Ana Sayfa Haberler İngiltere’den...

İngiltere’den Mayıs Ayı Sonrası İçin Tatil Rezervasyonlarına Yoğun İlgi

24.02.2021 – Touristica Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tonbul’dan İngiltere’den gelen rezervasyonlarla ilgili açıklama

İngiliz Turistlerin tercihi Türkiye oluyor

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın koronavirüs önlemlerini aşamalı olarak kaldırma planını açıklamasının ardından İngiltere’den Türkiye’ye gelen tatil rezervasyonlarda da bir artış yaşanmaya başlandı. Türk turizminin önde gelen seyahat acenteleri arasında yer alan Touristica’nın Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tonbul, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın yaptığı açıklamalardan sonra bu pazarın özelinde bir nebze olsun belirsizlik ortadan kalktığını ve İngiltere’den gelen rezervasyonlarda bir artış yaşadığını söylüyor.

Touristica Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tonbul: “İngiltere pazarında belirsizlik ortadan kalktı” 

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın Covid-19’a karşı uygulanan kısıtlamaları ile ilgili takvimi açıklaması ile birlikte Türkiye’nin İngiltere pazarındaki beklentilerinin arttığını söyleyen Touristica Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tonbul konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: “Başbakan Boris Johnson’ın yaptığı açıklamalar bu pazardaki belirsizlikleri bir nebze olsun ortadan kaldırdı. Turizm sektörünün önündeki en önemli negatif etken belirsizliktir. İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın yaptığı açıklamalardan sonra bu pazarın özelinde bir nebze olsun belirsizlik ortadan kalktı. Bu durum İngiliz turistlerin önlerindeki takvimi hazırlamalarına imkan tanıyacak. Bunu çok pozitif buluyoruz” dedi.

 “Bu pazarda ciddi bir artış bekliyoruz”

İngiltere pazarının en erken rezervasyon yapan pazarlardan biri olduğunu ifade eden Tonbul, “Bu belirsizliğin ortadan kalkmasıyla tüketicinin yaz tatiline karşı gösterdiği ilgiyi de görüyoruz. Bu duruma biraz gerçekçi bakmak lazım. Ortada netlik olsa da İngiltere’de sezonun başlama tarihi 17 Mayıs olarak açıklandı. Açıklanan tarih, sezonun içinde olan bir tarih. 2019’a göre bir karşılaştırma yapmak doğru olmaz fakat 2020 yılına göre bu pazardan ciddi bir artış bekliyoruz. Şöyle bir durum da söz konusu. Yapılan açıklamalarda 12 Nisan’da tekrar bir değerlendirme yapılacağının altı çiziliyor. İngiltere’deki iyileşmeler göz önüne alındığında 12 Nisan’da yapılacak yeniden değerlendirmeler sonucunda tarih öne çekilirse İngiltere’de sezona erken başlayabiliriz” şeklinde konuştu.

“Yatırım için de geliyorlar

İngiltere’nin Türkiye’ye yılda 2.6 milyon turist gönderdiğini belirten Burak Tonbul, açıklamalarına şöyle devam etti: “İngiltere, Türkiye’ye en çok turist gönderen üçüncü ülke konumundadır. İngiltere, Türkiye içinde belirli bir destinasyonu değil Dalaman, Antalya, Bodrum, İzmir ve İstanbul gibi birbirinden farklı destinasyonları besliyor. Bu noktada İngiltere kendisini turist aldığımız diğer ülkelerden ayrıştırıyor. Ayrıca İngiliz turist Türkiye’ye yatırımcı olarak da geliyor. İngilizler Türkiye’yi ikinci evleri gibi görüp ev de satın alıyor ve bütün yaz aylarını bu evlerinde geçiriyor. Takvim belirlendiği ve tahmin edildiği gibi işlerse İngiliz pazarındaki pozitif etkinin devam edeceğini düşünüyoruz.”

