Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri SunExpress, Ç...

SunExpress, Çalışanlarının Aşılanma Oranı %99’a Ulaştı

23.12.2021 – Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, koronavirüs ile mücadelede önemli rol oynayan aşı uygulaması ile ilgili olarak Aralık ayı itibarıyla en az iki doz aşılı çalışan oranının %99’a ulaştığını açıkladı.

Yolcularının ve çalışanlarının sağlığı ve güvenliği için tüm önlemleri alarak pandemi döneminde de yolcularının Türkiye’nin dört bir yanına erişimini sağlayan SunExpress, son aşı tarihinden 3 ay süre geçmiş çalışanları için hatırlatma dozu uygulamalarının hızla devam ettiğini bildirdi.

SunExpress, Lufthansa ile Olan Ortak Uçuş (codeshare) Anlaşmasını Genişletiyor

23.10.2020 – SunExpress, Lufthansa ile devam eden ortak uçuş (codeshare) anlaşmasına kış sezonunda Frankfurt’u da ekliyor. İki yıldır Münih’ten İzmir, Antalya ve Ankara’ya başarıyla sürdürülen ortak uçuşların ardından, Frankfurt’tan SunExpress’in Türkiye’nin bu üç önemli kentine düzenleyeceği haftalık uçuşlar da anlaşmaya dâhil edildi. Anlaşma kapsamında, operasyonu SunExpress tarafından yürütülecek olan bağlantılı uçuşlar, Lufthansa uçuş numaralarını da kapsayacak. Dolayısıyla aynı uçuş için bilet rezervasyonları, eş zamanlı olarak lufthansa.com ve havayolunun diğer tüm satış kanalları üzerinden yapılabilecek.

SunExpress CEO’su Max Kownatzki, kapsamı genişletilen anlaşma ile ilgili “Lufthansa ile başarılı ortaklığımızı önümüzdeki kış sezonunda Almanya’nın en büyük havalimanlarından biri olan Frankfurt ile genişletmekten mutluluk duyuyoruz. Çok sayıda cazip bağlantılı uçuşa ek olarak, Türkiye’den Almanya’ya seyahat eden yolcularımız artık Frankfurt Havalimanı Terminal 1’deki hızlı transfer ve bu terminalden sunulan bağlantılı uçuşlardan da rahatlıkla yararlanabilecek” şeklinde konuştu.

SunExpress’in Münih’ten Ankara, Antalya ve İzmir’e ortak kod paylaşımlı bağlantıları devam ederken, Frankfurt’a ortak uçuşlar ise 2020/21 kış sezonu uçuşları ile birlikte 25 Ekim’den itibaren başlayacak. Her iki havayolu şirketi de 2021 yaz sezonu için Frankfurt ve Münih kalkışlı pek çok uçuş için SunExpress ortaklığını genişletmeye hazırlandığını duyurdu.

Yeni başlayacak ortak Frankfurt uçuşları (kalkış destinasyonunun yerel saati ile) şu şekilde:

Haftada beş kez:

  • XQ 970 (LH 9417) ADB 12:35 – 14:00 FRA
  • XQ 971 (LH 9416) FRA 15:00 – 20:05 ADB
  • XQ 140 (LH 9595) AYT 11:00 – 12:50 FRA
  • XQ 141 (LH 9594) FRA 13:50 – 19:10 AYT

Her Pazartesi:

  • XQ 792 (LH 9589) ESB 17:10 – 18:55 FRA
  • XQ 793 (LH 9588) FRA 20:40 – 02:05 ESB

SunExpress Artık Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası Sahibi

21.10.2020 –Türk Hava Yolları’ndan sonra Türkiye’de Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası’na sahip ikinci havayolu SunExpress oldu.

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 2018 yılının son çeyreğinde projelendirdiği ve şirket içerisindeki birçok departmanın katkı ve destekleriyle gerçekleştirilen çalışmaları sonucunda, 2020 Eylül ayında tüm denetim ve gereklilikleri yerine getirerek Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası’nı (YSS) almaya hak kazandı.

