Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri İnci Holding,...

İnci Holding, 3 Şirketiyle Türkiye’nin İlk 250 İhracatçısı Arasında

22.06.2022 – Türkiye’nin köklü kuruluşlarından İnci Holding, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından gerçekleştirilen ‘Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı 2021’ araştırmasında 3 iştirakiyle birden, bir kez daha ilk 250 şirket arasında yer alarak ihracattaki gücünü tescilledi. Maxion İnci listede 107., İnci GS Yuasa 183., Maxion Jantaş ise 250. sırada yer aldı.

70 yıldır ağırlıklı otomotiv tedarik sanayisinde hizmet veren İnci Holding, bu sektörde faaliyet gösteren şirketleriyle ihracat şampiyonları arasındaki yerini her geçen yıl sağlamlaştırıyor. İnci Holding, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) hazırladığı “Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı – 2021” listesinde bu yıl da üç iştirakiyle yer aldı.

Türkiye ekonomisi için kritik önemi bulunan ihracat alanındaki en iyileri belirleyen araştırmanın sonuçları, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) Haliç Kongre Merkezi’ndeki 29. Olağan Genel Kurulu’nda açıklandı.

Türkiye’nin binek ve hafif ticari araç sac ve alüminyum jant üretim lideri Maxion İnci listede 107. sırada yer  aldı. Akü sektörünün öncüsü İnci GS Yuasa geçen yıla göre 42 sıra yükselerek 183., ağır ve ticari araç sac jant üreticisi sektör lideri Maxion Jantaş ise 14 basamak tırmanarak 250. sıraya yerleşti. Böylece Türkiye’nin ilk 250 ihracat şampiyonu arasında İnci Holding, üç iştiraki ile yer alarak ihracattaki güçlü konumunu bir kez daha gösterdi.

İnci Holding CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Şafak Ozan, araştırmanın sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede; “70 yıllık köklü geçmişimizle, otomotiv sektörünün önemli tedarikçileri arasında yer almanın yanı sıra sektöründe dünya devi şirketlerin güvenilir ortağıyız. 10 şirketimiz, 9 fabrikamız ve 3 bin çalışanımız ile toplam üretimimizin yüzde 60’ını, 100’ü aşkın ülkeye ihraç ediyoruz ve Türkiye ekonomisine, kalkınmasına hizmet ediyoruz. ABD’den Almanya’ya, Rusya’dan Venezuela’ya kadar geniş bir coğrafyada binek ve ticari araçlar bizim Manisa’da ürettiğimiz akü ve jantlarla uzun yollar kat ediyorlar. Üretim ve ihracat gücümüzle her yıl ülkemizi uluslararası arenada daha da güçlenerek temsil etmek, ülkemizin başarılı ihracatçılar listesinde istikrarlı bir şekilde her yıl yer almak büyük bir gurur ve mutluluk,” dedi.

 

İnci Holding: Türkiye’nin Geleceğine Yatırım Yapıyoruz

25.11.2019 – 67 yıldır otomotiv tedarik sanayinde hizmet veren Ege’nin köklü şirketlerinden İnci Holding, 2019’u TL bazında yüzde 17 büyüme ile kapatıyor. 2020 için de hız kesmeyip TL bazında yüzde 17’lik büyüme hedefi koyan şirket, girişim ekosistemiyle çalışmaları da yoğunlaştırıyor.  

Otomotiv sektöründe dünya devi markalar için üretim yapan İnci Holding, teknolojinin hızıyla yarışan otomotiv sektöründeki değişime uygun adımlar atıyor. Akü ve jant fabrikalarına yeni yatırımlar yapan ve üretimi arttıran İnci Holding bir yandan da faaliyet gösterdiği sektörlerle ilgili girişim ekosistemiyle yakın temasta ilerliyor.

