Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Boyner Holdin...

Boyner Holding’den Basında Çıkan Haberlere dair Önemli Açıklama: Yeni Dönem

Boyner Holding, basında ve sosyal medyada çıkan haberlere ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada Boyner Holding hisselerini ve markalarına dair bilgilendirme yaptı. Kurum tarafından yapılan açıklama şu şekildedir:

“Haziran 2019’da Boyner Holding A.Ş. ile Mayhoola for Investments LLC arasındaki ortaklığın sona ermesinin ardından Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş. hisselerinin tamamı Boyner Holding A.Ş’nin olmuştur. 26 Ağustos 2019’da yapılan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda ticari ünvanı Beymen Perakende ve Tekstil Yatırımları A.Ş. olarak değiştirilen şirket ise Beymen, Network, Divarese ve Que markalarına sahiptir. Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş faaliyetlerine, hisselerinin tamamı Boyner Ailesine ait olan Boyner Holding’in kontrolünde devam etmektedir. Basın ve kamuoyunun bilgisine sunarız.”

“BEYMEN PERAKENDE VE TEKSTİL YATIRIMLARI A.Ş. İLE YENİ DÖNEM”

Haziran 2019’da Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları A.Ş. (BOYP) ana ortakları arasında gerçekleşen hisse devir işlemleri sonrasında, Beymen ve AY Marka Mağazacılık, Beymen Perakende ve Tekstil Yatırımları A.Ş. çatısı altında yeniden yapılandırılıyor. Mayhoola for Investments LLC ile Boyner Holding A.Ş. arasındaki ortaklığın ve Hissedarlar Sözleşmesi’nin sona ermesinin ardından 26 Ağustos 2019’da yapılan BOYP Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda şirket ticaret ünvanının Beymen Perakende ve Tekstil Yatırımları A.Ş. olarak değiştirilmesi kararı alındı.

Beymen ticari operasyonları, Beymen Perakende ve Tekstil Yatırımları A.Ş. ünvanı altında devam ederken, Network, Que, Divarese markalarını bünyesinde barındıran AY Marka Mağazacılık A.Ş. de bu şirketin iştiraki olarak yoluna devam edecek.

27 Haziran 2019’da kamuoyuna açıklandığı üzere Boyner Holding A.Ş ve Mayhoola for Investments LLC, Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları A.Ş. (BOYP) şirket portföyünü paylaşarak sonlandırmıştı. Beymen Mağazacılık ve AY Marka Mağazacılık Mayhoola’ya geçerken Boyner Büyük Mağazacılık ve Altınyıldız Tekstil’in tamamı Boyner Holding A.Ş.’nin olmuştu.

 

Beymen ve Boyner Grup CMO’su Uyal Dünya Markalarının Yönetim Kurulunda

18.02.2019 – Beymen ve Boyner Grup CMO’su (Chief Merchandising Officer) Polat Uyal, dünyaca ünlü Fransız moda evi Balmain ve erkek moda dünyasının en önemli markalarından İtalyan Pal Zileri’nin Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı. 1945 yılında kurulan dünyaca ünlü Fransız moda evi Balmain, New York, Los Angeles, Las Vegas ve Milano’nun da aralarında yer aldığı 16 monobrand mağazada ve dünyaca ünlü department store’larda modaseverlerle buluşuyor. Klasik ve casual koleksiyonları ile erkek giyim dünyasının en önemli markalarından olan Pal Zileri ise dünya çapındaki 30’dan fazla Pal Zileri butiğinde ve ünlü department store’larda satılıyor.

2011 yılında Monocle dergisi tarafından dünyanın en iyi beş satınalmacısından biri olarak gösterilen Polat Uyal, moda dünyasının en önemli platformlarından olan Pitti Uomo Fuarı’nda “30 Global Erkek Giyim Lideri” ödülünü aldı. Pek çok uluslararası moda yarışmasında jüri üyeliği görevini üstlenen Polat Uyal, halen Beymen ve Boyner Grup CMO’su olarak yabancı ve yerli tüm markaların satın alma ve üretiminden sorumlu geniş bir ekibi yönetiyor.

