Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Arçelik CEO’s...

Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, Brüksel Merkezli Ev Aletleri Avrupa Birliği’nin (Applia) Yeni Başkanı Seçildi

30.06.2022 – Dünya çapında 12 markasıyla ev teknolojileri alanının öncü şirketlerinden biri olan Arçelik’in CEO’su Hakan Bulgurlu önemli bir göreve geldi. Brüksel merkezli Avrupa Ev Aletleri Üreticileri Birliği’nin (APPLiA) yeni dönem başkanlığına seçilen Hakan Bulgurlu, görevi son dört yıldır APPLiA Başkanlığı görevini yürüten ve BSH Avrupa Başkan Yardımcısı Dr. Peter H. Göetz’den devraldı.  

Ev teknolojilerinde dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olma vizyonu ve küresel büyüme hedefleri doğrultusunda önemli adımlar atan Arçelik’in CEO’su Hakan Bulgurlu, Avrupa Ev Aletleri Üreticileri Birliği’nin (APPLiA) yeni başkanı olarak seçildi. Dünya Ekonomik Forumu’nun Avrupa’da inovasyonu teşvik etmeyi amaçlayan girişimi “CEO İklim Liderleri İttifakı ve Amstel Diyalogları” üyesi de olan Hakan Bulgurlu, görevi son dört yıldır APPLiA Başkanlığı görevini yürüten ve BSH Avrupa Başkan Yardımcısı Dr. Peter H. Göetz’den devraldı.

Bulgurlu yeni görevinde sürdürülebilirlik gündemini ileriye taşımaya, iklim liderliği ve karbondan arındırma yolculuğunda ivme yaratmaya ve APPLiA’nın küresel etki alanını büyüterek sektörü ve iş dünyasını bu misyon etrafında birleştirmeye odaklanacak. Hakan Bulgurlu, Sofya’da düzenlenen APPLiA Genel Kurulu’nda dernek üyelerine hitap ettiği konuşmasında, “Birlik olarak, çocuklarımıza daha iyi bir gezegen bırakmak için, belirlenen enerji verimliliği hedeflerini ilerletme konusunda büyük bir sorumluluğumuz var. Bu bağlamda, genç nesillerin rolü çok önemli çünkü mevcut sorunlar yarının tüketicilerinin hayatlarını doğrudan etkileyecek” dedi.

Merkezi Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan APPLiA’nın toplamda 24 üyesi bulunuyor. Avrupa Birliği’nde hane halkı için yenilikçi, sürdürülebilir politikaları ve çözümleri teşvik eden APPLiA, yıllık 53 milyar Euro ciro, 1,6 milyar Euro’nun üzerinde Ar-Ge yatırımı ve yaklaşık 1 milyona yakın kişiye sağladığı istihdamla sektörü ekonomik bir güç merkezi haline getirme misyonuyla çalışıyor.

 

Arçelik Ekibi Ağrı Dağı’nın Zirvesine Tırmanış Gerçekleştirdi

25.08.2021 – Sürdürülebilirlik alanında öncü rol oynayan Arçelik, “Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın” vizyonu çerçevesinde iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla 2011’de Kilimanjaro ile başlayan farkındalık tırmanışlarına bir yenisini daha ekledi. Koç Holding ve Arçelik’in üst düzey yöneticilerinden ve Arçelik’in faaliyet gösterdiği farklı ülkelerdeki katılımcılardan oluşan 16 kişilik geniş bir ekip, Türkiye’nin en yüksek dağı olan Ağrı’ya tırmandı.

Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için sürdürülebilirliği tüm iş süreçlerinin odağına alan Arçelik, attığı her adımla iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmaya devam ediyor. Arçelik’in ve Koç Holding’in üst düzey yöneticilerinden ve Arçelik’in faaliyet gösterdiği farklı ülkelerdeki katılımcılardan oluşan ekip Türkiye’nin en yüksek noktası Ağrı Dağı’na zirve tırmanışı yaptı.

İklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak ve birlikte hareket etmenin önemini vurgulamak için Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, Koç Holding Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Melih Poyraz, Arçelik Finansman ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Polat Şen, Arçelik Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika & Amerika Genel Müdür Yardımcısı Ragıp Balcıoğlu ve Arçelik İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Toygan Pulat’ın da aralarında olduğu üst düzey yöneticilerinden ve farklı ülkelerden katılımcılardan oluşan 16 kişilik ekip, Türkiye’nin doğu ucunda bulunan ve 5.137 metre ile ülkemizin en yüksek dağı olan Ağrı’ya zirve tırmanışı gerçekleştirdi.

Küresel bir şirket olmanın sorumluluğuyla, iklim değişikliğine karşı mücadelede Arçelik’in büyük rol oynadığını belirten Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, “Günümüzün en önemli küresel sorunları arasında iklim değişikliği yer alıyor. Bu doğrultuda şirketler, hem faaliyet gösterdikleri sektörün çevreye ve iklim değişikliğine etkisinin hem de kurum olarak üzerine düşen sorumlulukların bilinciyle hareket ediyor. Biz de Arçelik olarak, ticari faaliyetlerimizi sürdürürken ve yatırımlarımızı hayata geçirirken topluma, dünyaya ve genç nesillere daha iyi bir gelecek bırakmak amacıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sürdürülebilirlik vizyonumuz çerçevesinde iklim değişikliği konusunda performansımızı her geçen gün bir üst noktaya taşıyoruz. Dağlar; dünyadaki yaşamın, biyoçeşitliliğin ve birliğin bütünsel bir örneği – hikayeleriyle tarihe, ekosistemiyle de canlılara hayat veriyor. Bu nedenle, biz de ekip olarak, doğaya olan bağlılığımızı vurgulamak ve sorumluluklarımızı tekrar hatırlamak için Ağrı Dağı’na tırmanarak 2011’de Kilimanjaro ile başlayan farkındalık tırmanışlarına bir yenisini ekledik. Tırmanışımız ile takım olmanın, doğa ve yeni bir yaşam biçimi için birlikte hareket etmenin önemini yeniden tecrübe ettik. Yakın zamanda ülkemizde ve dünyada yaşanan yangın ve sel felaketleri hem iklim krizinin artan etkilerini hem de bu mücadelede birlikte hareket etmenin önemini bizlere bir kez daha gösterdi. Arçelik olarak, önümüzdeki dönemde de coğrafyamızın sürdürülebilir gelişimine destek olmaya, çevresel etkimizi azaltarak doğayı korumaya, ülkemiz ve dünyamız için değer yaratmaya devam edeceğiz” dedi.

Arçelik ekibi küresel ısınmaya dikkat çekmek için daha önce de 2011 ve 2018 yılında Kilimanjaro, 2017 ve 2018 yılında Elbrus, Ocak 2019’da Aconcagua tırmanışlarını takım ruhu ve liderlik becerileri sayesinde başarıyla sonuçlandırmıştı.

 

Arçelik, Whirlpool’un Türkiye’deki Üretim Merkezini Satın Aldı

Arçelik, Stratejik Büyümesine Yeni Satın Almalarla Devam Ediyor 

ARÇELİK, WHIRLPOOL’UN TÜRKİYE’DEKİ ÜRETİM MERKEZİNİ SATIN ALDI

17.05.2021 – Türkiye’nin lider şirketlerinden Arçelik, stratejik büyüme hedefi doğrultusunda ABD merkezli Whirlpool’un Türkiye’deki üretim operasyonlarını gerçekleştiren Whirlpool Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş’yi 78.3 milyon Euro’ya satın aldı. 

Anlaşma, Whirlpool’un Manisa’da yıllık toplam 1,3 milyon adet soğutucu ve 1,4 milyon adet çamaşır makinesi kapasiteli üretim tesisleri ve depolama alanını kapsıyor. Satın alma sözleşmesi kapsamında Arçelik, 3 yıl boyunca bu tesislerden Whirlpool’un Avrupa’daki şirketlerine ihracat gerçekleştirecek. 

Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, “Whirlpool’un Türkiye’deki üretim operasyonlarını satın alarak stratejik büyüme vizyonumuz kapsamında önemli bir adım atıyoruz. Manisa; lojistik, ihracat olanakları ve geniş yardımcı sanayi ekosistemi açısından global pazarlara erişimi olan önemli bir üretim merkezi. Bu atılım, Avrupa başta olmak üzere faaliyet gösterdiğimiz diğer pazarlarda da artan talebi karşılamak adına Arçelik’e önemli bir katkı sağlayacak. İleri üretim teknolojilerimiz, inovatif ürün teknolojilerimiz ve sürdürülebilirlik alanındaki öncü uygulamalarımızı bu tesislere de entegre ederek önemli bir sinerji yakalamayı hedefliyoruz. Beyaz eşyada önemli bir üretim merkezi olan ülkemizin ihracat potansiyelini artırmak adına da değerli bir hamle yapmış olduk” dedi.

Ev teknolojilerinde Türkiye’nin lider, dünyanın önde gelen şirketi Arçelik, stratejik büyüme hamlelerine bir yenisini daha ekledi. Arçelik, ABD merkezli beyaz eşya üreticisi Whirlpool’un Manisa’daki işletmesi içerisinde yer alan 2 fabrikası ve depolama alanına sahip olan Whirlpool Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş’yi 78.3 milyon Euro’ya satın almak üzere anlaşma imzaladı. İlgili otoritelerin onayının alınması dahil, kapanış koşullarının gerçekleşmesini takiben satın alma işlemi tamamlanacak. Whirlpool Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin 134 bin metrekare kapalı toplam 245 bin metrekarelik alanda bulunan üretim tesislerinde soğutucu ve çamaşır makinesi üretimi gerçekleştiriliyor.

Arçelik’in yatırım yaptığı yıllık 2,7 milyon adet üretim kapasitesine sahip olan çamaşır makinesi ve soğutucu fabrikalarından 3 yıl boyunca Whirlpool’un Avrupa’daki şirketlerine ihracat gerçekleştirilecek. Satın alma ile Arçelik’in yurtiçinde üretim tesisi sayısı 10’a yükselirken, toplam istihdamı da 1000 kişi artacak.

Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, “Sekiz ülkede 22 üretim tesisi ve 12 markasıyla 145’ten fazla ülkede operasyonu bulunan şirketimiz, Avrupa beyaz eşya pazarının önemli oyuncularından biri konumunda. Son 5 yılda gerçekleştirdiğimiz 6,8 milyar lira yatırımla, dışa bağımlı kalmadan teknoloji geliştirmeye, yetkinliklerimizi artırmaya odaklanıyoruz. Whirlpool hamlemiz de stratejik büyüme vizyonumuzun önemli bir adımı oldu. Sürdürülebilirlik anlayışımız çerçevesinde tüm tesislerimizde yaptığımız çalışmalarla sorumlu üretimi destekleyecek ürün, teknoloji, servis ve projeler geliştirmeyi, bu konudaki farkındalığı arttırmayı hedefliyoruz. Manisa’daki tesisin mevcut kaynaklarını korumayı ve büyüme odaklı geliştirme hedefimiz kapsamında üretim teknolojilerimizi ve iyi uygulamalarımızı bu tesise taşımayı hedefliyoruz. Yapacağımız fizibilite çalışmaları sonrasında üretim tesisi ve depolama alanının daha efektif ve büyüme odaklı kullanılması için yol haritasını belirleyeceğiz” dedi.

Arçelik Asya Pasifik’te Önemli Bir Yatırıma Daha İmza Attı

16.12.2020 – Arçelik global büyüme yolculuğunda attığı önemli adımlara bir yenisini daha ekledi.  Güneydoğu Asya pazarının önemli oyuncusu Hitachi GLS’nın Japonya dışında Hitachi markalı beyaz eşya sektöründeki tüm faaliyetlerinin bir şirket altında toplanması ve kurulacak şirketin yüzde 60’ının Arçelik tarafından alınması için ortaklık anlaşması imzalandı. Arçelik’in global yetkinliği, Hitachi’nin bölgesel ve marka gücünü bir araya getirecek olan yeni şirket, Hitachi GLS’nin Çin ve Tayland’da bulunan iki üretim ve 10 satış şirketi ile 3.800 çalışanını devralacak. Hitachi markasıyla üretim ve pazarlama faaliyeti yapacak olan yeni şirketin, Arçelik’in küresel büyümesine güç katması ve Asya Pasifik bölgesinin lider oyuncusu olması hedefleniyor.

