Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Türk Telekom&...

Türk Telekom’dan Önemli Basın Açıklaması

02.03.2019 – Türk Telekom adı kullanılarak, şirketimizin müşteri ilişkilerine ait olmayan 902128240514 numaralı hattan abonelerimizin arandığı, taahhütleri hakkında gerçeği yansıtmayan bilgi verildiği ve teklifler sunulduğu tespit edilmiştir.

Şirketimizle ilgisi olmayan, kötü niyetli kişilerce yapılan bu aramalara vatandaşlarımız kesinlikle itibar etmemelidir. Şirketimizin itibarını sarsmayı hedefleyen bu eylemlerle ilgili olarak gerekli tüm hukuki ve yasal süreçleri başlatmış bulunmaktayız.

Türk Telekom olarak müşterilerimizin mağdur olmamaları için konuyu yakından takip edeceğimizi bildirir, resmi müşteri kanallarımız dışında benzer aramalara itibar gösterilmemesini kamuoyunun bilgisine sunarız.

 

Türk Telekom’un Tahvil İhracına Yurtdışından 5 Kat Talep

Türk Telekom’un tahvil ihracına yurtdışından 5 kat talep

22.02.2019 – Türk Telekom, 500 milyon dolarlık tahvil ihracını başarıyla gerçekleştirdi. Tahvil ihracına toplam 39 ülkeden 264 yatırımcı 5 kat talep gönderdi.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Türk Telekom Finans Genel Müdür Yardımcısı Kaan Aktan, “Türk Telekom, özelleştirildiği 2005 yılından bu yana Türkiye’nin dijital dönüşümü için 34,7 milyar TL yatırım yaptı ve Türkiye’ye 282 bin kilometre fiber ve hanelerin %90’dan fazlasına da altyapı ulaştırdı. Türkiye’yi geleceğe bağlama vizyonumuzu desteklemek üzere finansman kaynaklarına erişimi en etkin şekilde sağlamaya devam ediyoruz. Bugün, tahvil ihracımıza 5 kat talep almış olmak, güçlü bilançomuzun, faaliyet sonuçlarımıza yansıyan rekor müşteri, gelir, faaliyet karlılığı büyümesinin, yüksek nakit yaratma kapasitemizin yatırımcılar tarafından da takdir edildiğinin göstergesi. Bu tahvil ihracı sayesinde finansman vade ve maliyet yapımızı geliştirmeye devam ederken Türk Şirketlerinin uluslararası finansman kaynaklarına ulaşımı açısından değerli bir örnek oluşturduğumuza inanıyorum” dedi.

Türkiye’nin lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom, yurtdışında yerleşik yatırımcılara 500 milyon ABD doları tutarında tahvil ihracı gerçekleştirdi. İhraca, yurtdışından 39 ülkeden 264 yatırımcı talep gösterirken, ihraç miktarının 5 katı kadar talep toplandı.

Türk Telekom’un 2005’te özelleştirildiği tarihten bu yana Türkiye’nin dijital dönüşümü için 34,7 milyar TL yatırım yaptığını ve Türkiye’ye 282 bin kilometre fiber ve hanelerin %90’dan fazlasına da altyapı ulaştırdığını hatırlatan Türk Telekom Finans Genel Müdür Yardımcısı Kaan Aktan, tahvil ihracı hakkında şunları söyledi: “Bugün, tahvil ihracımıza 5 kat talep almış olmak, güçlü bilançomuzun, faaliyet sonuçlarımıza yansıyan rekor müşteri, gelir, faaliyet karlılığı büyümesinin, yüksek nakit yaratma kapasitemizin yatırımcılar tarafından da takdir edildiğinin göstergesi. 2018 faaliyet yılında rekor yüzde 12,6 büyüme ile 20,4 milyar TL gelir elde eden Türk Telekom’un faiz, amortisman ve vergi öncesi kar marjı (FAVÖK marjı) ise etkin maliyet ve gider yönetimi ile geçen yıla göre 5,7 puanlık artış ile son 7 yılın en yüksek değeri olan yüzde 41,3’e ulaştı. Üstelik, Türkiye’yi geleceğe bağlama hedefimiz doğrultusunda çalışırken finansman çeşitliliğimizi de etkin bir şekilde yönetiyor ve net borcumuzu güvenilir bir seviyede koruyoruz. Net borcumuzun FAVÖK’ümüze oranının benzer global telekom şirketlerinin epey altında 1,86 seviyesinde olması da bunun en önemli ispatı. Bu tahvil ihracı sayesinde, finansman vade ve maliyet yapımızı geliştirmeye devam ederken Türk Şirketlerinin yurtdışı finansman kaynaklarına erişimi açısından değerli bir örnek oluşturduk. Tahvil ihracımıza yoğun ilgi gösteren yatırımcılara çok teşekkür ediyoruz.”

