Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Çimsa’dan 52 ...

Çimsa’dan 52 Milyon TL’lik Güneş Enerjisi Yatırımı

22.06.2022 – Çevresel performansını geliştirerek sürdürülebilir bir yaşama katkı sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yapan Sabancı Holding iştiraki Çimsa, Afyon Fabrikası’nda Türkiye çimento sektörünün en büyük güneş enerjisi santrallerinden birini kurmaya hazırlanıyor. Santral 3.3 MW kurulu güce sahip olacak ve yıllık 4,2 milyon kWh elektrik enerjisi üretecek. Bu santralde üretilecek elektrik miktarı 3000 hanenin yıllık elektrik ihtiyacına eş değer olacak.

60.000 m² alanda 7479 adet güneş panelinin kullanılacağı ve 2023 yılının 4. çeyreğinde aktif olacak Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesinde, yıllık 2000 ton karbondioksit (CO₂) tasarrufu sağlanarak 2 milyon ağacın CO₂ nötrleme kapasitesine denk gelen miktarda katkı yaratılması hedefleniyor.

Çimsa’da yeşil dönüşümün gerekliliklerini yerine getirmek için çalıştıklarını belirten Çimsa CEO’su Umut Zenar, “Öncelikle iklim değişikliği ile mücadelede güneş ve rüzgâr enerjisi gibi sürdürülebilir kaynakların kullanımı ülkelerin enerji stratejilerinde önemli yer tutuyor. Küresel emisyonların 2030’a kadar yarı yarıya azaltılması için yenilenebilir enerji kullanımına yönelik büyük çaplı bir dönüşüm yaşanması gerekiyor. Bu süreçte Çimsa olarak döngüsel ekonominin bir parçası olmaya devam etme hedefiyle, yeşil dönüşümün gerekliliklerini yerine getirmek ve sürdürülebilir kalkınmaya ulaşmak için çok çalışıyoruz. Sürdürülebilirlik stratejimiz kapsamında, karbon ayak izinin azaltılması, enerji verimliliği, çevre dostu ürünler gibi konulara odaklanmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda hayata geçireceğimiz güneş enerjisi yatırımımızın tüm dünyanın ortak sorunu olan emisyonların azaltılması konusuna büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çimsa’dan 110 milyon Euro’luk Varlık Satışı

Sabancı Holding iştiraki Çimsa, global marka yolculuğunu 

destekleyecek stratejik adımlar atmaya devam ediyor

 

17.06.2022 – Sabancı Topluluğu’nun global markası Çimsa, Kayseri ve Niğde Fabrikalarını 110 milyon Euro bedelle Fernas Şirketler Grubu’na satış kararı aldı.

Türkiye’nin en büyük ve dünyanın lider beyaz çimento oyuncularından biri olan Çimsa, Kayseri ve Niğde fabrikaları ile Ankara Öğütme Tesisi’ni Fernas Şirketler Grubu’na satış kararı almıştır.

Niğde Entegre Çimento Fabrikası, Kayseri Entegre Çimento Fabrikası ve Ankara Çimento Öğütme Tesisi’nin, toplam 110 milyon Euro’ya satışına yönelik anlaşma, 15 Haziran 2022 tarihinde imzalanmıştır. Satılacak varlıkların toplam aktifteki payı %3; gelirdeki payı ise %9 seviyesindedir. Devir işlemi Rekabet Kurumu onayı dâhil gerekli yasal onayların alınmasının ardından hayata geçirilecektir.

Söz konusu satışın, Çimsa’nın, küresel marka olma odaklı hedeflerini desteklemesi öngörülmektedir.

Çimsa yılın ilk çeyreğinde cirosunu geçen yıla göre %112 artırarak 1.355 milyon TL’ye çıkardı

10.05.2022 – Sabancı Holding iştiraki Çimsa, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre, cirosunu yüzde %112 artırarak 639 milyon TL’den 1.355 milyon TL’ye çıkardı. Net kârını ise 124 milyon TL olarak gerçekleştirdi. 

Türkiye’nin en büyük ve dünyanın lider beyaz çimento oyuncularından biri olan Çimsa, 2022 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Çimsa, yılın ilk çeyreğinde cirosunu 1.355 milyon TL; net kârını ise 124 milyon TL olarak gerçekleştirdi.

Şirketin 2022 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını değerlendiren Çimsa CEO’su Umut Zenar, “Sabancı Holding ve Çimsa’nın, uluslararası gücü ve vizyonundan yola çıkarak çimento sektöründe küresel alanda faaliyet gösterdiğimiz her yerde sürdürülebilir büyüme hedefiyle çalışmaya devam ediyoruz. 2021 yılının ikinci yarısında başlayan ve son çeyrekte güçlenerek devam eden girdi maliyetlerinin artış trendine rağmen, geçtiğimiz yılı son derece başarılı finansal sonuçlar ile tamamladık.

2022 yılının ilk çeyreğinde de yakıt, elektrik maliyetlerine ek olarak motorin fiyatları ve enflasyonda yaşanan artışlar da operasyonel kârlılığımızı önemli ölçüde etkiledi ancak operasyonel verimlilik aksiyonlarımızla güçlü finansal performansımızı 2022 yılı ilk çeyreğinde de sürdürdük. Buna ek olarak ihracat performansımızla operasyonumuzu desteklemeye ve tüm paydaşlarımıza ek değer yaratmaya da devam ediyoruz. İlk çeyrek sonunda ihracatımızı bir önceki yılın aynı dönemine göre %22 artırarak 70 milyon USD’ye ulaştırdık. Bu süreç Çimsa’nın sergilediği stratejik, entegre ve disiplinli ekip çalışmasının ürünüdür” dedi.

2022 yılı ilk çeyreğinde Afyon Atıktan Türetilmiş Yakıt Besleme Tesisi’ni hizmete açarak sürdürülebilirlik konusundaki stratejik adımlara bir yenisini daha eklediklerini belirten Zenar, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Fosil yakıt kullanımını azaltarak sürdürülebilirlik hedeflerimize ulaşmak için hayata geçirdiğimiz Afyon Atıktan Türetilmiş Yakıt Besleme Tesisimiz 52 milyon TL yatırım ile planlanan sürede tamamlandı. Bu yatırım ile Çimsa’nın Afyon Fabrikası’ndaki fosil yakıt tüketimi ilk fazda %35 azalacak. Ayrıca yılda 46.200 ton karbondioksitin havaya salınmasının önlenmesini hedefliyoruz. Bu miktar 23.000 hektarlık orman alanının senelik karbon yakalama kapasitesine eş değer. Çimsa’da tüm fabrikalarımızda, alternatif yakıt kullanımını artırarak, daha sürdürülebilir üretim yapmak, çevreye olan sorumluğumuzu yerine getirmek ve farklı sektörlerdeki atıkları döngüsel ekonomiye geri kazandırmak istiyoruz.”

2016 yılından beri düzenli olarak her sene Entegre Faaliyet Raporu yayınladıklarını ifade eden Zenar, “Yılın ilk çeyreğinde 2021 yılı Entegre Faaliyet Raporumuzu yayınladık. Raporda finansal hedefler ve sürdürülebilirlik ajandası açısından başarılı bir performans sergilediğimiz açıkça görülüyor. Ayrıca finansal çıktılarımız ve sürdürülebilirlik ajandamızı nasıl birleştirdiğimizi, gelecek nesiller için bugünü nasıl şekillendirdiğimizi de paylaştık.” dedi.

Her zaman olduğu gibi hissedarlar, yatırımcılar ve diğer tüm paydaşlar için, sürdürülebilir kârlılık amacıyla çalıştıklarını belirten Zenar, Çimsa’nın 2022 yılında da bu anlayışla faaliyetlerini sürdürerek başarılı sonuçlara ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Çimsa’nın cirosu %80 artışla 3,7 milyar TL’ye ulaştı

23.02.2022 – Sabancı Holding iştiraki Çimsa, geçen yıla göre cirosunu yüzde 80 artırarak 2 milyar TL’den  3,7 milyar TL’ye çıkardı. Dünyanın lider beyaz çimento oyuncularından Çimsa’nın Genel Müdürü Umut Zenar, “2021’de bilanço yönetimi açısından başarılı bir performans sergiledik. Finansal alanda sağladığımız büyük başarıda, globalleşme yönündeki stratejik öncelikler doğrultusunda attığımız adımlar da etkili oldu” dedi.

