Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri QNB Finansban...

QNB Finansbank’tan 308,5 Milyon USD ve 223.7 Milyon Euroluk Dış Kaynak

QNB Finansbank 328.5 milyon USD ve 383.7 milyon euro dış kaynak sağladı

17.12.2019 – QNB Finansbank, Mizuho Bank Ltd ve The Commercial Bank (P.S.Q.C.) koordinatörlüğünde 19 ülkeden, 34 uluslararası bankanın katılımı ile 16 Aralık tarihinde 457 milyon ABD Dolarlık sendikasyon kredisi anlaşması imzaladı. Banka, uluslararası bankalardan gelen yoğun ilgi üzerine, vade yapısını uzatarak, sendikasyon kredisi formatında ilk kez 3 yıl vadeli bir Fonlama sağladı.

Bu kredi ile QNB Finansbank, 2016 yılından sonra Türk Bankacılık sektöründe sendikasyon kredisi olarak 3 yıl vadeli finansman sağlayabilen ilk ve tek kurum oldu. Kredinin 58,5 milyon ABD doları ve 183,7 milyon Euro tutarı 367 gün vadeli, 150 milyon ABD doları ve 40 milyon Euro tutarı ise 3 yıl + 1 iş günü vadeli olarak gerçekleşirken, QNB Finansbank’ın 2019 yılı içinde sendikasyon piyasalarından sağladığı toplam finansman, Mayıs ayında alınan kredi ile birlikte, 367 gün vadeli78.5 milyon ABD Doları ve 343.7 milyon Euro, 3 yıl vadede de 150 milyon ABD Doları ve 40 milyon Euro olarak gerçekleşti.

Banka, sendikasyon kredisinin yanı sıra Aralık 2019’da bir başka 3 yıl vadeli finansmana daha imza attı. Proje kredileri teminat gösterilerek uluslararası bir bankadan 100 milyon ABD Doları tutarında kaynak elde edildi.

QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, QNB Finansbank’ın güçlü ana hissedarı ve bilançosuyla uluslararası yatırımcılar nezdinde olumlu ayrıştığını, farklı enstrümanlar altında gerek vade, gerekse de maliyet olarak 2019 yılında en uygun şartlara sahip fonlamalara imza attığını vurguladı. 2019’in son sendikasyon kredisinin de tamamlandığını belirten Güzeloğlu, Türk bankacılık sektörünün sağlam yapısı ile 2018 yılına nazaran daha rahat bir borçlanma süreci geçirdiğinin altını çizdi. Güzeloğlu, “QNB Finansbank olarak Aralık ayında imzaladığımız hem sendikasyon hemde proje finansmanı kredilerindeki vade süre ve faiz oranları uluslararası finans kuruluşlarının Türkiye ekonomisi ve bankacılık sektörüne duyduğu güvenin de bir göstergesidir” dedi. 

 

QNB Finansbank Yılın İlk Yarısında da İstikrarlı Büyümesini Sürdürdü

31.07.2019 – Orta Doğu ve Afrika bölgesinin lider finansal kuruluşu ve Katar’ın en büyük bankası Qatar National Bank (Q.P.S.C.)’ın Türkiye’deki iştiraki QNB Finansbank, 2019 yılının ilk altı aylık döneminde de istikrarlı büyüme çizgisini sürdürdü. 30 Haziran 2019 itibarıyla, QNB Finansbank’ın toplam aktifleri 2018 yılı sonuna kıyasla yüzde 9 artarak 171 milyar 203 milyon TL’ye ulaşırken, net kredileri yüzde 6 artarak 100 milyar 63 milyon TL’ye, müşteri mevduatı ise yüzde 10 oranında artarak 91 milyar 695 milyon TL’ye ulaşmıştır.

2019 yılının ilk altı aylık döneminde, QNB Finansbank’ın net faiz gelirleri 3 milyar 342 milyon TL seviyesinde gerçekleşirken, net ücret ve komisyon gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 33 artarak 1 milyar 289 milyon TL’ye ulaşmıştır. Banka’nın net dönem kârı ise 1 milyar 280 milyon TL olarak gerçekleşmiştir.