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Arçelik’in bu önemli yatırımını, Koç Topluluğu’nun küresel büyüme yolculuğundaki stratejik bir hamle olarak gördüklerini belirtti. Çakıroğlu; “Ülkemiz ve Topluluğumuz için uzun vadeli değer yaratma hedefimiz ve küresel vizyonumuz doğrultusunda yatırımlarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi. Koç Topluluğu iş yerlerinde 48 farklı dil konuşulduğunu, 64 üretim tesisi ve pazarlama şirketi bulunduğunu belirten Çakıroğlu şöyle devam etti: “Hızlı büyüyen Asya Pasifik bölgesi son yıllarda yeni yatırımlar için önemli bir merkeze dönüştü. Topluluğumuzun stratejik büyüme alanlarından biri olarak belirlediğimiz ve daha öncesinde yatırımlara başladığımız bu bölgede; Hitachi gibi güçlü bir oyuncu ile kurduğumuz iş birliği Arçelik’in global büyüme yolculuğunu hızlandıracak.” 

Ev teknolojilerinde Türkiye’nin lider, dünyanın önde gelen şirketi Arçelik, global büyüme yolculuğuna hız kesmeden devam ediyor. Arçelik, dayanıklı tüketim alanında Güneydoğu Asya pazarının önde gelen oyuncusu Hitachi GLS ile ortak şirket kurmak üzere anlaşma imzaladı. Yeni şirkette, Arçelik’in yüzde 60, Hitachi GLS’nin yüzde 40 oranında payları bulunacak. Arçelik’in global yetkinliği ile Hitachi GLS’nin bölgesel ve marka gücünü bir araya getirecek olan yeni şirket, Hitachi markalı ürünleri Japonya hariç, dünyanın tüm ülkelerinde tüketicilerle buluşturacak.  Ortaklık anlaşması, 16 Aralık’ta Koç Holding, Arçelik, Hitachi Ltd. ve Hitachi GLS’nin üst yönetimlerinin katıldığı sanal imza töreniyle hayata geçirildi.

300 milyon dolar büyüklüğündeki (Yeni kurulacak şirketteki hisselerin %60’ı için net nakit/borç hariç ve tüm azınlık hakları dahil tutarı ifade etmektedir) işlem kapsamında; Hitachi GLS’nin 3.800 çalışana sahip, Çin ve Tayland’da bulunan 2 üretim ve 10 satış şirketi 2021 yılının ikinci çeyreğinde kurulacak yeni şirkete devredilecek. Arçelik ve Hitachi GLS’nin sürdürülebilirliği merkeze alan ortak vizyonlarını da aktaracakları yeni şirket, toplum ve çevre için değer üretmeye odaklı bir yaklaşımla da önemli bir rol üstlenecek.

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu: “Bugün global büyüme stratejimize ivme kazandıran çok önemli bir iş birliğine daha imza atıyoruz.“

Yeni kurulacak şirkette Arçelik’in global iş yapma birikimi ve deneyimini, Hitachi markasının gücü ile birleştirmeyi hedeflediklerini belirten Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, “Koç Topluluğu’nun küreselleşme yolculuğunda, dünya genelindeki 12 markası ve 22 üretim tesisiyle önemli bir yere sahip olan Arçelik, küresel büyüme stratejisine ivme kazandıran adımlarına bir yenisini daha ekledi. Bu önemli iş birliği ile Arçelik Asya Pasifik bölgesinde büyüme stratejisini güçlendiren ve rekabetçiliğini artıran bir adım attı. Küresel büyüme yolculuğunu sürdüren Arçelik, bugün 150’ye yakın ülkede faaliyetlerini sürdürüyor.  Ortaklık anlaşmasıyla bu yolculuk daha da etkileyici bir boyut kazanıyor “dedi.

Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu: “Tarihi girişim, İpek Yolu stratejimizin kilometre taşı olacak”

Hitachi GLS ile gerçekleştirilen anlaşmanın her iki şirketin global büyümesinde önemli bir adım olacağını söyleyen Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu şu bilgileri aktardı: “Asya-Pasifik’teki dayanıklı tüketim pazarı, artan orta sınıf nüfusu ve hane halkı gelirleri, gelişen perakende kanalları ve yaşam tarzları nedeniyle güçlü bir büyüme potansiyeline sahip ve sektörümüzde gelecek 10 yılda gerçekleşecek büyümenin de itici gücü olacak. Gerçekleştirdiğimiz bu tarihi girişim, Beko Yolu stratejimizin ve dünyanın en iyi ev teknolojileri şirketlerinden biri olma yolculuğumuzun kilometre taşı olacak. Bu ortaklıkla aynı zamanda küresel ölçekteki teknoloji ve Ar-Ge kapasitemizi, Hitachi GLS’nin köklü marka gücü ile birleştiriyoruz. Yeni şirketimizin Asya-Pasifik bölgesinin lideri olacağına ve önümüzdeki dönemde ürün teknolojilerinde güçlü bir sinerji yaratacağımıza inanıyorum.”

Hitachi, Ltd. Kıdemli Başkan Yardımcısı Keiji Kojima: “Arçelik ortaklığında kurulacak yeni şirket global satış ağımızı genişletecek” 

“Dayanıklı tüketim sektörünün önemli global oyuncularından biri olan Arçelik ile Japonya dışında faaliyet gösterecek bir şirket kurma konusunda anlaşmaya vardığımız için heyecanlıyız. Hitachi GLS, faaliyet gösterdiği tüm sektörlerde stratejik iş birlikleri kurarak rekabet gücünü artırmayı ve insanların yaşam kalitesinin gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Arçelik ortaklığında kurulacak yeni şirketle global satış ağımızı genişleterek Hitachi markalı dayanıklı ev aletlerini daha geniş bir coğrafyada pazara sunacağız” diye konuştu.

Kurulacak yeni şirketi, satış ağı ve ürün yelpazesi anlamında birbirini tamamlayan uyumlu bir birliktelik olarak gördüğünü ifade eden Hitachi GLS Başkanı Jun Taniguchi:

“Dünya genelinde sürdürülebilir iş modeli ve doğanın korunmasına yönelik girişimleriyle ön plana çıkan Arçelik, hem sosyal hem de çevresel değer vurgusu yapan Hitachi GLS’le aynı ortak hedeflere odaklanan bir şirkettir.  Bu açıdan, güçlü bir sinerji yaratacağımıza inanıyoruz. Bu ittifak, Hitachi marka ürünlerinin ve yaşam çözümlerinin küresel satışlarını artırma yolunda önemli bir adımdır” dedi.

Arçelik Hakkında

Tüm dünyada 32.000 çalışanı, 12 markası (Arçelik, Beko, Grundig, Blomberg, ElektraBregenz, Arctic, Leisure, Flavel, Defy, Altus, Dawlance, Voltas Beko), 34 ülkede satış ve pazarlama ofisleri ve 8 ülkede 22 üretim tesisiyle Arçelik, 150’ye yakın ülkede ürün ve hizmet sunmaktadır. Arçelik, adet bazında pazar payı sıralaması açısından Avrupa’nın en büyük ikinci beyaz eşya şirketi olarak 2019 yılında 5 milyar euro tutarında konsolide ciro elde etti. Gelirinin yaklaşık yüzde 70’ini uluslararası pazarlardan sağlayan Arçelik, Türkiye’nin Ar-Ge lideridir. Beş ülkede Ar-Ge Ofislerindeki ve Türkiye’de 15 Ar-Ge ve Tasarım Merkezindeki 1.600 araştırma uzmanının çalışmaları sonucunda bugüne kadar üç binden fazla uluslararası patent başvurusu yapılmıştır. Arçelik, 2020 Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde üst üste iki yıldır “Dayanıklı Ev Aletleri” kategorisinde “Sektör Lideri” seçiliyor. Halka Açık Şartnameler (PAS) 2060 Karbon Nötralite Standardı çerçevesinde şirketin dünya genelindeki üretim tesisleri, yeterli karbon kredisi elde ederek 2019 ve 2020 mali yıllarında karbon nötr statüsünü kazanmışlardır. www.arcelikglobal.com

 Hitachi GLS Hakkında

Hitachi Ltd.nin yüzde yüz bağlı ortaklığı olan ve dijital teknolojilerden yararlanan ürün ve çözümlerin yanı sıra dayanıklı tüketim alanında da küresel bir tedarikçi olan Hitachi GLS, dayanıklı ev aletleri, iklimlendirme ekipmanları ve diğer donanım ve cihazlar için satış, mühendislik ve bakım hizmetleri sunuyor. “360 derece mutluluk: her müşteri için mutlu bir yaşam” sloganından hareketle, müşterilerinin yaşam tarzlarını daha yakından tanımaya ve anlamaya çalışıyor. Hitachi Group değer zincirinin ve dijital teknolojilerinin yardımıyla müşterilerinin yaşam tarzı sorunlarının her birini çözmek için tasarladığı fonksiyonel ürünler ve sofistike çözümler sayesinde, dünya genelinde kullanıcılarının yaşam kalitesini artırmaya katkıda bulunan bir şirket olmayı hedefliyor.

 

Arçelik’in Güney Afrika’da Ürettiği Ventilatöre İngiltere Kraliyet Akademisi’nden Özel Ödül

24.08.2020 – Arçelik, COVID-19 tedavisinde kritik önem taşıyan ventilatör üretimiyle Türkiye’den sonra global ölçekte de önemli bir başarı kazandı. Arçelik’in Güney Afrika’da faaliyet gösteren şirketi Defy’ın ürettiği ventilatör, Kraliyet Mühendislik Akademisi (Royal Academy of Engineering) tarafından ‘Pandemi Hizmeti Özel Ödülü’ne layık görüldü. Ödüle layık görülen ventilatör, dar gelirli ülkelerin üretim yapabilmesi sağlamak amacıyla İngiltere’de Cambridge Üniversitesi’nin katkılarıyla kurulan ve Arçelik’in Defy ve Beko UK şirketleriyle desteklediği kuluçka merkezi “Open Ventilator System Initiative” tarafından geliştirildi.

Arçelik dünyanın çeşitli bölgelerine yayılan güçlü Ar-Ge’si ve toplumsal fayda odaklı yaklaşımıyla günün koşullarına uygun inovatif teknolojilerin geliştirilmesine öncülük ediyor. Arçelik bünyesindeki Güney Afrika’nın en büyük ev aletleri üreticisi olan Defy, ülkenin önde gelen kara savunma çözümleri üreticisi Denel Land Systems ve Cambridge Üniversitesi güçlerini birleştirerek, Koronavirüs (COVID-19) salgınıyla mücadelede önemli bir başarı elde etti. Pandemi döneminde Cambridge Üniversitesi’nin katkılarıyla İngiltere’de kurulan ve Arçelik’in Defy ile Beko UK şirketleri ile destekçileri arasında yer aldığı Open Ventilator System Initiative, solunum cihazı geliştirdi. Geliştirilen ventilatör, Arçelik’in Güney Afrika’daki şirketi Defy tarafından üretildi. Defy bu üretimiyle Kraliyet Mühendislik Akademisi’nin (Royal Academy of Engineering), Başkanın Pandemi Hizmeti Özel Ödülü”nü (The President’s Special Awards for Pandemic Service) almaya hak kazandı.

İngiltere’de geliştirildi, Arçelik Defy ile Güney Afrika’da üretti

Open Ventilator System Initiative tarafından İngiltere’de geliştirilen ve 115. yılını kutlayan Defy’ın KwaZulu-Natal’daki Jacobs fabrikasında üretilmeye başlanan ventilatör Afrika’dayoğun bakım servislerinde kullanılabilecek kalitedeki ilk solunum cihazı olma özelliğini de taşıyor. Ventilatör, COVID-19 virüsünün yanı sıra, pnömonik hastalıklar da dahil, birçok hastalığın tedavisinde kullanılabilecek. Cihaz, yerel Zulu ve Xhosa dillerinde ‘yaşam’ anlamına gelen “Impilo” adını taşıyor. Cihazın üretimi yerel ekonominin desteklenmesi açısından da anlamlı. Defy, ventilatörün üretiminde 17 yerel tedarikçi ile birlikte çalışıyor.