Türkiye’nin en büyük ve dünyanın lider beyaz çimento oyuncularından biri olan Çimsa, 2021 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Çimsa, 2021 yılında cirosunu 3,7 milyar TL’ye çıkardı. Şirketin 2021 yılı finansal sonuçlarını değerlendiren Çimsa Genel Müdürü Umut Zenar, “Sabancı Topluluğu’nun global markalarından Çimsa olarak 50 yıldır toplum, çevre ve ülke ekonomisinde değer yaratıyor, gelecek nesiller için yarınları şekillendiriyoruz. Türkiye’nin en büyük çimento üreticilerinden biriyiz. Beyaz çimento alanında yaptığımız yatırımlar ile dünyanın en büyük beyaz çimento sanayicileri arasında yerimizi aldık” dedi.

Çimsa’nın 2021 yılında son derece başarılı finansal sonuçlar elde ettiğini ifade eden Umut Zenar, sözlerini şöyle sürdürdü:

2021’e dair ilk beklentiler güçlü olsa da yeni varyantların gelişi ve artan enflasyon başta olmak üzere son dönemdeki ekonomik gelişmeler bütün sektörleri etkiledi. Böylesine zor geçen bir seneyi, son derece başarılı finansal sonuçlar elde ederek kapattık. Geçen yıla göre ciromuzu yüzde 80 artırarak 3,7 milyar TL’ye çıkardık. Artan girdi maliyetlerinin olumsuz etkisini, yüksek kapasite kullanımı ve operasyonel iyileştirmeler ile dengeledik.

2021 yılı ihracat alanındaki etkinliğimizi arttırdığımız bir yıl oldu. İhracattaki başarımız Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından verilen ödülle taçlandı. 2020 yılında yaptığımız 163 Milyon USD’lik ihracat ile 5 birincilik ödülü alarak sektörün lideri olduk. 2021 yılında gerçekleştirdiğimiz yaklaşık 240 Milyon USD ’lik ihracat ile bu başarıyı sürdürdük.  Bu güçlü ihracat performansımız ve yurtdışı operasyonlarımızın da  etkisiyle ciromuzun %54’ünü yabancı para gelirlerden kaydettik.

Çimsa’nın elde ettiği başarıda globalleşme yönündeki stratejik önceliklerinin de etkili olduğunu belirten Umut Zenar, şunları söyledi:

“Çimsa olarak faaliyet gösterdiğimiz alanlarda yaptığımız yatırımlarla global varlığımızı güçlendiriyoruz.  Temmuz ayında Cimsa Sabancı Cement BV ile İspanya Valensiya’daki Buñol Fabrikası’nı devraldık. Buñol Fabrikası’nın üretim ve dağıtım ağımıza eklenmesiyle hem lider konumuna geldik hem de Avrupa, Kuzey Afrika ve Güney Amerika’da ihracat ağımızı güçlendirdik ve etki alanımızı büyüttük. Çimsa markası ile attığımız bu adımla uluslararası yatırım ağımızı Buñol ile taçlandırarak Türkiye’deki liderlik konumumuzu global arenaya taşıdık. 2021 yılı, hayata geçirdiğimiz Çimsa Sabancı Cement BV yapılanmasının etkisiyle yurtdışı operasyonlarımızda özellikle İspanya ve Amerika’da miktar artışı gerçekleştirdiğimiz ve operasyonlarımızı büyüttüğümüz bir yıl oldu. “

Umut Zenar, Çimsa’nın bulunduğu coğrafyalara değer yarattığını ve sürdürülebilirlik adına verdiği taahhütleri yerine getirmeye devam ettiğini de belirterek, “Küresel çimento sektörü insanlığın ve gezegenin geleceğini sürdürülebilir kılmak için sürdürülebilirlik ajandasına odaklandı. Biz de bu kapsamda her türlü kaynakta verimlilik, dijital dönüşüm, alternatif yakıt ve hammadde kullanımında sıfır karbon hedefine ulaşılmasını destekleyecek çalışmalar yapıyoruz. 2021 yılında üretimde alternatif yakıt kullanımını iki katına çıkardık.

Emisyon yoğunluğu daha düşük ve yaşam döngüsü bakış açısı ile geliştirdiğimiz sürdürülebilir ürünlerimiz kanalıyla sürdürülebilir yaşam alanlarının yaratılmasına öncü olacağız. 2021 yılında başladığımız alternatif yakıt besleme yatırımları ile önümüzdeki dönemde hem karbon salınımını azaltmayı hem de paydaşlarımıza ek değer yaratmayı hedefliyoruz.” dedi.

 

Çimsa, Yılın İlk Yarısına Ait Finansal Sonuçlarını Açıkladı

Çimsa, yılın ilk yarısında cirosunu geçen yıla göre 2 katına çıkartarak 1,6 milyar TL’ye, net karını ise 580 Milyon TL’ye çıkardı 

10.08.2021 – Sabancı Holding iştiraki Çimsa, yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre, cirosunu yüzde 92 artırarak 854 milyon TL’den 1 milyar 641 milyon TL’ye çıkardı. Net karını ise 38 milyon TL’den 580 milyon TL’ye yükseltti. Dünyanın lider beyaz çimento oyuncularından biri olan Çimsa, ilk 6 aylık finansal sonuçlarını açıkladı. Çimsa, yılın ilk yarısında cirosunu 1 milyar 641 milyon TL’ye; net karını ise 580 milyon TL’ye çıkardı. 

Çimsa Genel Müdürü Zenar: “Başarımızı, uluslararası bir marka olmaya ve katma değerli ürünlerimizle farklılaşmaya borçluyuz” 

Çimsa Genel Müdürü Umut Zenar, şirketin ilk 6 aylık finansal sonuçlarını değerlendirirken şunları söyledi:

“Sabancı Holding ve Çimsa’nın, uluslararası gücü ve vizyonundan yola çıkarak çimento sektöründe küresel alanda faaliyet gösterdiğimiz her yerde, her zaman sürdürülebilir büyüme hedefiyle çalışmaya devam ediyoruz. Türkiye’nin en büyük çimento sanayiclerinden biri olan şirketimiz, beyaz çimento sektörünün de önde gelen uluslararası oyuncularından biri. Çimsa, bu lider pozisyonunun gereği olarak hem operasyonel sonuçlarındaki başarısını artırmaya devam etmekte hem de kamuoyu ile paylaştığımız stratejik önceliklerini hayata geçirmektedir.

2021 sadece karlılık anlamında değil, bilanço yönetimi anlamında da oldukça başarılı adımların atıldığı bir yıl oldu. Güçlü operasyonel karlılığımız ve aldığımız stratejik aksiyonlar neticesinde, geçen yılın aynı döneminde 1,3 milyar TL olan konsolide net finansal borcumuz 665 MTL seviyesine gerilemiştir.

Bu büyük başarıda, Çimsa olarak özellikle son dönemde attığımız stratejik adımlar etkili oldu. Uluslararası bir marka olarak; beyaz çimento, CAC gibi katma değerli ürünlerimizle farklılaştık. Yurt dışı operasyonlarımızda yaptığımız iyileştirmelerle, ABD Houston’daki yatırımımız verimliliğini artırırken, İspanya, İtalya, Almanya, KKTC ve Rusya’daki işletmelerimiz de bizi memnun eden sonuçlara ulaştı.

Şirketimizin ve ana ortağımız Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş.’nin operasyonel ve finansal güçlerini birleştirerek Cimsa Sabanci Cement BV’nin kurulmasının, olumlu finansal etkilerini de yarıyıl sonuçlarında hissedarlarımızla paylaşmanın mutluluğunu duyuyoruz.

Sabancı Topluluğu’nun son yıllarda yaptığı en büyük uluslararası satın almalardan biri olan İspanya Buñol’ü, 155,2 milyon dolara devralmasıyla birlikte global arenadaki pozisyonunu daha da güçlendiren Çimsa, küresel bir oyuncu olarak gelecek dönemde de benzer bir ivme ile büyümeye devam edecek.

Çimsa Hakkında

Sabancı Holding iştiraki olan Çimsa, 1972 yılında Mersin’de kurulmuştur. Çimsa bugün Mersin, Eskişehir, Kayseri, Niğde, Afyonkarahisar’da bulunan 5 entegre fabrikası ve Ankara’da bulunan öğütme tesisiyle üretim faaliyetlerini yürütmektedir.

