Ana Sayfa Haberler Godiva Yeni K...

Godiva Yeni Konseptiyle İlk Kafesini New York’ta Açtı

19.04.2019 – Yıldız Holding’in premium çikolata alanındaki lider markası Godiva, Amerika’daki ilk kafesini New York’un kalbi Lexington Bulvarı’nda açtı. Godiva yeni kafe konseptinde içinde tatlı, tuzlu yiyecekler, markaya özgü içecekler ve çok daha fazlasını barındıran yeni bir menü sunuyor. Yeni konseptli kafeler, geliştirilen ürün kategorileriyle hediyelik çikolata dışında da günün her saatinde kendini ödüllendirmek isteyen tüketicilere farklı seçenekler sunacak.  

Önümüzdeki 6 yıl içinde, 5 kat büyümeyi hedefleyen marka, bu stratejinin bir parçası olarak ürün yelpazesini genişletecek ve kafe yatırımlarını sürdürecek. Hali hazırda Japonya, Çin, Belçika ve Ortadoğu’daki kafe konseptiyle uluslararası alanda büyük başarı yakalayan Godiva, New York’ta açılan yeni kafesiyle birlikte, yeni bir iç tasarım ve inovatif bir menü sunacak. Bu anlamda Belçika kökenini ve inovatif yiyecek trendlerini ilham kaynağı olarak gören Godiva’nın Baş Çikolata Şefi Thierry Muret de markanın yeni kafe konsepti için özel bir menü hazırladı. 

Hedef 6 Yılda 2000 Kafe

Godiva yeni konseptiyle 2019 yılının sonuna kadar New York’ta 11, altı yıl içinde Amerika’da 400’ün üzerinde, dünyada ise toplam 2 bin kafeye ulaşmayı hedefliyor.  

Godiva Chocolatier CEO’su Annie Young-Scrivner: “Değişen tüketici davranışlarına uyum sağlamaya çalıştığımız bu dönem Godiva için çok önemli bir zamanlama. Önümüzdeki altı yıl boyunca, Amerika’ya odaklanıp, dünya çapında da 2 bin kafe açmak gibi agresif bir büyüme planımız var. New York’ta Godiva Cafe’nin açılması bizim için önemli bir dönüm noktası. İster kahvaltı, öğlen atıştırması, ister bir öğleden sonra tatlısı ya da her zamanki tatil veya özel günlerin çok ötesinde, müşterilerimizin kendilerini ödüllendirmek için uğramak istedikleri bir nokta ve günlük yaşamlarının bir parçası olmayı dört gözle bekliyoruz” dedi. 

Godiva Hakkında

Godiva premium ve artizan çikolatanın global lideri. Şirket,1926 yılında Brüksel’de Pierre Draps isimli Belçikalı bir çikolatacı tarafından kuruldu. Kuruluşundan yaklaşık 100 yıl sonra bile Godiva çikolatasının her parçası hala aynı kalitede, Belçika’ya özgü ustalık ve dünyanın en iyi içeriğiyle farklılaşıyor. Godiva’nın tüm dünyada 100’den fazla ülkeye dağıtımı bulunuyor. Müşteriler, Godiva’yı markaya ait ikonik butik mağazalar, duty freeler, kafeler, e-ticaret kanalıyla ve birçok seçkin mağazada deneyimleyebiliyor. Godiva kendini tüketicinin beklentilerinin üzerinde yenilikçi, lezzetli yiyecek ve içecek ürünleri sunmaya ve onlara mükemmel anlar yaşatmaya adıyor. Ünlü trüfleri ve çift kalıpla üretilen çikolatalarından Avrupa tarzı bisküvilerine, ayrı ayrı paketlenmiş çikolataları, sıcak kakaosu, dondurmalı ürünleri ve diğer lezzetleriyle Godiva, misafirlerine en leziz çikolata deneyimini sunmayı vadediyor. Sosyal sorumluluk sahibi bir şirket olarak Godiva, dünya çapında sürdürülebilir uygulamaları ve programları destekliyor. Şirket aynı zamanda kakao çiftçilerini desteklemek, çevreyi korumak, yaşadığımız ve çalıştığımız toplulukları güçlendirmek için tasarlanmış küresel uygulamalar ve programlara da sahip.

 

 

 

Yıldız Holding, GODIVA’nın Dört Ülkedeki Haklarını MBK Partners’a Satmak İçin Anlaşmaya Vardı

Yıldız Holding, GODIVA’nın dört ülkedeki haklarını MBK Partners’a satmak için anlaşmaya vardı

  • Satış anlaşması Godiva’nın faaliyet gösterdiği 100’den fazla pazar içerisinden; Japonya, Güney Kore, Avustralya ve Yeni Zelanda olmak üzere dört pazardaki perakende ve dağıtım operasyonlarını ve bu bölgelere ürün tedariki sağlayan Belçika’nın Brüksel kentindeki sadece üretim tesisinin satışını kapsıyor.
  • Yıldız Holding, Godiva’nın global ölçekte marka sahibi ve 100’den fazla pazardaki operasyonlarını yönetmeye devam ederken; MBK Partners dört ülkede markanın kullanımında süresiz lisansa sahip olacak.
  • Yıldız Holding, Godiva ürünlerini MBK Partners’a sattığı Belçika fabrikasından temin etmeyi sürdürecek.

