Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Pirelli Üreti...

Pirelli Üretim Operasyonlarına Ara Verdiğini Açıkladı

26.03.2020 – Korona salgını nedeniyle başta otomotiv sektörü ve yan sanayi olmak üzere birçok sanayi tesisinde operasyonlara ara veriliyor. Pirelli de tedbirler ve koşullar nedeniyle üretime bir süre ara verildiğini açıkladı. Şirketten yapılan basın açıklaması şu şekilde gerçekleşti:

Pirelli Türkiye olarak, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) pandemisi ile ilgili gelişmeleri T.C. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere yetkili kuruluşların kamuoyuyla paylaştığı açıklamalara paralel olarak çok yakından takip etmeye devam ediyoruz. 

Yaşanan son gelişmeler çerçevesinde, 1 – 12 Nisan tarihleri arasında İzmit’teki üretim operasyonlarımıza ara verilmesi kararlaştırılmıştır. 

Diğer yandan Pirelli’nin motor sporları programında global çapta kritik role sahip bulunan İzmit’teki üretim tesisimiz ve tüm iş birimlerimizde İş Sağlığı, Güvenliği ve Çevre Departmanımızın rehberliğinde gerekli önlem ve aksiyonları almış bulunmaktayız. 

Bu önlemlere paralel olarak, Pirelli Türkiye Genel Merkez ve fabrikada üretim operasyonları dışındaki çalışanlarımızın uzaktan çalışması için gerekli hazırlık ve testler tamamlanarak, 18 Mart itibarıyla uzaktan çalışma sistemine geçildi.  

Ayrıca, Pirelli Türkiye ve ülke genelindeki yetkili satıcılarımızla irtibat kurularak; müşterilerimizin taleplerini karşılayacak ürün stoklarımız yeterli şekilde güncellendi. Tedarik zincirimizin planlamaları için de süreci yakından izleyen özel ekipler kuruldu ve gerekli önlemler alındı.

Ülkemizin bu zorlu süreci tüm tedbirleri alarak en iyi şekilde atlatacağına yürekten inanıyor, sağlıklı günler diliyoruz.

 

 

Pirelli “Ferrari XX” Programına İzmit Fabrikasında Üretilen 10.000’inci P Zero Lastiği Getirdi

9 Temmuz 2019 – Dünyanın en seçkin pilotlar kulübü Pirelli lastiklerini kullanıyor. Nürburgring’de düzenlenen Ferrari Racing Days etkinlikleri için bugüne dek sağlanan lastik sayısında bir dönüm noktasına ulaşılırken yeni bir orta lastik de ilk kez tanıtıldı.

Formula 1 için sunulan P Zero versiyonları ile pek çok ortak özelliğe sahip olan bu yeni lastikler, XX programındaki lastiklerin en ileri Pirelli motor sporları teknolojisinden nasıl doğrudan türetildiğini vurguluyor.

Almanya’da Nürburgring pistinin padokunda düzenlenen en son Ferrari Racing Days etkinliğinde çok özel bir lastik sergilendi: Ferrari’nin XX programı için yaratılan 10.000’inci Pirelli P Zero. FXX, FXX EVO, 599XX, 599XX EVO ve FXX K (en yeni Evo versiyonuyla), yol modellerinden türetilen ve pistte kullanım için geliştirilen dünyanın en seçkin otomobilleri arasında yer alıyor. Halihazırda inanılmaz hızlı ve çevik olan araçlar, Maranello’daki mühendislerin pist yarışları için yaptığı modifikasyonlarla daha da uç otomobillere dönüşüyor. Örneğin, FXX-K Evo zaten 1000 hp beygir gücünü aşıyor. Pirelli, bu denli güçlü otomobillerin her modeli için özel olarak tasarlanmış lastikler geliştirdi. Pirelli’nin XX programının tek tedarikçisi olduğu yıldan, yani 2011’den bugüne dek Almanya’ya getirilen bu özel lastiklerin sayısı ise 10.000’e ulaştı.

F1 LASTİKLERİ GİBİ GELİŞTİRİLDİ

XX programındaki ilk otomobil olan FXX’ten en yeni FXX-K Evo’ya kadar geliştirme metodolojisi ciddi anlamda değişti. Başlangıçta, Ferrari Challenge tek model serisi için yaratılan P Zero lastiklerin daha ekstrem FXX lastikleri için çıkış noktası olarak kullanıldığı, daha geleneksel bir geliştirme süreci söz konusuydu. Günümüzün en yeni otomobilleri için geliştirme süreci ise P Zero Formula 1 lastiklerinin üretiminde kullanılan metodolojiyi yansıtıyor. Pirelli mühendisleri, pist testlerinin yanı sıra Scuderia Ferrari’nin en üst düzey motor sporlarında kullanılan simülatöründen elde edilen verilerinden de yararlanabiliyor.