Beyaz çimento alanında dünyanın lider markalarından biri olan Çimsa; operasyonel kabiliyetini ana hissedarı Sabancı Holding’in finansal gücü ile birleştirerek oluşturduğu Cimsa Sabanci Cement BV aracılığıyla uluslararası alandaki operasyonlarını sürdürmektedir.

Çimsa, pazar odaklı yaklaşımı ve geniş dağıtım ağıyla müşterilerinin ürün ve hizmet ihtiyaçlarını eksiksiz ve zamanında karşılamaktadır. Paydaşlarının güvenilir bir iş ortağı olarak, gelecek nesillere uzanacak yaşam alanları ve altyapıları için gerekli malzemeleri sağlamaktadır.

Çimsa, gri çimentonun yanı sıra ürettiği beyaz çimento ve kalsiyum aluminat çimentosu gibi özel ürünlerle de inovasyon konusunda Türkiye çimento ve yapı malzemeleri sektörüne öncülük etmektedir.

Tüm paydaşlarına değer yaratan ve karlı büyümeye odaklanan Çimsa, bunu gelecekte de sürdürmeyi hedeflemektedir.

Çimsa Sabancı Cement Bv Hakkında 

Sabancı Holding ve Çimsa’nın operasyonel ve finansal güçlerini birleştirerek global beyaz çimento pazarında lider bir oyuncu olma ve buna ilişkin daha verimli ve güçlü bir platform yaratma hedefi doğrultusunda; Sabancı Holding’in %60, Çimsa’nın %40 oranında sermayesine katıldığı Hollanda’da yerleşik Cimsa Sabanci Cement BV unvanlı şirket Kasım 2020’de kurulmuştur.

Cimsa Sabanci Cement BV, bünyesine yeni kattığı Valensiya (İspanya)’daki beyaz çimento fabrikası, Houston (ABD)’de bulunan öğütme tesisi ve Hamburg (Almanya), Trieste (İtalya) ve Sevilla (İspanya)’da bulunan terminalleri ile uluslararası bir beyaz çimento oyuncusu haline gelmiştir.

 

Çimsa ilk Çeyrekte Satışlarını %95 Artırdı

05.05.2021 – Çimsa, çimento sektörünün global bir oyuncusu olarak 2021 yılına başarılı bir giriş yaptı.  

Geçtiğimiz sene ilk çeyrekte 327 Milyon TL satış geliri ve 14 Milyon TL net zarar açıklayan Çimsa, güçlü operasyonel performansı ile 2021 yılı ilk çeyreğinde ise 639 Milyon TL satış geliri ve 174 Milyon TL net kar açıkladı.

Sabancı Holding iştiraki Çimsa, sektörün global oyuncusu olarak ülke ekonomisine katkı sunmaya devam ederken, yılın ilk çeyreğinde satış gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine göre 2 kat artırdı.

“Uluslararası üretici kimliğimizi her geçen gün daha da güçlendiriyoruz”

Elde edilen finansal sonuçlardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Çimsa Genel Müdürü Umut Zenar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Çimsa olarak 2021 yılına başarılı bir giriş yaptık. İlk çeyrekte özellikle yurtiçinde gerçekleşen güçlü talep karlılığa önemli katkı sağladı. Yurtiçi pazardaki büyümenin yanı sıra ihracat piyasalarındaki etkinliğimizi de sürdürdük.

65’ten fazla ülkeye beyaz çimento ihraç ederek, uluslararası üretici kimliğimizi her geçen gün daha da güçlendiriyoruz. Küresel piyasalara ihracat yapma kapasitesi, güçlü pazarlama ağı ve son yıllarda hayata geçirdiği yatırımların sonucunda artan beyaz çimento kapasitesi ile yurt dışı pazarların yanı sıra iç piyasada da etkinliğimizi arttırmaya devam ediyoruz. İlk çeyrekte aldığımız sonuçlar da bunun bir göstergesi. Önümüzdeki dönemde ürün ve hizmetlerimizle hem sektörün hem de ülke ekonomimizin gelişimine katkı sunmayı sürdüreceğiz.” dedi.

Dijital çağa ayak uydururken, teknolojiyi en verimli şekilde kullandıklarını ve sürdürülebilir bir geleceğe katkı sunmaya gayret ettiklerini belirten Çimsa Genel Müdürü Umut Zenar, “Yatırımlarımızı gerçekleştirirken, ürün ve hizmet geliştirme uygulamalarını kurgularken, sosyal ve çevresel faktörleri göz önünde bulunduruyoruz. Bu kapsamda Çimsa olarak atık kullanımı konusunda ciddi bir hedef koyduk. Fabrikalarımızda farklı sektörlerden tedarik ettiğimiz atıkları, dönüştürüyor ve enerji ihtiyacımızı karşılıyoruz. Yıllık atık kullanım oranlarımızı yaklaşık 2 katına çıkararak sürdürülebilirliğe sağladığımız katkıyı artırmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Sektörün İhracat Şampiyonu Çimsa, 1.632 Milyon TL Net Satış Geliri Elde Etti

04.11.2020 – Sabancı Holding iştiraki Çimsa, 9 aylık net satış gelirini 1.632 milyon TL, net karını ise 139 milyon TL olarak açıkladı. Çimsa, 2020 yılının aynı döneminde gerçekleştirdiği 1.019 milyon TL’lik ihracat cirosu ile de Türkiye’nin ihracat gelirlerine katkı sağlamaya devam etti.

Çimento ve yapı malzemeleri sektöründe gerçekleştirdiği yenilikler ve yatırımlarla karlı büyümesine devam eden Çimsa, yılın ilk dokuz ayında 1.632 milyon TL’lik net satış gerçekleştirirken, net karını ise 139 milyon TL’ye ulaştırdı.

Türkiye’nin bir numaralı çimento ihracatçısı olarak 2020 yılının ilk dokuz ayını başarılı bir şekilde tamamladıklarını belirten Çimsa Genel Müdürü Umut Zenar sözlerine şöyle devam etti: “Şirketimiz, bu dönemde güçlü üretim ve satış ağını etkin yöneterek satış ve karlılık performansını önemli seviyede arttırdı. 2020 yılı Eylül ayı sonu itibariyle satış gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre %27 artarken faaliyet karı da geçen yılın aynı dönemine kıyasla iki kattan fazla artarak 297 milyon TL olarak gerçekleşti. Sene başında ortaya koyduğu hedeflerle paralel bir şekilde, ülkemiz çimento sektörünün ihracatının önemli bir bölümünü gerçekleştirme başarısını gösterdi. Türkiye’nin en büyük gri çimento üreticilerinden biri olan şirketimiz, beyaz çimento alanında global oyuncular arasında yer almaktadır. Sabancı Topluluğu’nun küresel beyaz çimento ticaretinde lider oyuncu olma hedefine ulaşabilmesi için holdingin mali gücü ile Çimsa’nın operasyonel kabiliyetinin yurt dışında tek bir çatı altında birleştirecek olan yeni şirket kurulumu için de çalışmalarımıza başladık.”

İhracatta lider yine Çimsa
Çimsa, gösterdiği başarılı ve istikrarlı ihracat performansıyla Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen 2019 İhracat Şampiyonları Ödül Töreni’nde çimento sektöründe 1.’liğe layık görüldü. Çimsa’nın ihracat başarısını da değerlendiren Çimsa Genel Müdürü Umut Zenar, “Şirket olarak tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınına rağmen 2020 yılının ilk dokuz ayında güçlü bir ihracat performansı gerçekleştirdik. Çimsa’nın bu başarısının arkasında ise güçlü ihracat ve lojistik ağı yer almaktadır. Orta Doğu, Avrupa, Kuzey Afrika ve Amerika başta olmak üzere 65’i aşkın ülkeye beyaz çimento ve özel ürünlerimizi ihraç ediyoruz” dedi.

