Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Alternatif Ba...

Alternatif Bank 2021 2. Çeyrek Bilançosunu Açıkladı

04.08.2021 – Alternatif Bank, 2021 yılı ikinci çeyrek sonu finansal sonuçlarını açıkladı. Bankanın, konsolide rakamlara göre aktifleri 37,3 milyar TL, nakdi ve gayri nakdi kredilerde ekonomiye sağladığı destek ise 34,1 milyar TL oldu. 

Alternatif Bank’ın yılın ikinci çeyreğinde konsolide rakamlarına göre toplam aktif büyüklüğü 37,3 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. Bankanın bu dönem nakdi (finansal kiralama alacakları dâhil) ve gayri nakdi kredilerle ekonomiye sağladığı destek geçtiğimiz yılsonuna kıyasla %6,4 artışla 34,1 milyar TL’ye yükseldi. Toplam mevduat hacmini %7,7 artışla 19,7 milyar TL seviyesine çıkaran Alternatif Bank’ın özkaynakları ise 2,5 milyar TL oldu.

Çeyrek dönem sonuçlarıyla ilgili görüşlerini aktaran Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür, “Aşılama sürecindeki ilerlemeye rağmen pandeminin ekonomik etkilerinin kısmen devam ettiği yılın ikinci çeyreğini de hedeflerimize paralel tamamladık. Başta TL ticari krediler olmak üzere, nakdi ve gayri nakdi kredilerde reel sektöre sağladığımız desteği artırarak müşterilerimizin finansmana erişmelerine ve dolayısıyla ekonomiye katkımızı sürdürdük. Bu dönemde ayrıca, dijital kanallarımız ve teknolojiye yaptığımız yatırımlar sayesinde bireysel bankacılıktaki müşteri bazımızı ve mevduat tabanımızı genişletme hedefimizde başarılı bir ilerleme kaydettik. Geçtiğimiz yılsonuna göre TL tasarruf mevduatı hacmimiz %12’lik bir büyüme gösterdi. Aynı dönemde dijital kanallardan açılan hesapların oranı önemli bir artış göstererek %30’un üzerine çıktı. Buna ek olarak, özellikle bireysel müşteri kazanımında sektöre büyük yenilik getiren görüntülü görüşme altyapımızı geliştirerek, önümüzdeki dönem hedeflerimiz için önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktık. Bankamızın dijital dönüşüm yolculuğunda yaptığımız yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.” dedi.

Kaan Gür ayrıca, “Alternatif Bank olarak bu dönemde, ülke ekonomimizin sürdürülebilir büyümesinde kritik öneme sahip dış ticarette de başarılı bir performans ortaya koyduk. Bankamızın önceliği kabul ettiğimiz ihracat odaklı büyüme stratejimiz doğrultusunda, yılın ilk yarısında finanse ettiğimiz ihracat hacmi, geçen yılın aynı dönemine göre %27 artarak 700 milyon USD oldu. Aynı dönemde toplam dış ticaret işlem hacmimiz ise geçen yıla göre %30 civarı büyümeyle 1,8 milyar USD’ye ulaştı. Bu alanda ciddi bir büyüme ivmesiyle yolumuza devam ediyoruz. Dış ticaret odaklı büyüme stratejimizin güzel bir yansıması olarak da, 2017 yılında dâhil olduğumuz EBRD’nin ‘Dış Ticaret Programı’ kapsamında üst üste 4. yıl ‘Türkiye’nin En Aktif Kullanıcısı’ ödülüne layık görülmenin gururunu yaşıyoruz.

Her zaman olduğu gibi, basiretli ve danışman bankacılık anlayışımızdan ödün vermeden, hedeflerimiz doğrultusunda Alternatif Bank’ı geleceğe taşımaya devam ediyoruz. İçinde bulunduğumuz bu dönemde, sağlıklı büyüme hedeflerimize odaklanmamızda en büyük dayanağımız hiç şüphesiz ki hissedarımız Commercial Bank’ın bankamıza duyduğu güven ve planlı sermaye artışlarıyla sağladığı destek oluyor. Bu inançla, müşterilerimize, sektöre ve ülke ekonomisine değer yaratmayı sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Alternatif Bank 2020’nin ilk dokuz ayına ait finansal sonuçlarını açıkladı

Alternatif Bank’ın kredi hacmi ilk üç çeyrekte %24 arttı

30.10.2020 – Alternatif Bank, pandemide yeni normale geçilen üçüncü çeyreği hedeflerine paralel olarak tamamladı. Banka, konsolide rakamlara göre aktiflerini yılsonuna göre %18 artırarak 35,5 milyar TL’ye yükseltti. Nakdi ve gayri nakdi kredilerde %24 artış sağlayarak ekonomiye 31,7 milyar TL destek sundu.

