Ana Sayfa Haberler Para Renault Sport...

Renault Sport Formula 1 Takımı İtalya’dan Puan Çıkarmayı Başardı

Renault Sport Formula 1 Takımı, Carlos Sainz’in 8’inci sırada tamamladığı İtalya Grand Prix’sinde yeniden puan sıralamasına girdi.

7’inci sırada başladığı yarışı 8’inci sırada tamamlayan Carlos Sainz “Genel olarak güzel bir yarıştı, zorlu geçeceğini tahmin ettiğimiz bu yarışı dört puanla tamamladığımız için mutluyuz. Hızlıydık, ancak geçiş çizgilerinde biraz zaman kaybettiğimiz için birkaç sıra geriledik. Belçika’dan bu yana iyi bir ilerleme kaydettik ve araç içinde kendimi çok daha iyi hissediyorum. Şimdi daha iyi bir performans göstereceğimizi umduğumuz Singapur yarışını bekliyoruz.” dedi.

20’inci sırada başladığı yarışı 13’üncü sırada tamamlayan Nico Hülkenberg “Geriden başlamak her zaman zordur, ancak bugünkü sonuçtan mutluyum. Erken molanın ardından uzun süre yumuşak lastikle mücadele ettik ve puan sıralamasına girebilmek için gerçekten çok çabaladık. Bir süre sonra lastik yıpranarak iş göremez hale geldi. Temiz bir yarış çıkardığım ve sonunda damalı bayrağı görebildiğim için mutluyum. Bu yarıştan kendimize dersler çıkarmalı ve Singapur yarışı için kendimizi motive etmeliyiz.” dedi.

Renault Sport Formula 1 Takım Direktörü Cyril Abiteboul “İyisiyle kötüsüyle Monza’da beklediğimiz gibi zorlu bir yarıştı. İyi bir sıralama elde ettik ve özellikle Carlos ile harika bir takım performansı ortaya koyduk. Öte yandan, sıralamada gösterdiğimiz performansın karşılığını yarışta tam olarak alamadık.Güç ağırlıklı bir pistte hızımızı oraya koymaya çalıştık, ama Force India’yı geride bırakamadık. Nico, puan sıralamasına yükselmek için çabaladı, ancak başarılı olamadı. Elimizden gelenin en iyisini yaptık. Önümüzdeki Singapur yarışında daha başarılı olacağımızı umuyoruz.” dedi.

Daniel Ricciardo Renault Sport Formula 1 Takımında Yarışacak

05.08.2018 – Renault Sport Formula 1 Takımı, 29 yaşındaki Daniel Ricciardo’nun 2019 yılından itibaren takıma katılacağını duyurdu. Daniel ve Nico Hülkenberg sezon boyunca birlikte mücadele edecek.  

Kariyerinde 7 Grand Prix zaferi ve 29 podyum başarısı bulunan Avusturalya doğumlu Daniel, 2007 – 2011 yılları arasında Renault Junior serisinde yarıştı ve 2014 yılından bu yana Renault motorlu F1 aracı ile mücadele etti.  

Renault Sport Formula 1 Takımı Başkanı Jérôme Stoll, “Renault, Dünya Şampiyonaları’nda mücadele etmek için Formula 1‘e dönmeye karar verdi. Daniel Ricciardo’nun imzası ise Renault Grubu için kaçırılmayacak bir fırsat oldu. Kendisinin takıma katılması bizi çok motive etti. Daniel’e hoş geldin diyoruz.” dedi.  

Renault Sport Formula 1 Takım Direktörü Cyril Abiteboul, “Daniel’in imzası, Formula 1’de hedeflediğimiz noktaya ulaşmadaki kararlılığımızın ve son iki buçuk sezonda yaptıklarımızın göstergesi. Daniel’ın yeteneği ve liderlik vasfı ile takıma büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bize olan inancını kendisine mümkün olan en iyi otomobili hazırlayarak boşa çıkarmayacağız. Ricciardo’ya her geçen yıl daha da büyüyen ekibimize hoş geldin diyoruz.” dedi.  

Renault Sport Formula 1 Takımı yeni pilotu Daniel Ricciardo, ‘’Kariyerimde bugüne kadar aldığım en zor kararlardan biriydi. Yeni bir meydan okumanın vaktinin geldiğini düşündüm. Renault’nun hedeflediği noktaya ulaşması için daha uzun bir yol olduğunun farkındayım ancak sadece iki sene içerisinde gösterdikleri gelişimden oldukça etkilendim ve Renault’nun her zaman yer aldığı sporlarda kazanan bir takım olduğunu biliyorum. Umarım bu yolculukta kendilerine katkıda bulunabilirim.’’ dedi.

 

Renault Macaristan’dan puan çıkarmayı başardı

Renault Sport Formula 1 Takımı, Carlos Sainz’in 9’uncu, Nico Hülkenberg’in ise 12’inci sırada tamamladığı Macaristan Grand Prix’sinde Markalar Şampiyonasındaki 4’üncülüğünü devam ettirdi.

5’inci sırada başladığı yarışı 9’uncu olarak tamamlayan Carlos Sainz, “Mücadele dozu yüksek bir yarıştı. İlk tur çok zor geçti ve pozisyon kaybedene kadar işler yolundaydı. Yarışın devamında hızlanmaya başladım ve pitstop’tan önce birkaç süratli tur atmayı başardım. Pistteki trafik işimizi zorlaştırdı ve ilk pitstop’tan önde çıkan McLaren takımına karşı bize zaman kaybettirdi. Daha iyisini yapabilirdik ancak nelerin ters gittiğini çözmemiz gerekiyor” dedi.