SunExpress, Türk havacılık sektöründe Türk Hava Yolları’ndan sonra YSS belgesine sahip ikinci şirket olurken Antalya’da ise lojistik sektöründe faaliyet gösteren firmalarla birlikte bu belge ile sertifikalandırılan 4 firmadan biri olmayı başardı. 2020 yılı itibarıyla, Türkiye’de şu ana kadar bu belgeyi almaya hak kazanan 520 şirket bulunuyor.

Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası nedir?

İngilizce adı ‘Authorized Economic Operator’ (AEO) olan “Yetkilendirilmiş yükümlü”; gümrük yükümlülüklerini gerektiği gibi uygulayan, kayıt sistemi düzenli ve izlenebilir olan, mali yeterlilik, emniyet ve güvenlik standartlarını karşılayan, oto kontrolünü gerçekleştirebilen güvenilir şirketlere sağlanan ve uluslararası geçerliliği olan bir statüdür. Bu statüye sahip şirketlere gümrük uygulamalarında bazı kolaylık ve imtiyazlar sağlanır. Dolayısıyla, yetkilendirilmiş yükümlü kavramı geleceğin uluslararası dış ticaret yapısının ana unsurlarından birini oluşturur.

Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası’na sahip olan şirketler, ithalat ve ihracat süreçlerinde zaman ve maliyet tasarrufu, operasyonel kabiliyetlere olumlu katkı, uluslararası pazarlarda rekabet gücü, marka değeri ve güvenilirliğinin artması gibi avantajlara ek olarak, karşılıklı tanıma anlaşması olan ülkelerde de statü ayrıcalıklarından da yararlanma imkânına sahip oluyor.

Günümüzde dünya üzerinde Avrupa Birliği’nde 19.001 ve Amerika Birleşik Devletleri’nde 11.605 adet Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası (YYS) almaya hak kazanmış firma bulunmaktadır.

 

SunExpress, Dış Hat Uçuşları İçin Esnek Bilet Uygulamasını Hayata Geçirdi

07.09.2020 – SunExpress, pandemi sürecinde misafirlerinin daha rahat seyahat edebilmelerini sağlamak amacı ile dış hat uçuşlarında uçuş rezervasyonu olan yolcularına maksimum esnekliğe sahip yeniden rezervasyon avantajı sunuyor.

Yeni düzenlemeyle birlikte SunExpress misafirleri, bugünden itibaren 31 Ekim 2020 tarihine kadar yapacakları ve son uçuş tarihi 31 Mart 2021 olan İzmir ve Anadolu destinasyonları kalkışlı ve varışlı tüm dış hat uçuş rezervasyonlarını, orijinal uçuş tarihlerinden 15 gün öncesine kadar hiçbir değişiklik ücreti ödemeden değiştirebilecek. Sadece bir defaya mahsus sunulan bu esnek bilet uygulamasıyla birlikte yolcular, dilerlerse son uçuş tarihi 31 Ekim 2021 olmak kaydıyla aynı rotadaki farklı bir uçuş için yeniden rezervasyon talebinde bulunabilecekler.

Yeniden rezervasyon tüm satış kanallarından yapılabiliyor

SunExpress’in web sitesi sunexpress.com veya SunExpress mobil uygulaması üzerinden doğrudan yapılan rezervasyonlar ve seyahat acenteleri gibi diğer rezervasyon kanalları üzerinden yapılan bilet işlemleri için geçerli olan bu uygulama ile misafirler, İzmir ve Anadolu destinasyonları kalkışlı ve varışlı tüm dış hat uçuş rezervasyonlarını değiştirebilecek. Tarife değişikliği yapmak isteyen yolcular ise sadece ilgili değişiklikten doğan ücret farkını ödeyecek.

SunExpress Satış Müdürü Michael Schober, konuyla ilgili “Yolcularımıza sunduğumuz yeni esnek bilet teklifimizle misafirlerimizin yurt dışı seyahatlerini endişe duymadan gerçekleştirebilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Sunduğumuz bu esneklik sayesinde, seyahat acentelerimizin de müşterilerine SunExpress’i gönül rahatlığıyla önerebilir ve böylece 2020 Komisyon Modelimizden yararlanabilirler” şeklinde konuştu.

