Ana Sayfa Haberler Boeing ile Te...

Boeing ile Tedarik Zincirini ve İhracatı Geliştirmeye Yönelik İşbirliği

Türkiye’de Boeing ve Milli Havacılık Planı

12.05.2019 – T.C. Ticaret Bakanlığı ve Boeing, Türkiye’nin havacılık alanındaki ihracatını artırmak ve Türk havacılık sanayiinin rekabetçiliğini desteklemek amacıyla Ankara’da 100’ün üzerine firmanın katılımıyla bir konferans düzenledi. Toplantı öncesi Boeing, Türk sanayicilere Boeing tedarik zincirine katılma ve teklif verme süreçleri hakkında 3 gün süren bir eğitim programı gerçekleştirdi.

Boeing ve Ticaret Bakanlığı işbirliği ile Ankara’da “Havacılıkta Tedarik Zinciri Geliştirme ve İhracat Konferansı” düzenlendi. Konferansta Ticaret Bakanlığı tarafından sağlanan Küresel Tedarik Zinciri Destek Programı sanayicilere tanıtıldı. Ayrıca, bu program kapsamında Ticaret Bakanlığı desteği alarak Boeing ile işbirliğini geliştiren Gür Metal firması deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

T.C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Boeing Türkiye Genel Müdürü ve Ülke Temsilcisi Ayşem Sargın’ın açılış konuşmalarını yaptığı konferansta, Türkiye’nin havacılıkta küresel bir oyuncu olarak yükselişinin desteklenmesi ve Türk havacılık sanayiinin ihracat hacminin artırılması yönünde atılacak adımlar ele alındı. Konferans kapsamında ayrıca Boeing Tedarik Zinciri Yetkilileri ve Ticaret Bakanlığı tarafından Küresel Tedarik Zinciri Desteği sağlanan firmalar arasında işbirliğini geliştirmeye yönelik görüşmeler yapıldı.

Konferans öncesinde Boeing Tedarik Zinciri teknik yetkilileri tarafından, Türk sanayicilere Boeing tedarik zincirine katılma süreçleri, teklif verme aşamaları, havacılıkta rekabetçilik, maliyet ve kalite optimizasyonu, verimlilik ve yenilikçilik konularında 3 gün süren bir eğitim verildi. Söz konusu eğitim, Boeing Türkiye Milli Havacılık Planı kapsamında, Türk havacılık sanayiinin Boeing’in küresel tedarik zincirindeki payını arttırma amacıyla düzenlenen bir dizi eğitimin ikincisiydi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye’nin mal ihracatındaki konumunu yükseltmek amacıyla proje bazlı destek mekanizması olan Küresel Ticaret Zinciri desteğini (KTZ) oluşturduklarını belirterek şöyle konuştu:

“Türkiye havacılık sektöründe azımsanmayacak bir yol kat etmiş durumdadır. Bunu daha da geliştirmemiz lazım. Şu anda artık biz emekleme sürecini geçtik, koşuyoruz. Şimdi havacılıkta küresel oyuncuların ve Bakanlığın destekleriyle artık uçuşa geçmemiz lazım. Yüksek teknolojili ürün ihracatımızı havacılık sektörü başta olmak üzere artırmamız lazım. Şu anda havacılık sektöründe maalesef sadece 3 firmamız KTZ desteğinden faydalanmaktadır. Bu desteğimize daha fazla firmamızı davet etmek istiyoruz. Havacılık alanındaki UR-GE projeleri ile firmaların, başta AS 9100 olmak üzere, ihracatçı olmalarını sağlayacak her türlü sertifikanın temininde aldığınız danışmanlık hizmetlerinin yüzde 75’ine Bakanlık olarak biz sponsor oluyoruz. Sertifikanızı almanız halinde katlandığınız maliyetin de yüzde 50’sini pazara giriş belgelerine yönelik desteğimiz kapsamında hibe ediyoruz. Amacımız sadece sizleri küresel tedarik zincirlerinde yüksek teknolojili ürün ihracatınızı artırabilmek. Şimdiki hedefimiz ve politikamız ise küresel tedarik zincirlerine kabul edildiğinizde üretim ve tedarik sürecindeki ihtiyaçlarınıza göre biz desteklerimizi yapılandırabiliriz.”

