Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri ŞOK Marketler...

ŞOK Marketler, 2022’nin İlk Çeyreğinde Yüzde 60 Büyüdü

ŞOK Marketler, yılın ilk çeyreğinde yüzde 60 büyüdü, istihdamı 40 bine ulaştı

10.05.2022 – ŞOK Marketler, 2022 yılının ilk çeyreğinde yüzde 60 büyüme oranı, 40 bine varan istihdamı ve yatırımlarıyla Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. 

ŞOK Marketler, 2022 yılının ilk çeyrek finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıkladı. 2022 yılının ilk çeyreğinde 40 bine varan istihdamı ve yatırımlarıyla ekonomiye katkı sağlamaya devam eden şirketin cirosu, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60 artarak 10,2 milyar TL oldu. Yılın ilk üç ayında yeni açılışlarla mağaza sayısını 9 binin üzerine çıkaran ŞOK Marketler’in online alışveriş uygulaması Cepte ŞOK yatırımları da artarak devam etti.

Demirel: “Enflasyonla mücadeleye önemli katkı sağlıyoruz” 

Kaliteli ürünleri mümkün olan en uygun fiyatlarla müşterilerine sunmaya devam ettiklerini belirten ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel şunları söyledi: “2022 yılının ilk çeyreğinde de mağaza, depo ve Cepte ŞOK yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürdük. Türkiye’nin her yerinden binlerce çiftçi, küçük ve orta ölçekli işletmeler tarafından üretilen kaliteli ürünleri müşterilerimize en uygun fiyatlarla ulaştırırken; enflasyonla mücadeleye de önemli katkıda bulunuyoruz. Hem hanelere hem de ülke ekonomisine katma değer sağlamaya devam ediyoruz. Artan talebi karşılayabilmek ve teslimatları zamanında gerçekleştirebilmek için son iki yılda Cepte ŞOK’a yaklaşık 60 milyon TL yatırım yaptık. Bu yatırımımızla 1.300 kişiye de ilave istihdam sağladık. Daha iyi bir alışveriş deneyimi sunma hedefimiz doğrultusunda e-ticaret ve dijitalleşme alanında yeniliklerimiz hız kesmeden devam edecek.”

ŞOK Marketler Tic. A.Ş. Hakkında:

1995 yılında kurulan ŞOK Marketler Ticaret A.Ş., 2011 yılında 1.200 mağaza ile faaliyet gösterirken Mart 2022 sonu itibarıyla Türkiye’nin 81 ilinde 9 bin 523 mağazası, yaklaşık 40 bin çalışanı, özgün iş modeli, modern perakendeciliğin gereklerine uygun dijital altyapısı, güçlü ve dinamik insan kaynağı ile müşterilerine hizmet vermektedir. 2016 itibarıyla mağaza konseptini tamamen yenileyen ŞOK Marketler, tüketicilerin temel ihtiyaçlarının tamamına yakınını, bilinen markalı ürünlerle ve uygun fiyatlarla, evlerinin yakınındaki mağazalarında müşterilerine sunmaktadır. Ayrıca, farklı nedenlerle ekonominin dışına çıkmak durumunda kalan Mis, Piyale, Mintax, Amigo, Evin gibi köklü ve bilinirliği yüksek, kaliteli ve uygun fiyatlı, tarihi geçmişi olan özgün markalarını ekonomiye kazandırarak Türkiye’nin bu değerli markalarını müşterilerine piyasanın tanınmış markalı ürünleriyle bir arada sunmaktadır. ŞOK Marketler, mağazalarına giren her bir müşterinin rahat, kaliteli ve hesaplı alışveriş deneyiminden memnun olarak ayrılmasını sağlamak vizyonuyla faaliyetlerini sürdürmektedir. Mayıs 2018’de halka arz edilen Şirket’in hisseleri SOKM koduyla Borsa İstanbul’da işlem görmektedir.

ŞOK Marketler 2021’in İlk Çeyreğinde 700 Kişiye Daha İstihdam Sağladı

ŞOK Marketler 2021’in ilk çeyreğinde 700 kişiye daha istihdam sağladı

ŞOK Marketler, 2021 yılında da istihdam ve ekonomiye katkı sağlamaya devam ediyor. 2021’in ilk çeyreğinde 700 kişiye daha iş imkânı sunan ŞOK Marketler’in toplam çalışan sayısı 36 bini geçti. 

6.5.2021 – ŞOK Marketler 2021 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıkladı. Buna göre ŞOK Marketler, 2021 yılının birinci çeyreğinde net satışlarını yüzde 36 artırarak 6,4 milyar TL’ye çıkardı. 2021’in ilk çeyreğinde 700 kişiye daha istihdam sağlayan ŞOK Marketler toplam 36 bin 365’e ulaşan çalışan sayısıyla ülke ekonomisine katkı sunmaya devam etti.