2019’u değerlendirip 2020 vizyonlarını anlatan İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, 2019’u TL bazında yüzde 17 büyüme ile kapatacaklarını, 2020 için de hız kesmeyip TL bazında yüzde 17’lik büyüme hedefi belirlediklerini söyledi. Gök, şu bilgileri verdi:

“İnci Holding olarak üretimimizin yüzde 65’ini dünyada 100’ün üzerinde ülkeye ihraç ediyor, dünya devi ortaklarımızdan aldığımız güçle istikrarlı büyümemizi sürdürüyoruz. Güney Amerika ve Afrika’da yeni pazarlara giriş yaptık. Japon ortaklığımızla büyüyen İnci GS Yuasa’nın üçüncü akü fabrikasını geçen yıl devreye aldık. Yeni fabrikamızla akü üretim kapasitemizi 5 milyon adetten 7 milyon adede çıkarttık. Yeni fabrikamızla Türkiye’de en yüksek kapasiteli akü üretimine sahip fabrika haline geldik. 2015 yılında gerçekleştirdiğimiz ortaklığımızın ilk 5 yılı için belirlediğimiz toplam 250 milyon TL yatırım gerçekleştirme hedefimize daha dördüncü yılımızda ulaştık. 2020 yılı sonuna kadar ise 350 milyon TL’lik yatırıma ulaşmış olmayı planlıyoruz. İnci GS Yuasa’da bu kez hedefimizde, 2020 sonunda binek ve hafif ticari araç segmentinde pazar lideri olmak ve 2015 yılına göre 2021’de ihracatımızı 3 kat arttırmak var.

Maxion İnci Jant grubumuzda, 2018 yılına paralel olarak 2019 yılında da 10 milyondan fazla jant üretimi ile yılı kapatmayı öngörüyoruz. Jant alanında tüm fabrikalarımızı, dijital dönüşüm ve Endüstri 4.0 çalışmalarımız kapsamında 2030 yılına kadar akıllı fabrikalara dönüştürme hedefimiz bulunuyor. Yenilik ve inovasyon konularındaki lider konumumuzu dijital dönüşüm konusunda da öncü bir rolle sürdürüyoruz. Maxion İnci Jant Grubu’nun 4 fabrikasında toplamda aktif 285 adet robotumuz bulunuyor. Sektörde en fazla adette robotu olan fabrikaların arasındayız.

Üretimde durmuyor, büyümemizi sürdürüyoruz. Brezilyalı ortaklarla birlikte bu yıl beşinci fabrikanın temelini attık. Yeni fabrikamızın, yeni kurulacak 21 bin metrekare alanıyla 2020 yılında faaliyete başlamasını öngörüyoruz. Grubumuzun jant üretim esnekliğini ve ürün çeşitliliğini artırmayı hedefliyoruz. Yeni jant fabrikamızla beraber toplamda tamamı Manisa’da bulunan dokuz üretim tesisine sahip olacağız.

Akü ve jant üretimindeki büyümemizle, üretim hacmimizi yukarıya taşımamızla birlikte İzmir ve Manisa’nın istihdamına da katkımız artıyor. Dokuz üretim tesisiyle istihdamımızın da 3 bin kişinin üzerine çıkmasını planlıyoruz.

ISM Minibar şirketimizde de yeni inovatif otel ekipmanları üretimine ev sahipliği yapmasını planladığımız ISMART Tasarım Merkezi’mizi hayata geçirdik. Yusen İnci Lojistik şirketimizde de İzmir Bayraklı Ofisi’mizin açılışını gerçekleştirdik” dedi.

