Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Kerevitaş’ın ...

Kerevitaş’ın 2022 İlk Çeyrek Cirosu 2,4 milyar TL Oldu

Kerevitaş’ın ilk çeyrek konsolide cirosu yüzde 143’lük rekor artışla 2,4 milyar TL oldu

10.05.2022 – Türkiye’nin taze dondurulmuş gıda, konserve ve margarin pazarının lider şirketi Kerevitaş’ın 2022 yılının ilk çeyrek konsolide cirosu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 143 oranında artarak 2,4 milyar TL oldu. 

 

Türkiye’deki taze dondurulmuş gıda, konserve ve margarin pazarının lider şirketi Kerevitaş, 2022 yılının ilk üç aylık finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıkladı. Kerevitaş’ın 2022 yılı ilk çeyrek konsolide cirosu, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 143 artışla 2,4 milyar TL oldu. İnovasyon ve ürün çeşitliliğindeki gücüyle yurt içi pazarda liderliğini koruyan Kerevitaş, ihracatta da istikrarlı büyümesini yılın ilk çeyreğinde sürdürdü. Kerevitaş’ın yılın ilk üç ayındaki ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 87 artarak 287,8 milyon TL’ye ulaştı.

 

Dondurulmuş gıda ve konserve sektörünün lider markası SuperFresh yenilikçi ürün gamını yeni lansmanlarla büyüterek, tüketicilerine zengin seçenekler sunmaya devam etti. Superfresh, yılın ilk çeyreğinde Pizza Tost Çikolatalı, Pizza King Cheddar Peynirli, Ton Mix Bir Öğün Sağlık Ailesi ve Fırında Mantı ürünlerini ilk kez tüketiciyle buluşturdu. E-ticaret dinamiklerine uygun, restoran keyfini eve taşıyan, pizza patates ve kroketten oluşan “Süper Mix” özel menü ürünüyle ise kanala yenilik getirdi. SuperFresh, ilk çeyrek kapanışında 1,5 puan artışla yüzde 22 ciro payına ulaşarak liderliğini güçlendirdi. Türkiye margarin pazarında yüzde 100 marka bilinirliğine sahip Bizim Yağ ve Teremyağ gibi önemli markalarıyla Besler de yılın ilk üç ayında yüzde 43,7 ciro payı ile pazar liderliğini korudu.

 

Kerevitaş margarin kategorisinde 6 kıtada 50’yi aşkın ülkeye yaptığı ihracatın yanı sıra; yılın ilk üç ayında portföyüne dahil ettiği 4 yeni iş ortağı ve kova formatındaki yeni ürün lansmanlarıyla ihracattaki konumunu ve bölgesel liderliğini güçlendirdi. Özellikle tüketici margarini kategorisinde 30 yılı aşkın süredir bulunduğu Irak, Suriye ve Gürcistan pazarlarında Ona markasıyla; ev dışı tüketim sektöründe ise pastacılık kategorisinde Arnavutluk’ta, catering kategorisinde Irak, Romanya ve Kazakistan’da liderliğini korudu.

 

Şükrü Çin: “Liderliğimizi yurt içi ve yurt dışında sürdürmeye devam edeceğiz”

Kerevitaş CEO’su Şükrü Çin, geçtiğimiz yıl yakaladıkları finansal başarıyı bu yılın ilk çeyrek rakamlarına da taşıdıklarını belirterek şunları söyledi: “Kerevitaş ile 2021 yılını başarılarla geride bıraktık ve aynı sinerjiyle 2022 yılına da güçlü bir başlangıç yaptık. Pazarın beğenisine sunduğumuz yenilikçi ürünlerimizle lider olduğumuz her kategoride ciro payımızı artırdık. 2022 yılının ilk üç ayında konsolide ciromuzu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 143 artırmayı başardık. Bu güçlü başlangıcı 2022 yılının bütününe yayarak, iç ve dış pazarlardaki güçlü pozisyonumuzu korumaya ve büyütmeye devam edeceğiz.”

 

 

Kerevitaş’ın 2021 Yılının İlk Yarısında Konsolide Cirosu 2 Milyar TL’ye Ulaştı

11.08.2021 – Türkiye’nin taze dondurulmuş gıda, konserve ve margarin pazarının lider şirketi Kerevitaş’ın 2021 yılının ilk yarısında konsolide cirosu geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 45,4 oranında artışla 2,010 milyar TL oldu.  

