Ana Sayfa Haberler CANiK, Avrupa...

CANiK, Avrupa’nın En Büyük Savunma Fuarlarından Eurosatory 2022’ye Katıldı

17.06.2022 – CANiK, Avrupa’nın ve dünyanın en büyük savunma sanayi fuarlarından olan ve Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Eurosatory 2022’de silah entegrasyon çözümlerine yönelik ürünleriyle öne çıktı. SYS Genel Müdürü C. Utku Aral,CANiK olarak Eurosatory 2022 ile dünya devleri arasındaki yerimizi sağlamlaştırdık. İmzaladığımız sözleşmeler sonrasında bu yıla ait siparişlerimizi tamamladık ve 2023’e yönelik siparişler için de imzaları attık” dedi.  

Samsun Yurt Savunma (SYS) bünyesinde faaliyet gösteren dünyanın önde gelen hafif silah üreticilerinden CANiK, Avrupa’yı fethetti. Avrupa’nın en büyük savunma sanayi fuarı olan ve Fransa’nın başkenti Paris’te 13-17 Haziran tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Silah Endüstrisi Sergisi-Eurosatory 2022’de geniş ürün yelpazesi ile yer alan CANiK, önümüzdeki yıla ait siparişler için imzaları attı. SYS Genel Müdürü C. Utku Aral,CANiK olarak Eurosatory 2022 ile dünya devleri arasındaki yerimizi sağlamlaştırdık.  Dünyanın dört bir yanındaki 69 ülkeye ihraç edilen ürünlerimizle yeni başarılar elde etmeye devam ediyoruz” dedi.

“Platforma takılan tüm entegre çözümleri bir arada sunuyoruz”

Ana teması Ukrayna-Rusya Savaşı olan ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un da katıldığı fuarda 1500 katılımcının yanı sıra 33 ulusal pavyon, 200’den fazla resmi delegasyonun yer aldığı belirtildi. C. Utku Aral, “Dünyada benzeri olmayan eşsiz bir namlu üretim teknolojisiyle geliştirilen 12.7 mm çapındaki CANiK M2 QCB ağır makineli tüfeğimiz fuarın en  büyük ilgi gören ürünlerinden biri oldu. Platforma takılan tüm çözümleri bir arada sunma özelliğimizle de fuarda dikkat çekti. Platformlar için Makineli Tüfek Projemiz kapsamında geliştirdiğimiz CANiK M2 QCB, oldukça ayrıcalıklı ve vazgeçilmez bir yere sahip. Esasen bir platform silahı olan bu makineli tüfeklerin etkin bir şekilde kullanılması için her detay düşünülmüş durumda. Fuarda yer alan şirketimizin iştiraklerinden UNIDEF ve UNIROBOTICS de bu silahların hava, kara ve deniz araçlarına kusursuz bir şekilde entegre edilmesi için ihtiyaç duyulan yetenekleri sunuyor. Bu firmalar, M2 gibi ağır bir silahın, hareketli araçlarda isabetli ve rahat bir şekilde kullanımını sağlayacak sistemler geliştiriyor” diye konuştu. 

“2023 için sözleşmelerimizi imzaladık”

Fuar boyunca yoğun bir görüşme trafiğini yönettiklerini belirten C. Utku Aral, “Pek çok Avrupa ülkesinden çeşitli devlet ihalelerine yanı sıra bir dizi toplantı ve ön anlaşmalara imza attık. Oldukça verimli geçen etkinlik süresince bu seneye ait siparişlerimizi tamamlayarak 2023 için yeni siparişler almaya başladık. Eurosatory 2022 ile Avrupa’daki varlığımızı güçlendirdik. Bu fuar, bizim Avrupa’daki büyüme stratejimize önemli bir ivme kattı” ifadelerini kullandı.

 

CANİK, İhracat Şampiyonluğu Sürdürmek için Global Fuarlarda Boy Gösteriyor

CANiK yeni silah ve aksesuarları Avrupa’nın en büyüğü IWA’da ilgi odağı olacak

28.02.2022 – Dünyanın önde gelen hafif silah üreticilerinden CANiK, Enforce Tac Fuarı’nın ardından IWA Outdoor Classics’de de Türk bayrağını dalgalandırmak için gün sayıyor. İki yıllık bir aranın ardından 3-6 Mart tarihlerinde Almanya’nın Nuremberg şehrinde katılımcılarına kapılarını yeniden açacak olan fuarda CANiK, yarışma silahlarının yanında MECANIK markası altında ürettiği ateşli silah aksesuarları ve outdoor ürünlerini de sergileyecek. CANiK, inovatif ürünleriyle gövde gösterisine kaldığı yerden devam edecek.