Gök, iş geliştirme stratejisi çerçevesinde mevcut faaliyet alanları dışındaki yatırım alanlarını belirlediklerini söyledi. Neşe Gök, “Yeni vizyonumuzla beraber yönümüzü geleceğe döndük. Bu gelecek projeksiyonu ile mevcut faaliyet alanlarımızla, yeni odak alanlarımızın girişim ekosistemi ile hangi noktalarda sinerji sağlayacağına çalıştık. 2020-2021’de bizi teknolojisiyle ileriye taşıyacak global ölçekli yatırımlar yapmayı hedefliyoruz. Bunu gelişmelerle birlikte geçtiğimiz yıl stratejik yatırımcısı olarak hayata geçirdiğimiz Vinci Girişim Sermayesi ile mobilite, tedarik zinciri, enerji yönetimi/depolama ve Endüstri 4.0 alanlarında erken aşama teknoloji şirketlerine yatırım yapma amacıyla çıktığımız yolda şimdiden üç yatırım gerçekleştirdik. Girişim ekosistemindeki yatırımlarımızı da arttırmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Neşe Gök, İnci Holding’in yola ilk günkü heyecan ve tutkuyla devam ettiğini vurgulayarak, “Artık birer dünya markası olan ürünlerimizi yeni yatırımlarla güçlendirdik. Teknolojinin önümüze çıkardığı ve fırsat olarak gördüğümüz yeni gelişme alanlarına yöneldik. Sektörün gelişimini ve ihtiyaçları çok yakından takip ediyor, stratejilerimizi lokal ve küresel ekonominin gerektirdiği esneklikte şekillendiriyoruz. Biz aslında 67 yılın verdiği sorumlulukla şirketin ve aynı zamanda ülkemizin geleceğine yatırım yapıyoruz” dedi.

Üçüncü kuşakla tam yol ileri

Neşe Gök, dört yıl önce üçüncü kuşağın ilk temsilcisi olarak yönetim kurulu başkanlığını ikinci kuşaktan devraldığını hatırlatarak, görev süresinin 2024’e kadar uzatıldığını açıkladı. 2020’de devretmek üzere yönetim kurulu başkanlığına getirilen Neşe Gök, yönetim kurulu kararıyla 2024’e kadar göreve devam edecek.

İnci Holding’in otomotiv yan sanayii sektörünün güçlü oyuncularından biri olduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, “67 yılda üç kuşak holding yönetiminde bulundu. Özenle hazırlayıp uyguladığımız şirket anayasamız sayesinde kuşaklar arası geçişi başarıyla

tamamladık, bugünlere geldik. Her dönemde, her kritik kararda, her adımda aradığımız yanıtları ve ihtiyaç duyduğumuz gücü şirketimizin köklü tarihinde bulduk. Profesyonel bir anlayışla ve anayasalarına bağlı yönetilen aile şirketlerinin sürdürülebilirliğinin ve büyümesinin en iyi örneklerinden birisiyiz” dedi.

 

İnci Holding İhracat Liginde Yükseliyor

20 Haziran 2019 – İnci Holding, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan “İhracatta ilk 1000 Firma Araştırması” listesinde üç iştirakiyle yer almaya devam ediyor. İnci GS Yuasa, bu yıl da büyük bir sıçramayla 54 basamak birden yükselerek 199’uncu sıraya yerleşti. Maxion Jantaş, 3 basamak yükselerek listede 215’inci olurken, Maxion İnci ise sektörde 17’nci, genel listede 61’inci sırada yerini aldı.

67 yıllık köklü geçmişi ile Türkiye ekonomisi ve kalkınmasına hizmet eden İnci Holding, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan ‘İhracatta ilk 1000 Firma Araştırması’ listesinde bu yıl da 3 iştirakiyle yer almaya devam etti. Türkiye’de otomotiv tedarik sanayinin en büyük firmaları arasında yer alan ve başarılı büyüme ivmesiyle çalışmalarını sürdüren İnci Holding iştiraklerinden İnci GS Yuasa, bu yıl da büyük sıçramayla 54 basamak yükselerek 199’uncu sıraya yerleşti. Maxion Jantaş, 3 basamak yükselerek listede 215’inci olurken, Maxion İnci ise sektörde 17’nci, genel listede 61’inci sırada yerini aldı.