Alternatif Bank, yılın ilk dokuz ayında konsolide rakamlarına göre aktif büyüklüğünü 2019’un sonuna oranla %18 artırarak 35,5 milyar TL seviyesine taşıdı. Bankanın nakdi (finansal kiralama alacakları dâhil) ve gayri nakdi kredilerle ekonomiye sağladığı destek 31,7 milyar TL’ye ulaştı. Mevduat hacmi ise %17 artışla 18,6 milyar TL’ye ulaştı. Bu dönemde de güçlü sermaye yapısını koruyan Alternatif Bank’ın, sermaye yeterlilik rasyosu %20’yi geçerek sektör ortalamasının üzerine çıktı. Özkaynakları yılsonuna göre %22 artan Bankanın, konsolide net kârı ise 107,1 milyon TL oldu.

Finansal sonuçlarla ilgili değerlendirmede bulunan Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür, “Pandemi etkisini sürdürürken, üçüncü çeyreği yeni normale hızla adapte olarak başarıyla geride bıraktık. Banka olarak, teknik altyapımız, giderek dijitalleşen ürün ve çözümlerimizle hizmetlerimizin devamlılığını sorunsuz şekilde sağladık. Çalışanlarımızın büyük bir memnuniyetle karşıladığı, esnek ve uzaktan çalışmayı mümkün kılan AlterFlex hibrit çalışma modeli gibi günümüz dinamiklerine uygun farklı uygulamaları devreye aldık.

Bankamızın ana misyonu paydaşlarının büyüme yolculuklarında yanlarında olmak. Bu misyonun bir gereği olarak böylesi zorlu dönemlerde müşterilerimizin kredi ve yapılandırma isteklerini ivedilikle karşılamaya özen gösterdik. Bankamıza Covid-19 kaynaklı gelen tüm yapılandırma taleplerini olumlu sonuçlandırdık. Bununla birlikte nakdi ve gayri nakdi kredilerde geçen yıl sonuna kıyasla %24’lük bir artış sağladık. Bu artışın, konuya verdiğimiz önemi net bir biçimde yansıttığına inanıyorum. Bu dönemde aynı zamanda müşterilerimize üst düzey bir deneyim yaşatan ve zaman kazandıran dijital dönüşüm çalışmalarımızı da hayata geçirdik. Bu kapsamda Alternatif Bank müşterisi olmak için gerekli süreci 10 dakikanın altına indirirken, internet ve mobil bankacılık uygulamamızı, banka kartı gibi ürünlerimizi anında kullanıma hazır hale getirdik“ dedi.

Gür, sözlerine şöyle devam etti: “Üçüncü çeyrek bizim için kurum kültürümüzün önemli bir yansıması olan Engelsiz Bankacılık modelimizi kamuoyuyla paylaştığımız çok özel bir dönem oldu. Son 1,5 yıldır devam eden çalışmalarımız sonucunda, bankacılık hizmetlerimize engelliler, hamileler, yaşlılar gibi her kesimden müşterilerimizin eşitlik çerçevesinde ve kolaylıkla erişebilecekleri bir iş modeli oluşturduk ve kendimize uzun vadede Engelsiz Bankacılığın örnek kurumu olma hedefini koyduk. Bu yönde gerek çalışanlarımızın gelişimi gerekse hizmet kanallarımızın erişilebilirliği açısından çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Bu dönemde önemli işlere imza atarken bizi daha fazlasını yapmaya motive eden ödül haberleri de beraberinde geldi. Pandeminin başından itibaren hayata geçirdiğimiz kapsamlı projelerle; iş dünyasının saygın ödülleri arasında yer alan 2020 Stevie Awards for Great Employers ve Stevie International Business Awards’da “En Değerli İşveren” ve “Yılın Şirketi” gibi kategorilerde 3 değerli ödül kazandık. Tabii şunu da belirtmek isterim, bizim için en büyük ödül müşterilerimizin teveccühünü ve memnuniyetini kazanmak. Bu amaçla yolumuza aynı titizlikle devam ediyoruz. Yılın son çeyreğinde de salgının seyrine bağlı olarak piyasalardaki risk faktörlerini etkin şekilde yöneterek, aynı eforu, hassasiyeti ve müşterilerimize verdiğimiz desteği artırarak birlikte büyüme yolculuğumuza devam edeceğiz. Basiretli ve danışman bankacılık anlayışımızla paydaşlarımıza katma değer sunmayı sürdüreceğiz.”

