Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Tren Feribotl...

Tren Feribotları ile Ege-Münih 48 Saate Düşecek

Negmar Mehmet Koç: “Vatandaşın cebine 1 milyar lira tasarruf sağladık”

23.05.2019 – Deniz ve kara taşımacılığında Türkiye’nin en önemli firmaları arasında yer alan Negmar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Koç, “2013 yılı Temmuz ayından bu yana Eskihisar-Tavşanlı (Yalova) hattında kaliteli hizmetimizle yaptığımız indirimlerimizle vatandaşımıza 1 milyar Türk Lirası tasarruf sağladık” dedi.

Negmar Şirketler Grubu, ekonomi basını temsilcileriyle iftar sofrasında bir araya geldi. Hilton Bomonti Hotel’de gerçekleşen iftar yemeğine Negmar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Koç ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sefa Koç ,Etis Lojistik Genel Müdürü Sabri Yıldız, Negmar Şirketler Grubu Teknoloji Yatırımları Danışmanı Cihan Nazmi Bıyıklı katıldı. İftar öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mehmet Koç, Negmar Denizcilik Şirketi ile Eskihisar-Tavşanlı/Yalova arasında hızlı ekonomik ve rahat deniz ulaşımını tesis ettiklerini bu 5 yılı aşkın süre zarfında vatandaşın cebine 1 milyar TL tasarruf sağladıklarını söyledi.

450 ÇALIŞANLA DEV HİZMET

Negmar’ın esasen bir denizcilik grubu olduğunu ancak bünyesinde başka şirketleri de barındırdığını vurgulayan Koç, “Bünyesinde 450 civarında çalışanı olan daha çok yolcu taşımacılığı, denizde araç taşımacılığı ve kara lojistiği yapan bir grubuz. Aynı zamanda bilgi işlem ile ilgilenen bir yönümüz de var. Bünyemizde Etis Lojistik şirketimizle karayolu lojistik taşımacılığı yapıyoruz. Bisar yazılım firmamız teknoloji çalışmaları yapıyor ve yazılım üretiyor. Gök Denizcilik şirketimiz ise liman işletmeciliği yapıyor, iskeleleri işletiyor. Erdeniz şirketimiz, Türkiye’de Marmara denizinde tek olan ve sadece tren taşıyabilen, içerisinde raylı sistemi bulunan ve 40 vagon taşıyan 200 metrelik gemilerimiz ile Derince-Tekirdağ arasında çalışmalar yürütüyor” diye konuştu.

“18 MİLYON YOLCU TAŞIDIK”

Tren ile taşımacılık alanında yakın gelecekte büyük bir atılım yapacaklarını dile getiren Koç, “İlerleyen dönemlerde Ege Bölgesi’nin de Avrupa ticaretine katkı sunacağı Bandırma-Tekirdağ hattını açıyor olacağız. Eskihisar-Tavşanlı (Yalova) arabalı feribot taşımacılığı yaptığımız hattımız ise Negmar’ın ana yapısını oluşturuyor. Bu hatta yıllık 1 milyon araç taşıyoruz. 2013 yılı Temmuz ayından itibaren çalışıyoruz. 4 feribotumuzla vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Hatta bir hizmet kalitesi getirdik, yüksek ölçüde indirimlerimizle, 40 dakikalık yolculuğu 25 dakikaya indirerek ve alternatif ödeme imkanlarıyla rekabeti oluşturarak bugüne kadar vatandaşın cebine 1 milyar TL tasarruf sağladık. Biz bu hata başladığımızda tır ücreti 170 TL’ydi, 5 yıldır hala zam yapmadan 155 TL’ye hizmet veriyoruz. Bu bizim açımızdan büyük bir hizmet. Yolcu taşımacılığı da bizim için çok önemli. Marmara denizi bu açıdan çok yoğun bir yolcu kapasitesine sahip. Son teknoloji ürünü 4 gemimizle hizmet veriyoruz. Eskihisar-Tavşanlı hattımızda 18 milyon yolcu taşıdık” dedi.

YÜK TAŞIMACILIĞINDA EGE İLE MÜNİH ARASI 48 SAATE DÜŞECEK

Erdeniz şirketimiz Türkiye’de büyük öneme sahip deniz üzerinden tren taşımacılığı gerçekleştiren şirketimiz” diyen Mehmet Koç, “15 yıllık dönemde demir yolu yatırımları çok büyük ölçüde artışa geçti. Trenle yük taşımacılığını Erdeniz şirketimizle Tekirdağ-Derince arasında gerçekleştiriyoruz. Burası Çin’den Londra’ya bağlanan tren yolunun bir parçası. Bu yönüyle stratejik bir yer. Asıl önemli nokta ise Tekirdağ-Bandırma hattımızın yapımını tamamladık. Çok az bir bölümü kaldı ve yakında tamamlanacak. Bu hat faaliyete geçtiği zaman Ege’den trene yüklenen bir yük, Erdeniz tren feribotları sayesinde 48 saat içerisinde Münih’e ulaşacak. Bu çok ciddi anlamda bir zaman, maliyet ve iş gücü kazanımı sağlayacak. Yıllardır Türkiye’de yapılmaya çalışılan ancak hep aksaklık gösteren bu projeyi faaliyete geçireceğiz. Bandırma’da son testlerimizi de bu anlamda gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı. Kara lojistiği olarak Etis Lojistik Şirketi’nin çalışmalar yaptığını belirten Koç, 241 personel ile faaliyet gösteren Etis ile lojistik konusunda önemli bir oyuncu olduklarını ve 8 farklı limanda dökme yükleri paketleme yaptıklarını söyledi.