QNB Finansbank’ın toplam özkaynakları, bir önceki yılsonuna göre yüzde 3 oranında artarak 14 milyar 977 milyon TL’ye ulaşırken; Banka’nın 30 Haziran 2019 tarihi itibarıyla sermaye yeterlilik rasyosu % 15,59 olarak gerçekleşmiştir.

QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, 2019 ilk yarısında da başarılı bir performans ile büyümeyi sürdürdüklerini vurguladı. Özellikle ihracat ve KOBİ kredileri ile teknolojik yatırımlarda önemli adımlar atıldığını belirten Güzeloğlu, mevduat ve kredilerdeki büyüme ile 2019’un ilk 6 aylık döneminde de tüm bankacılık alanlarında başarılı bir çalışma sergilediklerinin altını çizdi.

Güzeloğlu, 2019 yılında da topluma katkı sağlamak ve çocukları geleceğe hazırlarken yanlarında olmak adına yürütülen kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini de belirterek; “QNB Finansbank olarak Minik Eller Büyük Hayaller Kurumsal Sosyal Sorumluluk Platformu çatısı altında çocuklarımızı matematikten kodlamaya, sanattan kültüre birçok alanda geleceğe hazırlamak için gönüllü finansçılarımız ve iş ortaklarımız ile yüz binlerce çocuğa ulaşmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

 

QNB Finansbank İlk Çeyreği de İstikrarlı Büyüme ile Kapattı

30.04.2019 – Orta Doğu ve Afrika bölgesinin lider finansal kuruluşu ve Katar’ın en büyük bankası Qatar National Bank (Q.P.S.C.)’ın Türkiye’deki iştiraki QNB Finansbank, 2019’un ilk çeyreğinde de istikrarlı büyüme çizgisini sürdürdü. 31 Mart 2019 tarihi itibarıyla bankanın toplam aktifleri 2018 yıl sonuna kıyasla yüzde 8 artarak 169 milyar 802 milyon TL’ye ulaşırken, yıl sonuna kıyasla canlı krediler yüzde 3 oranında artarak 98 milyar 483 milyon TL’ye, müşteri mevduatı ise yüzde 5 oranında artarak 87 milyar 168 milyon TL’ye ulaştı.Banka’nın net dönem kârı 2019 yılı ilk çeyreğinde 631 milyon TL olarak gerçekleşti. 

QNB Finansbank’ın toplam özkaynakları bir önceki yıl sonuna göre yüzde 2 oranında artarak 14 milyar 858 milyon TL’ye ulaşırken, bankanın 31 Mart 2019 tarihi itibarıyla sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 14,34 oldu. 

QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, 2019 yılının ilk çeyreğinde de başarılı bir performans sergilediklerini söyleyerek fonlama kaynaklarını çeşitlendirerek, tüm sektörlere yönelik geniş ve çeşitli bir yatırımcı tabanına ulaştıklarını belirtti. Güzeloğlu, “QNB Finansbank olarak, 2019 yılının ilk üç ayında da büyümemizi sürdürdük. Türkiye ekonomisini desteklemeye devam ederken, mevduat ve fonlama taraflarında çeşitlenme ile güçlü bilanço yapımızı koruduk. Dijital bankacılık yatırımları ile sektörde farklılaşma adımları atmaya devam ediyoruz” dedi. 

Güzeloğlu, 2019 yılında da topluma katkı sağlamak ve çocukları geleceğe hazırlarken yanlarında olmak adına yürütülen kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini de belirterek, “QNB Finansbank olarak Minik Eller Büyük Hayaller Platformumuzla çocuklarımızı matematikten kodlamaya, sanattan kültüre birçok alanda geleceğe hazırlamak için gönüllü finansçılarımız ve iş ortaklarımız ile yüz binlerce çocuğa ulaşmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

QNB Group hakkında:

Orta Doğu ve Afrika bölgesinde istikrarlı bir şekilde büyüme kaydederek 30 bini aşkın çalışanıyla operasyonlarını sürdüren QNB Group, 4,400’ün üzerinde ATM ağıyla bin 100’den fazla lokasyonda, 31’den fazla ülkede ve üçten fazla kıtada hizmet vermektedir. Grup ayrıca, Brand Finance Magazine tarafından Orta Doğu ve Afrika’nın en değerli banka markası olarak gösterilmektedir. Grubun Türkiye’deki bankası olan QNB Finansbank, 31 Mart 2019 tarihi itibarıyla toplam 543 şube ve 12 bin 365 çalışan sayısı ile faaliyet göstermektedir.