Boeing Türkiye Genel Müdürü ve Ülke Temsilcisi Ayşem Sargın “Türkiye, Boeing’in stratejik büyüme ülkeleri arasında yer almaktadır. Türkiye ile stratejik işbirliğimizin çerçevesini çizen Boeing Türkiye Milli Havacılık Planımız kapsamında, şimdiye kadar önemli yatırım ve işbirliklerine imza attık. Bu planın en önemli unsurlarından biri Havacılık Sanayii Geliştirme Programımız. Ticaret Bakanlığımızın sanayicilerimize sağladığı Küresel Tedarik Zinciri desteği bu sektörde üretim ve ihracat yapmak isteyen şirketler için son derece önemli. Bugün Boeing olarak Türk sanayii ile toplam iş hacmimiz 1.8 Milyar Dolara ulaştı; yıllık alımlarımız ise 200 Milyon Dolar düzeyinde. Bu rakamı daha da yükseltmek için devletimizin tüm ilgili kurumları ile işbirliği içinde çalışıyoruz. Hedefimiz, Boeing’in haritasında Türkiye’yi büyütmek ve Türk havacılık sanayiinin ihracata katkısını arttırmak.” dedi.

Türkiye’de Boeing Hakkında

Dünyanın en büyük havacılık şirketi olan Boeing, Türkiye ile 70 yılı aşkın köklü bir ilişkiye sahip. Boeing’in Türkiye’deki tedarikçileri halihazırda tüm Boeing Ticari Uçak Programlarına parça ve/veya montaj sağlamaktadır. Boeing’in yıllar içinde Türkiye’de yarattığı iş hacmi 1,8 milyar doları aştı. Boeing destekli programlar beş yıl içinde yüzde 90 artış göstererek, halihazırda Türkiye’de 5000 yüksek nitelikte iş imkânı yaratmaktadır.

Milli Havacılık Planı Hakkında

Boeing, 2017 yılında Türkiye’deki paydaşlarıyla birlikte Boeing Türkiye Milli Havacılık Planı’nı hayata geçirdi. Milli Havacılık Planı, Boeing ve Türkiye arasındaki işbirliğini stratejik bir ortaklık boyutuna taşıdı. Milli Havacılık Planı, sanayi, teknoloji, servis-bakım hizmetleri ve nitelikli insan gücü olmak üzere dört temel iş birliği alanını kapsamaktadır.

 

Boeing Türkiye’deki İlk Mühendislik ve Teknoloji Merkezi’ni Açtı

10.12.2018 – Boeing Türkiye Milli Havacılık Planı kapsamında hayata geçirilen merkez havacılık alanında tasarım mühendisliği ve Ar-Ge’ye odaklanacak.

İstanbul, Aralık 10, 2018 – Boeing, Türkiye’deki ilk Mühendislik ve Teknoloji Merkezinin açılışını, Boeing Türkiye Milli Havacılık Planı kapsamında gerçekleştirilen bir Teknoloji Günü etkinliği ile kutladı.

Törene, Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, havacılık sektörü, devlet ve üniversitelerden çok sayıda uzman da katıldı. Etkinlikte, Boeing’in Türkiye’deki mühendislik, teknoloji ve Ar-Ge ortaklıkları ve havacılığın geleceği tartışıldı.

Teknopark İstanbul’da faaliyet gösterecek olan Mühendislik ve Teknoloji Merkezi, Boeing’in küresel mühendislik ve teknoloji ağının bir parçası olarak, tasarım mühendisliği ve Ar-Ge çalışmalarına odaklanacak. Merkez, Türkiye’nin havacılık ekosistemini zenginleştirmek ve Türkiye’nin küresel havacılık sektörüyle bağlarını güçlendirmek açısından da önemli bir rol üstlenecek.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir yaptığı açıklamada “Bugün açılışını yaptığımız merkezde, Boeing’in birçok programına destek vermek üzere, mühendislik faaliyetleri ve teknolojik araştırmalar gerçekleştirilecek, öncelikli olarak kabin içi tasarımı ve kompozit teknolojileri geliştirilmesi alanlarında çalışmalar yürütülecektir. Bu tür merkezlerin ileride yüzlerce mühendisle, onlarca proje ile yoğun çalışan merkezlere dönüştüğüne şahit olacağız. Bu merkezde, iyi eğitim almış yetenekli Türk mühendislerimizin, bir kez daha dünya standartlarında işler çıkartabileceğine eminim.

