Ana Sayfa Yazarlar Kutay Gözgör Kutay Gözgör:...

Kutay Gözgör: Son 5 Yılda Borsada Teknoloji Sektörü Ön Plana Çıktı

Öğretim Görevlisi Kutay Gözgör son 5 yıl içinde en çok teknoloji sektörünün ön plana çıktığını ifade etti.

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi yıl başından bu yana yaklaşık yüzde 25 yükseliş gösterdi. BİST 100 endeksi psikolojik seviye olan 100 bine yaklaşırken, uzun bir dönemden beri sürdürdüğü yükseliş trendinde hangi sektörlerin ön plana çıktığını incelemenin önemli olacağını kaydeden Öğretim Görevlisi Kutay Gözgör, 2012 yılının başından 7 Haziran 2017’ye kadar en çok kazandıran sektörlerin başında yaklaşık yüzde 262’ye varan yükselişiyle teknoloji sektörü yer aldığını söyledi.

Teknoloji sektörünü yaklaşık yüzde 150,5 yükseliş ile metal ana sektörü takip etiğini belirten Gözgör, “Ardından bilişim, kimya-petrol- plastik ve finansal kiralama sektörler yer alıyor. Beş yıllık süreç en az kazandıran sektörlerin iletişim, orman-kâğıt-basım ve bankacılık olduğunu görüyoruz. Endekste en çok ağırlığı bulanan bankacılık sektörü belirtilen tarihler arasında yaklaşık yüzde 2,53 yükseliş gösterdi. Bankacılık sektörünün performansı önümüzdeki süreçte endeksin yönünde belirleyici olmaya devam edecek” dedi.

BİST 100 endeksi önemli seviye olan 100 bine yükselen trend içinde yaklaşmaya devam ettiğini kaydeden Kutay Gözgör, “Küresel anlamda hem Katar hem de Avrupa Bölgesinde yaşanan seçim odaklı siyasi risk süreci yükselse de BİST 100 endeksi 100 bin seviyesini test etme potansiyelini taşıyor. Ancak, 100 bin seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanması için takip edilecek önemli noktalar yer alıyor. Bunların başında Amerika Merkez Bankası’nın (FED) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) atacağı adımlar geliyor. Aynı zamanda küresel anlamda Jeopolitik ve politik risk sürecinin ne boyutlara ulaşacağı da önemli olacaktır” şeklinde konuştu.