 

Alternatif Bank 2019’da %16 Büyüdü

04.02.2020 – Alternatif Bank, 2019’da ekonomiye sunduğu kaynakları artırarak, sektörün üzerinde büyümeyi sürdürdü ve yılı hedefleri doğrultusunda tamamladı. Konsolide rakamlara göre %16 büyüyerek aktiflerini 30,1 milyar TL seviyesine taşıyan Bankanın, nakdi ve gayrinakdi kredilerle ekonomiye sağladığı destek %11 artışla 25,6 milyar TL’ye yükseldi.

Alternatif Bank, stratejik planı doğrultusunda bilançosunu geliştirmenin yanında müşterilerine aktardığı kaynağı artırarak 2019 yılını hedefleriyle uyumlu bir şekilde tamamladı. Bankanın konsolide rakamlara göre aktif büyüklüğü 2018 sonuyla karşılaştırıldığında %16 artarak 30,1 milyar TL oldu. Nakdi (finansal kirama alacakları dâhil) ve gayri nakdi kredilerle ekonomiye sağladığı destek 25,6 milyar TL’ye, mevduat hacmi ise %17 artışla 16 milyar TL’ye yükseldi. Bankanın konsolide net kârı 178 milyon TL olarak gerçekleşti.

Bankanın finansal sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür, “Ekonomimizin dengelenme sürecini yaşadığı 2019 yılında, aktif kalitemizi koruyup reel ekonomiye sunduğumuz desteği artırarak istikrarlı büyümemizi sürdürdük. Bu dönemde mevduat hacmimizde %17’lik bir artış gerçekleştirmenin yanı sıra ekonomiye krediler aracılığıyla sağladığımız desteği artırdık. Öz kaynaklarımız 2018 yılsonuna kıyasla %42 oranında yükselirken, gerek kredilerle gerekse topladığımız mevduatla pazar payı kazanımında sektörün üzerinde bir büyüme performansı gösterdik. İhracatın finansmanını stratejik önceliklerimiz arasına alarak bu alanda ihracatçılarımızı destekleyip ciddi bir büyüme gerçekleştirdik. Toplam aktiflerimiz içinde özellikle ihracat taahhütlü kredilerin oranını yükseltirken, ihracatçılara verdiğimiz finansal desteği %45 artırarak 810 milyon dolara ulaştırdık” dedi.

Gür, sahaya her zamankinden daha yakın olduklarını vurgulayarak; “Danışman bankacılık anlayışımızın bir yansıması olarak müşterilerimizi duymak, dinlemek, ihtiyaçlarını anlamak amacıyla yönetim ekiplerimizin katılımıyla düzenlediğimiz ziyaretlerle 40 bine yakın müşterimizle bir araya geldik. Tüm paydaşlarımızla el ele çıktığımız büyüme yolculuğunda, basiretli yaklaşımımız ve danışman bankacılarımızla değer yaratma misyonuyla ilerliyoruz. 2019’daki başarılı sonuçları aynı hedefe birlikte koşan bir takım olarak elde ettik. Bu başarıya ulaşmada özveri ve katkıları için başta çalışma arkadaşlarıma, güven ve destekleri için hissedarımıza, müşterilerimize ve diğer tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. 2020’den beklentimiz ise çok daha pozitif yönlü. Piyasalardaki güvenin yükselmeye devam edeceğine, ekonomik aktivitelerin daha istikrarlı ve sağlıklı bir noktaya geleceğine inanıyoruz. Biz de güçlenen bilançomuzla ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlamayı, katma değer yaratmayı, dijital dönüşüm yolculuğumuzu tamamlayarak müşterilerimize kusursuz bir deneyim yaşatmayı hedefliyoruz. Banka olarak kaynaklarımızı, güçlü muhabir banka ilişkilerimizle birlikte üretimin, yatırımın, ihracatın ve ticaretin sürdürülebilir büyümesine destek verecek şekilde kullanmaya devam edeceğiz. Risk yönetiminden taviz vermeden, müşterilerimizi büyüme yolunda destekleyecek, uzman ekibimizle terzi usulü çözümler sunarak değer yaratacağız.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