20.02.2019 –Yıldız Holding, Godiva’nın, dört ülkedeki operasyon ve Belçika’daki fabrikasını MBK Partners’a satmak için bir anlaşma yaptığını duyurdu. Anlaşmaya göre; MBK Partners, Godiva’nın faaliyet gösterdiği 100’den fazla pazarın içerisinden Japonya, Güney Kore, Avustralya’daki perakende ve dağıtım operasyonlarını alırken, Yeni Zelanda’da da pazar geliştirme hakkını elinde bulunduracak. Godiva paketli ürünler, e-ticaret,duty free noktaları (Japonya ve Güney Kore) ve bu ülkelerdeki 300’den fazla perakende mağazası da satış anlaşmasının kapsamında yer alıyor. Yıldız Holding, Godiva’nın bu dört ülke dışındaki tüm coğrafyalarda yer alan 100’den fazla pazardaki operasyonların ve dünyadaki Godiva markasının tüm haklarının sahibi olmaya ve markayı yönetmeye devam edecek.

Bugün gerçekleştirilen anlaşma her iki şirketin yönetim kurulları tarafından onaylandı. Anlaşmanın şartları ise açıklanmadı. Bu işlemin Belçika çalışan temsilcileriyle standart devir görüşmelerinin tamamlanması ve rekabet kurulunun bekleme süresinin dolması da dahil olmak üzere, yasal şartların sağlanması sonrasında, 2019 yılı ortasında tamamlanması planlanıyor.

Godiva’nın her türlü marka hakkını elinde bulunduran Yıldız Holding, 100’ü aşkın ülkede müthiş hissettiren çikolatalarını artırarak satmaya devam edecek

Yapılan satış anlaşmasıyla Yıldız Holding, Godiva’nın global pazarlardaki fikri mülkiyet hakkına sahip olmaya devam edecek, anlaşma kapsamındaki ülkelerde bu fikri mülkiyet hakkının süresiz kullanım iznini de MBK Partners’a verecek. Yıldız Holding, Godiva’yı tüm dünyada yönetecek ve Belçika dahil 100’ü aşkın ülkede sahibi olduğu operasyonlarını kendisi sürdürecek. Yıldız Holding, satış anlaşması kapsamında yer alan Belçika’daki üretim tesisinin yanı sıra, holdingin sahibi olduğu Reading ABD’deki ve İstanbul’daki üretim tesislerinden ürün almayı da sürdürecek.

Yıldız Holding ve Godiva Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker:“2008’de Godiva’yı satın almamızdan bu yana global cirosunu ve mağaza sayısını neredeyse ikiye katladık. Godiva’nın gösterdiği performanstan ve markanın hala çok yüksek büyüme potansiyeli olduğunu görmekten son derece memnunuz. Gelecekteki potansiyelini görerek sağlıklı ve güçlü bir büyüme için gereken nakit akışını sağlamaya yönelik alternatifler tespit etmek üzere Godiva üst yönetimiyle stratejik bir çalışma yaptık. Sağlıklı ve güçlü bir büyüme için çok önemli bir karar aldık. Bu anlaşma portföyümüzdeki yüksek potansiyele sahip diğer bölgelerin hızlı büyüyebilmesi için ideal bir çözüm oldu. Godiva markasının tüm global pazarlarda fikri mülkiyet hakkı şirketimize aittir. Yani sahibi Yıldız Holding’dir, bunda bir değişiklik yok” dedi.

Gelecek 5 yılda 5 kat büyüyeceğiz

Godiva CEO’su Annie Young- Scrivner ise, “Bu anlaşmanın herkes için “kazan-kazan” anlamına geldiğine inanıyoruz. Anlaşma, mevcut ve yeni pazarlarda büyümemize ivme kazandırırken dünya genelinde 2000’den fazla yeni kafe açma planımızı destekleyerek, 5 katı büyüme stratejimizi gerçekleştirmek için ihtiyaç duyduğumuz kaynakları sağlayacak. Aynı zamanda markamızı ikonik yapan Belçika mirasının, kalitesinin ve el işçiliğinin korunmasına da yardımcı olacak“ dedi.

Yıldız Holding Küresel Strateji, Satın Alma, Birleşme ve Dönüşüm Başkanı Nurtaç Afridi, satış süreciyle ilgili olarak, “Teklif sürecinde son tura aktif olarak katılan birçok saygın yatırımcıdan kayda değer bir ilgi gördük. Godiva, satın aldığımızdan bugüne kadar çok değer verdiğimiz bir marka ve yatırımcılar için önemli bir fırsatı temsil ediyor. Satıştan elde edilen gelir, Godiva’nın yeni ürün kategorilerine girmesi, dağıtımın tüm kanallarda arttırılması, yeni coğrafyalara açılması gibi global büyüme alanlarında hızlı ve etkili yatırım yapabilmesi için finansal esneklik sağlayacak” dedi.