 

Türk Telekom’dan “Hotspot” Açıklaması

26.12.2018 – Akıllı cep telefonlarında bulunan ve ‘hotspot’ olarak adlandırılan ‘Kişisel Erişim Noktası’ özelliğinin kullanımına 1 Ocak 2019’dan itibaren ücret getirileceği tartışmaları üzerine abonelerimizin doğru bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Türk Telekom, müşterilerinin kendi mobil internet paketlerini dizüstü bilgisayar, tablet gibi farklı cihazlarla “Kişisel Erişim Noktası/ Hotspot” özelliğini kullanarak farklı cihazlarla paylaşmalarından herhangi bir ücret talep etmemektedir.

Ayrıca Türk Telekom’un, herhangi bir Wi-Fi (kablosuz internet) ağına erişimin olmadığı durumlarda kullanıcıların cep telefonları vasıtasıyla ‘hotspot’ özelliğini kullanarak aygıtlarını internete bağlayabilmelerinde herhangi bir aygıt sayısı sınırlaması da bulunmamaktadır.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.

 

Türk Telekom Hürriyet Gazetesini Yalanladı: Haber Çok Temel Yanlışlar İçeriyor!

03.10.2017 – Bir süredir bazı medya kuruluşlarında ve son olarak da 1 Ekim 2017’de Hürriyet Gazetesi’nde, Türk Telekom’un üst yönetiminde bir belirsizlik yaşandığına ilişkin kasıtlı ve yanlı haberlerin yer alması üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur.

1 Ekim 2017 Pazar günü Hürriyet Gazetesi’nde Türk Telekom’un yüzde 55 hissedarı OTAŞ’ın borcunu ödeyememesinin getireceği değişiklikleri konu alan ve içinde çok temel yanlışlar barındıran bir yazı kaleme alınmıştır. Jale Özgentürk’ün ‘Ekonomi Fısıltıları’ adlı köşesinde yayınlanan bu yazıda Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, maalesef şirketin yönetim kurulu başkanı olarak yer almıştır. Ancak Dr. Paul Doany, Türk Telekom’un yönetim kurulu başkanı olmadığı gibi, yönetim kurulu üyesi de değildir. Hürriyet, fısıltılar yerine gerçeklerin peşinde olsaydı, Türk Telekom’un resmi web sitesine kısacık bir ziyaretle bu bilgiye kolayca ulaşabilirdi.

Dedikodulara Dayalı Haber !

Aynı yazıda sadece dedikodulara dayanarak bir başka temel yanlışa daha imza atılmış ve Türk Telekom’da halen üst düzey yönetici olan Ünal Önal adlı bir şahsın Türk Telekom’un CEO’su olacağına ilişkin bir öngörüye de yer verilmiştir. Yüzde 15’i halka açık olan, tüm operasyonları ve yönetim kadroları şeffaflıkla kamuoyu ile paylaşılan Türk Telekom’da bu isimde bir yönetici bulunmamaktadır. Bu temel bilgilere yine Türk Telekom’un resmi web sitesinden hızlıca ulaşmak mümkündür. Ancak öyle görünüyor ki Hürriyet, doğru bilgiye ulaşma kaygısı hiç taşımıyor.

