Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Sağlık Poliçe...

Sağlık Poliçelerinde 3 Ayda %25 Artış Yaşandı

24.06.2020 – Pandemi öncesinde Türkiye’de sigorta penetrasyonunun oldukça düşük olduğunu ifade eden Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, “Pandemi dönemi, sağlığımızın ne kadar kıymetli olduğunu bizlere hatırlattı. Son 3 ayda sağlık sigortalarında yaşanan %25 artışla, toplumsal bilincin arttığını görüyoruz’’ dedi.

Türkiye’de pandeminin yavaş yavaş kontrol altına alınmasıyla birlikte, bu sürecin toplum üzerinde yaratmış olduğu etkiler de kendini göstermeye başladı. COVID-19 öncesinde sigorta sektöründe özellikle sağlık sigortası alanında algı ve toplumsal bilinç oldukça zayıfken, riskin hayatımızı ele geçirmesiyle birlikte toplumda sağlığın ne denli önemli olduğu bir kez daha görülmüş oldu.

Sağlığın hayattaki en önemli unsur olduğuna dikkat çeken Sabancı Holding iştiraki Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, “COVID-19 salgın hastalığı bizlere sağlığın aslında çok büyük bir risk olduğunu ve hayatı bir anda durdurabileceğini gösterdi. Salgın ile birlikte toplum olarak sağlığımızın ne kadar kıymetli olduğunu daha iyi anladık. Bu anlamda pandemi öncesinde oldukça düşük olan toplumsal bilincin, sağlık sigortalarında oldukça yükseldiğini söyleyebilirim. Tüm branşlarda pandeminin etkisiyle öngörülen oranlarda düşüş yaşanırken sağlık sigortasında aksine talebin artmış olduğunu gördük’’ dedi.

Sağlık sigortasında bilinçlendik

Sağlık sigortalarında Mart ayından bu yana yaklaşık %25 artış olduğunu kaydeden Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, “Pandeminin etkisini olumlu anlamda gördüğümüz tek unsur, sağlık sigortalarına yönelik bilincin artışı oldu. Bu dönemde Tamamlayıcı Sağlık Sigortası adetlerimizde de yüzde 10’lık bir artış trendi mevcut. Pandeminin yanı sıra nüfus istatistiklerine baktığımız zaman, insan ömrünün uzadığını da görüyoruz. Ömür uzadıkça kronik hastalıklarda da artış yaşanıyor. Daha önce hastane başvurularının önemli bir bölümü akut rahatsızlıklarla ilgiliyken, günümüzde bu durum tersine dönerek, %65-70 oranlarında kronik rahatsızlıklardan oluşmaya başladı. Bu bağlamda, uzun ömür sağlığa ve sağlık sigortalarına olan ihtiyacı önemli ölçüde artıracaktır’’ diye konuştu.

 

Aksigorta, 2019 Yılında 366 Milyon TL Net Kâra Ulaştı

10.02.2020 – Aksigorta, 2019 yılında %30,9 artışla 4.474 milyar TL prim üretimi gerçekleştirdi. 2019’da müşteri odaklı yaklaşımlarla, inovasyon, analitik, yapay zekâ ve yeni teknoloji yatırımlarına odaklanan Aksigorta, net kârını ise 366 milyon TL’ye ulaştırdı.

Sabancı Holding iştiraki Aksigorta, 2019 yılına ilişkin finansal tablosunu açıkladı. Elde ettiği rakamlarla sektörün ve ülke ekonomisinin gelişimine katkıda bulunmayı ve sürdürülebilir büyüme ile pazar payını artırmayı amaçlayan Aksigorta, hedefleri doğrultusunda attığı adımlarla pazar payını yüzde 8,3 seviyesine çıkardı. Şirket, 2019 yılında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30,9 artışla, 4.474 milyar TL prim üretimi gerçekleştirdi. Yıl sonu itibariyle aktif büyüklüğünü 4.608 milyon TL’ye yükselten Aksigorta, 2018 yılında elde ettiği 228 milyon TL’lik net kârını ise 366 milyon TL’ye ulaştırdı.