13’üncü sırada başladığı yarışı 12’inci sırada tamamlayan Nico Hülkenberg, “Otomobilim bugün yeterince hızlı değildi ve balans problemi yaşadım. Bir önceki yarışa göre Macaristan’da işlerin istediğimiz gibi gitmediğini söyleyebilirim. Bu pistin bize uygun olacağını düşünüyorduk ve işlerin neden ters gittiğini anlamamamız gerekiyor. Önümüzdeki yarışlara daha iyi hazırlanmak için bu hafta testlerimizi yapacağız. Ekip olarak kısa bir arayı hak ettik” dedi.

Renault Sport Formula 1 Takım Direktörü Cyril Abiteboul, “Yarış bizim için oldukça zorlu geçti ama daha iyi bir sonuç elde edebilirdik. Pilotlarımız iyi bir başlangıç yaptı fakat Carlos ilk turda birkaç pozisyon kaybetti ve iki sürücümüz de arayı açmayı başaramadı. Yarışa başladığımız lastikler, yarış stratejimiz ve otomobilin dengesi iyi değildi. Macaristan’da sezonun ikinci yarısı için geliştirmelerin yanı sıra gelecek senenin yönergeleriyle ilgili hazırlık yapacağımız iki günümüz var. Sezonun ilk yarısına baktığımızda hedeflerimizle paralel bir konumdayız ama sadece Markalar Şampiyonasındaki pozisyonumuz bizim için yeterli değil. Ekibin her bir parçası hız kazanmalı ki başarımız bu seneyle sınırlı kalmasın ve uzun vadeli planımıza uygun olarak gelişim gösterelim.” dedi.

https://youtu.be/G1VqBWKtLm4

 

Renault F1 pilotu Nico’dan sezonun en iyi performansı

23.07.2018 – Renault Sport Formula 1 Takımı’ndan Nico Hülkenberg, Almanya Grand Prix’sinde 5’inci olarak sezonun en iyi performansına imza attı. Carloz Sainz ise son 10’a girmek için kıyasıya bir mücadele vermesine rağmen almış olduğu on saniyelik ceza nedeniyle yarışı 12’inci olarak tamamladı. Takım, Markalar Şampiyonası’nda 4’üncü sırada kalmaya devam ederek en yakın rakipleri ile arasındaki puan farkını da açtı.

Yarışı 5’nci sırada tamamlayan Nico Hülkenberg, ‘’Bugün almış olduğum sonuçtan çok memnunum. Yarışın ilk bölümü heyecan verici değildi ve sonlara doğru başlayan yağmur planlarımızı bozdu. Pistte kalabilmek zordu ancak zorlu koşullarda mücadele etmeyi seviyorum ve bu durumu lehimize çevirmeyi başardım. Takım için aldığımız bu puanlar çok önemli. Bu sezonun en iyi sonucunu elde ettik. Doğru kararlar vererek hak ederek 5’inciliği elde ettik.’’ dedi.

8’inci sıradan başladığı yarışı 12’inci tamamlayan Carlos Sainz, ‘Benim için zorlu bir yarıştı. İyi bir çıkış yaptık ancak yağmurun başlaması ile pist kayganlaştı. Zamanlama konusunda biraz şanssızdık. Lastik değişimi için Vettel kaza yapmadan önceki turda durmam gerekti. Son 10 içinde yarışı tamamladık ancak aldığım ceza nedeniyle puan alma şansını kaçırdık. Benim için bu biraz hayal kırıklığı oldu.’’ dedi.

Renault Sport Formula 1 Takım Direktörü Cyril Abiteboul “Hockenheim’da harika bir kalabalığın karşısında hareketli bir yarış oldu. Nico bu şartlara daha iyi uyum sağlayarak motivasyonunu artırdı ve karşılığını aldı. Nico’nun mühendisi Mark Slade ve takımın tamamı koşullara hakim olma konusunda harika bir iş çıkardı ve doğru kararlar alarak bunları en doğru şekilde uyguladı. Carlos da iyi bir başlangıç, iyi bir ivme ve benzer stoplarla Nico ile aynı karede yer alabilirdi ancak işler istediği gibi gitmedi. Ayrıca yarış sonrasında verilen 10 saniye cezası ile 2 sıra kaybettik. Bu yarış tekrar gösterdi ki McLaren, Force India ve Haas ile aramızda çok yakın bir rekabet var. Rekabeti yüksek, heyecan verici 10 yarış daha bizi bekliyor. ” dedi.

Renault F1 otomobilinde Suudi bir kadın sürücü

26.06.2018 – Zengin tarihi geçmişi ile inovasyon ve mobilitenin öncüsü Renault, uzun süredir beklenen Fransa Grand Prix’sini özel bir şekilde kutladı.

Arabistanlı kadın girişimci ve Suudi Arabistan Motorsporları Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Aseel Al-Hamad, 10 yıl aradan sonra gerçekleşen Fransa Grand Prix’si öncesinde Renault Sport Formula 1 Takımı’nın E20 otomobilini kullanma fırsatına sahip oldu. Otomobil, 2012 Abu Dhabi Grand Prix’sinde F1 dünya şampiyonu Kimi Raikkonen’i zafere taşıyan aynı tip araçtı.

Aseel, 5 Haziran’da Le Castellet’de, Formula 1 otomobili ile ilk deneyimini gerçekleştirdi. Zorlu pistte Renault Sport Formula 1 Takımı mühendis ve teknisyenlerinin desteğiyle önce bir otomobil ile antrenman yaptı ve günün geri kalanında Renault’nun E20 Formula 1 otomobilinin direksiyonuna geçti.

Aseel, Dünya Ralli Şampiyonası sürücüsü ve şampiyonu Michèle Mouton’un başkanlığını yaptığı FIA Motorsporları Kadın Komisyonu’nda ülkesini temsil ediyor. Aseel’den kadınların bu spordaki konumunu destekleyecek ortak projelere, uluslararası forum ve konferanslara katılarak Suudi Arabistan’da kadınların eğitim ve öğretim stratejisine katkı sunması istendi.

