Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Bilici Yatırı...

Bilici Yatırım İplik Büküm Tesisi’ne GES Tesisi Kuracak

27.11.2019 – Bilici Yatırım, İplik Büküm Tesisi’ne GES Tesisi Kuracağını Açıkladı. Şirket tarafından KAP’a yapılan bildirim şu şekilde yer aldı:

“Firmamız, Adana Organize Sanayi Bölgesinde bulunan İplik Büküm tesisimiz çatısına Güneş Enerjisinden Elektrik Tesisi (GES) kuracaktır. Tesisin kurulu gücü yaklaşık olarak 1,6 MGW olacaktır ve yıllık ortalama 2.200.000kwh elektrik üretilmesi hedeflenmektedir.

Yapılması planlanan GES tesisinin toplam yatırım maliyeti USD 655.000 olacaktır ve yatırımın geri dönüş süresi 4,7 yıldır. Bu tesis ile yıllık elektrik giderinden %20’lik bir tasarruf sağlanacaktır.”

 

Bilici Yatırım Sanayi Hakkında 

Tekstil ve Turizm olmak üzere 2 ana kol altında faaliyetlerini sürdüren Bilici Yatırım, en son teknolojiye sahip entegre tesisleri, deneyimli kadrosu, güçlü finansal yapısı ile yatırımcılarına planlı ve sürdürebilir getiri sağlamayı hedeflemektedir.

Türkiye’nin ekonomisine yıllardır şekil veren Tekstil sektöründe yatırımları bulunan Bilici Yatırım, iplik büküm ve kumaş boyama ve apre işlemlerini bünyesinde bulundurmaktadır. 2014 yılında Bilici Holding bünyesinde bulunan Biteks İplik Tesisinin %23’luk hissesini satın alan Bilici Yatırım, yatırımcı bünyesinde operasyonel entegrasyon seviyesini ilerletmiştir.

Biteks İplik, 20.000 m2’lik kapalı alan altında Osmaniye Organize Sanayi Bölgesinde 16.000 iğ pamuk iplik ve 29.000 iğ polyester viskoz iplik üretimi gerçekleştirmektedir. Şirket en son 2016 yılında yaptığı yaklaşık $10 Milyonluk yenileme yatırımı ile kapasitesini 2’ye katlamıştır.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Bilici Yatırım İplik Büküm ve Puntalama tesisi toplamda 25.000 m2’lik açık alan ve 11.620 m2’lik kapalı alanda pamuk, polyester-viskon, ve elastanlı olmak üzere aylık 270 ton iplik büküm kapasitesine sahiptir.

Büküm tesisi ile ayni bölgede bulunan Bilici Yatırım Apre & Boya tesisi toplamda 25.000 m2’lik açık alan ve 11.620 m2’lik kapalı alanda yıllık 12 Milyon metrelik kumaş boya ve terbiye kapasitesine sahiptir. Tesis, farklı tür kumaşlara reaktif ve pigment boya yapma özelliklerine sahip olup, Data Color, Macbeth ve Osram tarafından boyama ’da akredite olmuştur.

Turizm sektörüne de 2007 yılında giriş yapan Bilici Yatırım, TSKB GYO ile %50 ortak olup, Adana Merkez bölgesinde 5 yıldızlı otel yatırımını tamamlamıştır. Divan Adana markası altında faaliyette olan otelin toplam Yatırım değeri yaklaşık $47 Milyon ’dur.

Bilici Yatırım, deneyimli yönetim kadrosu ile girdiği her sektör kolunda lider olmayı hedeflemektedir. Bilici Yatırım Ar-Ge’ye yaptığı yenilikçi yatırımları ve randıman odaklı çalışmaları ile sürdürebilir kârlı büyümeye odaklanmaktadır.