Ana Sayfa Haberler Kamu Bankalar...

Kamu Bankaları Konut Kredilerinde İndirime Gidiyor

25.10.2021 – Geçtiğimiz hafta perşembe günü piyasa beklentilerinden farklı olarak Merkez Bankası’nın faizleri %2 oranında düşürerek %16’ya çekmesinin ardından kamu bankaları da kredi faizlerinde indirime gitti. Kamu bankaları Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından kredi faiz oranlarında ürün ve vade yapısına göre 200 baz puana kadar değişen oranlarda indirime gidileceği bilgisi bu sabah piyasalara yansıdı.

Konut kredileri tarafında faiz oranlarında yarından itibaren (26 Ekim 2021 tarihinden ) itibaren geçerli olmak üzere 1 milyon tl altı tutarlarda % 1,29, 1 milyon tl üzerindeki tutarlarda ise % 1,34 faiz oranları uygulanmaya başlanacaği kaydedildi.

Kamu bankaları TCMB’yi takip ederek kredi faizlerini düşürdü, Enver Erkan yorumladı…

Merkez Bankası’nın geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği 200 baz puanlık faiz indiriminin ardından, üç kamu bankası ürün ve vadelere bağlı olarak kurumsal ve konut kredisi oranlarını 200 baz puana kadar indireceklerini açıkladı. Kamu bankalarının kurumsal kredi faiz oranlarını indirerek daha ucuz ticari kredi sunacak olması, piyasayı hareketlendirmek ve ekonomiyi hızlandırmak talebinin yansımasıdır. Bu hamlenin, %20’ye yakınsayan yıllık enflasyonun oldukça altına düşen lira mevduat getirilerinin sebep olduğu bir piyasa çalkantısı ortamında, döviz de hareketlenmişken, düşürülen para maliyetinin kredilere de yansıtılması şeklinde gerçekleştirildiğini görüyoruz.

TC Ziraat Bankası A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası A.Ş. yaptığı açıklamada, 1 milyon liranın (102.478 dolar) altındaki krediler için aylık %1.29, 1 milyon liranın üzerindeki krediler için ise %1.34 oranında konut kredisi vermeye başlayacaklarını bildirdi.

TL üzerinden açılan ihtiyaç (mavi), konut (siyah), ticari (yeşil) ve tüketici (turuncu) kredileri faiz oranları... (Kaynak: TCMB Elektronik Veri Dağıtım Sistemi)
TL üzerinden açılan ihtiyaç (mavi), konut (siyah), ticari (yeşil) ve tüketici (turuncu) kredileri faiz oranları… (Kaynak: TCMB Elektronik Veri Dağıtım Sistemi)

Ticari kredilerin ağırlıklı ortalama faiz oranı, TCMB EVDS verilerine göre 15 Ekim haftası itibariyle %20,17 olurken; konut kredilerinde ağırlıklı ortalama %17,90 olarak gerçekleşmişti. Son düzenleme ile beraber, özellikle konut kredilerindeki oranların %16 altına düşeceğini düşünecek olursak piyasada konut talebi açısından önemli cazibe olabilir. Ancak hızlı kredi büyümesinin olası riskli yansımalarını özellikle fiyat bazlı piyasada oluşacak gerçekleşmeler üzerinden ele alacak olursak; tek başına faizin burada belirleyici bir faktör olacağını söyleyemeyiz.

Ticari kredi hacmi bu yıl %9, tüketici kredileri ise %12 arttı. Enflasyonun %20’ye yakınsadığı, liranın dolar karşısında %24’ten fazla değer kaybettiği bir ortamda kredi mekanizmasını, aslında Merkez Bankası’nın ekonomik şartlar tarafından da çok desteklenmeyen faiz indirimine paralel gevşetmek bazı finansal sistem risklerine de temel oluşturabilir. 2016’da uygulamaya konan Kredi Garanti Fonu, 2019-20 döneminde koronavirüs pandemisinde kredi akışını hızlı tutmak için faizlerin düşük tutulması, aktif rasyosu ve ZK nemalandırma kriterleri gibi unsurlarla kredi büyümesinin yüksek tutulmak istenmesi gibi etmenler kurun ve enflasyonun da ısınmasına neden olmuştu.

Merkez Bankası’nın Eylül ve Ekim’de toplamda yaptığı 300 bps faiz indiriminin nedenselliklerinde ticari kredilerde parasal sıkılaşma kaynaklı daralmanın da olduğunu düşünecek olursak; kamu bankaları da aynı perspektif üzerinden kredi faizlerini düşürmüştür. Normal şartlar altında; Kısa vadeli faizlere yansıyan düşüşün etkisi mevduat tarafında hızlı bir şekilde yansıtılır ve kredilerde bu süreç daha yavaş işler. Kredilerde, vade, taşınan kredi riski ve mevduat fonlamasına bağlı olarak faizlerdeki yansıma daha yavaş şekilde gerçekleşir. Kamu bankaları, manuel bir şekilde faizleri indirerek bu süreci öne almış oldu. Özel bankaların bunu takip etmesi muhtemel, ancak resim daha karmaşık olur. Çünkü; özel sektörler kredi maliyetlerindeki stratejisini bilanço yönetimi, kredi kompozisyonu ve riskleri ile piyasa rekabeti üzerinden belirler. Ancak kamu fiyat liderliğinde öncülük ettiği için özel bankaların da faizleri belli bir miktar düşecektir. Tekrar kamu bankalarının fiyatlama öncülüğüne dönecek olursak; Yüksek maliyette mevduat fonlamasına karşılık kredi faizlerinde manuel düşüş piyasa uyumsuzluğu oluşturduğundan, aynı zamanda vade uyumuna da bağlı olarak görev zararı etkisine neden olabilmektedir. Burada 2016 – 2018 dönemine benzer bir etki, mevduat faizlerinde daha önceden hızlı düşüş sağlandığı için beklemeyiz.

Kredi büyümesi üzerinden hızlandırılmak istenen bir ekonomik büyüme perspektifi; bazı riskler taşımaktadır. Faiz indiriminden sonra tahvil faizleri, CDS, kur gibi unsurlarda artış görüyoruz. Özellikle uzun vadeli enflasyon ve faiz perspektiflerinde bozulma ile belirsizlikler finansal sistemin risk iştahı açısından bazı çekinceler barındırabilir. Bu da, özellikle özel bankaların kredi vermek konusunda taşınabilecek risk açısından daha çekingen, daha isteksiz davranmalarına neden olur. Ayrıca, piyasa faizleri ve Merkez Bankası’nın belirlediği para maliyeti arasında uyumsuzluk, kredi fiyatlandırmasında da bankaları zorlayan bir durum oluşturur. Tabii, finansal piyasa oynaklığının ve fiyat istikrarı belirsizliğinin arttığı bir ortamda hızlı kredi büyümesi, kredilerin takibe düşüş oranı açısından da riskler oluşturabilir. Aynı zamanda ticari kredi büyümesi sağlanması açısından; faiz tek kriter değildir. Piyasa fiyatlaması, özel bankalar nezdinde; makro istikrara, yatırım ortamının iyi olmasına, belirsizliklerin azalmasına ve jeopolitik unsurlara bağlıdır.