Güvenli Turizm Sertifikası’nın etkisi

İngilizlerin Türkiye’nin uyguladığı Güvenli Turizm Sertifikası ve alınan önlemleri de dikkate aldığını söyleyen Burak Tonbul, “Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un pandeminin başlamasından sonra üzerinde hassasiyetle durduğu bu sertifika turizm için çok önemli bir nokta. Sadece İngiltere pazarı için değil tüm pazarlar için faydalı bir çalışma. İnsanlar, kendilerini güvende görecekleri yerlerde tatil yapmak için hazırlıyor. Önemli olan bir diğer konu ise İngiltere Brexit dönemi sonrasında Türkiye ile birçok önemli anlaşma imzaladı. Bu anlaşmalar neticesindeki iyi ilişkiler turizme de yansıyacaktır” dedi.

Burak Tonbul:“İngilizlerin kültür turlarına ilgisi artacak”

İngiliz turistlerin kültür turlarına olan ilgisinin de yoğun olduğunu söyleyen Burak Tonbul, “İngiltere, Türkiye’deki birçok tatil imkanından yararlanan, bilinçli bir tüketici profili çiziyor. Türkiye’de Mavi Yolculuk rotalarına baktığınız zaman en fazla yurt dışından müşteri aldığımız ülke İngiltere. Kültür turlarında İngiltere’nin önemli markaları var. İngiltere ile Türkiye arasındaki uçuş frekansları arttıkça İngilizlerin kültür turlarına ilgisi artacaktır. Buna dair bir rakam veremem ama müşteri alışkanlıklarına bakarsak başta Göbeklitepe, Kapadokya ve Truva gibi önemli değerlerimizin yurt dışındaki algısı arttığı zaman İngiliz turistlerin Türkiye’deki kültür turlarında ciddi hareketlilik bekliyoruz” diye konuştu.

“Bizim de atmamız gereken adımlar var”

Burak Tonbul, son olarak şunları söyledi: “Tüm bu gelişmeler bizim için her şeyin çözüldüğü anlamına gelmiyor. İngiltere’nin belirtmiş olduğu tarihlerde seyahat izni verilecek olan ülkelerin içinde Türkiye’nin de ilk andan itibaren yer alabilmesi için turizm çalışanlarının aşılanması, Antalya, Dalaman, Bodrum, Aydın ve İzmir başta olmak üzere İngiltere şehirleri ile güvenli seyahat koridorunun oluşturulması ve sürecin içerisinde de seyahat edenlerin nasıl bir prosedüre tabii olacaklarının belirlenmesi gerekmektedir. Tüm bunlar bizim için seyahatlerin başlama tarihi konusunda sadece İngiltere’den değil tüm diğer kaynak pazarlardan da turizm hareketinin başlamasında öncelik almamızı ve rakiplerimize göre daha erken başlamamızı sağlayacaktır.”

 

Turizm: Seyahat Şirketlerinin Rezervasyonlarında Artış

23.02.2021 – BBC’nin haberine göre İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın koronavirüs önlemlerini aşamalı olarak kaldırma planını açıklamasının ardından seyahat şirketleri yaz tatili rezervasyonlarında büyük artış yaşandığını açıkladı. Tur müşterilerinin en fazla Türkiye, Yunanistan ve İspanya’ya ilgi gösterdiği belirtiliyor. İngiltere’nin uluslararası seyahatlere ne zaman izin vereceği henüz netleşmese de hükümetin buna dair detayları 12 Nisan’da açıklaması bekleniyor. Türk turizminde 2019’de gelen yabancı ziyaretçi sayısında 2.6mn’la dördüncü sıradaki İngiltere’ye ilişkin haber akışı sektör için önem arzetmektedir.

Turizm Sektörü 2021’den Umutlu

06.01.2020 – 2020 yılı 2019’da büyüyen turizm gelirleri ardından büyük umutlarla seneye başlamıştı. Ancak mart ayında pandemi ile birlikte sektör adeta tepetaklak oldu. Tüm dünyada hava ulaşımı durup, ulaşım kısıtlanırken yaz aylarında ziyaretçi sayıları 2019’un yüzde 85’i seviyelerinde kaldı. Turizm Bakanlığı’nın son açıkladığı verilere göre Kasım ayı itibari ile ülkemizi ziyaret eden kişi sayısı 11 ayda 14,4 milyon, yabancı ziyaretçi ise 12 milyon seviyesinde kaldı. Bu rakam 2019’da 43 milyonlardaydı.

