Ana Sayfa Haberler ABD Türk Hayv...

ABD Türk Hayvanseveri Konuşuyor

kopek-golden-retriever-1059490_960_720İstanbul sokaklarındaki yardıma muhtaç sokak köpeklerini ABD’ye götürüp sahipler bulan hayvansever Yasemin Baban, ülkenin önde gelen medya kuruluşlarında haber oldu.

10 yıl önce İstanbul’da bir köpek barınağından ağlayarak çıkan Baban, “Ağlamak yetmez, birileri bir şey yapmalı” diyerek sokak köpeklerine nasıl yardım edebileceğini düşünmeye başlamış. Uzun zaman hayvan barınaklarında gönüllü çalışan Baban, bir süre sonra bu köpeklerden bazılarını ABD’ye getirmeye karar vermiş. Amerikan halkının çok sevdiği Golden Retriever cinsi köpekleri ABD’ye taşımaya başlayan Baban, geçen Mayıs ayından bu yana 120’den fazla köpeğin ABD’ye getirilmesini sağlamış.

Baban’ın getirdiği köpekler ABD’nin Georgia eyaletindeki Atlanta Golden Köpeklere Sahip Çıkma Merkezi’ne yerleştirildi. Merkezin Genel Müdürü Lauren Genkinger bunun bu zamana kadar Golden cinsi köpeklere uluslararası manada en büyük sahip çıkma kampanyası olduğunu belirtti. Amerikan halkının Goldenları çok sevdiğini belirten Genkinger, ABD’de 98 Golden merkezi olduğunu ve hepsinde insanların köpek alabilmek için saıraya girdiklerini söyledi.

Yasemin Baban, hayatını köpek, kedi ve evcil hayvanlara adadığını ve Goldenları Amerika’ya taşımaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Sokaklardan kurtardıkları köpeklerin yüzde 40’ında kırık diş gibi problemlerin olduğunu belirten Baban, “Köpekler konuşamıyor ama insanlar onların iyi olduğunu sanıyor. Ama değiller.” dedi. Baban, Amerikan halkının köpeklere sahip çıkmasının kendisini mutlu ettiğini dile getirdi.

kopek-golden-retriever-932438_960_720