Çimsa Hakkında
Çimsa, 1972 yılında Mersin’de kurulmuştur. Çimsa bugün; Mersin, Eskişehir, Kayseri, Niğde, Afyonkarahisar’da bulunan 5 entegre fabrikası ve Ankara’da bulunan bir öğütme tesisiyle faaliyetlerini sürdürmektedir. Beyaz çimento alanında dünyanın ilk iki markasından biri olan Çimsa; Hamburg (Almanya), Trieste (İtalya), Sevilla ve Alicante (İspanya), Gazimagusa (KKTC), Köstence (Romanya) ve Novorossiysk’de (Rusya) bulunan terminalleriyle uluslararası bir çimento üreticisidir. Çimsa 2019’un ikinci çeyreğinde, Avrupa’nın en ileri üretim teknolojisine sahip beyaz çimento fabrikası Buñol’un satın alınmasına dair sözleşmeyi imzalamıştır. Çimsa’nın 2019 yılında bir diğer önemli kazanımı ise Çimsa Americas’ın yatırım sürecinin tamamlanması ve ticari faaliyete geçmesi olmuştur. Çimsa, pazar odaklı yaklaşımı ve geniş dağıtım ağıyla müşterilerinin ürün ve hizmet ihtiyaçlarını eksiksiz ve zamanında karşılamaktadır. Paydaşlarının güvenilir bir iş ortağı olarak gelecek nesillere uzanacak yaşam alanları ve altyapıları için gerekli malzemeleri sağlamaktadır.

Kuruluşu 2001 yılına dayanan Çimsa’nın AR-GE Merkezi “Formülhane”, çimento kullanıcılarının ihtiyaçları için global bir çözüm merkezi olarak faaliyetlerine Mersin Fabrikası içerisinde devam etmektedir. Formülhane, 2017 yılının Mart ayında T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tescillenerek, Türkiye çimento sektöründe bakanlık onaylı ilk AR-GE Merkezi olarak fark yaratmaktadır. Çimsa, gri çimentonun yanı sıra ürettiği beyaz çimento ve kalsiyum aluminat çimentosu gibi özel ürünlerle de inovasyon konusunda Türkiye çimento ve yapı malzemeleri sektörüne öncülük etmektedir. Türkiye’nin bir numaralı çimento ihracatçısı olan ve yenilikçi yaklaşımıyla çimento sektöründe pek çok ilki hayata geçiren Çimsa, sektörde fark yaratan dijitalleşme projelerine imza atmaktadır.Tüm paydaşlarına değer yaratan ve kârlı büyümeye odaklanan Çimsa, bunu gelecekte de sürdürmeyi hedeflemektedir.

 

Çimsa, çimento sektöründe “Turquality Marka Destek Programı”na alınan ilk şirket oldu

07.09.2020 – Türkiye ve dünya çimento sektörünün yenilikçi şirketi Çimsa, dünyanın devlet destekli ilk ve en kapsamlı marka geliştirme programı olan Turquality®’e kabul edildi. Böylece Çimsa, Turquality® ile global marka gücünü pekiştirecek. 

Sabancı Holding iştiraki olan Çimsa, Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve Turquality®’nin Desteklenmesi amacıyla oluşturulan “Turquality Marka Destek Programı”na kabul edildi ve kendi sektöründe bu programa alınan ilk şirket ünvanını aldı.

Bu programa katılmanın şirket için önemli bir değer olduğunu ifade eden Çimsa Genel Müdürü Umut Zenar sözlerine şöyle devam etti: “Çimsa olarak uluslararası arenada Türk şirketlerin daha fazla katma değer üreterek güçlü bir şekilde markalaşmasını sağlamak amacıyla T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen Turquality Programı’na dahil olmaktan büyük mutluluk duyduk. Çimsa, bugün yalnızca Türkiye’de değil, uluslararası pazarlarda da başarısını kanıtlamış durumda. 2019 yılının başında Avrupa’nın en teknolojik beyaz çimento fabrikası Bunol’un satın alma sözleşmesini imzalayarak, Çimsa’yı beyaz çimento sektöründe global bir lider oyuncu konumuna taşıdık. Yine aynı dönemde Çimsa Americas’ın yatırım sürecini tamamladık ve ticari faaliyetimize başladık. Beyaz çimento ve özel ürünler alanında ise Türkiye’nin ihracat liderleri arasında yer alıyoruz. Küresel beyaz çimento ticaretinde yatırımlarımızla birlikte Türkiye’nin ihracat gelirlerine sağlayacağımız katkıyı çok daha iyi noktalara taşıyacağımıza inanıyorum”.

Çimsa’nın Turquality programına kabul edilmesinde şirketin güçlü ihracat ve lojistik ağı, dijitalleşmeye yaptığı yatırımlar ve yenilikleri yakından takip etmeleri olduğunu belirten Umut Zenar, şirketin önümüzdeki dönemde yurt dışında daha aktif bir rol oynayarak global marka gücünü daha da yukarı taşıyacaklarını sözlerine ekledi.

 

Çimsa, yılın ilk yarısında ihracat rekoru kırdı

Sabancı Holding iştiraki Çimsa, 6 aylık net satışlarını 972 milyon TL, net karını ise 38 milyon TL olarak açıkladı.  

11.08.2020 – Karlı ve sürdürülebilir büyüme hedefiyle, çimento ve yapı malzemeleri sektörüne öncülük etmeye devam eden Çimsa, yılın ilk yarısında 972 milyon TL’lik net satış gerçekleştirirken net karını ise 38 milyon TL’ye ulaştırdı. Çimsa, tüm dünyayı etkisi aldına alan COVID-19 salgınına rağmen 2020 yılının ilk yarısında gerçekleştirdiği 540 milyon TL’lik ihracat cirosu ile Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam etti.

Çimsa’nın piyasalardaki risk ve fırsatları yakın takip etme ve güçlü planlama yönetimi sayesinde yılın ilk yarısında başarılı bir performans sergilediklerini belirten Çimsa CEO’su Ülkü Özcan sözlerine şöyle devam etti: “Çimsa olarak yılın ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre net satışlarımızı yüzde %20 artırarak 972 milyon TL’ye çıkarırken aynı dönemde net kârımızı da yüzde %63 artarak 23 milyon TL’den 38 milyon TL seviyelerine taşıdık. Çimento ihracatımız da geçen senenin aynı dönemine göre yüzde %25 arttı. Bu sonuçlar bize gösterdi ki şirketimiz tüm hedefleriyle örtüşen mali ve operasyonel bir başarıya imza attı” dedi.

Özcan, COVID-19 salgını süresince tüm önlemleri alarak tüm fabrikalarda üretim faaliyetlerini sürdürdüklerini, pazar odaklı yaklaşımları ve geniş dağıtım ağı ile de tüm müşterilerinin ürün ve hizmet ihtiyaçlarını eksiksiz ve zamanında karşılamaya devam ettiklerini sözlerine ekledi.

 

Çimsa’dan İlk Çeyrekte 412mnTL Net Satış Geliri

06.05.2020 – Sabancı Holding iştiraki Çimsa, çimento sektörünün global bir oyuncusu olarak 2020 yılının ilk çeyreğine ait net satış gelirini 412 milyon TL, esas faaliyet karını ise 38 milyon TL olarak açıkladı. 

Kültürel bir dönüşüm yaşıyoruz

2020 yılına kültürel bir dönüşümle girdiklerini belirlen Çimsa CEO’su Ülkü Özcan, “Kültürel dönüşüm başarılı bir kurum kültürü yaratmak ve rekabet avantajı için çok önemlidir. Çimsa olarak, 2020 hedeflerimizi belirledik ve bu hedeflere ulaşmada bizi destekleyecek kurum kültürümüzü şirket içinde paylaşarak herkesin aynı hedefler doğrultusunda çalışması için süreçlerimizi başlattık. Çimsa bu dönüşüm ile birlikte iş süreçlerine sürdürebilirliği de entegre etmeye devam ederek güçlü finansal yapısını korumaya devam etmiştir. Bu doğrultuda, gri çimentoda yeni pazar arayışları, beyaz çimentoda stratejik iş birlikleri, güçlü nakit yönetimi ve dijital dönüşüm projeleri ile de çimento sektöründeki varlığımızı güçlendireceğiz” dedi.