Dünyanın en büyük ve önde gelen fuarlarından Nuremberg Avcılık, Atıcılık ve Silah Fuarı (IWA Outdoor Classics), 3-6 Mart tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Almanya’nın Nuremberg kentinde dört gün boyunca açık kalacak fuarda avcılık, silah, kamp ve spor malzemeleri ana ürün grubunda, ateşli silahlar ve aksesuarları, av ve atıcılık malzemeleri, kamp ve dağcılık malzemeleri, outdoor aksesuarlar ve tekstil ürünleri, mühimmat ve çeşitleri, hazır giyim, hediyelik eşyalar, avcılık donanımları, güvenlik sistemleri, optik aletler yer alacak. 1974’ten bu yana düzenlenen fuar, bu yıl 47’nci kez kapılarını açacak ve 50 bine yakın ziyaretçiyi ağırlayacak. Fuar, 3-5 Mart tarihlerinde saat 09:00-18:00 arası, 6 Mart’ta ise 09:00-16:00 arası, Nuremberg Messe fuar alanında ziyaret edilebilecek.

Hatırlanacağı üzere yılın ilk fuarına ocak ayında SHOT Show ile ABD’den merhaba diyen CANiK, mart başındaki Enforce Tac’ın ardından üçüncü durağını da IWA Outdoor Classics olarak belirledi. CANiK, yarış tabancalarının yanında ateşli silah aksesuar ve outdoor markası olan MECANIK üretimi optik nişangâhlar, taktik fenerler, balistik koruyucu ürünler, tekstil ürünleri ve taktik bıçaklar gibi ürünlerini de Nuremberg’de meraklılarıyla buluşturacak.

“Enforce Tac’ın ardından, kaldığımız yerden”

Hafif silah pazarında Samsun Yurt Savunma’nın (SYS) en tanınmış markası olan CANiK markasıyla adlarını dünyaya duyurduklarını, 1 dakikada 1 tabanca üreterek, yıllık yaklaşık 450 bin adet tabanca imal ettiklerini dile getiren SYS Genel Müdürü C. Utku Aral, yılın üçüncü global fuarı olan IWA Outdoor Classics’de yerlerini aldıkları için oldukça heyecanlı olduklarını belirtiyor. “Yeni yılı ABD’de gerçekleştirilen SHOT Show Fuarı ile karşılamıştık. Ardından Enforce Tac ile gövde gösterimize devam ettik. Şimdi yine ayağımızı gazdan kesmeden, Enforce Tac’ın hemen ardından, Almanya’da yılın üçüncü global fuarını gerçekleştiriyoruz. Hedefimizi, 2022 yılında dünyanın dört kıtasında 10’dan fazla savunma fuarına katılım sağlamak olarak belirlemiştik. Çok şükür ki bu hedefimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz” diyen Aral, avcılık, atıcılık ve outdoor çözümler için dünyanın en büyük fuarları arasında gösterilen IWA Outdoor Classics’de, Türk savunma sanayinin bayrağını gururla dalgalandıracaklarının altını çiziyor.

Marka bilinirliği global fuarlarla artıyor

Aral, CANiK olarak katıldıkları uluslararası fuarlara, Türk savunma sanayini temsil ettikleri için ayrı bir önem atfettiklerini belirtirken, tabancalarının tüm özelliklerinin, sadece taktik ortamda değil aynı zamanda sportif atıcılara da daha iyi bir atış deneyimi sunabilecek nitelikte olduğunu vurguluyor. “Tam bağımsız milli savunma sanayinin önemini bir kez daha anladığımız bu günlerde, ateşli silahlar alanında geliştirdiğimiz en yeni ürünlerimizle IWA Outdoor Classics’de gözlerin bize çevrileceğini biliyoruz… Kendi know-how’ımız ve inovatif ürünlerimizle şirketimizin yanında, Türk savunma sanayinin vitrinine de nitelikli bir değer kazandırma amacındayız. CANiK olarak 5 yıllık değil, 10 ila 15 yıllık projeksiyonlarımızı tamamladık. Bütün bu süreçte kalite, servis ve marka bilinirliğimizin artmasıyla ve böylesi önemli fuarlarda boy göstermemiz sonrasında çok daha yüksek satış seviyelerine ulaşacağımızı söyleyebilirim” diyen Aral, fuarda dört gün boyunca özel olarak tasarladıkları stantlarında tabancalarını sergileyeceklerini kaydediyor.