Sürdürülebilir kârlılık ile daha fazla katma değer hedefi

Trafik branşında yüzde 35 nakliyat branşında yüzde 25, kasko branşında ise yüzde 23’lük büyüme elde ettiklerini ifade eden Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, “Doğru stratejik adımlarımızın yanı sıra acentelerimiz ve çalışanlarımızın da gayretiyle oldukça başarılı bir yılı geride bıraktık. Önümüzdeki dönemlerde de kârlı büyüme hedefimiz paralelinde, hissedarlarımıza daha fazla katma değer yaratmayı planlıyoruz. Aksigorta olarak müşterinin ihtiyacına uygun ürün ve hizmetlerle geleceği güvence altına alıyoruz. Yeni Nesil Teknolojiler, RPA, AI, Digital Twin kullanımları ile dijitalleşerek; müşteriler, dağıtım kanalları ve çalışanlar da dahil olmak üzere tüm paydaşlarımız için verimlilik ve ihtiyaç odaklı sigorta deneyimi yaratmak için çalışıyoruz. Aksigorta olarak, inovasyon, analitik, yapay zekâ ve yeni teknolojiler konusunda yatırımlarımızı sürdüreceğiz’’ diye konuştu.

 

Aksigorta’nın Dokuz Aylık Toplam Prim Üretimi 3,1 Milyar TL

03.11.2019 – Aksigorta, bu yılın ilk dokuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27 prim artışı elde ederek 975 milyon TL prim üretimi gerçekleştirdi. Şirketin ilk dokuz aylık prim üretimi 3,1 milyar TL’ye ulaşırken, aktif büyüklüğü ise 4,1 milyar TL’ye yükseldi.

Yeni nesil sigortacılık anlayışıyla Türk sigorta sektöründe ‘değişimin öncüsü’ olmaya odaklanan Aksigorta, 2019 yılının ilk 9 ayında sektörün 8 puan üzerinde yüzde 28 oranında büyüme gerçekleştirdi. Yüzde 27 artışla 9 aylık toplam prim üretimini 3,1 milyar TL seviyesine taşıyan Aksigorta, yüzde 51 büyüme ile net karını 91 milyon TL artırarak, 259 milyon TL’ye ulaştırdı. Aynı dönemde şirketin aktif büyüklüğü ise 4,1 milyar TL’ye yükseldi.

Yüzde 46 oranında özsermaye karlılığı

Üçüncü çeyrek sonuçlarına göre, güçlü operasyonel karlılığın yanı sıra yüksek mali gelir neticesinde Aksigorta özsermaye karlılığı yüzde 46 seviyesinde gerçekleşti. Aksigorta’nın yönettiği finansal varlık büyüklüğü ise geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 26 büyüyerek 2,4 milyar TL seviyesine ulaştı.

 

AkSigorta’nın İlk Çeyrek Prim Üretimi 1,1 Milyar TL

08.05.2019 – Bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 14 prim artışı ile 1 milyar 58 milyon TL prim üretimi gerçekleştiren Aksigorta, geçen sene ile kıyaslandığında yüzde 53 büyüme kaydederek, 78 milyon TL’lik net kâr elde etti. Aynı dönemde şirketin aktif büyüklüğü ise 3,7 milyar TL’ye ulaştı.

Sunduğu yenilikçi ürün ve hizmetlerle Türkiye sigorta sektöründe ‘değişimin öncüsü’ olmaya odaklanan Aksigorta, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14’lük artışla 1,1 milyar TL’lik prim üretimi sağladı. Aynı dönemde Aksigorta’nın net karı yüzde 53 büyüme kaydederek 78 milyon TL olurken, aktif büyüklüğü ise 3,7 milyar TL’ye ulaştı.

İlk çeyrek sonuçlarına göre, güçlü operasyonel karlılığın yanı sıra yüksek mali gelir neticesinde Aksigorta özsermaye karlılığı yüzde 40 seviyesinde gerçekleşti. Yılın ilk üç ayında yüksek kar marjlı motor dışı segmentinde, sektör büyümesi yüzde 19 olurken, Aksigorta bu segmentte yüzde 29 büyüyerek dikkat çekti.

Aksigorta’nın yönettiği finansal varlık büyüklüğü geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 30 büyüyerek 2 milyar TL seviyesine ulaşırken, ilk çeyrek sonuçlarına göre elde edilen mali gelir yüzde 100’ün üzerinde büyüme ile 106 milyon TL oldu.

‘Bambaşka’ sigortacılık kapsamında ürün ve hizmetlerini geliştiren Aksigorta’nın bu yılki yatırım alanları arasında inovasyon, analitik, yapay zeka ve yeni teknolojiler yer alıyor.

