Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Clariant&#821...

Clariant’tan Hayvancılık Sektörüne Yönelik Yeni Lazer İşaretleme Sistemi

  • Sektörün global liderleri, TPU kulak küpelerini geliştirmek için iş birliği yapıyor
  • Yüksek kontrastlı ve yüksek hızlı işaretleme sistemi, pazarın ihtiyaçlarını karşılıyor

12.02.2020 – Clariant, büyükbaş ve diğer hayvanları tanımlamak için kullanılan termoplastik üretan (TPU) kulak küpelerinin kalıplanması ve lazerle işaretlenmesi için antimon trioksit içermeyen yeni bir sistemi piyasaya sürüyor.

Dünyanın önde gelen lazer teknolojisi şirketlerinden biri olan Coherent, Inc. ile iş birliği yapan Clariant, kulak küpelerini kalıplamak için yaygın olarak kullanılan TPU’ya eklendiğinde, polimeri Coherent lazer işaretleyicilerin yakın kızılötesi lazer ışığına daha duyarlı hale getiren bir katkı masterbatch’i geliştirdi. Söz konusu masterbatch bunu, TPU’nun lazerle işaretlenmesini kolaylaştırmak için en yaygın kullanılan madde olan antimon trioksit (ATO) olmadan yapıyor.

Clariant’ın katkı masterbatch’i, ECHA (Avrupa Kimya Ajansı) tarafından Carc. 2, H351 (solunduğunda kansere neden olduğundan şüphelenilen) kategorisinde sınıflandırılan ATO yerine başka bir kimyasalla birlikte özel bir güçlendirici madde kullanıyor. Tescilli çözüm şu anda patent onayı bekliyor.

Clariant küpe sistemi, ATO katkı maddeleri içeren küpelerin işaretlenme hızlarına eş değer işaretleme hızlarında yüksek kontrastlı görüntüler üretiyor. Böylece kulak küpesi üretimi kolay ve sürdürülebilir bir hale geliyor. Coherent PowerLine F 100 W hava soğutmalı lazer işaretleyici ise asıl işaretlemeyi gerçekleştiriyor. PowerLine F Serisi lazer alt sistemleri, fiber lazer teknolojisini ışın işleme ve yazılım özellikleriyle birleştirerek yüksek hız, hassasiyet, esneklik ve kullanıcı dostu olma gibi avantajlar sunuyor.

Baskıyla karşılaştırıldığında lazer işaretleme, büyükbaş küpelerinde barkodlar, metin ve diğer tanımlayıcı işaretler oluşturmak için üstün nitelikli bir süreç. Buna ek olarak, modifiye edilmemiş TPU esasen yakın kızılötesi lazer ışığında şeffaf görünüyor. Böylece lazer işaretleme yapmak için gereken karbonizasyon ve/veya köpüklenme reaksiyonu meydana gelmiyor. Clariant’ın ham polimere % 2-4 oranında dozaj için konsantre bir masterbatch olarak temin edilen yeni katkı maddesi, lazerin çözücüler veya yağlar tarafından çıkarılamayan veya çözülemeyen, kolayca okunabilir, taranabilir ve kalıcı lazer işaretleri oluşturmasına yardımcı oluyor.

Küpeler, her gün dünyanın dört bir yanında kullanılıyor. Avrupa Birliği’nde tüm büyükbaş hayvanların bilgisayarlı konum takibini sağlamak için her iki kulakta da resmi kulak küpesi olması gerekiyor. Genellikle büyük olan bu küpeler çok fazla bilgi barındırıyor. Bu nedenle, Clariant katkı maddesinin lazerin yüksek kaliteli görüntüleri hızlı bir şekilde oluşturmasına olanak tanıması önemli. Takip bilgilerinin toplanmasını kolaylaştırmak için küpelerde lazer işaretleri ve RFID özellikleri birlikte kullanılabiliyor.

