Ana Sayfa Haberler Trafikteki Ca...

Trafikteki Canlı Bombalar

yanan-araba

31 bin ‘pert’ araç trafikte dolaşıyor

Pert araçların layıkıyla tamir edilmemesi nedeniyle trafik kazalarının, mal ve can kayıplarının sayısı çoğalıyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Motorlu Araçlar Tamir, Bakım ve İmalatı Meslek Komitesi ayda iki kez yaptığı sektörel istişare toplantılarında ‘trafikteki canlı bombalar olarak’ nitelenen pert araçlar sorununu masaya yatırdı.

HAKKIYLA TAMİR LAZIM

Toplantıda konuşan Komite Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Mustafa İçöz, Türkiye’de her yıl yaklaşık 33 bin aracın pert olduğunu dile getirerek, “31 bin 500 pert araç tamir edildikten sonra tekrar trafiğe çıkıyor. Bu miktarın yüzde 70’i yani 20 bine yakını da İstanbul trafiğinde hareket ediyor. Hakkıyla tamir edilmeden piyasaya çıkan araçlar ciddi bir terör estiriyor. Trafik kazaları, can ve mal kayıplarını artırıyor” dedi.

İçöz, fiyatlandırma ile ilgili olarak da şu bilgiyi verdi: “Eksperler çalıştıkları sigorta şirketleri lehine fiyat biçtiği için bu fiyatlar gerçek değerleri yansıtmıyor. Bu konuda mevcut düzenlemelerin yapılması için gerekli kararları hazine müsteşarlığına gönderdik.”

Komite Üyesi İbrahim Ercan Gültekin, İstanbul Oto Sanatkârları Esnaf Odası Genel Sekreteri Kemal Çetin’in de katıldığı toplantıda, sektörün diğer sorunları da ele alındı.

 

HABER: SOYHAN ALPASLAN

KAYNAK: İTO HABER