Aseel Al-Hamad, “Genç yaşımdan bu yana yarış ve motorsporlarını seviyorum. Formula 1 otomobili kullanmak, hayallerimin ve hedeflerimin çok ötesinde bir şeydi. Fransa Grand Prix’sinde izleyicilerin önünde Renault Sport Takımı’nın E20 F1 aracını kullanmış olmak büyük bir onur. Umarım, Suudi Arabistan Krallığı’nda kadınların araç kullanmasına izin verildiği gün bunu gerçekleştirmiş olmam, tutku ve hayal kurma becerisine sahip olduğunuzda neler yapılabileceğinizi herkese gösterir.’’ dedi.

Renault Sport Racing Başkanı Jérôme Stoll, “Öncü ruhu ile her zaman girişimcilere kucak açan ve motorsporları konusunda uzun soluklu bir tutkuya sahip olan Renault, bu vizyonunu her tür yarış aracılığıyla çok sayıda insanla paylaşmaktan mutluluk duyuyor. Aseel’in yarışa olan tutkusu ve motorsporlarını dünyada daha fazla insana tanıtma konusundaki isteği bizi çok mutlu ediyor.” dedi.

FIA Motorsporları Kadın Komisyonu Başkanı Michèle Mouton: “FIA Motorsporları Kadın Komisyonu, kendini her tür motorsporları faaliyetinin yanı sıra, otomotiv endüstrisinin genelinde ve yollarda kadın-erkek eşitliğini geliştirmeye adamıştır. Bu amaçla, bu spora erişimi artırmak için tüm ulusal spor federasyonları ile son derece yakın bir iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Aseel komisyon üyesi olduğunda, Suudi Arabistan’ın görüntüsü son derece netti ve işler son derece hızlı bir şekilde gelişti. Suudi Arabistan Motorsporları Federasyonu’nu arkasındaki itici güçlerden biri olan Aseel, spor ve motorsporları kariyeri konusunda kadınların yolunu açacak. Renault’ya ilkelerimizin önemli bir kısmını ortaya koyan böylesi inovatif bir fırsat sunduğu için teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

Renault Fransa’dan puan çıkarmayı başardı

25.06.2018 – Renault Sport Formula 1 Takımı, ev sahipliği yaptığı Fransa Grand Prix’sinde 8’inci sırada yer alarak üçüncü kez üst üste 2 puan aldı ve Markalar Şampiyonası’nda topladığı 62 puan ile 4’üncü sıradaki yerini korudu. Renault, bu sonuçlarla birlikte geçen sezonun tamamında topladığı puanı bu yılın ilk yarısında aşmış oldu.

12’inci sırada başladığı yarışı 9’uncu sırada tamamlayan Nico Hülkenberg, ‘’Bugün güzel bir yarış çıkarttık. Birkaç sıra yükselmiş ve puan almış olmaktan dolayı mutluyum. Yarışta kalabilmek çok önemliydi. Başlangıçta pozisyon kaybetmemize rağmen yarışı 9’uncu sırada tamamlamak bugün elde edebileceğim en iyi sonuçtu. Carlos, yarışı 6’ıncı sırada tamamlaması, takıma önemli puanlar kazandırabilirdi. Genel olarak kazandığımız puanlarla Markalar Şampiyonası’nda güzel bir sonuç elde ettiğimizi söyleyebilirim. ’’ dedi.

Yarışı 8’inci sırada tamamlayan Carlos Sainz, ‘’İlk 3’te başladığımız yarışı 8’inci sırada bitirmiş olmak üzücü. Yarışın ikinci yarısında yaşadığımız sorunlar sebebi ile iki, üç saniye kaybettik. Takım için üzgünüm, daha iyi bir sonucu hak ettiğimizi düşünüyorum. Şimdi önümüze bakıp Avusturya yarışı için hazırlanacağız.’’ dedi.

Renault Sport Formula 1 Takım Direktörü Cyril Abiteboul, “Bu hafta sonunu uzun süre hatırlayacağım. Olumlu sonuçların yanı sıra taraftarın yaratmış olduğu atmosfer son derece güzeldi. Carlos’un başına gelen talihsizlikten dolayı hayal kırıklığına uğradığımızı söyleyebilirim. Hedeflediği sırayı elde edememiş olmasından dolayı üzgünüm. Nico ise normalden fazla zorlandı ve gerçek performansından uzak bir yarış çıkarttı. Tüm bu şanssızlıklara rağmen puan almayı başardık. Giderek güçleniyoruz, sadece 8 yarışta 2017’de elde ettiğimizden 5 puan fazlasını topladık. ” dedi.

 

Renault sezonun en iyi derecesini egale etti

11.06.2018 – Renault Sport Formula 1 Takımı, Nico Hülkenberg’in 7’nci Carlos Sainz’ın ise 8’inci sırada tamamladığı Kanada Grand Prix’sinde topladığı 10 puan ile sezondaki en iyi derecesini egale etti ve Markalar Şampiyonasındaki dördüncülüğünü sağlamlaştırdı. Mayıs ayındaki Azerbaycan Grand Prix’sindeki başarılı sonucu Kanada’da tekrarlayan Renault, topladığı 56 puanla 2017 yılının tümünde elde ettiği puanın sadece 1 puan gerisinde yer alıyor.

Yarışı 7’nci sırada tamamlayan Nico Hülkenberg ‘’Çok iyi bir yarış çıkarttık ve herkes üzerine düşeni yaptı. Markalar Şampiyonasında elde etmiş olduğumuz 10 puan ile 4’üncü sıradaki yerimizi koruduk. Başlangıçta pozisyon kaybetmeme rağmen pit stop’a girmeden iki tur daha fazla atarak Ocon’u yakalamayı başardım. Sonrasında, lastik yönetimi önemliydi ve yarışın sonlarına doğru aşınma iyiden iyiye kendini hissettirdi ve zorladı.’’ dedi.