Alternatif Bank 2019 yılı üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı

Alternatif Bank Aktiflerini Yüzde 14 Artırdı

28.10.2019 – Alternatif Bank, başarılı büyüme grafiğini sürdürerek yılın üçüncü çeyreğini de hedefleri doğrultusunda tamamladı. Konsolide rakamlara göre yılın ilk dokuz ayında aktiflerini 2018 yılsonuna göre %14 oranında artırarak 29,4 milyar TL seviyesine çıkaran Bankanın, nakdi ve gayri nakdi kredilerle ekonomiye sağladığı destek 24,7 milyar TL oldu. Mevduat hacmi de %15 oranında gelişme gösterdi.

Alternatif Bank, yılın ilk dokuz ayını stratejik planı doğrultusunda bilançosunu geliştirmenin yanında müşterilerine aktardığı kaynağı da artırarak başarıyla tamamladı. Bankanın üçüncü çeyrek sonu konsolide rakamlara göre aktif büyüklüğü geçen yılın sonuna göre %14 artarak 29,4 milyar TL oldu. Nakdi (finansal kirama alacakları dâhil) ve gayri nakdi kredilerle ekonomiye sağladığı destek 24,7 milyar TL, mevduat hacmi ise %15 artışla 15,7 milyar TL’ye yükseldi. Konsolide net kârı da 175 milyon TL seviyesinde gerçekleşti.

Bankanın finansal sonuçlarıyla ilgili görüşlerini dile getiren Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür, “Banka olarak yılın üçüncü çeyreğini de hedeflerimiz doğrultusunda tamamladık. Stratejik planımıza bağlı kalarak, bankamızın aktif kalitesini, müşteri memnuniyetini ve reel ekonomiye sunduğumuz destekleri her zaman önceliklerimiz arasında tutarak istikrarlı büyümeye devam ettik. Bu dönemde mevduat hacmimizi %15 artırmanın yanı sıra sağladığımız kredilerle başta dış ticaretin finansmanı olmak üzere ekonomiye verdiğimiz desteği artırdık. Öz kaynaklarımız yılsonuna kıyasla %43 büyüdü. Pazar payı kazanımında gerek kredilerle gerekse topladığımız mevduatla sektörün üzerinde bir büyüme performansı sergiledik.

Alternatif Bank’ın toplam aktifleri içinde ihracat taahhütlü kredilerin oranını artırmayı önceliklerimiz arasında belirledik. Bu doğrultuda ihracatçılara verdiğimiz finansal desteği sene başından bu yana %40 artırarak 762 milyon dolara ulaştırdık. 2020’nin ilk 6 ayında ise 1,5 milyar dolar seviyesine ulaşmayı hedefliyoruz. Bu hedefe ilerlerken müşterilerimizin hayatını kolaylaştıran SMS ile gümrük vergisi ödeme, e-teminat mektubu gibi önemli uygulamaları hayata geçirdik. Buna ek olarak, dış ticaretteki bilgi birikimimiz ve danışman yaklaşımımızı “Dış Ticaret Danışman Hattımız” aracılığıyla müşterimiz olsun ya da olmasın tüm ihracatçılarımızın hizmetine sunmaya başladık.

Geride bıraktığımız dönemde önemli bir ilke imza attık. Kurumsal yatırımcılardan gelen talebi hızla değerlendirerek, TLREF Türk Lirası Gecelik Referans Faiz Oranı’na dayalı bono ihracına imza atan ilk özel banka olduk. Piyasada değişken faizli yatırıma önemli bir ilgi söz konusu. Biz de bono ihracının ardından müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda TLREF’e dayalı ürünlere odaklanmayı planlıyoruz.” dedi.