FXX K için geliştirilen lastiği temel alan Pirelli mühendisleri, altı aydan kısa bir sürede en yeni Evo aerodinamik paketinin (maksimum hızda 800 kilogramdan fazla) ürettiği muazzam dikey yükün üstesinden gelebilen bir lastik yaratmayı başardılar. Bu en son geliştirmenin kalbinde Evo’nun arka kanadı maksimum yere basma kuvveti üretirken bile daha düzgün bir yolla temas alanına sahip yeni P Zero arka lastikler yer aldı. Böylece, pilotun deneyimi ne düzeyde olursa olsun daha dengeli aşınma ve daha şeffaf erime açısından mükemmel denge sağlanıyor ve daha öngörülebilir kullanıma ve daha fazla güvenliğe katkıda bulunuluyor. XX programındaki lastikler, dünyanın her yanındaki farklı pistlerde değişken asfalt ve çoğu zaman öngörülemeyen hava koşullarında benzer performans seviyelerini sağlama açısından çok geniş bir çalışma aralığı sunabiliyor. Örneğin Şubat ayında Bahreyn’in kumlu koşullarında başlayan 2019 programı, Ekim ayının sonunda İtalya’daki inişli çıkışlı Mugello pistinde sona erecek. 

ORTA LASTİĞİN TANITIMI

Ferrari’nin XX programındaki bir başka önemli inovasyon olarak daha komplike sürüş koşulları için yeni bir Cinturato orta lastik, Nürburgring’de ilk kez tanıtılıyor. Bu lastik, kuru hava ve zemin koşullarının düz yarış lastiğiyle aynı yapıyı kullansa da yeni bir hamur ve yeni bir yönlü sırt deseni tasarımıyla sunuluyor. Bu yeni lastik, pilotların Maranello’da üretilen bu ultra güçlü otomobillerden nemli yüzeylerde veya düşük sıcaklıklarda en iyi şekilde yararlanmalarını sağlayacak.

XX PROGRAMLARI İÇİN P ZERO LASTİKLER

XX programındaki otomobiller, her model için teknik özellik ve ebat bakımından farklı özel lastiklerle donatılıyor. Lastik yelpazesi, FXX için önde 255/650 R19 lastikten FXX K Evo için arkada 345/725 R20 lastiğe kadar uzanıyor. Bu versiyonlar görsel olarak da ayırt edilebiliyor zira her lastiğin yanağında hedeflendiği otomobilin adı yer alıyor. Pirelli’nin GT yarışlarına yönelik diğer motor sporları lastikleri gibi, XX programının lastikleri de uzun yıllar Formula 1 lastiklerini üreten İzmit fabrikasının motor sporlarına adanmış biriminde üretiliyor.

 

Prometeon Lastik Grubu’nun Tüm Dünyadaki Üretimi Bir Türk’e Emanet…

07.05.2019 – Geliştirdiği servis ve çözümleriyle lastik bakım yönetiminde uzman, Pirelli marka endüstriyel ve ticari lastiklerin lisanslı üreticisi Prometeon’un Türkiye’deki Fabrika Direktörü Hakan Yalnız, Prometeon Lastik Grubu’nun tüm dünyadaki üretiminin sorumluluğunu üstlenirken, kendisinin yerine Grubun Çin’deki Ar-Ge Merkezi’nin Direktörlüğünü yürüten Bahadır Özer getirildi.

Dünyanın endüstriyel ve ticari lastik odaklı tek şirketi Prometeon’un Türkiye’deki Fabrika Direktörü Hakan Yalnız Prometeon Lastik Grubu’nun tüm dünyadaki üretiminin sorumluluğunu üstlendi. Yalnız’ın yerine ise Grubun Çin’deki Ar-Ge Merkezi’nin Direktörlüğü görevini yürüten Bahadır Özer atandı.

Prometeon Lastik Grubu’nun İtalya’daki genel merkezinde görev alacak olan Yalnız, şirketin Türkiye, Mısır ve Brezilya’daki fabrikalarının üretimden sorumlu olacak. Nisan 2019 itibarıyla Prometeon Lastik Grubu’nda “Chief Manifacturing Officer” olarak rol üstlenecek olan Yalnız bu atama ile Prometeon’un globalde üst düzey görev alan 4 yöneticisinden biri oldu.