 

QNB Finansbank 2018 sonuçlarını açıkladı

05.02.2019 – Orta Doğu ve Afrika bölgesinin lider finansal kuruluşu olan Katar’ın en büyük bankası Qatar National Bank (Q.P.S.C.)’ın Türkiye’deki iştiraki QNB Finansbank, 2018 yılında da istikrarlı büyüme çizgisini sürdürdü. 31 Aralık 2018 tarihi itibarıyla bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla Banka’nın toplam aktifleri yüzde 25 artarak 157 milyar 416 milyon TL’ye, canlı kredileri yüzde 16 oranında artarak 95 milyar 295 milyon TL’ye, müşteri mevduatı ise yüzde 28 oranında artarak 83 milyar 413 milyon TL’ye ulaştı. QNB Finansbank’ın net dönem kârı 2 milyar 410 milyonTL olarak gerçekleşti. 

QNB Finansbank’ın 2018 Net Dönem Kârı 2 Milyar 410 Milyon TL Oldu

QNB Finansbank’ın toplam özkaynakları bir önceki yıl sonuna göre yüzde 20 oranında artarak 14 milyar 572 milyon TL’ye ulaşırken; Bankanın 31 Aralık2018 tarihi itibarıyla sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 15,42 olarak gerçekleşti. 

QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, 2018 yılında ekonomide yaşanan gelişmelere karşın Banka toplam aktiflerinde ve özkaynaklarında gerçekleşen artışlarla başarılı bir yılı geride bıraktıklarını belirtirken; “QNB Finansbank olarak, 2018 yılında da Türkiye ekonomisini desteklemeye devam ettik. Aynı dönemde banka olarak istikrarlı büyümemizi ve özkaynak artışımızı sürdürdük. Mevduat tarafında, fonlama kaynaklarımız güçlü artışını devam ettiriyor. QNB Finansbank’ın ana hissedarı, Türkiye’de en yüksek kredi derecelendirme notuna sahip uluslararası banka konumundaki QNB (Qatar National Bank)’nin gücü , bankamızın sağlam yapısı ile Türkiye ekonomisi ve sektörümüze katkımızı sürdürüyoruz” dedi.

Güzeloğlu, 2018 yılında da topluma katkı sağlamak ve çocukları geleceğe hazırlamak amacı ile yürütülen kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini de belirterek, “QNB Finansbank olarak Minik Eller Büyük Hayaller sosyal sorumluluk platformumuzla çocuklarımızı matematikten kodlamaya, sanattan kültüre birçok alanda geleceğe hazırlamak için gönüllü finansçılarımız ve iş ortaklarımız ile yüzbinlerce çocuğa ulaşmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

 

QNB Finansbank, Qatar National Bank Finansal Sonuçlarının İlanı Hakkında Açıklama Yaptı

15.01.2019 – QNB Finansbank, bankanın hakim ortağı Qatar National Bank’ın (Katar Ulusal Bankası) finansal tablolarını açıklaması ile ilgili bir bilgilendirme yaptı. Açıklamada finansal tabloların uluslararası finansal raporlama standartlarına göre yapılmış olduğu ve BDDK için yapılan finansal raporlamalardan farklılık gösterdiği için karşılaştırma yapılmasının mümkün olmadığına değinildi. Açıklama şu şekildedir:

“Bankamız hakim ortağı Qatar National Bank S.A.Q. (“QNB”)’nin 31 Aralık 2018 dönemine ilişkin bağımsız denetimden geçmiş konsolide finansal tabloları 15 Ocak 2019 tarihinde QNB’nin web sitesinde ilan edilmiştir.