Demirel: “Üreticilerimize destek oluyor, kaliteli ürünleri uygun fiyata sunarak enflasyonla mücadeleye katkı sağlıyoruz” 

ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel, 2021 yılı birinci çeyrek rakamlarıyla ilgili şunları ifade etti:  “Güçlü finansal yapımız ve müşteri odaklı iş stratejimizle 2021 yılının ilk üç ayında değişen  koşullara hızla adapte olarak kesintisiz hizmet vermeye devam ettik. ŞOK Marketler, sunduğu avantajlı fiyatlarla enflasyonla mücadeleye katkıda bulunarak hem hane hem de ülke ekonomisine katma değer sağlıyor. Elde ettiğimiz finansal sonuçlarla birlikte müşterilerimize, çiftçilerimize, üreticilere ve ekonomiye sağladığımız katkıdan mutluluk duyuyoruz.”

Uğur Demirel, salgın döneminde önemi daha da artan dijital alışveriş uygulaması “Cepte ŞOK”a ilişkin olarak da şunları söyledi: “Dijitalleşme vizyonumuz doğrultusunda çalışmalarımıza hız vererek, müşterilerimize daha iyi bir alışveriş deneyimi sunma hedefiyle önemli adımlar attık. Yenilenen “Cepte ŞOK” uygulamamız üzerinden farklı ödeme seçenekleriyle siparişleri aynı gün içinde güvenilir şekilde müşterilerimize teslim ediyoruz. ŞOK Marketler olarak, e-ticaret ve dijitalleşme alanında yenilikler sunmaya devam edeceğiz.”

 

ŞOK Marketler’den 2020’de 6 bin Kişiye Ek İstihdam, Ekonomiye Güçlü Katkı

12.03.2021 – Müşterilerine daima en kaliteli ve en uygun fiyatlı ürünleri sunmayı hedefleyen ŞOK Marketler 2020 yılında bu hedefine ulaşırken, 6 bin kişiye yeni istihdam imkânı sağlayarak Türkiye ekonomisine de katkıda bulundu. 

ŞOK Marketler Tic. A.Ş. 2020 yılı finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıkladı. Pandemiyle gelen kısıtlamalara rağmen finansal hedeflerine ulaşmayı başaran ŞOK Marketler, “Tarladan Sofraya Doğru Tarım” projesiyle de müşterilerine kaliteli ve uygun fiyatlı ürünleri kesintisiz sunmaya devam etti.

ŞOK Marketler, 2020 yılında net satış gelirlerini 21,4 milyar TL’ye yükseltmenin yanı sıra, yaklaşık 6 bin kişiye de yeni istihdam olanağı sağladı. Türkiye genelinde toplam 35 bini aşkın çalışanıyla hizmet veren ŞOK Marketler, özellikle “Tarladan Sofraya Doğru Tarım” projesi ve Tarım Kredi Kooperatifleriyle yaptığı iş birliği sayesinde pek çok ürünü müşterilerine aracısız, doğrudan ulaştırmaya devam ediyor. ŞOK Marketler, sunduğu avantajlı fiyatlarla gıda enflasyonunu aşağı çekerek hane ekonomilerine önemli katkı sağlıyor.

Demirel: “Yerli üretimi ve Türkiye’nin dört bir yanında yüzlerce çiftçiyi destekliyoruz”

KAP bildirisinin ardından 2020 yılını değerlendiren ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel şunları ifade etti: “Müşterilerimize her gün kaliteli, taze ve uygun fiyatlı ürünleri kesintisiz olarak sunma hedefiyle çalıştığımız ŞOK Marketler’de, yaptığımız yeni yatırımların da katkısıyla finansal anlamda başarılı bir yılı geride bırakarak ciromuzu 21,4 milyar TL’ye yükselttik. Beraberinde, pandemi koşullarına rağmen 6 bin kişiye yeni iş imkânı sağlayarak hem Türkiye ekonomisine hem de istihdama önemli katkıda bulunduk. 2020’de büyüme stratejimizin en önemli ayaklarından biri de dijitalleşme yatırımlarımız oldu. Özellikle ‘Cepte ŞOK’ uygulamamızla pandemi süresince hizmet kalitemizi daha da yükselttik ve müşterilerimize aralıksız hizmet sağladık. ŞOK Marketler’in daima en kaliteli ve en uygun fiyatlı ürünleri sunma vaadinin temelinde ise 2020 yılında başlattığımız ‘Tarladan Sofraya Doğru Tarım’ girişimi yer alıyor. Bu projemizle yerli üretimi ve Türkiye’nin dört bir yanındaki yüzlerce çiftçiyi destekliyoruz. Çiftçiye ürününü satma garantisi verip emeğinin karşılığını zamanında öderken, müşterilerimize de kalitesinden emin olduğumuz ürünleri en uygun fiyatlarla ulaştırıyoruz. 2020’de gıda enflasyonunu aşağı çeken avantajlı fiyatlarımızla müşterilerimize en iyi şekilde hizmet verdik; 2021’de de Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaya ve topluma fayda sağlamaya devam edeceğiz.”

