, doğaya saygılı, sosyal sorumluluklarının bilincinde üretim yapan Kastamonu Entegre, sahip olduğu FSC- Forest Stewardship Council (Orman Yönetim Konseyi) sertifikası ve CARB2 (California Air Resources Board Phase 2) Belgesi ile küresel pazarlarda aranılan bir kriteri yerine getirerek ağaç ürünleri sektöründe insan sağlığını en üst düzeyde gözeten küresel bir oyuncu olduğunu bir kez daha teyit ettirmiştir.

 

 

Kastamonu Entegre, Adana’da Güneş Enerjisinden Doğrudan Elektrik Üretimine Başladı

29.09.2016

Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız:

“Güneş enerjisinden doğrudan elektrik üretimimizi Adana’da başlattık”

Ağaç bazlı panel üretim kapasitesi sıralamasında dünyanın 7. büyük şirketi Kastamonu Entegre, enerjide dışa bağımlılığı azaltmak üzere Adana’da Fotovoltaik Güç Sistemleri’ni faaliyete geçirdi. Hayat GES 1 ile güneş enerjisinden doğrudan elektrik üretimi yapmaya başladıklarını belirten Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, uygulamanın ilk olarak Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesinde yer alan üretim tesislerinde başladığını söyledi.

Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasında 41. sırada yer alan KEAS, enerjide dışa bağımlılığı azaltacak çözümler üzerinde çalışmayı sürdürüyor. Adana Fabrikası’nda 260 Wp gücünde 4356 adet güneş paneli ile Hayat-GES 1 Güneş Enerjisi Santrali’ni devreye alan Kastamonu Entegre, ilk enerji üretimini gerçekleştirdi. Adana Fabrikası tesis çatısında 7,275 m² alan üzerine kurulan santral, yılda 1,4 milyon kWh enerji üretecek.

Fotovoltaik modüllerin sorunsuz şekilde sahaya indirilmesinin ardından faaliyete başlayan Hayat-GES 1 Güneş Enerjisi Santrali, her yıl 465 bin m3 MDF ve 17 milyon m2 parke üretilen KEAS Adana Fabrikası’nın elektrik ihtiyacını karşılayacak. 1,133 MWp gücündeki tesisin 2017 yılında faaliyete geçecek ikinci etabı ise 4 MW kapasiteye sahip olacak.

Kastamonu Entegre yenilenebilir kaynaklarla büyüyor

Adana’nın önemli bir güneş enerjisi potansiyeline sahip olduğunu belirten Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, hayata geçirdikleri bu projenin sanayi tesislerinde enerji arz güvenliği açısından örnek bir uygulama olması gerektiğini belirtti. Çevre ve sürdürülebilirlik yaklaşımlarını, yatırım ve büyüme politikaları açısından ön koşul olarak gördüklerini belirten Yıldız, “Üretim süreçlerinin tamamında şirketin temel girdisi olan odun hammaddesini %100 sürdürülebilir ve yenilenebilir, sertifikalı kaynaklardan elde ediyoruz. Hayat GES 1 ile enerjimizi de yenilebilir kaynaklardan sağlamaya başladık. Sürdürülebilirlik anlayışıyla belirlediğimiz etkin kaynak kullanım stratejimizi, iş süreçlerimize başarıyla uygulamaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

Hayat Holding Rusya’da Büyümeye Devam Edecek

18.08.2016

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen zirveye katılan Türk Heyeti’nde, Rusya’daki en büyük 4 Türk yatırımcıdan biri Hayat Holding oldu.

Hayat Holding, Rusya Zirvesi’ndeki En Büyük 4 Yatırımcıdan Biri

Hayat Holding adına Türk heyetine eşlik eden İcra Kurulu Üyesi ve Ağaç Grubu Başkan Yardımcısı Onur Güven; Hayat Kimya ve Kastamonu Entegre’nin 700 milyon dolara yakın yatırımla girdiği Rusya’da büyümeye devam edeceklerini açıkladı.

Geçtiğimiz hafta St. Petersburg’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen zirve, iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden normalleşmesi yönünde tarihi bir adım oldu. Vizelerin kaldırılması, charter seferler, Türkiye’den gelen tarım ürünleri ve yaş meyve sebzeye ilişkin kısıtlamaların kaldırılması, ticari sınırlamalarla, enerji, ulaştırma konularının masaya yatırıldığı toplantıda Türk heyetine iş dünyasından önemli Birlik’lerin yanı sıra sadece 4 büyük yatırımcı eşlik etti.

İlişkilerin kriz öncesi seviyeye geri dönmesi için ortak projelerin ele alındığı toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Rusya pazarına verdiği önemi vurgulamak amacıyla Hayat Kimya ve Kastamonu Entegre’nin bölgedeki faaliyetlerini işaret etti ve “En iyi şirketlerimizi Rusya’ya yatırıma gönderdik” ifadesini kullandı. Tataristan Cumhurbaşkanı Rustem Minnihanov da Hayat Kimya ve Kastamonu Entegre Alabuga’daki yatırımlarından övgüyle bahsettiği toplantıda Erdoğan’ı Kastamonu Entegre Alabuga Tesisleri’nin 2.nci MDF hattının açılışına davet etti.