Sektör 2021’e aşı umutları ile başladı. Sektör temsilcileri bu sene turizmde hareketlenme bekliyor ve hazırlıklar pandemi sonrasında yeni normale göre yapılıyor. Şu anda sektörün 25 milyonluk bir ziyaretçi hedefi var. Sektör temsilcilerine göre, pandemi öncesi sektör performansının ancak yarısına işaret eden bu sayıların yeniden normale dönmesi ise 2022 ve 2023 yıllarını bulacak. Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı 2019 yılında 45 milyon olmuş, turizm gelirleri ise 34.5 milyar dolar olarak gerçekleşmişti.

 

Turizmin 2019’da Büyümeye Katkısının 37,5 Milyar Dolara Ulaşması Bekleniyor

14.01.2020 – Uluslararası danışmanlık ve denetim şirketi EY’ın 2019 yılının ilk yarısı için yayınladığı Turizm Sektörü Değerlendirmesi raporuna göre; turizm sektörü iyileşen politik durum, yoğun pazarlama faaliyetleri, avantajlı fiyatlandırma stratejileri, ulaşım altyapısının iyileştirilmesi ve otel yatırımlarındaki büyümenin etkisiyle sağlıklı gelişme trendini sürdürüyor. Turizm sektörünün Türkiye’nin gayrisafi milli hasılasına doğrudan katkısının 2019’da 37,5 milyar dolara ulaşması beklenirken, turizm gelirlerinin bir önceki yıla göre %9,1 yükseliş göstereceği öngörülüyor.

Dünyanın lider danışmanlık ve denetim şirketlerinden EY (Ernst & Young), Türkiye’nin turizm ve konaklama piyasasına ilişkin olarak hazırladığı Turizm Sektörü Değerlendirmesi raporunun sonuçlarını açıkladı. Türkiye turizm sektörünün 2017 yılından itibaren olumlu yönde göstermekte olduğu toparlanmanın sürdüğünün belirtildiği raporda, Türkiye’ye gelen turist sayısının 2019’un ilk yarısında 19,4 milyon kişi ile son 8 yılın en yüksek seviyesine ulaştığına dikkat çekiliyor.

16,2 milyar dolar sermaye yatırımı yapılması öngörülüyor

2018 yılında %4,3 olarak gerçekleşen Turizm sektörünün Türkiye’nin gayrisafi milli hasılası içindeki payının, 2019 yılında %4,5 seviyelerine yükselerek 37,5 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Turizm sektörünün Türkiye’nin gayrisafi milli hasılasına doğrudan katkısı 2018’de 33,8 milyar dolar olarak gerçekleşmişti.

Konaklama, yolcu transferi ekipmanları, restoran ve eğlence tesisleri gibi turizm varlıklarına sahip diğer sektörler tarafından gerçekleştirilen harcamaların dâhil olduğu sermaye yatırımlarının ise 2019’da bir önceki yıla göre %3,8 yükselerek 16,2 milyar dolar seviyesinde gerçekleşeceği öngörülüyor.

2020’de Türkiye’ye gelen turist sayısı 46 milyonu aşacak

2017 yılına göre artış trendini sürdürmekte olan turist sayısı, 2018 yılının ilk yarısına göre %10 artış göstererek 2019 yılı ilk yarısında 19,4 milyona ulaştı. Türkiye’yi ziyaret eden ülke vatandaşları sıralamasında, 2019 yılının ilk yarısında da tıpkı geçmiş yılların aynı dönemlerinde olduğu gibi Rusya birinci, Almanya ise ikinci sırada yer aldı. Raporda, Rusya ile düzelen ilişkiler sonucunda Rusya’dan gelen turist sayısının 2017 yılı ile karşılaştırıldığında %60 oranında arttığı ve Türkiye’nin iyileşen politik durumu ve güvenlik koşullarının da Avrupalı turistler üzerinde olumlu yönde etkili olduğu belirtiliyor.