Arçelik, Sağlık Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde Biyosis, Baykar ve Aselsan iş birliği ile Türkiye’nin ilk yerli solunum cihazını üretti. Arçelik’in kâr amacı gütmeden Çerkezköy’deki Elektronik İşletmesi’nde ürettiği ventilatörler, ihtiyaç sahibi 18 ülkeye de gönderildi. Bu ülkeler arasında pandemiden ağır şekilde etkilenen Afrika ülkeleri Somali, Çad, Nijerya, Nijer ve Libya da bulunuyor.

 

 

Arçelik ve Kamu Bankalarından Sosyal Hayatı Destek Paketlerinde İş Birliği

07.07.2020 – Koronavirüs salgınında attığı adımlarla örnek bir mücadele sergileyen Arçelik, salgının ekonomik etkilerine karşı koyabilmek için de çalışmalarını sürdürüyor. Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank ile iş birliğine imza atan Arçelik, kamu bankalarının hazırladığı sosyal hayatı destek kredi uygulamasına Türkiye’nin 81 ilindeki tüm Arçelik ve Beko bayileri ile katıldı.

Koronavirüs salgınının başladığı ilk günden itibaren çalışanlarının, müşterilerinin, tüm paydaşlarının ve toplumun sağlığı için önemli adımlar atan Arçelik, şimdi de salgının ekonomi üzerindeki etkileri ile mücadeleye destek oluyor. Kamu bankalarının normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması için hayata geçirdiği düşük faizli Sosyal Hayatı Destek Kredisi uygulamasına Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank iş birliği ile katılan Arçelik, müşterilerine birçok imkan sunacak.

Can Dinçer: “Bu kampanya, müşterilerimizin finansman ihtiyacını karşılarken bayilerimizin işlerini canlandıracak.”

Son yıllarda beyaz eşya sektörünün en hareketli olduğu dönemin Haziran ve Eylül ayları arasına denk geldiğini belirten Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, “Yaz aylarının gelmesi ile birlikte düğün alışverişlerinin başlaması, konut sektöründeki hareketlenmeler, Kurban Bayramı ve artan sıcaklar birçok ürün grubunda satışları artıran faktörlerin başında geliyor. Kredi ihtiyacının yüksek olduğu bu dönemde Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank ile yaptığımız iş birlikleriyle müşterilerimize 12, 36 ve 60 aylık ödeme kolaylıkları sağlayacağız. Türkiye genelindeki tüm Arçelik ve Beko bayilerimizle katılacağımız bu uygulama, müşterilerimizin finansman ihtiyacını karşılarken kredi tutarını nakit tahsil edecek bayilerimizin işlerini canlandıracak” ifadelerini kullandı.

Düşük faizli kredi, 60 aya kadar vade imkanı sağlıyor

Arçelik ve kamu bankaları arasındaki anlaşma 01.07.2020 tarihinden itibaren devreye girdi. Buna göre Türkiye’nin dört bir yanındaki Arçelik ve Beko bayilerinde satılan Arçelik, Beko, Grundig, Leisure, Flavel markalı beyaz eşya, küçük ev aletleri, iklimlendirme aletleri, ankastre ve televizyon ürünlerinin tamamı anlaşmaya dahil olacak. 3.000 liradan başlayan ve 30.000 liraya kadar alınabilen krediler, aylık %0,55 faiz oranıyla azami 6 ayı ödemesiz olmak üzere 60 aya kadar vade ile kullanılabilecek.

 

Arçelik, 2030 Sürdürülebilirlik Hedeflerini Açıkladı

04.06.2020 – “Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın” vizyonuyla sürdürülebilirliği iş modeli olarak benimseyen Arçelik, 2030 yılına doğru kısa-orta-uzun vadeli hedeflerini açıkladığı 12’nci Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı.Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, “Sürdürülebilir bir dünyanın bugünden atacağımız adımlarla mümkün olacağı inancıyla ‘Geleceği İyileştiren Teknolojiler’ çatı yaklaşımımızı belirledik. Global yaygınlığımız, geniş paydaş ağımız; gezegeni, yaşamımızı ve işimizi iyileştiren teknolojilerimizle çevresel ve sosyal sorunların çözümü için somut adımlar atıyoruz. 2030 yılına kadar global üretim tesislerimizde kullandığımız elektriğin %100’ünü yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlamayı, atık geri dönüşüm oranımızı %99’a*, ürünlerimizde kullandığımız geri dönüştürülmüş plastik oranını ise %40’a çıkartmayı hedefliyoruz” dedi.

Sürdürülebilirlik alanında sektöre liderlik eden Arçelik; Türkiye, Romanya, Birleşik Krallık, Rusya, Fransa, İsveç, Çin, Norveç, Finlandiya, Güney Afrika, Tayland ve Danimarka olmak üzere 12 ülkedeki operasyonları ile ilgili gelişmeleri paylaştığı 2019 Sürdürülebilirlik Raporunu yayımladı. İş stratejilerini “Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın” vizyonuyla belirleyen Arçelik, raporda 2030 yılına doğru kısa-orta-uzun vadeli hedeflerini açıkladı.

Şirketin 12’nci Sürdürülebilirlik Raporu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, “Sürdürülebilir bir dünyanın bugünden atacağımız adımlarla mümkün olacağı inancıyla ‘Geleceği İyileştiren Teknoloji’ çatı yaklaşımımızı belirledik. Global yaygınlığımız, geniş paydaş ağımız, gezegeni, yaşamımızı ve işimizi iyileştiren teknolojilerimizle çevresel ve sosyal sorunların çözümü için somut adımlar atıyoruz” dedi. Arçelik’in 2030 hedeflerine dikkat çeken Bulgurlu, şunları söyledi: “Global üretim tesislerimizde kullandığımız elektriğin % 100’ünü yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlamayı, atık geri dönüşüm oranımızı % 99’a*, ürünlerimizde kullandığımız geri dönüştürülmüş plastik oranını ise %40’a çıkartmayı hedefliyoruz. Tüm dünyayı kısa sürede etkisi altına alan COVID-19 pandemisi, çevremizin, ekosistemin, biyoçeşitliliğin ve doğal kaynakların korunmasının, en önemli sorumluluklarımız olduğunu bizlere bir kere daha hatırlattı. Pandemi sonrası sürdürülebilirliğin tüm şirketler için bir iş modeli haline geleceğine inanıyoruz. İnsanlar, satın alım kararlarıyla şirketlere çevresel ve sosyal konularda sorumluluk almaları gerektiğini net olarak ifade edecektir.”

Üretimde ürün başı enerji tüketimi ve su çekimi %45 azalacak

Arçelik, raporda “Gezegenimizi İyileştiren Teknoloji” başlığı altında şirketin iklim krizi ve diğer çevresel sorunlara karşı belirlediği hedefleri paylaştı. Buna göre şirket, 2030 yılına kadar 15 MW gücünde yenilenebilir enerji sistemi kurmayı, Güney Afrika, Rusya, Türkiye, Romanya, Çin, Tayland ve Pakistan operasyonlarında ürün başına enerji tüketimini, baz yıl kabul ettiği 2015 yılına göre %45 azaltmayı hedefliyor. Arçelik 2019 yılında üretimde ürün başı enerji tüketimini Türkiye, Romanya, Çin, Rusya ve Güney Afrika operasyonlarında 2010 yılına kıyasla %43,5 oranında azalttı. 2025 yılında Türkiye’de üretim tesislerinde karbon nötr olmayı hedefleyen Arçelik, 2030 yılında ürün başına su çekimini yine 2015 baz yılına göre %45 azaltmayı hedefliyor. Şirket, 2019 yılında Türkiye, Romanya, Çin, Rusya ve Güney Afrika operasyonlarındaki ürün başına ortalama su çekimini 2012 baz yılına göre %52 oranında azaltarak 2020 hedeflerine ulaştı.

Kadın yönetici oranı 2030’da %30’a yükselecek

Arçelik, “İşimizi İyileştiren Teknoloji” başlığı altında ise tedarik zinciri ve bayileri başta olmak üzere tüm paydaşlarına ilham vermeye odaklanarak çalışanlara yönelik hedeflerini verdi.

Kadın yönetici oranını 2019 yılında %18,6’ya yükselten Arçelik, 2030 yılında bu oranı % 30’a yükseltmeyi hedefliyor. Arçelik, bu yılki raporunda çalışanların %50’sinden fazlasının her yıl en az bir gönüllülük aktivitesine katılması için yüreklendirmeyi de hedefler arasında koydu.

80 milyon kişinin sağlıklı yaşam konusunda farkındalığı artırılacak

“Yaşamı İyileştiren Teknoloji” kapsamında da Beko markası ile sağlıklı nesiller yetiştirilmesine destek olmak amacıyla sürdürülen çalışmalarla 2030 yılına kadar 80 milyon kişinin sağlıklı yaşam konusunda farkındalığının artırılması hedefleniyor. Grundig markasıyla gıda israfı ile mücadele ve tüketim bilincini artırmak amacıyla yürütülen projeler ile 500 bin kişiye 1 milyon öğün ulaştırmak, 1200 ton gıda atığının önüne geçmek ve 3,5 milyon kişinin gıda israfıyla ilgili farkındalığını artırmak amaçlanıyor.

Arçelik’in 2019 yılında sürdürülebilirlik alanında diğer dikkat çeken ilerlemeleri şöyle;

  • Sürdürülebilirlik Raporu kapsamındaki işletmelerde 233 adet enerji verimliliği projesi uygulamaya geçirildi. Bu proje ve iyileştirmeler sayesinde 64.000’i Türkiye’de olmak üzere yaklaşık 90.000 GJ enerji tasarrufu elde edilirken, sera gazı salımı da 7.180 ton azaltıldı. Verimlilik projeleriyle 1,03 milyon Euro’luk tasarruf sağlandı.
  • Tüm fabrikalardaki su verimliliği ve atık azaltım projeleriyle 400.000 Euro tasarruf elde etti.
  • Türkiye işletmelerinde üretilen ürün ambalajlarında ortalama %77 oranında geri dönüştürülmüş 15.878 ton kutu kullanarak 270.748 ağacın kesilmesini engelledi.
  • Eskişehir ve Bolu’daki AEEE geri dönüşüm tesislerinin 2014 yılında devreye alınmasından itibaren 2019 sonuna kadar yüksek enerji tüketen eski ürünlerin şebekeden elektrik tüketmesinin önüne geçilmesi ile toplamda 299 GWh, yani yaklaşık 36 milyon hanenin günlük elektrik tüketimi kadar enerji tasarrufu elde etti. Bu miktar 2,5 MW gücünde 46 adet rüzgâr türbininin yıllık enerji üretimine eş değer. Bu sürede geri dönüştürülen atık ürünlerle yaklaşık 143.000 ton CO2 salımının da önüne geçildi. Ek olarak, eski teknolojiye sahip ürünleri çevre dostu yeni ürünlerle değiştirerek 6,2 milyon ton su tasarrufu sağlandı.

Sürdürülebilirlikte Sektör Liderliği

Arçelik 2019 yılında sürdürülebilirlik alanında yaptığı tüm bu çalışmalarla ulusal ve küresel platformlarda lider pozisyonunu pekiştirdi. Kurumsal sürdürülebilirlikte altın standardı temsil eden ve dünyanın en büyük şirketlerinin sürdürülebilirlik performanslarını değerlendiren Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde (DJSI) bir ilki gerçekleştirerek Dayanıklı Ev Aletleri Endüstri Lideri seçildi. DJSI Gelişmekte Olan Piyasalar Kategorisi’nden üç yıl üst üste Endeks’e girmeyi başaran Arçelik, aynı zamanda listelenen tek Türk sanayi şirketi konumunda bulunuyor.

Borsa İstanbul (BIST) Sürdürülebilirlik Endeksi, MSCI Sürdürülebilirlik Endeksi ve FTSE4Good Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi’ne de girmeye devam ederek başarılarını sürdüren Arçelik, 2019 yılında ayrıca T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sıfır Atık Özel Sektör Ödülü’ne layık görüldü.