Kariyerine 1992 yılında Pirelli’de başlayan, lastik sektöründe önemli bir tecrübeye sahip bulunan, Türkiye’de ve globalde pek çok görev üstlenen Bahadır Özer ise, Yalnız’dan devraldığı Prometeon Türkiye Fabrika Direktörlüğü görevini yürütecek.

Hakan Yalnız kimdir?

1967 yılında İzmit’te doğan Hakan Yalnız, ilk ve orta öğrenimini Türkiye’de gerçekleştirdikten sonra lise son sınıfta yabancı öğrenci değişim programı ile Amerika’ya gitti. Burada önce lise öğrenimini, sonrasında ise Güney Carolina Üniversite’sinde yüksek öğrenimini tamamladı. Lastik sektöründeki kariyerine 1995 yılında Pirelli’de başlayan Yalnız, şirketin “İyileştirme-Geliştirme” kısmında görev aldıktan sonra 1996-1999 yılları arasında Pirelli’nin Milano’daki Ar-Ge Merkezi’nde araştırma ve geliştirme asistanı olarak sorumluluk üstlendi. 1999 yılında Pirelli Türkiye Karışım Fabrikası Müdürlüğü’ne atanan Yalnız, 2003 yılında İtalya Torino’da bulunan Pirelli Fabrikası’nda Üretim Müdürü olarak görev almaya başladı. 2006 yılında ise Pirelli Türkiye’de Kalite ve Teknoloji Müdürlüğü görevine getirildi.

2008 yılında Pirelli’nin en son teknoloji ile tasarlanan Romanya Üretim Tesisinde Fabrika Müdürlüğü görevine getirilen Yalnız, 2013 yılında Türkiye’ye geri dönerek Pirelli Fabrika Direktörlüğü görevini üstlendi. 2017 yılında Pirelli ve Prometeon’un ayrılmasını takiben Prometeon Fabrika Direktörü olarak görev alan Yalnız aynı zamanda Prometeon Türkiye Yönetim Kurulu Üyeliği sorumluluğunu da üstlendi. İki çocuk babası olan Hakan Yalnız, İngilizce ve İtalyanca bilmektedir.

Bahadır Özer kimdir?

1967 Balıkesir doğumlu olan Bahadır Özer, ilk ve orta öğrenimi İstanbul’da tamamladı. 1990 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Özer, kariyerine 1992 yılında Pirelli Türkiye’de başladı. 1992 yılında Pirelli’nin İtalya Milano’daki Ar-Ge Merkezi’nde Kamyon Asistanlığı sonrasında Teknoloji Asistanlığı gibi görevler üstlendi. 1997 yılında Pirelli Türkiye’de Teknoloji Kalite Müdürü olarak göreve gelen Özer, 1999 yılında Kamyon Üretim Müdürlüğü görevini üstlendi. Özer, daha sonra sırasıyla, Radial Oto Kalite Müdürlüğü, Radial Oto Üretim Müdürlüğü, Ar-Ge Müdürlüğü ve Direktörlüğü görevlerinde bulundu. Özer, son olarak 2016 yılından bu yana Prometeon Lastik Grubu’nun Çin’deki Ar-Ge Merkezi’nin Direktörlüğünü yürütmekteydi. Evli ve iki çocuk babası olan Özer, İngilizce ve İtalyanca bilmektedir.

 

Pirelli, SUV’deki Yükselen Talebi Türkiye’de Üreterek Karşılayacak…

03.Mart.2019 – Sağladığı geniş iç hacim ve çok yönlülük sayesinde tüm dünyada ve Türkiye’de SUV pazarı büyümeye devam ederken lastik devi Pirelli, SUV pazarının en çok satan ölçüsünü (215/65R16 98V) İzmit’teki tesisinde üreteceğini açıkladı.