Hayat Holding İcra Kurulu Üyesi ve Ağaç Grubu Başkan Yardımcısı Onur Güven, iki ülke arasındaki ilişkilerin 24 Kasım öncesine dönecek olmasından mutluluk duyduklarını belirterek, “Toplantıda alınan Ankara-Moskova Güven Hattı kararı, bu bölgede iş yapan tüm Türk yatırımcıları rahatlatan bir gelişme oldu. Hızlı tüketim ve ağaç ürünleri sektöründe 32 markamızla, 5 kıtada 100’e yakın ülkede milyonlarca eve ulaşıyoruz. Cezayir’den Romanya’ya, İran’dan Bosna Hersek, Nijerya’ya kadar farklı coğrafyalarda 27 üretim tesisi ve ihracat gücümüzle büyümeye devam ediyoruz. Kuzey, Orta Afrika ve Ortadoğu’daki bölgesel gücümüzü, Rusya ile Asya’ya genişleterek güçlendirmeyi hedefliyoruz. Dünya çapında 14.000’e yakın çalışan ile Türkiye’den doğan markalarımızı globalleştirmek için emin adımlar atmaya devam ediyoruz. Hayat Holding olarak, son 1.5 senede Kastamonu Entegre ve Hayat Kimya için yaklaşık 700 milyon dolarlık yatırımla giriş yaptığımız Rusya’da büyümeye devam edeceğiz” dedi.

Papia, Familia ve Floorpan ile Rusya’ya “Hayat” Geldi

Rusya’da, 200 milyon dolara yakın yatırımla gerçekleştirdiği dev temizlik kağıdı üretim tesisini 24 ay gibi kısa bir sürede faaliyete geçiren Hayat Kimya, Rusya pazarına girişinden sadece 1.5 sene sonra Papia ve Familia markalarıyla pazarın en büyük 2. oyuncusu haline geldi. Hayat Kimya, temizlik kağıtları üretim kapasitesiyle Ortadoğu, Balkanlar ve Doğu Avrupa’nın en büyük kağıt üreticisi konumunu koruyor.

Ağaç ürünleri sektörünün lider firmalarından biri olan Kastamonu Entegre de, Rusya’da 500 milyon dolara yakın yatırımla 2 MDF(ahşap levha) tesisini faaliyete geçirdi. Açılışında Avrupa’nın en büyük MDF üretim tesisi ünvanını taşıyan Alabuga tesisi, 2016 Nisan’da yapılan ek yatırımla Floorpan marka laminat parke üretim kapasitesi (485 bin m3/yıl MDF kapasitesi) ile tek lokasyonda, dünyanın en büyük MDF tesislerinden biri oldu.

 

Kastamonu Entegre Global Kapasitesini Katlıyor

16.04.2016

Ahşap levha sektöründe Türkiye’nin küresel oyuncusu Kastamonu Entegre, global üretim kapasitesini artırmak üzere Tataristan’daki fabrikasının 2. MDF hattını devreye aldı. Tataristan’ın Alabuga SEZ bölgesinde faaliyet gösteren fabrika, Avrupa’nın en büyük kapasiteli MDF tesisi olarak biliniyor.

Ağaç Bazlı Panel sektöründe 45 yıldan fazla bir süredir üretim yapan Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi, 2015 yılı Nisan Ayı’nda başlayan proje kapsamında, Tataristan’daki fabrikasına 2. MDF hattı yatırımını başlattı. Böylesine zor bir proje için kısa sayılacak, bir yıl gibi bir sürede, nakliye ve montajı tamamlanarak devreye giren MDF hattının, fabrikanın üretim kapasitesini yüzde 10 artırarak, Kastamonu Entegre’nin global kapasitesini yıllık 4.55 milyon m3’ten 5 milyon m3’e, laminat parke üretimi kapasitesini ise 80 milyon m2 gibi erişilmesi zor bir hacme çıkarması bekleniyor.

Bu yatırımla birlikte, Kastamonu Entegre’nin Alabuga MDF tesisleri, ilave 130 milyon dolar yatırım ve 485 bin m3/yıl MDF kapasitesi ile toplam 1.05 milyon m3 MDF ve 40 milyon m2 Floorpan marka laminat parke üretim kapasitesi ile de tek lokasyonda, dünyanın en büyük MDF tesislerinden biri oldu.

Çevre ödüllü fabrika

Kastamonu Entegre’nin Tataristan yatırımı, Alabuga Serbest Ekonomi Bölgesi’nin varlığı, konumunun lojistik açıdan çok uygun olması, yeterli hammadde ile enerji kaynaklarının olması ve başta Tataristan Cumhurbaşkanı olmak üzere, tüm Tataristan yetkililerinin yakın ilgi ve desteğiyle hayata geçmiş olması bakımından büyük önem taşıyor. Fabrikanın aynı zamanda Tataristan’ın başkenti Kazan’da düzenlenen “EKO Lider – 2014”isimli çevre yarışmasında “Orman ve Ahşap Ürünleri Sanayisi” dalında çevre temizliği konusunda gösterdiği hassasiyet nedeniyle ödülü bulunuyor.

“Amacımız tüm dünyaya üretim yapmak”

Sektöründe yurtdışında yatırım yapan ilk ve tek şirket olduklarını belirten Kastamonu Entegre A.Ş. Ağaç Grubu Başkanı Haluk Yıldız “Kastamonu Entegre olarak sürdürülebilir büyümeyi sağlamak ve bölgesel liderlik için bundan sonraki yatırımlarımıza ağırlıklı olarak yurtdışında devam ediyoruz. Türkiye’de pazarın belli bir doygunluğa gelmesi ve odun hammaddesinin kısıtlı olması da bizi bu alana yatırım yapmaya yönlendirdi. Kastamonu Entegre olarak amacımız, sürdürülebilir büyüme için yeni pazar ve yeni hammadde kaynaklarına yatırım yaparak, sadece Türkiye pazarını değil, tüm dünya pazarına hizmet vermektir. 400 milyon dolarlık yatırım yaptığımız Tataristan fabrikamız da bu hedefin parçalarından biridir” dedi.

 

 

Kastamonu Entegre Tanıtım Filmi

25.05.2013