Arçelik, iklim değişikliğiyle mücadele alanındaki çalışmalarıyla dünyanın en önemli çevre girişimlerinden biri olan Karbon Saydamlık Projesi’nin (Carbon Disclosure Project-CDP) 2019 İklim Programı’nda A- derecesi alarak Türkiye’de CDP 2019 İklim Programı’nda en yüksek dereceyi alan şirketlerden biri oldu.Şirket, CDP 2019 Su Programı’nda ise B derecesini aldı. *Artış hedefi 2015 baz yılına göre verilmektedir.

Arçelik’ten Ödül Getiren “Sıfır Atık” Uygulamaları

05.11.2019 – Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın’ vizyonu ile sürdürülebilirlik alanında küresel ölçekte çalışmalara liderlik eden Arçelik, sıfır atık çalışmaları, atık yönetimindeki başarısı ve geri dönüşüm tesisleriyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “Sıfır Atık Özel Sektör Ödülü”ne layık görüldü. Ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın elinden alan Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, “Sıfır Atık projesi ile Türkiye çapında çok büyük bir seferberlik hareketi başlatıldı. Dünyanın geleceği, ülkemizin sürdürülebilir kalkınması ve çevrenin korunması için çok değerli katkıları olacağına inandığımız bu projenin parçası olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Arçelik üretim süreçlerinde atıkları kaynağından azaltırken, ürün tasarımlarında geri dönüştürülmüş malzemeler kullanıyor. Kendi atık elektrikli ve elektronik eşya geri dönüşüm tesislerine sahip ilk ve tek sanayi olan Arçelik, Eskişehir ve Bolu’daki tesislerinde piyasadan toplanan enerji ve su verimsiz ürünlerin geri dönüştürülmesiyle son 5 yılda 34 milyon hanenin günlük elektrik tüketimi kadar tasarrufu sağlarken, yaklaşık 134.000 ton karbondioksit salımını engelledi” dedi.

Sürdürülebilirliği bir iş modeli olarak benimseyen Arçelik, sıfır atık çalışmaları, Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya (AEEE) yönetimindeki başarısı ve AEEE geri dönüşüm tesisleriyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “Sıfır Atık Özel Sektör Ödülü”ne layık görüldü.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Emine Erdoğan himayesinde yürüttüğü Sıfır Atık Projesi kapsamında başarılı çalışmalar sürdüren kurumlara geçtiğimiz günlerde düzenlenen İstanbul 2’inci Sıfır Atık Zirvesi’nde ödülleri takdim edildi.

Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, ödülü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan’ın elinden aldı. Arçelik Türkiye Genel Müdürü Dinçer, ödülle ilgili değerlendirmesinde, “Sıfır Atık projesi ile Türkiye çapında çok büyük bir seferberlik hareketi başlatıldı. Dünyanın geleceği, ülkemizin sürdürülebilir kalkınması ve çevrenin korunması için çok değerli katkıları olacağına inandığımız bu projenin parçası olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Arçelik üretim süreçlerinde atıkları kaynağından azaltırken, ürün tasarımlarında geri dönüştürülmüş malzemeleri kullanıyor. Kendi AEEE geri dönüşüm tesislerine sahip ilk ve tek sanayi şirketi olan Arçelik, Eskişehir ve Bolu’daki tesislerinde piyasadan toplanan enerji ve su verimsiz ürünlerin geri dönüştürülmesiyle son 5 yılda 34 milyon hanenin günlük elektrik tüketimi kadar tasarruf sağlarken, yaklaşık 134.000 ton karbondioksit salımını engelledi” dedi.

Arçelik’in Sıfır Atık Çalışmaları

Arçelik’in sıfır atık çalışmalarından bazıları şöyle;

  • 2018 yılında Ankara Bulaşık Makinesi İşletmesi’ndeki atık yönetimi çalışmalarıyla yıllık 1,4 ton tehlikeli atık oluşumu engellendi.
  • Bolu Pişirici Cihazlar İşletmesi’nde hat üzerinde kurulan sistemle yıllık 27 ton emaye atığı azaltıldı.
  • Elektronik İşletmesi’nde servislerden gelen ürün taşıma sisteminde yapılan iyileştirmeler sayesinde 48 ton atık panel ve 20 ton ambalaj atığı oluşumu engellendi.
  • Eskişehir Kompresör İşletmesi yağ ayrıştırma tesisi verimlilik çalışmaları sayesinde 14 ton tehlikeli atık azaltımı gerçekleşti.
  • Arçelik Türkiye’deki işletmelerinde son yedi yılda (2011-2018) gerçekleştirdiği su verimliliği çalışmalarıyla 1,35 milyon m3 diğer bir deyişle 1,7 milyon hanenin günlük tüketimine eşdeğer su tasarrufu sağladı.

Türkiye operasyonları için 2018 yılında tasarruf sağlanan, geri dönüştürülen, geri kazanılan su miktarı toplamı 235.000 m3’tür.

Arçelik’e Ar-Ge Liderliği Özel Ödülü

Arçelik, 3-4 Mayıs 2019 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen İnovasyon Haftası’nda gerçekleştirilen İnovaLig Ödül Töreni’nde “Ar-Ge Liderliği Özel Ödülü’ne layık görüldü. Ödülü Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.  

05.05.2019 – Arçelik, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından düzenlenen ve 3-4 Mayıs tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Türkiye İnovasyon Haftası’na bu sene de stratejik partner olarak destek verdi. Türkiye’nin patent şampiyonu olan, Ar-Ge ve inovasyon alanındaki başarısını her yıl aldığı ulusal ve uluslararası ödüllerle taçlandıran Arçelik, Ar-Ge Liderliği Özel Ödülü’ne layık görüldü. Ödülü Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, “Türkiye’deki önemli etkinliklerden biri olan İnovasyon Haftası’nda Ar-Ge Liderliği Ödülü’nü almaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Arçelik olarak dünyanın farklı noktalarındaki 17 Ar-Ge merkezimizle global trendler ışığında yenilikçi ve akıllı teknolojiler geliştiriyoruz. Sensör teknolojileri, uzaktan erişim protokolleri, ileri veri analitiği ve siber güvenlik algoritmaları alanlarında gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge faaliyetlerini, ürünlerin performansının daha tasarım aşamasında bilgisayar ortamında hesaplanmasını olanaklı kılan bileşen bazlı modelleme ve ileri analiz yöntemleri ile birleştiriyoruz. İnovasyonu stratejimizin odak noktasına alıyor, global Ar-Ge ağımızı genişletmeye devam ediyoruz” dedi.

Arçelik, etkinlik kapsamındaki standında; akıllı, bağlı teknolojilerini, görsel, yapay zeka uygulamalarını ve sensör teknolojileri alanındaki yeni çalışmalarını sergiledi.

Arçelik, Singer Bangladesh’i Satın Alıyor

Arçelik, İpek Yolu üzerindeki ülkelerde liderlik stratejisi kapsamında önemli bir yatırım daha yaparak Bangladeş pazarına giriyor. Şirket, Bangladeş beyaz eşya pazarının en büyük perakende ağına sahip oyuncusu Singer Bangladesh’in çoğunluk hisselerini 75 milyon dolara almak üzere anlaştı. 

22.03.2019 – 150’ye yakın ülkede faaliyet gösteren Arçelik, Asya-Pasifik bölgesindeki varlığını Bangladeş ile güçlendiriyor. Arçelik’in iştiraki Ardutch B.V., ülkenin en büyük perakende ağına sahip beyaz eşya üreticisi Singer Bangladesh Limited’in yaklaşık yüzde 57’lik hissesine sahip olan Hollanda merkezli Retail Holdings Bhold B.V.’yi 75 milyon dolara satın almak üzere anlaşma imzaladı.

Faaliyetlerine 1905 yılında başlayan merkezi Dakka’da bulunan Singer Bangladeş’in buzdolabından çamaşır makinesine, televizyondan klimaya geniş bir ürün yelpazesi bulunuyor. Büyük ürün gruplarında pazarda ikinci sırada yer alan Singer Bangladesh, ülkenin en geniş perakende dağıtım ağına sahip. 1500’ün üzerinde çalışanı bulunan Singer Bangladesh’in 2018 cirosu yaklaşık 164 milyon dolar. Şirketin FAVÖK’ü yaklaşık 20 milyon dolar, net kârı ise yaklaşık 11 milyon dolar.

165 milyon nüfuslu Bangladeş, dünyanın nüfus yoğunluğu en fazla olan ülkeleri arasında yer alıyor. Dünya Bankası verilerine göre Bangladeş’in yüzde 7 ile 2019 yılında Güney Asya’da Hindistan’dan sonra en hızlı büyüyen ikinci ekonomi olması bekleniyor.

Arçelik’in Bangladeş’te yaptığı satın alma, İpek Yolu üzerindeki yatırımlarının önemli bir halkasını oluşturuyor. 2016 yılında Dawlance’ı alarak Pakistan pazarına giren Arçelik, 2017 yılında Hindistan’ın en büyük grubu Tata bünyesindeki Voltas ile ortaklık anlaşması imzaladı. Voltbek ortaklığının geçen yıl Hindistan’da temelini attığı yeni buzdolabı fabrikasının bu yıl faaliyete geçmesi planlanıyor.

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, “Türkiye ile Asya-Pasifik arasındaki, tarihsel olarak güçlü bir ekonomik koridor konumunda bulunan İpek Yolu üzerinde, küresel büyüme stratejimize uygun çok önemli bir adım daha attık” derken şöyle devam etti: “Ülkenin en tanınan markalarından olan Singer’in kullanım hakkına sahip Singer Bangladesh Limited’i satın alarak Bangladeş’te güçlü bir varlık göstereceğiz.Bangladeş dünyanın en hızlı büyüyen ekonomileri arasında, orta ve uzun vadede de bu büyümenin daha da hızlanacağı tahmin ediliyor. Bangladeş pazarı, büyüyen orta sınıfı ve genç nüfusuyla çok büyük bir potansiyele sahip. Küresel ölçekteki teknoloji ve Ar-Ge kapasitemizi Singer Bangladesh’in pazardaki güçlü konumu ve marka algısı ile birleştirerek yerel pazarın ihtiyaçlarına uygun ürünler geliştireceğiz.”

Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu da “Asya-Pasifik bölgesi, sektörümüzde gelecek 10 yılda gerçekleşecek büyümenin itici gücü olacak. Singer Bangladesh büyük ekonomik potansiyel taşıyan Bangladeş pazarına girmek için önemli bir fırsat sunuyor. Köklü marka mirasına, geniş perakende ağına ve yetenekli bir yönetim ekibine sahip bir şirketi satın alıyoruz. Bu başarıların üzerine koyarak; üretim, satın alma, perakende ve ürün teknolojilerinde güçlü sinerjiler yaratacağımıza inanıyorum. Orta vadede, beyaz eşya sektörünün ana ürün gruplarında pazar lideri olmayı hedefliyoruz” dedi.

RETAIL HOLDINGS BHOLD BV HAKKINDA

Hollanda limited şirketi olan Retail Holdings Bhold B.V., 1990 yılında Amsterdam’da kuruldu. Daha önce Retail Holdings/Singer Group parçası olan şirket, holding/yatırım şirketi konumunda bulunuyor.

SINGER BANGLADESH HAKKINDA

Singer Bangladesh 385 mağazası ve 700’ün üzerinde toptan satıcısıyla ülkenin en büyük beyaz eşya perakende ağına sahip. Bölgedeki operasyonlarına 1905 yılında başlayan Singer, kendi markası ve diğer markalarda ev aletlerinin tüm kategorilerini satıyor. Singer Bangladesh’in hisselerinin yüzde 57’si Hollanda merkezli Retail Holding Bhold B.V.’ye aittir. Şirketin geri kalan yüzde 43’lük hissesiDakka ve Chittagong Borsalarında işlem görüyor.

Bu Gelişmenin Arçelik’e Etkisine Dair Uzman Değerlendirmelerini ARCLK hisse sayfasında bulabilirsiniz.