Clariant, başta polietilen (LDPE, LLDPE) olmak üzere esnek ambalaj filmlerinin işaretlenmesi amacıyla geliştirilmiş, lazer dostu katkı maddesi paketlerinin yanı sıra bireyselleştirilmiş tanımlama gerektiren tıbbi ve otomotiv bileşenleriyle biliniyor ve itibar görüyor. Coherent ise geniş çaplı ticari, endüstriyel ve bilimsel uygulamalar için kapsamlı bir lazer, lazer alt sistemleri ve lazer makineleri portföyü sunan, dünyanın önde gelen lazer tabanlı teknoloji sağlayıcılarından biri. Clariant’ın Katkı Maddeleri ve Masterbatch – Lazer Global Ürün Müdürü Chun-Yip Pang, “İş birliği yapan iki firma da global ölçekte firmalar. Bu da dünya çapında eksiksiz ve istikrarlı bir tedarik zinciri sağlayabileceğimiz anlamına geliyor” dedi.

Yeni lazer işaretleme katkı maddeleri, kanserojen etkiye sahip antimon trioksite duyulan ihtiyacı ortadan kaldırabilmesi sayesinde Clariant tarafından sürdürülebilirlikte mükemmellik için verilen EcoTain® etiketine layık görüldü. EcoTain, sosyal, çevresel ve ekonomik sürdürülebilirlik başlıkları altında üç sürdürülebilirlik boyutunu kapsayan 36 kriter kullanılarak gerçekleştirilen sistematik ve kapsamlı bir tarama sürecini başarıyla geçen ürünlere verilen en önemli Clariant etiketi. EcoTain etiketi taşıyan ürünler, performanstan ödün vermeden üstün sürdürülebilirlik avantajları sunan ve bir bütün olarak müşterilere ve topluma değer katan çözümlerdir.

 

Clariant Gelecek Yılın Trendlerini Belirledi: 2020 Yılında Yeşil Tekrar Trend Olacak

  • Teknoloji hem olumlu hem de olumsuz değişimi beraberinde getiriyor
  • Tüketiciler ‘normal kalmak’ için çaba sarf ediyor
  • ColorForward® trendleri, daha serin tonlara geçiş olacağını öngörüyor

Muttenz, 20 Şubat 2019 – Yenilikçi ve girişimci bir yaklaşımla özel kimyasallar alanında hizmet veren Clariant, plastik sektöründe yıllık renk öngörü rehberinin 14. baskısı olan ColorForward 2020’yi yayınladı.

Son yıllarda tüketici tercihlerinde trend daha sıcak tonlara kaymış olsa da Clariant renk trendi gözlemcileri 2020 yılı için geliştirdikleri palette daha serin mavilere ve yeşillere dönüş olacağını öngörüyor. Esasen ColorForward’ın son baskısındaki yirmi renkten beşi, yeşilin farklı tonları. Bunların bazıları gerçek ve doğal görünüme sahipken bazıları daha yapay veya ‘dijital’ görünüyor. ColorWorks® Tasarımcısı ve ColorForward ekibinin liderlerinden Judith van Vliet, “Bu durum, 2020’nin trend renklerinde sıcaklık yok anlamına gelmiyor elbette” diyor. Kırmızılar, sarılar ve hatta birkaç tane turuncu bile var. Bunlar daha ziyade parlak tonlar, çoğu zaman da yarı saydam veya özel efekt veren pigmentlerle hazırlanmış tonlar…

Judith van Vliet, “Dünyada şu günlerde pek çok şey oluyor. Bunların hepsi olumsuz şeyler değil ancak karşımıza çıkan fikirlerin, görüntülerin ve bilgilerin hacmi ile bunların karşımıza çıkma hızı bizi yoran bir düzeyde olabiliyor. Kaçmaya çalışmak yerine, ki kaçmak imkansız, insanlar duygusal bir kendini savunma güdüsü içerisinde dayanıklı hale gelmenin yollarını arıyorlar. Genetik modifikasyondaki gelişmeler, artan gözetim ve bunun neticesinde mahremiyetin azalması ve ultra yüksek hızlı seyahatin gerçekleşme potansiyeli gibi başlıklardan hareketle ortaya çıkan trendler de mevcut.” sözleriyle trendlerin arkasında yatan nedenleri anlatıyor.

Uzmanlar Singapur’da bir araya geldi ve renk trendlerini belirledi

ColorForward çalıştayı bu sene Singapur’daki Clariant ColorWorks merkezinde gerçekleştirildi. Clariant uzmanlarından oluşan ColorWorks ekibi 2006 yılından beri her sene toplanıyor. Bu ekip, kısa ve orta vadede tüketicileri etkilemesi beklenen dört genel trend teması tanımlamaya ve her bir trendle ilgili olarak duygusal bir tepki uyandıran renkleri ya da renk kombinasyonlarını seçmeye odaklanan, bir haftalık bir dizi yaratıcı çalışma gerçekleştirmek üzere toplandı. Bu çalışma sonucunda, plastik ürün tasarımcılarının ve pazarlama profesyonellerinin daha bilinçli renk seçimleri yapmasına yardımcı olabilecek benzersiz bir araç geliştirildi.

 

Kimya Devleri Clariant ve Huntsman Birleşme Kararı Aldı

29.05.2017

2017 sonuna kadar tamamlanması hedeflenen birleşmeyle HuntsmanClariant adını alacak şirket, yaklaşık 20 milyar dolarlık işletme değerine sahip, dünyanın önde gelen özel kimyasallar şirketi olarak yola devam edecek.

  • 400 milyon doları aşan yıllık maliyet sinerjisi sayesinde 3,5 milyar doların üzerinde değer yaratılması bekleniyor
  • Son derece cazip son kullanıcı pazarlarında ve Amerika Birleşik Devletleri ve Çin gibi önemli coğrafyalarda hızlanacak büyüme sayesinde kazançlar daha da artacak
  • Birleşecek inovasyon platformlarının daha da güçlenmesinin yanı sıra sürdürülebilirlik konusunda bilgi paylaşımı fırsatları ortaya çıkacak
  • Daha güçlü bir bilanço ve nakit akışı yaratılacak; Clariant’ın cazip temettü politikasına devam edilmesi planlanıyor
  • Huntsman’ın Pigment ve Katkı Maddeleri biriminin (Venator) daha önce duyurulan halka arzı, 2017 yazında planlandığı şekilde devam edecek

29 Mayıs 2017 – Clariant ve Huntsman Corporation, eşit büyüklükteki iki şirketin tüm hisseleri kapsayan birleşmesine yönelik nihai anlaşmanın Yönetim Kurulları tarafından oybirliğiyle kabul edildiğini açıkladı.

Birleşme sonucu ortaya çıkacak şirketin adı HuntsmanClariant olacak. Tahmini 2016 rakamlarına göre[1] iki şirketin birleşmesi, yaklaşık 13,2 milyar dolarlık satış, 2,3 milyar dolarlık düzeltilmiş FAVÖK ve açıklama tarihi itibariyle yaklaşık 20 milyar dolarlık birleşik işletme değerine sahip, önemli bir küresel özel kimyasallar şirketi yaratacak.

Bu birleşme ile her iki taraf, birbirinin güçlü yanlarından faydalanma fırsatı bulacak ve potansiyeli yüksek son kullanıcı pazarlarında ve coğrafyalarda ciddi oranlarda büyüme imkanına sahip olacak. HuntsmanClariant sürdürülebilirlik alanındaki bilgi birikimini ortaya koyarak çok daha güçlü bir ortak inovasyon platformunu yönlendirecek. Tüm bu avantajların, yüksek kazançlar getirecek ve hisse değerlerini yükseltecek yeni ürünler geliştirilmesine olanak yaratması bekleniyor.

CEO Yorumları

Clariant CEO’su Hariolf Kottmann, “Bu, doğru zamanda yapılan mükemmel bir anlaşmadır. Clariant ve Huntsman çok daha geniş bir küresel faaliyet alanı elde etmek, sürdürülebilirlik değeri yüksek bir inovasyon gücü yaratmak ve yeni büyüme fırsatlarına ulaşmak için güçlerini birleştiriyor,” dedi. “Bu, tüm hissedarlarımızın çıkarına uygun bir gelişme olacak. Peter Huntsman’la aynı stratejik vizyonu paylaşıyoruz ve onunla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum.”

Huntsman şirketinin Başkanı ve CEO’su Peter R. Huntsman ise şu yorumu yaptı: “Bu birleşme beni çok heyecanlandırıyor ve son on yıldır hayranlık duyduğum ve çok güvendiğim Hariolf Kottmann’la beraber çalışacak olmayı dört gözle bekliyorum. Ayrıca onun, dünyanın dört bir yanındaki yetenekli iş arkadaşlarıyla yakın bir işbirliği içine girmek için de sabırsızlanıyoruz. Birlikte, özel kimyasallar alanında bize ciddi anlamda finansal güç ve esneklik sağlayacak bir birleşik bilançoya sahip, küresel bir marka yaratacağız.

Clariant – Huntsman Birleşmesi ile İlgili Önemli Bilgiler

  • Tüm hisseleri kapsayan eşitlerin birleşmesi işlemi
  • Clariant hissedarları: %52, Huntsman hissedarları: %48
  • Huntsman hissedarları, sahip oldukları her Huntsman hissesi için 1,2196 HuntsmanClariant hissesi alacak (mevcut Clariant hisseleri, HuntsmanClariant’ın bir hisse senedi olarak tedavülde kalacak)
  • Yönetim Kurulunda Clariant ve Huntsman eşit şekilde temsil edilecek
  • Global Genel Merkez İsviçre, Pratteln’de; Operasyonel Genel Merkezi ise Teksas, Woodlands’de olacak.
  • Şirket, SIX İsviçre Borsası ve New York Borsası olmak üzere iki borsada da doğrudan işlem görmeye başlayacak.

Değer Yaratacak

Yeni şirket, daha güçlü bir teknoloji, ürün ve kadro birleşimiyle hissedarlar için değer yaratımını hızlandıracak. Birleşik şirketin, yaklaşık 400 milyon dolarlık yıllık maliyet sinerjisi üzerinden 3,5 milyar dolardan fazla değer yaratması bekleniyor. Yıllık sinerji projeksiyonunun tam seviyesine, birleşme işleminin kapatılmasından sonraki iki yıl içinde ulaşılacak. Bu sinerji, işletme maliyetlerinin azaltılması ve satın almanın geliştirilmesi yollarıyla gerçekleştirilecek. Hedeflenen sinerjiler, 500 milyon dolara kadar tek seferlik maliyetle beraber, birleşik şirketin toplam 2016 gelirinin yaklaşık yüzde 3’üne tekabül ediyor. Ayrıca, ilave nakit vergi tasarrufları da olacak.

Zamanlama

İki şirketin birleşme işleminin, Clariant ve Huntsman hissedarlarının onayları, düzenleyici makam onayları ve diğer standart kapanma koşullarına bağlı olarak 2017 yıl sonunda tamamlanması hedefleniyor. Clariant ve Huntsman, gerekli düzenleyici makam onaylarının zamanında alınabileceğine inanıyor.

 

İsviçreli Kimya Şirketi Clariant’tan Balıkesir’e Yeni Üretim Tesisi Yatırımı

11.04.2017

·  Clariant’ın Tonsil® ağartma toprağı Türkiye’de yerel olarak üretiliyor

·  Clariant’ın bölgedeki varlığı, talebe göre ürün üretimi ve daha hızlı teknik destek sunma konusunda avantaj sağlıyor

·  Türkiye, Clariant’ın bölgesel üretim merkezi olarak konumunu güçlendiriyor

Balıkesir, 11 Nisan 2017 – Özel kimyasallar alanında bir dünya lideri olan Clariant, Türkiye’deki mevcut üretim kapasitesini arttırmak ve varlığını güçlendirmek amacıyla bugün Balıkesir’deki Fonksiyonel Mineraller İş Birimi bünyesinde yeni ağartma toprağı üretim tesisinin resmi açılışını yaptı.

Clariant Türkiye’de ağartma toprağı üretim tesisini açtı

EMEA Bölgesi Fonksiyonel Mineraller İş Birimi Başkanı Klaus Langer, “Bu yatırım, Türkiye’nin Avrupa ve Ortadoğu’daki bölgesel üretim merkezi konumunu daha da güçlendirecek. Türkiye’de Tonsil® ağartma toprağının yerel üretimine başlayarak lokal müşterilerimize yüksek kaliteli ürünlerimizi daha kısa sürelerde teslim etme fırsatını bulacağız. Tonsil®’in yerel üretimi aynı zamanda Türkiye ekonomisine verdiğimiz destekle birlikte Türkiye pazarına ve insanına devam eden bağlılığımızın da bir göstergesidir” dedi.

Clariant’in Fonksiyonel Mineraller İş Birimi, dünya genelindeki müşterilerine bentonit esaslı özel ürünler sunuyor. Şirket, Tonsil® ağartma toprağı ürününün yakaladığı başarının ardından global çapta bir kapasite arttırımına başladı. Türkiye’deki tesisin yanı sıra, Meksika ve Endonezya’da da ek üretim kapasitelerini kısa süre önce devreye sokan Clariant’ın ayrıca Almanya, İspanya, Peru ve Brezilya’da da ağartma toprağı üretim tesisleri bulunuyor.

Balıkesir’de açılan yeni üretim tesisi, üretimde ciddi bir ek kapasite yaratmanın yanı sıra, Clariant’ın Türkiye’deki ağartma toprağı üretimindeki konumunu güçlendirerek Doğu Avrupa ve Afrika’ya Tonsil® ihracatının başlamasının da önünü açıyor.

Clariant Türkiye ve Orta Doğu Fonksiyonel Mineraller İş Birimi Arıtma Bölümü Satış Müdürü Osman Çalışır konuyla ilgili şunları söyledi: “Yerel ayçiçeği rafinerilerinin ağartma ürünlerinin teslim sürelerinin kısaltılması ve en iyi maliyet/performans oranlarının yakalanmasına yönelik talepleri üzerine Tonsil’i® Türkiye’de üretmeye başladık. Yeni tesis, yerel ham madde kaynaklarını ve Balıkesir’deki mevcut tesisin altyapısını kullanarak bu talepleri tam olarak karşılayacak. Aynı zamanda yeni tesisten, belirlediğimiğiz bazı pazarlara Tonsil® ürünleri ihracatına da başlayarak Türkiye’nin ihracat gücüne önemli katkılar sunacağız.”

Son derece aktif olan Tonsil® ağartma toprağının temeli doğal kaynaklara dayanıyor ve yemeklik sıvı yağ kalitesini önemli ölçüde arttırıyor. Doğayla uyumlu bir ürün olan Tonsil®, sağlıklı beslenmeye önemli katkılar sunuyor. Yağın raf ömrünü uzatan Tonsil®, yağın içindeki istenmeyen maddelerin giderilmesine ve besin öğelerinin korunmasına yardımcı oluyor.

Balıkesir’deki tesis, önemli miktarlarda bentonit kaynaklarına yakın bir konumda bulunuyor. Tesiste bentonit işlenerek yemeklik yağ sektörü için ağartma toprağı, ihracat ambalajları için kurutucu kil ile kağıt ve döküm sektörleri için özel ürünler üretiliyor. İHA