9’uncu sıradan başladığı yarışı 8’inci tamamlayan Carlos Sainz, ‘’Markalar Şampiyonasında elde etmiş olduğumuz 10 puan, bizi üst sıralara taşıyacak önemli bir sonuç. Orta sıralarda yer alan takımlara göre daha iyi bir yarış temposu yakaladığımızı söyleyebilirim. Her iki aracımızla puan alarak bitiş çizgisini görmek istiyorduk ve bunu başardığımız için mutluyuz.’’ dedi.

Renault Sport Formula 1 Takım Direktörü Cyril Abiteboul “Elde ettiğimiz sonuçtan dolayı mutluyuz. Nico ve Carlos, mevcut Renault R.S. 18 ritmine göre olabilecek en iyi sonuçları elde ettiler. Başlangıcımız mükemmel değildi ancak doğru verilen pit stop kararları ile bunu telafi etmeyi başardık. Kazanmış olduğumuz 10 puan, Markalar Şampiyonası için oldukça iyi bir sonuç. Güç ünitesi ve şaside yaptığımız değişiklikler çok işe yaradı. Cuma ve Cumartesi zor anlar yaşadık ama ekip olağanüstü bir iş çıkararak bu zorlukları telafi etmeyi başardı. Şimdi önümüzde yer alan üç ekip ile aramızdaki performans farkını azaltmak için ne yapabileceğimize odaklanarak daha iyi sonuçlar elde etmek istiyoruz. ” dedi.

 

Renault’dan Monaco’da Çifte Puan

28.05.2018 – Renault Sport Formula 1 Takımı’nın, iki yarış aracı Monaco sonrası yeniden ilk 10 arasında yer alıyor. Nico Hülkenberg, 11. sıradayken güçlü bir atak ile yarışı 8. sırada tamamladı. Carlos Sainz ise yarışı 10. sırada bitirdi. İki pilot da, takımına Markalar Şampiyonluğunda 4. sıra için değerli puanlar getirdi.

11. sırada başladığı yarışı 8. sırada tamamlayan Nico Hülkenberg, ‘’Oldukça iyi bir sonuç elde ettiğimizi düşünüyorum. İyi geçmeyen sıralama turlarının ardından geri dönüş yaparak elde ettiğim 8’incilik, böyle bir durumda olabilecek en iyi sonuçtu. Yarışın ortasında lastiklerim aşınmaya başladığı için zorlandım ancak sonradan toparladım ve birkaç hızlı tur attıktan sonra adeta yarışa geri döndüm. Monaco gibi zorlu yarışların olduğu bir pistte, fırsatlardan elimizden geldiğince yararlanmak istedik.’’ dedi.

8. sırada başladığı yarışı 10. sırada tamamlayan Carlos Sainz, ‘’ Benim içim çok zor bir yarış oldu. 16. turda lastikleri değiştirdik ve Ultrasoft lastikle 60’ın üzerinde tur tamamladık. Bu lastikler yumuşak olduğu için bu sayıda tur için ideal değil. Bir sonraki haftaya odaklanıp, Montreal’de güçlü bir geri dönüş yapmak istiyoruz.’’ dedi.

Renault Sport Formula 1 Takım Direktörü Cyril Abiteboul “Karmaşık bir hafta sonu oldu. İki pilotumuzun da puan almış olması ve 4. sıradaki yerimizi pekiştirmiş olmamız önemli. Carlos, elinden gelenin en iyisini yaptı fakat Ultrasoft lastiklerde beklenenden daha çok aşınma meydana geldi. Takım oyunundan sapmadığı ve bize bugün puan kazandırdığı için kendisine teşekkür etmeliyiz. Nico’nun ilk lastikleri ise durumu toparlayınca planladığımız stratejiyi uygulayabildik ve kendisi de 8. sırayı sağlama almış oldu. Geçen yıl Monaco’da elde etmiş olduğumuz sonuçtan daha iyi bir sonuç çıkarmamıza rağmen, yakın zamandaki yarışlar kadar rekabetçi değiliz ve lastik yönetimi konusunda çok daha fazla çalışma yapmamız gerekiyor. Şu durumda ilk 10’da başlamaktansa, 11. pole pozisyonunda başlamak ve lastik seçiminde özgür olmak daha iyi bir seçenek gibi duruyor. Önümüzde yer alan bazı ekipler, bu yöntemle başarılı sonuçlar elde ettiler. Artık Montreal’e odaklanacağız. ” dedi.

 

Renault İspanya’da yükselişte

14.05.2018 – Renault Formula 1 Takımı, Barcelona Grand Prix’si ile birlikte takımlar sıralamasında McLaren’i geride bırakarak 4. sıraya yükseldi. Takımın İspanyol pilotu Carlos Sainz, kendi evi olan Barcelona’da başarılı bir performans göstererek 7. sırayı elde etti. Nico Hülkenberg ise Romain Grosjean’in spin atarak aracının arkasına çarpması sebebiyle ilk turda yarış dışında kaldı.

9. sırada başladığı yarışı 7. sırada tamamlayan Carlos Sainz ‘’Barcelona’dan iyi bir sonuçla ayrılıyoruz. Pist, bizim için uygun değildi ve bu nedenle bu hafta sonu elde ettiğimiz sonuçtan dolayı mutlu olmamız gerekiyor. Kendi evimde iyi bir sonuç elde etmek harika bir duygu. Umarım motorsporu tutkunları bu yarıştan keyif almışlardır. Orta sıralar için verdiğimiz mücadelede etkili bir adım attık ve takım için önemli puanlar elde ettik. Üzerinde çalışmamız gereken noktalar var ama istikrarlı bir gelişme kaydediyoruz. Çalışmaya devam edeceğiz.’’ dedi.