QNB’nin konsolide finansal tablolarının hazırlanmasında Bankamızın Uluslararası Finansal Raporlama Standartları (“UFRS”)’ye uygun olarak hazırlanan finansal verileri de konsolidasyona tabi tutulmuş olup, bu veriler QNB Grup Raporlaması uygulamaları çerçevesinde hazırlanmıştır.

İlgili veriler, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (“BDDK”) tarafından muhasebe ve finansal raporlama esaslarına ilişkin yayımlanan yönetmelik, tebliğ, açıklama ve genelgeler çerçevesinde hazırlanacak finansal tablolardan önemli derecede farklılıklar içermekte olup, belli bazı finansal büyüklükler dışında karşılaştırılması mümkün değildir.

Bankamızın Grup Raporlaması uygulamaları çerçevesinde 31 Aralık 2018 tarihi itibarıyla Toplam Aktifleri, Toplam Kredileri ile Toplam Müşteri Mevduatları sırasıyla 167.6 milyar TL, 102.6 milyar TL ve 91.7 milyar TL’dir.

Bankamızın BDDK tarafından muhasebe ve finansal raporlama esaslarına ilişkin yayımlanan yönetmelik, tebliğ, açıklama ve genelgeler çerçevesinde hazırlanacak bağımsız denetimden geçmiş 31 Aralık 2018 dönemine ait finansal tablolarının 4 Şubat 2019 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yayımlanarak kamuya ilan edilmesi planlanmaktadır.”

 

QNB Finansbank İlk 9 Ayda da Ekonomiye Katkı Sağlamaya Devam Etti

30.10.2018 – Orta Doğu ve Afrika bölgesinin lider finansal kuruluşu olan Katar’ın en büyük bankası Qatar National Bank (Q.P.S.C.)’ın Türkiye’deki iştiraki QNB Finansbank, 2018’in ilk 9 ayında da kurumsal krediler, proje finansmanı ve KOBİ kredileri ile Türkiye ekonomisine katkı sağlamayı sürdürdü. 30 Eylül 2018 tarihi itibarıyla Banka’nın toplam aktifleri yıl sonuna kıyasla yüzde 44 artarak 180 milyar 876 milyon TL’ye ulaşırken, canlı krediler yıl sonuna kıyasla yüzde 25 oranında artarak 101 milyar 955 milyon TL’ye, müşteri mevduatı ise yüzde 33 oranında artarak 86 milyar 575 milyon TL’ye ulaştı. QNB Finansbank’ın net dönem kârı 1 milyar 749 milyon TL olarak gerçekleşti.

QNB Finansbank’ın toplam özkaynakları bir önceki yıl sonuna göre yüzde 15 oranında artarak 14 milyar TL’ye ulaşırken; Banka’nın 30 Eylül 2018 tarihi itibarıyla sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 16 olarak gerçekleşti.

QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, 2018 yılının ilk 9 ayında fonlama kaynaklarını çeşitlendirerek tüm sektörlere yönelik olarak güçlü yatırımcı kitlelerine ulaştıklarını belirtti. Güzeloğlu, “QNB Finansbank olarak, 2018 yılının ilk 9 ayında Türkiye ekonomisini desteklemeye devam ettik. Mevduat tarafında, fonlama kaynaklarımız güçlü artışını sürdürüyor. QNB Finansbank’ın ana hissedarı, Türkiye’de en yüksek kredi derecelendirme notuna sahip uluslararası banka konumundaki QNB (Qatar National Bank)’nin gücü ve sağlam yapımız ile sektöre katkımızı her geçen gün artırarak sürdürüyoruz” dedi.