Fitch Solutions’ın 2018 yılı için Türkiye’yi ziyaret etmesini öngördüğü turist sayısı 39,5 milyon iken, TUIK verilerine göre 45,6 milyon olarak gerçekleşti. Türkiye 2018 yılında 45,6 milyon turist ziyareti ile dünyada en çok ziyaret edilen 6. ülke, 2017 ile karşılaştırıldığında ise turist sayısını 37,6 milyondan %22’lik yükselişle en çok arttıran ülke oldu. Fitch Solutions’a göre Türkiye’ye gelen turist sayısının 2019 yılında 43 milyonu, 2020 yılında ise 46 milyonu aşacağı tahmin ediliyor.

Turizm gelirinin 2020 yılında 43,2 milyar dolara ulaşması bekleniyor

EY’ın raporunda Türkiye’nin 2018 yılında 45,6 milyon turist ziyareti ile dünyada en çok ziyaret edilen 6. ülke iken, turizm gelirleri açısından ne yazık ki ilk 10’a giremediği belirtiliyor.

Fitch Solutions tarafından 2018 yılı için öngörülen turizm geliri 37,9 milyar dolar iken TUIK tarafından açıklanan veriye göre 29,5 milyar dolar olarak gerçekleştiği belirtiliyor. Fitch Solutions’a göre turizm gelirinin 2019 yılında bir önceki yıla göre %9,1 yükseliş göstererek 41,3 milyar dolara, 2020 yılında ise 43,2 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

“Kişi başı harcamayı arttırılmalıyız”

Söz konusu turizm gelirlerinin elde edilebilmesi için, ortalama kişi başı harcamanın 950 dolar seviyelerine ulaşması gerektiğini belirten EY Türkiye Yönetici Ortaklarından, Turizm Sektör Lideri, Avukat Mehmet Küçükkaya şu değerlendirmede bulundu:

“2019’un ilk yarısında ülkemize gelen turistlerin yaptığı harcama kişi başı ortalama 630 dolar seviyesinde gerçekleşti. 2017’de ise bu rakam 598 dolardı. 2018 yılında Türkiye’den daha düşük sayıda turist ağırlayan Almanya 38,8 milyon turist ile 43 milyar dolara yakın bir gelir elde ederken, kişi başı geliri ise 1.000 doları geçti. Aynı dönemde İtalya’da kişi başı turist harcaması 793 dolar iken, İspanya’da 891 dolar olarak gerçekleşti. Türkiye’yi ziyaret eden turist sayısının yükselişinde kur avantajının ülkemizi cazip kılmasının büyük etkisi bulunurken, aynı avantaj toplam gelir hedeflerinin sağlanmasında ne yazık ki bir dezavantaj durumuna gelmektedir. Turist sayısını arttırırken, turizm gelirlerinin de aynı oranda arttırılması, önümüzdeki süreçte ülkemizin en önemli hedeflerinden biri olacaktır.”

“Türkiye’nin diğer illerinin potansiyelini kullanmalıyız”

2019 yılının ilk yarısında Türkiye’yi ziyaret eden turistlerin %38’inin İstanbul’u seçtiğinin belirtildiği raporda, bu oranın 2010 yılındaki %27 seviyelerine göre artış trendinin sürdüğü belirtiliyor. Türkiye’nin tüm diğer illerini ziyaret eden turist sayısı aynı dönem için 11,3 milyon iken yalnızca İstanbul’u ziyaret eden turist sayısı 6,8 milyon olarak gerçekleşti.

TUROB tarafından açıklanan verilere göre 2019 yılının ilk yarısında İstanbul’u en çok ziyaret eden ülke vatandaşlarının başında Almanya, İran ve Rusya varken, Amerikalı ziyaretçi sayısının 2018 yılının ilk yarısına göre %31 oranında arttığı belirtiliyor. Bunun yanı sıra, 2018 yılının ilk yarısına göre İran ve Suudi Arabistan’dan gelen turist sayısının ise sırasıyla %16 ve %20 oranında düşüş gösterdiği belirtiliyor.