Türkiye’de taze dondurulmuş gıda, konserve ve margarin pazarının lider şirketi Kerevitaş’ın 2021 yılı yarıyıl konsolide cirosu bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 45,4 artışla 2,010 milyar TL oldu. Piyasa değerine göre Yıldız Holding’in halka açık ikinci büyük gıda şirketi olan Kerevitaş’ın Dondurulmuş Gıda ve Konserve İş Birimi’nde ciro yüzde 27,5 artışla 551 milyon TL olarak gerçekleşirken; Yağ İş Birimi’nde ise ciro yüzde 54,2 artışla 1,489 milyar TL oldu. Ar-Ge ve inovasyona yaptığı yatırımlarla pazar payını sürekli artıran Kerevitaş, yurt içinde olduğu kadar ihracat pazarlarında da büyümesini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 80,6 oranında artışla sürdürdü.

Dondurulmuş gıda ve konserve sektörünün lider markası SuperFresh, yenilikçi ürün lansmanlarıyla büyüme stratejisini sürdürerek pazardaki liderliğini güçlendirdi. Yılın ilk altı ayında Cheddar Peynirli Pizza Tost, Özel Taşfırın Hamurlu Dört Peynirli Pizza, ince kesimli patatesler, Et Döner Patates ve Sandviç Ekmeği başta olmak üzere toplam 14 yeni ürünü tüketicilerin beğenisine sundu. Türkiye margarin sektörünün açık ara pazar lideri olan Besler ise 17 milyon haneye ulaşan yüksek penetrasyonu, yüzde 100 marka bilinirliğine sahip Bizim Yağ ve Teremyağ gibi markalarıyla yılın ilk yarısında yüzde 54 oranındaki güçlü ciro payını korudu.

Şükrü Çin: “2021 yılında inovasyonla pazar liderliğimizi sürdüreceğiz”  

Kerevitaş CEO’su Şükrü Çin; inovasyon ve Ar-Ge yatırımlarının şirketin büyümesinde belirleyici olduğunu belirterek şirketin ilk altı aylık finansal sonuçlarıyla ilgili şunları söyledi: “2021 yılının ilk yarısında şirketimizin cirosunu artırmaya devam ederek pazardaki güçlü konumumuzu koruduk ve özellikle ihracat pazarlarında büyümemizi sürdürdük. Salgın dönemiyle birlikte pazarın değişen ihtiyaçları ve müşterilerin beklentilerini yakından takip ederek yılın ilk altı ayında yenilikçi ürün lansmanlarına devam ettik. Kerevitaş olarak inovasyona ve Ar-Ge’ye sürekli yatırım yapmaya devam ederken dondurulmuş gıda, konserve ve margarin pazarındaki lider konumumuzu sürdüreceğiz.”

Kerevitaş 2Ç21 Değerlendirmeleri, KERVT Hisse Analiz ve Yorumları

 

Kerevitaş’ın 2020 Konsolide Cirosu 3 Milyar TL’yi Aştı

11.03.2021 – Dondurulmuş gıda ve yağ sektörlerinde pazar lideri Kerevitaş, 2020 yılında konsolide cirosunu yüzde 22,6 oranında artırarak 3 milyar TL’ye yükseltti. 

Türkiye’nin taze dondurulmuş gıda ve margarin pazarının lider şirketi Kerevitaş, 2020 yılı finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıkladı. Kerevitaş, konsolide cirosunu bir önceki yıla göre yüzde 22,6 oranında artırarak 3,056 milyar TL’ye yükseltti. Şirketin konsolide brüt kârı  746 milyon TL’ye ulaşırken, FAVÖK de 468,7 milyon TL oldu.

İnovasyona verdiği önem doğrultusunda 2020 yılında lezzetli, pratik ve yenilikçi ürünler geliştiren Kerevitaş, faaliyet gösterdiği ülkelerde tüketicilerin ihtiyaçlarına inovatif çözümler sundu ve bölgesel liderliğini güçlendirdi. Dondurulmuş Gıda ve Konserve’de 21 kategori, Yağ iş alanında ise 59 markayla liderliğini devam ettirirken, Ar-Ge çalışmalarıyla toplam 67 ürün geliştirme projesini başarıyla tamamladı. Ar-Ge ve inovasyon projelerinden elde edilen cironun geçen seneye oranla yüzde 30 artması, Kerevitaş’ın doğru yatırımlar ve fikirlerle yola devam ettiğinin en önemli göstergesi oldu.