 

Konut Kredi Faizleri ile Ev Almak Hayal mi?

26.11.2020 – Asgari ücretli bir ailenin ev alma şansı var mı? Günümüz koşullarında kira öder gibi ev kredisi ödeyebilir mi? Bankaların kredi faiz oranları uygun mu? Turk Emlak Haber Ajansı araştırdı. 

Turk Emlak Haber Ajansı, konut sektöründe yaşanan daralmanın sebeplerini araştırdı. 26 Kasım itibarıyla kamu ve özel sektör bankalarının konut kredi faizleri en düşük 1.25 seviyelerinden başlıyor. Konut almayı hayal eden aileler için bu oran son zamanların en yüksek faiz oranları arasında.

Geçtiğimiz dönemlerde 0,79 faiz ile başlatılan kampanyalar satışlarda ciddi bir artış yaşatırken, şimdiki konut kredi faizleri ile ev alma hayali kuran binlerce aile, kara kara düşünüyor. Vatandaşlar açısından bakıldığında yüksek faiz ile kredi çektiklerinde ve sonrasında faizler düştüğünde bankaların yapılandırmaya yanaşmaması. Konut sektörü açısından faizlerin düşmesi hayati bir önem arz ediyor. Faizlerin yükselmesi demek satışlarında bıçak gibi kesilmesi anlamına geliyor.

En düşük konut kredi faizi 1,25

Kamu bankaları da dahil özel sektör bankalarına bakıldığında, konut kredi faizleri en düşük 1,25 seviyelerinde. Bu da demek oluyor ki 200.000 TL konut kredisi kullanmak isteyen bir kişi, 120 ay boyunca yaklaşık 388.000 TL ödemek durumunda kalacak. Bu rakamlar bazı bankalarda, farklı faiz oranları ile daha da yükseliyor. Şu an bakıldığında, HSBC bankasından kullanılacak olan 200.000 TL’lik kredi, geri ödemesi ile toplam 463.000 TL’ye denk geliyor. Bu da yaklaşık 263.000 TL fazladan faiz demek oluyor. Günümüz koşullarında asgari ücretli bir ailenin bu koşullarda ev sahibi olma şansı neredeyse imkânsız hale geliyor.

60 ayda 200 bin TL 286 bin TL olarak ödenecek

Yine 1,25 faiz oranıyla hesaplandığında 200.000 TL 60 aylık süreye yayıldığında, 286.000 TL geri ödeme planı ortaya çıkıyor. Vade kısaldığı için aylık ödenecek tutar yaklaşık 4 bin 750 TL seviyelerinde. Bu da gösteriyor ki asgari ücretli bir çalışanın ev alma hayali yine suya düşüyor. Madalyonun diğer bir yüzü de 200 bin TL üzerinden yapılan hesaplama. Büyükşehirlerde konut fiyatları en düşük ortalama 300 bin ila 350 bin TL seviyelerinde. Konut alacak ailenin krediden hariç kendi birikimi de olması gerekiyor ki istediği ev içinde peşinat verebilsin. Her ne kadar Esenyurt gibi bölgelerde ucuza konut satılıyormuş gibi görünse de ev alacak kişilerin ucuz fiyatlı evler konusunda oldukça dikkatli olması gerekiyor.

Konut kredi faizleri düşer mi?

Konut kredisi faiz oranlarının düşmesinde en önemli etmen Merkez Bankası’nın politika faizlerinde attığı ve atacağı adımlar olacak. 2020 yılının haziran ayına kadar düşük faiz politikası izleyen TCMB, politika faizlerini yüzde 8,25 bandına kadar düşürdü. Ancak daha sonra Eylül ve Kasım PPK kararlarında politika faizleri önce 10.25’e daha sonra 15.00 seviyesine çıktı. Aralık ayında gerçekleştirilecek PPK toplantısında da politika faiz indirimi beklenmiyor. Tüm bu bilgiler ışığında aralık ayında PPK toplantısından faiz indirimi çıkmazsa konut kredisi faiz oranlarının düşme eğilimine girmesi zor görünüyor. Ancak bankalar kendi inisiyatifinde kredi kampanyaları düzenleyebilirler.

Turk Emlak Haber Ajansı’nın 1.715 kişiyle yaptığı anket sonuçlarına göre vatandaşlara yöneltilen sorular ve cevapları şu şekilde;

Konut kredi faizlerini yüksek buluyor musunuz?

Ankete katılanların yüzde 95’i konut kredi faiz oranlarını çok yüksek bulurken, yüzde 5’lik kesim normal olduğu yönünde görüş bildirdi.

Konut kredi faizleri 0,7 seviyelerine düşmesi halinde ev alır mısınız?

Katılımcıların yüzde 82’si alırdım yanıtını verirken, yüzde 18’i ise almazdım olarak görüş beyan etti

Konut fiyatlarını yüksek buluyor musunuz?

Ankete katılanlardan yüzde 96’sı konut fiyatlarını aşırı yüksek bulurken, yüzde 4’lük kesim fiyatları makul olarak değerlendirdi.

Mevduat faizleri yükseliyor, paranızı konuta mı mevduata mı yatırırsınız?

Katılımcıların yüzde 47’si ev alırım derken, yüzde 53’lük kesim banka mevduatına yatırırdım diyerek görüş bildirdi.

 

TEB, Konut Kredisi Faizini Düşürdüğünü İlan Etti

13.03.2020 – Türk Ekonomi Bankası (TEB), başlattığı kredi kampanyası ile konut kredisi kampanyasında indirime giderek faiz oranını yüzde 0,97’ye düşürdü. Böylece TEB, uygun fiyatlamayla kredi veren bankalardan biri oldu.

Türk Ekonomi Bankası (TEB), konut sahibi olmak veya konuta yatırım yapmak isteyen tüm müşterilerine yüzde 0,97 faiz oranında konut kredisi sağlıyor. TEB’in yeni konut kredisi kampanyasından faydalanmak isteyenler kredi tutarı üst limiti olmadan, 120 aya kadar olan tüm vadelerde yüzde 0,97 faiz oranlı konut kredisi alabiliyor.

TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, ev sahibi olmak ya da konuta yatırım yapmak isteyenler için kredi faiz oranını yüzde 0,97’ye düşürdüklerini belirterek, “Konut kredilerinde uygun fiyatlama ile kredi veren bankalardan biri olduk. Bu kapsamda tüm müşterilerimiz 120 aya kadar olan tüm vadelerde kampanyamızdan yararlanabiliyor. Üstelik geçerli faiz oranımızda kredi tutarı üst limiti de bulunmuyor. Aynı zamanda tüm müşterilere ödeme güçlerine göre farklı ödeme planları oluşturabiliyoruz. Burada TEB olarak bizim için önemli olan müşterilerimizin bütçesine ve ihtiyacına göre kendisini zora sokmayacak en uygun çözümü üretmek” dedi.

Akbank Konut Kredisi Faizini Bir Kere Daha İndirdi

07.02.2020 – Akbank tüm vadelerde konut kredisi faizini indiridğini açıkladı. Banka en son Aralık 2019’da konut kredisi faizini 0,99’a çektiğini açıklamıştı. Bankadan konu ile ilgili gelen açıklama şu şekilde oldu:

Avantajlı ürün ve hizmetleri ile müşterilerine en doğru hizmeti sunmayı ilke edinen Akbank, konut kredisi faiz oranını tüm vadelerde ve herhangi bir tutar sınırı olmaksızın yüzde 0,95’e indirdi.

Müşterilerin finansal ihtiyaçlarını, avantajlı faiz oranları ve müşteri tercihlerine göre farklılaşabilen ödeme seçenekleri ile karşıladığını belirten Akbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, “Hayalindeki evi satın almak isteyen müşterilerimizin yanındayız ve konut sektörünü destekleyici her türlü adımı atmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugünden itibaren vade ve tutar ayırmaksızın konut kredisi faiz oranımızı yüzde 0,95’e indirdik” dedi.

Ülke ekonomisindeki ivmelenmenin sürdürülmesi için, Akbank’ın da üzerine düşeni yaparak çalışmalarına aralıksız devam ettiğini vurgulayan Bülent Oğuz, “Ekonomimize doğrudan katkı sağlayan konut kredilerinde müşterilerimize en iyi koşulları sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından izlemeyi sürdürerek, konut sektörünü desteklemeye, müşterilerimize en doğru hizmeti sunmaya devam edeceğiz” diye sözlerini tamamladı.

Konut Kredisi Hangi Bankada Ne Kadar?

04.12.2019 – Alternatif Bank, sağladığı kredilerle reel ekonomiye sunduğu desteğe konut kredisi faiz oranını aylık yüzde 0,98’e indirerek devam ediyor. Bankanın konut kredisinden yararlanmak isteyenler, esnek ödeme planı ve 120 aya kadar tüm vadelerde yüzde 0,98 faiz oranı avantajıyla konut kredisi kullanabilecek.

Alternatif Bank, sunduğu terzi usulü ürün ve hizmetlerle ekonomiye verdiği desteği, konut kredisiyle sürdürüyor. Banka, kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen müşterileri için konut kredisinde faiz oranını %0,98’e indirdi. Müşterilerin ihtiyaçlarına özel hazırlanan esnek ödeme planlı krediden 120 aya kadar tüm vadelerde yararlanılabiliyor.

Alternatif Bank Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Şimşek konuyla ilgili olarak; “Banka olarak reel ekonomiye sunduğumuz desteği her zaman önceliklerimiz arasında görüyor, müşterilerimizin ihtiyaçlarına özel terzi usulü çözümler geliştiriyoruz. Bu anlayışla piyasalardaki olumlu gelişmeleri desteklemek ve konut sektörünün hareketlenmesine katkı sağlamak amacıyla konut kredi faizlerimizi %0,98’e indirdik. Bu sayede müşterilerimizin avantajlı fiyatlarla ev sahibi olma hayallerini gerçeğe dönüştürmelerine katkı sunmak istiyoruz’’ dedi. Alternatif Bank’ın avantajlı konut kredisine tüm şubelerinden başvuruda bulunulabiliyor.

04.12.2019 – Akbank’tan ekonomik büyümeye destek: Konut kredisinde faiz %0,99! Avantajlı ürün ve hizmetleri ile müşterilerine en doğru hizmeti sunmayı ilke edinen Akbank, konut kredisinde faiz oranını tüm vadelerde ve herhangi bir tutar sınırı olmaksızın yüzde %0,99’a indirdi. Akbank tüm vade ve tutarlarda aylık %0,99’luk avantajlı faiz oranıyla, müşterilerin talep ve tercihlerine göre uygun ödeme seçenekleri de sunuyor.

Müşterilerin finansal ihtiyaçlarını, müşterilerine en uygun koşullarla ve kaliteli hizmet anlayışıyla karşıladığını belirten Akbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, “Müşterilerimize kira öder gibi, kredi taksiti ödeyerek hayallerindeki eve sahip olma imkanı sunabilmekten mutluluk duyuyoruz. Bugünden itibaren vade ve tutar ayırmaksızın konut kredisi faiz oranımızı yüzde %0,99’a çektik” dedi.

Ülke ekonomisindeki ivmelenmenin devam etmesi için, Akbank’ın çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü vurgulayan Bülent Oğuz, “Ülke ekonomisine doğrudan katkı sağlayan konut kredilerinde müşterilerimize en iyi koşulları sunmanın sevincini yaşıyoruz. Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından izlemeyi sürdürerek, avantajlı ürün ve hizmetleri sektörle buluşturmaya, müşterilerimize en doğru hizmeti vermeye devam edeceğiz” diye sözlerini tamamladı.

03.12.2019 – Yapı Kredi Konut Kredisi Faizini Yüzde 0,99’a İndirdi. Yapı Kredi, kuruluşunun 75. yılında ülke ekonomisine olan desteğini artırmak amacıyla konut kredisi faiz oranını aylık yüzde 0,99’a çekti. Yapı Kredi’nin yeni konut kredisinden faydalanmak isteyenler kredi tutarı üst limiti olmadan, 120 aya kadar tüm vadelerde yüzde 0,99 faiz oranlı konut kredisi alabilecek.

Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Serkan Ülgen, Bankanın makroekonomik gelişmeler ve piyasa koşullarına göre, müşterilerine ve üreticilere değer katabilme hedefiyle çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, şu bilgileri verdi: “Yapı Kredi olarak geniş ürün yelpazemizle ve uygun ödeme seçenekleriyle müşterilerimizin her alanda olduğu gibi konut finansmanı ihtiyaçlarında da yanındayız. Bu kapsamda tüm müşterilerimiz 120 aya kadar olan tüm vadelerde kampanyamızdan yararlanabiliyor. Geçerli faiz oranımızda kredi tutarı üst limiti de bulunmuyor. Kampanya dahilinde tüm müşterilerimizin ödeme gücüne göre farklı ödeme planları da oluşturabiliyoruz.”