Aksesuar ve outdoor ürünleriyle de fuara damga vuracak

Fuarda yalnızca silahlarıyla yer almayacak olan CANiK, aksesuar ve outdoor ürünleriyle de Almanya’dan gövde gösterisine devam edecek. Samsun Yurt Savunma bünyesinde kurulan MECANIK’in, Nisan 2021 tarihinde faaliyete geçtiğini, tüm perakende satış ürünleri ve mağazaların, sistemin içerisinde yönetileceğini dile getiren C. Utku Aral, dünya markaları olan CANiK’i, MECANIK ürünleri ile en iyi şekilde destekleyeceklerini aktarıyor. Aral sözlerine şöyle devam ediyor: “Silahlarımızın yanında aksesuar ve outdoor ürünlerimiz de fuarda hazır ve nazır olacak. MECANIK markası altında kendi üretimimiz olan optiklerden kılıflara, şarjörlerden yaylara kadar yayılan yüzlerce ürünümüz bulunuyor. MECANIK tekstil ürünleri, taktik ve outdoor alanlarında yeni ve farklı teknolojiler ile üretiliyor. Bu kapsamda ürünlerimizin rakiplerine göre daha inovatif ve ihtiyaca yönelik ürünlerle sektörde bambaşka bir yer edineceğine inanıyoruz” diyen Aral, MECANIK ürünleriyle savunmadan yüzde 100 verim alınabileceğini özellikle belirtiyor.

“İhracat şampiyonluğumuzu sürdürülebilir hale getireceğiz”

24 yılda elde ettikleri sayısız başarıların arasına ihracat şampiyonluğu unvanını da ekleyerek dünya savunma endüstrilerine karşı büyük bir güç kazandıklarına değinen Aral, 2022 hedeflerine ilişkin şu değerlendirmede bulunuyor: “2021 sonunda ihracat gelir hedeflerimizi özellikle CANiK M2 QCB 12.7 mm ağır makineli tüfeğimizle farklı bir lige çıkarttık. Bunun yanında METE SFx, METE SFT ve SFx RIVAL gibi yeni model tabancalarımız sayesinde ihracatımızı iki katına çıkarmayı hedeflerken, yeni pazar arayışlarımız da aynı şekilde devam ediyor. Son derece başarılı geçirdiğimiz bir 2021 yılının ardından, 2022 yılında da ihracat şampiyonluğumuzu devam ettirmeyi ve Türk savunma sanayinin geçirdiği değişimi tüm dünyaya bir kez daha göstermeyi hedefliyoruz.”

 

CANiK İhracat Şampiyonu Oldu

07.12.2021 – CANiK markasıyla, dünyanın önde gelen hafif silah üreticilerinden olan Samsun Yurt Savunma(SYS), Türk savunma sanayisinin dünyadaki vitrinine nitelikli bir değer kazandırdığı ihracat faaliyetleriyle ihracat şampiyonları arasındaki yerini aldı. Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği tarafından, Türk Savunma Sanayiinde sürdürdüğü başarılı ihracat faaliyetleriyle Namlulu Silahlar Kategorisinde ihracat şampiyonu ilan edildi.

SYS olarak sürdürdükleri ihracat faaliyetleriyle Türk savunma sektörünün geleceğini şekillendirdiklerini belirten Samsun Yurt Savunma (SYS) Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı İsmet Aral, “Köklü tecrübemiz ve yenilikçi yüzümüzün bir yansıması olan gelişmiş Ar-Ge kültürümüz, şirketimize ihracat şampiyonluğu getirdi. İhracatımızı yeni hedef pazarlarımız ve inovatif ürünlerimizle sene sonunda 100 milyon dolar civarına ulaştırmayı, ön siparişleri alınan yerli ve milli uçaksavarımızla 2022’de bu rakamı 125 milyon dolar seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz. Başarılarımızla Türkiye’nin bayrağını dünyada dalgalandırmaktan büyük bir onur duyuyoruz” dedi.

Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen Savunma ve Havacılık Sanayiinde Küresel Stratejiler Konferansı’21 kapsamında, birliğin 10’uncu kuruluş yıldönümü dolayısıyla son 10 yılda en fazla ihracata imza atan şirketlere ödül verildi. Savunma sanayinin önde gelen şirketleri farklı kategorilerde ödüllendirilirken, CANiK markasıyla dünya endüstri devleri arasında Türkiye’yi temsil eden Samsun Yurt Savunma (SYS), Namlulu Silahlar Kategorisinde ihracat şampiyonu ilan edildi. İhracat şampiyonu ödülünü SYS adına Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) Başkanı İsmail Gülle, SSİ (Savunma ve Sanayi İhracatçıları Birliği) Başkanı Naki Polat’tan alan Samsun Yurt Savunma (SYS) Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı İsmet Aral, “Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği tarafından ihracat şampiyonu olarak ilan edilmek bizim için büyük bir gurur kaynağı. 23 yılda elde ettiğimiz sayısız başarılar arasına ihracat şampiyonluğu unvanını da eklemekten onur duyuyoruz” dedi. Hakkı İsmet Aral, konuyu şu sözlerle değerlendirdi:

“Yeni hedef pazarlarımız, yeni şampiyonluklar getirecek”

“Türk savunma sanayi, üretimin yanı sıra Ar-Ge ve inovasyondaki gücüyle de dünyanın dev endüstrilerine meydan okuyor. CANiK markamızla yılda yaklaşık 450 bin adet tabancaya ilaveten geliştirdiğimiz yüzde yüz yerli ve milli uçaksavarımız ile dünya endüstri devleri arasında Türkiye’yi temsil ediyoruz. Üretiminin yüzde 95’ini 68 ülkeye ihraç eden bir şirket olarak kısa ve uzun vadeli hedeflerimizle geleceğin yeni yol haritalarını belirleyerek faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Geçen yıl tüm sektörler ve ihracatçılar arasında en hızlı büyüyen 3’üncü şirket olmayı başardık. Önümüzdeki yıl, yeni hedef pazarlarımızla bu konumumuzu daha da yukarılara çıkarmak için tüm gücümüzü ortaya koyacağız. 2021 yılının Aralık ayı itibarıyla ihracatımızı 2020’ye göre %50 arttırmış olduğumuzu gördük. Bu sebeple 2021 yılı ihracatımızla da yeni şampiyonluklar elde edeceğiz”.

 

Canik ile Büyüyen SYS Dünyanın En Büyük 7. Hafif Silah Üreticisi Oldu

28.10.2021 – Türkiye’nin yerli ve milli savunma sanayi, Türk milletinin iradesiyle kurulan Cumhuriyet’in ay yıldızlı bayrağını dünyada gururla dalgalandırıyor. CANiK markasıyla, dünyanın önde gelen hafif silah üreticileri arasında yer alan Samsun Yurt Savunma (SYS), Millî Mücadele’nin fitilinin ateşlendiği Samsun’da geliştirdiği inovatif ürünleriyle dünya çapında başarılara imza atmayı sürdürüyor. 

SYS Yönetim Kurulu Başkanı H. Zafer Aral “Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlattığı topraklarda, yerelden globale uzanan örnek bir başarı hikayesi yarattık. CANiK markasıyla dünyanın 7’nci büyük hafif silah üreticisi olan SYS, bugün üretiminin yüzde 95’ini 68 ülkeye ihraç ederek Türkiye ekonomisine kalıcı değerler kazandırıyor. Yıllık 120 milyon dolarlık ihracatıyla ekonomimize en yüksek katkılardan birini sunuyor. Yılda yaklaşık 450 bin adet tabancaya ilaveten geliştirdiği yüzde yüz yerli ve milli uçaksavarı ile dünya endüstri devleri arasında Türkiye’yi temsil ediyor.” dedi.

Türk savunma sanayi yerli ve milli üretiminden aldığı güçle dünyadaki konumunu her geçen gün yükseltiyor. Son 20 yılda devrim niteliğindeki atılımlarıyla 75 milyar dolarlık dev bir endüstriye dönüşen sektör, Türk ulusundan emanet aldığı bağımsızlık meşalesinin koruyuculuğunu üstlenirken dünya barışına da katkı sağlıyor. 23 yılda dünyanın önde gelen hafif silah üreticilerinden birine dönüşen Samsun Yurt Savunma (SYS), Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının eseri olan en yeni ürünleriyle Türkiye’nin dünyadaki vitrinine kalıcı değerler kazandırıyor.

