Ana Sayfa Haberler TURCOIN Konus...

TURCOIN Konusunda Önemli Açıklama

TURCOIN markasının finansal ve parasal hizmetler kapsamında sahibi Muhsin Emre Demiröz, marka hakkındaki olumsuz iddialar ve TURCOIN markasının izinsiz olarak kullanılması nedeniyle basın açıklamasında bulundu. Demiröz açıklamasında şöyle dedi:

“Son günlerde tüm dünyada ve ülkemizde büyük bir ilgi görmeye başlayan kripto ya da sanal para olarak adlandırılan dijital paralar hepimizin malumudur. Yüksek getiri potansiyeli olduğu imajı ile insanların dikkatini çeken bu dijital paralar haliyle bu alanda yatırım yapmak isteyenlerin de sayısını arttırmaya başlamıştır.

Biz de, ülkemizin kendi dijital parasını üretmesi gerektiği kanaati ile bu alana yatırım yapma kararı alarak 28.08.2017 tarihinde “Turcoin Turkish Virtual Coin” markasını Türk Patent Enstitüsü ‘ne müracaat ederek tescil ettirmek üzere resmi girişimlerimizde bulunduk. Markamız 2017/77616 Başvuru Numarası ile 28.08.2017 Koruma Tarihli olarak 36. Sınıftan (Sigorta hizmetleri. Finansal ve parasal hizmetler. Gayrimenkul komisyonculuğu, müşavirliği ve idaresi hizmetleri. Gümrük müşavirliği hizmetleri.) tescil için müracaatı yapılmış ve 27.11.2017 tarihli Marka İlan Bülteninde ilan edilmiştir.

Biz, yatırım için markamızın tescil işlemlerinin resmi süreci tamamlansını beklerken, yine Turcoin adı ile 35, 38, 41 ve 42. Sınıflardan Sadun KAYA adına 21.09.2017 tarih ve 2017/83514 numaralı bir müracaatın yapıldığını gördük. Daha sonra da bu müracaatın sahibi olan kişi ve ona ait olduğu ifade edilen kurum tarafından Turcoin Markası ile dijital para hizmetleri vermek üzere bir reklam ve tanıtım sürecinin başladığına şahit olduk.

Sn. Sadun KAYA, yapmış olduğu marka müracaatları ile Turcoin Markasını “Finansal ve Parasal Hizmetler” için kullanamayacağını biliyor olmasına rağmen, 36. Sınıfta Muhsin Emre DEMİRÖZ ‘e ait olan Turcoin markası ile finansal ve parasal hizmetler vermek üzere ortaya çıkmıştır.

Turcoin markamızı farklı sınıflarda tescil ettirmek üzere müracaat ettiği halde amacı dışında kullanmaya çalıştığı için de yine tarafımızdan 28.01.2018 tarihinde Sn. Sadun KAYA ‘nın yapmış olduğu marka müracaatına, marka uzmanlarımızın tespitleri doğrultusunda “Tüketiciyi aldatmaya yönelik faaliyetler” kapsamına girdiği için itirazımızı resmi olarak delilleri ile sunmuş bulunmaktayız.”Durum bu iken, basına ya da kamuoyuna “Turcoin markası benimdir” demek doğruyu söylememek demektir. Muhsin Emre DEMİRÖZ, her fırsatta “Turcoin Markası 36. Sınıfta şahsıma aittir” demektedir. Ancak Sn. Sadun KAYA bu gerçeği gizlemek için yanıltıcı ifadeler kullanmaktadır. Konuyu yasal yollardan takip etmekte olduğumuzu belirtir ve zaruri görüldüğü için bu açıklamanın yapıldığını ifade ederim.”

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Muhsin Emre DEMİRÖZ

 

 

Güncel Kripto Para Analiz ve Yorumları