Ana Sayfa Haberler Uzun Vadeli Y...

Uzun Vadeli Yatırım İçin Altın Alın Önerisi

Eskişehir Kuyumcular Çarşısı’nda uzun yıllardır kuyumculuk yapan İbrahim Alkara, uzun vadede yatırım yapmak isteyenlerin altın almalarını önerirken, “En azından Suriye ve üstü örtülmüş Ukrayna meseleleri çözülmedikçe en güvenli limanın altın olduğunu söylerken bu sorunların da çözülmesine de pek ihtimal vermediğimi belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Alkara, altın fiyatlarının çok belirsizlik içerisinde ilerlediğini, kimsenin doğru tespitlerde bulunamadığını söyledi. Altın fiyatlarının son zamanlarda belirsizlik içerisinde olduğunu, çünkü dünyada altının yükselişini ve düşüşünü etkileyen etmenlerin çalışmaya başladığını belirten İbrahim Alkara, “Mesela Çin’deki bir hareket, Yunanistan’daki kaos ortamı, ABD’deki faiz indirimleri, bütün bunlar altın üzerinde çok büyük etkisi olan şeyler. Altın dünya üzerinde sıkışmaya başladı. Onsun 1130 ile 1900 işlem hacmi arasında serseri mayın gibi gidip gelmesi sıkışmaya sebep oldu. Altın için kimse kesin bir şey söyleyemiyor. Bu analistlere, altın alıp satmadan büyük paralar kazanan insanlara sorduğum zaman diyorlar ki altın bu fiyatta kalmamalı daha da yükselmeli. Ama altına bakıyorsun altın geri geliyor. Bunu bir türlü dengeye sokamadılar. Altın aslında şu an mesela Yunanistan meselesinde, Avrupa’daki istikrarsızlıkta, Suriye meselesinde ve Ukrayna meselesinde Altın sürekli bir kaos ortamında güvenilir bir liman olduğu için, altın savaş ortamını sevdiği için altının yükselebileceğini düşünüyorum. Altın dolara bağlı, dolarda euroya bağlı olduğu için Yunanistan’daki kriz, Avrupa birliğince çözüldüğü gibi dolar, euro ve altın hepsi geri geliyor ama bunların içerisinde altının yükselmesi lazım. Altın bir ülkenin zenginliğinin göstergesi. Bir değer olarak dolar veya euro Allah korusun savaş zamanında değerini yitirebilir ama altın her zaman değerini korur. Bu da altının tahmin edilemeyecek bir yükselişe çıkacağının göstergesidir. Şu an altın sinsi bir bekleyiş içerisinde” dedi.

“UZUN VADEDE YATIRIM İÇİN ALTIN ALIN”

Ramazan bayramı veya diğer günlerin piyasaya olan etkisi hakkında bilgi veren Alkara, “Türkiye’deki altın algısı bizim iç piyasamıza göre şekillenir. Ama altın algısı bizde hiçbir zaman iç piyasamızın dinamikleriyle hareket etmez. Çünkü altın onsa göre hareket eder. Ons Amerika’da alınan bir karardır. Amerika’da ons şu olacak dediklerinde neyse o olur. Türkiye’de gurbetçiler gelmiş, piyasaya para verilmiş, bayram dönemiymiş bunlarla alakası yok. Türkiye’de enerji sorunu ve teknoloji sorunu çözülmeden doların yükselişinin önüne geçilemez. Doların yükselişi devam edebilir. Ama yine de uzun vadede yatırım yapmak isteyenlere ben altın almalarını öneririm. En azından Suriye ve üstü örtülmüş Ukrayna meseleleri çözülmedikçe en güvenli liman ben altın diyorum ki bu sorunların da çözülmesine pek ihtimal vermiyorum” şeklinde konuştu. İHA

Güncel Altın ve Gram Altın Yorum ve Analizleri