SuperFresh yenilikçi ürünlerle büyüme stratejisini sürdürdü 

Kerevitaş, dondurulmuş gıda sektörünün lideri SuperFresh markasıyla 2020 yılında da büyümeye devam etti ve perakendede yüzde 60’lık ciro artışıyla dondurulmuş gıda pazarının üzerinde bir performans gösterdi. 2020 yılında yaklaşık 1,1 milyon yeni haneye giren SuperFresh, pazar payını 1,2 puan artırarak yüzde 21,5 ciro payıyla dondurulmuş gıda sektöründeki liderliğini güçlendirdi. Markalı pazarda ise yüzde 50 payla açık ara lider konumunu korudu. SuperFresh, 2020 yılında 7/24 Fırından Simit, Poğaça ve Ekmek ailesiyle “Donuk Fırıncılık”, Fırında Köfte Patates ile “Hazır Yemek” ve Et & Piliç Döner Patates ürünleriyle “Isıt Ye” kategorilerine giriş yaparak tüketicileriyle buluştu.

Yağ pazarında açık ara liderlik

Besler de lider olduğu tüketici margarini pazarında 2020 yılında ciro payını bir önceki yıla göre 2 puan daha artırarak yüzde 56’ya yükseltti. Böylece en yakın rakibiyle arasındaki pazar payı farkını 33 puana çıkarmış oldu. Yüksek hane penetrasyonuna sahip ürünleriyle 2020 yılında 17 milyon haneye ulaşan Besler, pazarın en büyük markası Bizim Yağ ile paket margarinde yüzde 40 ciro payına ulaşarak liderliğini pekiştirirken, pazarın en yenilikçi markası Teremyağ ile kâse margarin pazarında yüzde 48 ciro payı elde etti. Her iki marka da bilinirliğini yüzde 100 seviyesinde korumayı sürdürdü.

Şükrü Çin: “Liderliğimizi 2020 yılında da güçlü bir şekilde devam ettirdik” 

Kerevitaş ve Yağ İş Birimi CEO’su Şükrü Çin, 2020 finansal sonuçlarını şu sözlerle değerlendirdi: “Dondurulmuş gıda ve margarin pazarındaki liderliğimizi 2020 yılında da güçlü bir şekilde devam ettirdik. SuperFresh’te geçen yıl piyasaya sunduğumuz inovatif ürünler tüketicilerimizden büyük beğeni gördü ve yaklaşık 1,1 milyon yeni haneye girme başarısı göstererek pazardaki lider konumumuzu pekiştirdik. Yağ İş Birimi’nde ise ürünlerimizle 17 milyon haneye ulaşırken, lider markalarımız Bizim Yağ ve Teremyağ’ın pazar payını istikrarlı bir şekilde artırmayı başardık. 2021 yılında da sürdürülebilirlik ve verimlilik esasıyla, çevik ve esnek yapımızdan ve tüm paydaşlarımızın değerli destek ve katkılarından aldığımız güçle çalışmaya devam ediyoruz.”

Kerevitaş’ın Konsolide Cirosu Yılın İlk Yarısında Yaklaşık 1,4 Milyar TL Oldu

10.08.2021 – Türkiye’nin taze dondurulmuş gıda ve margarin pazarının lider şirketi Kerevitaş’ın 2020 yılının ilk altı ayında konsolide cirosu, geçen yılın aynı dönemine göreyüzde 7,9 oranında artışla 1.382,3 milyon TL olarak gerçekleşti. 

08.08.2020 – YILDIZ Holding bünyesinde faaliyet gösteren, Türkiye’nin taze dondurulmuş gıda ve margarin pazarının lider şirketi Kerevitaş, 2020 yılının ikinci çeyrek finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıkladı. Buna göre, şirketin konsolide cirosu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,9 oranında artarak 1.382,3 milyon TL olarak gerçekleşti. Konsolide brüt kâr 327,4 milyon TL’ye yükselirken, FAVÖK ise 195,2 milyon TL oldu.

Superfresh yılın ilk yarısında yeni ürünlerin desteğiyle pazar payını yükseltti

Kerevitaş’ın markalarından, dondurulmuş gıda sektörünün lider markası SuperFresh, yılın ilk yarısında inovatif ürünleriyle büyüme stratejisini sürdürdü ve pazar payını üç puan artırdı. Unlu ürünler segmentinde Türkiye’de ilk ‘Taş Fırın Pizza’ ve ‘Tava Böreği’ alternatiflerini tüketicinin beğenisine sunan SuperFresh’in, tost makinesinde pişen inovatif ürünü Pizza Tost, yerel lezzetlerde Talaş Böreği, tatlı segmentinde ‘Çikolatalı Pasta’ ve dünya mutfağından ‘Falafel’ ürünleriyle öne çıktı. Dondurulmuş sebze segmentinde ise brokoli, brüksel lahanası, karnabahar ve kış türlüsü lansmanları gerçekleştirildi.