İstanbul’un diğer şehirlere göre daha çok tercih edilmesinde özellikle sağlık turizmine olan ilgi, alışveriş opsiyonlarının zenginliği, yeni İstanbul Havalimanı’nın ilk fazının 90 milyon kişilik kapasitesi ve yenilenen altyapısı, toplu ulaşım imkanlarının iyileşmesi, kültür turizmi ve tarihi mekanların pazarlama stratejisi ve gelecek Galataport projesi gibi etkenlerin büyük payı olduğunu belirten EY Türkiye Ticari Gayrimenkul İşlemleri Kıdemli Müdürü Pınar Şimşek şöyle konuştu: “Türkiye’yi ziyaret eden turistlerin diğer illerdeki payının da arttırılması gerekiyor. Bu da İstanbul dışındaki zenginliklerimize daha çok yatırım yapılması gerekliliğini doğuruyor. Sonrasında ise doğru pazarlama stratejileri ile uluslararası platformda Türkiye’nin kış turizmi, sağlık turizmi gibi alternatif turizm alanları ile birlikte; doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerinin ve de Türk mutfağının tanıtımının arttırılması ve bunun sonucunda farklı illerimizin hak ettikleri yere gelmelerinin sağlanmasıyla mümkün olabilecektir.”

 

Turizmde Hedef 104 Milyon Turist, 119 Milyar Dolar Gelir

06.01.2019 – Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) tarafından Türk Sanayicileri ve İş insanları Derneği (TÜSİAD) işbirliği ile hazırlanan “Turizmde Dönüşüm Senaryoları Raporu”, Conrad İstanbul Bosphorus’da düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaşıldı. Raporda, Türkiye ekonomisinde önemli rol oynayan turizm sektörü özelinde belirlenen dönüşüm senaryolarının hayata geçirilmesi durumunda, 2033’te 104 milyon turist ve 119 milyar dolar turizm geliri elde edilebileceği belirtiliyor. 

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin ile TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski’nin ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un açılış konuşmasını yaptığı etkinlikteiki kurumun işbirliğinde hazırlanan “Turizmde Dönüşüm Senaryoları Raporu” açıklandı. 2017 yılının Mayıs ayından bu yana üzerinde titiz bir çalışma gerçekleştirilen, turizmin çeşitlendirilerek ülke sathına ve 12 aya yayılması, kişi başı turizm gelirinin artırılması amacıyla hazırlanan rapor, gerçekçi analizler ve stratejik dönüşüm senaryoları içeriyor.

TTYD Başkanı Oya Narin;raporda, turizm sektörünün ülke kalkınmasının taşıyıcı gücü olma potansiyeline sahip olduğunun analitik olarak teyit edildiğini belirterek, dönüşüm senaryolarının hayata geçirilmesi durumunda 2033 yılı itibariyle, gelen turist sayısının 104 milyona, Türkiye turizm gelirinin 119 milyar ABD dolarına, kişi başına turist harcamasının 1.150 ABD dolarına çıkabileceğini söyledi. Narin, aynı şekilde senaryolara göre ülkedeki işsizlik oranının %7,6’ya düşeceğini ve yaratılan ek turizm gelirinin dönem GSYİH artışını ortalamada 1,6 puan yukarıya çekeceğini öngördüklerini söyledi.

‘Turizm daha güçlü bir Türkiye için çok değerli’ 

TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski de; sektörün sosyal ve teknolojik dönüşümlerden, değişen tüketici beklentilerinden de fazlaca etkilendiğini söyleyen Kaslowski, tüm bu değişikliklere uyum sağlamanın tedbirlere ihtiyaç duyduğunu, sektörün, kamu ve akademiyle işbirliği mekanizmalarının güçlendirilmesinin bu sorunlara çözüm bulunabilmesinde önemli bir katalizör olacağını söyledi.

Hedef 2023’te 75 Milyon Turist, 65 Milyar Dolar Turizm Geliri 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği ile Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneğince düzenlenen “Turizmde Dönüşüm Senaryoları Tanıtım Toplantısı”nın açılışında yaptığı konuşmada, 2019 yılında 51 milyon turist, 34 milyar dolara yakın turizm geliri, kişi başı gecelik gelirde de 71 dolar seviyesinin yakalanacağını, kesin rakamların ay sonunda açıklanacağını söyledi.

Bu yıl ise bu rakamları yukarı çekerek 58 milyon turist, 40 milyar dolardan fazla turizm geliri ve kişi başı gecelikte de 78 dolarlık geliri elde etmeyi hedeflediklerini aktaran Bakan Ersoy, 2023’te de 75 milyon turisti, 65 milyar dolar turizm geliri, kişi başı gecelikte de 91 dolar geliri hedeflemeyi planladıklarını anlattı.