 

Alman Tur Operatörleri Antalya’ya Geliyor

22.07.2020 – Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ile SunExpress, Almanya’nın önde gelen seyahat profesyonellerini 23-26 Temmuz’da Antalya’da ağırlayacak. Türkiye’nin turizm başkenti Antalya’da güvenli tatil seçenekleri ve alınan tüm önlemler Alman temsilcilere yerinde tanıtılacak.

Almanya’nın önde gelen tur operatörlerini temsilen Almanya’nın farklı kentlerinden organizasyona katılacak olan seyahat profesyonelleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı tarafından hayata geçirilen Güvenli Turizm Sertifika Programı’nı turistik tesislerde deneyimleme imkânı bulacak.

SunExpress ile geçen hafta farklı bir grubu İzmir’de ağırladıklarını belirten Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, “Ülkemize gelen ziyaretçilerin güven içinde bir seyahat deneyimi yaşamaları için sürecin her ayağını kapsayacak şekilde gerçekleştirdiğimiz düzenlemeler, alınan tedbirler ve Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı uygulamalarını yerinde inceleme fırsatı sunan organizasyonu başarıyla tamamladık. Seyahat sırasında havalimanlarından transfer araçlarına, konaklama tesislerinden turizm sektörü çalışanlarına kadar her alanda hassasiyetle gerçekleştirilen uygulamalar katılımcılar tarafından büyük memnuniyetle karşılandı. Amacımız, Türkiye’nin huzur ve güven içinde tatillerini geçirebilecekleri bir destinasyon olduğunu mümkün olan en geniş kitlelere yerinde göstermektir.” dedi.

Türk Turizmi ve Antalya’nın Her Zaman Yanındayız

“Yüksek standartlarda güvenlik önlemlerinin uygulandığı emniyetli ve hijyenik bir turizm bölgesi olan Antalya’yı Alman turizm profesyonellerine tanıtmak için harekete geçtik” diyen SunExpress CEO yardımcısı Ahmet Çalışkan, “Mevcut koşullarda Antalya’nın seyahat için en doğru adreslerden biri olduğunu göstermeyi ve merkezimiz Antalya’nın yanı sıra bölge turizmine de katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Antalya’yı hem iç hem dış hatlarda direk ve tarifeli seferlerle en fazla noktaya bağlayan hava yolunun SunExpress olduğunu belirten Çalışkan, “Normalleşme sürecine bağlı olarak, Türkiye’nin 1 Haziran’da iç hat, 10 Haziran’da ise dış hat uçuş yasağını kaldırmasıyla, merkezimiz Antalya’dan hem iç hem dış hatlarda uçuş düzenleyen ilk hava yolu olduk. Antalya’nın ana taşıyıcısı olarak, iç hatlarda 9, dış hatlarda ise seyahat uyarıları nedeniyle 29 kente bağlıyoruz. Ülkelerin uyguladığı seyahat yasakları kaldırıldıkça destinasyon ve sefer sayısını artıracağız. SunExpress olarak Türk turizminin ve Antalya’nın her zaman yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz” dedi.

SunExpress Londra Uçuşlarına Başladı

07.07.2020 – Türkiye’nin uyguladığı dış hat seyahat yasaklarını 10 Haziran’da kaldırması ile Antalya, İzmir ve Ankara’dan dış hat uçuşlarını ilk başlatan hava yolu SunExpress, İzmir ve Ankara’nın ardından, Antalya ve Gaziantep’ten de Londra’ya direkt seferlere başlıyor.

SunExpress, İzmir’den haftada iki kez ve Ankara’dan haftada bir kez sunduğu Londra uçuşlarının yanı sıra 10 Temmuz itibarıyla Antalya ve Gaziantep’ten de Londra’ya (LTN) direkt tarifeli seferlerle uçmaya başlıyor.

İngiltere’nin Türkiye’yi de ‘seyahat koridoru’na dahil etmesi ile birlikte Türkiye’den İngiltere’ye seyahat edecek yolcular, 10 Temmuz itibarıyla karantina uygulamasından muaf tutulacak. Bu kapsamda, son 14 günde farklı bir ülkeye seyahat etmemiş olmak kaydıyla Türkiye’den İngiltere’ye seyahat edecek yolcular, karantina uygulamasına tabi tutulmaksızın Birleşik Krallık topraklarına giriş yapabilecek.