Karadeniz’in kalbinden dünyaya uzanan başarı hikayesi

Karadeniz’in kalbi Samsun’dan dünyaya uzanan başarı hikayesinin mimarı olan SYS, bugün dünyanın 7’nci hafif silah üreticisi olarak yıllık yaklaşık 450 bin adetlik üretimiyle Türkiye’nin hafif silah ihracatının yüzde 75’ini tek başına gerçekleştiriyor. Bundan 23 yıl önce 500 metrekarelik atölyede başlayan faaliyetlerini Samsun Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yüksek teknoloji ile donatılmış 40 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu üç tesisinde, 750 çalışanı ile sürdüren SYS, CANiK markasıyla 1 dakikada 1 tabanca üreterek, üretim gücünü dünyaya kanıtlamayı başardı. Son olarak 2012 yılından bu yana Ar-Ge çalışmaları süren Türkiye’nin “yerli ve milli uçaksavarı” olarak bilinen CANiK M2 QCB 12.7 mm ağır makineli tüfeği ile savunma sektörünün ulaştığı son noktayı dünyada temsil etti.

Yerli ve milli uçaksavar ile dünyada ilk 5’e girdi

SYS, CANiK M2 QCB 12.7 mm ağır makineli tüfeğiyle dünyada uçaksavarın üretimini yapan 5’inci şirket unvanına sahip bulunuyor.  Yüksek teknoloji, Ar-Ge ve mühendislik ürünü olan en yeni ürünleriyle sektörün gelişimine yön veren SYS, yerli ve milli uçaksavarıyla Türkiye’nin güvenlik gücünü de destekliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde konvansiyonel ve özel operasyonlarda  görev alan tüm unsur ve platformlarına yerleştirilebilen CANiK M2 QCB 12.7 mm ağır makineli tüfek, her türlü atış destek görevi içerisinde kullanılıyor.

Amerika’ya en çok silah ihraç eden 4’üncü şirket

Devlet öncülüğünde başlatılan Doğu Karadeniz Silah Projesi’nin Samsun ayağının temsilcisi olarak Aral ailesi tarafından 1998 yılında kurulan SYS, CANiK markasıyla Amerika’da en çok bilinen Türk markalarından biri olmayı başardı. 2020 yılında dünyadan Amerika’ya en çok tabanca ihraç eden 4’üncü şirket unvanına sahip oldu.

“Ulusumuzun ekonomik bağımsızlığına katkı sağlıyoruz”

SYS Yönetim Kurulu Başkanı H. Zafer Aral, “Mustafa Kemal Atatürk’ün milletimizin bağımsızlık sevdasından aldığı güçle Milli Mücadele’yi başlattığı topraklarda başlayan yolculuğumuzda 23 yılda yerelden globale uzanan bir başarı hikayesi yarattık. Ar-Ge ve inovasyondan aldığımız gücümüzle üretimimizi, bugün dünyanın 68 ülkesine ulaştırıyoruz. Yılda 120 milyon doları bulan ihracatımızla Türkiye ekonomisine yüksek bir katma değer sunuyoruz. Ulusumuzun ekonomik bağımsızlığına katkı sağlamayı en büyük vazifemiz olarak görüyoruz. Yerli ve milli üretim gücümüzle yeni başarılara imza atarak vatanımızın ekonomik bağımsızlığına daha fazla katkı sunmaya gayret ediyoruz. Türk savunma sanayinin temsilcilerinden biri olarak 23 yıldır ülkemizin bayrağını dünyada başarı ile dalgalandırmaktan onur duyuyoruz” dedi.

“Köklü tecrübe ve yenilikçi yüzümüzle yeni başarılara imza atacağız”

Özgün Yerli Tabanca’dan milli uçaksavar üretimine kadar çok sayıda yerli ve milli savunma sanayi projesinin partneri olan SYS’yi Aral ailesinin 50 yıllık sanayicilik geçmişi üzerine inşa ettiklerini belirten SYS Yönetim Kurulu Başkanı H. Zafer Aral, yeni yatırım hedefleriyle ilgili şu ifadelerde bulundu: “Köklü tecrübe ve yenilikçi yüzümüzle yeni başarılara imza atmak için yılmadan çalışıyoruz. Samsun’daki yatırımlarımızın toplamı, 120 milyon dolara ulaştı. Yakın gelecekte de mevcut 3 fabrikamızdaki tüm kabiliyetlerimizi, tek ve daha büyük bir tesise taşımayı planlıyoruz. Samsun’da, 245 dönümlük bir arazi üzerine kurulacak yeni fabrikamızla ilgili yatırım süreçlerine başladık. Yatırımımızı tamamladığımızda üretim gücümüzle birlikte ihracat faaliyetlerimiz de katlanacak” dedi.