Bu hedefler için dünya ortalamasının çok üzerinde istikrarlı ve sürdürülebilir bir büyüme sağlanması gerektiğini vurgulayan Bakan Ersoy, bu büyümenin sağlanması için 2018 yılı sonunda turizmde bir politika değişikliğine gittiklerini ve turizm değişim stratejilerinin de bununla beraber hazırlandığını belirtti.

Raporun lansmanını takiben düzenlenen “2033’e Doğru Türkiye Turizmi” panelinde turizmin geleceği ele alındı. Panelin moderatörlüğünü TÜSİAD Kalkınma Politikaları Yuvarlak Masa Başkanı Batu Aksoy yaparken, Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili, TÜSİAD Başekonomisti Dr. Zümrüt İmamoğlu, ZAY Strateji Başkanı ve TTYD Başkan Danışmanı Zafer Ali Yavan ve Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ konuşmacı olarak yer aldı.

Ekim Ayında Turizm Yüz Güldürdü, Turist Sayısı 41 Milyona Yaklaştı

 

En Çok Turist Çeken Ülkeler ve Şehirler ​

01.03.2019 – Turizm kavramı günümüzde ülkeler için en önemli konuların başında geliyor. Turizm, hem ülke tanıtımına büyük pay sağlarken hem de ekonomik anlamda gelir kapısı oluyor. Her yıl olduğu gibi 2018 yılında da milyonlarca kişi başka ülkeleri görüp ziyaret etti, oraların kültürüyle tanıştı. Belki bu sene o ülkelerden birinden sizin de yolunuz geçebilir. Online seyahat markası biletall.com son blog yazısında 2018’in en çok ziyaret edilen ülkelerini ve neden bu kadar popüler olduklarını yazdı.

Fransa – 82.6 milyon ziyaretçi

Her yıl dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca insan, enfes mutfağı, tarihi mekanları ve güzel manzarası için Fransa’yı ziyaret ediyor. Paris, dünyanın en çok ziyaret edilen turistik yerlerinden biri ve bir sonraki seyahatini bu ülkeye planlayanlar seçimlerinden pişman olmayacak.

En çok ziyaret edilen ülkeyi söylemişken oranın en çok ziyaret edilen bölgelerinden bahsetmeden geçmeyelim. Paris’te bulunan Eyfel Kulesi en çok gidilen yerken St. Tropez, Chamonix ve Versay Sarayı ziyaretçi sayısı bakımından Eyfel’i takip ediyor.

İspanya – 75.6 milyon ziyaretçi

İspanya, çarpıcı güzelliği nedeniyle en çok ziyaret edilen Avrupa ülkelerinden biridir. Medeniyetin bozulmamış sonsuz kıyıları, keşfedilmesi gereken beyaz kumlu plajları, leziz yemekleri ve muhteşem mimarisi ile bu popülerliği fazlasıyla hak eden bir ülke İspanya.

İspanya’da en çok ziyaret edilen yerler arasında Elhamra, Cordoba Mezquitası, Barselona’daki Sagrada Familia ve İbiza adasını sayabiliriz.

Amerika Birleşik Devletleri – 75.6 milyon ziyaretçi

Aslında İspanya ile ikinciliği paylaşan Amerika Birleşik Devletleri, kültürel ve etnik açıdan son derece çeşitli bir yer. New York ve Las Vegas, bu ülkede insanların eğlence ve macera arayanların her yıl akın ettiği en popüler yerlerden ikisini oluşturuyor. ABD ile ilgili en iyi şeylerden biri, kışın gidilebilecek çok güzel sıcak yerlerin ve yazın gidilebilecek serin yerlerin bulunması. ABD’nin sonsuz olasılıklar ülkesi olduğu söyleniyor ve bu gerçekten de doğru. İsterseniz hareketli bir tatil arayın, isterseniz sakin, Amerika’da aradığınız her şeyi bulacaksınız.

Bu ülkede en çok ziyaret edilen yerleri Büyük Kanyon, Manhattan, Yellowstone Milli Parkı ve San Francisco’daki Golden Gate Köprüsü oluşturuyor.