Alternatif Bank’ın üçüncü çeyrekte aldığı ödüllere de değinen Gür; “İş dünyasının en saygın ödülleri arasında yer alan Stevie Uluslararası İş Ödülleri kapsamında dört farklı kategoride ödüle layık görüldük. Aldığımız ödüller, başarılı marka dönüşümümüz ve stratejik iş planımız ışığında ekip arkadaşlarımla beraber bu süreçte gerçekleştirdiğimiz özverili çalışmaları global anlamda taçlandırması açısından oldukça değerliydi. Bizim için en büyük ödül olan müşterilerimizin teveccühünü kazanacak çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Terzi usulü hizmetlerimizi ‘basiretli ve danışman bankacılık’ anlayışımız, güçlü muhabir banka ilişkilerimiz ve deneyimli kadromuzla ülkemizin iş ve ticaret dünyasına sunmaya devam edeceğiz.” diyerek görüşlerini paylaştı.

 

 

Alternatif Bank 2019 yılı ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı

Alternatif Bank Aktiflerini Yüzde 16 Artırdı

01.08.2019 – Alternatif Bank yılın ikinci çeyreğini hedefleri doğrultusunda tamamladı. Konsolide rakamlara göre aktiflerini 2018 yıl sonuna göre %16 oranında artırarak 30 milyar TL seviyesine yükselten Bankanın, nakdi ve gayri nakdi kredilerle ekonomiye sağladığı destek 24,1 milyar TL oldu. Bu dönemde gerçekleşen 290,9 milyon TL’lik son sermaye artışıyla da sermaye yeterlilik oranı %18,2’ye yükseldi.

Alternatif Bank, yılın ikinci çeyreğinde reel ekonomiye desteğini artırarak bilanço büyümesini sürdürdü. Konsolide rakamlara göre, bankanın toplam aktif büyüklüğü geçen yılın sonuna göre %16 artarak 30 milyar TL’ye ulaştı. Bankanın ikinci çeyrekte nakdi (finansal kirama alacakları dâhil) ve gayri nakdi kredilerle ekonomiye sağladığı destek 24,1 milyar TL, mevduat hacmi ise 15,6 milyar TL oldu. Konsolide net kârı da 111,2 milyon TL seviyesinde gerçekleşti.

Finansal sonuçlarla ilgili görüşlerini paylaşan Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür, “Alternatif Bank olarak, yılın ikinci çeyreğinde ilk çeyrekte gösterdiğimiz performansın üzerinde bir büyüme gerçekleştirdik. Bu dönemde kredi ağırlıklı büyümeyle devam ederken, özellikle pazar payı kazanımında, özel bankalar arasında hem kredilerde hem de mevduatlarda sektörün üzerinde büyüyerek hedeflerimiz doğrultusunda ekonomiye sağladığımız desteği sürdürdük. Öz kaynaklarımız yıl sonuna kıyasla %39 büyürken, sermaye yeterlilik rasyomuz 290,9 milyon TL’lik son sermaye artışımızla %18,2 seviyesine ulaştı. Bu süreçte verimliliğimizi yüksek tutarak geçtiğimiz yıl başlayan büyüme trendimizi sürdürdük ve kârlılık rasyolarımızı sektöre oranla artırmaya devam ettik.

İkinci çeyrekte reel ekonomiye sunduğumuz destekleri yeni finansman kaynaklarıyla çeşitlendirdik. IFC’den beş yıl vadeli 100 milyon dolar, Katarlı muhabirlerimizden Doha Bank’tan da 100 milyon dolar kaynak sağladık. Bu kredileri başta kadın girişimciler ve KOBİ’lerimiz olmak üzere iş ve ticaret dünyamızın kullanımına sunacağız.’’ dedi.

Bu dönemde dış ticaretin finansmanı ve sundukları hizmetlerin kalitesi anlamında uluslararası kurumlar tarafından ödüllere layık görüldüklerini belirten Gür, sözlerini şöyle tamamladı: “EBRD’nin Dış Ticaret Finansman Programı kapsamında ‘Türkiye’nin En Aktif Kullanıcısı’ ve Commerzbank tarafından da ‘STP Mükemmellik’ ödülünün sahibi olduk. Bu ödüller, Bankamızın sergilediği başarılı performansla, dış ticaret alanındaki etkinliğini teyit etmesi adına özel bir anlam taşıyor.

