Ana Sayfa Haberler Türkiye Dünya...

Türkiye Dünyanın En Uzun 79’uncu Milleti

insanlarAlmanya, son dönemlerin en ilginç araştırmasına imza attı. Almanlar sekiz yüz kişiden oluşan grupla 1914-2014 arasında her milletten 18 yaşındaki insanların gelişimini takip ederek dünyanın en uzun insanları istatiğini ortaya çıkardı. Araştırmaya göre, Hollandalı erkekler 1 metre 825 santimetreyle, Letonyalı kadınlar da 1 metre 698 santimetreyle en uzun boylu oldukları açıklandı.

EN ÇOK UZAYAN ERKEKLERDE İRAN, KADINLARDA G. KORE

Araştırma kapsamındaki yüz yıl içerisinde en çok uzayan millet erkeklerde 16,5 santimetreyle İran, kadınlarda 20,2 santimetreyle Güney Kore oldu.

TÜRKİYE SIRALAMADA 79’UNCU SIRADA

Araştırmada yer alan detaylara göre, Türkiye 200 millet içerisinden 100 yılda 147’inci sıradan 79’a yükseldiği ifade edildi.

Öte yandan, Guatemala’nın 100 yıl önce 200’üncü sırada olduğu gibi bugün de uzunlukta 200’cü sırada yer alarak, bir değişiklik göstermediği kaydedildi.

ERKEKLER KADINLARDAN 12 SANTİMETRE DAHA UZUN 

Araştırmada çarpıcı detaylar arasında, erkeklerin kadınlardan hala 12 santimetre daha uzun olduğu görülürken, Afrika ve Orta Doğu bölgelerinin son otuz kırk yılda kısaldığı görüldü.

AMERİKALILAR 42’İNCİ SIRADA YER ALDI

Tüm dünyada cüsseleriyle de meşhur olan Amerikalılar da dünya genelindeki eski uzun sıfatını kaybetmişler. 100 yıl önce Amerikalı erkekler dünyanın üçüncü, kadınlar dördüncü en uzun insanıyken yıllar içerisinde bu oran düşmüş. Dünyadaki algının aksine, araştırmaya göre Amerikalılar şu anda dünyanın 42. en uzun milleti olarak yer aldı. CİHAN