Bugün görüyoruz ki, gelişen havacılık sektörümüz, üniversitelerimiz ve bilim kuruluşlarımız, dünyaya hizmet vermenin ötesinde bir çekim merkezine de dönüşmüş durumda. SSB olarak biz de platform geliştirme, uçuş bilimleri, malzeme teknolojileri, mekanik ve aviyonik sistemler tasarlanması konularında, öncü projeler de yürütüyoruz. Uçak, helikopter, motor, insansız hava araçları, görev sistemleri geliştirme projelerimiz var. Önümüzdeki yıllarda, Türkiye’nin alt sistemlerde, motor sistemlerinde kendi özgün ürünlerini geliştirmeye başladığını ve mevcut sistemleri ileriye götürdüğünü de göreceksiniz. “ dedi.

Boeing Araştırma ve Teknoloji Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Naveed Hussain, “Bu yeni merkez, tüm dünyadaki müşterilerimize daha iyi ürün ve hizmetler sunmak için kilit teknoloji alanlarında çözümler sağlayacak ve Boeing’in küresel inovasyon ve rekabetçiliğine önemli ölçüde katkıda bulunacak. Bu merkez, ayrıca uzun vadede Türkiye’deki iş ortaklarımızla birlikte başarıyla gerçekleştireceğimize inandığımız ortak hedefleri de çoğaltacak.” dedi.

Boeing Türkiye Genel Müdürü ve Ülke Temsilcisi Ayşem Sargın Açılış Töreni’nde yaptığı açıklamada “Türkiye, Boeing’in stratejik büyüme ülkeleri arasında yer almaktadır. Boeing’in bir üretim üssü ve teknoloji ortağı olarak gördüğü Türkiye’nin, küresel havacılık sektörüne daha büyük katkılarda bulunma potansiyeli olduğuna inanıyoruz. Boeing Türkiye Mühendislik ve Teknoloji Merkezi, Boeing’in Türkiye’ye güveninin en önemli göstergesidir. Bu yeni merkezin Türkiye’nin mevcut mühendislik ve teknoloji kapasitesine katkıda bulunacak olmasından ve Türkiye’yi havacılıkta küresel bir oyuncu olma hedefine bir adım daha yaklaştıracak olmasından dolayı gururluyuz. Mühendislik ve Teknoloji Merkezi’nin Açılışı, geçtiğimiz yıl Savunma Sanayii Başkanlığı ile birlikte hayata geçirdiğimiz Boeing Türkiye Milli Havacılık Planı’nın teknoloji ayağında büyük bir dönüm noktasıdır. Yeni mühendislik ve teknoloji merkezimiz için Türkiye’yi seçmemiz, hem Boeing’in Türkiye’ye olan uzun vadeli bakış açısını, hem de Türkiye’de yenilikçi, dünya standartlarında ve rekabetçi bir havacılık ekosisteminin geliştirilmesine verdiğimiz desteği yansıtmaktadır. Türkiye’de Türkiye ile birlikte büyümeye kararlıyız.” dedi.

Boeing Türkiye Mühendislik ve Teknoloji Merkezi, Türkiye’nin yetenekli mühendisleri ile birlikte çalışarak, ileri havacılık teknolojilerine odaklanacak. Boeing’in yeni nesil ticari uçakları için araştırma, mühendislik ve tasarım faaliyetleriyle çalışmalarına başlayacak olan merkez, sonrasında Boeing’in odaklandığı kilit teknoloji alanlarında yapılacak çalışmalarla genişleyecek.

Türkiye’de Boeing Hakkında
Dünyanın en büyük havacılık şirketi olan Boeing, Türkiye ile 70 yılı aşkın köklü bir ilişkiye sahip. Boeing’in Türkiye’deki tedarikçileri halihazırda tüm Boeing Ticari Uçak Programlarına parça ve/veya montaj sağlamaktadır. Boeing’in yıllar içinde Türkiye’de yarattığı iş hacmi 1,8 milyar doları aştı. Boeing destekli programlar beş yıl içinde yüzde 90 artış göstererek, halihazırda Türkiye’de 5000 yüksek nitelikte iş imkânı yaratmaktadır.