Bu anlaşmayla markanın Belçika menşei ve mirası korunurken; Yıldız Holding, Godiva Belçika pazarına yatırım yapmaya devam edecek; Avrupa’daki merkezini ve Ar-Ge çalışmaları için Mükemmeliyet Merkezi ile çikolata butiklerini Belçika’da muhafaza edecek. Godiva ikonik tarifleri üzerindeki özel haklarını da koruyarak, şeflerden ilham aldığı ürünlerini geliştirmeyi ve premium markasını tanımlayan Belçika el işçiliğine verdiği önemi de sürdürecek.

Bu ticari işlemde Yıldız Holding ve Godiva’ya; Morgan Stanley Finansal danışmanlık alanında, Baker McKenzie ise hukuk danışmanlığı konusunda münhasır hizmet verdi.

GODIVA Hakkında

Godiva premium ve artizan çikolatanın global lideri. 1926 yılında Brüksel’de Pierre Draps isimli Belçikalı bir çikolatacı tarafından kuruldu. Kuruluşundan yaklaşık 100 yıl sonra bile Godiva çikolatasının her parçası hala aynı kalitede, Belçika’ya özgü ustalık ve dünyanın en iyi içeriğiyle farklılaşıyor. Godiva’nın tüm dünyada 100’den fazla ülkeye dağıtımı bulunuyor.

Müşteriler, Godiva’yı markaya ait ikonik butik mağazalar, duty freeler, kafeler, e-ticaret, ve birçok seçkin mağazada deneyimleyebiliyor.

Godiva kendini tüketicinin beklentilerinin üzerinde yenilikçi, lezzetli yiyecek ve içecek ürünleri sunmaya ve onlara mükemmel anlar yaşatmaya adıyor.

Ünlü trüfleri ve çift kalıpla üretilen çikolatalarından Avrupa tarzı bisküvilerine, ayrı ayrı paketlenmiş çikolataları, sıcak kakaosu, dondurmalı ürünleri ve diğer lezzetleriyle Godiva, misafirlerine en leziz çikolata deneyimini sunmayı vadediyor.

Sosyal sorumluluk sahibi bir şirket olarak Godiva, dünya çapında sürdürülebilir uygulamaları ve programları destekliyor. Şirket aynı zamanda kakao çiftçilerini desteklemek, çevreyi korumak, yaşadığımız ve çalıştığımız toplulukları güçlendirmek için tasarlanmış küresel uygulamalar ve programlara sahip.

 

Yıldız Holding şirketleri daha iyi bir gelecek için çalışıyor

23.01.02019 – Yıldız Holding, “Sürdürülebilirlik; Gelecek Nesillere Vaadimiz” sloganıyla faaliyetlerini sürdürdüğü çalışmalarını ve grup şirketlerinin en iyi uygulamalarını içeren Yıldız Holding Sürdürülebilirlik Raporu yayımlandı.

pladis, Godiva, Ülker Bisküvi, Bizim Toptan, Şok Marketler, Besler Gıda, Kerevitaş, Gözde Girişim şirketlerinin sürdürülebilirlik alanındaki faaliyetlerini içeren raporda, dengeli beslenme için geliştirilecek ürün portföyünden, sözleşmeli tarıma; atık oranlarının azaltılmasından, sürdürülebilir büyümede dijitalleşmenin etkilerine kadar şirketlerin 2017 çalışmalarına ayrıntılarıyla yer verildi.

Yıldız Holding grup şirketlerinden pladis, Godiva, Ülker Bisküvi, Bizim Toptan, Şok Marketler, Besler Gıda, Kerevitaş ve Gözde Girişim’in sürdürülebilirlik faaliyetlerini içeren, Yıldız Holding’in ilk sürdürülebilirlik raporu yayımlandı. İsrafsız şirket modeli anlayışıyla ve “dünya, toplum ve ürün” başlıklarıyla hazırlanan raporda, sekiz şirketin üretimden tedarik zincirine kadar tüm süreçlerde izlediği sürdürülebilirlik yöntemleri ve gelecek yıllardaki hedeflerine yer verildi.

Birleşmiş Milletler’in 2015 yılında, toplumun karşı karşıya kaldığı zorluklara yanıt olarak ortak bir vizyon ortaya koymak için oluşturduğu Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne (SKH) bağlı kalınarak hazırlanan Yıldız Holding Sürdürülebilirlik Raporu, Holding’in Mutlu Et Mutlu Ol söylemi doğrultusunda geleceğe katkı sağlayacak taahhütlerini bir araya getiriyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜMEDEN TAVİZ VERMEDEN BAŞARILARIMIZI ARTIRACAĞIZ

Yıldız Holding Sürdürülebilirlik Platformu Başkanı Ali Ülker, “’Sürdürülebilirlik; Gelecek Nesillere Vaadimiz’ ilkesiyle çıktığımız yolda dünyamızın mevcut koşullarını iyileştirme, çalışanlarımız ve paydaşlarımızla birlikte güçlenerek toplum için değer üretme, ürünlerimizle topluma ilham verme taahhüdünde bulunduk. Ülker bünyesinde 2015 yılında ‘Bu Dünya Bizim’ diyerek başladığımız sürdürülebilirlik yolculuğumuzu, diğer grup şirketlerimizi de dahil ederek başarıyla devam ettiriyoruz. Amacımız, sürdürülebilir büyümeden taviz vermeden başarılarımızı artırmak ve yenilikçi yaklaşımlar geliştirerek gelecek nesillere ilham vermek” dedi.