ÇOCUKLAR İÇİN GÜVENLİ İNTERNET CİHAZI GELİŞTİRİLDİ

Mehmet Koç toplantıda yeni bir yerli ve milli teknoloji ürününün de müjdesini verdi. Çocukların güvenli internet kullanımı için bir cihaz geliştirdiklerini açıklayan Koç, “Bisar Yazılım ve Teknoloji Şirketimiz dünyada şu ana kadar sadece Amerika’da bir benzer örneği bulunan ve evdeki her cihaz için istediğiniz noktadan ayrı ayrı internet filtresi yapabilecek bir cihaz geliştirdi. Temiz Aile Filtresi (TAFİ) adını verdiğimiz bu cihazı modeme takarak, çocukların girebileceği uygunsuz içerikleri filtreleyebiliyorsunuz. Goople Play Store ve App Store’dan Tafi Safe adlı uygulamayı yükleyerek dünyanın her yerinden tek tıkla çocuğunuzun internet erişimini kontrol edebiliyorsunuz. Şuan test aşaması devam eden Tafi, yakın zamanda kamuoyuna sunulacak” dedi

 

 

Feribotlarda Ücretsiz Uygulama Yarın Başlıyor

17.01.2019 – Şehit yakınları ve gaziler, Eskihisar-Tavşanlı hattındaki Negmar feribotlarından 15 günlük yarıyıl tatiliyle birlikte yarından itibaren ücretsiz yararlanmaya başlıyor. 15 Temmuz gecesi darbecilerin köprüleri kapatması üzerine feribotlarını Üsküdar-Kabataş arasına çekerek iki yaka arası geçişi sağlayan Negmar, gazi gemilerini bu ülke için canlarını ortaya koyan kahramanların hizmetine sunmaktan kıvanç duyduğunu duyurdu.

Negmar; Hamidiye, Selimiye, Bahariye ve Muradiye isimli gemileriyle 15 Temmuz gecesi vatandaşları ve darbecilere karşı koyan güvenlik güçlerini Anadolu ve Avrupa yakasına geçirerek önemli bir misyon üstlenmişti. Negmar, gazi gemileriyle hizmet verdiği Eskihisar-Tavşanlı hattında şehit yakınları ile gazilere yönelik ücretsiz uygulamasına yarın Saat 09.00 itibariyle başlıyor. Negmar, tatil boyunca oluşacak yoğunluğu önleyerek hızlı, hesaplı ve konforlu ulaşım için de tüm tedbirlerini aldı.

PLAKALARIN KAYDEDİLMESİ GEREKİYOR

Ücretsiz geçiş tarifesinden yararlanmak isteyen şehit yakınları ve gazilerin Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen kimlik kartları ile kimlik kartlarında yazan isme kayıtlı otomobillerine ait ruhsatlarının fotokopilerini bir defaya mahsus [email protected] adresine iletmeleri gerekiyor. Ücretsiz geçiş hakkından yararlanacak hak sahipleri belgelerinin teslim alındığına ve plaka kaydının sisteme işlendiğine ilişkin onay mailinin ardından şehit yakını ve gazi kimlik kartını ibraz ederek ücretsiz geçiş hakkından yararlanacak. Eskihisar-Tavşanlı hattını kullanacak olan Sarı Basın Kartı sahibi gazeteciler de araçlarıyla bir yıl boyunca Yüzde 50 indirimli geçiş hakkından yararlanacak. Basın mensuplarının Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nca (eski ismiyle BYEGM) verilen Sarı Basın Kartı ile kendi isimlerine kayıtlı araç ruhsatlarını [email protected] adresine göndermeleri yeterli olacak.