En uygun faiz oranlı konut kredisinden, Yapı Kredi şubeleri, 444 0 445 telefon hattı veya yapikredimortgage.com internet adresi üzerinden yeni kredi talebi olan müşterilerin yanı sıra mevcut konut kredisini Yapı Kredi’ye taşımak isteyen müşteriler de faydalanabilecek.

TEB Konut Kredisi Faizini Bir Daha Düşürdü….

15.11.2019 – Türk Ekonomi Bankası (TEB), konut kredisi faiz oranında bir kez daha indirime giderek faiz oranını yüzde 0,99’a düşürdü. Böylece TEB, uygun fiyatlamayla kredi veren bankalardan biri olmayı sürdürdü.

Türk Ekonomi Bankası (TEB), konut sahibi olmak veya konuta yatırım yapmak isteyen tüm müşterilerine yüzde 0,99 faiz oranında konut kredisi sağlıyor. TEB’in yeni konut kredisinden faydalanmak isteyenler kredi tutarı üst limiti olmadan, 120 aya kadar olan tüm vadelerde yüzde 0,99 faiz oranlı konut kredisi alabiliyor.

TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, ev sahibi olmak ya da konuta yatırım yapmak isteyenler için kredi faiz oranını yüzde 0,99’a düşürdüklerini belirterek, “Konut kredilerinde, 2019 yılı boyunca uygun fiyatlar ile kredi veren bankalardan biri olduk. Bu kapsamda tüm müşterilerimiz 120 aya kadar olan tüm vadelerde kampanyamızdan yararlanabiliyor. Üstelik geçerli faiz oranımızda kredi tutarı üst limiti de bulunmuyor. Aynı zamanda tüm müşterilere ödeme güçlerine göre farklı ödeme planları oluşturabiliyoruz. Burada TEB olarak bizim için önemli olan müşterilerimizin bütçesine ve ihtiyacına göre kendisini zora sokmayacak en uygun çözümü üretmek” dedi.

TEB Konut Kredisini 1,15’e Düşürdü

18.09.2019 – Türk Ekonomi Bankası (TEB), başlattığı kredi kampanyası ile konut kredisi kampanyasında bir kez daha indirime giderek faiz oranını yüzde 1,15’e düşürdü. Böylece TEB, uygun fiyatlamayla kredi veren bankalardan biri oldu.

Türk Ekonomi Bankası (TEB), konut sahibi olmak veya konuta yatırım yapmak isteyen tüm müşterilerine yüzde 1,15 faiz oranında konut kredisi sağlıyor. TEB’in yeni konut kredisi kampanyasından faydalanmak isteyenler kredi tutarı üst limiti olmadan, 120 aya kadar olan tüm vadelerde yüzde 1,15 faiz oranlı konut kredisi alabiliyor.

TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, ev sahibi olmak ya da konuta yatırım yapmak isteyenler için kredi faiz oranını yüzde 1,15’e düşürdüklerini belirterek, “Konut kredilerinde uygun fiyatlama ile kredi veren bankalardan biri olduk. Bu kapsamda tüm müşterilerimiz 120 aya kadar olan tüm vadelerde kampanyamızdan yararlanabiliyor. Üstelik geçerli faiz oranımızda kredi tutarı üst limiti de bulunmuyor. Aynı zamanda tüm müşterilere ödeme güçlerine göre farklı ödeme planları oluşturabiliyoruz. Burada TEB olarak bizim için önemli olan müşterilerimizin bütçesine ve ihtiyacına göre kendisini zora sokmayacak en uygun çözümü üretmek” dedi.

Akbank konut kredisi faizinde indirime gittiğini duyurdu

17.09.2019 – Avantajlı ürün ve hizmetleri ile müşterilerine farklı çözümler sağlayan Akbank, konut kredisinde kredi tutarından bağımsız %1,17’den başlayan faiz oranları sunuyor. Üstelik Akbank müşterileri talep ve tercihlerine göre uygun ödeme seçeneklerinden de faydalanabiliyor.

Müşterilerin tüm finansal ihtiyaçlarını en iyi koşullarda karşılamayı temel ilke olarak benimsediklerini vurgulayan Akbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, “Müşterilerimizin finansal ihtiyaçlarını en iyi koşullarda sağlayabilmek için, ekonominin değişen koşullarını yakından izliyor ve harekete geçiyoruz. Bu refleksimizle 5 ile 10 yıl vade aralığındaki konut kredisi faiz oranımızı %1,17’ye çekerek müşterilerimizin hayallerindeki eve kira öder gibi taksitlerle kavuşmalarının önünü açtık” diye ekledi ve ülke ekonomisinin canlanması, yüksek oranlı ve istikrarlı bir büyüme düzeyine ulaşabilmesi için, Akbank’ın çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü vurguladı.

Halkbank Konut Kredisi Faizini 0,99’a Düşürdü

15.09.2019 – Ticari, ihtiyaç ve konut kredilerinde aşağı yönlü düzenlemeler yaptıklarını belirten Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Finansman maliyetlerindeki iyileşmeleri kredi faiz oranlarına yansıtmaktan memnunuz. Müşterilerimizin her türlü nakit ihtiyacına düşük faiz oranlarıyla yanıt vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

Bugünden itibaren kullandıracağı ticari kredilerin faiz oranlarını yıllık yüzde 13 – 15,5 aralığına indirdiğini açıklayan Halkbank, 60 aya kadar vade imkânı sunduğu ihtiyaç kredilerinde faiz oranını maaş müşterileri için aylık yüzde 1,25’e, maaş dışı müşterileri için ise aylık yüzde 1,35’e düşürdüğünü duyurdu.

500 bin TL ve üzerindeki konut kredilerinde faiz oranını aylık yüzde 1,19’a indiren Halkbank, 500 bin TL’nin altındaki konut kredilerinde ise faiz oranını aylık yüzde 0,99 olarak uygulamaya devam edeceğini açıkladı.

Yılın ilk yarısında toplam kredileri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20,1 büyüyen Halkbank’ın, faiz indirimiyle birlikte ekonomiye verdiği desteğin artarak devam edeceğini bildiren Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan şunları söyledi:

“Merkez Bankası’nın Temmuz ayındaki faiz indirim kararı sonrasında, kredi faizlerini ilk indiren bankalardan biri olmuştuk. Aynı iradeyi kararlılıkla sürdürüyoruz ve müşterilerimize avantajlı faiz oranları sunmaya devam ediyoruz. Merkez Bankası’nın son faiz indirimi yanı sıra, Avrupa Merkez Bankası’nın da faizleri beklentilerle uyumlu düşürmesi tüm küresel piyasalarda faizlerin düşüş eğiliminin süreceğine yönelik beklentileri güçlendirmiştir. Ekonomimizdeki dengelenme süreciyle birlikte ülkemizin risk primi düşmeye devam etmekte, yurtdışı yatırımcıların tahvil piyasasına ilgileri giderek artmaktadır. Bu gelişmeler doğrultusunda bankamızın da kredi faizlerini indirmesi yatırım ortamının canlanmasına ve ekonomik büyümeye daha fazla katkı sağlayacaktır.”