İtalyan lastik devi Pirelli, SUV pazarının en çok satan ölçüsünü İzmit fabrikasında üretecek

Pirelli, yüksek kilometre ve hafif arazi koşulları için özel olarak tasarladığı ve ürettiği crossover ve SUV lastiği Scorpion™ Verde All Season’ın pazardaki en çok satan ölçüsünü (215/65R16 98V) Türkiye’de üretme kararı aldı. Bu kapsamda Scorpion™ Verde All Season’ın 215/65R16 98V ölçüsü ilk defa İzmit tesislerinde üretilecek.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızla gelişmekte olan SUV pazarının lastik ihtiyacını tam zamanında ve yerinde karşılayabilmeyi amaçlayan Pirelli, pazarın en çok satan ölçüsü olan 215/65R16’yı Şubat 2019 tarihi itibarıyla İzmit fabrikasında üretmeye başladığını duyurdu. Halen; Dacia Duster, Nissan Qashqai, Renault Captur, VW Tiguan gibi SUV &Crosssover pazarının en çok satılan araçları tarafından kullanılan “215/65R16” ölçüsü, Europool verilerine göre, 2018 yılında Türkiye pazarında 45.000 adetten fazla satılarak, en yakın rakibi olan 215/60R17 ölçüsünün satışlarının yaklaşık 3 katına ulaşmış bulunuyor.

SUV pazarı dünyada ve Türkiye’de büyümeye devam ediyor

Bir yandan sağladığı geniş iç hacim, diğer yandan sunduğu çok yönlülük sayesinde bütün dünya’da olduğu gibi SUV (Sport Utility Vehicle) pazarı Türkiye’de de büyümeye devam ediyor. Türk insanının SUV ve Crossover’lara ilgisi ise son yıllarda artarak devam ediyor. Geçtiğimiz 5 yılda Türkiye’de SUV segmentinde büyük bir gelişme yaşandı. SUV modellerin araç satışları geçtiğimiz 5 senede ortalama yüzde 7 artış gösterdi.Toplam araç satışları içerisindeki pazar payı ise yüzde 9’dan yüzde 17’ye yükseldi. Türkiye’de SUV segmentinde görülen bu yükseliş, Avrupa pazarına paralel şekilde ilerliyor. 2010 yılında SUV segmentinin Avrupa pazarındaki payı yüzde 8 iken günümüzde bu oran yüzde 20’lere kadar çıkmış bulunuyor.

 

Pirelli, Almanya Grand Prix’inin Şifrelerini Açıkladı

YÜKSEK HIZA UYGUN DÜZLÜKLER VE DAR VİRAJLARI İLE F1’İN EFSANE PİSTİ “HOCKENHEIM” GERİ DÖNDÜ 

24.07.2018 – Formula 1’in sembolleşmiş pistlerinden Hockenheim, bir yıllık aranın ardından Almanya Grand Prix’si ile Formula 1 takvimine tekrar geri dönüyor. Pist, 1930’larda orijinal dümdüz görünümünden bu yana tanınmayacak kadar değişse de efsanevi zorluklarının tadı hala aynı. Pilotlar bu yıl, Hockenheim’da uzun düzlüklerde hız yapmanın yanı sıra daha yeni ve daha teknik olan ‘Motodrom’ bölümünde tıka basa dolu tribünlerin önünde bir dizi dar virajı almak için kıyasıya mücadele edecek.

ZORLU PİSTTE LASTİK SEÇİMİ ÇOK KRİTİK OLACAK

  • Orta, yumuşak ve ultra yumuşak lastiklerden oluşan öneri, lastik seçiminde bir başka ‘adım’ oluyor. Son kez Çin’de kullanılan bu kombinasyon, heyecan verici stratejik bir mücadeleye katkıda bulunmuştu.
  • Hockenheim, çoğunlukla uzun düzlüklerle bağlanan yavaş ve orta hızlı virajlardan oluştuğu için, çekiş ve frenleme öne çıkıyor; arka lastiklerle ilgilenmek de önem kazanıyor.
  • Lastikleri en fazla zorlayacak olan 5. viraj, sola doğru uzun bir viraj.
  • Pist yüzeyi oldukça düzgün olduğu için ağır aşınma veya bozulma beklenmiyor. Bununla birlikte, diğer otomobilleri geçmek oldukça zorlayıcı olacağı için pit stop stratejisi önemli fark yaratabilecek. 

  • Almanya’da yılın bu zamanı hava pek öngörülemiyor, güneşli ya da sağanak yağmurlu olabilir.
  • Bundan önceki Almanya Grand Prix’sinin düzenlendiği 2016 yılında süper yumuşak ve yumuşak hamurlu lastikler kullanan Lewis Hamilton, üç pit stopla yarışının kazananı olmuştu. Mario Isola: “Almanya’daki mücadele büyük bilinmezlikler içeriyor”Formula 1’in lastik tedarikçisi Pirelli’nin Otomobil Yarışları Başkanı Mario Isola, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “2016’dan bu yana bir Grand Prix yarışının koşulmadığı Almanya, büyük bilinmezlikler içeriyor. Bu süre zarfında otomobiller kadar lastik yelpazesinde de çok şey değişirken, Hockenheimring büyük ölçüde aynı kaldı. Seçilen hamurlarda daha eşit bir performans aralığı sağlamak için önerdiğimiz lastiklerde yeni bir kısım entegre etmeye karar verdik. Bu karar, Çin’de harika bir yarışa katkı sunarken stratejide bazı ilginç sonuçları oldu. Umarız burada da aynısı olur. Serbest antrenmanda toplayacağımız veriler, takımlar piste yeniden alışırken ve önerilen lastikleri kendi avantajlarına en iyi nasıl kullanabileceklerini anlamaya çalışırken özellikle önemli olacak.” 