Yıldız Holding Sürdürülebilirlik Genel Müdürü Begüm Mutuş ise “Yıldız Holding bünyesinde bu yıl ilk kez hazırladığımız Sürdürülebilirlik Raporu’nda, 2017 yılındaki çalışmalarımızın sonuçlarına yer verdik. Ancak bu raporu, sahip olduğumuz birikimin bir değerlendirmesi ve

taahhütlerimizin yer aldığı bir belge olarak görüyoruz. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında, Türk iş dünyasının önde gelen isimleriyle gerçekleştirdiğimiz Sürdürülebilir Gelecek İçin Liderler Zirvesi’nde olduğu gibi sürdürülebilir ve katma değeri yüksek üretimi teşvik etme konusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

YILDIZ HOLDİNG SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU’NDA ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

pladis’ten, şeker ve tuz oranını düşürme taahhüdü

pladis: Yıldız Holding’in atıştırmalık kategorisindeki işlerini tek çatı altında topladığı pladis, Sağlıklı Beslenme, Aktif Olma ve Ürünler ana başlıkları altında 123healthybalance.com internet sitesi üzerinden tüketicilerle iletişim kuruyor. Ürünlerin besin değerlerini geliştirip çalışanların ve tüketicilerinin beslenmeye dair farkındalıklarını artırırken, daha sağlıklı bir toplum inşa edilmesi amaçlanıyor. Bu anlamda sunulan taahhütler arasında ürünlerin yüzde 95’inin bir porsiyonunun 200 kaloriyi aşmaması garantisi; şeker oranı düşük yeni ürünler sunmak ve mevcut ürünlerin lezzetini korurken şeker oranlarını düşürmek; tuz oranını düşürmeye devam etmek; beslenme değerlerine ilişkin bilgileri kolay ulaşılır kılmak yer alıyor.

Kakao çiftçilerini destekleyen Godiva’nın hedefi yüzde 100 sürdürülebilir kaynak tedariki

Godiva, daha kaliteli kakao üretimi ve kooperatiflerin gelişmesi için destek veren ve kâr amacı gütmeyen Dünya Kakao Vakfı (World Cocoa Foundation – WCF) üyesi olarak, 2020 çevresel hedeflerinden su ve karbon azaltımı hedeflerine ulaşarak bu hedeflerin ilerisinde bir performans gösterdi. Kakao tedarikini yüzde 100 sürdürülebilir kaynaklardan temin etme yolunda ise çalışmalarını sürdürüyor.

Ülker’de atık oranı yüzde 8’e indirildi

Ülker Bisküvi: 2024 hedefleri kapsamında düzenli depolama alanlarına giden atık oranı yüzde 8’e indirildi. Enerji verimliliği alanında gerçekleştirilen projelerle, toplamda 9,9 milyon kWh enerji tasarrufu sağlandı.

Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına ağırlık verildi.

Ülker Bisküvi 2016 yılında 11,4 milyon TL seviyesindeki Ar-Ge ve inovasyon harcamalarını yüzde 13’ün üzerinde artırdı. Giresun ilindeki fındık çeşitliliğinin korunması ve daha sürdürülebilir yöntemlerle fındık üretimi için araştırmalar ve pilot uygulamalar hayata geçirildi.

Yaklaşık 10 yıldır Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü’yle sürdürülen çalışmalar sonucunda Ali Ağa adını verilen yüksek verimli, hastalıklara ve kuraklığa dayanıklı bir buğday türü geliştirildi ve Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tescillendi.

Bizim Toptan’ın Seç Marketler modeli hızla gelişiyor

Bizim Toptan, İş Ortaklığı Tedarik Modeli’yle sistemdeki iş ortaklarına, tüm yasal hak sahipliği Bizim Toptan’a ait olan Seç Market isminin kullanım hakkı sunuldu. 2017 yılında Seç Marketlerin satış gelirleri Bizim Toptan’ın toplam satış gelirlerinin yüzde 6’sını oluşturdu. Ambalaj atıklarını kontrol altında tutmak ve mağazalarda müşterilerin plastik poşet kullanımını azaltmak üzere Poşetmatik uygulaması başlatıldı. 2017 yılında pilot uygulamayla başlayan projeyle poşet kullanımı yaklaşık yüzde 30 azaldı.

Şok Marketler’de stok gün sayısı geriledi, enerji verimliliği artırıldı

Şok Marketler, Müşterilere istedikleri ürünü seçerek, aynı gün için en yakın Şok Marketler’den hazırlanan paketleri alabilme avantajı sağlayan Cepte Şok uygulaması, 2017 yılında International Data Corporation (IDC) Perakende Teknoloji Ödülleri kapsamında ‘En İyi Dijital Kanallar Projesi’ ödülüne layık görüldü. 2015’te 37 gün olan stok gün sayısı 2017 itibariyle 31 güne düştü, mağazadaki stok bulunurluk oranı 2015’te yüzde 97,3 iken, 2017’de yüzde 98,6’ya yükseldi. Mağazalarda enerjiyi verimli kullanmak için geliştirilen projede, havanın reyon içerisinde tutulmasıyla merkez soğutma sisteminin yükü azaltıldı ve soğutmalı reyonlardaki floresanlar yerine LED floresanlar takıldı.