Çimento sektörünün ihracat gelirini artırmaya devam edeceğiz

Türkiye çimento sektörünün yenilikçi şirketi olan Çimsa, 2020 yılında daralan iç piyasanın etkilerini ihracat kanalları ile telafi ederek global oyuncu kimliğini güçlendirmeye devam ediyor. Çimsa CEO’su Ülkü Özcan, 2020 yılının ilk çeyreğinde geçen seneye oranla yüzde 22 artış sağlayarak 411,6 milyon TL‘lik ciro elde ettiklerini sözlerine ekleyerek şöyle devam etti: “Çimsa olarak beyaz çimento ve özel ürünler alanında Türkiye’nin ihracat liderleri arasında yer alıyoruz. İhracat alanındaki performansımızı geliştirmeye devam ettik ve 306 milyon TL’lik tutarında ihracat rakamına ulaştık. Çimsa’nın 2020 yılının ilk çeyreğinde konsolide yurtiçi ve yurtdışı toplam satış tonajı geçen seneye oranla yüzde 24 arttı. Şirketimiz küresel ve ulusal piyasalarda edindiği uzun yıllara dayalı deneyimi ve sektörü yönlendiren AR-GE çalışmaları ile büyürken bu yılki bir diğer hedefimiz ise katma değerli ürünlerimiz ve lojistik yetkinliğimizle ihracat alanındaki çalışmalarımızı artırarak ülke ekonomimize sağladığımız katkıyı da yukarılara taşıyacağız” şeklinde konuştu.

 

Çimsa 2019 Entegre Faaliyet Raporu’nu Yayınladı

22 Nisan 2020 – Sabancı Holding iştiraki Çimsa, iş süreçlerinin merkezine sürdürülebilirlik, dönüşüm ve özen kültürünü koyarak hazırladığı 2019 Entegre Faaliyet Raporu’nu yayınladı. Türkiye ve dünya çimento sektörünün yenilikçi şirketi Çimsa, Entegre Faaliyet Raporu’nda 2019 yılında Türkiye ekonomisi ve paydaşları için ürettiği değeri özetlerken iş planlarını ve geleceğe dair hedeflerini de açıkladı.

Çimsa, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Programı’na uyumlu olarak hazırladığı 2019 Entegre Faaliyet Raporu’nda, 2019 yılında ulaşılan hedeflerini, yatırım faaliyetlerini, kısa, orta ve uzun vadede sürdürülebilir ve karlı büyüme stratejisini paydaşlarına duyurdu.

Çimsa, 2019 yılında küresel liderliğe giden yolda emin adımlarla ilerledi

Çimsa CEO’su Ülkü Özcan, “Çimsa olarak 2019 yılında, kısa, orta ve uzun vadede sürdürülebilir büyümeyi, verimliliği ve kârlılığı ivmeleyecek önemli atılımları hayata geçirdik. 2019 yılına damgasını vuran önemli gelişmemiz İspanya’nın Valencia kentinde bulunan Buñol Fabrikası’nın satın alma sözleşmesinin imzalanması oldu. 2019 yılının bir diğer değerli kazanımı ise Çimsa Americas’ın yatırım sürecinin tamamlanması ve ticari faaliyete başlaması oldu. Çimsa, bu yatırım ile önemli bir pazar olan Amerika’daki varlığını daha da güçlendirecek bir adım attı” şeklinde konuştu.

Sürdürülebilir gelecek için çalışmalarımıza devam ediyoruz

Çimsa’nın UN Global Compact’in aktif bir katılımcısı ve Türkiye Ağı’nın üyesi olduğunu belirten Ülkü Özcan şu sözleri söyledi: “Benimsemiş olduğumuz sürdürülebilirlik yaklaşımımız, müşterilerimizin yanı sıra üyesi olduğumuz topluma, çalışanlarımıza, hissedarlarımıza ve diğer paydaşlarımıza olan taahhüdümüzü yerine getirmemize olanak sağlıyor. Çimsa, sürdürülebilirlik ajandasını Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA)’nı içselleştirecek şekilde güncelledi. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları, farklı gelişmişlik seviyesindeki ülkeler için geçerli 17 evrensel hedeften oluşan bir eylem çağrısıdır. Küresel ve yerel sürdürülebilir kalkınma uygulamalarına bir çerçeve oluşturmak amacıyla da 2030’da tamamlanacak bir yol haritası sunuyor. Biz de Çimsa olarak “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği”, “İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme”, “Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı”, “Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar”, “Sorumlu Üretim ve Tüketim” ve “İklim Eylemi” olmak üzere altı Sürdürülebilir Kalkınma Amacı’nı destekliyoruz” dedi.

Kurumsal değerlerimizi özenle tasarladık

Çimsa’nın yarım asra yaklaşan deneyimi, geniş ürün yelpazesi, yenilikçi iş anlayışı ile yarınlara emin adımlarla ilerlediğini belirten Ülkü Özcan sözlerine şöyle devam etti: “Şirketimiz, insana ve çevreye saygılı yaklaşımı ile 2019 yılında kurumsal değerlerini ve stratejik temellerini yeniden belirlemiştir. “İnsan Odaklılık” değerimizden ilham alarak Çimsa Cares kültürel dönüşüm programımızı başlattık. Özen kültürümüz; müşteri, insan kaynağı, tedarikçi ve hissedarların beklentilerinin etik, şeffaf, dengeli ve adil bir yaklaşımla ele alınıp cevaplanmasını ve sürdürülebilirliğin tüm çalışmalarda temel bir odak olarak gözetilmesini hedefledik. Bu hedefle de “Çağının Çağdaşı Çimsa” olma yolunda geleceğe özenle bir adım daha attık” şeklinde konuştu.

Türkiye çimento sektörü, dünya sıralamalarında ilk sıralardaki yerini koruyor

Türkiye çimento sektörünü değerlendiren Çimsa CEO’su Ülkü Özcan, “Yıllık 100 milyon ton seviyesinde çimento üretim kapasitesine sahip olan Türkiye, dünyanın önde gelen çimento üreticileri arasında yer almaktadır. 54 fabrika ve 22 öğütme tesisinin bulunduğu ülkemiz, 2019 yılında 23 milyon ton çimento ve klinker ihracatı ile tarihi bir rekora imza atmıştır. İhracattaki bu güçlü performansa karşılık iç piyasadaki daralma 2019 yılında da devam etmiştir” dedi.

Çağa adapte olan şirketler kazanacak

2020 ve sonrasında, küresel ve ulusal ölçekte, fırsatların ve risklerin eş zamanlı ve dinamik bir süreçte karşımıza çıkmaya devam edeceğini sözlerine ekleyen Çimsa CEO’su Ülkü Özcan, dijital çağa ayak uyduran, teknolojiyi tüm süreçlerde en verimli şekilde kullanan ve insanı her zaman merkezine alan firmaların kazanacağını belirtti.

 

Çimsa, Formülhane ile Global Ar-Ge Oyuncusu Olmak İstiyor

15.10.2019 – Çimento ve yapı malzemeleri sektöründe Ar-Ge çalışmalarıyla fark yaratan Çimsa, gelenekselleşen Yapı Kimyasalları Semineri’nin 5.’sini 15 Ekim 2019’da gerçekleştirdi. Çimsa, 5. Yapı Kimyasalları Semineri’nde sektörün bugününü ve geleceğini şekillendiren trendleri, sektördeki inovatif ve teknik uygulamaları alanında uzman konuşmacılarla masaya yatırdı.

Çimsa, Yeni Neslin Sabancı’sından aldığı güç ve vizyon doğrultusunda, iş ortaklarıyla birlikte sektörün geleceğine ışık tutan trendleri ve dinamikleri 5. Yapı Kimyasalları Semineri’nde değerlendirdi. Çimsa CEO’su Ülkü Özcan seminerde yaptığı açılış konuşmasına, Çimsa’nın AR-GE’ye verdiği büyük önem, dijitalleşme alanındaki atılımları ve projeleri ile şirketin değerini ve itibarını küresel ölçekte yukarıya taşıdıklarını belirterek başladı. Özcan, “Çimsa olarak 50 yıla yakın süredir çimento ve yapı malzemeleri sektörünün global bir oyuncusu olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Geleceğin dijital çimento şirketi olarak, 20 yıla yakın süredir şirket süreçlerimize entegre olmuş bir AR-GE kültürümüz var” dedi.