İş Bankası konut kredisi faizini indirdi

13.09.2019 – Türkiye İş Bankası, konut kredisi faiz oranlarını indirdi. Farklı konut finansman ürünleri sunan İş Bankası, konut alımlarının finansmanı amacıyla kullanılacak kredilerde 120 ay vadeye kadar %1,17 oranı uygulayacak.

 

TEB “Konut Kredisi” faizini yüzde 1,20’ye düşürdü

09.09.2019 – Türk Ekonomi Bankası (TEB), başlattığı kredi kampanyası ile konut kredisi faizini yüzde 1,20’ye düşürdü. Dosya masrafı da alınmayan kampanya ile TEB, uygun fiyatlamayla kredi veren bankalardan biri oldu.

Türk Ekonomi Bankası (TEB), konut sahibi olmak veya konuta yatırım yapmak isteyen tüm müşterilerine yüzde 1,20 faiz oranında konut kredisi sağlıyor. TEB’in yeni konut kredisi kampanyasından faydalanmak isteyenler dosya masrafı ve kredi tutarı üst limiti olmadan, 120 aya kadar olan tüm vadelerde yüzde 1,20 faiz oranlı konut kredisi alabiliyor.

TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, ev sahibi olmak ya da konuta yatırım yapmak isteyenler için kredi faiz oranını %1,20’ye düşürdüklerini belirterek, “Konut kredilerinde uygun fiyatlama ile kredi veren bankalardan biri olduk. Bu kapsamda tüm müşterilerimiz dosya masrafı ödemeden, 120 aya kadar olan tüm vadelerde kampanyamızdan yararlanabiliyor. Üstelik geçerli faiz oranımızda kredi tutarı üst limiti de bulunmuyor. Aynı zamanda tüm müşterilere ödeme güçlerine göre farklı ödeme planları oluşturabiliyoruz. Burada TEB olarak bizim için önemli olan müşterilerimizin bütçesine ve ihtiyacına göre kendisini zora sokmayacak en uygun çözümü üretmek” dedi.

02.08.2019 – Ziraat Bankası ve Vakıfbank konut kredisi faizlerinde indirime gittiklerini açıkladılar.

Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamada 500,000 TL’ye kadar azami 180 ay vadeli konut kredisi faizi aylık %0,99’a indirildiği belirtildi. Banka, 500,001-1 milyon lira arası azami 180 ay vadeli konut kredilerinde aylık faizi %1,19; 1 milyon lira üzeri kredilerde ise %1,39 olarak belirledi.

Vakıfbank da 500,000 TL’ye kadar olan konut kredilerinde aylık faiz oranını %1,49’dan %0,99’a çekti. Banka ayrıca, konut projelerinde aktif müşterisi olan firmaların ürettiği konutlardan satın almak isteyen bireysel müşteriler için firmaların kampanyaya katılımı halinde 180 ay vadeye kadar aylık %0,79 faiz oranından konut kredisi sağlayacak.

Halkbank kredi faiz oranlarını indirdi

02.08.2019 – Müşterilerine sunduğu avantajlı ürün ve hizmetleriyle bankacılık sektöründe öncü çalışmalarını sürdüren Halkbank, 2 Ağustos itibarıyla konut kredileri, tüketici kredileri ve ticari kredilerde faiz oranlarını aşağı çektiğini duyurdu.

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan faiz indirimini müşterilerinin talep ve ihtiyaçlarını göz önünde tutarak gerçekleştirdiklerini belirterek, “Faiz oranlarında yapılan indirimin Merkez Bankası’nın yanı sıra, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde de devam ettiğini görüyoruz. Faizlerdeki bu düşüşün gelecek dönemde de devam edeceği öngörüsüyle, yurtdışı yatırımcılar ülkemizin tahvil piyasasına daha fazla ilgi göstermekte, yeni kaynak girişiyle birlikte tahvil faizleri de hızla gerilemektedir. Ekonomik ortamdaki bu olumlu koşullar altında, yurt içinde yaşanan canlılığı ve piyasa ihtiyaçlarını yine karşılıksız bırakmadık. Faiz indirimiyle birlikte müşterilerimize en uygun koşullarda finansman desteği sunmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Halkbank’tan yapılan açıklamaya göre, tüketici kredilerinde 60 aya kadar vade imkânıyla aylık yüzde 1,49’dan başlayan faiz oranları sunan Banka, konut sahibi olmak isteyen müşterilerine özel aylık yüzde 0,99’dan başlayan seçeneklerle de konut kredisi desteği sağlayacak. Ayrıca, Halkbank ile aktif çalışan konut sektörü firmaları Banka’ya katkı payı ödeyerek, müşterilerine %0,79 faiz oranı ile kredi kullanma imkânı sağlayabilecek.

Ticari kredilerde ise, faiz oranları firma değerlendirme notuna göre belirlenecek ve değerlendirme notu yüksek firmalar yıllık yüzde 17’den başlayan faiz oranıyla kredi kullanabilecek.

Halkbank’ın yeni faiz oranları aşağıda sunulmuştur.

Konut Kredisi Faiz Oranları:
Kredi Tutarı Azami Vade Faiz Oranı
500.000 TL’ye kadar 180 ay Aylık 0,99
500.001 – 1.000.000 TL 180 ay Aylık 1,19
1 milyon TL üzeri 180 ay Aylık 1,39
Tüketici Kredisi Faiz Oranları:
Azami Vade Faiz Oranı
Halkbank’tan Maaş Alan Müşteriler için 60 ay 1,49%
Diğer Müşteriler için 60 ay 1,59%

Akbank’tan ekonomiye destek: Konut kredisinde faiz yüzde %1,49!

23.07.2019 – Avantajlı ürün ve hizmetleri ile müşterilerine fırsatlar sunan Akbank, konut kredisinde faiz oranını yüzde %1,49’a çekti. 5 yıldan 10 yıla kadar ki vadelerde yüzde %1,49’luk özel faiz oranıyla Akbank, müşterilerin talep ve tercihlerine göre uygun ödeme seçenekleri de sunuyor.

Müşterilerin tüm finansal ihtiyaçlarını en iyi koşullarda karşılamayı temel ilke olarak benimsediklerini vurgulayan Akbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, “Müşterilerimize hayallerindeki eve kira öder gibi, kredi taksiti ödeyerek sahip olmaları için yeni bir imkan sunuyoruz. Bugünden itibaren 5 ile 10 yıl vade aralığındaki konut kredisi faiz oranımızı yüzde %1,49’a çektik. Ekonominin yükseliş dönemlerinin önemli bir belirleyicisi olan konut kredilerinde öncü olacağına inandığımız bu adımı atmaktan gurur duyuyoruz. Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından izlemeyi sürdürerek, avantajlı ürün ve hizmetleri sektörle buluşturmaya devam edeceğiz” diye sözlerini tamamladı.