‘Kârlı büyümemizi sürdüreceğiz’

Aksigorta için 2019’un hamle yılı olduğunu belirten Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, ‘Bambaşka’ bakış açısıyla sektörde sınırları zorlayacaklarını vurguladı. Bu yıla çok güçlü başladıklarını dile getiren Uğur Gülen, “2019 yılında kolay, yalın ve erişilebilir sigortacılık vizyonumuz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnovasyon, analitik, yapay zekâ ve yeni teknolojiler önümüzdeki dönem için öncelikli yatırım alanlarımız arasında yer alıyor. Ağırlıklı olarak odaklandığımız yapay zekâ teknolojilerinden maksimum verimi almayı hedefliyoruz. İnsan odaklı stratejimiz ile hissedar, müşterilerimiz ve çalışanlarımızla değer yaratarak, karlı büyümemizi sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

 

Aksigorta’dan 2018’de 3,4 Milyar TL Prim, 228 Milyon TL Kar

08.02.2019 – Aksigorta, 2018 yılında yüzde 30 büyüyerek 3,4 milyar TL prime ulaşırken, 228 milyon TL kar elde etti. 2018’de prim üretimini, önceki yıla göre yüzde 30, karını yüzde 79 artıran Aksigorta, trafik branşında yüzde 95, kasko branşında yüzde 12, motor dışı branşlarda yüzde 14 büyüme kaydetti. Aksigorta’nın hisse senedi 2018’de %21 getiri sağlarken BİST 100 endeksi üzerinde performans gösterdi.

2019 yılına çok güçlü başladıklarını dile getiren Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, “Şirketimizin piyasa değeri 2018 yılı sonunda 1.1 milyar TL’nin üzerine çıktı. Fon büyüklüğümüz yüzde 37 artışla 1.486 milyar TL’den 2.029 milyar TL seviyesine yükseldi. 2019 yılında da kolay, yalın ve erişilebilir sigortacılık vizyonu ile kalıcı üstünlük sağlayan sigorta şirketi olacağız. İnsan odaklı stratejimiz ile hissedar, müşterilerimiz ve çalışanlarımızla değer yaratacağız” dedi.

Kolay, yalın ve erişilebilir sigortacılık vizyonu ile kalıcı başarı elde etmeyi hedeflediklerini belirten Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, “Yılın başında elde ettiğimiz ivmeyi, devam eden aylarda da sürdürdük. Özellikle trafik ve nakliyat branşında dikkat çeken bir büyüme elde ettik. Ürün gamımızı modüler ve müşteri odaklılık yaklaşımımızla geliştirmeye devam ediyor. Üçüncü çeyrek sonuçları da bu yaklaşım ve çalışmalarımızın etkili olduğunu gösteriyor. Ağırlıklı olarak odaklandığımız yapay zeka teknolojilerinden maksimum verimi almayı hedefliyoruz” dedi.

Aksigorta, müşteri, dijitalleşme ve teknolojiye odaklanarak, hizmet ve ürün gamını bu çözümlerle zenginleştiriyor, yatırım alanları olarak inovasyon, analitik, yapay zeka ve yeni teknolojilere öncelik veriyor.

Aksigorta AKGRT Hisse Analiz ve Yorumları

 

Aksigorta Üçüncü Çeyrekte 2.447 milyon TL Prim Üretti

16.10.2018 – Aksigorta, bu yılın ilk dokuz ayında prim üretimini, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39 artırarak 2.447 milyon TL’lik prim üretti. Trafik branşında yüzde 151, nakliyat branşında yüzde 59 büyüme kaydeden Aksigorta, kasko branşında da yüzde 18’lik büyüme elde etti. Aksigorta hisse senedi ilk 9 ayda %20 getiri sağlarken BİST 100 endeksi üzerinde performans gösterdi.

Kolay, yalın ve erişilebilir sigortacılık vizyonu ile kalıcı başarı elde etmeyi hedeflediklerini belirten Aksigorta Genel Müdür Uğur Gülen, “Yılın başında elde ettiğimiz ivmeyi, devam eden aylarda da sürdürdük. Özellikle trafik ve nakliyat branşında dikkat çeken bir büyüme elde ettik. Ürün gamımızı modüler ve müşteri odaklılık yaklaşımımızla geliştirmeye devam ediyor. Üçüncü çeyrek sonuçları da bu yaklaşım ve çalışmalarımızın etkili olduğunu gösteriyor. Ağırlıklı olarak odaklandığımız yapay zeka teknolojilerinden maksimum verimi almayı hedefliyoruz” dedi.

