Ana Sayfa Haberler Tether, İngil...

Tether, İngiliz Sterlini’ne Sabitlenmiş; GBP₮’yi Piyasaya Sürüyor!

23.06.2022 – Tether, Temmuz ayı başında İngiliz Sterlini’ne sabitlenmiş kripto para birimi olan GBP₮’nin piyasaya süreceğini açıkladı. İlk blockchain desteği Ethereum’u içerecek.

 

GBP₮, ABD dolarına sabitlenmiş USD₮, Euro’ya sabitlenmiş EUR₮, Çin Yuanı sabitlenmiş CNH₮ ve yakın zamanda piyasaya sürülen Meksika Pezosuna sabitlenmiş MXN₮ ardından Tether’in piyasada sahip olduğu beşinci para birimine sabitlenmiş, stablecoin olacak. 

 

İngiltere, geçtiğimiz Nisan ayında ülkeyi küresel bir kripto merkezi haline getirme planlarını açıklamıştı. Hükümet stablecoin’lerin geçerli bir ödeme şekli olarak tanınmasını sağlamak için harekete geçmeyi planlıyor. Dünyada kripto kullanan yüz milyonlarca insanı ilgilendiren bu girişim, Birleşik Krallığı bir sonraki endüstri inovasyon dalgası için birinci sınıf bir yer olarak konumluyor.

 

Tether USD₮’nin güvenilir geliştirici ekibi tarafından yaratılan GBP₮’nin, İngiliz Sterlini’ne 1: 1 oranında sabitlenmiş istikrarlı bir dijital varlık haline gelmesi, İngiliz Sterlini’ni blockchain’e dahil ederek, varlık transferleri için hızlı ve daha az maliyetli bir seçenek olmasını sağlayacak. 

 

Tether CTO’su Paolo Ardoino, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Birleşik Krallık’ın blockchain inovasyonunun, finansal piyasalarda kripto para biriminin daha geniş bir şekilde uygulanması için bir sonraki sınır olduğuna inanıyoruz.” şeklinde konuştu. Dünya çapındaki kripto para birimi kullanıcılarına en büyük stablecoin ihraççısı tarafından verilen GBP cinsinden bir stablecoin’e erişim sağlayarak, bu yeniliğe öncülük etmeyi umduklarını ifade eden Ardoino, “Tether’in bu hedefi gerçeğe dönüştürmek için İngiliz düzenleyicilerle birlikte çalışmaya hazır ve istekli olduğunu belirterek, Tether stablecoin’lerinin benimsenmesini dört gözle beklediklerini vurguladı.

 

GBP₮’nin nin piyasaya sürülmesi, Tether’in stablecoin teknolojisine öncülük etme ve dünyanın her yerindeki küresel pazarlara en büyük ve en likit stablecoinleri getirme konusundaki kararlılığının bir göstergesi olarak işaret ediliyor. GBP₮, İngiliz Sterlini’ni dünya genelinde en baskın para birimlerinden biri olarak güçlendirecek ve USD₮ ve EUR₮ için FX fırsatı sunmanın yanı sıra, merkezi olmayan finans ekosistemine bir rampa görevi görecek.

Tether, Ticari Kağıtları Hakkında Çıkan Söylentileri Kınadı

15.06.2022 – Tether, ticari kâğıt portföyünün %85’inin Çin veya Asya ticari kağıtları tarafından desteklendiğine ve %30 indirimle alınıp satıldığına dair yayılan söylentilerin doğru olmadığını belirtti. Yapılan açıklamada, bu söylentilerin tamamen yanlış olduğuna işaret ederken, hali hazırda stresli olan piyasada, ek kar elde etmek için daha fazla paniğe neden olmasını eleştirildi. Tether, çoğu zaman küçük kullanıcıların en büyük darbeyi aldığını belirtirken, bu tür girişimleri kınadığını ve birkaç koordineli fonun karlarını artırdığını paylaştı.  

Tether, yaptığı güvence açıklamasında, toplam USD₮ rezervlerinin %47’sinden fazlasının artık ABD Hazineleri olduğunu ve ticari bonoların USD₮’nin desteğinin %25’inden azını oluşturduğunu duyurdu.

 

Tether, mevcut ticari senet portföyünün 2022 ilk çeyreğinden bugüne 20 milyardan, 11 milyara düşürüldüğünü ve Haziran 2022’nin sonuna kadar 8,4 milyar olacağını öngördüğünü bildirdi. Bu sürecin, kademeli olarak sıfıra düşürüleceğini ekledi. Tüm ticari senetlerin süresinin dolduğunu ve kısa vade ile ABD Hazinelerine aktarılacağını iletti.

 

Tether yönetimi, Celsius kredi platformunu etkileyen son olaylarla ilgili olarak ise; Celsius pozisyonu Tether’de herhangi bir kayıp olmadan tasfiye edildiğini sözlerine ekledi. Tether’in Celsius ile kredi verme faaliyeti (diğer herhangi bir borçluda olduğu gibi) her zaman aşırı teminatlandırıldığını belirtti. Tether, şirketteki Tether öz sermayesinden yapılan küçük bir yatırım dışında, farklı bir yatırımı bulunmadığının altını çizdi.

 

Tether, yayılan söylentileri kınarken, Three Arrows Capital’e borç verme olasılığının olmadığını belirtti.

