Ana Sayfa Haberler Suriyeli Kozm...

Suriyeli Kozmonot: Suriye’den Sonra Türkiye’yi de Parçalayacaklar

Muhammed-Ahmed-FarisSuriye’nin ilk ve tek Arap dünyasının ise ikinci kozmonotu olan Tümgeneral Muhammed Ahmed Faris, Suriye’nin devletçiklere bölünmesi durumunda, aynı projenin komşu ülkelere de uygulanacağını söyledi. Faris, “Korkarım ki Suriye’den sonar Türkiye, Irak, Lübnan, Ürdün gibi tüm ülkeleri de parçalayacaklar.” dedi.

Suriye Hava Kuvvetleri’nde pilot olarak görev yaparken 1987 yılında Sovyetler Birliği’nin Mir Uzay İstasyonu’nda Soyuz TM-3 aracı ile kozmonot olarak uzaya giden Tümgeneral Muhammed Ahmet Faris, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) verdiği özel röportajında Suriye’deki iç savaş ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Suriyeli kozmonot, ülkesi konusunda başta ABD olmak üzere herkesin yalan söylediğini belirterek, Suriye topraklarında üçüncü dünya savaşı yaşandığını ve bu savaşın faturasını da Suriye halkının ödediğini söyledi. 

Batının Suriye için asıl planının ülkeyi parçalamak olduğunu ifade eden Tümgeneral Faris, bu şekilde birkaç devletçik kurulacağını belirtti.

TÜRKİYE’DE KÜRT DEVLETİ KURULMAYACAĞI GÜVENCESİ YALAN

Suriyeli Kozmonot Faris,”Suriye’de Nusayri bir devlet, Dürzi kantonu, Kürt devleti ve Sünni devlet gibi devletçikler oluşturacaklar. Bu durum tüm bölge için tehlike çanlarının çalması demek. Bir sonraki projenin Türkiye için düşünüldüğünü tahmin ediyorum. Suriye’nin kuzeyinde bir Kürt devletinin kurulması tabi buna ABD’nin açık desteği var. Fransız askeri geldi, yarın İngiliz askerleri de gelecek. Çok daha fazla güçler Suriye’ye akın edecek. Türkiye’ye verilen Kürt devleti kurulmayacağı ve federal bir sistemin oluşturulacağı yönündeki tüm güvencelere rağmen, biz onları tarihte olduğu gibi yalan söylediklerini biliyoruz.” diye konuştu.

“Batının verdiği güvence nedir? diye soran Suriyeli kozmonot Faris, Sykes Picot’ta Şerif Hüseyin’e güvence verildiğini hatırlattı. Faris, “Şerif Hüseyin’e güvence vermişlerdi. ‘Sen Arapların lideri olacaksın’ diye. Osmanlı’yı Arap kamuoyunda karaladılar. İşleri bitince de tüm bölgeyi baştan başa parçalayarak günümüz sınırlarını çizdiler.” diye konuştu.

Söz konusu parçalanmanın Suriye ile sınırlı kalmayacağını kaydeden Faris, “Bunların projesinde sadece Suriye yok. Türkiye’yi de parçalayabilirler. Bunun yanında Irak, Lübnan, Ürdün ve bir çok ülkenin bölünmesi ihtimal dahilinde. Bu İsrail için son derece iyi bir projedir. Türk yöneticiler, Türk askeri oyunun farkında. Türkiye şimdi bölgenin en önemli ülkelerinden biri. Batıyı korkutmaya başladı. Bu durumda Türkiye gelecekte dünyanın en önemli ekonomik aktörlerinden biri olabilir. Uluslararası ilişkilerde çıkarlar ön plandadır. Özellikle ABD konusunda uyanık olunmalı. “dedi.

SURİYE’DE KURACAKLARI KÜRT DEVLETİ İLE TÜRKİYE’NİN ARAP DÜNYASIYLA BAĞINI KOPARACAKLAR

ABD’nin fiili olarak PYD’ye destek verdiğini kaydeden Suriyeli Kozmonot, Türkiye sınırında bir Kürt devletinin kurulması istendiğini kaydetti. Planlana bu devletin Türkiye’ye çok büyük zararları olacağını anlatan Faris, sınır bölgesinde kurulacak Kürt devleti Türkiye’yi güneyinden ayıracak. Arap dünyası ile iktisadi, ticari ve tüm bağlantılarını kesecek. Bu durumda Türkiye, Arap dünyasına Kürt devleti üzerinden ulaşmak zorunda kalacak.” diyerek olası tehlikeye dikkat çekti. 

ESED’İN GİTMESİ DEMEK PUTİN’İN GİTMESİ DEMEKTİR

Rusya’nın Esed yönetimine desteği konusunda da konuşan Faris, Rusya’nın Akdeniz’de elde ettiği üsleri kaybetmek istememesinin yanı sıra Katar doğal gazının Suriye üzerinden Avrupa’ya ulaşmasına engel olamaya çalıştığını ve bu şekilde kendisine alternatif bir hattı engellemek istediğini belirtti. Rus lider Putin’in Suriye’de adeta bataklığa saplandığını ifade eden Faris, “Büyük diktatör Suriye’de küçük diktatörü destekliyor. Suriye’de saplandı ve geri adım atamaz. Çünkü Suriye’de Esed düşerse Rusya’da Putin de düşer. Rus basını sürekli halkı aldattı. Suriye’de 10 binden fazla kadın ve çocuk Rus bombardımanında öldü.” ifadelerini kullandı. 

İRAN FARS İMPARATORLUĞUNU CANLANDIRMAK İSTİYOR

Bölgede özellikle Şii ve Sünniler arasındaki çatışmalara değinen ünlü kozmonot İran ve Hizbulah milislerinin Suriye ve Irak’ta yaptığı katliamlara dikkat çekti. Muhammed Ahmed Faris, İran’ın Fars İmparatorluğu’nu canlandırmak için Şiiliği bir araç olarak kullandığını sözlerine ekledi. CİHAN