Milli Havacılık Planı Hakkında
Boeing, 2017 yılında Türkiye’deki paydaşlarıyla birlikte Boeing Türkiye Milli Havacılık Planı’nı hayata geçirdi. Milli Havacılık Planı, Boeing ve Türkiye arasındaki işbirliğini stratejik bir ortaklık boyutuna taşıdı. Milli Havacılık Planı, sanayi, teknoloji, servis-bakım hizmetleri ve nitelikli insan gücü olmak üzere dört temel iş birliği alanını kapsamaktadır.

 

Milli Havacılık Planında İlk Adım Atılıyor

28.11.2017 – Boeing’in Türkiye’deki paydaşları ve iş ortakları ile birlikte çalışarak Türkiye’nin 2023 Vizyonu doğrultusunda Türk havacılık sanayiinin küresel rekabetçiliği ve sürdürülebilir büyümesi hedeflerini desteklemek üzere geliştirdiği ve geçen hafta Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir’in katılımlarıyla kapsamı açıklanan Milli Havacılık Planı’nın ilk adımı atılıyor. Planın en önemli unsurlarından biri olan “Boeing Türkiye Havacılık Sanayii Geliştirme Programı” İstanbul’da yapılan bir törenle bugün başlatıldı.

Program Açılış Töreni ve Konferansı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) himayelerinde 100’ü aşkın firmanın katılımı ile 28 Kasım 2017 tarihinde İstanbul’da gerçekleşti.

Boeing, Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek olan programla birlikte, Türk sanayiinin global havacılık tedarik zincirindeki payını arttırmayı amaçlıyor.

Havacılık Sanayii Geliştirme Programı Açılış Töreni ve Konferansı’na Boeing’in Türkiye’deki paydaşları ve mevcut tedarikçilerinin yanı sıra, hâlihazırda Boeing tedarikçisi olmayan pek çok şirket temsilcisi de katıldı.

Boeing Ticari Uçaklar Tedarik Yönetiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Brian Baird, Havacılık Sanayii Geliştirme Programının içeriği hakkında bilgi verdikten sonra, Türk sanayiinin Boeing’in tedarik zincirindeki payının artması için atılacak adımları da katılımcılarla paylaştı. “Bu yüksek katma değerli ve ihracata odaklı sektörde Havacılık Sanayii Geliştirme Programı’nı hayata geçirmekten dolayı çok mutluyuz.” diye belirten Brian Baird, “Bu programla Türk havacılık sanayiinin küresel tedarik zincirinden daha yüksek pay almasını, küresel rekabetçiliğini ve rekabet eden firma sayısını arttırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın yaptığı açıklamada, “Türkiye, havacılıkta güçlü büyüyen bir ülke olmasının yanı sıra, Boeing’in küresel başarısına katkı sağlayan, yüksek standartlarda üretim yapan sanayii, yüksek kabiliyete sahip mühendisleri ve yetkin insan kaynağı ile Boeing’in verimliliğine ve rekabetçiliğine önemli katkılar sağlayan bir ülke. İşte bu nedenlerle Türkiye ile ilişkimizi stratejik ortaklığa dönüştürmek üzere, Türkiye’deki paydaşlarımız ile birlikte Milli Havacılık Planımızı oluşturduk. Bu planın en önemli unsurların biri sanayi iş birliğidir.” diye belirtti.

Dünyanın en büyük havacılık şirketi olan Boeing, Türkiye ile 70 yıldan uzun süreye dayanan köklü bir ilişkiye sahip. Boeing’in Türkiye’deki tedarikçileri hâlihazırda tüm Boeing Ticari Uçak programlarına parça veya montaj sağlıyor. Boeing’in yıllar içinde Türkiye’de yarattığı iş hacmi 1,6 milyar doları aştı.

 

Türkiye Milli Havacılık Planı Detayları Açıklandı

Boeing, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Eylül ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın New York ziyareti esnasında duyurusu yapılan Türkiye Milli Havacılık Planı hakkındaki detayları kamuoyu ile paylaştı. Boeing ve Türkiye arasında, Türk Havacılık Sanayii’ni büyütmek için kurulan stratejik ortaklıkla, Boeing, önümüzdeki 10 yıllık süreçte Türkiye’deki ekonomik etkisini en az iki katına çıkarmayı hedefliyor.