 

ŞOK Marketler, 2020’nin İlk Dokuz Ayında 15,4 Milyar TL Net Satış Geliri Elde Etti

03.11.2020 – Türkiye’nin ciro bakımından en hızlı büyüyen gıda perakende zincirlerinden ŞOK Marketler (SOKM), yılın ilk dokuz ayında net satış gelirlerini, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30,2 artırarak 15,4 milyar TL’ye yükseltti.

ŞOK Marketler, bu dönemde pandemiye rağmen toplam 667 yeni mağaza açarak yaklaşık 5 bin kişiye yeni iş olanağı sağladı.

Türkiye’nin en hızlı büyüyen gıda perakende zincirlerinden ŞOK Marketler Tic. A.Ş., 2020 yılının ilk dokuz aylık finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıkladı. Buna göre ŞOK Marketler, yılın ilk dokuz ayında net satış gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30,2 oranında artırarak 15,4 milyar TL’ye çıkardı. ŞOK Marketler, bu dönemde pandemiye rağmen mağaza açmaya, istihdam sağlamaya ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam etti. Yılın ilk dokuz ayında toplam 667 yeni mağaza açan ŞOK Marketler yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağladı. ŞOK Marketler’in toplam mağaza sayısı 7 bin 882, çalışan sayısıysa 34 bin 634’e ulaştı.

Demirel: “Pandemiye rağmen yatırımlarımıza ve istihdam sağlamaya devam ediyoruz”

ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel ilk dokuz aya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Türkiye’nin 81 ilinde tüm müşterilerimize ucuz ve kaliteli ürün sunarken, bu hedef doğrultusunda pandemiye rağmen yatırımlarımıza ve istihdam sağlamaya devam ediyoruz. Çalışanlarımız ve iş ortaklarımızla müşterilerimizin güvenilir gıdaya ulaşması için var gücümüzle çalışıyoruz. Müşterilerimizin hızla değişen beklenti ve ihtiyaçları doğrultusunda, alışveriş deneyimini yenilikçi ve dijital çözümlerle geliştiriyoruz. Bu alanda Cepte Şok e-ticaret işimize yatırım yapmaya da devam edeceğiz.”

ŞOK Marketler Tic. A.Ş. Hakkında:

1995 yılında kurulan ŞOK Marketler Ticaret A.Ş., 2011’in Ağustos ayında Yıldız Holding bünyesine geçmiştir. 2011 yılında 1.200 mağaza ile faaliyet gösteren şirket Eylül 2020 itibarıyla Türkiye’nin 81 ilinde 7.882 mağazası, 34 binin üzerinde çalışanı, özgün iş modeli, modern perakendeciliğin gereklerine uygun dijital altyapısı, güçlü ve dinamik insan kaynağı ile müşterilerine hizmet vermektedir. 2016 itibarıyla mağaza konseptini tamamen yenileyen ŞOK Marketler, tüketicilerin temel ihtiyaçlarının tamamına yakınını, bilinen markalı ürünlerle ve uygun fiyatlarla, evlerinin yakınındaki mağazalarında müşterilerine sunmaktadır. Ayrıca, farklı nedenlerle ekonominin dışına çıkmak durumunda kalan Mis, Piyale, Mintax, Amigo, Evin gibi köklü ve bilinirliği yüksek, kaliteli ve uygun fiyatlı, tarihi geçmişi olan özgün markalarını ekonomiye kazandırarak Türkiye’nin bu değerli markalarını müşterilerine piyasanın tanınmış markalı ürünleriyle bir arada sunmaktadır. ŞOK Marketler, mağazalarına giren her bir müşterinin rahat, kaliteli ve hesaplı alışveriş deneyiminden memnun olarak ayrılmasını sağlamak vizyonuyla faaliyetlerini sürdürmektedir. Mayıs 2018’de halka arz edilen Şirket’in hisseleri SOKM koduyla Borsa İstanbul’da işlem görmektedir.

ŞOK Marketler, Yılın İlk Yarısında Net Satış Gelirlerini 9,9 Milyar TL’ye Yükseltti

14.08.2020 – Türkiye’nin ciro bakımından en hızlı büyüyen gıda perakende zincirlerinden ŞOK Marketler, 2020 yılının ilk altı ayında net satış gelirlerini, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32 artırarak

9,9 milyar TL’ye yükseltti. ŞOK Marketler yine bu dönemde 446 yeni mağaza açarak 3 bin 672 kişiye yeni iş olanağı sağladı.

ŞOK Marketler Ticaret A.Ş., 2020 yılı ilk altı aylık finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıkladı. Buna göre ŞOK Marketler, 2020 yılının ilk altı ayında net satış gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32 oranında artırarak 9,9 milyar TL’ye çıkardı. Pandemi döneminde de yatırımlarını hız kesmeden sürdüren ŞOK Marketler, yılın ilk yarısında 446 yeni mağaza açarak 3 bin 672 kişiye istihdam sağladı. Böylece toplam mağaza sayısını 7 bin 661, çalışan sayısını da 33 bin 410’a yükseltti.