Yüzde 11 enerji verimliliğiyle, 2,3 milyon TL’lik tasarruf

Besler, Kurumsal Enerji Hareketiyle Sıfır Kayıp Yolculuğu ile yüzde 11 enerji verimliliği sağlanırken; 2,3 milyon TL’lik mali tasarruf kaydedildi. İSO Enerji Verimliliği ödüllerinde bu projeyle Besler Gıda 2017’de birincilik ödülüne layık görüldü. “Geleceğe Yatırım: Su” projesi kapsamında suyu en verimli şekilde kullanmak için hat revizyonları yapıldı. Yağmur suyu kullanımı, soğutma kuleleri ve proses buharı suyunun geri kazanımı projeleri sonunda su tüketimi ve birim üretim başına tüketilen su miktarı yarı yarıya azaltıldı. Besler’in Ar-Ge ve inovasyon harcamaları 2017 yılında, bir önceki yıla kıyasla yaklaşık 2,5 katına çıktı.

Kerevitaş’a Kadın Dostu İşyeri Ödülü

Kerevitaş, sözleşmeli tarım modeliyle 2017 yılında çalıştığı sözleşmeli çiftçi sayısını yüzde 16 oranında artırdı. Zirai hammadde alımının yüzde 89’unu sözleşmeli çiftçilerden temin eden şirket, sözleşmeli ve serbest çiftçilerden alınan hammadde miktarını da 2015 yılına oranla yüzde 42 artırarak 123 bin tona ulaştırdı. TÜBİTAK işbirliğinde, dondurulmuş ürünlerin besin değerleri ile ilgili karşılaştırmalı bir araştırma gerçekleştirildi. Manav ürünleriyle karşılaştırılan dondurulmuş ürünlerin, daha yüksek C vitamini ve beta karoten değerlerine sahip olduğu görüldü. Su kaynaklarının verimli kullanılması amacıyla 2017 yılında 5,4 milyon ton daha az su harcanırken, yaklaşık 680 bin TL’lik tasarruf sağlandı. Ayrıca 2017’de 1,7 milyon kWh daha az enerji kullanıldı.

Kerevitaş, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma hayatında toplumsal cinsiyet eşitliğinin geliştirilmesi ve özellikle işverenlerde duyarlılığın artırılması amacı taşıyan Kadına İş’te Fırsat Eşitliği Projesi’ne de katıldı. HAK-İŞ Konfederasyonu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) tarafından yürütülen Sosyal Diyalog Yoluyla Kadın Dostu İşyerlerini Belgelendirme Projesi kapsamında Kadın Dostu İşyeri Ödülü kazanıldı. Kerevitaş 2017 yılında 1 milyon TL’nin üzerinde Ar-Ge ve inovasyon yatırımı gerçekleştirdi.

 

 

Yıldız Holding’in Şirketi Pladis’e Yeni CEO

21.01.2019 – Yıldız Holding’in atıştırmalık işlerini tek bir çatı altında toplamak için kurduğu dünyanın önde gelen atıştırmalık şirketlerinden pladis, A. Salman Amin’in şirket CEO’luğuna atandığını duyurdu. Amin, görevine resmi olarak Şubat ayında başlayacak.

Gıda ve içecek sektörünün önde gelen isimlerinden A. Salman Amin, 30 yılı ve 3 kıtayı aşan, derin uluslararası tecrübesini pladis’e taşıyacak.

Amin,son olarak, SC Johnson & Son’da Global Ticari Birim COO (Operasyondan Sorumlu Başkan)’su olarak, şirketin tüm kategorileri ve pazarlarından sorumluydu. Bir aile şirketi olan SC Johnson’daki görevi boyunca Amin, inovasyon süreçlerine özel olarak odaklanarak pazara ürün sunma süresinin kısaltılması, karlı büyüme ve kar marjının artırılması, global pazarlama organizasyonunun kurulması ve global markaların yenilenerek geliştirilmesi dahil operasyonel konularda üstün başarı sergiledi. Aynı zamanda “kazanmak için oynamak-play to win” stratejisi üzerine kurulu kültürel bir dönüşüm programına da öncülük eden Amin, bu program aracılığıyla şirketteki ekiplerin daha çok yetkilendirilmesi ve iş süreçlerinde verimliliğin artırılması gibi konularda da önemli adımlar attı.

Amin’in ataması ile ilgili olarak, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, “pladis, henüz ikinci yılını geride bırakmış bir şirket, ancak biz şimdiden global arenada hızla büyüyen bir oyuncu konumuna gelmiş bulunuyoruz. A. Salman Amin, hızlı tüketim markalarında şirket dönüşümü ve büyüme konusunda global bir deneyime sahip. Kendisinin, hali hazırda zaten yüksek hedefleri ve girişimci bir ruhu olan şirketimize katılımından, tecrübe ve becerilerini pladis’e kazandırmış olmaktan memnuniyet duyuyorum” şeklinde konuştu.