İlk turdaki kaza sonucunda yarış dışı kalan Nico Hülkenberg, ‘’ İlk iki dönüş çok kalabalıktı, ancak üçüncü dönüş daha da kalabalıklaştı. Önümde bir aracın spin atarak duman çıkardığını gördüm. Her şey çok hızlı gerçekleşti ve Grosjean’in aracımın arka kısmına çarpmasına engel olamadım.İyi mücadele veriyorduk ve iyi bir sürat yakalamıştık. Karşılığını alamamış olmak hayal kırıklığı yarattı. Başarısızlığı kabullenmek özellikle sizin hatanız olmadığında oldukça zor. İki hafta sonraki yarışa odaklandık.’’ dedi.

Renault Sport Formula 1 Takım Direktörü Cyril Abiteboul “Barcelona’dan iyi bir sonuçla ayrılıyoruz. Hedefimiz her yarışta puan sıralamasına girmekti ve Carlos’un etkili performanslarından biri sayesinde bunu başardık. Ayrıca ilk ona girmesi, Renault R.S.18’in hızını da gösterdi. Bu sonuç bizi takımlar sıralamasında McLaren’in 1 puan önüne taşıdı ve ilk defa 4. sıraya yükseldik. Sezon son derece zorlu geçiyor. Gelişmeye devam etmek ve en iyi performansımızı göstermek zorundayız. Nico, ilk turda beklenmedik bir kaza geçirdi. Yarışa arka sıralarda başladığınızda, bu tür kazalara uğrama ihtimaliniz artıyor. Genel olarak Monaco öncesinde oldukça olumlu bir hafta sonu oldu.” dedi.

 

Bakü’de sezonun en iyi Renault performansı

Renault, birçok ilginç olaya sahne olan Azerbaycan Grand Prix’si ile Formula 1’e geri dönüşünden bu yana en iyi sonucu elde etti. Carlos Sainz’ın yarışı 5. sırada tamamlaması ile Renault, 2016 yılından bu yana ilk kez ilk beşte yer almış oldu. Bu sonuçlar ile Renault Formula 1 Takımı, takımlar sıralamasındaki 5.liğini korudu ve 4. sıradaki McLaren ile arasındaki puan farkını 1’e indirdi.

9. sırada başladığı yarışı 5. sırada tamamlayan Carlos Sainz ‘’Takım için çok iyi bir sonuç elde ettiğimizi düşünüyorum. Tüm Bakü yarışları gibi bu yarış da olukça eğlenceli geçti. Zorlu geçen ilk bölümde iki Red Bull aracını geride bırakmayı başardım. Yumuşak lastiklere geçmemiz işimizi zorlaştırdı ve yarış sonunda 5. sırayı elde etme mücadelesi verdim. Avrupa öncesi sıralamada iyi bir pozisyon elde etmemiz bizim için artı puan. Aracımı ihtiyaçlarıma göre modifiye ederek puanlar kazanmaya devam edebilmem için mühendislerle yoğun bir şekilde çalışmam gerekiyor. Bir sonraki durağımız olan İspanya’yı sabırsızlıkla bekliyorum.’’ dedi.

Yarışa 14. sıradan başlayan Nico Hülkenberg, iyi bir başlangıcın ardından hızla üst sıralara tırmanarak Carlos ile ilk beş mücadelesine başladı. Dördüncü turda güvenlik aracının ardından otomobilini duvara çarpan ve araç süspansiyonu hasar gören Alman pilot, yarıştan çekilmek zorunda kaldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nico Hülkenberg, ‘’Araçlar birbirine çok yakındı ve yarış oldukça heyecanlıydı. Dördüncü turda aracımın arka kısmı tamamen hasar gördü ve yarış benim için sona ermiş oldu. Zaman zaman bu tarz şanssızlıklarla karşılaşabiliyoruz. Artık İspanya yarışını düşünüyorum.’’ dedi.

Renault Sport Formula 1 Takım Direktörü Cyril Abiteboul “Carlos’un elde ettiği beşincilik bizim için harika bir sonuç ve motor sporlarına dönüşümüzden bu yana elde ettiğimiz en iyi derece. Kabul etmeliyiz ki bu sonucu istisnai koşullar altında elde ettik ancak yine de oldukça pozitif bir sonuç. Carlos, oldukça iyi bir yarış çıkarttı ve lastiklerini de idareli kullanarak birçok araçla mücadele etti. Red Bull takımı ile olan fark ve Renault motorlarının sıralamadaki yeni konumu, gelişimimizin en net göstergesidir. Takım olarak çok değerli puanlar kazandık ve McLaren’den daha fazla puan toplayarak Avrupa öncesi aradaki farkı oldukça azalttık.” dedi.

 

Renault Nico ile puanları topladı

16.04.2018 – Renault Sport Formula 1 Takımı’ndan Nico Hülkenberg, heyecan ve aksiyon dolu Çin Grand Prix’sini, göstermiş olduğu başarılı performans ile altıncı sırada tamamladı. Zorlu geçen ilk turda lastiklerini temkinli kullanan Nico, yarışın sonuna doğru ikinci pitstopta güvenlik aracı süresinden yararlanarak üst sıraları zorladı. Benzer bir yarış geçiren Carlos ise yarışı dokuzuncu sırada bitirerek takımına puan kazandırdı.