Uğur Demirel: “33 bin 410 kişilik büyük bir aile olduk”

İlk altı aya ilişkin değerlendirmelerde bulunan ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel şunları söyledi: “Bu dönemde elde ettiğimiz başarılı sonuçlarımızın arkasında müşteri odaklı iş stratejimiz bulunuyor.
Bu doğrultuda pandemi döneminde de mağaza açmaya, istihdam sağlamaya, ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam ettik. Yılın ilk altı ayı itibariyle 3 bin 672 kişiye yeni iş imkânı sağlayarak 33 bin 410 kişilik büyük bir aile olduk. COVID-19 salgınına karşı ilk günden itibaren aldığımız önlemleri hassasiyetle uygulamaya devam ediyoruz. Sosyal mesafenin büyük önem taşıdığı pandemi döneminde başlattığımız Cepte Şok uygulamasıyla adrese teslimat hizmetimiz büyük ilgi görüyor. Cepte Şok ile müşterilerimizin ihtiyaçlarını ‘market fiyatlarımızla’ aynı olacak şekilde karşılıyor, hiçbir ‘ilave taşıma ücreti almadan’ adreslerine teslim ediyoruz. Çalışmalarımızla ülkemizin sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmaya, toplumumuza hizmet etmeye ve birlikte güçlenmeye devam edeceğiz.”

 

ŞOK Marketler Yılın İlk Çeyreğinde Toplam 2 Bin 299 Kişiyi Daha İşe Aldı

08.05.2020 – Türkiye’nin ciro bakımından en hızlı büyüyen gıda perakende zincirlerinden ŞOK Marketler (SOKM), 2020 yılında da büyümeye ve ülke istihdamına katkıda bulunmaya devam ediyor. ŞOK Marketler, 2020 yılının ilk çeyreğinde net satışlarını yüzde 33,1 artırarak 4,7 milyar TL’ye çıkardı. Bu dönemde 2 bin 299 kişiye de yeni iş imkânı sağladı.

ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel, “COVID-19 salgını nedeniyle içinden geçtiğimiz bu zorlu günlerde tüm hijyen önlemlerini alarak, çalışanlarımızın emeği ve paydaşlarımızın desteğiyle toplumumuza kesintisiz hizmet vermeye devam ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin en hızlı büyüyen gıda perakende zincirlerinden ŞOK Marketler Tic. A.Ş., 2020 yılı birinci çeyrek finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıkladı. Yapılan açıklamaya göre ŞOK Marketler, 2020 yılının birinci çeyreğinde net satışlarını yüzde 33,1 oranında artırarak 4,7 milyar TL’ye çıkardı. ŞOK Marketler, 2020 yılının birinci çeyreğinde 221 yeni mağaza açarak yatırımlarını sürdürdü. Toplam mağaza sayısını 7 bin 436, toplam çalışan sayısını da 32 bin 37’e çıkaran ŞOK Marketler, 2020 yılının ilk çeyreğinde 5,3 milyon TL net kâr elde etti.

2020 yılı birinci çeyrek rakamlarıyla ilgili açıklama yapan ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel, “Geçen yılı yaklaşık 30 bin istihdamla kapattık. Yılın ilk üç ayında 2 bin 299 kişiye yeni iş imkânı sağladık. Şu anda 32 bin kişiyi aşan büyük bir aileyiz. 2020 yılı içinde toplam 5 bin kişiyi istihdam etmeyi hedefliyoruz. Güçlü finansal yapımız, müşteri odaklı iş stratejimizle 2020 yılının ilk çeyreğinde elde ettiğimiz sonuçlardan dolayı mutluyuz” dedi.

COVID-19 salgınına karşı hem çalışan ve toplum sağlığını korumak, hem de kesintisiz hizmet sorumluluklarını yerine getirmek için her türlü hijyen tedbirini aldıklarını belirten Uğur Demirel, Toplumumuza hizmet eden çalışanlarımızın sağlığı için, Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığımız tarafından yapılan açıklama ve yönlendirmeler doğrultusunda, üzerimize düşen görevleri yerine getiriyoruz. İlk günden itibaren ciddi önlemler aldık ve bu önlemleri uygulamaya devam ediyoruz. Bu vesileyle başta Şok Marketler çalışanları olmak üzere, tüm perakende çalışanlarına, üreticilerimize, tedarik zincirinde rol alan tüm paydaşlarımıza gösterdikleri özveriden ötürü minnetlerimi ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“CepteŞok ile adrese ücretsiz teslimat yaparak kesintisiz hizmete devam ediyoruz”

Günümüzde sosyal mesafenin ve evde kalmanın büyük önem taşıdığını vurgulayan Uğur Demirel, “Bu doğrultuda CepteŞok uygulaması üzerinden adrese teslimat hizmetimizi mart ayında hızla hayata geçirdik. Bu hizmetimizle öncelikle 65 yaş üzerindeki ve evlerinden çıkamayan tüm komşularımıza hizmet götürüyoruz. Komşularımızın ihtiyaçlarını ‘market fiyatlarından’ ve hiçbir ‘ilave taşıma ücreti almadan’ adreslerine teslim ediyoruz. Yine, bankaların ve PTT şubelerinin kısıtlı hizmet verdiği bu dönemde, tüm ŞOK mağazalarımızdan sunduğumuz ’Para Transferi’ ve ‘Fatura Ödeme’ hizmetlerimiz sayesinde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ediyoruz. Toplumumuzun da alınan tedbirlere uymaya devam etmesi sayesinde bu zorlu günleri hep birlikte geride bırakacağımızı ümit ediyorum” açıklamasında bulundu.

ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel, “COVID-19 salgını nedeniyle içinden geçtiğimiz bu zorlu günlerde tüm hijyen önlemlerini alarak, çalışanlarımızın emeği ve paydaşlarımızın desteğiyle toplumumuza kesintisiz hizmet vermeye devam ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin en hızlı büyüyen gıda perakende zincirlerinden ŞOK Marketler Tic. A.Ş., 2020 yılı birinci çeyrek finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıkladı. Yapılan açıklamaya göre ŞOK Marketler, 2020 yılının birinci çeyreğinde net satışlarını yüzde 33,1 oranında artırarak 4,7 milyar TL’ye çıkardı. ŞOK Marketler, 2020 yılının birinci çeyreğinde 221 yeni mağaza açarak yatırımlarını sürdürdü. Toplam mağaza sayısını 7 bin 436, toplam çalışan sayısını da 32 bin 37’e çıkaran ŞOK Marketler, 2020 yılının ilk çeyreğinde 5,3 milyon TL net kâr elde etti.

2020 yılı birinci çeyrek rakamlarıyla ilgili açıklama yapan ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel, “Geçen yılı yaklaşık 30 bin istihdamla kapattık. Yılın ilk üç ayında 2 bin 299 kişiye yeni iş imkânı sağladık. Şu anda 32 bin kişiyi aşan büyük bir aileyiz. 2020 yılı içinde toplam 5 bin kişiyi istihdam etmeyi hedefliyoruz. Güçlü finansal yapımız, müşteri odaklı iş stratejimizle 2020 yılının ilk çeyreğinde elde ettiğimiz sonuçlardan dolayı mutluyuz” dedi.

COVID-19 salgınına karşı hem çalışan ve toplum sağlığını korumak, hem de kesintisiz hizmet sorumluluklarını yerine getirmek için her türlü hijyen tedbirini aldıklarını belirten Uğur Demirel, Toplumumuza hizmet eden çalışanlarımızın sağlığı için, Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığımız tarafından yapılan açıklama ve yönlendirmeler doğrultusunda, üzerimize düşen görevleri yerine getiriyoruz. İlk günden itibaren ciddi önlemler aldık ve bu önlemleri uygulamaya devam ediyoruz. Bu vesileyle başta Şok Marketler çalışanları olmak üzere, tüm perakende çalışanlarına, üreticilerimize, tedarik zincirinde rol alan tüm paydaşlarımıza gösterdikleri özveriden ötürü minnetlerimi ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“CepteŞok ile adrese ücretsiz teslimat yaparak kesintisiz hizmete devam ediyoruz”

Günümüzde sosyal mesafenin ve evde kalmanın büyük önem taşıdığını vurgulayan Uğur Demirel, “Bu doğrultuda CepteŞok uygulaması üzerinden adrese teslimat hizmetimizi mart ayında hızla hayata geçirdik. Bu hizmetimizle öncelikle 65 yaş üzerindeki ve evlerinden çıkamayan tüm komşularımıza hizmet götürüyoruz. Komşularımızın ihtiyaçlarını ‘market fiyatlarından’ ve hiçbir ‘ilave taşıma ücreti almadan’ adreslerine teslim ediyoruz. Yine, bankaların ve PTT şubelerinin kısıtlı hizmet verdiği bu dönemde, tüm ŞOK mağazalarımızdan sunduğumuz ’Para Transferi’ ve ‘Fatura Ödeme’ hizmetlerimiz sayesinde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ediyoruz. Toplumumuzun da alınan tedbirlere uymaya devam etmesi sayesinde bu zorlu günleri hep birlikte geride bırakacağımızı ümit ediyorum” açıklamasında bulundu.

ŞOK Marketler 7.215 mağazaya ulaşarak net satışlarını yüzde 33,1 artırdı

06.03.2020 – Türkiye’nin ciro bakımından en hızlı büyüyen gıda perakende zincirlerinden ŞOK Marketler (SOKM), 2019 yılında da büyümeye ve ülke istihdamına katkıda bulunmaya devam etti. 2019 yılında net satışlarını yüzde 33,1 artırarak 16,1 milyar TL’ye çıkardı. ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel, “2019 yılında da başarılı iş sonuçlarına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu başarıda müşteri odaklı yenilikçi iş modelimizin yanı sıra çalışanlarımızın özverili yaklaşımı ve paydaşlarımızın desteği etkili oldu” dedi.