 

Arçelik, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 1 Milyar TL’lik kredi anlaşması imzaladı

15.03.2019 – Arçelik, Türkiye’deki üretim tesislerinde enerji, kaynak verimliliği yatırımlarında veAr-Ge alt yapısında kullanmak üzere EBRD ileyaklaşık 1 milyar TL tutarında kredi anlaşmasına imza attı. Arçelik Finansman ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Polat Şen, “EBRD’nin finansman desteği; Türkiye’ye, sektörümüze ve Arçelik’e olan inancın bir göstergesidir. Gelişmiş üretim teknolojilerine, inovasyona yatırım yapmak ve daha enerji verimli ürünler geliştirmek her zaman önceliğimiz oldu. Bu finansman ile gerçekleştireceğimiz yatırımlar sürdürülebilirlik alanındaki çıtayı yükseltecektir” dedi.

EBRD Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner de, “Türkiye ve dünyada artık tüketiciler; dayanıklı tüketim ürünlerinin akıllı, verimli olmalarını ve sessiz çalışmalarını bekliyor. Ayrıca, sürdürülebilirlik ve çevre konusunda standartları yüksek olan markaları desteklemek istiyor. Yenilikleriyle bu beklentiyi gerçeğe dönüştürmek için çalışan Arçelik’e finansman desteği sağlamaktan ve bu başarının bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Ev teknolojilerinin lider şirketi Arçelik, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile yaklaşık 1 milyar Lira (150 milyon Euro) tutarında kredi anlaşması imzaladı. Arçelik, bu krediyle ürünlerinin enerji ve kaynak verimliliğini artırmak için Eskişehir Buzdolabı ve Çayırova’daki Çamaşır Makinesi Fabrikası’nda yeni üretim hatlarına ayrıca kurulması planlanan yeni nesil ARGE merkezine yatırım yapacak.

Polat Şen: “EBRD’nin finansman desteği Türkiye’ye, sektörümüze ve Arçelik’e inancın göstergesi””

İmza töreninde konuşan Arçelik Finansman ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Polat Şen, “Arçelik olarak, 30 bin çalışanımız, 8 ülkede 21 üretim tesisimiz ve 12 markamız ile yaklaşık 150 ülkede küresel ölçekte faaliyet gösteriyoruz. Anavatanımız olan Türkiye’de, fark yaratan ürünlerimiz ve teknolojilerimizle liderliğimizi sürdürüyoruz. Avrupa’da toplam satışlarda ikinci büyük beyaz eşya şirketi konumundayız. Bugün sürdürülebilir büyüme misyonumuz doğrultusunda ortak değerleri paylaştığımız dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından EBRD ile önemli bir ortaklığa imza atmanın gururunu yaşıyoruz. EBRD’nin finansman desteği; Türkiye’ye, sektörümüze ve Arçelik’e olan inancın bir göstergesidir. Gelişmiş üretim teknolojilerine, inovasyona yatırım yapmak ve daha enerji verimli ürünler geliştirmek her zaman önceliğimiz oldu” dedi.

Polat Şen sözlerini şöyle sürdürdü: “EBRD’nin sağladığı kredi ile Eskişehir ve Çayırova tesislerimizde, enerji ve kaynak verimliliği daha yüksek ürünler geliştirmemize imkan verecek, inovasyon ve teknoloji gücümüzü daha da artıracak yatırımlar yapacağız. Bu finansman ile gerçekleştireceğimiz yatırımlar sürdürülebilirlik alanındaki çıtayı yükseltecektir. Bu kredinin uzun vadeli TL cinsinden bir kaynak olması da yatırımlarımızı yerli para birimi cinsinden fonlamak açısından ayrıca önem taşıyor.”

Arvid Tuerkner: “Arçelik’e finansman desteği sağlamaktan ve bu başarının bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz”

EBRD Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner de “Türkiye ve dünyada artık tüketiciler, dayanıklı tüketim ürünlerinin akıllı, verimli ve sessiz olmasını bekliyor. Ayrıca, çevresel sürdürülebilirlik standartları yüksek olan markaları desteklemek istiyor. Yenilikleriyle bu beklentiyi gerçeğe dönüştürmek için çalışan Arçelik’e finansman desteği sağlamaktan ve bu başarının bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz” açıklamasında bulundu.

EBRD Hakkında:

1991 yılında kurulan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Orta, Doğu Avrupa, Güney ve Doğu Akdeniz ile Orta Asya ülkeleri’nde kapsamlı projelere finansman desteği sağlıyor.Avrupa Birliği, Avrupa Yatırım Bankası (EIB) ve 5 kıtadan 67 ülke EBRD’nin hissedarı konumunda. EBRD, 2009 yılından bu yana Türkiye’de çoğunluğu özel sektörde olmak üzere 283 projeye 11 milyar Eurodan fazla yatırım desteği sağladı

 

Arçelik’ten 500 milyon TL’lik Tahvil İhracı

14.02.2019 – Arçelik, tarihinde ilk kez yurt içinde tahvil ihracı gerçekleştirdi. Yatırımcılardan yoğun ilgi gören Arçelik, 500 milyon TL’lik satış ile yurtiçi özel sektör tahvil piyasasında bir reel sektör şirketi tarafından bugüne dek tek kalemde yapılan en büyük işleme imza attı.

Arçelik, Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla, ilk kez bir tahvil ihracı için yurt içinde nitelikli yatırımcılardan talep topladı.

728 gün vadeli ve 3 ayda bir değişken kupon ödemeli tahvile ilgi yoğundu. Arçelik 500 milyon TL’lik satış ile özel sektör tahvil piyasasında bugüne dek bir reel sektör şirketinin tek seferde yaptığı en büyük ihracı gerçekleştirmiş oldu.

Arçelik CFO’su Polat Şen yurt içi tahvil ihracının TL cinsinden alternatif fonlama kaynağı yaratmak ve yatırımcılar için gösterge oluşturabilecek bir ihraç yapmak açısından önem taşıdığını belirtti.

Yapı Kredi Yatırım Genel Müdürü Yılmaz Arısoy ise kurumsal ve bireysel yatırımcıların işleme gösterdiği yoğun ilginin, tahvil piyasamızın gelişimi açısından önemli bir kilometre taşını simgelediğinin altını çizdi.

Arçelik, 2013 ve 2014 yıllarında, uluslararası piyasalarda sırasıyla 500 milyon Dolar ve 350 milyon Euro tutarında tahvil ihracı gerçekleştirmişti.

 

Arçelik-LG Ticari Klimada Yerli Üretimin Payını Yüzde 25’e Çıkaracak

Arçelik-LG’den İthalat Bağımlılığını Azaltacak Yatırım Hamlesi

04.11.2018 – Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Arçelik-LG klima fabrikasında devreye alınan Türkiye’nin ilk yerli ticari klima üretim hattı ile ticari klimada yerli üretimin payının, üç yıl içerisinde yüzde 25’e çıkarılması hedefleniyor.

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, “Bu yatırımımız ticari klima segmentinde de yerlileşme yolunda çok önemli bir kilometre taşı olacak. Yeni yatırımımız sayesinde ülkemizin ithalat bağımlılığını azaltırken, birçok ülkeye ihracat gerçekleştirerek dış ticaret açığının azaltılmasında da katkı sağlayacağız. Yatırımlarımızı tamamladıktan sonra 200 milyon dolarlık ek ihracat geliri kazandırmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Arçelik-LG, Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında Türkiye’nin ilk yerli ticari klima üretim hattını devreye aldı. Hattın açılışı, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, Arçelik-LG Klima Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Emin Bulak ve Arçelik-LG Klima Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı T. Y. Lee ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Açılış töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır şunları söyledi: “Ülkemizin global markalarından Arçelik ve dost ülke Güney Kore’nin önde gelen teknoloji şirketlerinden LG Electronics’in ortaklığıyla hizmete alınan Türkiye’nin ilk yerli ticari klima üretim hattını, Türkiyemizin ekonomik gücünü ve potansiyelini göstermesi açısından oldukça önemli bir yatırım olarak görüyoruz. Ülkemizin dış kaynaklı ekonomik bir atakla karşılaştığı bu dönemde böyle bir yatırımın hayata geçirilmesi bizleri çok memnun etti. Yüksek katma değerin ülkemizde kalması, üretilmesi ve yerlilik oranının artması yolunda hayata geçirilen bu yatırımın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak kalkınmamızın ana unsuru olarak gördüğümüz sanayi ve teknoloji yatırımlarını güçlü şekilde desteklemeye devam edeceğiz.”

Arçelik-LG fabrikasının Avrupa’nın en büyük klima üretim merkezi olduğunu belirten Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, “Bu başarıların ardında, güçlü mühendisliğimiz, özveriyle çalışan çalışma arkadaşlarımızın emekleri, ileri teknoloji, yerli ve verimli üretim, yaygın bayi ve servis ağının gücü var. Bugün açılışını yaptığımız üretim hattı ve 2020 yılına kadar yapacağımız ilave yatırımlar ile ülkemizin istihdam artışına ve yan sanayimizin gelişmesine katkıda bulunacağız. Bu yatırımımız, ticari klima segmentinde de yerlileşme yolunda önemli bir kilometre taşı olacak” dedi.

Levent Çakıroğlu: “Ülkemize 200 milyon dolarlık ek ihracat geliri kazandıracağız”

Türkiye’de toplam klima pazarı büyüklüğünün 1 milyar dolar seviyesinde olduğunu belirten Çakıroğlu, şu bilgileri verdi: “VRF olarak tanımladığımız (değişken debili soğutucu akışkan) ticari klima pazarı ise 250 milyon dolar değerinde. Bu pazarın neredeyse tamamı ithal ürünlerden oluşuyor. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz üretim hattımızla birlikte ilk yıl içinde VRF segmentinde yerli üretimin payını, üç yıl içerisinde yüzde 25’lere çıkarmayı hedefliyoruz. Ev tipi klima pazarında olduğu gibi yurt içi ticari klima pazarında da lider olma hedefimiz var. Yeni yatırımımız sayesinde ülkemizin ithalat bağımlılığını azaltırken, birçok ülkeye ihracat gerçekleştirerek dış ticaret açığının azaltılmasına katkı sağlayacağız. Yatırımlarımızı tamamladıktan sonra 200 milyon dolarlık ek ihracat geliri kazandırmayı amaçlıyoruz.”

“Yüksek teknolojiye sahip ticari klimalarımız, yüzde 30 seviyesinde enerji tasarrufu sağlıyor”

Açılışı yapılan hatta üretilen yeni nesil ve enerji verimli sistemler sayesinde enerji ithalatının azaltılması için de önemli bir adım attıklarına değinen Levent Çakıroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Yüksek teknolojiye sahip ticari klimalarımız, geleneksel sistemlere kıyasla binalarda yüzde 30 seviyesinde enerji tasarrufu sağlıyor. Ülkemizde yıllık 12 milyar dolara yaklaşan ısıtma – soğutma giderleri göz önüne alındığında, bu tasarrufun ülke ekonomimize önemli bir kazanç sağlayacağı açıktır.”

Emin Bulak: “Ticari klima yurt içi pazarında da liderliğe emin adımlarla yürüyoruz”

Kuruluşlarından bu yana iklimlendirme pazarına ilkleri sunma vizyonuyla faaliyet gösterdiklerini belirten Arçelik-LG Klima Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Emin Bulak ise “Katma değeri yüksek, inovatif, çevre dostu ve güvenilir ürünlerimizle sektörümüzün ve ekonomimizin gelişmesi için çalışıyoruz. Yerli üretimin lokomotif gücü olarak, bugün devreye aldığımız Türkiye’nin ilk yerli ticari klima üretim hattı sektörümüzde ithalata bağımlılığı azaltacak ve ihracata önemli bir katkıda bulunacak. Ev tipi klima pazarında liderliğini sürdüren Arçelik LG, bu yatırımla birlikte ticari klima yurt içi pazarında da liderliğe emin adımlarla yürüyecek” dedi.

200 milyon dolara yakın yatırım

Kurulduğu günden bu yana Türkiye ekonomisine toplamda 200 milyon dolara yakın yatırım yapan Arçelik-LG’nin fabrikası, toplamda 1,5 milyon adet ev tipi klima üretim kapasitesine sahip. Fabrika, Türkiye, Yakın Doğu ve Avrupa’nın en büyük klima üretim tesisi konumunda bulunuyor. Şirket 19 yılda ev tipi klima pazarında toplam 11 milyon adet klima üretimi gerçekleştirdi ve yüzde 40 pazar payı ile sektörün lideri konumunda bulunuyor.