Gök: Ege’nin otomotivde dünya markası olmasında önemli payımız var 

İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök; “Ege’den çıkıp okyanusları aşan bir dünya markası olarak ülkemizin önde gelen ‘İhracatta ilk 1000 Firma Araştırması’ gibi listelerde her yıl başarılı iş sonuçlarıyla üst sıralarda yer almamız, bizler için gurur kaynağı oluyor. Türkiye’nin Ege’si bugün otomotiv sektöründe bir dünya markasıysa bunda önemli bir payımız olduğunu belirtmek isterim. ABD’den Almanya’ya, Rusya’dan Venezuela’ya araçlar yollarda İnci markalı akülerle ilerliyor, jantlar Maxion İnci Jant Grubu’nun imzasıyla dönüyor. 67’nci yaşımızı kutladığımız 2019 yılında altı kıtaya ve 100’ün üzerinde ülkeye gerçekleştirdiğimiz ihracatla otomotivde Ege’nin dünya markası olarak yolumuza devam ediyoruz. 2018 yılını 2017 yılına göre TL bazında yüzde 45 büyüme ile kapatarak 2019’a güçlü bir başlangıç yaptık. Bir dünya şirketi olma yönündeki stratejimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ege’nin İnci’si, Türkiye’nin İnci Holding’i olarak Türk ekonomisine değer katmaya devam edeceğiz” dedi.

İnci Holding Hakkında: Temelleri Cevdet İnci tarafından 67 yıl önce atılan, ağırlıklı olarak otomotiv tedarik sanayinde faaliyet gösteren İnci Holding’in bugün 2800 çalışanı ve 9 şirketi bulunuyor. Son 10 yıldır her sene ortalama yüzde 17 büyüyen İnci Holding, akü ve jant üretimiyle otomotiv tedarik sanayi sektörünün yanı sıra lojistik ve otel ekipmanları sektörlerinde de faaliyet gösteriyor. İnci Grubu ürünlerinin yüzde 65’in 100’den fazla ülkeye ihraç ediyor. Kurumsal yönetim ilkeleriyle yönetilen bir aile şirketi olan İnci Holding, Türkiye ekonomisine katkıları ile gelişimini sürdürüyor. www.inciholding.com.tr

 

 

İnci Akü Automechanika İstanbul’da Yeni Ürünü Maxim A’yı Tanıttı

04.04.2019 – Türkiye ve Avrupa’nın en prestijli otomotiv endüstrisi fuarlarından biri olan Automechanika İstanbul, 4-7 Nisan tarihlerinde İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı. Dünyada 50 milyon aracın kalbinde yer alan İnci Akü, konvansiyonel ürün gamında üstün performanslı yeni ürünü Maxim A’yı ve yenilenen ürün serilerini ilk kez Automechanika İstanbul fuarında lanse ederek sektörün hizmetine sundu.

Otomotiv ve otomotiv tedarik sanayi sektörünü her yıl bir araya getiren Automechanika İstanbul Fuarı, 4-7 Nisan tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi’nde sektörün önde gelen firmalarının katılımı ile açıldı. İnci Holding ve Japonya’nın akü devi GS Yuasa iştiraki İnci GS Yuasa’nın öncü markası İnci Akü, fuarda konvansiyonel ürün gamında üstün performanslı, iki kat daha uzun ömürlü ve yüzde 20 daha fazla marş basma gücüne sahip yeni ürünü Maxim A’yı pazardaki potansiyel müşterileri ve sektörün ileri gelenleri ile buluşturdu. Start/Stop ve konvansiyonel araç aküleri olmak üzere her iki ürün ailesini de yenileyen İnci Akü, fuara özel hazırladığı standında, teknoloji liderliğini, üretim uzmanlığını ve yenilikçi yaklaşımını yansıtan ürünlerini yeni imajıyla Automechanika İstanbul’da sergiledi.

Üç yılda 40 milyon TL’lik Ar-Ge Yatırımı

İnci GS Yuasa olarak her yıl cirosunun yaklaşık yüzde 2’sini Ar-Ge çalışmalarına ayırdıklarını ve geçtiğimiz üç yılda yaklaşık 40 milyon TL’lik Ar-Ge yatırımı yaptıklarını belirten İnci GS Yuasa İcra Kurulu Direktörü Cihan Elbirlik, “Sektörümüzün teknoloji lideri olarak Ar-Ge yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Ortaklığımızın dördüncü yılında gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz 250 milyon TL’lik yatırımın yüzde 50’sini teknoloji yatırımı için kullanıyoruz” dedi.

