Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Polifarma, Ra...

Polifarma, Rapid Test ile Onayı Alan Türkiye’de İlk, Dünyada Üçüncü Şirket Oldu

04.02.2021 – Türkiye sağlık sektöründe 35 yıldır üretim yapan yerli ve milli ilaç şirketi Polifarma, ürünlerinin sterilite testi süresini 14 günden 5 güne indirmek için geliştirdiği test metoduyla; Rapid Test Onayı’nı aldı. Polifarma bu onay ile Türkiye’de ilk, Dünya’da ise üçüncü ilaç şirketi olarak ilklere öncülük etmeye devam ediyor.

Yüzde 100 yerli sermayeli Polifarma İlaç, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan denetimleri başarıyla geçerek Türkiye’deki ilk Rapid Test Onayı’nı almayı başardı. GMP (İyi Üretim Uygulamaları) sertifikasına da sahip olan Polifarma, bu sayede tesislerinde üretimi yapılacak ürünlerin sterilite testi süresini 5 güne indirerek son kullanıcıya daha hızlı ulaşmasını sağlayacak.

İnsan sağlığı için zamanla yarışılan bu dönemde, kritik öneme sahip bir çalışmaya ve büyük bir başarıya imza atan Polifarma, pandemi süreci öncesinde steril ürünlerin gerekliliği olan sterilite analizi için alternatif metotlar geliştirmeye başlamıştı. Pandemiyle bu çalışmalarına hız veren Polifarma, Bactec FX cihazı ve Rapid Detection sterilite test metodu ile 14 gün olan sterilite testi süresini 5 güne indirmeyi başardı.

Geleneksel sterilite test metodu, mikroorganizmaların büyüme prensibine dayalıdır. Mikroorganizma üremesi, kültür ortamındaki bulanıklıkla tespit edilir. Sonuçların elde edilmesi için en az 14 günlük bir inkübasyon süresi gereklidir. BD Bactec FX cihazı ise geleneksel sterilite yöntemine kıyasla bu süreyi 5 güne indiriyor. Sterilite test metodu Güncel EP “ 2.6.1 Sterility Test ”monografına göre çalışılan geleneksel testlere alternatif olarak uygun bulunduğu için kabul görmüştür. Kaliteli üretime bir de hız kazandıran bu yöntem ile kullanım için gerekli olan bekleme süresi de azalıyor. Son kullanıcı için ürün tedarikini yapamama, zaman kaybı gibi endişeler de ortadan kalkmış oluyor. Acil servisler ve yoğun bakımlar için büyük bir önem taşıyan bu durum, Rapid test uygulaması ile büyük bir avantaj olacak. Testin getirisi olan azalan inkübasyon süresi ile Polifarma, güvenilir ve kaliteli ürünleri ile hızlı bir şekilde gerekli sağlık kuruluşlarının ihtiyaçlarını pandemi koşullarında kolayca karşılayabilecek.

“BD Bactec FX cihazı ile sterilite test yöntemine hızlı bir alternatif sunduk” 

Hastane ürünlerinin hastalara daha hızlı ulaşması gereken bu pandemi döneminde aldıkları onayın önemine dikkat çeken Polifarma Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vildan Kumrulu, “Steril ürünlerin üretiminde her zaman hassas davranıyor, kaliteden ödün vermiyoruz. Öte yandan üretilen ürünlerin bekleme sürelerinin uzaması tedarik ve ulaşım sürelerini de negatif etkiliyor. Biz de Polifarma İlaç olarak hastane ürünleri arasında hayati öneme sahip steril ürünlerin hastaya daha hızlı ulaşmasını sağlamak amacıyla sterilite test yöntemimizde BD Bactec FX cihazı ile hızlı bir alternatif sunduk. Bu sayede 14 günlük inkübasyon süresini 5 güne indirdik. Sektörümüzde, Bakanlık tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucunda onaya hak kazanan dünyada üçüncü, Türkiye’de ise ilk şirket olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu cihazın ve test yönteminin geliştirilmesinde proje lideri Kalite Direktörümüz sayın Ferhat Yıldırım ve biyologlarımızdan sayın Esma Yazar’a, katkılarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Daha önce aldığımız Parametrik Serbest Bırakma Onayı’nın ardından Rapid Test Onayı ile tüm ürünleri hastalara en hızlı şekilde ulaştıracağız. Her zaman olduğu gibi bundan sonra da ürünlerimizin kalitesinden ve güvenilirliğinden ödün vermeden yeni ürün ve cihazlar geliştirerek ülkemize katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