Çin – 59.3 milyon ziyaretçi

Pekin ve Şangay, turistlerin Çin’de ziyaret edebileceği en popüler yerlerden ikisini oluşturuyor ancak Çin’de görülecek yerler bunlarla sınırlı değil. Çin Seddi’ni bilmeyen yoktur, peki Çin’de en çok ziyaret edilen diğer yerlerden Xi’an’daki Terracotta Ordusu’nu, Pekin’deki Yasak Şehri veya Guilin’deki Li Nehri duymuş muydunuz?

İtalya – 52,4 milyon ziyaretçi

Akdeniz kıyı şeridinde bulunan İtalya, Avrupa’daki en güzel manzaralardan bazılarını ziyaretçilerine sunuyor. Roma’daki Kolezyum ve Venedikteki kanallar, milyonlarca insanın gelme sebeplerinden sadece iki tanesi. Avrupa’daki en büyük aktif yanardağ, sayısız tarihi yer ve anıt, nefes kesen plajlar ve muhteşem lezzetler. Bir insan daha ne ister ki?

Dünyada en fazla UNESCO Dünya Mirası Alanları olan ülke İtalya, gelenlere unutulmaz bir tatil vadediyor. İtalya’da en çok ziyaret edilen yerler arasında Kolezyum, Venedik’teki Büyük Kanal, Floransa Katedrali ve Pompeii sayılabilir.

Birleşik Krallık – 35,8 milyon ziyaretçi

Londra turistlerin en çok tercih ettiği yerlerden biridir, Kuzey İrlanda engebeli tepeleri ve kırsalı ile kırsal bir tatil geçirmek isteyenler için mükemmel bir yerdir ve Edinburgh her yıl gerçekleştirdiği sayısız sanat festivaliyle binlerce turistin ilgisini çeker. Böyle çeşitli güzellikte bölgelere sahip olan bir ülke pişmanlık yaratabilir mi? Londra, İskoçya Yaylaları, Stonehenge ve Edinburg buranın en çok tercih edilen yerlerini oluşturuyor.

Almanya – 35,6 milyon ziyaretçi

Almanya’da, şaşırtıcı derecede güzel birçok ilginç müze, tarihi mekan ve bina bulunmaktadır. Hamburg, eğlence ve heyecan arayanlar için mükemmel bir şehirdir, ancak Berlin tarihten bir an yaşamayı garantiler. Frankfurt, birçok müze ve sanat galerisi ile turistlerin sevdiği bir başka yerdir, Bavyera ise Ostaçağ anıtları ve Alplerin mükemmel manzarası ile ihtiyacınız olan her şeyi bünyesinde barındırır.Berlin’de bulunan Brandenburg Kapısı, Köln Katedrali ve Neuschwanstein Şatosu turistlerin görmeden dönmedikleri yerleri oluşturuyor.

Meksika – 35.0 milyon ziyaretçi

Meksika’nın nefes kesici plajları, her yıl bu kadar çok insanın bu ülkeyi ziyaret etmesinin sebeplerinden sadece bir tanesi. Tarih tutkunu iseniz, kesinlikle bu ülkenin sunduğu antik Aztek kalıntılarını ve müzelerini ziyaret etmelisiniz. Meksika’da en çok ziyaret edilen yerlerin başında Teotihuacán tapınağı ve Yucatan Yarımadası’ndaki Maya kentlerinin en büyüğü Chichen Itza geliyor.

Tayland – 32,6 milyon ziyaretçi

Tayland, sayısız tarihi mekanı ve güzel plajları da dahil, birçok nedenden dolayı popüler olan bir turizm merkezidir. En çok ziyaret edilen yerler ise Phi Phi Adaları, Phang Nga Koyu ve Bangkok’daki Büyük Saray.

Türkiye – 30 milyon ziyaretçi

Türkiye, her şehrinde ayrı bir hayat ve manzara sunarak bu listeye girmeyi başarıyor. Ülkemizin bu listede olması bizi şaşırtmıyor ama değerinin biliniyor olması mutlu ediyor. Türkiye’de en çok ziyaret edilen yerler ise İstanbul, Kapadokya, Efes, Bodrum ve Side.