Besler son üç yılın en yüksek pazar payına ulaştı

Sektörünün açık ara lider firması olan Besler, ikinci çeyrekte Türkiye’de toplam pazarda yüzde 57, markalı ürünler pazarında yüzde 67 ciro payıyla son üç yılın en yüksek pazar payına ulaştı. Pazar, geçen yılın aynı dönemine göre ciroda yüzde 29 büyürken, Besler yüzde 33 büyüme oranıyla başarılı bir performans gösterdi. Besler’in bu dönemde elde ettiği bu başarının itici gücü, Bizim Yağ ve Teremyağ’ın yüksek performansı oldu. Toplam pazarda ve paket pazarında lider olan Bizim Yağ, bir önceki döneme göre cirodaki payını yüzde 42’ye yükseltirken, kâse margarin pazarının lideri Teremyağ ise ciroda yüzde 49,3’lük paya ulaştı.

Şükrü Çin: “İnovatif ürünlerimiz ve geniş portföyümüzle pazar liderliğimizi koruyoruz”

Kerevitaş ve Yağ İş Birimi CEO’su Şükrü Çin, ilk altı aylık performansa ilişkin şunları söyledi: “Pandemi etkilerinin yoğun olarak görüldüğü dönemde, üretim, satış ve dağıtım faaliyetlerimize kesintisiz şekilde devam ettik. Yine bu dönemde ev dışı tüketim ve ihracat pazarlarında konsolide olarak yaşanan ciddi düşüşlere rağmen geçen senenin aynı dönemine göre büyüme elde etmeyi başardık. Özellikle tüketicilerimizin beğenisine sunduğumuz inovatif ürünlerimiz ve markalarımızla pazar liderliğimizi korumayı sürdürdük. Bunların yanı sıra Covid-19 tedbirleri kapsamında alınması gereken tüm önlemleri eksiksiz bir şekilde yerine getirmemiz sayesinde, Kerevitaş ve Besler fabrikalarımız, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından ‘TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ne layık görüldü. Böylece hijyen konusundaki güvenilirliğimizi de bir kez daha kanıtlamış olduk.”

 

Kerevitaş Birinci Çeyrekte Konsolide Cirosunu Yüzde 13 Artırdı

06.05.2020 – Türkiye’nin dondurulmuş gıda ve margarin pazarının lider şirketi Kerevitaş, 2020 yılının ilk çeyrek finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na açıkladı. Buna göre, şirketin birinci çeyrekte konsolide cirosu yüzde 13 oranında artışla 692 milyon TL olarak gerçekleşti. Konsolide brüt kar 160,3 milyon TL’ye yükselirken, FAVÖK ise 97,1 milyon TL oldu. 

Kerevitaş, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada, 2020 yılının ilk çeyreğinde konsolidede 692 milyon TL’lik ciroya ulaştığını duyurdu. Piyasa değerine göre Yıldız Holding’in halka açık ikinci büyük gıda şirketi olan Kerevitaş’ın FAVÖK’ü 97,1 milyon TL olurken; FAVÖK marjı yüzde 14 olarak gerçekleşti.

Kerevitaş’ın, Dondurulmuş Gıda ve Konserve İş Birimi’nde ciro yüzde 13,8 artışla 206,7 milyon TL olarak gerçekleşirken; Yağ İş Biriminde ciro yüzde 13,2 artışla 493,6 milyon TL oldu.

Kerevitaş Gıda Sanayi Ticaret A.Ş. Hakkında:

1970 yılında kurulan, Türkiye’de perakende dondurulmuş gıda sektörünün ilk şirketi olan Kerevitaş Gıda Sanayi, SuperFresh markasıyla ev dışı tüketim ve perakende kanalında toplam 550’ye yakın ürünle dondurulmuş gıda pazarının en zengin ürün gamına sahip şirketidir. Ton balığı ve konserve üretimi de yapan ve sektörün büyük oyuncularından olan Kerevitaş, 2017 yılında yağ pazarında Bizim Yağ, Teremyağ, Luna, Ona gibi tanınmış markalara üretim yapan Marsa’yı da bünyesinde bulunduran pazar lideri Besler’i bünyesine kattı. Kerevitaş, Yıldız Holding bünyesindeki ikinci büyük gıda şirketidir.

 

Kerevitaş 2019 Yılında 2,5 Milyar TL Ciroya Ulaştı

  • Türkiye’nin dondurulmuş gıda ve margarin pazarının lider şirketi Kerevitaş, 2019 yılı finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformuna açıkladı. Buna göre, şirketin 2019 yılı konsolide cirosu, %3 oranında artışla 2,5 milyar TL olarak gerçekleşti. FAVÖK ise 379,3 milyon TL oldu. UFRS16 hariç olarak 2018 yılı ile kıyaslandığında, FAVÖK’te %9,8 artış gerçekleşti.
  • Yıldız Holding’in halka açık ikinci büyük gıda şirketi olan Kerevitaş’ın, Dondurulmuş Gıda ve Konserve İş Birimi’nin FAVÖK marjı %18,9 olarak gerçekleşirken Yağ İş Biriminin FAVÖK marjı %13,5 oldu.