Amin, SC Johnson öncesinde, PepsiCo şirketinde CMO (Pazarlamadan Sorumlu Başkan) olarak görev yaptı. PepsiCo Birleşik Krallık ve İrlanda Başkanlığı da dahil olmak üzere, 17 yıl boyunca görev aldığı PepsiCo şirketinde bir dizi önemli rol üstlendi. Tecrübeli yönetici ayrıca, Procter&Gamble şirketinin Amerika, Almanya, Suudi Arabistan, İsviçre ekiplerinde de 10 yıl boyunca çeşitli pozisyonlarda bulundu.

Her zaman tüketici ve pazar iç görülerini gözeterek hareket etmeye odaklı, enerjik bir liderlik yaklaşımı sergileyen Amin, başarıyla liderlik ettiği marka kampanyalarıyla, pazarlama, satış ve operasyon alanlarındaki önemli ve uluslararası tecrübesiyle kariyerinde öne çıkıyor. Tecrübeli yönetici, PepsiCo’da Pazarlama Başkanlığı görevi süresince, şirketin milyar dolarlık markalarının, tüketici iç görülerini,markanın spor pazarlama birimini, dijital, medya satın alma, medya yönetim becerilerinin geliştirilmesi ve iş gücü planlaması da dahil olmak üzere, tüm pazarlama operasyonlarını başarıyla yürüttü.

Amin, Avrupa, Amerika, Afrika, Ortadoğu, Orta Asya ve Uzakdoğu’ya kadar büyük bir coğrafyada faaliyet gösteren pladis’in yeni dönem global operasyon ve stratejilerinden sorumlu olacak. Amin öncelikle pladis şirket kültürünü, ekipleri ve şirket müşterilerini yakından tanımaya ağırlık verecek. Amin’in öncelikleri arasında, şirketin global markası McVitie’s ile, Ülker’i dünyada daha da yaygınlaştırmak, süpermarketlere özel olarak geliştirilmiş Godiva ürünlerini daha da büyütmek ve şirketin ana pazarlarındaki operasyonlarını geliştirmek var. Ayrıca, hızla değişen, çok kanallı, günümüzün dinamik dünyasına ayak uydurabilecek yetenekli ekipleri şirket içerisinde yetiştirmek de Amin’in ana hedeflerinden birini oluşturuyor.

Salman Amin, pladis’teki yeni rolüne dair görüşlerini, “Ben kariyerimi, kuralları yeniden yazmaya, farklı ve yenilikçi yöntemler, yollar bulmaya ve tüketicinin zaman içinde değişim yolculuğunun bir parçası olmaya adadım. Sevdiğimiz yerel tatları birer global yıldıza dönüştürmek; bisküvi, kek çikolata, sakız ve şekerleme alanındaki köklü mirasımızı tüm dünya ile paylaşmak adına pladis’te büyük fırsat görüyorum. Yeni ekibimle beraber bu yolculuğa çıkmak için sabırsızlanıyorum” şeklinde ifade etti.

Salman Amin hakkında

Salman Amin, ITV plc Yönetim Kurulu’nda Bağımsız Direktör olarak görev yapıyor ve Kellogg Yönetim Okulu (School of Management)’nun Global Danışma Kurulu’nda yer alıyor.

Eğitimini Amerika’da tamamlayan Amin, lisans derecesini sivil mühendislik alanında Syracuse Üniversitesi’nde, MBA eğitimini ise Northwestern Üniversitesi Kellogg Yönetim Okulu’nda tamamladı. Amin ayrıca, İngiltere, Leicester’da bulunan De Montfort Üniversitesi tarafından 2009 yılında Fahri Doktora Ödülü’ne de layık görüldü.

 

Yıldız Holding, Dünyanın Altıncı Büyük Bisküvi Şirketi United Biscuits’i Satın Aldı

UB-MARKALARI1

 

Yıldız Holding, dünyanın altıncı büyük bisküvi üreticisi United Biscuits’i satın aldı. Yıldız Holding bu işlemle, dünyanın üç numaralı bisküvi şirketi konumuna yükseldi.

ABD’li Kellogg’s Co. ve geçtiğimiz yıl İngiliz Burton’s Biscuit’i alan Kanadalı emeklilik fonu Ontario Teachers Pension Plan ile yarışan Yıldız Holding, kökleri 184 yıl öncesine dayanan United Biscuits’i bünyesine kattı.

United Biscuits’in Avrupa’da 11, Nijerya, Suudi Arabistan ve Hindistan’da da birer olmak üzere toplam 14 fabrikası bulunuyor. Şirketin 7.171 çalışanı var.

03.11.2014 / İstanbul – Son altı yılda dünyanın premium çikolata markalarından Godiva’yı ve ABD’nin köklü şekerleme şirketi DeMet’s’i bünyesine katan Yıldız Holding, globalleşme adına en büyük adımını United Biscuits ile attı. Yıldız Holding, bir süredir satışta olan İngiliz bisküvi ve atıştırmalık şirketi United Biscuits ile alım anlaşması imzaladı.

Blackstone ve PAI özel sermaye fonlarının sahip olduğu United Biscuits’in satın alınması sürecinde Yıldız Holding’e HSBC ve Ünlü&Co şirketleri aracılık etti. Deloitte, süreçte Yıldız Holding’e mali danışmanlık hizmeti verirken, Linklaters ve YükselKarkınKüçük şirketleri de hukuki danışmanlık sağladı. Yıldız Holding, Godiva’da uyguladığı ve başarılı sonuçlar aldığı bağımsız yönetim modelini United Biscuits’te de uygulamayı planlıyor.