Bilkent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden 1995 yılında mezun olan Polat Uyal, aynı yıl BEYMEN Erkek departmanında Private Label ürün sorumlusu olarak iş hayatına başladı. 1997-2000 yılları arası BEYMEN Uluslararası Markaların Satınalma Müdürü olarak görev yapan Polat Uyal, 2000 yılında BEYMEN Erkek Markalardan Sorumlu Satınalma ve Ürün Direktörü oldu. 2004 -2007 yıllarında Erkek ve Kadın Markalardan Sorumlu Satınalma ve Ürün Direktörlüğü’nü üstlendi. 2007 yılında BEYMEN Satınalma ve Ürün Genel Müdür Yardımcısı olan Polat Uyal, 2017 yılından bu yana Beymen ve Boyner Grup Chief Merchandising Officer görevini yürütüyor.

 

Beymen 2018’de Yüzde 42 Büyüdü, Cirosu 1,8 Milyar TL’ye Ulaştı

05.02.2019 – Türk moda sektörünün yanı sıra dünya lüks perakende sektörünün de önde gelen oyuncuları arasında yer alan BEYMEN, 2018 yılında yüzde %42 büyüyerek yılı 1.8 Milyar TL ciro ile kapattı.

2018 senesinde mağaza yatırımlarına devam eden BEYMEN, yenilenen BEYMEN Panora mağazasını Nisan ayında hizmete sundu. Daha büyük bir metrekereye ulaşan BEYMEN Panora bünyesine kadın, erkek, ayakkabı- çanta, Blender departmanlarına ek olarak dünyaca ünlü güzellik ve exclusive niş parfüm markalarının satışa sunulduğu kozmetik departmanını da eklendi. Haziran ayında BEYMEN Antalya Maxx Royal, Kasım ayında ise BEYMEN Mersin Marina yeni mağaza açılışları gerçekleştirildi. Aralık 2018 itibarı ile BEYMEN, multibrand mağazaları, BEYMEN Club’lar ve BEYMEN Monobrand Butikler ile toplam net 51.323metrekare’lik bir alanda 90 mağaza ile hizmet veriyor.

2018 yılında, alışverişlerde kadınlar Valentino, Alexander McQueen, Saint Laurent, Celine ve Bottega Veneta’yı, erkekler ise Etro, Valentino, Tods, Alexander McQueen, Dolce&Gabbana ve Z Zegna’yı tercih ederken, BEYMEN’in kendi markaları BEYMEN Collection, Academia ve BEYMEN Club da ilk sıralarda yer aldı. Exclusive marka ve ürün gamıyla son yılların en hızlı büyüyen ve en çok yatırım yapılan kategorisi olan kozmetik kategorisinde Christian Dior, Burberry, Nars, Parfums de Marly, Creed ve Hermes öne çıkan markalar oldu.

BEYMEN 2018 Yılında da Turistlerin Gözdesi Oldu

BEYMEN’in yabancı turist cirosu 2018 yılında da yükselişini sürdürdü ve % 133 büyüme ile 330 Milyon TL’ye ulaştı. Turist satışlarının toplam BEYMEN cirosundaki payı ise % 23 olarak gerçekleşti. Ciro sıralamasında ilk sırada Çin gelirken, onu Suudi Arabistan, Kuveyt, Azerbaycan ve Katar takip etti. Turistler dünya markalarının yanı sıra BEYMEN’in kendi markaları olan BEYMEN Collection, Academia ve BEYMEN Club’a da büyük ilgi gösterdi. BEYMEN Zorlu Center, BEYMEN İstinye Park ve BEYMEN Nişantaşı en çok turist ağırlayan lokasyonlar oldu.

