Ana Sayfa Haberler “Türk H...

“Türk Halkı, Biz Avrupalılara Hoşgörü ve Cömertlik Dersi Veriyor”

isvec-01İsveç’in Avrupa Parlamentosu’ndaki temsilcilerinden Anna Maria Corazza Bildt, Türkiye’de Suriyeli mülteciler için hazırlanan kampları ziyaretinin ardından, “Türkiye biz Avrupalılara hoşgörü ve cömertlik dersi veriyor.” dedi.

İsveç’te yayımlanan Sydsvenskan gazetesi için bir yazı kaleme alan Bildt, “Türkiye’de güvenlik durumu giderek kötüleşiyor. Suriye’deki savaş ise beşinci yılına girdi. Sadece Halep’te gerçekleştirilen son saldırılarda bile yüzlerce insan hayatını kaybetti. Buna rağmen Türkiye mültecileri kabul ederek biz Avrupalılara hoşgörü ve cömertlik dersi veriyor.” dedi.

Avrupa Parlamentosu’nun temsilcisi olarak Türkiye’yi ziyaret ettiğini ve Nizip’te bulunan mülteci kamplarını ziyaret ettiğini belirten Bildt, burada yaşayan bir mülteci ile konuştuğunu ve şartlarının oldukça iyi olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin Avrupa Birliği’nin 2 katından daha fazla, yaklaşık 3 milyon mülteciyi ağırladığını hatırlatan Bildt, bu insanların ücretsiz yemek, sağlık ve eğitim hizmetlerine ulaşabildiklerini belirtti.

Bildt, buna rağmen her şeyin mükemmel olmadığını ve kapasite yetersizliğinden kaynaklanan sorunların bulunduğunu de belirtti.

Bildt yazısında ayrıca Türkiye’de son dönemdeki siyasi gelişmelerin tamamıyla iyi olmadığını, basın ve ifade özgürlüğü, yargı bağımsızlığı, muhaliflerin hapse atılması konusunda sorunlar yaşandığını belirtti. CİHAN