Çimsa’nın sektörün dijital dönüşümünü sağlayacak şirket olma hedefi ile tüm çalışmalarını, dijitali entegre ederek yürüttüklerini belirten Özcan sözlerine şöyle devam etti: “Dünya değişiyor, ekonominin dinamikleri değişiyor, iş yapma şekillerimiz sürekli değişiyor. Bu noktada şirketlerde değişimle birlikte çeviklik ve dönüşüm ön plana çıkıyor. Çimsa olarak iş süreçlerimizin dünya standartlarına erişebilmesi için, yeni nesil teknolojileri bünyemize dahil ediyoruz. Dijital dönüşüm yolunda atacağımız her adımda çimentoda rekabet gücümüzün artacağına inanıyorum”.

Formülhane global bir AR-GE oyuncusu olacak

Çimsa’nın katma değerli ürünlerle AR-GE ve inovasyon alanında sektöre öncülük ettiğini sözlerine ekleyen Ülkü Özcan, Mersin Fabrikası bünyesinde yer alan Formülhane’de yürütülen kapsamlı ve özverili çalışmalarla özel ürünler alanında var olan başarılarını her geçen gün daha da ileri taşıyarak, küresel ve yerel piyasalardaki iş ortaklarına inovatif, rekabetçi ve çevreci reçeteler hazırladıklarını belirtti.

Çimsa’nın kamu, akademi ve özel sektör kuruluşlarıyla ulusal ve uluslararası ölçekte farklı iş birlikleri gerçekleştirdiğini belirten Özcan sözlerine şu şekilde devam etti: “Formülhane, AB tarafından desteklenen H2020 projeleri kapsamında devam etmekte olan projelerle farklı konsorsiyumlarda yer alarak global bir AR-GE oyuncusuna dönüşüyor. Formülhane’de 2019 yılında 9 adet AR-GE projesi başlattık. Önceki yıllarda tamamlanmış olan 13 projeden bugüne kadar 3’ünü ticarileştirerek ürün portföyümüze ekledik. Çimsa’nın AR-GE ve inovasyon yüzü olan Formülhane’deki ekip de akademik çalışmalarıyla uluslararası platformdaki kongrelere katılım sağlayarak sektöre bilgi aktarmaya ve yetkinliklerini geliştirmeye devam ediyor” dedi.

Çimsa, sürdürülebilirlik yaklaşımı içinde çevreye, topluma ve ülke ekonomisine değer katmayı amaçlıyor 

Türkiye’nin en büyük gri çimento üreticilerinden olan Çimsa, beyaz çimento alanında ise global liderler arasında yer alıyor. Çimsa, küresel piyasalara ihracat yapma kapasitesi, güçlü pazarlama ağı ve son dönemde hayata geçirdiği yatırımlar sonucunda artan beyaz çimento kapasitesi ile yurt dışı pazarların yanı sıra iç piyasada da etkinliğini artırmaya ve sağlıklı marjlarla büyümeye odaklanıyor. Çimsa, sürdürülebilirliği içselleştirmiş, çevreyi ve doğal kaynakları korumayı değişmez hedefi kabul etmiş üretici kimliğiyle piyasaların sunduğu iş fırsatlarını da değerlendiriyor.

Çimsa’nın güçlü yapısının temelinde çimento ve yapı malzemeleri sektöründe pazarın beklenti ve taleplerini öngörerek inovatif çalışmalar yürüttüklerini belirten Çimsa CEO’su Ülkü Özcan, “Çimsa, paydaşlarıyla kurduğu etkileşimli ilişkiden elde ettiği çıktıları ve en geniş anlamda topluma etkisini dikkate alarak hareket etmektedir. Bu entegre bakış, davranış ve icra şekli, Çimsa’nın rekabetçi üretim gücünü korumasını, büyümeyi sürdürmesini ve katma değer üretmesini mümkün kılmakta; kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerine ulaşmasını sağlamaktadır. Şirketimiz sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında çevreye, topluma ve ülke ekonomisine değer yaratmaya odaklanıyor; yatırımlarını gerçekleştirirken, ürün ve hizmet geliştirme uygulamalarını kurgularken sosyal ve çevresel faktörleri göz önünde bulunduruyor” dedi.

5. Yapı Kimyasalları Semineri’nde konuk konuşmacı olarak Kordsa’dan Uğur Alparslan, Continental Building Materials’dan Daniel Chavez, Özyeğin Üniversitesi’nden Dr. Zeynep Başaran Bundur, İTÜ’den Prof. Dr. Yılmaz Akkaya, Sabancı Üniversitesi’nden Dr. Özge Akbulut ve Prof. Dr. Mehmet Ali Gülgün ve Formülhane’den Özge Gökçe ve İpek Bulut da değerli sunumları ile yer aldılar.

Çimsa, Yılın İlk Yarısında 812 Milyon TL Net Satış Geliri Elde Etti

06.08.2019 – Sabancı Holding iştiraki Çimsa, Türkiye çimento sektörünün yenilikçi şirketi olarak 2019’un ilk 6 aylık dönemine dair net satış gelirini 812 milyon TL, net kârını ise 23,2 milyon TL olarak açıkladı. 

Yeni Neslin Sabancısı’ndan aldığı güç ve vizyon doğrultusunda sürdürülebilir ve kârlı başarı elde etme hedefiyle sektörüne öncülük eden Çimsa, 2019 yılının ilk yarıyıl sonuçlarını açıkladı. Çimsa’nın, 2019’un ilk 6 aylık dönemine dair net satış geliri 812 milyon TL, net kârı ise yaklaşık 23,2 milyon TL olarak gerçekleşti.

Çimsa Genel Müdürü Ülkü Özcan, “Çimsa olarak 2019 yılının ikinci çeyreğinde büyüme hedefimizi sürdürdük. İlk çeyreğe kıyasla satışlarımız %42 artarken faaliyet kârımız da %9 büyüdü. Yurt dışı satışlarımızda büyümeyi sürdürerek yılın ilk yarısında, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %48 üzerinde bir artış kaydetmeyi başardık. Çimsa’nın ürün gamının arz ettiği çeşitli­lik gerek yurt içi gerekse yurt dışı pazarlarda­ki varlığımızı güçlendirmektedir. Çimsa, beyaz çimento ve özel ürünlerde yarım asra yaklaşan bilgi birikimine ve güçlü bir Ar-Ge’ye sahiptir. Çimsa bugün, küresel piyasalara ihracat yapma kapasitesi, güçlü pazarlama ağı ve son dönemde haya­ta geçirdiği yatırımların sonucunda artan be­yaz çimento kapasitesiyle de yurt dışı pazarların yanı sıra iç piyasada etkinliğini arttırmaya ve sağlıklı marjlarla büyümeye devam edecektir” şeklinde konuştu.

 

Çimsa’dan ilk çeyrekte 336 milyon TL net satış geliri

09.05.2019 – Sabancı Holding iştiraklerinden Çimsa, Türkiye çimento sektörünün yenilikçi şirketi olarak 2019’a başarılı bir başlangıç yaptı. Çimsa’nın 2019 yılının ilk çeyreğine ait net satış geliri 336 milyon TL, net karı ise 18 milyon TL olarak gerçekleşti.

Yeni Neslin Sabancı’sından aldığı güç ve vizyon doğrultusunda sürdürülebilir ve karlı başarı elde etme hedefi ve 50 yıla yakın tecrübesiyle çimento ve yapı malzemeleri sektörüne öncülük eden Çimsa, 2019 yılının ilk çeyreğinde de başarı ivmesini sürdürdü. Çimsa 2019 yılının ilk çeyreğine ait net satış gelirini 336 milyon TL, net karını ise 18 milyon TL olarak açıkladı.