Boeing, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (Türkiye Yatırım Ajansı) ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı; Eylül ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın New York ziyareti esnasında duyurusu yapılan Türkiye Milli Havacılık Planı detaylarını, düzenlenen basın toplantısı ile paylaştı. Toplantı, Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut ve Boeing Türkiye Genel Müdürü ve Ülke Temsilcisi Ayşem Sargın’ın ev sahipliğinde gerçekleşti.

Havacılık Sanayii Geliştirme Programı 28 Kasım’da Başlatılacak

Milli Havacılık Planı kapsamında Boeing Türkiye’de, Havacılık Sanayii Geliştirme Programı, Mühendislik ve Teknoloji Geliştirme Merkezi, Bölgesel Uçuş Eğitim Merkezi, Servis ve Bakımda Bölgesel İşbirliği gibi uygulamaları hayata geçirerek sektörle ilgili diğer birçok alanda işbirliği geliştirmeyi ve varlığını güçlendirmeyi planlıyor. Bu planın en önemli unsurlarından biri olan Havacılık Sanayii Geliştirme Programı ise yine Boeing tarafından, Savunma Sanayii Müsteşarlığı himayesinde 28 Kasım’da İstanbul’da başlatılacak.

Milli Havacılık Planı, Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda, Boeing ve Türkiye’deki ortakları tarafından Türk havacılık sanayiini geliştirmek amacıyla oluşturuldu. Milli Havacılık Planı, Boeing yatırım ve programları ile Türk Devleti, Türk Havayolları, havacılık servis sağlayıcıları ve sanayi tedarikçileri ile karşılıklı faydaya dayalı stratejik bir çerçeve çiziyor.

Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, “Gelişmiş ve global bir havacılık sanayii öncelikli alanlarımızdan ve Türkiye’nin 2023 hedeflerinin ana unsurlarından biridir.” diye belirtti. “Boeing Türkiye Milli Havacılık Planı; kaynaklarımızı, yetkinliklerimizi ve uzmanlıklarımızı Boeing ile birleştirmek ve Türkiye’nin havacılık sanayini geliştirmemiz için yenilikçi bir yoldur. Biz, Türkiye ve Boeing’in ortak amaç doğrultusunda çalışarak faydalanmalarını sağlayan bu tip planları memnuniyetle karşılıyoruz.” dedi.

Milli Havacılık Planı tanıtım toplantısında gerçekleştirdiği konuşmasında Türkiye Yatırım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Planın Türkiye’nin 2023 vizyonu kapsamında Türk havacılık sektörüne önemli katkılarda bulunmasını beklediklerini vurgulayarak; “Bu plan ve yapılması öngörülen yatırımlar doğrudan ülkemizin geleceğine yapılan yatırımlardır. Türkiye ve Boeing firmasının bu anlamdaki stratejik ortaklığı, ülkemizi havacılık alanında dünyanın lider ülkelerinden biri haline getirmeyi hedefliyor” dedi. Ajans olarak katma değerli yatırım ısrarı ile Türkiye’nin 2023 vizyonuna hizmet etmek adına stratejiler geliştirdiklerini ifade eden Ermut; “Şunun anlaşılması önemlidir. Bu planın yaratacağı etki ve katma değer konvansiyonel bir fabrika yatırımından çok daha güçlü olacaktır. Doğrudan yatırımlarda özellikle teknoloji transferi, istihdam ve ihracat odaklı imalata önem veriyoruz.