Güzeloğlu, 2018 yılında da topluma katkı sağlamak ve çocukları geleceğe hazırlamak amacı ile yürütülen kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini de belirterek, “QNB Finansbank olarak Minik Eller Büyük Hayaller platformumuzla çocuklarımızı matematikten kodlamaya, sanattan kültüre birçok alanda geleceğe hazırlamak için gönüllü finansçılarımız ve iş ortaklarımız ile yüzbinlerce çocuğa ulaşmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

QNB Group: Orta Doğu ve Afrika bölgesinde istikrarlı bir şekilde büyüme kaydederek 29.500’ü aşkın çalışanıyla operasyonlarını sürdüren QNB Group, 4,300’ün üzerinde ATM ağıyla 1,200’den fazla lokasyonda, 31’den fazla ülkede ve üçten fazla kıtada hizmet vermektedir. Grup ayrıca, Brand Finance Magazine tarafından Orta Doğu ve Afrika’nın en değerli banka markası olarak gösterilmektedir. Grubun Türkiye’deki bankası olan QNB Finansbank, 30 Eylül 2018 tarihi itibarıyla toplam 542 şube ve 12.079 çalışan sayısı ile faaliyet göstermektedir.

 

QNB Finansbank ilk 6 ayda ulaştığı 93 milyar TL’nin üzerinde kredi ile ekonomiye katkı sağlamaya devam etti

30.07.2018 – Orta Doğu ve Afrika bölgesinin lider finansal kuruluşu olan Katar’ın en büyük bankası Qatar National Bank S.A.Q (QNB Group)’ın Türkiye’deki iştiraki QNB Finansbank, 2018’in ilk 6 ayında kurumsal krediler, proje finansmanı ve KOBİ kredileri ile Türkiye ekonomisine katkı sağlamayı sürdürdü.

30 Haziran 2018 itibarıyla toplam aktifler yıl sonuna kıyasla yüzde 19 artarak 149 milyar 266 milyon TL’ye ulaşırken, canlı krediler yıl sonuna kıyasla yüzde 14 artarak 93 milyar 217 milyon TL’ye, müşteri mevduatı ise yüzde 13 oranında artarak 73 milyar 818 milyon TL’ye ulaşırken, bankanın net dönem kârı 1 milyar 133 milyon TL olarak gerçekleşti.

QNB Finansbank’ın toplam özkaynakları bir önceki yıl sonuna göre yüzde 9 oranında artarak 13 milyar 235 milyon TL’ye ulaşırken, Banka’nın 30 Haziran 2018 tarihi itibarı ile sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 14,9 olarak gerçekleşti.

QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, 2018 yılının ilk 6 ayında fonlama kaynaklarını çeşitlendirerek, tüm sektörlere yönelik olarak güçlü yatırımcı kitlelerine ulaştıklarını belirtti. Güzeloğlu, “QNB Finansbank olarak, 2018 yılının ilk 6 ayında sektörün üzerinde bir ivme ile büyümemizi devam ettirdik. Gerek kurumsal bankacılık ve proje finansmanı alanında gerekse de KOBİ ve tarım bankacılığı alanlarında ekonomiye olan desteğimizi sürdürüyoruz” dedi.

Güzeloğlu, 2018 yılında da topluma katkı sağlamak ve çocukları geleceğe hazırlarken yanlarında olmak adına yürütülen kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarına devam ettiklerine de değindi: “QNB Finansbank olarak Minik Eller Büyük Hayaller platformumuzla çocuklarımızı matematikten kodlamaya, sanattan kültüre birçok alanda geleceğe hazırlamak için gönüllü finansçılarımız ve iş ortaklarımız ile yüz binlerce çocuğa ulaşmaya devam ediyoruz” dedi.

QNB Group, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde istikrarlı bir şekilde büyüme kaydederek 29 bini aşkın çalışanıyla operasyonlarını sürdüren QNB Group, 4 bin 400’ün üzerinde ATM ağıyla bin 100’den fazla lokasyonda, 31’den fazla ülkede ve üçten fazla kıtada hizmet vermektedir. Grup ayrıca, Brand Finance Magazine tarafından Orta Doğu ve Afrika’nın en değerli banka markası olarak gösterilmektedir. Grubun Türkiye’deki bankası olan QNB Finansbank, 30 Haziran 2018 itibarıyla toplam 542 şube ve 12 bin 011 çalışan sayısı ile faaliyet göstermektedir.