Elbirlik sözlerini şöyle sürdürdü: “Japon ortaklığın gücüyle, yeni açılacak fabrikalarımız, son teknolojimiz ve ilk günkü enerjimizle dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca araca enerji veren İnci Akü’nün yeni ürün serisini bugün sizlere sunmaktan gurur duyuyorum. İleri teknolojiyle üreten, bu teknolojiyi transfer eden ve dünyadaki enerji depolama sorununa çözüm odaklı projeler geliştiren bir yaklaşımla sektörümüzün en güvenilir üreticisi olmayı hedefleyerek çıktığımız bu yolda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızın ilk meyvesi olan yeni İnci Akü serisini ve yepyeni ürünümüz Maxim A’yı satışa sunuyoruz. Daha güçlü performansları ve daha enerjik tasarımlarıyla yeni ürünlerimiz raflarda yerini alacak.”

Altı kıtada 80’in üzerinde ülkeye ihracat

“Kuruluşumuzun 34’üncü yılında hala ilk günkü heyecan ve hevesle ‘Dünyanın Enerji Uzmanı’ unvanımıza layık olmak için çalışıyoruz” diyen Elbirlik, şunları söyledi:

“Altı kıtada 80’in üzerinde ülkeye ihracat yapan, 50 milyon aracın kalbinde yer alan bir şirket olarak hem geleceğin araç teknolojilerine hem de günümüzün çok hızlı gelişen ihtiyaçlarına çözüm üretiyoruz. Başka Türkiye olmak üzere tüm dünyanın enerji depolamadaki öncelikli adresi olmaya devam edeceğiz.”

 

 

Sektörünün teknoloji lideri İnci GS Yuasa 34 yaşında

20.11.2018 – Akü sektörünün lider firmalarından İnci GS Yuasa, Japon akü devi GS Yuasa ile ortaklığının 3’üncü, kuruluşunun 34’üncü yıldönümünü İzmir’de düzenlenen törenle kutladı. İnci GS Yuasa ailesinin bir araya geldiği törende 10,20 ve 30 yıllık çalışanlara kıdem ödülleri verildi.

Yeni yaşında 50 milyonuncu aküsünü banttan indirmenin gururunu yaşayan akü sektörünün lider markalarından İnci GS Yuasa, GS Yuasa ile ortaklığının 3’üncü, kuruluşunun 34’üncü yılını İzmir’de çalışanları ve ortaklarıyla kutladı.

İnci GS Yuasa ailesinin buluştuğu gecede İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, İnci GS Yuasa İcra Kurulu Direktörü Cihan Elbirlik ve İnci GS Yuasa İcra Kurulu Direktör Vekili Hirofumi Umetani çalışanlara seslendi.

Elbirlik: Sürdürülebilir, güçlü iş birliği

İnci GS Yuasa’nın 34’üncü yılında, deneyim ve teknolojiyi birleştirerek yol aldığını belirten İnci GS Yuasa İcra Kurulu Direktörü Cihan Elbirlik, enerji sektörünün büyük bir hızla dönüştüğünü söyledi. İnci GS Yuasa’nın İzmir’de, Türkiye’de ve dünyada sektörüne öncülük eden şirketlerden biri olduğunu vurgulayan Elbirlik şöyle konuştu:

“Sektörünün global devlerinden Japon ortağımız GS Yuasa’nın asırlık bilgi, birikim ve tecrübesinden de yararlanarak Türkiye’de sektörün teknoloji ve hizmet lideri olarak başarıları çoğaltmaya devam ediyoruz.”

Umetani: Liderlik bizim işimiz

İnci GS Yuasa İcra Kurulu Direktör Vekili Hirofumi Umetani, “Ortaklığımızın 3’üncü yılında 50 milyonuncu akümüzü üretim bandından indirdik. 50’nci yılımız için belirlediğimiz hedef, 150 milyon akü üretmek. Bu noktada en büyük güvencemiz ve desteğimiz 2019 yılında hizmete alacağımız 3’üncü fabrikamız olacak. Güçlü ortaklığımız sayesinde yatırımlarımızla büyümeye devam ediyoruz. Dünyanın lider kuruluşlarından olmanın verdiği sorumlulukla daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz ve dünyanın enerji depolama lideri pozisyonumuzu pekiştireceğiz. Her zaman söylediğim gibi bence parlak gelecek bizi bekleyen bir şey değil. Benim inancıma göre onu gidip biz almalıyız” dedi.