SunExpress, merkezi Antalya’dan Almanya’nın Köln, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Hanover, Münih, Stuttgart ve Berlin şehirlerine, İzmir’den ise Köln, Düsseldorf, Frankfurt, Hanover, Münih ve Stuttgart’a her gün karşılıklı seferler düzenliyor. Almanya dışında Avrupa’da önemli birçok destinasyona uçuş düzenleyen hava yolu Antalya’yı 21, İzmir’i 23 ve Adana, Kayseri, Diyarbakır, Ankara, Elazığ, Gaziantep, Konya, Malatya, Samsun ve Trabzon olmak üzere Anadolu’nun 10 şehrini ise toplam 18 noktaya direkt tarifeli seferlerle bağlıyor.

Türkiye ile Avrupa arasında hava köprüsü olan SunExpress, ülkelerin uyguladığı seyahat kısıtlamaları kaldırıldıkça uçuş planını genişletmeye ve Türk turizmini desteklemeye devam edecek.

SunExpress’ten Covid-19 önlemleri

Seyahat edecek yolcuların, alınan hijyen ve sosyal mesafe önlemleri nedeniyle havalimanına uçuşlarından en az üç saat erken gelmelerini tavsiye eden SunExpress, misafirlerinin ve uçuş ekiplerinin sağlıklı ve emniyetli seyahati için ulusal ve uluslararası sağlık ve havacılık otoriteleri ile iş birliği içinde gerekli tüm önlemleri almaktadır.

Tüm uçuşlarında yolcularına ve uçuş ekiplerine maske ile seyahat etme zorunluluğu getiren hava yolu, teması azaltmak adına kabin içi hizmetlerini de bu doğrultuda güncelledi. İki saatten kısa süren uçuşlarda uçak içi servislerini kaldıran SunExpress, daha uzun uçuşlarda ise teması azaltacak şekilde servislerini düzenledi. Kurallar gereği, dizüstü bilgisayar, el çantası, evrak çantası ve bebek eşyaları dışında kabine hiçbir el bagajının kabul edilmeyeceğini açıklayan hava yolu, ayrıca tüm uçuşlarında yolcularına dezenfektan mendil dağıtıyor.

Bunlara ek olarak, SunExpress uçaklarında düzenli olarak uluslararası otoriteler tarafından etkisi kanıtlanmış dezenfeksiyon işlemleri uygulanmaktadır. Tüm uçaklarda ameliyathanelerde kullanılan HEPA filtreleme sistemi mevcuttur ve bu filtreler, Koronavirüs de dahil olmak üzere bilinen tüm virüslere karşı yüzde 99,9’luk bir başarı oranı ile uçak içindeki havayı her üç dakikada bir sürekli olarak temizlemektedir.

Sağlık Bakanlığı’nın hayata geçirdiği ‘Hayat Eve Sığar’ projesi kapsamında Türk vatandaşlarının iç hat uçuşlarına kabulü HES kodu ile sağlanacak. HES kodu sorgulamalarında uçuşa elverişli olmadığı tespit edilen yolcular, SunExpress uçuşlarına alınmayacak.

SunExpress Dış Hat Uçuşlarına Başladı

11.06.2020 – SunExpress, yolcularının ve uçuş ekiplerinin sağlıklı ve emniyetli seyahati için gerekli tüm tedbirleri alarak 10 Haziran itibarıyla kademeli olarak dış hat uçuşlarını başlattı. Havayolu, özel izinler çerçevesinde Ankara’dan Düsseldorf’a (XQ794), Antalya’dan Hamburg’a (XQ170), İzmir’den Zürih’e (XQ960) gerçekleştirdiği uçuşlar ile Ankara, Antalya ve İzmir’den dış hat uçuşu düzenleyen ilk havayolu oldu.

1989’dan bu yana Türkiye ile Avrupa arasında oluşturduğu hava köprüsü ile Türk turizm taşımacılığının belkemiği olan SunExpress, Sağlık Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nce getirilen sağlık önlemleri çerçevesinde dış hat uçuşlarına başladığı ilk gün, İzmir’den 9, Antalya’dan 7 ve Ankara’dan 3 Avrupa şehrine karşılıklı olarak toplamda 38 uçuş gerçekleştirdi.