04.03.2020 – Kerevitaş Gıda Sanayi, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada, 2019 yılında konsolidede 2,5 milyar TL’lik ciroya ulaştığını duyurdu. Piyasa değerine göre Yıldız Holding’in halka açık ikinci büyük gıda şirketi olan Kerevitaş’ın geçtiğimiz yıl 343,6 milyon TL olan FAVÖK’ü 379,3 milyon TL’ye çıkarken; FAVÖK marjı %15,2 olarak gerçekleşti. Bu sonuçlarla konsolide FAVÖK marjındaki iyileşme 100 baz puan oldu.

Kerevitaş’ın, Dondurulmuş Gıda ve Konserve İş Birimi’nde 2019’da FAVÖK marjı %18,9 olarak gerçekleşirken, Yağ İş Biriminin FAVÖK marjı %13,5 oldu. Bu sonuçlarla Dondurulmuş Gıda ve Konserve İş Birimi’nin FAVÖK marjındaki iyileşme 340 baz puan olurken, Yağ İş Biriminin FAVÖK marjı geçen sene ile aynı kaldı.

Satış kanalının ve ürün portföyünün maliyet ve fiyat dengesinin doğru yönetilmesi karlılığa katkı sağladı

2019 yılında satış kanalının, ürün portföyünün maliyet ve fiyat dengesinin doğru yönetilmesi sonucu satış hasılatı artışının üzerinde faaliyet kârı büyümesi ve kâr marjı artışları gerçekleştirildi. Gerek yağ gerekse dondurulmuş gıda ve konserve iş biriminde sunulan yenilikler müşterilerin beğenisini kazanarak hane penetrasyonunu artırdı; SuperFresh, Bizimyağ ve Teremyağ olmak üzere ana markaların liderliğini pekiştirdi. Kerevitaş dondurulmuş gıda kategorisinde %56, yağ grubunda ise markalı pazarda %66 pazar payıyla yılı güçlü pazar lideri olarak kapattı.

Kerevitaş ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı

20.08.2019 – Yıldız Holding’in Borsa İstanbul’a kote ikinci büyük gıda firması olan Kerevitaş, 2019’un ilk yarısında, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 47,2’lik artışla 198,3 milyon TL’lik konsolide FAVÖK (Faiz Amortisman Vergi Öncesi Kârı) elde etti.

Türkiye’de dondurulmuş gıda ve margarin pazarının lider şirketi olan Kerevitaş Gıda Sanayi, yılın ikinci çeyrek finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda duyurdu. Şirketin 2019’un ilk yarısındaki konsolide FAVÖK’ü, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 47,2 oranında artarak 198,3 milyon TL’ye ulaştı. Dondurulmuş Gıda ve Konserve İş Birimi 74,8 milyon TL FAVÖK elde ederken; Yağ İş Biriminin FAVÖK’ü ise 123,5 milyon TL oldu. Kerevitaş, 2019 yılının ilk yarısında, konsolidede 180,1 milyon TL ihracat ve 1 milyar 281 milyon TL’lik ciro gerçekleştirdi.

Kerevitaş ihracatın desteğiyle 2019 yılının ikinci çeyreğinde büyümesini devam ettirirken, iç piyasada pazar liderliğini korudu. Bugün 2 bini aşan çalışanıyla, 6 kıtada, 70’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Kerevitaş, mevcut pazarlarda markalarının pazar payını büyütürken; 2019 yılında ihracatta ve cirodaki artışını sürdürmeyi hedefliyor.

 

Kerevitaş birinci çeyrek sonuçlarını açıkladı

10.05.2019 – Yıldız Holding’in Borsa İstanbul’a kote ikinci büyük gıda firması olan Kerevitaş, 2019 yılı ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı. Kerevitaş’ın ilk çeyrek konsolide FAVÖK’ü geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 55,6’lık artışla, toplamda 101,4 milyon TL oldu. Dondurulmuş Gıda ve Konserve İş Birimi 34,7 milyon TL FAVÖK elde ederken; Yağ İş Biriminin FAVÖK’ü ise 66,7 milyon TL oldu.

Türkiye’de dondurulmuş gıda ve margarin pazarının lider şirketi olan Kerevitaş Gıda Sanayi, yılın birinci çeyrek finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformunda duyurdu. Şirketin FAVÖK’ü, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 55,6 oranında arttı ve 2018’in ilk çeyreğinde 65,2 milyon TL olan FAVÖK bu yılın aynı döneminde 101,4 milyon TL’ye ulaştı. Kerevitaş, 2019 yılının ilk çeyreğinde, 85,9 milyon TL ihracat ve 612,6 milyon TL’lik ciro gerçekleştirdi.