 

Arçelik Hindistan’da Voltas Beko Buzdolabı Fabrikasının Temellerini Attı

Hindistan pazarında tüketiciyle buluşan Voltas Beko buzdolabı fabrikasının temellerini attı

Ev teknolojilerinin lider şirketi Arçelik, global büyüme stratejisi kapsamında önemli bir yatırımı Hindistan’ın önde gelen şirketler grubu Tata bünyesinde faaliyet gösteren Voltas ile kurduğu ortak girişimle hayata geçirdi. Voltbek ortak girişim şirketi, Voltas Beko markalı ürünlerini Hindistan pazarında satışa sunarken, buzdolabı fabrikasının temellerini Gujarat eyaletinde attı. Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, “Hedefimiz Hindistan’da, ilk aşamada çift haneli pazar payına, gelecek dönemde ise tüm ürün kategorilerinde liderliğe ulaşmak” dedi.

13.09.2018 – Dünya genelinde 8 ülkede 20 üretim tesisiyle ev teknolojileri alanında önde gelen bir şirket olan Arçelik, küresel büyüme yolculuğuna tüm hızıyla devam ediyor. Koç Topluluğu şirketlerinden Arçelik ile Hindistan’ın en büyük şirketler grubu Tata’nın ana hissedarı olduğu Voltas’ın ortaklığıyla kurulan Voltbek Home Appliances, Voltas Beko markalı ürünleri ülkede pazara sunarken, buzdolabı fabrikasının da temellerini attı. Gujarat eyaletinde 2019 yılında faaliyete geçmesi planlanan üretim tesisinde Hindistan pazarı için Voltas Beko markalı buzdolabı üretilecek.

Voltbek ayrıca, Hindistan pazarı için çamaşır makinesi, mikrodalga fırın ve bulaşık makinesinden oluşan ürünlerini Arçelik’in Türkiye başta olmak üzere, dünyanın farklı ülkelerindeki üretim tesislerinden tedarik ederek tüketicilerle buluşturacak. Geçtiğimiz sene imzalanan ortaklık anlaşmasıyla kurulan Voltbek, Arçelik’in Ar-Ge, inovasyon ve teknoloji gücü ile Voltas’ın marka gücü ve satış dağıtımdaki uzmanlığı sayesinde sektörün önde gelen oyuncularından birisi olmayı hedefliyor.

‘Hedefimiz tüm ürün kategorilerinde liderlik’

Tarihi İpek Yolu’nu Beko Yolu yapma stratejilerinde dünyanın en büyük nüfusa sahip ikinci ülkesi Hindistan’a yapılan yatırımın önemine değinen Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, “Türkiye ve Asya Pasifik arasında bir ‘Beko Yolu’ oluşturmak için bu coğrafyada yatırımlar yapıyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz sene Voltas ile ortaklık anlaşması imzalayarak, rekabet seviyesi yüksek ve önemli fırsatlar barındıran Hindistan pazarına girme kararı aldık. Hindistan 1,3 milyarlık nüfusuyla, dünyanın en hızlı büyüyen üç beyaz eşya pazarından biri. Gelir seviyeleri arttıkça farklı bölgelerde beyaz eşya talebinin çok hızlı artacağını öngörüyoruz. Ar-Ge ve teknoloji birikimimiz ve global tecrübemizle, Voltas’ın marka gücünü ve satış ve perakende alanındaki uzmanlığını birleştirerek, ilk aşamada çift haneli pazar payına, gelecek dönemde ise tüm ürün kategorilerinde liderliğe ulaşmayı hedefliyoruz. Temellerini attığımız buzdolabı fabrikası ile de bu hedefe doğru önemli bir adım attık” dedi.

Hindistan’da buzdolabı üretimine 2019’un ikinci yarısında başlamayı planladıklarını söyleyen Bulgurlu, “Hindistan pazarı için ana kategorilerdeki diğer ürünleri Türkiye başta olmak üzere Arçelik’in üretim ağından tedarik edeceğiz. Bu yolla ülkemizin ihracatına ve ekonomisine katkıda bulunmuş olacağız. Voltbek Hindistan’da 10 yıl içinde 1 milyar doları aşan ciroya ve yüzde 10’nun üzerinde pazar payı hedefliyor” dedi.

180 milyon dolarlık yatırım

Gujarat Sanand Sanayi Bölgesi’nde 240 bin metrekarelik alana kurulacak tesiste 180-220 litre hacimli soğutuculu buzdolabı ve 240-365 litre hacimli buzdolabı üretilecek. İlk aşamada 90 milyon dolarlık yatırımla inşa edilecek fabrikanın üretim kapasitesinin 1 milyon adet olması planlanıyor. Bu rakamın beş yıl içerisinde yapılan 90 milyon dolarlık ek yatırımla 2 milyon adete çıkarılması hedefleniyor. Fabrika ilk aşamada 500 kişilik, önümüzdeki dönemde ise 2000 kişilik istihdam sağlayacak.

 

Arçelik’in Premium Markası Grunding’den Geri Dönüşümlü, Çevre Dostu, Sürdürülebilir Ürünler

Arçelik’in premium markası Grundig, Berlin’deki tüketici elektroniği fuarı IFA’da Geri Dönüştürülmüş PET şişe kullanılan Çamaşır Makinesi Kazanından, su kaynaklarını koruyan Mikrofiber Filtre Teknolojisine, plastik atıkları azaltan Geri Dönüşümlü Naylondan, Geri Dönüşümlü Elektrik Süpürgesine döngüsel ekonomiye katkı yapan çevre dostu teknolojileriyle fark yaratıyor.

04.09.2018 – Avrupa’nın önde gelen ev elektroniği markalarından Grundig, sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda kaynakları verimli kullanan, israfı azaltan, enerji tasarrufu sağlayan ürünleri tüketicileriyle buluşturuyor.

Grundig, dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA’da döngüsel ekonomiye katkı yapan ürünleriyle dikkat çekiyor. Grundig’in çamaşır makineleri için geliştirilen Mikrofiber Filtre Teknolojisi doğayı koruyor. Çamaşır makinelerinden su kaynaklarına karışan milyonlarca minik mikrofiber parçacık, balıklar ve diğer canlılar için toksik risk oluşturuyor. Mikrofiber Çamaşır Makinesi Filtresi, su kaynaklarına mikrofiber sızıntısını yüzde 99’a varan oranda engelliyor.

Grundig, Geri Dönüşümlü Naylon ile deniz yaşamına büyük bir tehdit oluşturan balık ağları gibi plastik atıkların da içinde olduğu, naylon bazlı atıkları geri dönüştürerek dayanıklı malzemeler üretiyor. Bu malzemeler Eylül 2018’den itibaren fırın üretiminde kullanılacak.

PET Şişeden Çamaşır Makinesi Kazanı içerisinde geri dönüştürülmüş plastik şişeler kullanılıyor. Böylelikle plastik şişelerin yol açtığı kirliliği azaltarak çevre dostu bir çözüm sunarken, karbon salınımı ve enerji sarfiyatını da düşürerek ekosisteme katkı sağlıyor. Grundig, üretiminde geri dönüştürülmüş PET şişeler kullanılan çamaşır makinesi kazanı son 1 yılda 15 milyondan fazla pet şişenin geri dönüşümünü sağladı. 2018’de 25 milyon PET şişenin geri dönüştürülmesi hedefleniyor.

Geri Dönüştürülmüş Elektrik Süpürgesi ise Arçelik’in 2014 yılından bu yana sürdürdüğü “Doğaya Dönüş Başlasın” kampanyası kapsamında geri dönüştürülen plastik materyallerden üretiliyor. Yüzde 90’ı geri dönüştürülmüş plastik olan bu çevre dostu ürün, türünün ilk örneği. plastiklere yeni bir yaşam şansı veren ürün, plastik atıkların ve karbon salımının azaltılmasına da katkı sağlıyor. Grundig, bu süpürgeyle Avrupa’da “Yılın Geri Dönüşüm Tüketici Yaşam Tarzı Ürünü Ödülü”ne layık görüldü.

 

Arçelik’e Dünyanın En Prestijli Tasarım Yarışmalarından Biri Olan Red Dot’tan 6 Ödül

Ürünlerinde tasarım ve teknolojiyi buluşturan Arçelik, dünyanın en prestijli tasarım yarışmalarından biri olan Red Dot’ta bu yıl 6 ödüle layık görüldü.

05.08.2018 – Dünyanın en prestijli tasarım yarışmalarından biri olan Red Dot ödülleri töreni, 9 Nisan 2018 tarihinde Almanya’nın Essen şehrinde düzenlendi. Arçelik’in ödüllerini Endüstriyel Tasarım Ekibi’nden Çağatay Akça aldı.

1954 yılından bu yana düzenlenen ve bu yıl 59 ülkeden 48 farklı kategoride katılım sağlanan Red Dot Tasarım Ödülleri en yüksek tasarım kalitesi ve inovasyon derecesine sahip ürünlere veriliyor. Arçelik, 212 kişiden oluşan Uluslararası Dizayn Akademisinin değerlendirmesiyle 6 ödüle layık görüldü.

Arçelik’in ödül alan ürünleri arasında Inova Buzdolabı, Built-in Oven Fırın, TFT ekranlı BEKO Fırın, Dot Matrix Hobs, B18 Dishwasher ve Telve Pro Türk Kahvesi Makinesi bulunuyor.Ödül alan ürünler çağdaş tasarımın en büyük müzesi olan Red Dot Tasarım Müzesi’nde sunulacak.

Arçelik Red Dot Ödüllü Ürünlerinin Özellikleri

B18 Beko Bulaşık Makinesi

B18 Bulaşık Makinesi, yüksek kapasiteli sepetleri ve ayarlanabilir üçüncü rafı sayesinde kalabalık sofraların bulaşıklarını tek seferde yıkayabiliyor. Paslanmaz çelik yüzeye sahip olan B18 Bulaşık Makinesi, minimalist tasarımıyla dikkat çekiyor. Ürünün ergonomik dokunmatik ekranı tüketicilere kullanım kolaylığı sağlıyor.

Inova Buzdolabı

Inova Buzdolabı “FullFresh+” özelliği sayesinde meyve ve sebzelerin saklama ömrünü 3 kata kadar artırabiliyor. Dolabın ön yüzünde bulunan sensör bir dokunuşla kapısının açılmasını sağlıyor. 720 L hacme sahip olan Inova “OdourFresh” özelliği sayesinde de istenmeyen kokuları %90’a kadar azaltabiliyor.

Bloomberg 30’’ Ankastre Fırın (Built-in Oven)

Bloomberg 30’’ ankastre fırın, homojen ısı dağılımını sağlayan “True European Convection” teknolojisi ile kendi kategorisinde en iyi pişirme sonuçlarını sağlıyor. Et probu ise hassas pişirmeye yardımcı oluyor. Bloomberg 30’’ ankastre fırının kendini temizleme özelliği içindeki tüm kir ve lekeleri küle çeviriyor. Soğuduğunda kolayca silerek temizlenebilen ürün, 4 katmanlı “Cool Door” camı ile dışarıya verdiği ısıyı en aza indiriyor.

TFT Ekranlı Beko Fırın

TFT ekranlı Beko fırın, normal pişirmenin yanı sıra buharlı pişirme de yapabiliyor. Buharlı pişirme seçeneği sayesinde yağ kullanmadan, yemeklerin mineral ve vitamin değerlerini koruyarak sağlıklı pişirme sağlıyor.

Dot Matrix Hob Ocak

Dot Matrix Hob Ocak, 15 farklı güç seviyesine sahip animasyonlu kontrol paneli sayesinde gazlı ocaklardaki hassas pişirme kolaylığına sahip. Ürünün kontrol panellerinde bulunan Dot Matrix ekranları yüzeyin sıcak olan alanları konusunda tüketiciyi uyarıyor.