Ülkelerin seyahat yasaklarını kaldırmalarına bağlı olarak önümüzdeki günlerde genişletilmiş dış hat uçuş planını duyuracak olan havayolunun mevcut dış hat uçuşları şu şekilde:

SunExpress, merkezi Antalya’dan Almanya’nın Köln, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Münih, Stuttgart ve Berlin şehirlerine her gün uçuş düzenliyor. Havayolu, ayrıca Amsterdam’a haftada üç, Brüksel’e haftada iki ve Paris ile Kopenhag’a ise haftada bir kez sefer sunuyor.

İzmir kalkışlı Almanya uçuşlarını ise Köln, Düsseldorf, Frankfurt, Münih ve Stuttgart’a her gün, Berlin’e haftada beş kez, Hamburg ve Hanover’e haftada üç kez olarak planlayan SunExpress, diğer Avrupa kentlerinden Zürih’e haftada dört, Amsterdam’a haftada üç, Brüksel ve Viyana’ya haftada iki, Paris, Kopenhag ve Stockholm’e haftada bir kez İzmir’den uçuş düzenliyor.

Merkezleri Antalya ve İzmir’in yanı sıra Anadolu şehirlerini de Avrupa’da en çok noktaya bağlayan havayolu SunExpress, Adana, Kayseri, Diyarbakır, Ankara, Elazığ, Gaziantep, Konya, Malatya, Ordu-Giresun, Samsun ve Trabzon olmak üzere Anadolu’nun 11 şehrinden Almanya’nın Düsseldorf, Frankfurt, Stuttgart ve Hanover kentlerine uçuyor. Havayolu, Ankara ve Münih arasında sunacağı günlük uçuşların yanı sıra Amsterdam ve Brüksel gibi pek çok Avrupa kentine de uçuş düzenliyor.

Avrupa ülkelerinde hala uygulanmakta olan ve önümüzdeki günlerde kaldırılması beklenen seyahat kısıtlamaları çerçevesinde şu an için sadece Avrupa Birliği vatandaşlarınının yanı sıra Avrupa’da oturma izni, çalışma izni veya aile birleşmesi amacıyla D tipi pasaportu olan Türk vatandaşlarının kabul edildiği bu uçuşlar, önümüzdeki günlerde genişletilerek güncellenecektir.

Sunexpress, 4 Haziran’da İç Hat Uçuşlarına Başlıyor

27.05.2020 – Covid-19 salgınının yayılımını önlemek amacıyla getirilen kısıtlamalar kapsamında tüm yurt içi ve yurt dışı seferlerini askıya alan SunExpress, misafirlerinin ve uçuş ekiplerinin sağlıklı ve emniyetli seyahati için gerekli tüm tedbirleri alarak 4 Haziran’da iç hat uçuşlarına kademeli olarak başlamayı planlıyor.

SunExpress CEO’su Max Kownatzki, “Seyahat yasaklarının 3 Haziran’dan sonra kalkmasını bekliyoruz. Bu çerçevede, yolcularımıza daha sağlıklı ve hijyenik bir uçuş deneyimi sunmak için tüm hazırlıklarımızı bu tarihe göre yapıyoruz. Eğer herhangi bir değişiklik olmaz ise, İzmir ve Antalya’yı hem Türkiye hem Avrupa’da en fazla noktaya bağlayan havayolu olarak, 4 Haziran’da iç hat uçuşlarımıza kademeli olarak başlayacağız” dedi.

Dış hat uçuşları ile ilgili olarak Kownatzki, “Türk turizm taşımacılığının belkemiği olarak, turistik uçuşlarımıza Haziran ortasından sonra başlamayı planlıyoruz; ancak bu da ülkelerin karşılıklı olarak seyahat yasaklarını gözden geçirmeleri ile belli olacak. Türkiye gibi Covid-19 ile mücadeleyi büyük bir başarıyla sürdüren ülkelerde Haziran ortasından sonra bu turistik uçuşların başlayacağını umuyoruz” dedi.