 

Konuyla ilgili en güncel bilgiler için https://tether.to/en/transparency adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Tether Holdings 3 Aylık Konsolide Rezervler Raporu Yayınladı

20.05.2022 – Tether, Kullanıcılarının Güvenini Tazeledi. Ticari Tahvillerinde Önemli Azalmalar ve ABD Hazine Bonolarında Artış Meydana Geldi. 

Tether Holdings Limited, yayınladığı üç aylık güvence görüşünde, ticari senet yatırımlarında önemli düşüşler ve ABD hazine bonolarında genel bir artış olduğunu ortaya koyan rezervlerinin gücüne yer verdi. Bu kapsamda, grubun konsolide varlıklarının, konsolide yükümlülüklerini aştığını da göstermiş oldu.

Tether, yayınladığı raporda, önceki çeyreğe göre ticari senet varlıklarında yaklaşık %17’lik bir düşüş daha göstererek 24,2 milyar dolardan 20.1 milyar dolara indiğini belirtti. Tether, Q2 2022 raporuna yansıtacağı verilerinde, 1 Nisan 2022’den bu yana %20’lik bir düşüş yaşadığının altını çizdi.  Bağımsız muhasebeciler MHA Cayman tarafından onanan rapor, Tether’in 31 Mart 2022 itibariyle grup tarafından tutulan varlıkları gösteren Konsolide Rezervler raporunun doğruluğunu yeniden teyit ediyor:

  • Konsolide toplam aktifler en az 82,424,821,101 ABD Doları tutarındadır.
  • Konsolide grubun konsolide varlıkları, konsolide yükümlülüklerini aşmaktadır.
  • Konsolide grubun çıkarılan tokenlar için tutulan rezervleri, verilen tokenları kullanmak için gereken miktarın üzerindedir.
  • Konsolide varlıklarda, daha kısa vadeli varlıklara odaklanarak önemli bir ortalama vade azalması görülmektedir.

Son rapor ek olarak, grubun para piyasası fonlarına ve ABD hazine bonolarına yaptığı yatırımlarda %13’ün üzerinde bir artışla 34,5 milyar dolardan 39,2 milyar dolara yükseldiğini gösteriyor. Ticari senet ve mevduat sertifikalarının ortalama notu ise A-2’den A-1’e yükseldi. Teminatlı krediler de 1 milyar dolar azaldı.

En son güvence açıklamasını ve Konsolide Rezervler Raporunu buradan okuyabilirsiniz.

Tether CTO’su Paolo Ardoino konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Geçtiğimiz hafta yapılan açıklamalar ve alınan aksiyonlar, Tether’in gücünün ve esnekliğinin açık bir örneğidir. Tether, birden fazla siyah kuğu olayı ve son derece değişken piyasa koşullarında bile istikrarını korudu ve doğrulanmış müşterilerinin tamamının geri ödeme taleplerini karşıladı. Bu son onay, Tether’in rezervlerinin toplam gücünün ve likidite sahibi olmasının altını bir kez daha çizdi. Söz verildiği gibi, şirketin ticari senet yatırımlarını azaltma taahhüdü gerçekleştirilirken, ABD Hazine Bonolarındaki varlıklarında artış sağlandı. 1 Nisan 2022’den bu yana Tether, ticari senetlerde 2022’nin ikinci çeyreği raporuna yansıtacağımız %20’lik bir ek düşüş gördü. Tether’in pazardaki büyümesi işi doğrulamaya devam ederken, şeffaflık konusundaki süregelen taahhüdümüzün bir parçası olan kanıtlarımızı paylaşmaktan memnuniyet duyuyoruz.”

 

Tether, Rezervlerinde Bulunan Ticari Borç Senetlerini Azaltmayı Planladığını Duyurdu

16.04.2022 – Kripto para piyasalarında sabit kripto varlık alanında lider konumunda bulunan Tether, rezervlerinde bulunan ticari borç senetlerini azaltmayı planladığını duyurdu.

Tether CTO’su Paolo Ardoino, Paris Blockchain Haftası Zirvesinde CNBC’ye verdiği demeçte, USDt ihraçcısı şirketinin rezervlerde bulunan ticari borç varlıkları oranının azaltılacağını ifade etti.En büyük sabit kripto varlık olan USDT’nin arzı, şu an 82,67 milyar dolar olarak kaydediliyor. Bu piyasa değeri, USDt’nin en büyük 3. kripto varlık olmasını sağlarken son 1 yıl içinde USDT arzı yüzde 80 oranında artmış durumda.

Çeşitli Blockchain ağlarında desteklenen USDt için bu ağlar arasında Tron ve Ethereum öne çıkıyor. USDt, Ethereum ve Tron dışında Solana, Algorand, EOS, Liquid Network, Omni, Avalanche ve Bitcoin Cash’in Standard Ledger Protokolü de dahil olmak üzere toplamda 9 ağ tarafından destekleniyor.

Tether CTO’su Paolo Ardoino: “Rezervlerde bulunan ticari borç varlıkları oranının azaltılmasına uyum sürecinde karar verdik.”
Tether CTO’su Paolo Ardoino, rezervlerdeki ticari borç senetlerinin geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 44’ten yüzde 30’a düşürüldüğünü söyledi ve bu borçlanma senetlerinin ABD hazine kağıtlarından oluştuğunu dile getirdi. Rezervlerde bulunan ticari borç varlıkları oranının azaltılmasına uyum sürecinde karar verdiklerine işaret eden Ardonio, önümüzdeki süreçte şeffaflık konusunun ön planda tutulacağını dile getirdi.