Konut Kredisi Faizlerinde Durum, Mart 2019

Ziraat Bankası, Konut Kredisi Faizini İndirdi

01.03.2019 – Ziraat Bankası (TCZB), konut ve ihtiyaç kredilerinde faiz oranlarını indirdi. Buna göre konut kredisi faiz oranları 04 Mart 2019 tarihinden itibaren 120 aya kadar tüm vadelerde aylık %1,28’e indirildi. Diğer taraftan, ihtiyaç kredilerinde de 60 aya kadar vadelerde faiz oranı aylık %1,53’e indirilmiştir

TEB, Konut Kredisi Faizini Bir Kez Daha İndirdi

27.02.2019 – Türk Ekonomi Bankası (TEB), başlattığı kredi kampanyası ile konut kredisi faizini yüzde 1,61’e kadar düşürdü. Böylece TEB, konut kredilerinde uygun fiyatlama ile kredi veren bankalardan biri oldu.

Türk Ekonomi Bankası (TEB), konut sahibi olmak veya konuta yatırım yapmak isteyen tüm müşterilerine, 120 aya kadar olan tüm vadelerde yüzde 1,61 faiz oranlı konut kredisi kampanyası ile destek oluyor.

TEB, tüm müşterilerini, diğer avantajlı ürünlerini de sunabileceği, sektör tecrübesi ve konusunda uzman personeli ile hizmet verdiği şubelerine bekliyor.

VakıfBank, konut, taşıt ve bireysel ihtiyaç kredi faiz oranlarında indirime gitti

26.02.2019 – Güçlü Türkiye’nin Lider Bankası VakıfBank, borç yapılandırma ve KOBİ’lere destek kredilerinin ardından bir müjde daha verdi.

VakıfBank, 1,5 milyon TL’ye kadar olan konut kredilerinde aylık faiz oranını %1,63’ten %1,49’a indirdi. 0 km ve 2. el taşıt kredilerinde de indirime giden banka, %1,72 olan aylık faiz oranını %1,55’e çekti.

VakıfBank’ta indirim öncesinde aylık %1,77’den başlayan bireysel ihtiyaç kredisi faiz oranı ise yapılan değişiklik sonrasında %1,59’dan başlayan oranlara indirildi.

Böylelikle 10 yıl vade ile 100 bin konut kredi kullanacak olan VakıfBank müşterisi bu indirimle 13.120 TL avantaj yakalarken, aynı miktarda 48 ay vade ile taşıt kredisi kullanan müşterinin avantajı 6.469 TL oldu. VakıfBank’tan 36 ay vade ve 10 bin TL tutarında bireysel ihtiyaç kredisi kullanacak müşteriler ise gerçekleştirilen faiz indirimiyle 490 TL kar edecek.

VakıfBank, kısa bir süre önce de KOBİ’lere sunduğu özel kredi paketleriyle faiz oranlarında indirime gitmişti.

VAKIFBANK BİREYSEL KREDİ ORANLARI
KREDİ TÜRÜ AYLIK FAİZ ORANI
Konut Kredisi % 1,49
Taşıt Kredisi % 1,55
Bireysel İhtiyaç Kredisi % 1,59

 

 

TEB, Konut Kredisi Faizini 1,70’e Düşürdü

04.02.2019 – TEB, başlattığı kredi kampanyası ile konut kredisi faizini yüzde 1,70’a, taşıt kredisi faizini ise 1,75’e kadar düşürdüğünü duyurdu. Kurum tarafından yapılan açıklama şu şekilde oldu:

Türk Ekonomi Bankası (TEB), başlattığı kredi kampanyası ile konut kredisi faizini yüzde 1,70’a, taşıt kredisi faizini ise 1,75’e kadar düşürdüğünü duyurdu. Böylece TEB, konut ve taşıt kredilerinde en uygun fiyatlama ile kredi veren bankalardan biri oldu.

Türk Ekonomi Bankası (TEB), başlattığı kampanya ile tüm müşterileri için konut kredisi faiz oranını 120 aya kadar vadede yüzde 1,70 taşıt kredisi faiz oranını ise 48 aya kadar vadede yüzde 1,75 olarak belirledi.

TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi şunları söyledi: “TEB olarak konut ve taşıt sektörüne hareket kazandıracak ivmeyi, avantajlı kampanyamız ile sağlamayı hedefliyoruz. Bizim için müşterilerimizin bütçesine ve ihtiyacına göre en uygun çözümü üretmek çok önemli. Bu doğrultuda konut kredisi kampanyamızla müşterilerimize 120 aya kadar vadede yüzde 1,70 faiz oranı vererek, en uygun fiyatlama ile kredi veren bankalardan biri olurken; taşıt kredisi kampanyamızda ise 1,75’ten başlayan faiz oranı ile müşterilerimizin finansman ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz.”

Kuveyt Türk, Belirlenmiş Firmalarla Konut Finansmanında Kâr Oranını Yüzde 0,98’e Düşürdü!

10.01.2018 – Türkiye’nin öncü katılım bankası Kuveyt Türk, yüzde 0,98 kâr oranı ve 120 aya varan vade ile 500 bin TL’ye kadar konut finansmanı sağlayacağını açıkladı. Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, “Konut üreticisi firmalarla birlikte vatandaşlarımızı ev sahibi yaparken ekonomimize de katkı sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Kuveyt Türk, belirlenmiş inşaat firmalarıyla yaptığı anlaşma kapsamında sınırlı sayıda konut finansmanında kâr oranını yüzde 0,98’e düşürdü.

Konut alımlarında yeni kredi kullanımına yönelik 500 bin TL’ye kadar finansman sağladıklarını belirten Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, “Konut üreticisi firmalarla birlikte hem vatandaşlarımıza hem de ekonomimize katkı sunmayı amaçladık. Kuveyt Türk olarak konut finansmanında kâr oranımızı yüzde 1,78’e çektik. Bankamızla anlaşma sağlayan firmaların verdiği destekle birlikte, müşterilerimize bu oranın yalnızca yüzde 0,98’lik kısmını yansıtacağız. 120 aya varan vade seçeneklerimizi de, ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız için en uygun şekilde düzenliyoruz” diye konuştu.

Konut finansmanı, Kuveyt Türk ile iş birliği yapan firmaların elinde bulunan bitmiş, teslime hazır sınırlı sayıda konut için geçerli olacak. Kampanyanın detaylarına Kuveyt Türk şubelerinden ulaşmak mümkün…

İş Bankası da Kamu Bankalarını Takiben Faizi İndirdi

20.12.2018 – Türkiye İş Bankası, ülke ekonomisini destekleme anlayışının bir uzantısı olarak, kampanya kapsamındaki anlaşmalı konut projeleri özelinde konut kredisi faiz oranlarını indirdi.