Yayınlanan bu son yazıyla alakalı olarak Hürriyet, Türk Telekom’dan hiçbir bilgi talebinde bulunmadığı gibi halka açık bir şirketin geleceğine ilişkin sadece dedikoduları yazmaktan da hiç imtina etmemiştir. O nedenle de ‘Türkiye’nin en büyük gazetesiyiz’ iddiasındaki Hürriyet, maalesef yanlışlarla dolu ve ‘niyet okuma’ nitelikli taraflı bir habere imza atmıştır. Bir haberin en temel bilgileri olan kişilerin isimleri ve görevleri konusunda maddi hatalara imza atan Hürriyet daha sonra hiçbir düzeltme zahmetine de girmemiştir.

Türk Telekom’a Sormadılar

Her fırsatta ‘tarafsız’, ‘araştırmacı’ gazetecilik yaptığını iddia eden, etik kuralları olmasıyla övünen Hürriyet, maalesef Türk Telekom’a hiçbir soru yöneltemeden şirketin geleceğine ilişkin yanlış öngörülerde bulunarak gerçek haberleri veren değil, şahsi kanaatleri yazan bir gazete olmayı tercih etmiştir. Bundan dolayı Hürriyet okurları Türk Telekom hakkında doğru bilgiler yerine maalesef dedikodulara maruz kalmıştır. Bu da Hürriyet’i gerçek haberleri veren değil şahsi kanaatleri yazan bir konuma düşürmüştür. Bu Hürriyet’in kendi okurları başta olmak üzere kamuoyuna karşı sorumsuzluktur, saygısızlıktır.

Prosedür Belli

Türk Telekom’un hissedarlarının borçlarını ödeyememe durumunda izlenecek prosedür, şirketin kamuya açık esas sözleşmesinde bellidir. Bunun dışında şirketin üst yönetiminde bir belirsizlik olacağına ilişkin kasıtlı haberler ciddiyetsizdir, kötü niyetlidir. Türk Telekom’un geçen yıl yapılanan üst yönetimi tam kadro görevinin başındadır. Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, göreve başladığı Eylül 2016’dan bu yana Türk Telekom ve hissedarı OTAŞ arasındaki ilişkileri başarıyla yürütüyor. Yönetim kurulundaki herhangi bir değişikliğin Türk Telekom’un faaliyetleri üzerinde bir etkisi olmadığı ilgili kurumlara ifade edilmiştir.

OTAŞ’ın Borçları Faaliyeti Etkilemiyor

Türk Telekom’un hissedarı OTAŞ’ın borçlarının şirketin faaliyetlerine herhangi bir etkisi olmadığı daha önce Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’ın açıklamaları ile kamuoyuyla paylaşılmıştır. Başbakanımız 25/09/2017 tarihinde Türk Telekom ile ilgili yaptığı açıklamada, “Sahiplik ayrı bir konu, şirketin iç çalışması ayrı. Türk Telekom iyi gidiyor. Göstergeleri de iyi. O ortaklıktan kaynaklanan sıkıntılardan kurtuldu. Niye? Biz yönetimi değiştirdik” ifadelerine yer vermişti.

Ayrıca uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Standart & Poor’s (S&P) ve Fitch de Türk Telekom’a ilişkin değerlendirmelerinde, OTAŞ’ın borcunun şirketin faaliyetlerine etki etmediğinin altını çizmişlerdir. Bütün bu açıklamalar ve değerlendirmelere rağmen Türk Telekom’un üst yönetiminde bir belirsizlik varmış algısı yaratmaya yönelik haberler gerçekleri yansıtmamaktadır. Türk Telekom hakkında dedikodulara değil, gerçek bilgilere ulaşmak isteyenler kurumsal web sitemizi ve gerçekleri yazan diğer yayınları takip edebilirler.

 

Türk Telekom TTKOM Hisse Analiz ve Yorumları