Koronavi̇rüsü (COVİD-19) için alınan önemler

SunExpress, misafirlerinin ve uçuş ekiplerinin sağlıklı ve emniyetli seyahati için ulusal ve uluslararası sağlık ve havacılık otoriteleri ile işbirliği içinde gerekli tüm önlemleri almaktadır. Tüm uçuşlarında yolcularına ve uçuş ekiplerine maske ile seyahat etme zorunluluğu getiren havayolu, teması azaltmak adına kabin içi hizmetlerini de bu doğrultuda güncelledi. Ayrıca havayolu, tüm uçuşlarında yolcularına dezenfektan mendil dağıtacağını açıkladı.

Bunlara ek olarak, SunExpress uçaklarında düzenli olarak uluslararası otoriteler tarafından etkisi kanıtlanmış dezenfeksiyon işlemleri uygulanmaktadır. Tüm uçaklarda ameliyathanelerde kullanılan HEPA filtreleme sistemi mevcuttur ve bu filtreler, koronavirüs de dahil olmak üzere bilinen tüm virüslere karşı yüzde 99’luk bir başarı oranı ile uçak içindeki havayı her üç dakikada bir sürekli olarak temizlemektedir.

Sağlık Bakanlığı’nın hayata geçirdiği ‘Hayat Eve Sığar’ projesi kapsamında Türk vatandaşlarının iç hat uçuşlarına kabulü HES kodu ile sağlanacak. HES kodu sorgulamalarında uçuşa elverişli olmadığı tespit edilen yolcular, SunExpress uçuşlarına alınmayacak.

 

SunExpress, Kargo Operasyonuna Başlıyor

13.04.2020 – Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının yayılımını önlemek amacıyla getirilen kısıtlamalar kapsamında tüm yurt içi ve yurt dışı seferlerini askıya alan Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, filosundaki 18 uçak ile kargo uçuşlarına başlayacak.

Yolcu kabini içerisine kargo yükleme düzenlemesi yaparak yeni tip kargo taşıma modeli ile operasyonlarına başlayacağını duyuran havayolu, uçak altı kargo yükleme bölümlerinin yanı sıra kabin içinde koltuk üstü ve baş üstü dolaplarına da kargo yüklemesi yaparak maksimum 21.700 kg’a kadar yük taşıyabilmeyi öngörüyor.

Daha önce tarifeli uçuşlarında yalnızca uçakların kargo bölümünün kargo taşımacılığı için kullanıldığını belirten SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan, “Tarihimizde ilk defa tamamen kargo uçuşu gerçekleştireceğiz. Toplam 18 uçağımızı, koltuklarını çıkarmadan kargo taşımaya uygun hale getirdik. Gerekli çalışmaları kısa sürede tamamladık ve kargo uçuşlarımızı ilk aşamada İzmir ve Antalya’dan gerçekleştireceğiz. Sonraki aşamalarda ise gelen talebe göre diğer destinasyonlardan da kargo uçuşları gerçekleştirmeyi planlıyoruz.” dedi.

 

SunExpress Kış Programını Erken Açıkladı

SunExpress yolcularına daha fazla esneklik sunmak için kış programını erken açıkladı

31.03.2020 – COVID-19 salgınının yayılımını önlemek amacıyla getirilen kısıtlamalar kapsamında önce tüm yurt dışı seferlerini askıya alan Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, virüs ile mücadelede alınan ilave tedbirler doğrultusunda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün talimatı ile 28 Mart 2020 tarihinden itibaren 30 Nisan 2020’ye kadar tüm yurt içi seferlerini de askıya aldı.

SunExpress, 25 Mart 2020 tarihinde yayınlanan Türk Sivil Havacılık Yolcu Yönetmeliği kapsamında Koronavirüs nedeniyle iptal olan seferler için getirilen düzenlemeler çerçevesinde uçuşlarını gerçekleştiremeyen yolcuların mevcut rezervasyonlarını önümüzdeki dönemde rahatça değiştirebilmelerini sağlamak adına kış takvimini önceden duyurdu. Misafirlerinin seyahat planlarını mevcut koşullarda daha rahat yapabilmeleri için 31 Mart 2021’e kadar düzenlenecek tüm uçuşları kapsayan kış programını açıklayan havayolu ayrıca bu kış, yüksek talep gören Noel ve sezon tatillerinde farklı fiyat uygulaması yapmayarak yolcularına tatil dönemlerinde de sabit fiyatlar üzerinden seyahat imkânı sunacak.