1830 yılında İskoçya’da kurulan Carr’s ile McVittie Price ve MacFarlane Lang’in 1948 yılında birleşmesinden doğan United Biscuits’in yedisi İngiltere’de olmak üzere 14 fabrikası bulunuyor. Şirketin İngiltere’de 4.613, İngiltere dışında ise 2.558 olmak üzere toplamda 7.171 çalışanı mevcut. Şirketin 2013 yılı sonu itibariyle satışları 1 milyar 146 milyon Pound olarak gerçekleşti.

Yeni pazarlarda büyüyecek 

Bu satın alım ile ana işi olan bisküvi ve atıştırmalık pazarındaki konumunu daha da güçlendirecek olan Yıldız Holding, ek üretim kapasiteleri, yeni pazarlar, iki şirketin dağıtım kanalları ve yeni ürünler ile mevcut işlerini büyütmeye devam edecek. Her iki şirketin birbirini tamamlayacak ürün ve pazar yapısı, hem United Biscuits’i hem de Ülker’i uluslararası piyasalarda daha başarılı kılacak nitelikte.

Yıldız Holding, United Biscuits’in lider konumda olduğu İngiltere’nin yanı sıra, Afrika ülkeleri ve Hindistan ile, Fransa, Belçika ve Hollanda gibi Avrupa ülkelerindeki pazar payını artırma fırsatı elde edecek. United Biscuits ise, Türkiye, Ortadoğu, Kuzey Amerika, Çin ve Japonya gibi Yıldız Holding’in bulunduğu pazarlarda büyüme şansı elde edecek. Ayrıca her iki şirket, Ar-Ge ve yeni ürün geliştirme tecrübe ve bilgi birikimlerini birleştirerek rekabet avantajını güçlendirecek.

70. yılında dünyanın üçüncü büyük bisküvi üreticisi 

1944 yılında, United Biscuits’ten dört yıl önce Ülker Pötibör ile yola çıkan Yıldız Holding, bu satın alım hamlesi ile 70’inci yılında dünyanın en büyük üçüncü bisküvi üreticisi konumuna yükseldi. Satın alım ile ilgili konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, “Nohutçu Han’daki atölyede yılda sadece 200 kilo bisküvi üreterek başlanan bu yolculuğun temelinde babam ve amcamın şu felsefesi yatıyor: “Başarının temelinde önce bıkmadan usanmadan çalışmak, dürüstlük ve kaliteli üretim gelir.” Bu felsefe, 70 yılda bizi Türkiye’nin markası yapmakla kalmadı, dünyaya açılmamızı da sağladı” şeklinde konuştu.

Sadece Yıldız Holding’in değil Türkiye’nin kazanımı  

Yıldız Holding’in her zaman en iyi yaptığı işe odaklandığını, büyüme politikalarında da bu stratejiden şaşmadıklarını kaydeden Ülker, şöyle devam etti: “Bizim ana işimiz gıda. Yaptığımız tüm yatırımlar bu alanda dünyada söz sahibi olma doğrultusunda gerçekleştirildi. Godiva ve DeMet’s aynı strateji çerçevesinde yaptığımız iki önemli yatırım oldu. United Biscuits de bu noktada iyi bir fırsattı. Biz de bu fırsatı değerlendirmek istedik. Bu büyüklükte bir satın alımı sadece Yıldız Holding için değil, ülkemiz için de önemli bir kazanç olarak görüyorum. Aynı şekilde United Biscuits’in de bu hissedar değişiminden çok faydalanacağını düşünüyorum. Zira şirketin daha az kuvvetli olduğu pazarlarda Yıldız Holding daha kuvvetli olduğu gibi, bazı ürünlerde sınai know-how üstünlüğümüz de var.”

 UB’nin yeni pazarlardaki yükselişi alımda etkili oldu  

İngiltere bisküvi pazarında yüzde 26’nın üzerinde pay ile en yakın rakibinin 3 katı olan olan şirket, son yıllarda ciddi bir ihracat ve yeni pazarlara açılma hamlesi gerçekleştirdi. Beş yıl önce satışlarının sadece yüzde 5’ini İngiltere ve Kuzey Avrupa’nın dışındaki pazarlardan elde eden şirket, 2013 yılı sonunda gelirlerinin yüzde 15’ini yeni pazarlardan elde etmeyi başardı. Şirketin, İngiltere ve Kuzey Avrupa dışındaki en büyük pazarları arasında Suudi Arabistan, Hindistan, Nijerya ve Avustralya bulunuyor. Yurtdışındaki pazarlarda en yüksek büyüme potansiyeli olan bölgeler ise Afrika, Orta Doğu ve Çin olarak göze çarpıyor.