 

Polifarma Onkoloji Alanında Türkiye’de Bir İlki Gerçekleştirdi

24.11.2020 – Türkiye sağlık sektöründe 34 yıldır üretim yapan yerli ve milli ilaç şirketi Polifarma, kemoterapi tedavisinde sıkça karşılaşılan sorunlardan bulantı ve kusmayı engelleyen Türkiye’nin ilk IV (damar yolu) nörokinin (NK1) blokörünü üretti.

Yüzde 100 yerli sermayeli Polifarma İlaç, kemoterapi sırasında tedavi gören kişilerde görülen bulantı ve kusmayı önleyecek Türkiye’nin ilk jenerik ürününün üretimini tamamladı. Bu ürünle onkoloji alanındaki çalışmalarına bir yenisini daha ekleyen Polifarma, kemoterapi alımından yarım saat önce kullanıldığında bulantı ve kusmayı tamamen engelleyen Türkiye’nin ilk nörokinin blokörünü IV formülünde üretti. Polifarma, 6 aydan büyük tüm hastalar için kullanılmasıyla da bir ilke daha imza atan bu çalışma için yaklaşık 2 milyon TL yatırım yaptı.

“Ürün sektörümüze büyük bir katma değer sağlayacak”

Yerli ve milli bir şirket olarak geliştirdikleri bu ilacın sektöre büyük bir katma değer sağlayacağının altını çizen Polifarma Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vildan Kumrulu “Ülkemiz için bir ilki daha gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Kemoterapi tedavisinde bulantı ve kusmayı önleyecek IV formülündeki ürünümüz Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip. Türkiye’nin IV formülündeki ilk nörokinin blokörü, tablet formuna göre kullanım avantajı sunuyor. Ürün, hastalara damar yolundan uygulandığı için hem daha etkili hem de içilmesinin unutulması riski bulunmuyor. Hem hastanelerden hem de eczanelerden temin edilebilecek olan ürünümüzü 2021 yılında satışa sunacağız” dedi.

Polifarma Geliştirdiği Her Üründe Dışa Bağımlılığı Azaltmayı Hedefliyor :

Polifarma’dan İlk Lipid Ürün

22.09.2020 – Sağlık sektöründe 34 yıldır üretim yapan yerli ve milli ilaç şirketi Polifarma, geliştirdiği Türkiye’nin ilk lipid ürünüyle oral ya da enteral beslenmenin olanaksız ya da yetersiz olduğu durumlara çözüm getiriyor. Amerikan İlaç ve Gıda Dairesi’nin (FDA) kalite standardı olarak belirlediği 10 ayrı testi yüzde 100 başarıyla geçen ürün, 2 yaşından büyük çocuklar ve yetişkinlerde güvenle kullanılabiliyor.

Yüzde 100 yerli sermayeli Polifarma İlaç, ilklere imza atmaya devam ediyor. Oral yoldan beslenemeyen hastalar için Türkiye’nin ilk lipid ürününü geliştiren Polifarma, bu alandaki eksikliği gidererek önemli bir çözüm sunuyor. Polifarma Ar-Ge Merkezi’nde uzun süren araştırmalar sonucu geliştirilen Türkiye’nin ilk lipid ürünü, iki yaşından büyük çocuklarda ve yetişkinlerde, oral ya da enteral beslenmenin olanaksız, yetersiz ya da kontrendike olduğu durumlarda, parenteral yani damar yoluyla beslenme amacıyla kullanılıyor. Amerikan İlaç ve Gıda Dairesi’nin (FDA) kalite standardı olarak belirlediği 10 ayrı testi başarıyla geçen Türkiye’nin ilk lipid ürünü, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından önerilen yağ dağılımına uygunluğuyla da öne çıkıyor.