Gök: 66 yıldır Türkiye için üretiyoruz

İnci GS Yuasa’nın ortaklığının 3’üncü, kuruluşunun 34’üncü yaşını kutlayarak sözlerine başlayan İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, “Bugün İnci Holding olarak yeni açılacak olan akü tesisimiz ile birlikte 8 üretim tesisimizde toplam üretimimizin yüzde 63’ünü 100’den fazla ülkeye ihraç eden bir konuma geldiysek bunda her bir çalışanımızın emeği büyük! Bölgemizden tüm dünyaya ihracat yapan, ürünleri tüm dünyayı dolaşan bir şirket olarak hem Ege’nin hem de ülkemizin gelişimi için çalışıyoruz. Daha çok üretip daha çok katkı sağlayacağız. Bu doğrultuda şirket vizyonumuzu da ‘Geleceğin iş alanlarında, uluslararası yatırımlarla, şirket değerini katlayarak yeni nesillere aktarıyoruz’olarak yeniledik” dedi.

Törende, İnci Holding ve GS Yuasa iştiraki İnci GS Yuasa’da 10, 20 ve 30 yılını dolduran çalışanlara kıdem ödülleri verildi. İnci GS Yuasa ailesi 34’üncü yaş günü pastasını hep birlikte kesti.

 

İnci GS Yuasa Akü Sanayi ve Ticaret A.Ş. Hakkında

Temeli 1952 yılında atılan İnci Holding’in önemli iştiraklerinden İnci Akü A.Ş., Cevdet İnci tarafından 1984 yılında Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde kuruldu. 1984 yılındaki kuruluşunun hemen ardından 1985 yılında araç üreticileri ile ilk çalışmalarına başladı. 2009 yılında Akü sektöründe ilk Ar-Ge merkezini kuran firma, 2010 yılında sektöründe ilk TURQUALITY belgesini aldı. İnci Akü, yıllık hazırlanan İstanbul Sanayi Odası (İSO) 500, Türkiye’nin ilk 500 sanayi şirketi sıralamasında 2006’dan bu yana her yıl yer almaktadır. Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından her yıl açıklanan ‘ilk 1.000 ihracatçı’ sıralamasında yer alan İnci Akü, uluslararası marka değerlendirme şirketi Brand Finance tarafından hazırlanan “Türkiye’nin En Değerli Markaları” listesinde 4 yıldan bu yana ilk 100 arasındaki yerini korumaktadır. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin, 2014 yılında ilk kez düzenlediği İnovaLİG yarışmasında, başvuru yapan 400 şirket arasından “İnovasyon Organizasyonu ve Kültürü” kategorisinde ‘Birinci’ oldu.

İnci Holding’in öncü şirketlerinden İnci Akü, gücünü Japon devi GS Yuasa’nın küresel deneyimi ve yeni nesil akü teknolojileri konusundaki birikimi ile birleştirerek 2015 yılı itibariyle İnci GS Yuasa Akü Sanayi ve Ticaret A.Ş. unvanıyla faaliyetlerine devam etmektedir.

İnci GS Yuasa Akü Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Manisa’da 2 üretim tesisi ve İstanbul’da Merkez Satış& Pazarlama Ofisi bulunuyor. 2010 Temmuz ayına temellerini attığı Manisa’daki 2. tesis, Türkiye’nin ilk BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) sertifikalı üretim tesisi olma özelliğine sahip.

İnci Akü, Yuasa, EAS, Hugel, Blizzaro, GS ve İnci Battery markalarıyla üretim yapan firma, yurtiçinde 80 ana bayi, 200 Enerji Uzmanı, 3.500 perakende satış noktası ve 300 yetkilendirilmiş servisi ile tüketiciye ulaşıyor. Ayrıca yurtdışında güçlü distribütör ağıyla, 6 kıtada 80’in üzerinde ülkeye ihracat yapıyor.