United Biscuits’in mevcut ürün portföyünün, Yıldız’ın atıştırmalık alanındaki global liderlik vizyonunu desteklediğine işaret eden Yıldız Holding Mali İşler Başkanı Dr. Cem Karakaş, “Çin, Hindistan ve Afrika pazarlarında büyüme stratejilerimiz ile United Biscuits’in halihazırda bu ülkelerdeki operasyonları birbirini tamamlayacak nitelikte. Şirket, İngiltere ve Kuzey Avrupa dışında kalan uluslararası pazarlarında 2011-2014 arasında yıllık yaklaşık ortalama %19,4 büyüme gösterdi. 2017 yılına kadar ise, yıllık yaklaşık ortalama %16 büyüme öngörüyor. Bu öngörüler, satın alımda bizim için önemli kriterler oldu” dedi.


 
 Rakamlarla United Biscuits

 Toplam satışlar

2013 (1.146 milyon Pound)
Üretim yaptığı ülkeler İngiltere, Fransa, Hollanda, Belçika, Suudi Arabistan, Nijerya, Hindistan
Fabrika sayısı 14
Çalışan sayısı 7.171
Başlıca markaları McVitie’s Digestives, McVitie’s Jaffa Cakes, McVitie’s Hobnobs, Jacobs Crackers, Carr’s, Mini Cheddars, Go Ahead

United Biscuits Hakkında 

1830 yılında kurulan McVitie&Price’nin 1948 yılında MacFarlane Lang ile birleşmesiyle kurulan United Biscuits, 66 yıllık yolculuğunda pek çok markayı bünyesine katarak bugüne ulaştı. 1962 yılında Crawford’s Biscuits ve 1965’te MacDonald’s Biscuits’i, 1967’de İngiliz gevrek üreticisi Meredith & Drew’i, 1990’da Hollanda’nın lider bisküvi ve şekerleme şirketi Verkade’i ve 1998’de  Campbell Soup Company şirketlerinden Delacre de United Biscuits çatısı altına girdi. 

66 yılda dünyanın en büyük altıncı bisküvi üreticisi olmayı başaran United Biscuits halihazırda, doğup büyüdüğü İngiltere pazarının da lideri. Fransa, Belçika, Hollanda ve İrlanda gibi Avrupa ülkelerinde ise ikinci sırada yer alıyor. Satın alım öncesi dünya bisküvi pazarında Mondelez liderliği sürdürürken, Kellogg ikinci, Campbell’s Soup üçüncü, Nestle dördüncü, PepsiCo beşinci ve United Biscuits altıncı sırada yer alıyordu. 

Kraliçe’nin doğum günü pastası da UB markasından

İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in doğum günü ve torunu Prens William’ın da düğün pastasını yapan McVities gibi pek çok markayı elinde bulunduran United Biscuits’in şu anda 20 ana markası bulunuyor. En ünlü markaları arasında McVitie’s, Jacob’s, Delacre, Twiglets, BN, Go ahead, Sultana, Penguin, Carr’s, Verkade, DeliChoc, Mini Cheddars ve Jaffa Cakes bulunuyor.

United Biscuits Markaları: 

McVitie’s Biscuits : 1830 yılından beri üretiliyor. Digestive markalı ürünü favorilerden. Bisküvi ve çikolatanın birlikte kullanılan ürünleri McVitie’s Chocolate Digestives, her yıl 71 milyon paketin üzerinde tüketiliyor. The Hobnobs markası ise, 1985’ten beri var.

Jacob’s:  İngiltere’nin en hızlı satan krakeri. Tam tahıllı çeşidinden peynirlisine çok farklı versiyonları var. Çocukların tercih edeceği şekilde şekilli kraker üretimleri mevcut.

Twiglets:  Tam buğday ürünü. Mini ve sezonluk paketleri bulunuyor.

BN: Atıştırmalık sandviç bisküvi kategorisinin vazgeçilmez markası.

Go ahead!: 1996’da piyasaya çıktı; sağlıklı bisküvi kategorisinde lider oldu. Diyet ürünleri bulunuyor. (Yogurt Breaks, Crispy Fruit Slices, Fruit Bakes ve Fruity Wafers)

Sultana: ‘Most Sustainable Introduction’ 2009 ödüllü. Belçika ve Almanya pazarında çok tercih ediliyor. Sağlıklı atıştırmalık ve öğün arası atıştırmalık yapıyor.

Penguin:  Çikolatalı bisküvi segmentinde İngiltere’de ikinci sırada. İngiltere’nin en köklü markalarından biri. 79 yıldır piyasada. Penguenlerin korunmasına yönelik WWF ile ortak “Protect the Penguins” adında bir sosyal sorumluluk projesi yürütüyorlar.

Mini Cheddar: Peynirli atıştırmalık. Soğan, BBQ aromalı çeşitleri var. Mini boyu ile ailelerin çokça tercih ettiği bir marka. 2006’da Ayçiçek yağı ile ürettikleri sağlıklı bir formatı piyasaya sürdüler.

Carr’s: Premium kraker markası. ( Carr’s Table Water, Carr’s Melts range, Carr’s Selections ve Carr’s Nibbles)

McVitie’s Jaffa Cakes: İngiltere’de bisküvi marketinde dördüncü büyük marka.

Delacre: 1870’de kuruldu; premium Belçika bisküvisi.

Verkade: 1886’da üretime başladı. Bu marka altında bisküvi ve çikolata çeşitleri var. (Bisküvi: San Francisco, Café Noir, Knappertjes, Nizza ve Maria)