Türkiye’nin İlk Lipid Beslenme Ürününe Polifarma İmzası

Geliştirdikleri Türkiye’nin ilk lipid ürünü ile ülkemizin dışa bağımlılığını azaltma konusunda çok önemli bir adım attıklarına dikkat çeken Polifarma Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vildan Kumrulu, şunları söyledi: “Yerli ve milli bir ilaç şirketi olarak katma değerli bu tarz ürünler geliştirerek ülke ekonomisine katkı sağlamaya ve dışa bağımlılığı en aza indirmek için çaba göstermeye devam ediyoruz. Geliştirdiğimiz birçok ürün gibi lipid ürünümüz de Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip.Ar-Ge Merkezimizde geliştirdiğimiz lipid ürünümüzün Avrupa Birliği ülkelerinden tedarik edilen tüm hammaddeleri, Avrupa Birliği – İyi Üretim Uygulamaları (EU – GMP) ve FDA standartlarına uymaktadır. Ayrıca ürünümüzün tüm analizleri FDA tarafından yayınlanan, dünyada bağlayıcı tek kılavuz içeren Amerika Farmakopesi’ne de uygundur. Bu çerçeveden bakıldığında kalite ve güvenlik standartları son derece yüksek olan böyle bir ürünü Türkiye’de geliştirmenin de mutluluğunu yaşıyoruz.”

Editöre not: Enteral beslenme, ihtiyaç duyulan besinlerin tüpler yardımıyla mide veya ince bağırsaklara alınmasıdır. Parenteral beslenme ise enteral beslenmenin mümkün olmadığı durumlarda damar içine sıvı besin karışımı enjekte edilerek hastanın beslenmesidir.

Polifarma İlaç Hakkında:

Hastane ilaçları ve serum alanında Türkiye’nin en çok tercih edilen markası olan Polifarma İlaç, IV (damar yolu) ilaç ve serum alanında 34 yıllık geçmişe sahip, %100 yerli sermayeli bir ilaç firmasıdır. 1983 yılında Aroma İlaç’ı kuran Eczacı Necdet Nuri Kumrulu, 1986 yılında Polifarma İlaç’ı satın alarak faaliyetlerine aynı adla devam etmiştir. Türkiye’de serum alanında sektör lideri olan Polifarma İlaç, faaliyetlerine yıllık 250 milyon kutu üretim kapasiteli, 77 bin metrekare alana kurulu tesisinde devam etmektedir. Aynı anda Cam/PVC ve PP formlarında üretim kabiliyetine sahip Polifarma, 11 farklı teröpatik alanda tüm formlarda 465 ruhsatlı ürün sahibidir. Yenilikçi ve modern yaklaşımıyla Türkiye’nin ilk lipid ürününü geliştiren, ilk üç odacıklı beslenme solüsyonunu ve periton diyalizi alanında SAPD cihazı üreten Polifarma, Türkiye’yi global pazarda da temsil etmektedir. Polifarma, 2025 yılında global bir lider olma vizyonu ile büyümeye devam etmektedir.

 

Polifarma, Covid-19 İçin Ürettiği 100 Bin Ampul İlaçla Yoğun Bakım Hastalarına Umut Olacak

10.04.2020 – Türkiye sağlık sektöründe 34 yıldır üretim yapan yerli ve milli ilaç şirketi Polifarma, FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) dahil tüm dünya otoriteleri tarafından kabul görmüş ve Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs tedavisinde olumlu yanıt verdiğini açıkladığı ilacı, yoğun bakımda bulunan ve oral yoldan beslenemeyen hastaların tedavisinde kullanılmak üzere özel izinle üretmeye başladı. Polifarma, çözelti formunda, damar yolu kullanımı için ürettiği 100 bin ampulü Sağlık Bakanlığı’na hibe edecek. İlacın 10 bin yoğun bakım hastasına umut olması bekleniyor.