Önümüzdeki dönemde ‘Danışman bankacılık’ anlayışıyla sunduğumuz terzi usulü ürün ve hizmetlerimizi uzman kadromuz, güçlü muhabir banka ilişkilerimiz, dijitalleşme yolunda attığımız önemli adımlarla ülke ekonomimize ve müşterilerimize sunmaya devam edeceğiz.’’

 

Alternatif Bank’tan 290,9 milyon TL’lik Sermaye Artışı

12.07.2019 – Alternatif Bank, büyüme hedefleri doğrultusunda sermayesini 290,9 milyon TL artırdı.

BDDK tarafından onaylanan ve tescil sürecini takiben tamamlanacak nakit sermaye girişiyle birlikte, Bankanın sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 18’in üzerine çıkmış oluyor. 2018 yılı başından itibaren toplamda 750 milyon TL’yi aşan üç ayrı sermaye artışı gerçekleştiren Alternatif Bank’ın böylece ödenmiş sermayesi 1,73 milyar TL seviyesine ulaştı.

Sermaye artışı ile ilgili olarak görüşlerini paylaşan Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür, “Alternatif Bank olarak, hissedarımız Commercial Bank ile birlikte belirlediğimiz beş yıllık stratejik planımıza bağlı kalarak, emin adımlarla ilerliyoruz. Risk yönetiminden taviz vermeden, bankamızın aktif kalitesini önceliklerimiz arasında tutarak başarılı bir performans sergiliyoruz. Bu performansı artan bir ivmeyle sürdürmek için 2023 yılına kadar toplamda 300 milyon dolarlık bir sermaye artırımı planladık.

Gerçekleştirdiğimiz son artış, hissedarımızın Bankamıza ve ülke ekonomimize duyduğu güvenin net bir yansıması olmakla birlikte, ‘Danışman Bankacılık’ anlayışıyla sunduğumuz ürün ve hizmetlerimizi daha fazla kurum ve kişi ile tanıştırmak için de itici bir güç olacak.

Her zaman olduğu gibi nakdi ve gayri nakdi krediler yoluyla ülke ekonomimizin büyümesine yönelik desteklerimiz artarak sürecek. Finansman sağlamanın yanında, ihtiyaca özel şekillendirdiğimiz mevduat, dış ticaret, nakit yönetimi, sigorta ürünlerimiz ve iştiraklerimizle birlikte sunduğumuz leasing ve yatırım çözümlerimizle müşterilerimizin tüm finansal ihtiyaçlarını karşılayan danışman bankaları olmaya devam edeceğiz.’’ dedi.

Alternatif Bank ve IFC’den KOBİ’lere ve Kadın Girşimcilere 100 milyon USD Kaynak

29.05.2019 – Alternatif Bank, yurtdışı fonlama programı kapsamında Uluslararası Finans Kurumu (IFC)’den kadın girişimcilere ve KOBİ’lere kullandırılmak üzere 100 milyon USD tutarında, 5 yıl vadeli finansman sağladı.

Alternatif Bank, IFC’den kadın girişimcilerin hissedarlığında faaliyet gösteren veya kadın profesyoneller tarafından yönetilen teşebbüslerin desteklenmesi amacıyla 100 milyon USD kaynak sağladı. Beş yıl vadeli sunulan kredi, öncelikle KOBİ’lere destek amaçlı finansman olarak kullandırılacak.

Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür krediyle ilgili yaptığı değerlendirmede; “Kadınların girişimci ruhu, azmi, çalışkanlığıyla Türkiye ekonomisinin kalkınmasında önemli bir yeri olduğuna inanıyoruz. Bu anlayışla IFC’den ülkemize ve Bankamıza duydukları güvenle, KOBİ’lerimiz ve kadın girişimcilerimiz için yeni bir kaynak yaratmaktan memnuniyet duyuyoruz. Sağladığımız kredinin, kadın girişimcilerin desteklenmesi, istihdamının artması, onlara ilave olanaklar yaratması ve KOBİ’lere finansman teminiyle katkı sunacağına inanıyoruz. ‘Danışman bankacılık’ anlayışımızla ölçeği ya da sektörü ne olursa olsun, büyüme hayalleri olan, ülkemiz için daha iyi bir geleceğe inanan, istihdam ve üretimle ekonomimize katma değer sağlayan tüm işletmelere sunduğumuz kaynak ve destekler sürecek.” dedi.