Yedinci sırada başladığı yarışı altıncı sırada tamamlayan Nico Hülkenberg, “Yarışın başında tüm otomobiller yol tutuşu zayıf olduğu için kayıyordu. Yarışa iki pitstop stratejisi ile başladık ve bu sebeple hızımızı korurken lastiği de mümkün olduğunca uzun süre kullanmak zorunda kaldık. Güvenlik aracı işimizi kolaylaştırdı ancak güvenlik aracı olmadan bile iyi bir derece alabilirdik diye düşünüyorum. Hızımız oldukça iyiydi ve orta grubun önündeydik. Evimize sekiz puanla döndüğümüz için çok mutluyuz!dedi.

Yarışı dokuzuncu sırada tamamlayarak takımına puan kazandıran Carlos Sainz, “Takımıma puan kazandırmış olmaktan dolayı çok mutluyum. Yarışa Red Bulların birini geçerek çok iyi bir başlangıç yaptım ancak ilk turda beni geride bıraktı ve Nico’nun birkaç sıra arkasında kaldım. Güvenlik aracının yardımı ile yaptığımız iki duraklamayı telafi etmeyi başardık. Son bölümde ise Alonso ve Magnussen’in arkasındaki trafik, lastiklerimi çok yıprattı ve yarış sonunda daha iyi bir fırsat elde etmek için onları temkinli kullanmak zorunda kaldım. Vettel’e çok yakındım ve bir tur daha olsa onu yakalayabilirdim. Sonuç olarak yeni puanlar aldığım için mutluyum ama yine de direksiyon başında tam güvenle hareket edebilmem için mühendislerle daha fazla çalışmam gerekiyor.” dedi.

Renault Sport Formula 1 Takım Direktörü Cyril Abiteboul “Takım için deneyim kazandığımız, oldukça iyi bir yarıştı. İki aracımızın da ilk 10’da yer alması ile iyi başlangıç pozisyonlarına sahiptik ama bu durum yarış stratejimizi zora soktu. Rakiplerimiz yarışı bir pitstopla tamamlarken biz iki pitstopla yarışmak zorunda kaldık. Sürücülerimizin başarılı manevraları sayesinde yarışı iyi bir noktada tamamladık. Güvenlik aracı bize biraz yardımcı oldu ama sonucu çok değiştirdiğini düşünmüyorum. Takımımız gelişiyor ve sıralamada daha iyi bir konuma geliyoruz. Hızımızın iyi olmasının yanı sıra Daniel Ricciardo’nun başarısı bizi cesaretlendirdi ve Renault motorlarının hedefine ulaştığını, yarış kazanabilecek kapasitede olduğunu gösterdi.” dedi.

 

Renault Bahreyn’den puanla döndü

09.04.2018 – Renault Sport Formula 1 Takımı, Nico Hülkenberg’in göstermiş olduğu performans ile sezonun ikinci yarışı olan Bahreyn Grand Prix’sinden puan aldı.

Yedinci sırada başladığı yarışı altıncı sırada tamamlayarak takımına puan kazandıran Nico Hülkenberg, ‘’Bugünkü yarıştan maksimum verim elde etmiş olmamız bizim için artı puan. Oldukça yoğun bir yarış oldu ve orta sıralardaki araçlar birbirine çok yakındı. Bir taraftan yakıt tasarrufu yaparken diğer yandan da diğer araçlarla yarışmaya odaklandık ve bunu başardığımızı düşünüyorum. ’’ dedi.

Yarışı on birinci sırada noktalayan Carlos Sainz ise, ‘’Yıpranmış yumuşak lastiklere ve çok fazla yakıt tasarrufu yapmak zorunda kalmama rağmen yarışı tamamlamayı başardım. Başlangıçta yarışı iyi analiz etmemiz gerekiyor. Fazla spin atmış olmam yarışı zora soktu. Dürüst olmak gerekirse zor bir gün oldu. Çin’de yeniden puan sıralamasına girmek için elimizden geleni yapacağız.’’ dedi.

Renault Sport Formula 1 Takım Direktörü Cyril Abiteboul, yaptığı açıklamada ‘’Çok harektli bir yarış oldu. Nico harika bir yarış çıkarsa da iyi bir sonuç alamadık. Carlos ise elinden geleni yapmış olsa da kötü başlangıcın sonucunu yaşadı ve puan sıralamasının dışında kaldı. Yakıt tasarrufu yapmak zorunda kalması ile birlikte daha üst sıralara çıkması zorlaştı. Sıralama turlarında hızlıydık ve aracın performans seviyesini düşünürsek, daha iyi yerlerde olmamız ve daha etkili yarışlar çıkarmamız gerekiyor. Nico’nun altıncı sırayı elde etmesi sayesinde takımlar sıralamasında hedeflediğimiz toplam puanı elde ettik ancak özellikle yumuşak lastiklerle hızımız çok iyi değildi. Bunu analiz etmeli, nedenini anlamalı ve en kısa süre içinde eksiklerimizi gidermeliyiz.’’ dedi.

Renault yeni sezona puanla başladı

26.03.2018 – Renault Sport Formula 1 Takımı, 2018 sezonunun açılışında Avustralya Grand Prix’sini Nico Hulkenberg ve Carlos Sainz ile ilk on içinde tamamladı. Her iki pilot da tüm Renault otomobillerinin yarışı ilk onda tamamlama hedefine ulaştı.

Yarışa yedinci sırada başlayan ve pozisyonunu koruyan Nico Hulkenberg, ‘’Bugün elde ettiğimiz sonuçtan mutluyuz. Otomobil oldukça güçlü ve mücadeleciydi ancak hala yapılacak çok işimiz olduğunun farkındayız. Pazar günü gösterdiğim performanstan memnun olduğumu söyleyebilirim. Yarıştan çekilmeler bizim için fırsattı ancak güvenlik aracı konusunda şanssızdık. Sonuç olarak bu bir yarış ve evimize altı puanla dönmek takımımızın sıkı çalışmasının bir ödülü. ’’ dedi.