İş Bankası, anlaşmalı konut projelerinden yapılacak 600 Bin TL’ye kadar yeni kredi kullanımlarında aylık %0,98 faiz oranı ve 120 aya kadar vadeli geri ödeme seçenekleri ile konut kredisi imkânı sunuyor.

Anlaşmalı konut projelerinden yapılacak kredi kullanımlarında kampanyaya dâhil olan müteahhitler tarafından verilecek destekle bu oran müşteriye %0,98 olarak yansıtılacak.

Adnan Bali: “Ülkemize hizmet her zaman önceliğimiz”

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, yaptığı açıklamada, kampanya ile ekonomiye katkıda bulunduklarını ifade etti. Bali, “Türkiye’nin Bankası olarak bankacılık faaliyetlerimizi sürdürürken, ülkemize hizmet etmeyi her zaman önceliğimiz olarak görüyor ve bunun gereğini yerine getiriyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu ve güç birliği gerektiren böyle dönemlerde büyük kurumların sorumluluk üstlenmesi ve elini taşın altına koyarak zorlukları paylaşması gerektiğini düşünüyoruz. Bizim kurum olarak konut kredisi kampanyasına dahil olmamız da bu yöndeki yaklaşımımızın bir yansıması” dedi.

Kişiye özel geri ödeme seçenekleri sunan İş Bankası’nın ev kredisi ürünlerine dair detaylara ve kredi koşulları ile ilgili bilgiye isbank.com.tr, 0850 724 0 724 Telefon Şubesi ve tüm İş Bankası şubelerinden ulaşılabiliyor.

Halkbank’tan yüzde 0,98 faiz oranı ile avantajlı konut kredisi

18.12.2018 – Yıl içinde düzenlediği kampanyalarla konut sektörünün en güçlü destekçilerinden Halkbank, aylık yüzde 0,98 faiz oranı ve 120 aya varan vade seçenekleriyle 500 Bin TL’ye kadar konut kredisi kullandıracağını açıkladı. Halkbank’ın aktif olarak kredili çalışmakta olduğu firmalarla işbirliği içinde sunduğu konut kredisi kapsamında, aylık yüzde 1,78 olarak belirlenen faiz oranlarında konut kredisi kullanıcılarının yüzde 0,98’i aşan faiz maliyetlerini anlaşmalı firmalar üstlenecek.

Halkbank konut kredisini yüzde 0,98’e kadar indirerek hem konut üreticisi firmaların taleplerine hem de Banka müşterilerinin konut ihtiyacına cevap verecek.Bankanın konut kredisi faizlerinde sağladığı uygun oranlar; Halkbank ile kredili çalışmakta olan firmaların elinde bulunan inşaatı tamamlanmış konutlar ile inşaatı henüz devam etmekte olan konutların satışını kapsayacak.

Özellikle alt ve orta gelir grubu başta olmak üzere, konut sahibi olmak isteyen herkesin uygun şartlarla finansmana erişimini amaçlayan düzenleme firmaların konut stokunun eritilmesini sağlayacak. Kullandırılan konut kredilerinin bir kısmının, söz konusu firmaların Halkbank’taki kredilerinin geri ödenmesinde kullanılacak, bu düzenleme firmaların üzerindeki mali yükü hafifleterek Halkbank tarafından kullandırılan kredilerin akışkanlığına da olumlu bir katkı sağlayacak.

Vakıfbank’tan Konut Proje Kredilerine Düzenleme

17.12.2018 – Reel sektöre verdiği desteklerle milli ekonomiye katma değer sağlayan VakıfBank, ‘SarıPanjur Konut Kredisi’ ile ev sahibi olmak isteyen müşterilerinin yanındaki güç olmaya devam ediyor.

“Güçlü Türkiye’nin Lider Bankası” VakıfBank,“SarıPanjur Konut Kredisi” kampanyalarına bir yenisi daha ekledi. Kampanya kapsamında VakıfBank’ın aktif kredili müşterisi olan firmaların ürettiği konutlardan satın almak isteyen bireysel müşteriler, kampanyaya dâhil olan firmaların da katkısıyla aylık yüzde 0,98 faiz oranından 120 ay vadede 500 bin TL ye kadar “SarıPanjur Konut Kredisi” kullanabilecekler.

Konu ile ilgili açıklama yapan VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı M. Lütfü Çelebi, “Müşterilerini yakından takip eden bir banka olarak, onların ihtiyaçlarına ve taleplerine uygun çözümler üretiyoruz. Bu kapsamda sunduğumuz konut kredisi kampanyalarımızla ev sahibi olmayı isteyen müşterilerimizin hayallerini gerçeğe dönüştürüyoruz. Bu kampanya ile ayrıca konut sektörünün lokomotif olma özelliği de harekete geçirilerek 200’den fazla iş koluna da önemli katkı sağlayacağız. Önümüzdeki dönemde de her sektörde olduğu gibi konut sektöründe de farklı kampanya ve fırsatlarla müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Uygulama kapsamındaki konut kredisi ödemelerinin bir kısmı firmaların VakıfBank’taki ticari risklerine mahsup edilirken kalan kısmı da ilgili firmalara nakit akışı sağlayacaktır. Böylelikle bankacılık sektörüne, konut üreticilerine, yan sektörlere ve ev sahibi olmak isteyenlere destek sağlanmış olacaktır.

“Ziraat Bankası’nın konut kredisi indirimi sektörümüz için sevindiricidir”

14.12.2018 – KONUTDER olarak konut kredilerinin düşürülmesine yönelik Ziraat Bankası’na ilettiğimiz talebimizin olumlu yanıt bulması, sektörümüz için son derece sevindirici bir gelişme olmuştur. Bu çok önemli adım için Hükümetimize ve Ziraat Bankamıza talebimizi olumlu karşılamalarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Ziraat Bankası’yla aktif şekilde kredili çalışmakta olan KONUTDER üyeleriyle bu firmalardan konut satın alan müşterileri hedefleyen uygulama, aylık yüzde 0.98 faiz oranı ve 120 aya varan vade seçenekleriyle 500 bin TL’ye kadar konut kredisi kullanma imkanı sunacak.

Bankayla çalışmakta olan konut üreticisi firmaların da maliyetin bir kısmını katkı payı olarak üstlenmeleri neticesinde faiz oranının müşterilere aylık yüzde 0.98 olarak yansıtılmasına karar verilmiştir.