Telve Pro Profesyonel Türk Kahvesi Makinası

Telve Pro® tek seferde 9 fincan kahveyi, 3 farklı seçenekte ve aynı lezzette ikram etme imkânı sunuyor. CooksensePro® teknolojisi ile kahveler her fincanda aynı köpük kalitesinde ve lezzette hazırlanıyor. Profesyonel Türk Kahvesi Makinesi Telve Pro®; “indüksiyon teknolojisi” ile 3 boyutlu pişirme yaparak, kömür ateşinde pişirilen kahve lezzetini yakalıyor. Ayrıca bu teknoloji sayesinde ürün kolayca temizleniyor. Horeca (otel/restoran/cafe) sektörüne yönelik geliştirilen ürün sade ve sağlam tasarıma sahip.

Teknoloji Lideri Arçelik’ten Yine Bir İlk: Karbon Fiber Buzdolabı

Arçelik, dünyada bir ilki gerçekleştirerek çelikten 4,5 kat daha hafif olan ve 3 kat daha sağlam olan karbon fiberden buzdolabı üretti. Arçelik Diamond buzdolabı, 25 yıl garanti ile tüketicisiyle buluştu.

29.07.2018 – Türkiye’nin ilk buzdolabını üreten teknoloji lideri Arçelik, uzay, havacılık ve motor sporları gibi yüksek teknolojinin birçok alanında kullanılan dünyanın en hafif ve dayanıklı bileşenlerinden karbon fiberi zamanının ötesinde bir tasarımla beyaz eşya sektörü ile buluşturdu. Arçelik, nano-teknoloji kullanılarak üretilen ve çelikten 4.5 kat daha hafif olmasına rağmen 3 kat daha sağlam olan karbon fiber dış kaplamaya sahip Diamond buzdolabını 25 yıl garanti ile satışa sundu.

Üzerinde elektronik display bulunan ahşap kapı sapı ile şıklığı ve konforu bir arada sunan buzdolabı 720 litrelik geniş hacme sahip. Diamond, üstün ‘Koku Giderme Teknolojisi’ ile buzdolabındaki kötü koku oluşumunu, zararlı gaz veya kimyasal madde üretmeksizin %90’a kadar engelliyor. ‘Cool Plus’ teknolojisi kullanılan ürün, ‘FullFresh+’, mavi ışık teknolojisi ve kahvaltılık 0° bölmesiyle tüm yiyecekleriniz için tazelik vadediyor.

Dondurucu kısmı altta bulunan Diamond’ın, yan duvar, tavan ve arka kapak çevresinde LED aydınlatma ve otomatik buz makinesi bulunuyor. A++ enerji seviyesinde bulunan ürün 370kWh yıllık enerji tüketimi ile tasarruf sağlarken, 41 Dba ses seviyesi ile çalıştığını hissettirmiyor.

– Diamond buzdolapları 25 yıl garanti ile Arçelik mağazalarında tüketicilerin beğenisine sunuluyor.

– Diamond kullanıcılarına, Arçelik yetkili servislerinde VIP teknik servis hizmeti sunuluyor.

Arçelik’in Romanya’daki Akıllı Fabrikasına Avrupa Yatırım Bankası’ndan Destek

17.07.2018 – Arçelik, Romanya’daki iştiraki Arctic çatısı altında inşa edilen çamaşır makinesi fabrikası için Avrupa Yatırım Bankası’yla (AYB) 68 milyon Euro’luk kredi anlaşması imzaladı. Avrupa’nın merkezinde kurulacak ve en gelişmiş teknolojilerle donatılacak fabrikada yılda 2.2 milyon adet çamaşır makinesi üretilmesi hedefleniyor.

Arçelik, global büyümesini hızlandırma ve rekabet gücünü artırma hedefiyle yaptığı yatırımlar kapsamında önemli bir anlaşmaya imza attı. Şirket, Romanya’daki iştiraki Arctic çatısı altında inşa edilen çamaşır makinesi fabrikası için Avrupa Birliği’nin finans kurumu Avrupa Yatırım Bankası (AYB) ile 68 milyon Euro’luk kredi anlaşmasına vardı. Kredi, Avrupa İçin Yatırım Planı kapsamında Avrupa Stratejik Yatırımlar Fonu’ndan sağlanacak.

Arçelik’in Endüstri 4.0 standartlarında üretim yapacak ilk akıllı fabrikası olacak tesis, Avrupa’nın da önemli bir beyaz eşya üretim merkezi olacak. Fabrikada Nesnelerin İnterneti’nden robotik teknolojisine, birbiriyle bağlantılı cihazlardan gelişmiş otomasyon sistemlerine kadar birçok akıllı teknoloji kullanılacak.

“Arçelik’in finansal gücüne duyulan güvenin bir göstergesi”

Arçelik Finansman ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Polat Şen, “Şirketimiz, global büyümesini destekleyen yatırımlarını emin adımlarla sürdürüyor. Romanya’da Endüstri 4.0 prensiplerine uyumlu olarak kurduğumuz yeni fabrika Avrupa’nın önemli bir beyaz eşya üretim merkezi haline gelecek. Avrupa Birliği’nin büyümesini hedefleyen Avrupa Yatırım Bankası’nın sağladığı bu önemli finansman desteği, Arçelik’in global büyüme hikayesine ve finansal gücüne duyulan güvenin de bir göstergesi. Yeni üretim tesisimiz sayesinde bölge başka yabancı yatırımlar için de cazibe merkezi haline gelecek” dedi.

Arçelik, 2017 yılında inşasına başladığı fabrikaya toplamda 135 milyon Euro yatırım yapmayı planlıyor. Romanya’nın Dambovita kentindeki Ulmi bölgesinde inşa edilen fabrikada yılda 2.2 milyon adet çamaşır makinesi üretilecek. Toplamda 1400 kişiye istihdam sağlayacak fabrikanın 2019 yılında açılması planlanıyor.

Arçelik’in Romanya’daki mevcut fabrikası 3000 kişiye istihdam sağlıyor. Kıta Avrupası’nın en büyük buzdolabı ve soğutucu üretim tesisi konumunda bulunuyor. Arctic, Romanya beyaz eşya pazarında açık ara liderliğini sürdürürken, şirketin üretiminin yüzde 85’i, ağırlıklı Avrupa ülkeleri olmak üzere 80’den fazla ülkeye ihraç ediliyor.

 

Arçelik’ten Yılın Buluşları

Türkiye’nin Ar-Ge lideri Arçelik, bu yıl 20’ncisini düzenlediği ‘Buluş Günü’nde geliştirdikleri ürün ve teknolojilerle tüketicinin hayatını kolaylaştıran ve değer yaratan 600 buluşçusuna ödül verdi. Geçen 20 yılda Arçelik buluşçuları önemli bir kültürel değerimiz olan Türk kahvesi makinesinden buzdolaplarında tazelik ölçere kadar fark yaratan pek çok teknolojiye imza attı. 2500 Arçelik çalışanı, 3300’e yakın patent aldı.

10.07.2018 – Arçelik, Ar-Ge ve inovasyon alanında başarılı projelerden ortaya çıkan buluşları çalışanlarını bu yıl da ödüllendirdi. Divan Faruk Ilgaz Tesisleri’nde düzenlenen 20’nci Buluş Günü’nde 600 Arçelik buluşçusuna ödülleri takdim edildi.

Buluş Günü’nün açılışında konuşan Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Arçelik’in 145’ten fazla ülkede faaliyet gösteren başarılı bir şirket olmasında köklü Ar-Ge mirasımızın büyük bir payı bulunuyor. 30 yıla yakın Ar-Ge geçmişimizle tüketicilerimizi ilkler ve enlerle buluşturuyoruz. Arçelik’in başarılarının arkasında işlerini aşkla yapan buluşçularımız var; onların bu çabaları tüketicilerimizin markalarımıza olan sarsılmaz güveni ve sevgisi olarak bizlere geri dönüyor. Şirketimizin gururu buluşçu arkadaşlarımızı kutluyor ve başarılarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Bulgurlu: WIPO’da 71’inci sıraya yükseldik

Şirketin Ar-Ge alanında bu yıl gösterdiği başarılara dikkat çeken Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu da, “Arçelik olarak sürekli yeniliğin peşinden koşuyoruz; en güçlü olduğumuz alanların başında inovasyon ve Ar-Ge geliyor. Ülkemizden yurt dışına yapılan her üç patent başvurusunda Arçelik çalışanlarının imzası var. Bu alandaki en prestijli kuruluş olan Dünya Fikri Haklar Örgütü’nün en çok uluslararası patent başvurusu yapan şirket sıralamasında bu yıl 3 sıra daha yukarı çıkarak 71’inci sıraya yükseldik. İlk 100’deki tek Türk şirketiyiz. İngiltere, ABD, Tayvan, Portekiz ve Türkiye’deki toplam 14 Ar-Ge merkezimizle global bir Ar-Ge ekosistemini yönetiyoruz. Uluslararası tecrübemizin ve birikimimizin yanı sıra İpek Yolu üzerine yayılmış üretim tesislerimiz ve alanında uzman 1300 Ar-Ge çalışanımızla müşterilerimizin yaşamlarına değer katmaya devam edeceğiz” dedi.

Buluş Günü’nde karikatürist Erdil Yaşaroğlu’nun yaptığı “Çizginin Sahne Arkası” başlıklı sunum büyük beğeni topladı.

Yılın buluşçusu özel ödülünün sahibi bu yıl alınan patentlerin birçoğunda katkısı bulunan Ar-Ge Temizleme Teknolojileri bölümünden kıdemli uzman Yusuf Koç oldu. Şu ana kadar toplam 71 patent başvurusu bulunan 33 yaşındaki Koç, şunları söyledi: “İnsanlar için faydalı ürünler yapmayı ve onların yaşamını kolaylaştırmayı seviyorum. Ar-Ge’de çalıştığım için çok mutluyum. Mühendislik becerilerinizi kullanıp, geliştirirken bir yandan da insanların hayatına dokunabiliyorsunuz.”

25 yaşındaki Nazlı Ecem Çoker, yılın buluşu ödülünü alan patentlerde imzası bulunan mühendislerden biri.Toplam 10 patenti bulunan makine mühendisi Çoker, Merkez Ar-Ge Dijital Modelleme ve Yapısal Tasarım bölümünde Proje Mühendisi olarak görev yapıyor. “Makine mühendisliği okurken yeni fikirler geliştirmeye ve ürün tasarlamaya ilgimden dolayı Ar-Ge alanında çalışmaya karar verdim. Bir fikrin ortaya çıkışı ve ürüne dönüşmesine kadarki gelişiminde yer almak beni mutlu ediyor.”

Yılını buluşu ödülüne layık görülen patent başvuruları ise şöyle:

Gardırop tipi buzdolabı yeni Hareketli Ara Bölme patenti: Gardırop tipi buzdolapları için tasarlanan Hareketli Ara Bölme, kullanım alanını artırırken, maliyeti düşürüyor; montajı kolay olan hareketli ara bölme etkin sızdırmazlık sağladığından enerji verimliliğine katkı yapıyor.

Yıkama performansını iyileştiren Bulaşık Makinesi (Corner Wash) patenti: Bulaşık makinesinde köşelere ulaşarak temizleme performansını artıran inovatif pervane sistemlerinden oluşuyor. Suyu sadece bulaşıklara yönlendiriyor. Böylece su tasarrufu sağlıyor ve makine daha sessiz çalışıyor.

Çamaşır makineleri için sıvı deterjan dozajlama patenti: Makine, suyun dinamik enerjisinden faydalanarak otomatik sıvı deterjan dozajlaması yapıyor. Maliyet etkin bir çözüm sunan dozajlama mekanizması elektrik kullanmadığından aynı zamanda enerji tasarrufu da sağlıyor.

Ödül alan Arçelik buluşçularının 95’i kadın çalışanlar

Ödül alan Arçelik buluşçularındann 95’ini kadın çalışanlar oluşturuyor. En çok patenti olan kadın çalışanlar Hasret Gürsoy, Sena Davaslıgil, Zehra Ülger, Aslı Saime Kayıhan, özel ödüle layık görüldü.

Bu yıl ilk kez “Sürdürülebilirlik Özel Ödülü” de verildi. Arçelik Eskişehir Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar Tesisi ve Buzdolabı İşletmesi’nden çıkan atıkların geri dönüştürülüp plastik içinde dolgu maddesi olarak kullanılmasıyla çevre kirliliğinin önlenmesine katkıda bulunan ve maliyet avantajı sağlayan Orkun Kaymakçı, Mustafa Sezer ve Aydın Dirican bu ödülün sahibi oldu.

