Ana Sayfa Haberler Tekerlekli Al...

Tekerlekli Alışveriş Sepeti ile 80 km Hız Yaparken Öldü

1933339_1

Avustralya’da iki İsveçli, süpermarketlerdeki tekerlekli alışveriş sepetiyle saatte 80 kilometre hız yaparken karşı yönden gelen bir otomobile çarptı. Alışveriş sepetinin içindeki İsveçli hayatını kaybederken onu iten arkadaşı ağır yaralı olarak Sidney Prince of Wales Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Avustralya Polisi tarafından yapılan açıklamada, Sidney’in doğusundaki Randwick bölgesinde Coogee Bay yolunda gece yarısı meydana gelen gelen kazada ölen ve yaralanan İsveçlinin her ikisinin de 28 yaşında olduğu belirtildi. İkilinin gece yarısı eve dönerken yol üzerinde buldukları tekerlekli market sepetiyle yokuş aşağı sürat yapmaya karar verdikleri ifade edildi. Olayla ilgili açıklamada bulunan Sidney Polisi Chris Stiles, “Anladığımız kadarıyla market sepetiyle yokuş aşağı sürat yaparak, biraz eğlenmek istemişler. Ancak sonları facia oldu.” dedi.

Polis ayrıca, yokuş aşağı 80 kilometre hıza ulaşan market sepetinin, karşı yönden 60 kilometre hızla gelen bir arabaya çarptığını bildirdi. Olayı soruşturan emniyet görevlisi Gavin Dengate, çarpmanın etkisiyle iki adamın metrelerce uzağa savrulduğunu belirterek, “Sepettekilerin birisi kaldırıma fırlarken diğeri yolun ortasına düştü.” dedi.

1933339_2Yeni Güney Galler (NSW) Üniversitesi’nde öğrenci olduğu belirtilen market arabasının içindeki genç, olay yerinde hayatını kaybederken, yine üniversite öğrencisi olan diğer genç vücudundaki pek çok kırıkla ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Market arabasının çarptığı aracın sürücüsü ise olaydan yara almadan kurtuldu.

İsveçli gençlerin iki yıl önce eğitim için Avustralya’ya geldikleri bildiriliyor.