Çimsa Genel Müdürü Ülkü Özcan, “Geleceğin dijital çimento şirketi olarak, 2019 yılına güçlü bir performans ile giriş yaptık. İlk çeyrekte özellikle yurt dışı satışlarımızda yüksek bir performans sergileyerek, %54 seviyesinde güçlü bir artış kaydetmeyi başardık. 2018 yılında olduğu gibi 2019 yılı boyunca da Endüstri 4.0 projelerine önem vererek, inovasyon, Ar-Ge ve dijitalleşme alanındaki projelerimiz ile Çimsa’nın değerini ve itibarını küresel ölçekte yukarıya taşımaya devam edeceğiz. Çimento sektöründeki 50 yıla yakın tecrübemiz ile çevreye ve topluma karşı sorumlu, şeffaf ve hesap verebilir, doğru ve güvenilir olma hedeflerimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

“2019 yılına global yatırımlarla başladık”

Özcan, “2018 yılında özellikle beyaz çimento ve özel ürünler alanında çimento sektörünün global oyuncusu olarak yer aldık. 2019 yılına ise Avrupa’nın en teknolojik beyaz çimento fabrikası olan Bunol Fabrikası’nı üretim ve dağıtım ağımıza katarak başladık. Geniş lojistik yapılanmamızla 2019 yılında global oyuncu kimliğimizi daha da güçlendirecek ve ülkemizin ekonomi ve kalkınmasına destek olacak çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi

Çimento sektörünün uluslararası markası Çimsa, 2018 Entegre Faaliyet Raporu’nu Yayınladı

02.04.2019 – Sabancı Holding iştiraki olan Çimsa, iş süreçlerinin merkezine sürdürülebilirlik, teknoloji ve inovasyonu koyarak hazırladığı 2018 Entegre Faaliyet Raporu’nu yayınladı. Türkiye çimento sektörünün yenilikçi şirketi Çimsa, Entegre Faaliyet Raporu’nda 2018 yılı finansal değerlendirme ve yatırımlarına, kurumsal sorumluluk politikalarına yer verirken, Çimsa’yı “Geleceğin Çimento Şirketi” olarak konumlandıracak iş planlarını açıkladı.

Türkiye çimento sektörünün yenilikçi şirketi Çimsa, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Programı’na uyumlu olarak hazırladığı 2018 Entegre Faaliyet Raporu’nu yayınladı. Yeni Neslin Sabancı’sından aldığı güç ve vizyon doğrultusunda 50 yıla yakın tecrübesiyle çimento sektörünün lider markaları arasında yer alan Çimsa, raporda, 2018 yılında ulaşılan hedeflerini, yatırım faaliyetlerini, kısa, orta ve uzun vadede sürdürülebilir ve karlı büyüme stratejisini paydaşlarına duyurdu.

Sürdürülebilirlik, teknoloji ve inovasyon ile insan kaynakları stratejilerini güç odaklarına alan ve temellerine oturtan Çimsa, 2018 yılı boyunca ekonomik performans, Ar-Ge, inovasyon kanalıyla yeni ürün ve yeni pazar gelişimi, enerji verimliliği, çevresel fayda sağlayan yatırımlar kanalıyla ekonomik değer üretme, insan gelişimi ve risk-fırsat yönetimi alanlarında yeni başarılar elde ettiklerine de raporda yer verdi.

Çimsa, 2018 yılında 869 milyon TL değerinde ihracat gerçekleştirdi

Çimsa CEO’su Ülkü Özcan, “2018 yılında geniş lojistik yapılanmamız, beyaz çimento ve özel ürünler alanındaki uzmanlığımızla Türkiye’nin ihracat liderleri arasında yer aldık. 2018 yılında 869 milyon TL değerindeihracat gerçekleştirdik ve operasyonel karımızın %50’sinden fazlası yurt dışından geldi. Yurt dışındaki yapılanmamızla uluslararası bir çimento üreticisi konumuna sahip olurken, küresel beyaz çimento ticaretinde yeni yatırımlarımızla birlikte Türkiye’nin ihracat gelirlerine sağlayacağımız katkıyı da çok daha iyi noktalara taşıyacağız.Global oyuncu kimliğimizi,

2019 yılında güçlendirmeye ve sektörün öncü çimento üreticisi olarak yeni projeler hayata geçirmekiçin çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şirketimizin geniş çaplı ihracat gücü sayesinde dünyanın dört bir yanında ekonomik açıdan gelişmeye ve insan hayatına değer katmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Uluslararası piyasalardaki konumumuzu güçlendireceğiz

Özcan, Çimsa’nın “Uluslararası bir marka” kimliğiyle çalışmalarına hızla devam edeceğini belirterek, raporu, Birleşmiş Milletler 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne uygun olarak hazırladıklarını dile getirdi. Özcan, inovasyon, Ar-Ge ve dijitalleşme alanındaki projeleri ile Çimsa’nın değerini ve itibarını küresel ölçekte yukarıya taşımaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Çimsa, 2018 yılında güçlü bir performansa imza attı

2018 yılını değerlendiren Çimsa CEO’su Ülkü Özcan, “Kuruluşumuzdan bu yana üretim faaliyetlerimize kesintisiz devam ettik, pazar odaklı yaklaşımımız ve geniş dağıtım ağımızla müşterilerimizin ürün ve hizmet ihtiyaçlarını eksiksiz ve zamanında karşıladık. 2018 yılında toplam çimento satışımız 8,7 milyon tonu aştı. Uluslararası çimento üreticisi olma yolunda attığımız adımları 2018 yılında da geliştirerek, Çimsa Americas yatırımımızı hayata geçirmek için faaliyetlere devam ettik. ABD pazarında güçlü avantajlar elde etme amacıyla bu yatırımımızı 2019 yılının ilk yarısında tamamlamayı ve operasyonel hale gelmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Büyüme stratejileri kapsamında öncelik verdikleri dijitalleşme çalışmalarına 2019 yılında hız vereceklerini belirten Özcan, “2018 yılı boyunca geliştirdiğimiz dijital stratejilerimiz ile akıllı fabrika sistemlerine, veri analitiğine ve verimliliğe daha önem vererek, Endüstri 4.0 projelerine odaklandığımız bir yıl geçirdik. Bununla beraber ekonomik performans, yeni ürün ve yeni pazar gelişimi ve insan kaynağının gelişimi gibi başlıklarda gerçekleştirdiğimiz atılımlar ile paydaşlarımız için kalıcı değer yarattık. Geleceğin dijital çimento şirketi olarak, önümüzdeki projelerde de güçlü kurumsal ve mali yapımız ile sürdürülebilir, çevre ve topluma karşı sorumlu, şeffaf ve hesap verebilir, doğru ve güvenilir olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Çimsa, En Teknolojik Fabrika İçin Satın Alma Sözleşmesini İmzaladı

Çimsa, Avrupa’nın en teknolojik beyaz çimento fabrikası Bunol için satın alma sözleşmesini imzaladı:
Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı Tamer Saka: “Satın alma süreçlerimizi tamamladık ve Çimsa ile artık dünya ligindeyiz”

30.03.2019 – Sabancı Holding iştiraklerinden Çimsa, İspanya’daki beyaz çimento fabrikası Bunol’u 180 milyon dolar bedelle satın alınması konusunda anlaşmaya vararak satın alım sözleşmesi imzaladı. Gerçekleşen satın alma ile birlikte Çimsa, Türkiye’nin ihracat gelirlerine sağlayacağı katkıyı da çok daha iyi noktalara taşıyacak.

Sabancı Holding iştiraklerinden Çimsa, beyaz çimentoda dünya lideri olarak dünyanın önde gelen çimento üreticilerinden İspanya’nın Valensiya şehrindeki Bunol Fabrikası’nın yaklaşık 180 milyon dolara satın almak için anlaşmayı imzaladı.

Bunol Fabrikası’nın imza sürecini tamamlayarak bir dünya lideri haline geldiklerini belirten Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı ve Çimsa Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Saka: “Sabancı olarak bugün, Türkiye’deki liderlik pozisyonumuzu uluslararası boyuta taşıdık. Dünyadaki gelişmeleri takip ederek, işlerimizi dünya standartlarında yöneterek, tecrübe ve birikimlerimizle küresel liderlik hedefliyoruz. Global liderliğimizi güçlendirmek amacıyla da önümüzdeki dönemde yeni adımlar atmak üzere de çalışmalarımızı sürdüreceğiz”.

Çimsa Genel Müdürü Ülkü Özcan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yeni Neslin Sabancı’sından aldığımız güç ve vizyon doğrultusunda yeni coğrafyalarda var olmak kritik önceliklerimiz arasında yer alıyordu. 50 yıla yakın süredir var olduğumuz çimento sektöründe, her zaman sürdürülebilir büyüme hedefi ile çalıştık. 21 Mart tarihinde Çimsa’yı uluslararası arenada güçlendirmek büyük bir adım atarak İspanya Bunol Fabrikası’nı satın almak için süreçlerimizi başlatmıştık. Bugün, imza süreçlerimizi tamamlamış olarak Çimsa’yı dünyanın bir numaralı beyaz çimento üreticisi konumuna taşımanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Çimsa, Bunol Fabrikası’nın üretim ve dağıtım ağına katılması ile birlikte, daha geniş bir coğrafyada söz sahibi olarak Avrupa’nın yanı sıra Kuzey Afrika ve Güney Amerika pazarlarında güçlü bir ihracat ağı oluşturacak. Yatırım ile üretim kapasitesinde %40 artış sağlayacak olan Çimsa, küresel beyaz çimento ticaretinde dünyanın en büyüğü konumuna yükselecek.