Kerevitaş ihracatın desteğiyle 2019 yılının ilk çeyreğinde büyümesini devam ettirirken, iç piyasada pazar liderliğini korudu. Bugün 2 bin 100’ü aşan çalışanıyla, 6 kıtada, 70’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Kerevitaş, mevcut pazarlarda markalarının pazar payını büyütürken; 2019 yılında ihracatta ve cirodaki artışını sürdürmeyi hedefliyor.

 

Kerevitaş 2018’de İhracatla Büyüdü

05.03.2019 – Türkiye’nin dondurulmuş gıda ve margarin pazarının lider şirketi Kerevitaş, 2018 yılı finansal sonuçlarını Kamu Aydınlatma Platformuna açıkladı. Buna göre, şirketin 2018 yılı cirosu, 2,4 milyar TL olarak gerçekleşti. FAVÖK ise 2017’yle kıyaslandığında yüzde 85,2 oranında arttı ve elde edilen FAVÖK geliri 343,6 milyon TL oldu. Kerevitaş’ın brüt karı ise 2017 yılına göre yüzde 36,1 oranında artarak 562,9 milyon TL olarak gerçekleşti.

Yıldız Holding çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Kerevitaş’ın, Dondurulmuş Gıda ve Konserve İş Birimi’nin, FAVÖK’ü yüzde 6,4’den yüzde 15,5’e yükseldi. Yağ İş Biriminin FAVÖK yüzdesi ise 8,1’den yüzde 13,4’e çıktı. 2018 yılında ihracat gelirlerinde yaşanan artış Kerevitaş’ın büyümesine önemli bir katkı sağladı. Odaklanılan pazarlarda şirket bünyesindeki markaların pazar payı büyürken; yeni pazarlara giriş yapmanın da yolu açıldı. Özellikle Ortadoğu pazarına hem margarin hem de dondurulmuş gıda ve konserve ihraç eden Kerevitaş, yeni ürünleriyle ihracatta geçen seneye oranla yüzde 20’nin üzerinde önemli bir ivme yakaladı. 2018 yılında SuperFresh’in aldığı Turquality desteğinin de etkisiyle, ihracatta ve kârlılıkta yakalanan artışın devam ettirilmesi hedefleniyor.

Kerevitaş Gıda Sanayi, 2018 yılı finansal sonuçlarına göre, 2,4 milyar TL’lik ciroya ulaştığını Kamu Aydınlatma Platformuna duyurdu. Borsa İstanbul’a kote, piyasa değerine göre en büyük üç gıda kurumu arasında yer alan şirketin 2017 yılında 185,5 milyon TL olan FAVÖK’ü 343,6 milyon TL’ye çıkarken; brüt karı ise 2017 yılına göre yüzde 36,1 artış göstererek 562,9 milyon TL olarak gerçekleşti. Kerevitaş’ın, Dondurulmuş Gıda ve Konserve İş Birimi’nde 2018’de FAVÖK yüzdesi 6,4’den 15,5’e yükseldi. Dondurulmuş gıda iş kolunda net ciro geçen yıla göre yüzde 15,6 arttı. Brüt kâr ise 218,9 milyon TL olarak gerçekleşti.

Yağ iş kolunda ise FAVÖK marjı geçen seneye göre yüzde 8,1’den yüzde 13,4’e ulaştı. Brüt kârı ise yüzde 31’lik bir artışla 344,1 milyon TL olarak gerçekleşti. İhracat büyümeye katkı sağladı Kerevitaş’ın 2018 yılında gerçekleştirdiği ihracat büyümesine katkı sağlarken, şirket 2018 yılı boyunca hem dondurulmuş gıdada hem de margarinde güçlü pazar liderliğini korudu.

Bugün 2 bin 200’ü aşan çalışanıyla, 6 kıtada, 70’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Kerevitaş, odaklanılan pazarlarda markaların pazar payını büyütürken; yeni pazarlara açılma konusunda da önemli adımlar attı. Özellikle Ortadoğu pazarına hem margarin hem de dondurulmuş gıda ve konserve ihraç eden Kerevitaş, yeni ürünleriyle geçtiğimiz yıla oranla ihracatta yüzde 20’nin üzerinde önemli bir ivme yakaladı. SuperFresh’in aldığı Turquality desteğiyle, ihracatta ve kârlılıkta yakalanan artışın 2019 yılında da devam etmesi hedefleniyor.