Dünya ordularına CANiK damgası

Üretiminin yüzde 95’ini dünyanın 68 ülkesine ihraç eden SYS’nin CANiK markasıyla üretilen hafif silahları, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından da kullanılıyor. Yıllık 120 milyon dolar ihracat gerçekleştiren SYS’nin üretimi olan CANiK markalı 2,9 milyondan fazla tabanca, dünyanın pek çok ülkesinde aktif görev yapıyor. Bu silahların 2 milyona yakınını Amerikan pazarına ihraç eden CANiK, 2020 yılında ABD’ye tabanca ihraç eden firmalar arasında dünyada 4’üncü sıraya yerleşti. Polonya Polis Teşkilatı’ndan Ukrayna Sınır Teşkilatı’na kadar birçok resmi kurum, CANiK markalı silahları kullanıyor.

 

Türk Polisinin Silahı Canik, Yüzde 100 Yerli Malı ve Samsun’da Üretiliyor

26.12.2014

Türk polisinin silahı yüzde 100 yerli ve Samsun’da üretiliyor. Yurt Savunma Sanayi (SYS) geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yabancı firmaları geride bırakarak Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 25 bin adet tabanca ihalesini performansıyla nefes kesen “Canik TP9SF” marka ve modeli ile kazandı.

Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğü Gölbaşı Özel Harekat Tesisleri’nde yapılan test atışlarında Canik TP9SF marka tabanca performansıyla ihaleye giren firmaları feride bırakıp testleri ile başarı ile geçerek CANİK TP9SF, Türk polisinin yeni silahı oldu.

Geçen yıl da Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 25 bin tabanca alımıyla ilgili ihalesini yine yerli ve yabancı diğer firmaları geride bırakarak kazandıklarını belirten Yurt Savunma Samsun Yurt Savunma Sanayi Genel Müdürü Utku Aral, “Açık teklif usulü düzenlenen ihaleye, 15 bin atışlık mukavemet testlerini geçmeyi başaran iki yabancı firma ile birlikte tamamlayan Samsun Yurt Savuma Sanayi, CANİK TP9SF modeli ile katıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2015 yılında ihtiyacı olan 25 bin adetlik silah alımı ihalesinde en iyi performansı sergileyen ve en iyi teklifi vererek ihaleyi kazanan Samsun Yurt Savunma Sanayi polisimize yüzde 100 yerli silahı üretecek olmanın gururunu yaşıyor” dedi.

Genel Müdür Aral, “CANİK TP9SF’nin, ihale testlerinde rakiplerini geride bırakarak başarı gösterdi. TP serisi dünyada da ilgi gören bir silah ailesi. 2012 yılında piyasaya sunulan, emniyet teşkilatımızın 2014 yılı ihtiyacı kapsamında 2013 yılında gerçekleştirdiği ilk polimer ve iğne ateşleme sistemine sahip tabanca ihalesini kazanan TP9 modelinin, kolluk kuvvetlerimizin ihtiyaçları göz önüne alınarak 2014 yılında TP9SA ve TP9SF versiyonları geliştirildi. Tamamen profesyonel kullanım dikkate alınarak tasarlanan TP9SF modeli, tetik mekanizması ve ergonomik performansı ile tüm dünya da büyük ilgi gördü. SYS tarafından 2013 ve 2014 senelerinde yaklaşık yüzde 70’i ihraç edilen TP Serisi tabancaların, 2015 yılında üretimlerini yüzde 50 oranında arttırılması hedeflenmiştir” diye konuştu.

Utku Aral, TP9 modelinden yola çıkarak 2014 yılında geliştirilen TP9SF modelinin, hem polimer teknolojisi, hem iğne ateşleme sistemi ve hem de tek hareket tetik mekanizması ile mukavemet arttırıcı ve rahat seri atış yapabilme performansı yönünden, asker ve polis için vazgeçilmez özelliklere sahip olduğunu söyledi.

Son 3 yılda, AR-GE faaliyetlerine yatırım yapıldığını ifade eden Genel Müdür Aral, savunma teknolojilerine hız kesmeden yatırım yapamaya devam edeceklerini ve 2018 yılına kadar dünyada faaliyet gösteren ilk 10 hafif silah üreticisi firma arasına girmeyi amaçladıklarını belirtti. İHA