Yüzde 100 yerli sermayeli Polifarma İlaç, koronavirüs (Covid – 19) salgınının tedavisi için kritik bir hamleye imza atarak FDA (U.S. Food and Drug Administration-Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) dahil tüm dünya otoriteleri tarafından kabul görmüş ve Sağlık Bakanlığı tarafından Covid – 19’a karşı olumlu netice verdiği açıklanan ilacın üretimine başladı. Polifarma, yoğun bakımda bulunan ve oral yolla beslenemeyen hastaların tedavisinde umut olacak çözelti formundaki ilacın üretimini tamamladı ve Sağlık Bakanlığı’na ruhsat başvurusunda bulundu. Toplam 100 bin adet üretilecek ve 10 bin yoğun bakım hastasının tedavisine yetecek ilaç Polifarma tarafından Sağlık Bakanlığı’na bağışlanacak.

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görünmesinin hemen ardından, üretim tesisindeki mesaisini artıran ve kapasitesini % 120’ye çıkaran Polifarma, Pol Ar-Ge Merkezi’nde koronavirüse iyi geldiği klinik testlerde gözlemlenen ilacın üretimi için adım attı.

100 bin ampul Sağlık Bakanlığı’na hibe edilecek

Polifarma Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vildan Kumrulu, “Ülkemizi ve tüm dünyayı etkileyen bu pandemide ‘Polifarma olarak neler yapabiliriz’ diyerek bir çözüm yolu aramaya başladık. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı’nın tedavi protokollerinde birincil tedavi olarak yer alan ilacı, oral yolla beslenemeyen yani herhangi bir ilacı tablet olarak kullanamayan yoğun bakım hastaları için üretmek için hızlıca adım attık. Bu zorlu süreçte dünyanın dört bir yanındaki tedarikçilerle irtibata geçerek en yüksek kalitedeki hammaddeyi ülkemize getirmeyi başardık. Ardından Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’ndan (TİTCK) özel izin alarak 100 bin adet ampulün üretimini tamamladık. Polifarma olarak en büyük hayalimiz sağlıklı bir Türkiye; bu kapsamda 100 bin ampulün tamamını Sağlık Bakanlığı’nın kullanımına hibe edeceğiz. Sağlık Bakanlığımız bizden ne zaman isterse, o zaman ürünlerimizi göndereceğiz. Yeni üretim taleplerini karşılayacak kadar üretim kapasitesine sahibiz. Hammadde tedariklerini tamamladıktan sonra 20 Nisan’da Sağlık Bakanlığımızın tedavi protokolleri için deklare ettiği bir ilacın daha üretime başlayacağız” dedi.

“Tüm doktor ve sağlık çalışanlarının hizmetindeyiz”

Yerli ve milli olmaktan her zaman gurur duyduklarının altını çizen Kumrulu “Biz, memleket sevdasıyla çıktığımız bu yolda hep ülkemizin menfaatlerini göz önünde bulundurarak çalıştık. Ülkemizin içinde bulunduğu duruma kayıtsız kalamazdık. Bugün de hayatını ortaya koyarak çalışan tüm doktorlar ve sağlık çalışanlarımızın hizmetindeyiz. Tek dileğimiz tüm insanlığın bu pandemiden en az hasarla kurtulması” diye konuştu.

Polifarma İlaç Hakkında:

Hastane ilaçları ve serum alanında Türkiye’nin en çok tercih edilen markası olan Polifarma İlaç, IV (damar yolu) ilaç ve serum alanında 34 yıllık geçmişe sahip, %100 yerli sermayeli bir ilaç firmasıdır. 1983 yılında Aroma İlaç’ı kuran Eczacı Necdet Nuri Kumrulu, 1986 yılında Polifarma İlaç’ı satın alarak faaliyetlerine aynı adla devam etmiştir. Türkiye’de serum alanında sektör lideri olan Polifarma İlaç, faaliyetlerine yıllık 250 milyon kutu üretim kapasiteli, 77 bin metrekare alana kurulu tesisinde devam etmektedir. Aynı anda Cam/PVC ve PP formlarında üretim kabiliyetine sahip Polifarma, 11 farklı teröpatik alanda tüm formlarda 465 ruhsatlı ürün sahibidir. Yenilikçi ve modern yaklaşımıyla Türkiye’nin ilk lipid ürününü geliştiren, ilk üç odacıklı beslenme solüsyonunu ve periton diyalizi alanında SAPD cihazı üreten Polifarma, Türkiye’yi global pazarda da temsil etmektedir. Polifarma, 2025 yılında global bir lider olma vizyonu ile büyümeye devam etmektedir.