Bu kapsamda, Ziraat Bankası’yla çalışmakta olan firmaların elinde bulunan bitmiş birinci el ve inşaatı devam etmekte olan konut satışlarının büyük bir ivmeye kavuşacağına inanıyorum. Uygulamadan Ziraat Bankası ile çalışan tüm konut üreticileri faydalanacaktır.

KONUTDER olarak uzun bir süredir dile getirdiğimiz, bankaların konut kredi faiz oranını psikolojik sınır olan yüzde 1’in altına çekmesi talebimizle ilgili yaşanan bu gelişme hem ekonomimizin hem de sektörümüzün canlanması açısından önemli bir adımdır.

Konut üreticileri olarak bizler bir süredir kendi yaptığımız kampanyalarla özveride bulunarak vatandaşlarımıza konut alımında kolaylık sağlamaya çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte de, sektör oyuncuları ve bankalar hep birlikte hareket ederek aradaki maliyet farkını paylaşmalı ve faiz oranını 0,98’de tutmalıyız.

Ziraat Bankasının öncülük ettiği bu uygulamaya diğer kamu ve özel sektör bankalarının da dahil olmasını bekliyoruz.

 

Konut Kredisi Faizini Hangi Banka Kaça İndirdi?

14 Haziran, 2018

konut-kredi-faizi

24.06.2018 – Konut teslimlerinde 31 Ekim’e kadar %18 olan KDV oranının %8’e indirilmesi ve tapu harcı oranının %4’ten %3’e indirilmesinin ardından, hükümet konut kredi faizlerini indirmek için önceki hafta bir çalışma başlatacağını açıklamıştı. Söz konusu proje kapsamında sektörde ortalama %1,25 seviyelerinde olan, hatta bazı bankalarda %1,35 seviyelerine kadar çıkan konut kredisi faiz oranlarının %1 civarına çekilmesi bekleniyordu. Konut kredisini indirdiklerine dair açıklamalar ilk olarak Halkbank ve Ziraat Bankası’ndan geldi. Ardından indirime başka bankalar da katıldıklarını açıkladılar. İşte yapılan açıklama ve yeni kredi oranları:

TEB Konut Kredisi Faizini 0,99’a Çekti

Türk Ekonomi Bankası (TEB), başlattığı konut kredisi kampanyası ile faizlerini yüzde 0,99’a kadar düşürdü. Böylece TEB, konut kredilerinde en uygun fiyatlama ile kredi veren bankalardan biri oldu.

Türk Ekonomi Bankası (TEB), başlattığı kampanya ile konut kredisi faiz oranını ilk defa ev sahibi olacak müşterileri için 60 aya kadar vadede yüzde 0,99 olarak belirledi.

TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi şunları söyledi: “TEB olarak ekonominin lokomotif sektörlerinden olan inşaat sektörüne hareket kazandıracak ivmeyi, konut kredilerindeki avantajlı kampanyamız ile sağlamayı hedefliyoruz. Bizim için müşterilerimizin bütçesine ve ihtiyacına göre en uygun çözümü üretmek çok önemli. Konut kredisi kampanyamızla ilk kez ev sahibi olacak müşterilerimize 60 aya kadar vadede yüzde 0.99 faiz oranı vererek, en uygun fiyatlama ile kredi veren bankalardan biri olduk.”

TEB, kredi kullandırımı ile edindiği yeni müşterilerini, diğer avantajlı ürünlerini de sunabileceği, sektör tecrübesi ve konusunda uzman personeli ile hizmet verdiği şubelerine bekliyor.

Halkbank Konut Kredisi Faiz Oranlarını İndirdi

10.05.2018

Konut piyasasına verdiği destekle sektörün öncü bankaları arasında yer alan Halkbank, konut kredisinde faiz indirimine gittiğini açıkladı. 10 yıl vadeye ve 500 bin TL’ye kadar olan konut kredilerinde faiz oranını aylık yüzde 0,98 olarak belirlemek suretiyle indirime gittiklerini belirten Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Her aile bir ev sahibi olsun istiyoruz, müşterilerimize kolaylaştırıcı çözümler sunmayı aynı zamanda sosyal sorumluluk anlayışımızın bir gereği olarak görüyoruz” dedi.

Reel sektörü desteklemek üzere geliştirdiği ürünlerle 80. yılında yenilikçi çalışmalarını sürdüren Halkbank, konut kredisi faizlerinde de indirime gittiğini açıkladı. Halkbank’ın Hesaplı Evim Konut Kredisi’ne başvuranlar 500 bin TL’ye kadar konut kredilerinde, 120 ay vade imkânıyla aylık yüzde 0,98 faiz imkânından yararlanabilecekler.

Konut piyasasındaki talebin, ekonomik büyümenin asli unsurlarından biri olduğunu vurgulayan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan şunları söyledi:

“Konut sektörünün, ekonomimize sağladığı katma değer ve diğer sektörleri etkileme potansiyelini göz önünde bulundurduk, ev sahibi olmak isteyenlerin hayallerini de dikkate alarak her zaman olduğu gibi müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak özel bir çözüm sunmaya gayret ettik. Her aile bir ev sahibi olsun istiyoruz, müşterilerimize kolaylaştırıcı çözümler sunmayı aynı zamanda sosyal sorumluluk anlayışımızın bir gereği olarak görüyoruz.”

Bireysel müşterilerinin talep ve ihtiyaçlarını yakından takip ederek, her gelir grubundaki müşterilerine uygun koşullarla finansmana erişim imkânı sağladıklarını belirten Arslan şunları söyledi:

“Geniş ürün yelpazesi ve özel ödeme planı seçenekleri, hızlı ve kolay değerlendirme süreçleriyle müşteri memnuniyetini en üst düzeyde gerçekleştirme anlayışıyla çalışıyoruz. Ev sahibi olmak isteyen müşterilerimizin tüm finansal ihtiyaçlarına da ‘Halk İster, Halkbank Yapar’ anlayışımızla yaklaşıyoruz. Üreten Türkiye’nin Bankası olarak, bundan sonraki süreçte de ülkemiz istikrarına, ekonomimize ve müşterilerimize azami katkı sağlama bilinciyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz Oranlarını İndirdi

Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranlarını indirdi. Ziraat Bankası, 500 Bin TL’ye kadar olan konut kredilerinde; 10 yıla kadar olan vadelerde faiz oranını aylık %0,98 olarak belirledi.

Şekerbank Konut Kredisi Faiz Oranlarını Düşürdü

Şekerbank, konut kredisi faiz oranlarını %0,98’e düşürdü. 60 aya varan vadelerde uygulanacak indirimle Şekerbank, ilk defa konut kredisi kullanacak olan bireylere 500.000 TL’ye kadar olan konut kredisi taleplerinde faiz oranlarını yüzde 0.98’e çekti. Konut kredisi faizlerinde indirime giden öncü bankalardan Şekerbank’ta indirimli faiz oranları bugünden itibaren geçerli olacak.