Çimsa Bunol Beyaz Çimento Fabrikası’nın satın alma süreçlerinde ise EDNAM Capital, Clifford Chance ve BCG sırasıyla finansal, hukuk ve stratejik danışmanları olarak görev aldı.

 

Ak Yatırım Aracılığıyla Çimsa’dan 150 milyon TL Tutarında Tahvil İhracı

25.03.2019 – Çimsa, Ak Yatırım’ın danışmanlığı ve aracılığı ile 21 Mart 2019 tarihinde 2 yıl vadeli, TRLIBOR’a endeksli 150 milyon TL tutarındaki ilk tahvil ihracını gerçekleştirdi. Yatırımcılardan yoğun talep gören bu ilk tahvil ihracında, öngörülenin 4 katı talep toplandı.

Türkiye Özel Sektör Borçlanma Araçları Piyasası’ndan ilk kez finansman sağladıklarını belirten Çimsa CEO’su Ülkü Özcan, “Çimsa’nın finansal kaynaklarını çeşitlendirmek amacıyla nitelikli yatırımcılara ilk tahvil ihracımızı sonuçlandırdık. İlk ihracımızda talebin yoğun olması bizi çok mutlu etti. Yurt içinde beş fabrikamız ve yurt dışındaki iştiraklerimiz ile Türkiye’nin ihracat liderlerinden biri olan şirketimizde, finansal kaynaklarımızı çeşitlendirmek ve zorlu piyasa koşullarında etkin nakit akış yönetimi yapmak önceliklerimizdir” dedi.

Ak Yatırım Genel Müdürü Mert Erdoğmuş, “Ak Yatırım aracılığıyla Çimsa’yı özel sektör borçlanma araçları piyasasıyla başarılı bir şekilde buluşturabilmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Çimsa’nın 2 yıl vadeli bu ilk ihracı, borçlanma araçları piyasasında daha uzun vadelerle daha yüksek miktarda kaynak yaratımına olanak sağlayarak piyasanın gelişimine de destek olmaktadır. Daha da önemlisi, bu ihraç aracılığıyla finans piyasalarının bilinirliği en yüksek sanayi şirketlerinden olan Çimsa’yı oldukça geniş bir nitelikli yatırımcı kitlesi ile buluşturduk. Nitelikli yatırımcılara satış şeklinde gerçekleşen ihraca; kurumsal yatırımcıların gösterdiği yoğun ilginin yanı sıra, bireysel yatırımcılardan da güçlü talep geldi. 100’den fazla yatırımcıdan talep toplanan ihraçta, toplam talep tutarı planlanan ihraç büyüklüğünün 4 katına ulaştı. Bu ihraç sayesinde Ak Yatırım olarak özel sektör borçlanma aracı ihraçlarındaki lider konumumuzu daha da güçlendirdik” dedi.

 

Çimsa’nın 2018 yılı finansal sonuçları açıklandı

21.02.2019 – Çimsa 2018 yılında 869 milyon TL tutarında ihracata imza attı.

Türkiye çimento sektörünün yenilikçi şirketi Çimsa, 2018 yılında geçen seneye oranla yüzde 14 artış sağlayarak 1.700 milyon TL’lik ciro elde etti. Sektörün global oyuncusu olarak ülke ekonomisine katkı sağlayan Çimsa, 869 milyon TL tutarında ihracat rakamına ulaşırken, karını da 154 milyon TL seviyesinde açıkladı.

 “Çimsa’yı geleceğin çimento şirketi olarak konumlandırıyoruz”

Günümüzde sürdürülebilir ve karlı başarı elde etmenin dijital teknolojilere yatırım yapmaktan geçtiğini belirten Çimsa Genel Müdürü Ülkü Özcan, “Buradan hareketle Yeni Neslin Sabancı’sından aldığımız güç ve vizyon doğrultusunda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyor ve dönüşüm çalışmalarımızı tüm iş süreçlerimize entegre ediyoruz. Geliştirdiğimiz dijital stratejimiz ile verimliliğe, akıllı fabrika sistemleri ve veri analitiği gibi Endüstri 4.0 projelerine her zamankinden fazla odaklanarak Çimsa’yı “geleceğin çimento şirketi” olarak konumlandırıyoruz” dedi.

 Çimsa Türkiye’nin global oyuncusu

Özcan, “Özellikle beyaz çimento ve özel ürünler alanındaki uzmanlığımız ve geniş lojistik yapılanmamızla Türkiye’nin ihracat liderleri arasında yer alıyoruz. 2018 yılında daralan iç piyasanın etkilerini ihracat kanallarımızla telafi ettik, global oyuncu kimliğimizi güçlendirdik. 2018 yılında, operasyonel karımızın %50’sinden fazlasını yurt dışı operasyonlardan kaydettik. Bu yıl da sektörümüze öncülük eden lider çimento üreticisi olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Çimsa, 2018 yılının ilk 9 aylık cirosunu 1.305 milyon TL olarak açıkladı

Sabancı Holding iştiraki, Türkiye çimento sektörünün yenilikçi şirketi Çimsa, 9 aylık finansal performansıyla sürdürülebilir büyümesine devam ediyor. Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) ile paylaşılan finansal verilere göre Çimsa’nın 9 aylık cirosu 1.305.193.980 TL; net karı ise 216.670.076 TL olarak gerçekleşti.

Sabancı Holding iştiraki, Türkiye çimento sektörünün yenilikçi şirketi Çimsa, 9 aylık finansal performansıyla sürdürülebilir büyümesine devam ediyor. Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) ile paylaşılan finansal verilere göre Çimsa’nın 9 aylık cirosu 1.305.193.980 TL; net karı ise 216.670.076 TL olarak gerçekleşti.  Çimsa Genel Müdürü Ülkü Özcan, “Yurt içi ve yurt dışında güçlü yapılanmamız, üstün nitelikte yüksek katma değerli ürün geliştirme kapasitemiz ve inovasyondaki yetkinliğimiz neticesinde Türkiye’nin uluslararası çimento üreticisi kimliğimizi her geçen gün sağlamlaştırıyoruz. Özellikle beyaz çimento ve özel ürünler alanındaki uzmanlığımız ve geniş lojistik yapılanmamız ile Türkiye’nin ihracat liderleri arasında yer alıyor, ülke ekonomisine doğrudan katkı sağlıyoruz. Yüzde yüz yerli ve milli bir marka olarak, şirketimizin yanı sıra sektörümüzün gelişimine katkı sağlamak en önem verdiğimiz konuların başında geliyor.  Günümüzde sürdürülebilir, karlı başarı elde etmenin yegâne koşulunun dijital teknolojilere yatırım yapmak olduğunun bilincindeyiz. Bu doğrultuda Yeni Neslin Sabancı’sından aldığımız güç ve vizyon doğrultusunda çalışmalar yürütüyor, dijital dönüşümü tüm iş süreçlerimize entegre ediyoruz. Geliştirdiğimiz dijital stratejimiz ile verimliliğe, akıllı fabrika sistemleri ve veri analitiği gibi Endüstri 4.0 projelerine her zamankinden fazla odaklanarak Çimsa’yı “geleceğin çimento şirketi” olarak konumlandırıyoruz” dedi.

Özcan, “Bu çalışmalarımız neticesinde, son olarak Ekim ayında Platin Global 100 Endeksi’ne göre ‘İnşaat’ kategorisinin en başarılı şirketi ödülüne layık görüldük. Endüstri 4.0 temasıyla gerçekleşen törende ‘inşaat sektörü lideri’ ödülünü aldık. Bu ödül, tüm çalışanlarımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz özverili çalışmaların ve dinamik portföy yönetimi anlayışını esas alan stratejik adımlarımızın somut sonuçlarından sadece birisidir” şeklinde konuştu.