SunExpress, 2020/2021 Kış Sezonu’nda Antalya, İzmir ve Anadolu’dan toplamda 8.000’in üzerinde uçuş ve 1,5 milyon koltuk kapasitesi sunacak. Önümüzdeki kış sezonunda ilk kez Antalya ve İzmir kalkışlı Avrupa uçuşlarına Londra’yı da ekleyecek olan havayolu, her iki şehirden Paris’e haftalık uçuş sayısını da artıracak. Havayolu ayrıca, İzmir kalkışlı Amsterdam, Brüksel ve Eindhoven, Antalya’dan ise Brüksel ve Kopenhag gibi pek çok popüler Avrupa kentine uçuş düzenleyecek.

SunExpress misafirleri, sunexpress.com web sitesini ziyaret ederek SunExpress’in yeni kış tekliflerini inceleyebilir ve 25.10.2020 ile 27.03.2021 tarihleri arasındaki uçuşlar için SunExpress’in avantajlı fiyatları ile yeni rezervasyon yapabilir. Uçuş kısıtlamaları nedeniyle seyahatlerini gerçekleştiremeyen yolcular ise, SunExpress’in sunduğu esnek rezervasyon imkânından yararlanabilirler.

 

THY ve Lutfhansa’nın Ortak Kuruluşu SunExpress 2019 Finansallarını Açıkladı

18.02.2020 – SunExpress, art arda üçüncü kez tarihinin en yüksek gelirini yakalayarak, 2019’u rekorla kapattı.

  • 2020 yazında Avrupa’dan Türkiye’ye 7 milyon koltuk arzı
  • Bu yaz Avrupa’da 14 yeni rota
  • 2020 de Türk turizmi için rekorlar yılı olacak

Bu yıl havacılık ve turizmde 30. yılını kutlayan Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 2019 yılında tarihinin en yüksek gelirine ulaşarak rekor kırdığını açıkladı. SunExpress, 2019 yılında bir önceki yıla göre %10 büyüyerek 1.4 Milyar Avro’nun üzerinde gelir elde etti. 2019 yılında taşınan yolcu sayısı 10 milyonu aşarken, doluluk oranı ise %83 olarak gerçekleşti.

İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan SunExpress CEO’su Jens Bischof, SunExpress’in güçlü finansal yapısıyla istikrarlı büyümesini son 3 yıldır üst üste rekorlarla sürdürdüğünü belirtti: “2019’da 1.4 Milyar Avro ile tarihimizin en yüksek cirosunu elde ederek, bir önceki yıla göre yüzde 10’luk bir büyüme gerçekleştirdik. 2019 yılında toplamda 10 milyonun üzerinde yolcu ağırladık. Güçlü finansal yapımız ve turizmdeki uzmanlığımız ile 2020 yılında da Türk turizm taşımacılığının bel kemiği olmaya devam edeceğiz” dedi.

Avrupa ile Türkiye arasında 7 milyon koltuk arzı

Türkiye ile Avrupa arasında hava köprüsü oluşturan SunExpress, 2020 yılında Türkiye dış hat uçuşlarında rekor bir kapasite ile toplamda 7 milyon koltuk sunuyor. Bischof, “Direkt ve tarifeli seferlerle Akdeniz ve Ege bölgelerine en fazla turist taşıyan havayolu şirketiyiz. Bunun yanı sıra rekor sayıda Anadolu kentini Avrupa’ya direkt olarak bağlıyoruz. Bu yaz, Türkiye’de 17 noktadan Avrupa’da 39 destinasyona tarifeli direkt seferler düzenleyeceğiz” dedi.

Antalya’ya rekor koltuk arzı ve 2 yeni rota

Antalya’yı hem iç hem dış hatlarda direkt ve tarifeli seferlerle en fazla noktaya bağlayan hava yolu SunExpress, 2020 yazında Türkiye’nin turizm başkenti ve SunExpress’in merkezi olan Antalya’ya dış ve iç hatlarda toplam 4.5 milyon koltuk ile tarihinin en yüksek arzını gerçekleştiriyor.