YENİLİKLER NELER?

  • Hockenheim ve Almanya Grand Prix’si, son dönemde Formula 1 yarış takviminde sadece ara sıra yer alıyor.
  • Önerilen hamurlar arasında bu yıl (Çin’den sonra) ikinci kez bir ‘sıçrama’ var.
  • Şampiyonanın hemen tüm kahramanları yedi set ultra yumuşak lastik (Daniel Ricciardo için sekiz) seçerken daha set hamurlarda farklılıklar görülüyor.
  • Bir Avrupa yarışı için sıra dışı olarak Almanya’da Formula 2 veya GP3 olmayacak. 
MİNİMUM BAŞLANGIÇ BASINÇLARI (slicks) EOS EĞİM LİMİTİ
21.5 psi (ön) | 20.0 psi (arka) -3.50° (ön) | -2.00° (arka)

BU SEZON ÖNERİLEN LASTİKLER

F1 FORMULA 1 logosu, F1, FORMULA 1, FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP, GRAND PRIX

 

CENEVRE OTOMOBİL FUARI: PIRELLI, PREMİUM VE PRESTİJ OTOMOBİL ÜRETİCİLERİNİN TERCİHİ OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ. 

TOPLAMDA SERGİLENEN SÜPER OTOMOBİLLERİN %60’I PIRELLI P ZERO LASTİKLERLE BOY GÖSTERDİ.

Cenevre, 9 Mart 2018 – Pirelli’nin mükemmel uyum stratejisi, her otomobilin teknik gerekliliklerine göre özelleştirilmiş lastikler talep eden dünyanın en prestijli otomobil üreticilerinin tercihi olarak bir kez daha onaylandı. 88. Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenen prestij otomobillerin yüzde 60’ının Pirelli lastiklerle donatılmış olması bu gerçeğin altını çiziyor. Her dört premium segment otomobilden birinin Pirelli donanımlı olması da markanın konumunu doğruluyor.

Pirelli’nin farklı otomobiller için homologasyonlarının 2.700’ü aşması da bir tesadüf değil. Pirelli halen Aston Martin, Bentley, Ferrari ve Porsche gibi markaların önde gelen tedarikçisi konumunda bulunuyor. Pirelli ile yüzde 100 tedarik anlaşması bulunan Maserati, Lamborghini, McLaren ve Pagani gibi markalar lastikleri üzerinde yer alan onlara özel işaretle ayırt edilebiliyorlar. Diğer yandan Pirelli, premium lastikler kategorisinde Alfa Romeo, Audi, BMW, Mercedes Jaguar ve Land Rover gibi şirketlerle ayrıcalıklı ilişkisiyle öne çıkıyor.

MÜKEMMEL UYUM STRATEJİSİ: PIRELLI’DEN TERZİ USULÜ ÖZEL ÜRETİM.

Prestij ve premium otomobillerin tasarımları, her otomobilin performansını ve dinamik niteliklerini öne çıkarmak amacıyla araç üreticisi ile lastik üreticisi arasında gittikçe daha yakın iş birliği gerektiriyor. Bu trendin başını çeken Pirelli, bu sektörlerdeki otomobil üreticilerinin çoğunun tercih edilen lastik ortağı olmaya devam ediyor. P Zero, Scorpion veya Cinturato ürün grubu olsun, her üretici için özel işaretli lastiklere sahip olmanın önemi zaten iyi biliniyor. Pirelli’nin mükemmel uyum stratejisine sahip lastikleri, kendilerinden geliştirildikleri standart lastiklere kıyasla sırt deseni, hamur ve iç yapısı gibi belirgin tasarım özellikleriyle farklılaşıyor. Pirelli’nin kişiselleştirme stratejisinin bir parçası olan Color Edition, fuarın en arzu edilen otomobillerinden bazılarında sergilenirken 2018 yılında satışa sunulacak Cyber Car uygulamasında da kendini gösteriyor.