GAZİ GEMİLER HAKKINDA:

Milli ve yerli hizmet anlayışıyla Türkiye’ye katma değer üreten Negmar,15 Temmuz gecesi de aynı bilinçle Eskihisar-Tavşanlı arasında görev yapan Hamidiye, Selimiye, Bahariye ve Muradiye isimli feribotlarını milletin ve devletin hizmetine seferber etti. Negmar, Osmangazi Köprüsü’nde darbeciler tarafından herhangi bir engelleme olmaması, boğaz köprülerinin ise darbeciler tarafından kapatılması ve henüz Avrasya Tüneli’nin de açılmamış olması sebebiyle inisiyatif aldı. Boğazı geçiş için gece boyunca başka ulaşım imkanı bulunmaması nedeniyle Negmar’a ait 4 feribot, hain kalkışmayı engelleyen vatandaşlar ile darbecilere karşı koyan güvenlik güçlerinin Anadolu ve Avrupa yakasına geçişlerini sağlamak için Üsküdar ve Kabataş’a yanaştı. Gazi gemiler her iki noktada en uygun iskelelerden 15 Temmuz gecesi 01.10’dan itibaren sefere başladı. 4 gemiden Hamidiye 17 saat 15 dakikada 28 sefer, Selimiye 15 Saat 25 dakikada 20 sefer yaparken Bahariye ve Muradiye gemileri ise yaklaşık 10’ar saat hizmet verdi. Gazi gemiler 15 Temmuz Cuma gecesi 01.10’dan 16 Temmuz Cumartesi akşam saatlerine kadar yaklaşık 5 bine yakın araç ile binlerce yaya vatandaşın iki yaka arasında geçişini sağladı.

 

198 Metre ile Türkiye’nin En Büyüğü, Marmara’da Seferlerine Başlıyor

28.11.2018 – Negmar Denizcilik, Erdeniz Tren Feribotu ile Bandırma-Tekirdağ arasında gerçekleştirdiği Tren Ferry taşımacılığının ilk deneme seferini tamamladı. 198 metrelik boyu ve 60 vagon kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük tren feribotu olma unvanına sahip olan Erdeniz Tren Feribotu, önümüzdeki günlerde vagon taşımacılığı seferlerine başlayacak.

Ulaştırma Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından 2016 yılında ihale edilen, Bandırma-Tekirdağ arası tren ferry taşımacılığı yapacak Erdeniz Tren Feribotu’nun ilk test seferi ve Bandırma limanı oryantasyonu gerçekleştirildi. Negmar Denizcilik’e ait olan Erdeniz Tren Feribotu’nun gerekli ölçümlerin yapılması için ilk aşama olarak Bandırma Limanına yanaşmasını; TCDD Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Bandırma Liman Başkanlığı yetkilileri, TCDD Liman Müdürlüğü ve taşımacılık işini üstlenen Negmar firması yöneticileri de izleyerek görkemli bir ana tanıklık ettiler. Feribot, gerekli test ve ölçümlerin başarılı şekilde tamamlanmasının ardından Bandırma Çelebi Limanı’ndan ayrıldı.

Erdeniz, Türkiye’nin en büyük tren feribotu

Bandırma-Tekirdağ arasından gerçekleştirilecek seferlerin önemi hakkında konuşan Negmar Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Bülent Şafak seferlerin Marmara ve Ege bölgesindeki sanayi kuruluşları için büyük bir avantaj sağlayacağını ifade etti. “İhracat yapan firmalar mallarını çok daha hızlı ve güvenli şekilde Avrupa’ya ulaştıracak” diyen Şafak, geminin 60 vagon kapasitesi, 198 metrelik boyu 15195 grt’luk ölçüleriyle Türkiye’deki en büyün tren feribotu olma unvanına da sahip olduğunun da altını çizdi. Şafak şunları söyledi: “Negmar Grup, denizcilik ve lojistik sektöründe kurduğu etkin ekosistemiyle 14 uluslararası ve ulusal şirketi, 3 uluslararası yatırımcısı, 2 merkez ofisi ve 600’e yakın çalışanı ile ülkemizde ve bölgemizde yatırımın gücünü temsil etmektedir. Türkiye’nin güçlü lojistik ağına önemli katkılar sağlayacak olan Bandırma-Tekirdağ seferleri ile de bu gücü pekiştireceğimize inancımız sonsuz. Başarılı geçen test seferlerinin ardından kısa sürede seferleri başlatacağız.”

Tekirdağ-Derince hattında 300 sefer yapıldı, sıra Bandırma-Tekirdağ hattında

Anadolu’dan ve Ege’den gelen vagonların Marmara Denizi’ni tren feribotu ile geçip Avrupa’ya ulaşımını sağlamak amacıyla Ulaştırma Bakanlığı ve TCDD tarafından 2016 yılında iki ferry taşımacılığı ihale edilmişti. İhaleyi, en ucuz ve tek geçerli teklif veren Negmar Denizcilik Bünyesindeki Erdeniz kazanmıştı. Bu ihalelerden biri de Anadolu’dan gerçekleştirilen taşımacılık olan Tekirdağ-Derince hattıydı. Bu hatta şu ana kadar 300 sefer gerçekleştirildi. İkinci ihale ise test seferleri henüz tamamlanan Bandırma-Tekirdağ taşımacılığı oldu. Bağlantı yolları ve yükleme rampalarının tamamlanmasının ardından gerçekleştirilen test seferleri de başarılı şekilde tamamlanan Erdeniz Tren Feribotunun önümüzdeki günlerde seferlerine başlaması bekleniyor.