Kerevitaş Üçüncü Çeyrek Sonuçlarını Açıkladı

09.11.2018

Borsa İstanbul’a kote en büyük ikinci gıda şirketi olan Kerevitaş, 2018 yılının üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Kerevitaş, Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada 2018 yılının üçüncü çeyreğinde 539 milyon TL’lik ciro gerçekleştirdi, Kerevitaş, 2018’in ilk dokuz ayında ise cirosunu geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 10 oranında artırarak 1.8 milyar TL’ye yükselttiğini duyurdu.

Yıldız Holding çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Kerevitaş’ın, Dondurulmuş Gıda ve Konserve İş Birimi 2018 yılının ilk dokuz ayında geçen seneye göre %161 artışla 73 milyon TL FAVÖK elde ederken; Yağ İş Birimi ise %68 artışla 171 milyon TL FAVÖK elde etti. Bu sonuçlara göre şirketin toplam FAVÖK değeri ise yılın ilk dokuz ayında geçtiğimiz yıl aynı döneme göre %88 artış ile 244 milyon TL’ye ulaştı.

Türkiye’de dondurulmuş gıda ve margarin pazarının lider şirketi olan Kerevitaş Gıda Sanayi, 2018 yılının üçüncü çeyreği itibariyle 539 milyon TL’lik ciro gerçekleştirdi. Kerevitaş, yılın ilk dokuz ayı itibarıyla cirosunu yaklaşık yüzde 10 oranında artırarak 1.8 milyar TL’ye yükseltti.

Şirketin 2018 yılı başından bu yana süren operasyonel karlılıktaki artış trendi son çeyrekte de devam etti.2017’nin ilk 9 ayında 130 milyon TL olan FAVÖK bu yılın aynı döneminde 244 milyon TL’ye ulaştı.

“Sonuçlardan memnunuz”

Kerevitaş Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Aldemir, üçüncü çeyrek bilanço sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada “Özellikle maliyet kalemlerindeki ani yükselişlere rağmen, satış gelirindeki çift haneli büyümemizi sürdürdük. Yönetim takımlarımızın isabetli kanal-kategori stratejileri satış gelirindeki büyümeyi sağlarken, Kerevitaş’ın Besler’i satın almasının yarattığı sinerji, maliyet tasarrufları ve operasyonel verimlilikler sayesinde faaliyet karında sene başından bu yana sürekli bir artış yakalandı. İş yapış şeklimizde hızlı değişen piyasa hareketlerine cevap verecek esnekliği gösterdiğimiz bir dönem oldu. Ayrıca bu dönemde ekonomik gelişmeler ışığında ilave sermaye ihtiyacı oluşturmamak ve risk-teminat dengesini korumak adına gereken tüm önlemleri almaya çalıştık. Değişmeyen ilkemiz ise tüketicilerimize ve müşterilerimize yakın durarak değişen ihtiyaçlara yüksek kaliteli ürünlerimizle cevap vermek oldu. Sonuçlardan ve yakalanan ivmeden memnunuz” dedi.

“Pazar liderliğimizi ve ihracatımızı sürdüreceğiz”

Hem dondurulmuş gıdada hem de margarinde güçlü pazar liderliğine de vurgu yapan Aldemir, “2 bin 500’ü aşan çalışanımızla, 6 kıtada, 70 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Dondurulmuş gıda, toplam gıda perakendesinin 10 puan üzerine çıkarak en hızlı büyüyen kategoriler arasında yer alırken bu pazarda yüzde 56’lık paya ulaştık. Marka bilinirliğinde iç piyasada ve ihracat pazarlarındaki gücümüzü her geçen gün artırıyoruz” dedi.

Geçtiğimiz yıl Besler’in satın alınmasıyla dağıtım kanalı ve yeni pazarlara ulaşma sürecinde üçüncü çeyrek itibariyle önemli adımlar attıklarını kaydeden Aldemir, iç piyasada yağ grubunun yüzde 65 ile pazar lideri olduğu bilgisini de verdi.

Kerevitaş İkinci Çeyrek Sonuçlarını Açıkladı

  • Borsa İstanbul’a kote en büyük ikinci gıda şirketi olan Kerevitaş, 2018 yılının 2. çeyrek bilanço sonuçlarını açıkladı. Kerevitaş Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, 2018’in ilk altı ayında 134.8 milyon TL’lik FAVÖK (Faiz Amortisman Vergi Öncesi Kârı) elde ederek, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 75 artış sağladığını duyurdu.
  • Yıldız Holding çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Kerevitaş’ın, Dondurulmuş Gıda ve Konserve İş Birimi 2018 yılının ilk yarısında geçen seneye göre %189 artışla 35.8 milyon TL FAVÖK elde ederken; Yağ İş Birimi ise %53 artışla 99 milyon TL FAVÖK elde etti. Böylelikle konsolide FAVÖK 2018’in ilk yarısında 134.8 milyon TL’ye ulaştı.
  • Kerevitaş Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Aldemir, 2. çeyrek bilanço sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada,
    • “İkinci çeyrek ve ilk 6 aylık finansal sonuçlara baktığımızda Kerevitaş olarak satış kanalının ve ürün portföyünün, maliyet ve fiyat dengesinin doğru yönetilmesi sonucu satış hasılatımızın çok üzerinde faaliyet karı büyümesi ve kar marjı artışları gerçekleştirdik.
    • Gerek yağ gerekse dondurulmuş gıda ve konservede sunduğumuz yenilikler müşterilerimiz tarafından beğenildi, hane penetrasyonumuz arttı; bu da Superfresh, Bizimyağ ve Teremyağ gibi ana markaların liderliğini pekiştirdi.
    • İhracat gelirlerindeki artış tüm kategorilerde yurtiçi satış gelirlerindeki büyümenin üstünde seyretti. Ekiplerimiz odaklandığımız pazarlarda markalarımızı büyütürken yeni pazarlara açılma yolunda da önemli adımlar attı. Ayrıca turizm sektöründe yaşanan büyüme iş sonuçlarımıza olumlu katkı sağladı.”, dedi

Türkiye’de dondurulmuş gıda ve margarin pazarının lider şirketi olan Kerevitaş Gıda Sanayi, ikinci çeyrek sonu itibarıyla geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 6’lık artışla cirosunu 1.264 milyon TL’ye yükseltti. Kerevitaş’ın Faiz Amortisman Vergi Öncesi Kârı (FAVÖK) ise 2018 yılının ilk yarısında 134.8 milyon TL olarak gerçekleşti. Etkin maliyet ve gider yönetimi ile geçen yılın ilk 6 ayına göre yıllık 4 puanın üzerinde iyileşme sağlanan FAVÖK marjı ise yüzde 10.7’ye ulaştı.

ALDEMİR: YAKALADIĞIMIZ BÜYÜMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ

Kerevitaş Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Aldemir, 2. çeyrek bilanço sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada “İkinci çeyrek ve ilk 6 aylık finansal sonuçlara baktığımızda Kerevitaş olarak satış kanalının ve ürün portföyünün maliyet ve fiyat dengesinin doğru yönetilmesi sonucu satış hasılatımızın çok üzerinde faaliyet karı büyümesi ve kar marjı artışları gerçekleştirdik. Gerek yağ gerekse dondurulmuş gıda ve konserve iş biriminde sunduğumuz yenilikler müşterilerimiz tarafından beğenildi, hane penetrasyonumuz arttı; bu da Superfresh, Bizimyağ ve Teremyağ olmak üzere ana markaların liderliğini pekiştirdi. Margarin pazarında da uzun bir aradan sonra ilk altı ayda pazar büyüdü; biz de pazarın üstünde performans göstererek liderliğimizi pekiştirdik. Kerevitaş olarak yakaladığımız büyümeyi sürdüreceğiz.”, dedi.

6 KITADA 70’DEN FAZLA ÜLKEYE İHRACAT

2018 yılı itibarıyla ihracattaki başarıların da altını çizen Aldemir, 2018’in ilk yarısında 181 milyon TL’ye yakın ihracat yaptıklarını; bu oranla geçtiğimiz yıla göre yüzde 55’lik artış yakaladıklarını hatırlattı. Geçtiğimiz yıl Besler’in satın alınmasıyla hem dağıtım zincirinde hem de üretimde iyileştirmeler yapıldığını kaydeden Aldemir, bu satın almayla yeni pazarlara yaptıkları ihracatın da arttığını dile getirdi.

Aldemir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kerevitaş olarak 6 kıtada 70’den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz.İhracat gelirlerindeki artış tüm kategorilerde yurtiçi satış gelirlerindeki büyümenin üstünde seyretti. Ekiplerimiz odaklandığımız pazarlarda markalarımızı büyütürken yeni pazarlara açılma yolunda da önemli adımlar attı. Özellikle Ortadoğu pazarına hem margarin, hem de dondurulmuş gıda ve konserve alanında sunduğumuz yeni ürünlerle ihracatta geçen seneye oranla yüzde 50’nin üzerinde önemli bir ivme yakaladık. İhracatta yakaladığımız artışı her geçen yıl sürdürmeyi ve kârlılığımıza pozitif etkisini artırmayı amaçlıyoruz. Ayrıca turizm sektöründe yaşanan büyüme iş sonuçlarımıza olumlu katkı sağladı.”