Ana Sayfa Haberler Sağlık ve Yaşam Ortodonti Ned...

Ortodonti Nedir? Nerede Yaptırılır ve Kimler Yaptırabilir?

Hem sağlık hem estetik açısından en dikkat çeken ve belki de en önemsenen ayrıntılardan biri de dişler. Günlük hayattaki gülüş ve mimiklerimizin birçoğunda odak noktası olan dişler, vücudun içe açılan en önemli yolu olan ağız sağlığı için de hayati önem taşıyor.

Kalıtsal problemler veya gerekse sonradan gelişen durumlar sebebiyle diş bozukluklarının oluşabilmesi mümkün. Genellikle çocuk yaşta önlemi alınmadığı için bireyler ergenlik ve yetişkinlik çağlarında diş bozuklukları şikayetini daha sık dile getirmektedirler. Çarpık diş dizilimi, kapanış bozuklukları ve çene darlığı gibi birçok diş hastalığı ortodontik tedavi yöntemleriyle tedavi edilebildiği gibi her yaşta uygulanabilmesi de mümkündür..

Ortodonti Nedir?

Diş diziliminde çarpıklık, kapanış bozukluğu, alt dişlerin üst dişler üzerine kapaklanması, çene darlığı gibi çeşitli diş sorunlarının estetik açıdan da olumsuz bir görüntü sergilediği durumlarda tedaviyi üstlenen diş tedavi alanına ortodonti deniliyor.

Ortodonti alanında uzman diş doktorları tarafından yapılan tedavide uzmanlara ortadontist adı veriliyor.

Bursa’da Ortodonti Nerede Yaptırılır?

Türkiye’nin büyükşehirleri arasında yer alan Bursa’da ortodonti yaptırmak için birçok klinik bulunabilir. Ancak her birey sağlık konusunda alanında uzman kişilerden ve hijyenik klinik ortamlarında tedavi olmak istemekte. Biz de bu haberimizde Bursa’nın en iyi ortodontistlerinden birine sahip ve 20 yıllık tecrübesi ile Bursa’nın köklü diş klinikleri arasında yer alan Koru Diş Kliniği Bursa ortodonti için başvurabileceğiniz en iyi klinikler arasında olduğunu belirtmek istedik.

Kimler Ortodontik Tedavi Görebilir?

Her ne kadar estetik bir tedavi gibi görünse de ağız sağlığı için çok önemli olan bu tedaviyi diş ve çene sıkıntısı çeken herkes doktor kontrolü sonrasında uygun ise tedavi edilebilir. Dişlerin tam oturmadığı erken yaşlarda tedaviye başlanması, tedavinin süresi ve kalıcılığı açısından oldukça önemli olduğunu belirten uzmanlar, ergenlik döneminde her gencin mutlaka bir ortodonti uzmanı ile görüşmesini öneriyor.

Ortodonti Tedavi Süreci Nasıl Olur?

Halk arasında diş teli olarak bilinen, dişlerin teller ve çeşitli aparatlar yardımıyla mevcut yerlerinden kaydırılarak olması gereken yere getirilip sabitlenmesi işlemi ortodonti tedavisinin temelini oluşturuyor.

Koru Diş Kliniği Bursa ortodonti için tedavi süresi; hastanın yaşına, diş ve çene durumuna ve vakanın özelliğine göre değişse de ortalama iki sene gibi bir zaman dilimini kapsıyor. Eskiye nazaran gelişen tıp ve teknolojinin katkılarıyla tedavi zahmeti de süresi de azalabiliyor.

Tedavi gören kişilerin çok daha sağlıklı ve özgüvenli bir hayata kavuştukları bu yöntem ülkemizde oldukça yaygın uygulanmaktadır.

Daha detaylı bilgi için : www.korudis.com