Türkiye’nin en hızlı büyüyen gıda perakende zincirlerinden ŞOK Marketler Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) 2019 yıl sonu finansal sonuçlarını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre ŞOK Marketler, 2019 yılında net satışlarını yüzde 33,1 oranında artırarak 16,1 milyar TL’ye çıkardı. ŞOK Marketler, 2019 yılında 851 yeni mağaza açarak toplam mağaza sayısını 7.215’e yükseltti. Toplam çalışan sayısı 30.000’e yaklaşan ŞOK Marketler’in, 2019 yılında TFRS 16 etkisi hariç Faiz Amortisman Vergi Öncesi Kârı (FAVÖK) yüzde 28,6 oranında artarak 810,1 milyon TL olarak gerçekleşti.

ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel, 2019 yılı rakamlarıyla ilgili değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: “Güçlü finansal yapımız, müşteri odaklı iş stratejimizle 2019 yılında da hedeflerimize ulaşmayı başardık.İstihdama katkıda bulunmaya devam ettik. Çalışan sayısı 30.000’e yaklaşan çok büyük bir aile olarak “ŞOK Ucuz” konseptimizle Türkiye’nin 81 ilinde müşterilerimizin tüm temel ihtiyaçlarını karşılayabileceği, evlerine yakın bir satın alma noktası olmaya devam ediyoruz.”

“Büyüme performansımızı 2020’de de sürdürmeyi hedefliyoruz”

2019 yılında net satışlarını yüzde 33,1 artırdıklarını vurgulayan Uğur Demirel şunları söyledi: “Müşterilerimizin talepleri doğrultusunda öz marka ürün portföyümüzü; Mis, Piyale, Mintax, Evin ve Amigo gibi yıllardır bilinen markalarımızın çatışı altında genişlettik ve 100 yeni öz marka ürünümüzü daha satışa sunduk. Böylece lider ulusal markalarımız ve çok çeşitli öz marka ürüne sahip portföyümüzle müşterilerimizin evlerinin tüm temel ihtiyaçlarını uygun fiyatlarla karşılamayı sürdürüyoruz. Öte yandan meyve ve sebzedeki uzmanlığımızla sürdürdüğümüz doğrudan tedarik yöntemiyle hem çiftçilerimize destek olduk, hem de müşterilerimizi her mevsim uygun fiyatlı, çeşitli ve taze ürünlerle buluşturmaya devam ettik. Daha iyi bir alışveriş deneyimi sunmak için hizmet kapsamımızı genişleterek ŞOK İşlem’i hayata geçirdik. 81 ilde tüketicimize mağazalarımızdan haftanın yedi günü Para Transferi ve Fatura Ödeme yapma olanağı sunduk. Bunların yanı sıra sosyal sorumluluk bilinciyle kadınların istihdama katılımı ve sosyo-ekonomik hayatta güçlenmeleri yolunda çalışmalar yaptık. Sosyal sorumluluk projemiz ‘Ben de Varım’ ile ev hanımlarının el emeğiyle ürettiği bez çantaları mağazalarımızda satışa sunarak onlara gelir kapısı açtık. ŞOK Marketler olarak sürekli gelişim odaklı bakış açımızla 2020 yılında da yeniliklere imza atmayı, büyüme performansımızı sürdürmeyi hedefliyoruz.”.

Şok Marketler’in Mağaza Sayısı 7000’i Geçti, Net Satışları Yüzde 36 Arttı

07.11.2019 – Türkiye’nin ciro bakımından en hızlı büyüyen gıda perakende zincirlerinden Şok Marketler, 2019 yılının ilk dokuz aylık rakamlarını açıkladı. Şok Marketler 2019’un ilk dokuz aylık döneminde net satışlarını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36 artırarak 11,8 milyar TL’ye çıkardı. Şok Marketler bu dönemde 639 yeni mağaza açarak 7.003 mağazaya ulaşırken, yılın ilk dokuz ayında 3 binin üzerinde kişiye istihdam sağladı.

Türkiye’nin ciro bakımından en hızlı büyüyen gıda perakende zincirlerinden Şok Marketler Tic. A.Ş. (SOKM) 2019’un ilk dokuz ayına ilişkin finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP’a) açıkladı. Yapılan açıklamaya göre; Şok Marketler’in 2019’un ilk dokuz aylık döneminde net satışları geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 36 artarak 11,8 milyar TL ‘ye ulaştı.

Aynı dönemde 639 yeni mağaza açan Şok Marketler’in toplam mağaza sayısı 7.003 ‘e yükseldi. Türkiye genelindeki mağaza ağını güçlendirirken, istihdama sağladığı katkıyı da artıran Şok Marketler’in toplam çalışan sayısı 31 bine yaklaştı.

Şok Marketler’in TFRS 16 etkisi hariç faiz amortisman vergi öncesi kârı (FAVÖK) ise bir önceki yılın dokuz aylık dönemine kıyasla yüzde 34 artarak 612 milyon TL’ye yükseldi.

