Ana Sayfa Haberler “Köyden...

“Köyden Getirdim, Organik” Diye Satılan Gıdalara Karşı Uyarı

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan fırsatçılarına dikkat çekerek, vatandaşları merdiven altı ürünler konusunda uyardı.

Ramazan ayının gelmesi ile tüketimi artan tatlı, şekerlemeler ve şarküteri ürünlerini merdiven altı denilen kaçak üretimle piyasaya sürecek Ramazan fırsatçılarına işaret eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Tüm halkımızı bir kez daha uyarıyoruz. Bilhassa Ramazan ayında artan merdiven altı üretilen gıda ürünlerini kesinlikle almayın ve yol kenarında araç arkalarında satılan ‘köyden getirdim, organik’ dedikleri ürünlerden uzak durun. Alacağınız üründen önce alışveriş yapacağınız esnafı iyi tespit edin. Mahallenizdeki bakkal, manav, kasap, şarküteri kim olursa olsun kendi yemediği bir ürünü müşterisine satmaz. Güvenilir ürünlerle masamızı donatalım ki ağzımızın tadı kaçmasın” dedi.

“DENETİMLER HAKLILIĞIMIZI ORTAYA KOYDU”

Yapılan denetim ve laboratuvar çalışmaları sonucunda ürünlerin etiketteki özellikleri taşımadığına, tüketicinin aldatıldığının ortaya çıkmasına dikkat çeken Palandöken, “Olması gereken fiyatın altında satılan ürüne şüpheyle yaklaşılmalıdır. Salam, sucuk, sosis, kavurma ve kaşar peyniri gibi ürünlerde tağşiş olayları yaşandığını görüyoruz. Kaliteli ceviz içi 45-50 Türk Lirası, Antep fıstığı tozunun kilosu 70-80 lira iken 5-10 liraya baklava olmaz. Maalesef mübarek Ramazan ayında insan sağlığına zararlı işlerle uğraşan, 3 kuruşa müdahane eden bu tür fırsatçı insanları anlamak mümkün değil. Vatandaşımız ürünlerin üzerinde yazan özelliklerle satılan ürünlerin içeriklerinin aynı olmasına, satılan yerin hijyen açısından uygun olup olmadığına dikkat etmelidir. Eğer değilse ve denetimlerde bu ortaya çıkarsa bakanlık yasa çerçevesinde ceza keserek, sorumlu firmaları kamuoyuna açıklayarak gereğini yerine getirmektedir. Tüketicinin de yapacağı albenisi olan değerinin altında satılan mallara kanmamak, etiketleri iyi okumak ve şüphelendiği ürünleri yetkililere bildirmektir” diye konuştu. İHA