Ana Sayfa Haberler Yerli İHA Kar...

Yerli İHA Karayel Hedefleri Tam On İkiden Vurdu

karayel-01Karayel, ilk mühimmatlı atışında hedefi tam on ikiden vurdu

Vestel’in Türk mühendislerle ve tamamen yerli imkanlarla geliştirdiği insansız hava aracı Karayel, Konya Karapınar semalarındaki ilk mühimmatlı atışını 15 Haziran’da başarıyla gerçekleştirdi. Karayel, test atışlarında kusursuz bir performans sergileyerek, hedefini tam isabetle vurdu.

Tasarımını Vestel Savunma Sanayi mühendislerinin üstlendiği Savunma Sanayii Müsteşarlığının desteğiyle tamamen milli ve yerli imkanlarla geliştirilen insansız hava aracı (İHA) Karayel’in silahlı versiyonu 15 Haziran’da Konya Karapınar’da gerçekleştirilen test atışlarında hedefini on ikiden vurdu.

Hava Kuvvetleri Komutanı Org.Abidin Ünal ve TSK’nın üst düzey temsilcilerinin de izlediği tatbikatta performansıyla göz dolduran Karayel’in yakın gelecekte ülkemizi dışa bağımlılıktan kurtarması bekleniyor. 2011 yılında Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile imzalanan sözleşmenin ardından, geçtiğimiz yıl Ekim ayından bu yana TSK’nın bilfiil operasyonel kullanımında olan Karayel’in kullandığı yerli mühimmatlar ise Roketsan tarafından sağlandı ve atışlar Roketsan’ın katkılarıyla gerçekleştirildi.

Karayel, geçtiğimiz Mayıs ayında İzmir’de düzenlenen ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en önemli tatbikatlarından biri olarak bilinen Efes 2016’da kendisine verilen görevleri başarıyla yerine getirerek göz doldurmuştu. Mühimmatlı olarak ilk kez gerçekleştiren test atışlarında başarı tazeleyen Karayel İHA’nın silahlandırılmasıyla ilgili çalışmalarsa, TSK’dan gelen talep üzerine, bir yıl önce başlatılmış ve yaklaşık 3 ay gibi kısa sürede de mühimmat entegrasyonu tamamlanmıştı..

karayel-02