UĞUR DEMİREL: 7.000 mağazaya ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz

Halka arzın üzerinden geçen bir yıllık sürede şirketin gösterdiği güçlü performanstan memnuniyet duyduklarını belirten Şok Marketler CEO’su Uğur Demirel ilk dokuz aylık sonuçlara dair değerlendirmesinde şunları söyledi: “Yılın ilk dokuz ayında 639 mağaza açarak Türkiye genelinde 7.003 mağazaya ulaştık ve gıda perakende sektörünün en hızlı büyüyen şirketlerinden biri olarak Türkiye ekonomisine sağladığımız katkıyı artırmaya devam ettik. Mağaza sayımızla birlikte çalışan sayımız da yükseldi. Bu dönemde ek 3 bin kişiye istihdam olanağı sağladık. Ülkemizin en fazla istihdam sağlayan şirketlerinden biri olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şok Marketler olarak Türkiye’nin 81 ilinde yaygın mağazalarımızla tüm müşterilerimize mutlu bir alışveriş deneyimi yaşatmayı hedefliyoruz. Bu hedefe ancak çalışanlarımıza sürekli yatırım yaparak, onların; donanımlı, işlerine bağlı, yüksek motivasyonlu ve mutlu olmalarına katkıda bulunabilecek uygulamalarla erişebileceğimizin farkındayız. İş modelimizle büyümeye devam ediyor, çalışanlarımızla birlikte güçleniyoruz. Bu kapsamda istihdama katkıda bulunmaya ve çalışanlarımıza yatırım yapmaya devam edeceğiz.”

Şok Marketler, her gün düşük fiyat politikası ile Mis, Piyale, Evin, Amigo gibi uygun fiyatlı ve yüksek kalitedeki öz markaları sayesinde enflasyonla mücadeleye yılın dokuz ayında da devam etti. Meyve ve sebzede uyguladıkları doğrudan tedarik yöntemi sayesinde çiftçiyi de desteklediklerini belirten Uğur Demirel, ‘’Bu yöndeki faaliyetlerimizi ve güçlü büyüme performansımızı gelecek dönemde de sürdürmeyi hedefliyoruz’’ diye konuştu.

Uzmanların ŞOK Marketler 3Ç19 Finansal Sonuçları Analizleri

 

Şok Marketler 2018’in İlk 9 Ayında Yüzde 35 Büyüyerek 8,7 Milyar TL Ciroya Ulaştı

02.11.2018 – “Yeter de Artar” sloganıyla müşterilerinin temel ihtiyaçlarının tamamına yakınını karşılayan gıda perakende zinciri ŞOK Marketler (SOKM), 2018’in ilk 9 aylık sonuçlarını açıkladı. ŞOK Marketler, ilk 9 ayda 270 milyon TL yatırım ile 851 mağaza açarak yaklaşık 3.700 kişiye yeni istihdam sağladı.

Türkiye’nin satış gelirleri bakımından en hızlı büyüyen gıda perakende zincirlerinden biri olan ŞOK Marketler, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) 2018’in üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Açıklamaya göre; ŞOK Marketler, müşterilerinin temel ihtiyaçlarının tamamına yakınını karşılayan ürün çeşitliliğine ilave olarak, her gün düşük fiyat kampanyalarına devam ederek müşteri sayısını artırdı. Bununla birlikte açılan yeni mağazaların da katkısıyla satış gelirleri, yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 37 artarak 3,3 milyar TL ciroya ulaştı. Yılın ilk 9 ayında ise yüzde 35’lik satış artışı ile 8,7 milyar TL ciro elde etti.

ŞOK Marketler, 2018’in ilk 9 aylık döneminde 270 milyon TL yatırım yaparak 851 yeni mağaza açtı ve toplam mağaza sayısını 6.211’e çıkardı ve 3.700 yeni istihdamla toplam çalışan sayısı 28 bine ulaştı.

Aynı zamanda, halka arz gelirlerinin verimli kullanılmasıyla, finansal borçlarındaki azalma ve operasyonel verimlilik sayesinde ŞOK Marketler, 2018’in üçüncü çeyreğinde 11,7 milyon TL net kâr açıkladı. Şirketin ilk 9 aylık dönemindeki net karı ise 121,9 milyon TL olarak gerçekleşti.

ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel, 9 aylık finansal sonuçlarıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Tüketici fiyat enflasyonunu baskılayan, enflasyonla mücadeleye katkı sağlayan fiyat politikamızın olumlu sonuçları bu dönemde daha da çok hissedildi. ŞOK Marketler olarak, müşterilerimize her gün düşük fiyatlı ürünler sunmaya devam ediyoruz. Bu sayede fiyatlarımız, açıklanan enflasyon rakamlarının her zaman altında kalıyor.

Buna ilave olarak;bu dönemde yatırımlarımıza da devam ettik. Yılın ilk 9 ayında 270 milyon TL yatırım yaparak 851 yeni mağaza açtık ve 3.700 kişiye ilave istihdam sağladık. Böylece yaptığımız işin müşterilerimize ve ülke ekonomimize ne kadar büyük bir fayda sağladığını bir kez daha gördük.

Güçlü bir satış büyümesi gösterdiğimiz 9 aylık finansal sonuçlarımızdan memnunuz. Bu performansımızı yılın geri kalan aylarında da devam ettirmeyi hedefliyoruz.”