IFC Avrupa ve Orta Asya Finansal Kuruluşlar Grubu’ndan Sorumlu Endüstri Bölge Başkanı Vittorio di Bello yaptığı değerlendirmede; “Sağladığımız bu finansman ile IFC’nin Türkiye’deki önemli kalkınma önceliklerinden olan finansal tabana yayılma ve kadın girişimcilerin desteklenmesine yönelik önemli bir adım atmış bulunuyoruz. Gelişmekte olan ülkelerde, özellikle Türkiye ekonomisinin can damarı olan KOBİ’ler için uzun vadeli finansmana erişimin zorluklarının bilincindeyiz. IFC’nin Alternatif Bank ile Türkiye’de kurduğu işbirliği, küçük ölçekli işletmelerin ve kadın girişimcilerin büyüme ve istihdam artışı için ihtiyaç duydukları kaynaklara erişimlerinin sürmesini sağlayacak.” dedi.

IFC Türkiye Ülke Müdürü Arnaud Dupoizat ise “Uzun vadeli finansman olanakları yaratmak, sürdürülebilir ekonomik büyümenin desteklenmesi için, özellikle kaynak seçeneklerinin kısıtlı olduğu dönemlerde kilit önem arz ediyor. Bu finansmanın yapısı ayrıca, yapılan işbirliğinin ve farklı finansal kaynakları harekete geçirmenin daha büyük bir etki yaratacağını ve Türkiye’deki KOBİ’lerin finansman ihtiyaçlarını çok daha iyi şekilde karşılayacağını gösteriyor” yorumunda bulundu.

Alternatif Bank Finansal Kurumlar Genel Müdür Yardımcısı Şakir Sömek ise “IFC ile 1998 yılından bu yana sermaye benzeri kredi, KOBI ve Kadın Girişimci kredileri, dış ticaret finansman programı, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kredisi gibi geniş bir çerçevede işbirliğimiz sürüyor. Bu çeşitlilik ve temin ettiğimiz kredi gerek Bankamızın finansman yapısının uzun vadeli borçlanma kapasitesini teyit eden özelliğe sahip olması, sermaye bazını genişletmesi ve ülke ekonomimizin dinamosu olan KOBİ’lerin desteklenmesi adına önemli bir katkı sağlayacak.” diyerek görüşlerini paylaştı.

Alternatif Bank 2019’un İlk Çeyreğinde Aktiflerini Geçen Yılın Aynı Dönemine Göre %21 Artırdı

8.05.2019 – Alternatif Bank yılın ilk üç ayına ait finansal sonuçlarını açıkladı.

Sektörün üzerinde bir büyümeyle geride bıraktığı 2018’in ardından, yılın ilk çeyreğini de hedefleri doğrultusunda tamamlayan Alternatif Bank, konsolide rakamlara göre aktiflerini bir önceki yılın aynı dönemine göre %21 oranında artırarak 26,5 milyar TL seviyesine yükseltti. Bankanın nakdi ve gayri nakdi kredilerle ekonomiye sağladığı destek ise 23,3 milyar TL oldu.

Alternatif Bank, yılın ilk çeyreğinde büyüme ivmesine devam ederek reel ekonomiye desteğini sürdürdü. Konsolide rakamlara göre, bankanın toplam aktif büyüklüğü 2018’in ilk çeyreğine oranla %21’lik büyüme kaydederek 26,5 milyar TL seviyesine ulaştı. Bankanın 2019’un ilk üç ayında nakdi (finansal kirama alacakları dâhil) ve gayri nakdi kredilerle ekonomiye sağladığı destek 23,3 milyar TL’ye ulaşırken, mevduat hacmi ise 13,4 milyar TL oldu. Bankanın konsolide net kârı 52,2 milyon TL seviyesinde gerçekleşti.