20 Yıllık Buluş Günü Hikayesi

Arçelik Ar-Ge çalışanları 2017 yılında 400’e yakın buluşa imza attı. 20 yılda 2500 buluşçu 3300’e yakın buluşuyla patent aldı.

Arçelik’in ilk patenti ise çok daha eskilere, 1970’li yıllara dayanıyor. Şanzımanlı çamaşır makinesi için alınan ilk patentten sonra Arçelik, tüketicisinin hayatında fark yaratan pek çok patent tescil ettirdi. Bunlardan biri de geleneksel pişirme yöntemlerinden esinlenerek Türk kahvesi hazırlayan ilk Türk Kahve Makinesi patenti oldu. Arçelik sadece Türk kahve makinesi için bugüne kadar 50 patent başvurusu yaptı.

Arçelik buluşçuları, evde modüler soğutma sistemlerine öncülük eden, küçük mutfaklarda yerden kazandıran Split buzdolabından, kötü koku giderme programlı bulaşık makinesine; buzdolabında saklanan sebze ve meyvelerin vitamin değerlerini koruyan mavi ışık teknolojisinden, et ve balığın tazeliğini ölçen teknolojiye kadar fark yaratan pek çok ürün geliştirdi.

 

Beko’dan İstanbul’da Konsept Mağaza Atağı: 3 Günde 12 Yeni Mağaza

Avrupa’nın lider solo beyaz eşya markası Beko, konsept mağaza atağını yeni mağazalarla sürdürüyor. Konsept mağaza dönüşümüne hız veren Beko, İstanbul’da 3 günde 12 yeni mağaza açtı. Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, “Yeni konsept modern perakendecilik yaklaşımı ile müşteri deneyimini zenginleştirerek geleneksel bayi kanalımızın dönüşümünü gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra da Türkiye’ye üründe, hizmette, mağazacılıkta ilkleri getirmeyi hedefliyoruz. Perakende teknolojilerine daha fazla yatırım yapacağız, deneyim alanlarını artıracağız” dedi.

Avrupa’nın bir numaralı solo beyaz eşya markası olan Beko, İstanbul’daki tasarım mağazalarının sayısını artırıyor. Beko; Kadıköy, Göztepe, Başakşehir, Küçükçekmece, Esenler, Bahçelievler, Sultanbeyli, İstinye ve Şişli’de toplam 12 yeni mağaza açılışı yaptı. Açılışa Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, Beko Satış Direktörü Oğuzkan Şatıroğlu ve diğer Beko yöneticileri katıldı.

Beko’nun dünyada farklı pazarlardaki tecrübesini Türkiye’deki tüketicisiyle buluşturmaya devam eden yeni mağazaları, geniş ürün yelpazesi, deneyimleme fırsatı ve ürün sunumu ile farklılaşıyor. Konsept mağazacılık anlayışıyla tasarlanan mağazalarda dijital görüntüleme, deneyim odaklı pişirme alanlarının yanı sıra kurutma ve çocuk oyun alanları da bulunuyor.

Beyaz eşya ve tüketici elektroniğindeki geniş ürün yelpazesini dünya standartlarında bir müşteri deneyimiyle birleştirdiklerini söyleyen Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, “Türkiye’nin en büyük dayanıklı tüketim perakendecisi olarak mağazalarımızı artık yenilikçi ürün ve hizmetlerimizi en uygun finansman çözümleri ile tüketicilerle buluşturan bir teknoloji kanalı olarak konumluyoruz. Müşterilerimize her yıl 1000’den fazla kampanya sunuyoruz. Yeni konsept modern perakendecilik yaklaşımı ile müşteri deneyimini zenginleştirerek geleneksel bayi kanalımızın dönüşümünü gerçekleştiriyoruz” dedi. Beko’nun konsept mağazalarla perakende dünyasında fark yarattığını vurgulayan Dinçer, mağaza yatırımlarının devam edeceğini belirtti. Dinçer: “Mağazalarımızda dijital dönüşüme devam ederek teknoloji ürünlerine odaklanacağız. Bundan sonra da Türkiye’ye üründe, hizmette, mağazacılıkta ilkleri getirmeyi hedefliyoruz. Perakende teknolojilerine daha fazla yatırım yapacağız, deneyim alanlarını artıracağız. Yeni müşteri kazanımı ve mevcut müşterilerin daha sık ziyaret etmesini hedefliyoruz” dedi.

Son 2 yılda İstanbul’da 32 yeni konsept mağaza açan Beko, yıl sonuna kadar hem İstanbul hem de Türkiye genelinde konsept mağaza ağını genişletmeyi planlıyor.

Avrupa pazarında son 7 yılda en çok büyüyen marka olan Beko solo beyaz eşya pazarının lideri konumunda. İngiltere ve Polonya’da toplam pazarın, Fransa’da solo pazarın lideri olan Beko Beşiktaş ve FC Barcelona’nın da resmi sponsoru.

 

Türkiye’nin Patent Şampiyonu Arçelik A.Ş. Dünya Patent Ligi’nde 74. Sıraya Yükseldi

15.04.2017 – Ev teknolojilerinde dünyanın önde gelen şirketlerinden Arçelik A.Ş., teknoloji ve inovasyon alanındaki yetkinlik ve becerisini uluslararası listelerdeki yükselişiyle tescilliyor. Birleşmiş Milletler bünyesindeki Dünya Fikri Haklar Örgütü (WIPO) tarafından yayınlanan ‘En çok uluslararası patent başvurusu yapan şirketler’ listesinde geçtiğimiz yıl 78’inci sırada yer alan Arçelik A.Ş., en güncel yıllık listede dört basamak daha ilerleyerek 74’üncü sıraya yerleşti. Arçelik A.Ş. CEO’su Hakan Bulgurlu: “Dünya Fikri Haklar Örgütü’nün (WIPO) listesinde dört basamak tırmanarak 74’üncü sıraya ulaşmamız, yenilikçilik vizyonumuzu güçlü şekilde ortaya koyuyor. Yılda 300’den fazla buluşumuz için patent başvurusu yaparak global teknoloji devlerinin yer aldığı bu listede ülkemizi temsil etmekten gurur duyuyoruz” dedi.

Birleşmiş Milletler bünyesindeki Dünya Fikri Haklar Örgütü (WIPO) tarafından yayınlanan ‘En çok uluslararası patent başvurusu yapan şirketler’ listesinde son 10 yıldır ilk 200 şirket arasında tek Türk şirketi olan, 2016 yılında 78. sıraya yerleşerek ilk 100 arasına giren Arçelik A.Ş., açıklanan en güncel listede 74. sıraya yükseldi. Arçelik A.Ş., 2016 yılında toplam 320 patent başvurusu yaptı.

Arçelik A.Ş. bu başarısıyla Türkiye’den bir kurumun listede ulaştığı en yüksek sıralamaya sahip olurken, bugüne kadar listedeki en yüksek derecesini de elde etti. Türkiye’nin Patent Şampiyonu olan Arçelik A.Ş. ayrıca, Avrupa Patent Ofisi (EPO) tarafından Türkiye’den tescil edilen patent başvurularının yarısını tek başına yapıyor. Toplam 14 Ar-Ge Merkezi ve 1300’den fazla Ar-Ge çalışanı bulunan Arçelik A.Ş., 2600’den fazla buluşa sahip.

Bu yıl “İnovasyon – Yaşamları İyileştirmek” temasıyla kutlanan 26 Nisan Dünya Fikri Haklar Günü kapsamında açıklamalarda bulunan Arçelik A.Ş. CEO’su Hakan Bulgurlu, “Ar-Ge ve inovasyon yolculuğumuzda ilk patent başvurumuzu yaptığımız 90’lı yıllardan bu yana başarılarımızı istikrarlı şekilde artırdık. Dünya Fikri Haklar Örgütü’nün (WIPO) listesinde dört basamak tırmanarak 74’üncü sıraya ulaşmamız, yenilikçilik vizyonumuzu güçlü şekilde ortaya koyuyor. Sektörümüzde dünyanın en yenilikçi ürünlerini geliştirerek, gelecek yıllarda daha üst sıralara yükselmeyi hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’den Dünya Fikri Haklar Örgütü’ne yapılan başvuruların yaklaşık üçte birinin Arçelik’e ait olduğunu vurgulayan Hakan Bulgurlu, “Yılda 300’den fazla buluşumuz için patent başvurusu yaparak global teknoloji devlerinin yer aldığı bu listede ülkemizi temsil etmekten gurur duyuyoruz. Ev teknolojileri alanında fikri hakların güçlendirilmesi ve korunması için sektörümüze öncülük etmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Arçelik’ten Yedi Yıl Kutlaması

Türkiye’nin lider markası Arçelik, 1 Ocak’ta başlayan ‘7 Yıl Kutlaması’ kampanyası ile beyaz eşya ve ankastre fırınlarda 7 yıl garanti sunuyor.

09.01.2017 – Arçelik, teknolojinin keyfini uzun yıllar yaşamak isteyen tüketiciler için bir kampanya başlattı. ‘7 Yıl Kutlaması’ kampanyası ile beyaz eşya ve ankastre fırınlarda 7 yıl garanti imkanı sağlıyor.

Yeni yıla, hayatlarına konfor katacak teknolojilere sahip ve çok uzun yıllar kullanabilecekleri ürünlerle girmek isteyen tüketiciler, çok büyük avantajlar sunan bu kampanyadan faydalanabilmek için Arçelik mağazalarını ziyaret edebilirler.

 

Arçelik A.Ş.’ye Enerji Verimliliği Haftası’nda 2 Ödül

‘Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın’ vizyonu doğrultusunda, kaynakların verimliliğine odaklanan; tüm iş süreçlerinde, üretimde ve ürünlerinde enerji verimliliğini esas alan Arçelik A.Ş., Enerji Verimliliği Haftası kapsamında 2 ödüle birden layık görüldü. Eskişehir Buzdolabı İşletmesi ve Çayırova Çamaşır Makinesi İşletmesi, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından verilen EVET (Enerji Verimli Endüstriyel Tesis) ve SEVAP (Sanayide Enerji Verimliliğinin Artırılması Projeleri) ödüllerini aldı.

15.01.2016 – Ürünlerinde, üretimde ve tüm faaliyetlerinde enerji verimliliğine öncelik veren, doğanın ve ekolojik sistemin korunması için projeler geliştiren Arçelik A.Ş., WOW Convention Center’da gerçekleştirilen, 14-16 Ocak tarihleri arasında bu yıl 35.’si düzenlenen Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı’na enerji verimli ürünleri ile tam destek verdi.

Enerji Verimliliği Haftası kapsamında, Arçelik A.Ş. bu yıl da 2 ödüle birden layık görüldü. Üretimde sürdürülebilir enerji verimliliği ile enerji yoğunluğunu kendi sektörü içerisinde en çok azaltan fabrika olduğu için Çayırova Çamaşır Makinesi İşletmesi, Elektrikli Teçhizat İmalatı sektöründe EVET (En Verimli Endüstriyel Tesis) kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü. 2015 yılında hayata geçirdiği üretimde enerji verimliliği projeleriyle Eskişehir Buzdolabı İşletmesi de SEVAP-2 (Sanayide Enerji Verimliliğinin Artırılması Projeleri) kategorisinde ikincilik ödülünü aldı. T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından verilen ödülleri, Arçelik A.Ş. adına Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk aldı.

Eskişehir Buzdolabı İşletmesi ve Çayırova Çamaşır Makinesi İşletmeleri 2012 yılından bu yana ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Standardı uyarınca faaliyetlerini sürdürüyor. Her iki işletme de enerji verimli endüstriyel tesisler derecelendirmesinde en yüksek seviye olan “Platin Sertifika” seviyesinde bulunuyor.

Tüm iş süreçlerinde “Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın” vizyonuyla hareket eden Arçelik A.Ş., doğanın ve ekolojik sistemin korunması konusunda yürütmekte olduğu projeler ve ürettiği çevre dostu buzdolapları, bulaşık, çamaşır ve kurutma makineleriyle çevreye olan sorumluluğunu yerine getirmek için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.