Aksigorta, müşteri, dijitalleşme ve teknolojiye odaklanarak, hizmet ve ürün gamını bu çözümlerle zenginleştiriyor, yatırım alanları olarak inovasyon, analitik, yapay zeka ve yeni teknolojilere öncelik veriyor.

 

Aksigorta’dan 2017 Üçüncü Çeyrekte 1,7 Milyar TL Prim

06.11.2017

Aksigorta’nın 2017 yılı üçüncü çeyrek sonuçları açıklandı:

Aksigorta’dan üçüncü çeyrekte 1.7 Milyar TL Prim,128 Milyon TL Teknik, 86 Milyon TL Net Kar

Aksigorta, 2017 yılının üçüncü çeyreğinde 1.7 Milyar TL prim üreterek, 128 Milyon teknik kâr ve 86 Milyon TL net kâr elde etti. 2017’nin ilk 9 ayında geçen yılın aynı dönemine göre, prim üretiminde yüzde 27 büyüme gerçekleştiren Aksigorta, teknik kârını 97 Milyon TL, net dönem kârını 69 Milyon TL artırdı.

2017 yılının üçüncü çeyreğinde 1.7 Milyar TL prim üretimi gerçekleştiren Aksigorta, geçen yılın aynı dönemine göre prim üretimini, yüzde 10’luk sektör büyümesinin üzerinde, yüzde 27 artırdı. Trafik dışı branşlardaki yüksek büyüme oranlarının pozitif etkisi ile teknik karlılığı 128 Milyon TL seviyesinde sonuçlanan Aksigorta’nın, sigortacılıktaki teknik karlılık göstergesi olan bileşik rasyosu yakın dönemde yaşanılan sel ve dolu hasarlarına rağmen geçen yılın aynı dönemine göre 10 puan iyileşerek yüzde 96 seviyesine çekildi. Aksigorta’nın hasar prim rasyosu ise 8 puan gelişerek yüzde 69 seviyesinde gerçekleşti.

YATIRIM PORTFÖYÜ BÜYÜKLÜĞÜ 1,5 MİLYAR TL’YE ULAŞTI

Aksigorta, ilk 9 ayda yakaladığı başarılı finansal performansı sayesinde, yüzde 27 seviyesinde güçlü bir özsermaye karlılığı elde etti. Uluslararası Finansal Raporlama Standartları (UFRS) bazında hazırlanan finansal tablolara göre Aksigorta net karı, geçen sene aynı döneme göre yüzde 80 artış göstererek 99 Milyon TL olarak gerçekleşti. Toplam yatırım portföyü büyüklüğü 1,5 milyar TL’ye ulaşan Aksigorta, şeffaf ve güçlü bilançosuyla sektörde ayrışmaya devam etti.

Aksigorta’nın trafik harici branşlardaki prim üretiminin, 2017’nin son çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10-15 aralığında büyümesi ve bileşik rasyosunun 90-100 aralığında gerçekleşmesi bekleniyor.

UĞUR GÜLEN: “2017 AKSİGORTA’NIN İLK HAMLE YILIYDI, ÇOK HIZLI DEVAM EDECEK”

Aksigorta’nın sigortacılık alanında müşteriyi en iyi tanıyan ve anlayan şirket olma hedefiyle dijital ve inovasyon yetkinliklerini geliştirmek üzere önemli yatırımlar yaptığına da değinen Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, 2017’yi son derece olumlu bir görünümle tamamlayacaklarını öngördüklerini de belirterek, şöyle dedi:

“2017, Aksigorta’nın ilk hamle yılıydı, 2018 ve sonrasında bu hamle çok hızlı bir şekilde devam edecek. Yeni yılda da portföyümüzü müşteri odaklı şekillendirmeyi sürdürecek, dijitalleşme ile verimliliğimizi artırarak değer yaratmayı hedefleyeceğiz. Kolay, yalın, erişilebilir sigortacılık vizyonumuz ile müşteri odaklılık, inovasyon, analitik, yeni teknolojiler ve dijital rekabet avantajı yaratacağımız önceliklerimiz olacak”.