Takıma geçen sezon katılan Carlos Sainz ise, ‘’Takım adına olumlu bir başlangıç oldu ve otomobilin performansından dolayı çok mutluyum. Bahreyn yarışı öncesinde altı puanla dönmek iyi bir iş çıkardığımızı gösteriyor. İlk pit stopa kadar geçen kısım zordu. Rüzgar biraz etkili oldu. Bahreyn yarışı için sıkı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. ’’ dedi.

Renault Sport Formula 1 Takım Direktörü Cyril Abiteboul, yaptığı açıklamada ‘’Mükemmel olmasa da tatmin edici bir sonuç elde ettiğimizi söyleyebilirim. Gelişme kaydetmeye yönelik hedeflerimize ulaşma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. İyi bir sonuç elde etmek için, pit stop’tan emniyete kadar her şeyin kesinlikle sorunsuz olması gerekiyor ve iki aracımızın da yarışı ilk onda tamamlaması, sezona güçlü bir başlangıç yaptığımızı gösteriyor. Bugün elde ettiğimiz sonuç bizi mutlu etti ve üzerine bir şeyler inşa edebileceğimiz temel oluşturmamızı sağladı. Tüm Renault araçların bugünü ilk onda tamamlaması da emniyete verdiğimiz önemi gösteriyor. Orta sıralar için mücadelenin bundan sonra daha zorlu hale geleceğini biliyoruz ve bu da bize ekstra bir motivasyon sağlıyor.’’ dedi.

 

Renault Sport Formula 1 Takımı 2018’de yarışacağı yeni aracını tanıttı

21.02.2018 – Renault Sport Formula 1 Takımı, yeni sezonda yarışacağı Renault R.S. 18 aracını tanıttı.

Yeni F1 aracı, takımın artan performansını destekliyor.

Nico Hülkenberg ve Carlos Sainz yeniden takım pilotu olarak yer alıyor.

Jack Aitken üçüncü ve yedek pilot olarak takıma dahil oldu.

Takımda Nico, Carlos ve Jack ile birlikte test ve geliştirme pilotu olarak Artem Markelov yer alıyor.

Renault Sport Formula 1 Takımı BP Castrol, Infiniti, MAPFRE ve RCI Bank gibi ortakların yanı sıra, Microsoft, EURODATACAR, Estrella Galicia, Bell & Ross, Tmall ve daha birçok kuruluş tarafından destekleniyor olmanın gururunu yaşıyor.

Renault Sport Formula 1 Takımı, yeni sezonda yarışacağı Renault R.S. 18 aracını tanıttı. Renault fanları, takımın 2018 sezonunda yarışacağı Renault R.S. 18’i lansmanda yakından görme fırsatı buldu. Aracın yeni siyah-sarı tasarımı 360 derece görüntü ile gün yüzüne çıkarıldı.

Renault R.S. 18, Renault Sport Formula 1 Takımı’nın 2016’da Formula 1’e dönüşünden bu yana kullandığı üçüncü araç oldu. R.S. 18, 2017 sezonu sırasında geliştirilen konsept ve geliştirmeler sonucu ortaya çıktı. İyileştirilmiş bir süspansiyon konsepti ile sunulan Renault’nun yeni F1 aracı, daha yüksek aerodinamik kuvvetine sahip. 2018 yılındaki teknik regülasyonlara uyum sağlaması için zorunlu olarak eklenen ‘halo’ olarak bilinen kokpit korumasının yanı sıra yeniden tasarlanan motor kapağı R.S. 18’de dikkat çeken ayrıntılar arasında yer alıyor.

1.6l turbo şarjlı V6 Renault R.E.18 motoru R.S.18’e hayat veriyor. Motorun performansı, Viry-Châtillon’da hayata geçirilen güçlü dyno test programı ile maksimuma çıkarıldı ve dayanıklıklık artırıldı.

R.S. 18, İngiltere’deki Enstone ve Fransa’daki Viry ekiplerinin ortak çalışması ile geliştirildi. Geçen yıl Enston tesislerinde; CFD süper bilgisayarındaki iyileştirmeler, rüzgâr tüneli, yarış ekibi operasyon odası, şanzıman dyno, makine atölyesi ve genişletilmiş tasarım ofisi gibi önemli iyileştirmeler gerçekleştirildi. Bu yatırımlar, meyvesini vermeye başladı; Renault Sport Forumla 1 Takımı, Takımlar Sıralaması’nda 2016’da dokuzuncu sıradayken, 2017 sezonunu altıncı sırada bitirdi.

Renault Sport Racing Başkanı Jérôme Stoll “Renault Sport Formula 1 Takımı’nın tutkusu sayesinde geçmişteki performansımızı daha da ileri noktaya taşıyacağız. 2017 yılında doğru yolda olduğumuzu gördük. Ekibimiz her geçen gün iyiye gidiyor. Başarıya aç, çok yetenekli iki pilotumuz var. Enstone yeniden düzenlendi ve iş gücü şimdiden yüzde 35’ten fazla artırıldı. Yatırımlarımızın da şimdiden performansımıza yansıdığını görüyoruz. 2017 yılında Takımlar Şampiyonası’nda dokuzunculuktan altıncılığa yükselirken, seneyi dördüncü en hızlı araç olarak tamamladık. Sadece iki yılda elde ettiğimiz bu başarı, ekip oluşturulurken yapılan planın esnekliğinin ve Cyril ile birlikte tüm Renault Sport Racing ekiplerinin çıkardığı harika işin göstergesidir. Üçüncü yılımızın uzun vadeli hedeflerimiz olan zafer ve şampiyonluk mücadelesi vermeye bizi daha da yaklaştıracağına inanıyorum.” dedi.