Bu yaz Antalya’dan Almanya’nın Bremen ve Fransa’nın Marsilya şehrine ilk kez uçmaya başlayacak olan SunExpress, Antalya – Avrupa uçuş ağındaki birçok destinasyonda frekans artışı sunuyor. Havayolu, Antalya kalkışlı Budapeşte uçuşlarını haftada 6’ya, Viyana uçuşlarını haftada 5’e, Brüksel uçuşlarını haftada 4’e, Prag ve Paris uçuşlarını haftada 3’e, Lyon uçuşlarını ise haftada 2’ye çıkarıyor. SunExpress, 2020 yazında Antalya’yı iç hatlarda 8, dış hatlarda ise 43 destinasyona bağlayacak.

Merkezi Antalya’ya hangar yatırımı yapacaklarını belirten Bischof, “Antalya’nın en büyük ve en fazla istihdam sağlayan şirketlerinden biri olarak, 2021 sonuna kadar hizmete açmayı öngördüğümüz bakım-onarım merkezimiz için ciddi miktarda yatırım yaptık. Bu proje Antalya’da bir ilk olacak ve ilk etapta SunExpress uçaklarına, daha sonra da diğer firmalara hizmet verecek” dedi.

İzmir’e 3.1 milyon koltuk arzı ve 5 yeni rota

SunExpress, 2012 yılında aktarma merkezi ilan ettiği İzmir’e bu yaz toplamda 3.1 milyon koltuk arz ederek İzmir’deki konumunu güçlendirmeye devam ediyor.

İzmir’i dış hatlarda tarifeli ve direkt seferlerle en fazla noktaya bağlayan havayolu SunExpress, 2020 yaz sezonunda uçuş ağına Milano, Ercan (Kıbrıs), Budapeşte, Prag ve Üsküp olmak üzere 5 yeni destinasyon ekliyor. Bu yaz İzmir’den Almanya’nın Frankfurt, Düsseldorf ve Münih şehirlerine günde 3 sefer düzenleyen hava yolu, Paris uçuşlarını haftada 5’e, Londra uçuşlarını haftada 3’e, Dublin uçuşlarını ise haftada 2’ye çıkarıyor. SunExpress, bu yıl İzmir’i iç hatlarda 13 kente, dış hatlarda ise 38 noktaya bağlayacak.

13 Anadolu kentinden Avrupa’nın 17 şehrine

Avrupa’da yaşayan Türklerin karşılıklı aile ziyaretlerini kolaylaştırmak adına 2010 yılından bu yana Anadolu’ya gerçekleştirilen direkt tarifeli uçuşlar, SunExpress’in en hızlı büyüyen pazarı haline geldi. Bischof: “2020 yazında 1 milyona yakın koltuk arzı ile 13 Anadolu kentinden Avrupa’nın 17 şehrine direkt tarifeli seferler sunuyoruz” dedi. SunExpress, bu yazla beraber Adana’dan Hamburg, Viyana ve Brüksel’e, Balıkesir (Edremit) ve Eskişehir’den Düsseldorf’a, Malatya’dan Frankfurt’a ve Konya’dan da Helsinki’ye uçmaya başlayacak.

2020 de Türk turizmi için rekorlar yılı olacak

“Başta Antalya ve İzmir olmak üzere Türkiye ve Avrupa arasındaki uçuşlarımızla Türk turizminin ayrılmaz bir parçası olduğumuzu bir kez daha ortaya koyduk” diyen Bischof, “2019 yılının Türk turizmi için rekor bir yıl olacağını daha önce belirtmiştik. İlk veriler ışığında 2019, Türk turizmi için gerçekten rekorlarla dolu bir yıl oldu. Dünyanın en iyi 5., Türkiye’nin ise en iyi tatil havayolu olan SunExpress’in 2020 için sunduğu bu rekor kapasite artışı, Türk turizminde yeni bir rekor beklentisinin önemli bir göstergesidir” dedi.

1 Mart itibarıyla Eurowings’in yeni CEO’su olarak göreve başlayacağını belirten SunExpress CEO’su Jens Bischof, toplantının sonunda 15 Nisan itibarıyla görevi devralacak olan SunExpress’in yeni CEO’su Dr. Max Kownatzki’yi de tanıttı.

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan ve SunExpress Almanya Genel Müdür Yardımcısı Alper Özen de Bischof’a teşekkür plaketi takdim etti.