Ana Sayfa Haberler Türkiye 12 Ül...

Türkiye 12 Ülkeye Su Böreği İhraç Ediyor

Aslı Börek Yönetim Kurulu Üyesi Ali Salman Yücel, Avrupa ülkelerinden, Arap Yarımadası ve Uzak Doğu’ya kadar 12 ülkeye su böreği ihraç ettiklerini söyledi.

Aslı Börek Yönetim Kurulu Üyesi Ali Salman Yücel, 12 ülkeye Avrupa ülkelerinden, Arap Yarımadası ve Uzak Doğu’ya kadar 12 ülkeye su böreği ihracatı yaptıklarını açıkladı. Özellikle Anadolu’dan yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği konseptte çok kısa sürede 12 mağazaya ulaşıldığını ekleyen Yücel, “Türkiye ekonomisine güveniyoruz ve yaptığımız yatırımlarla da bunu kanıtladık. 20 yıl önce geleneksel Türk lezzetlerini yaşatmak sloganıyla çıktığımızda bu yolda, sahip olduğumuz 20 bin metrekarelik dünya standartlarındaki üretim tesisleriyle hedeflerimize emin adımlarla ulaştık. Yurt içinde franchise kanalıyla büyümeye devam ediyoruz. Avrupa ülkelerinden, Arap Yarımadası ve Uzak Doğu’ya kadar 12 ülkeye ürünlerinin gönderildi” dedi.

1997 yılından beri faaliyette olan Aslı Börek’in Yönetim Kurulu Üyesi Ali Salman Yücel, 2014 yılında yapımı tamamlanan modern tesisleri günlük 1 milyon adet üretim kapasitesiyle unlu mamuller sektöründe dünyanın sayılı fabrikaları arasında olduklarını belirterek “2 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Bayim Olur Musun fuarında tanıtımı yapılan yeni konsept mağazalarla Aslı Expressleri 50-60 metrekare mağazalarda kurulum yapabiliyoruz. Mağazaların küçük metrekare olması hem uygun kira avantajı hem de düşük sabit işletme gideri imkanı sağlıyor. Anahtar teslim yatırım maliyeti de yatırımcılar için çok cazip oluyor. 5-6 kişilik kadroyla bu mağazaların yönetilmesi çok kolay” şeklinde konuştu.

Yücel açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı: “Aslı Börek; su böreğinden, şerbetli tatlıya, zeytinyağlı yaprak sarmadan sokak simidine kadar birçok Türk lezzetinin ihracatını gerçekleştiriyoruz. İhracatı yapılan bu ürünlerin büyük bir kısmının üretimi halen geleneksel yöntemlerle, kadınların el emeği ile gerçekleşiyor. Teknoloji ve makineleşme hayatımızın her alanında bu kadar etkiliyken insan emeğine dayalı üretim her zaman daha değerli ve tercih edilir oluyor”. İHA