Renault Sport Racing Genel Müdürü Cyril Abiteboul “Geçtiğimiz yıl birçok açıdan başarılı bir yıl oldu. Yeniden yapılanmamızın ikinci yılı, bizim için uzun vadeli plan ve hedeflerimize attığımız yeni bir adım anlamına geliyor. 2016’da yeni işe alımlara, yatırımlara, yeni sponsorlar ve yeni yetenekler kazanmaya ve markamızı güçlendirmeye yoğunlaştık. Geçtiğimiz yılda birçok alanda gelişim gözlemledim: Dokuzuncu sıradan altıncı sıraya yükseldik. Birçok yarışta, en hızlı dördüncü ekiptik. Bütün bunlar yaptığımız plana olan inancımızı ve bağlılığımızın yanı sıra hedefimize ulaşma konusundaki kararlılığımızı gösteriyor. Kaydettiğimiz gelişim, sayısal anlamda da en üstteki takımları zorlama hedefimize bizi daha da yaklaştırmış oldu.

Bu yıl pozitif olmak için ihtiyacımız olan her şeye sahibiz. Çok yetenekli ve hırslı iki pilotumuz var. Geçtiğimiz yıl Nico gerek pist içinde gerekse pist dışında deneyimi, bilgisi ve becerisiyle ihtiyacımız olan mücadeleyi verdi. Carlos ise bize sezon sonunda katılarak taze kan getirdi ve kazandırdığı puanlar ile mücadelede bize güç kattı. Bütün bunlar olmadan sezon sonunda bulunduğumuz yerde olamazdık.

Ana hedefimiz, giderek daha iyi sonuçlar elde etmek. Her açıdan ilerleme kaydetmek istiyoruz; Motor grubu, şasi, operasyonlar, sürücüler. Her şey giderek iyiye gitmeli ve büyümeye devam etmeliyiz. Bunu doğrudan yarışacağımız takımlardan liderlerle olan farka kadar birçok farklı alanda göstermek istiyoruz. Buna taraftar potansiyelimiz ve takımımıza pist içinde ve dışında takımımızın saygın duruşu da dahil.’’ dedi.

Takımın pilotları Nico Hülkenberg ve Carlos Sainz, 26 Şubat ile 1 Mart tarihleri arasında Barcelona’da gerçekleşecek ilk testi sabırsızlıkla bekliyor.

30 yaşında olan Nico, “Enstone tesisini ziyaret ettiğimde, R.S.18’in geliştirilmesini ve çalışmaları gördüğümde büyük heyecan duydum. Viry tesisinden gelen güç ünitesinin geliştirilmesiyle ilgili haberler de eklendiğinde, her şey çok olumlu gidiyor. Önümüzde heyecan verici bir süreç var. Kendi adıma olumlu ve iyimser hissediyorum. Bu yıl geçtiğimiz yılın üzerine ekleyerek devam etmek istiyoruz. Kışın çok çalıştık ve çalışan genellikle karşılığını alır. Bir an önce başlamak ve yarışmak istiyorum.” dedi.

2017 sezonunun sonuna doğru takıma katılan yirmi üç yaşındaki Carlos ise “Genel yaklaşım, pozitif trendimizi sürdürmek için çok çalışmaya devam etmek şeklinde özetlenebilir. Elbette ana hedef, hem sürücü hem de takım olarak ilerlemek ancak bu adımın büyüklüğünü öngörmek kolay değil. Kışın kendimi yeterince zorladığıma inanıyorum ve fabrikadaki herkesin elinden gelenin en iyisini yaptığını biliyorum. Önümüzdeki sezonun heyecan verici olacağını düşünüyorum.” dedi.

Nico ve Carlos’a bu yıl üçüncü ve yedek pilot Jack Aitken eşlik ediyor.Renault Sport Academy kurucu üyelerinden olan İngiliz-Koreli yirmi iki yaşındaki Jack, F1’deki görevinin yanı sıra FIA Formula 2 Championship’te de yarışıyor. Jack “Üçüncü ve Yedek Sürücü görevini üstlenmek heyecan verici. İşler henüz başlamadı, ama takıma büyük katkı sağlayacağımı düşünüyorum. İlk Barcelona testinde gerçeklik hissi artacak ve daha fazla işin içine gireceğiz. Nico ve Carlos’a yakın olma ve onlardan bir şeyler öğrenme fırsatını bulacağım. Ayrıca yarış ekibini, mühendisleri ve işlerin nasıl yürüdüğünü de görebileceğim. Gerekli olması halinde pilot koltuğuna geçmek isterim, ama umarım Nico ve Carlos için her şey iyi gider. Ben de gelişimimi sürdürmek istiyorum.” dedi.

Artem Markelov ise ekibi test ve geliştirme pilotu olarak destekliyor. Rus pilot, ekibi Enstone’daki simülatörden destekleyecek. Aynı zamanda F2 mücadelesi de verecek. Artem, “Renault Sport Formula 1 Takımı’nda test ve geliştirme pilotu olarak yer almaktan büyük mutluluk duyuyorum. Renault, Formula 1’de büyük üne sahip bir marka. Birlikte çalışıyor olmak kariyerim için çok önemli bir adım. Bu yıl dinleme, öğrenme ve yeri geldiğinde fırsatları kullanmayla geçecek benim için. Bana sunulan bu fırsata minnettarım. Russian Time ile FIA Formula 2 Championship’te yarışacağım bu zorlu sezona hazırlanmak için yoğun bir kış geçirdim. Sezona başlamak ve iş başına koyulmak için sabırsızlanıyorum.” dedi.

2018 sezonu 25 Mart’ta Avustralya’nın Melbourne şehrinde başlıyor. Sezon açılından önce, Grand Prix ekipleri, Barcelona’daki Circuit de Barcelona-Catalunya’da dört günlük test sürüşleri gerçekleştirecekler.