Ana Sayfa Haberler TİM Başkanı B...

TİM Başkanı Büyükekşi: İradesine Sahip Çıkan Millet İhanete Teslim Olmadı

Mehmet_Buyukeksi_11Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet BÜYÜKEKŞİ:

“İradesine Sahip Çıkan Millet İhanete Teslim Olmadı”

“Türkiye’nin büyüklüğünü ve demokrasiye olan inancını kavrayamamış zihniyetler, halkın iradesini hiçe sayarak kendi halkına kurşun sıkacak ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombalayacak kadar ileri gitmiş ve hainliklerini sergilemiştir. Bugün Büyük Türk halkı, tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi birlik olduğunda özgürlüğüne dokunulamayacağını tüm dünyaya göstermiştir.

Geçmiş olsun…

Sadece milletimize değil…

Umudunu demokrasiye, barış içinde bir arada yaşamaya, özgürlük içinde uygarca gelişerek refah ortamını yakalamaya, yani Türkiye’ye, ülkemize bağlamış tüm mazlum milletlere geçmiş olsun…

Ülkemizde artık hiçbir şey 15 Temmuz’dan öncesi gibi olmayacaktır…

Türkiye uzun yıllardır içinden geçmekte olduğu çağdaşlaşma sürecinde son derece önemli ve kritik bir ‘kırılma’ noktasını atlamayı başarmıştır…

Milletimizin hasletlerinin arasında yer alan şu üç temel unsur, bu kırılma noktasında belirleyici rol oynamıştır:

  1. Milletimiz, iş gelip onun vicdanına ve değerlerine dayanınca, gözünü budaktan sakınmamakta geleceğini ipotek altına aldırmamaktadır.
  2. Milletimiz, varoluşunu tehdit altında görünce anında birbirine kenetlenme refleksini ortaya koymayı başarmaktadır. Bu çerçevede Medyamız, Meslek Örgütlerimiz, diğer STK’lar, Siyasi Partilerimiz olağanüstü bir feraset sergilemişler ve demokrasiyi ve kendi kaderini tayin hakkını ellerinden bırakmamışlardır.
  3. Milletimiz, hiçbir zaman hor görülmemesi gereken devletinden yana oluşunun altını bir kez daha kalın kalın çizmiştir.

Krizi sahada ve saha gerisinde dirayetle yönetmiş olan Polisimiz, Milli İstihbarat Teşkilatımız ve Silahlı Kuvvetlerimizin şerefli mensupları, güçlerini yukarıdaki bu üç temel noktadan almaktadırlar. Onun içindir ki, kamu vicdanındaki yerlerini bir kez daha pekiştirmişlerdir. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin değerli komutanları gece canlı yayınlara katılarak devlete ve hükümete bağlılıklarını ifade etmiş, halkımızı cesaretlendirmiştir.

İş dünyamız da milletimizin bölünmez bir parçasıdır. Devlet güçlerinin olayı kontrol altına almalarını beklemeden, yani kendisini garanti altına almayı gözetmeden, inanç ve imanıyla, askeri hareketliliğin görüldüğü ilk saatlerde demokrasiye ve milletin bekasına sahip çıkma cesaretini gösteren tüm meslek kuruluşları ve STK’lara muteşekkiriz.

Türkiye’de bazı kapılar bir daha açılmamak üzere kapanmıştır:

  1. Millet iradesini hiçe sayarak iktidara gelme olasılığı,
  2. Geniş halk kitlelerini küçümseyerek, iş hayatı dahil hayatın herhangi bir alanında başarılı olunacağı ihtimali,
  3. Milletimizin ortak değerlerinin üstünde bir ‘ruhani’ liderlikle herhangi bir adım atılabileceğinin bir çıkar fırsatı olarak görülmesi.

Medyamızın demokrasi düşmanı bu girişime gösterdiği tavır takdire şayandır. Tüm medyamız bu vahim olaylar karşısında aynı tarafta, demokrasi ve özgürlük tarafında olarak halkımızın sağduyusunu korumasını ve paniğe kapılmamasını sağlamıştır. Türk yargısına teşekkür ediyoruz. Böyle bir gecede hukuk devletinin gereği yapılmıştır. Terörist girişime karşı hukuk çerçevesinde anında tepki verilmiştir

Biz gösterdiği tavırla demokrasiye inancını gösteren ASİL TÜRK MİLLETİYLE GURUR DUYUYORUZ.

Biz ihracatçılar bu düşünce ve inançla bundan böyle işimize, birbirimize ve milletimizin ali menfaatlerine, hedeflerimize daha da çok kilitleneceğiz. Bu kırılma noktasını gelecek tasarımımız için bir dönüm ve motivasyon vesilesi olarak görecek; bir ‘Demokrasi Bayramı’ olarak kutlanması gerektiğine inandığımız 15 Temmuz ruhu ile geleceğe daha büyük bir umutla bakacağız.

En büyük üzüntümüz 15 Temmuz’da verdiğimiz 161 şehidimiz ve yüzlerce yaralımızdır… Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Zafer, ancak onu hak edenlerindir.

Onu fazlasıyla hak ettiğine inandığımız milletimize, saygıyla…

 

Mehmet Büyükekşi

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı