Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri 750 Milyon Do...

750 Milyon Dolar Ciro Elde Eden Arena’dan “Güneş Enerjisi” Hamlesi

17.02.2021 – Türkiye’nin önde gelen teknoloji sağlayıcı şirketlerden Arena, güneş enerjisi alanında önemli bir atılım yaptı. Arena Enerji iş birimi ile yenilenebilir enerji teknolojileri alanında faaliyet yürütülecek.

Geşen yıl 750 milyon dolarlık ciro ile kapatan Arena, 30 yılı aşan deneyimini de arkasına alarak güneş enerjisi alanında önemli bir hamle yaptı. Güneş enerjisi sektöründe fark yaratacak ve güvenilir tedarik zinciri iş modelini inşa etmek üzere yola çıkan Arena Enerji panelde, dünya devleri Huawei, Nexans ve SetSolar ile kurdukları iş modelini hayata geçirdi.

Çevreye ve geleceğe karşı sorumluluğun da gereği olarak bu alana yatırım yapma kararı aldıklarını belirten Arena Genel Müdür’ü Serkan Çelik “Arena, Türkiye’nin 30 yılı aşkındır hizmet veren teknoloji distribütörü. Geçtiğimiz yıl 750 milyon dolarlık ciroyla sektörü kapatan sektörün önemli oyuncularından biri” diye konuştu.

HEDEF PAZARI BÜYÜTMEK

“Biz bir enerji üretim şirketi değiliz” diyen Serkan Çelik, açıklamasının devamında “Bizim uzmanlığımız teknoloji cihazları üzerine. Sektörü incelediğimizde bu işin bir teknoloji işi olduğunu ve güneş enerjisi sistemlerinin kurulumundan yaygınlaşmasına kadar pek çok alanda yapabileceklerimiz olduğunu gördük. Arena olarak temel amacımız iş ortaklarımızla birlikte sektördeki endişeleri gidermek ve güvenilir iş ortağı olmak.”

Güneş enerjisine yatırım yapmayı sorumluluk olarak da gördüklerini belirten Çelik “Bu anlamda toplam pazarın büyütülmesi için biz elimizden geleni yapıyoruz. Bizim gibi bir distribütör oyuncunun iş ortakları ile birlikte rol alması gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

POTANSİYEL BÜYÜK

Arena Enerji iş biriminden sorumlu grup satış müdürü Aslıhan Kılıç ise konu ile ilgili açıklamasında şu bilgileri paylaştı: “Güneş dünyaya sonsuz bir nimet sunuyor, doğru kullanabilmek çok önemli. Ülkemizde de büyük potansiyeli var. 2020 yılında imzalanan, devreye alınan, inşa halindeki toplam güneş enerji tesislerinin yaklaşık 1,2GW seviyesinde olduğu tahmin edilmektedir. Resmi rakamlara göre 2020 yılında yaklaşık 650MW güneş enerjisi santrali, elektrik şebekemize bağlanmıştır” dedi.

DÜNYA DEVLERİ İLE

Arena Enerji ile Türkiye’nin güneş enerjisi santrali kurmayı hedefleyen projelerde tedarik zincirinin bütün noktalarında proje danışmanlığı da dahil tek noktadan uçtan uca hizmet vermeye hazır halde olduklarını kaydeden Kılıç “Güneş Enerjisi Santral Projeleri maliyetlerinin yaklaşık yüzde 80’nini karşılayacak şekilde güçlü, güvenilir ve tecrübeli iş ortaklarımız olan Huawei, SetSolar ve Nexans ile panel, inverter ve kablolama ürünlerinin dağıtımına başladık. Arena’nın teknoloji sektöründeki 30 yıllık deneyimini ve güvenilirliğini ilk günkü heyecan ve enerji ile güneş enerjisi sektöründe etkin kanal yapılanması ve tek noktadan tedarik ağı ile yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Arena Enerji Hakkında

Arena’nın güçlü, güvenilir, tecrübeli iş ortakları, sağlam finansal yapı, Türkiye’nin dört bir yanına uzanan kanal gücü, uzman ekibi ve Pazar bilgisi ile Türkiye’nin yeşil enerjisine katma değer sağlamak için kurduğu “Arena Enerji” güneş enerji sektöründe fark yaratacak güvenilir tedarik zinciri iş modelini inşa etmek için kurulmuştur. “Arena Enerji” başta güneş enerjisi olmak üzere yenilenebilir temiz enerji yatırımlarını desteklemeyi, bu yatırımların hayata geçirilmesinde ihtiyaç duyulan tüm teknoloji ürünlerini sağlamayı bu ürünleri iş ortakları ve müşterilerinin ihtiyaç duyabileceği finansal çözüm ve teknik hizmetlerle pazara sunmayı amaçlamaktadır. Arena Enerji hakkında bilgi almak için [email protected] adresine ulaşabilirsiniz.

Arena Hakkında

Arena, kurulduğu 1991 tarihinden beri 10 bini aşkın iş ortağı ile dünyanın önde gelen teknoloji geliştiricilerinin ürün ve çözümlerini bireysel ve kurumsal tüketiciler ile buluşturuyor. Yaratıcı ve yenilikçi çözümlerle hayatı kolaylaştıran Arena, Türkiye’nin lider teknoloji sağlayıcısı olarak en yenilikçi ürün ve çözümlerini ülkenin her noktasına ulaştırıyor. Daha fazla bilgi için lütfen www.arena.com.tr  ‘yi ziyaret ediniz.

Arena Bilgisayar, Acronis Cyber Cloud’un Distribütörlüğünü Aldı

25.09.2020 – Yeni nesil veri koruma çözümleri alanında dünya lideri Acronis’in bulut çözümleri markası Acronis Cyber Cloud, Arena Bilgisayar güvencesi ile Türkiye pazarındaki yerini alıyor.

Türkiye’nin lider teknoloji sağlayıcısı Arena Bilgisayar, son olarak dünya devi olarak bilinen Acronis Cyber Cloud’un distribütörlüğünü üstlendi. Acronis’in bulut markası olan Acronis Cyber Cloud; yedekleme, yıkım onarımı, kötü amaçlı yazılımlara karşı yapay zeka tabanlı koruma, uzak masaüstü (remote desktop), güvenlik araçları, dosya senkronizasyonu ve paylaşımı, blokzinciri (blockchain) tabanlı dosya onaylama ve e-posta hizmetlerine erişim gibi temel bulut ve siber güvenlik konularında tek bir panel üzerinden kolayca yönetilebilen ve çok yönlü çözümler sunuyor.

2003 yılında Singapur’da International HQ tarafından kurulan, 2008 yılında İsviçreli Corporate HQ’nun yatırımı ile güçlenerek yoluna devam eden Acronis’in ürün ve çözümleri, bugün 150’den fazla ülkede kullanılıyor. Yedekleme alanı konusunda Microsoft ile çözüm ortaklığı yapan Acronis, Arena ile gerçekleştirdiği güçlü iş birliği ile de bulut hizmetleri konusunda güvenilirliğin ve kullanım kolaylığının ön plana çıktığı çözümleri Türkiye’ye getiriyor.

Bulut Hizmetlerinde Entegre ve Çoklı Çözümler Tek Panelde Buluştu: Acronis Cyber Cloud

Yapay zeka ve blokzinciri tabanlı bulut çözümlerini bir panelde bir araya getiren Acronis Cyber Cloud’un öne çıkan özellikleri çeşitli ölçekteki işletmelerin hayatını kolaylaştırıyor.

Acronis Cyber Protect Cloud, yedekleme ve kurtarma, anti-malware, entegre güvenlik ve yönetim araçlarını bir arada sunarken; Cyber Backup Cloud tüm sanal, fiziksel ve bulut ortamını koruyor ve kullandıkça öde iş modeliyle kullanıcılarına maliyet avantajı sağlıyor.

Olağanüstü çökme ve yıkım gibi durumlarda tek tuşla devreye giren Cyber Disaster Recovery Cloud ise sistemdeki verileri her yerde geri yüklemeye yardımcı oluyor. Böylece sisteme gelebilecek olası bir saldırı durumunda, istenilen zamana ya da noktaya anında geri dönülerek, iş süreçleri virüsten etkilenmeden sürdürülebiliyor.

Acronis Cyber Files Cloud çözümü, ofis ve mobil kullanıcıların dosya erişimi, senkronizasyonu ve paylaşımı gibi konularda kolay ve güvenli bir bulut deneyimi sunuyor.

Acronis Cyber Notary Cloud çözümü, her ölçekteki işletme türüne uygun olarak dosya tasdik, e-imza ve doğrulama işlemleri için blokzinciri (blokchain) tabanlı bir hizmet sunarken, Acronis Cyber Infrastructure yazılım tabanlı depolama ve her ortama özel tasarım imknaı sunuyor, bu sayede siber güvenlik araçlarının performans ve yönetilebilirliğini de artırıyor.

Bayilere Özel Çözümler: White Label

Acronis Cyber Cloud’un bayiler için sunduğu en önemli özelliklerden biri ise White Label uygulaması. White Label ile bayiler Acronis’in paneline kendi logolarını ekleyebiliyor. Böylece Arena ile anlaşmalı bayiler kendi müşterilerini tek bir panel üzerinden kolayca takip edebiliyor.