Bu açıdan bakınca açıklanan plan kapsamında Boeing firmasının gerçekleştireceği teknoloji, mühendislik ve Ar-Ge yatırımları ile üzerinde önemle durduğumuz teknoloji transferi de gerçekleşecektir. Yine bu plan çerçevesinde kurulacak eğitim merkezleri ve mühendislik merkezi ile havacılık alanında nitelikli istihdam yaratılacaktır. Ayrıca Boeing ve SSM ile yürütülecek olan havacılık sanayini geliştirme programı sayesinde yerli sanayimizin küresel tedarik zincirindeki payının büyüyeceğini, ihracatımıza katkı yapacağına inanıyoruz.” Konuşmasında 2003 yılında 26 olan Türkiye’deki sivil havaalanı sayısının 2016 yıl sonu itibarıyla 55’e ulaştığını da hatırlatan Türkiye Yatırım Ajansı Başkanı Arda Ermut, yapımı devam eden 3. Havalimanı Projesinin ilk etapta yıllık 90 milyon, tamamen bittiğinde ise 150 milyon yolcuya hizmet edeceğine işaret ederek, bu rakamların Türk havacılık sektöründe, özellikle Türk Hava Yolları’nın kapasitesinde ve karlılığında ciddi olumlu farklar oluşturacağını belirtti.

Türkiye’nin uzun vadeli gelişimine tam güven

Toplantıda Türkiye’nin Boeing’in en önemli stratejik büyüme pazarlarından biri olduğunu vurgulayan Boeing Türkiye Genel Müdürü ve Ülke Temsilcisi Ayşem Sargın ise; “Türkiye’nin dünyadaki coğrafi konumu, İstanbul 3. Hava limanı açılışı ve THY’nin vizyoner büyüme stratejisi ile Türkiye’nin havacılık alanında önümüzdeki dönemde yüksek büyüme potansiyeli olduğunu görüyoruz. Türkiye ayrıca, Boeing’in küresel başarısına katkı sağlayan yüksek standartlarda üretim yapan sanayi, yüksek kabiliyete sahip mühendisleri ve yetkin insan kaynağı ile Boeing’in verimliliğine önemli katkılar sağlamaktadır. Bu plan ile birlikte, Türkiye ile uzun vadeli ilişkimizi, stratejik bir kazan-kazan ortaklığına dönüştürerek havacılık sanayiinin rekabetçiliğine ve sürdürülebilir büyümesine katkı sağlıyoruz. Türk sanayi ile genişletilmiş işbirliği taahhüdümüz, mühendislik ve Ar-Ge, teknik yetkinliklerin paylaşımı ve havacılıkta nitelikli iş gücü geliştirilmesi gibi yeni birçok önemli alanda ortaklık içinde olacağız. Bu çok boyutlu program ile birlikte, önümüzdeki 10 yıllık süreçte Türkiye’deki ekonomik etkimizi en az iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. Bu Plan aynı zamanda Boeing’in önemli bir pazarı ve önde gelen küresel sanayii ortağı olan Türkiye’nin uzun vadeli gelişimine olan güvenini yansıtmaktadır” dedi. Sargın konuşmasında Boeing’in Türkiye ile 1940’lardan bu yana devam etmekte olan köklü ve ortak faydaya dayalı bir ilişkisine sahip olduğunu da hatırlattı.

Milli Havacılık Planı Odak Konuları

Boeing’in Türkiye’deki varlığını güçlendirmeye yönelik hedefine katkı sağlayan Milli Havacılık Planı’nın odaklandığı öncelikli alanlar şu şekilde:

1. Türk sanayiinin küresel rekabet edebilirliğini geliştirecek ve havacılık ekosistemi oluşturacak Havacılık Sanayii Geliştirme Programı ile Türk sanayinin küresel havacılık tedarik zincirine entegrasyonuna destek sağlamak.

2. Türkiye’nin havacılık alanında büyümesini desteklemek amacıyla Türkiye’de mühendislik ve Ar-Ge varlığı oluşturmak.

3. Türkiye’de ve bölgedeki uçakların kapasite, verimlilik ve performanslarını daha yukarı taşımak üzere savunma ve ticari hizmet sağlayıcılarla iş birliği geliştirmek.

4. Hızla gelişen Türk havacılık sanayiinin sürdürülebilir büyümesi için kapasite ve ileri düzeyde kabiliyet geliştirmek için Türkiye ile işbirliği geliştirmek.

5. Türkiye’yi Kontrol Yüzeylerinde “Mükemmeliyet Merkezi” haline getirmek üzere Boeing’in bu alandaki işlerini Türkiye’de genişletmek ve Türk sanayii ile stratejik iş birliği geliştirmek.

 

Kalkışa Geçmişiz: Türkiye İlk 10 Yolcusu

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’nün Gelecek Öngörülerinde Türkiye