Yılın ilk çeyreğine ait finansal sonuçlarla ilgili değerlendirmede bulunan Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür, “Alternatif Bank olarak, yılın ilk çeyreğini başarılı bir performansla hedeflerimiz doğrultusunda tamamladık. İş planımıza bağlı kalarak, risk yönetiminden taviz vermeden, bankamızın aktif kalitesini her zaman önceliklerimiz arasında tutarak emin adımlarla ilerledik. Öz kaynaklarımız yılsonuna kıyasla %20 büyüdü ve sermaye yeterlilik rasyomuz %17,5 seviyesine ulaştı. Bu dönemde 272,7 milyon TL’lik sermaye artışımız stratejik büyüme planımız kapsamında bize güç verirken, hissedarımız The Commercial Bank’ın, Alternatif Bank ve Türkiye ekonomisine duyduğu güvenin de somut göstergelerinden biri olarak önemli bir katkı sundu. Yine bu dönemde yeni projelerimizi de devreye almaya başladık. Bunun güzel örneklerinden biri de sunduğumuz terzi usulü hizmetlerimizi özel bankacılık müşterilerimiz için Private Banking çatısı altında bir araya getirmemiz oldu.

Alternatif Bank olarak stratejimiz doğrultusunda ‘basiretli ve danışman bankacılık‘ anlayışımızla önümüzdeki dönemde de global ve yerel piyasalardaki risk faktörlerini, gerçekleştirdiğimiz hamlelerle etkin şekilde yöneterek müşterilerimize verdiğimiz desteği artırıp, sürdürülebilir büyüme yolculuğumuza devam edeceğiz. Güçlü muhabir banka ilişkilerimiz, yeni nesil danışman şube yapımız, dijitalleşme yolunda attığımız önemli adımlar ve deneyimli kadromuzla Türkiye’nin iş ve ticaret dünyasına katma değer sunmayı sürdüreceğiz.’’ dedi.

 

Alternatif Bank’tan 272,7 milyon TL’lik Sermaye Artışı

28.03.2019 – 2018’de sektörün üzerinde bir büyüme gerçekleştiren Alternatif Bank, 2019 ve sonrası büyüme hedefleri doğrultusunda sermayesini 272,7 milyon TL artırıyor. Tescil sürecini takiben tamamlanacak nakit sermaye girişiyle birlikte Bankanın ödenmiş sermayesi 1,44 milyar TL’ye yükselirken, sermaye yeterlilik rasyosu ise yüzde 17,5 seviyesinin üzerine çıkıyor.

Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Alternatif Bank olarak iş planımız doğrultusunda emin adımlarla ilerlerken, risk yönetiminden taviz vermeden, bankamızın aktif kalitesini her zaman önceliklerimiz arasında tutarak başarılı bir performans ortaya koyuyoruz. Gerçekleştirdiğimiz sermaye artışı stratejik büyüme planımız doğrultusunda bize güç verirken, hissedarımız The Commercial Bank’ın, Alternatif Bank ve Türkiye ekonomisine duyduğu güvenin de somut göstergelerinden biri olarak önem taşıyor. Sermaye artışı aynı zamanda bilançomuzun daha da güçlenmesi ve krediler yoluyla ülke ekonomisinin sürdürebilir büyümesine sağlayacağımız destekler açısından da önemli bir rol oynayacak.’’ dedi.

Alternatif Bank Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve The Commercial Bank Grup CEO’su Joseph Abraham ise “Türkiye’nin potansiyeline güveniyor, uluslararası çapta en büyük yatırımımız olan ve gösterdiği performansla büyüme ivmesini sürdüreceğini öngördüğümüz Alternatif Bank’a tam desteğimizi sunuyoruz. Alternatif Bank, Commercial Bank Grubu’nun beş yıllık stratejik planının önemli aktörlerinden biri konumunda. Bugüne kadar toplam 1 milyar ABD dolarına ulaşan yatırımımız ve son sermaye artışımız da bu anlayışımızın somut bir yansıması. Stratejik ortaklık çerçevesinde Türkiye ve Katar arasında her geçen gün gelişen ticaret ve yatırımların daha da ileri taşınması için Commercial Bank ve Alternatif Bank olarak aktif rol oynayacağız ve Alternatif Bank’a olan desteğimiz uzun vadede devam edecek.’’ diye konuştu.