 

Şok Marketler, 2018’in ilk yarısında toplam satışlarını %34 arttırarak 5,5 milyar TL ciroya ulaştı

10.08.2018 – Türkiye’nin ciro bakımından en hızlı büyüyen gıda perakende zinciri Şok Marketler (SOKM), 2018 ikinci üç aylık sonuçlarını açıkladı. Şirket, halka arzdan elde ettiği gelirler ile borçluluğunu önemli ölçüde düşürerek bilançosunu güçlendirdi.

Türkiye’nin satış gelirleri bakımından en hızlı büyüyen gıda perakende zinciri(*) olan Şok Marketler Tic. A.Ş. Kamuoyu Bilgilendirme Platformu’na (KAP) 2018’in ikinci çeyrek mali tablolarını açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre Şok Marketler, yılın ilk yarısında 632 yeni mağaza açarak yıllık ortalama bin mağaza açma hedefine sağlam adımlarla yaklaştığını gösterdi ve yine aynı dönemde yaklaşık 3 bin kişiye daha istihdam sağlayarak, çalışan sayısını 27 binin üzerine çıkardı.

Buna paralel olarak Şok Marketler 2.çeyrekte net satışlarını yüzde 33 oranında arttırarak 2,9 milyar TL’ye çıkardı ve böylece şirketin ilk yarı yıl toplam satışları yüzde 34’lük artış ile 5,5 milyar TL’ye ulaşmış oldu.

Şirket Faiz Amortisman Vergi Öncesi Kârını (FAVÖK) geçen yılın ikinci çeyreğine göre yüzde 49 oranında arttırarak 138 milyon TL’ye yükseltti ve böylece yılın ilk yarısında FAVÖK’ünü yüzde 46 artırarak 227 milyon TL’ye çıkarmış oldu. Şok Marketler’in, finansal borçlarındaki azalma da halka arz gelirlerinin verimli kullanıldığına ve bilançosunun güçlendiğine işaret ediyor.

Mayıs ayında son 10 yılın en büyük halka arzlarından birini gerçekleştiren Şok Marketler CEO’su Uğur Demirel yarıyıl sonuçlarıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Halka arzımızda yatırımcılarımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. Halka arz sonrası ikinci bilanço dönemimizde çok daha sağlam neticeler ile yatırımcılarımızın karşısına çıktık.

Yılın ilk yarısında 632 mağaza açarak ve mevcut mağazalarımızın satış performansını arttırarak gıda perakende sektörünün en hızlı büyüyen oyuncularından biri olma özelliğini sürdürüyoruz. Bunun yanı sıra aynı dönemde FAVÖK karlılığımızı yüzde 46 arttırarak satış büyümemizin üstünde bir performans gösterdik. Halka arzdan elde ettiğimiz gelirler ile finansal borçluluğumuzu minimize ederek bilançomuzu çok daha güçlü bir hale getirdik.

Önümüzdeki dönemde de bu güçlü performansımızı devam ettirerek hissedarlarımıza ve paydaşlarımıza değer yaratmayı hedefliyoruz.”

(*)Bağımsız özel bir danışmanlık firması olan MK Novo’nun ŞOK Marketler için hazırlamış olduğu rapor verileri baz alınmıştır.

 

ŞOK Marketler Tic. A.Ş. Hakkında:

1995 yılında kurulan ŞOK Marketler Ticaret A.Ş., 2011’in Ağustos ayında Yıldız Holding bünyesine geçmiştir. 2011 yılında 1.200 mağaza ile faaliyet gösteren şirket Mart 2018 itibarıyla Türkiye’nin 81 ilinde yaklaşık 5.500 mağazası, 24 binin üzerinde çalışanı, özgün iş modeli, modern perakendeciliğin gereklerine uygun dijital altyapısı, güçlü ve dinamik insan kaynağı ile müşterilerine hizmet vermektedir. 2016 itibarıyla mağaza konseptini tamamen yenileyen ŞOK Marketler, tüketicilerin temel ihtiyaçlarının tamamına yakınını, bilinen markalı ürünlerle ve uygun fiyatlarla, evlerinin yakınındaki mağazalarında müşterilerine sunmaktadır. Ayrıca, farklı nedenlerle ekonominin dışına çıkmak durumunda kalan Mis, Piyale, Mintax, Amigo, Evin gibi köklü ve bilinirliği yüksek, kaliteli ve uygun fiyatlı, tarihi geçmişi olan özgün markalarını ekonomiye kazandırarak Türkiye’nin bu değerli markalarını müşterilerine piyasanın tanınmış markalı ürünleriyle bir arada sunmaktadır. ŞOK Marketler, mağazalarına giren her bir müşterinin rahat, kaliteli ve hesaplı alışveriş deneyiminden memnun olarak ayrılmasını sağlamak vizyonuyla faaliyetlerini sürdürmektedir. Mayıs 2018’de halka arz edilen Şirket’in hisseleri SOKM koduyla BIST30’da işlem görmektedir.

Şok Market SOKM Hisse Analiz ve Yorumları