Beymen.com’dan İstikrarlı Büyüme

BEYMEN’in offline kanalda yakaladığı büyüme, online alışveriş sitesi Beymen.com’daise %44’lük bir oran ile gerçekleşti. Müşterilerin alışveriş deneyimlerini iyileştirmek için alt yapı çalışmalarına yoğunlaşılan 2018 yılında 38 milyonkezziyaret edilen Beymen.com‘da desktop kullanıcı sayısı % 16, mobile, web site kullancı sayısı %64 ve app kullanıcı sayısı % 79 arttı.2018 yılında toplam trafiğin % 70’i, cironun % 56’sı mobile cihazlardan geldi . Mobile uygulamadan gelen cironun payı ise % 32’den %38,6’ya yükseldi.

BEYMEN Club % 44 Büyüdü

2018 yılında %44’lük net büyüme performansı gösteren BEYMEN Club, toplam 48 mağazaya ulaştı. Yıl boyunca İstanbul Maltepe Piazza, İstanbul İstmarina, Bodrum Midtown, İstanbul Palladium ve Ankara Atakule BEYMEN Club mağazalarının açılışları gerçekleştirildi.

 

Beymen ve DeFacto Halka Arzları Ertelendi

05.05.2018

Yeterli talep oluşmaması üzerine Beymen ve DeFacto halka arzlarını ileri bir tarihte yapılmak üzere ertelendikleri dün akşam kamuoyunu aydınlatma platformuna açıklandı. İlgili halka arzlarda 3-4 Mayıs tarihlerinde talep toplanacaktı. Beymen’in hissedarı Boyner ve halka arz lideri kurum olan İş Yatırım ilgili açıklamalarında iptaller hakkında bilgi verdi.

Boyner tarafından KAP’a yapılan açıklama şu açıklama yapıldı:

“Yönetim Kurulumuz, gelişen ülkeler finansal piyasalarında son dönemde yaşanan  dalgalanmaların etkisiyle yeterli talebin oluşmaması nedeniyle, Beymen Mağazacılık A.Ş. hisselerinin halka arzını daha ileri bir tarihte değerlendirmek üzere iptal etmiştir.”

İş Yatırım Menkul Değerler tarafından KAP’a yapılan açıklama şu şekilde gerçekleşti:

“DeFacto’nun 3-4 Mayıs 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen halka arzı, küresel piyasalarda yaşanan dalgalanmaların piyasalar üzerindeki etkisi nedeniyle yeterli talebin oluşmaması dikkate alınarak Şirket yönetimi ve ortaklarınca daha ileri bir tarihte değerlendirilmek üzere iptal edilmiştir.”

 

İş Yatırım’ın liderliğinde Beymen halka arz oluyor

03.05.2018

Sermaye Piyasalarının öncü ve lider kurumu İş Yatırım’ın konsorsiyum liderliğinde BEYMEN’in halka arzında 3-4 Mayıs tarihlerinde talep toplanacak. Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları, BEYMEN’in %43’ünü ortak satışı yöntemiyle halka açıyor. Ek satış olması durumunda bu oran %49’a kadar çıkacak. Hisse başına 12.80-15.36TL fiyat aralığında gerçekleşecek halka arzın büyüklüğü yaklaşık 1 Milyar ile 1,2 Milyar TL arasında olacak.

Halka arz edilecek payların %74’ü yurtdışı kurumsal yatırımcılara, %26’sı ise yurtiçi bireysel ve kurumsal yatırımcılara ayrıldı. Hisselerin tamamı ortak satışı yöntemiyle halka arz edilecek. Halka arz oranı %43 olarak planlanırken, ek satış hakkı kullanılarak bu oran %49’a çıkarılabilecek.

Yurtiçi talep toplama işlemleri İş Yatırım liderliğindeki toplam 25 aracı kurumdan oluşan konsorsiyum tarafından gerçekleştirilecek.

Yatırımcılar İş Yatırım ve İş Bankası şubeleri ile İş Bankası İnternet Şubesinden halka arza başvurabilirler.