Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Zorlu Enerji,...

Zorlu Enerji, 81 ilde 1100 ZES İstasyonu ile ‘’Sürdürülebilirlik Ödülü’’ Aldı

10.09.2021 – Zorlu Enerji, 81 ilde 1.100 istasyona ulaşan ZES elektrikli araç şarj istasyonu ağı ile ‘’Sürdürülebilirlik Ödülü’’ aldı. 

Zorlu Enerji’nin sürdürülebilirlik stratejisi hedefleri doğrultusunda hayata geçirdiği en büyük yatırımlardan biri olan elektrikli araç şarj istasyonu ağı ZES, ABD merkezli Business Intelligence Group tarafından, 2016 yılından bu yana her yıl, alanında dünyanın en büyük şirketlerinin katılımıyla düzenlenen Sustainability Awards’ta (Sürdürülebilirlik Ödülleri) “Yılın Sürdürülebilirlik Ürünü” kategorisinde ödül aldı.

ZES, 1.100’den fazla soketle 81 ilin tamamına hizmet veriyor

Yüksek teknoloji, dijitalleşme ve inovasyon kapasitesiyle sorumlu üretim yapmayı ve yenilikçi hizmetler sunmayı hedefleyen Zorlu Enerji, karbon salımını kaynağından başlayarak kesmeyi hedeflediği yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. 2040 yılına kadar tüm değer zincirinin karbon nötr hale gelmesi için çalışmalar yürütüp uzun vadeli pozitif değer yaratmayı amaçlayan Zorlu Enerji, ZES’ le şehirlerdeki karbon salımının en aza indirilmesini hedefliyor. Bu kapsamda, pazar lideri olarak 1.100’den fazla soketle 81 ilin tamamına hizmet veren ZES’in sürdürülebilirliğe sağladığı katkı göz önünde bulundurularak global çapta düzenlenen Sürdürülebilirlik Ödülüne layık görüldü.

Global çapta kazanılan ödül, Zorlu Enerji’nin vizyonunu ortaya koyuyor

İş yapış şekillerini geleceğin enerji şirketi olma yolunda tekrar gözden geçirerek; çevresel, sosyal, ekonomik ve yönetişim performansını artırmak amaçlı yatırımlarını aralıksız olarak sürdürdüklerini ifade eden Zorlu Enerji Sektör Başkanı Sinan Ak, şunları söyledi:   “Bütüncül bir bakış geliştirebilmek ve yarattığımız değeri uzun soluklu kılabilmek amacı ile ekonomik, çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarında stratejik bir yaklaşım geliştirerek, kurumsal sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu yaklaşımın bir parçası olarak; tüm operasyonlarımızda düşük karbonlu faaliyetlere yapılan yatırımlarımızı artırdığımız ve tüm değer zincirlerimizi karbon nötr hale getirmek için verdiğimiz taahhüde uygun emin adımlarla ilerlediğimiz bu süreçte, elektrikli araç şarj istasyonu ağı ZES markamızla global çapta layık görüldüğümüz bu gibi ödüller gelecek için doğru bir vizyon ortaya koyduğumuzu bize gösteriyor. Enerji sektöründe karbon ayak izini azaltmanın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.  Bu nedenle de yenilenebilir kaynaklara dayalı bir enerji ekosistemi yaratmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Yeni nesil teknolojileri de hayata geçirerek, gezegenimizin geleceğini korumak ve sürdürülebilir bir geleceği mümkün kılmak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Türkiye’nin dört bir yanında kesintisiz sürüş

Türkiye’nin dört bir yanında kesintisiz sürüş keyfi sunan ZES, yüksek hızlı şarj istasyonları ile aynı anda 4 aracı şarj edebiliyor ve araçları 30 dakika içinde yüzde 80 oranında şarj seviyesine ulaştırıyor. Bu gelişmeyle elektrikli araç sürücülerinin seyahat rotalarını ciddi anlamda genişleten ZES, sadece şehir içinde değil uzun mesafe sürüş gerçekleştirmek isteyen sürücülere de Türkiye’nin dört bir yanında kesintisiz sürüş imkânı sağlıyor.

Elektrikli araç şarj istasyonu ağı ZES ile elektrikli otomobillerin ülkemizdeki devinimini hızlandırmayı ve aynı zamanda karbon salımının azaltılmasına da katkı sağlamayı hedefleyen Zorlu Enerji, bilgi birikimini Doğu Avrupa başta olmak üzere çevre coğrafyalara da taşımayı hedefliyor.

Sustainability Awards 2021 ödülleri hakkında:

The Business Intelligence Group Sürdürülebilirlik Ödülleri ile sürdürülebilirliği iş uygulamalarının ayrılmaz bir parçası haline getirerek çevre üzerindeki etkiyi azaltmak için faaliyet yürüten her büyüklükteki organizasyon, girişim, lider ve ekip üyesini ödüllendiriyor.

 

 

10.12.2020 – Zorlu Enerji’nin yeni nesil teknolojileri hayata geçirmek amacıyla yaptığı en büyük yatırımlardan biri olan Zorlu Energy Solutions (ZES), gerçekleştirdiği son yatırımlarla elektrikli araç şarj istasyonu ağını 81 ile yayarak elektrikli araç sahiplerinin hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. 420’den fazla lokasyonda ve 710’dan fazla araca aynı anda hizmet veren ZES, elde ettiği pazar payıyla sektördeki liderliğini de koruyor.

Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak: ‘’ZES markamızla elektrikli otomobil pazarını yakından takip ediyor ve bu araçların ülkemizdeki devinimini hızlandırarak karbon salımının azaltılmasına katkı sağlamak istiyoruz. Gerçekleştirdiğimiz son yatırımlarımızla söz verdiğimiz gibi 81 ilin tamamını kapsayarak Türkiye’nin elektrikli otomobil altyapısını hazırladık. Böylece tüm ülkemizdeki elektrikli otomobil sürücülerine kesintisiz sürüş keyfi sağlıyoruz.’’ dedi.

Türkiye’de kullanımı gittikçe yaygınlaşan elektrikli araçlar; çevre dostu, enerji tasarruflu, düşük emisyonlu ve aynı zamanda sessiz olmaları nedeniyle tüketiciler tarafından daha fazla tercih ediliyor. Hayata geçirdiği yeni nesil teknolojilerle “geleceğin enerji şirketi” olma yolunda hızla ilerleyen Zorlu Enerji, 2018 yılında kurduğu ZES markası ile elektrikli araçların yaygınlaşmasına katkı sağlamak amacıyla ülkemizdeki şarj istasyonu ağını genişletmeye devam ediyor. Yaptığı son yatırımlarla birlikte elektrikli araç şarj istasyonu ağını 81 ile yayan ZES, 420’den fazla lokasyonda ve 710’dan fazla araca aynı anda hizmet verebiliyor.

Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak: “Enerji sektörü, elektrifikasyon, dijitalizasyon ve otomasyon kulvarında hızla ilerlerken iklim krizi ile mücadele adımı olarak dekarbonizasyon odaklı iş yapış biçimlerini de hızla benimseyerek hayata geçiriyor. Elektrikli araçlar özellikle şehirlerdeki karbon salımını azaltmak için bu alandaki en büyük adımlardan biri olacak. Bu alanda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyor ve Zorlu Enerji olarak hedeflerimiz doğrultusunda hayata geçirdiğimiz ZES markamızla elektrikli otomobillerin ülkemizdeki devinimini hızlandırmayı ve karbon salımının azaltılmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda yaptığımız çalışmalar sonucunda, bugün 81 ilin tamamını elektrikli otomobil şarj istasyonu ile donatmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Yerli elektrikli otomobilin tanıtımıyla birlikte elektrikli araçlara ilgi artarken biz de şarj istasyonu konusundaki gerekli yatırımları yaparak ülkemizin dört bir yanındaki elektrikli otomobil sahiplerine kesintisiz sürüş keyfi sağlıyoruz. Altyapı çalışmalarımızı büyük oranda tamamladık, artık elektrikli otomobilleri ülkemizde daha yoğun bir şekilde görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.’’ dedi.

ZES ile kesintisiz sürüş keyfi

Hayata geçirdiği elektrikli araç şarj istasyonlarıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Eskişehir, Muğla ve Balıkesir gibi ağırlıklı büyük şehirler olmak üzere Türkiye’nin bütün şehirlerini birbirine bağlayan ZES, lokasyon, istasyon ve soket sayısını da her geçen gün artırıyor. Farklı rotaların oluşturulabilmesi ve elektrikli araç sahiplerinin şarj istasyonlarına ulaşılabilirliğini artırmak amacıyla çalışmalarına devam eden ZES, elektrikli araç sahiplerinin evlerine veya iş yerlerine özel ya da paylaşımlı olarak şarj istasyonu kurulumu da gerçekleştiriyor.

İki yılda 56 şehre ulaşan ZES hızla büyüyor

05.08.2020 – Zorlu Enerji’nin yeni nesil teknolojileri hayata geçirmek amacıyla yaptığı en büyük yatırımlardan olan Zorlu Energy Solutions (ZES), 266 lokasyonda açtığı 100 yeni istasyonla bugün toplam 56 şehirde hizmet veriyor. İkinci yaşını kutlayan ZES’in pazar payı son yatırımlarla birlikte yüzde 40’a ulaşmış durumda.

Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak “Zorlu Enerji olarak yerli elektrikli otomobilin tanıtımıyla birlikte elektrikli otomobillere olan ilgi artarken ZES markamızla ülkemizdeki bu devinimi hızlandırmak için çalışmaya devam ediyor, en kısa sürede tüm ülkeyi kapsamayı hedefliyoruz.’ dedi.

Hayata geçirdiği yeni nesil teknolojilerle “geleceğin enerji şirketi” olma yolunda hızla ilerleyen Zorlu Enerji, 2018 yılında kurduğu ZES markası ile elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasına katkı sağlamak amacıyla ülkemizde şarj istasyonları açmaya devam ediyor. Son yatırımlarla birlikte 56 şehirde ZES elektrikli otomobil şarj istasyonu bulunurken, toplamda 266 lokasyona ve 455 soket sayısına ulaşılmış durumda.

ZES, 17 yeni şehirde daha şarj istasyonu kurarken bu şehirler arasında bulunan Amasya, Bartın, Bingöl, Burdur, Kahramanmaraş, Kilis, Niğde ve Şanlıurfa şehirlerinde ise ilk halka açık elektrikli araç şarj istasyonlarının kurulumunu gerçekleştirmiş oldu.

Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak: “Bugün elektrikli araçlar, dünyanın sürdürülebilir ve yenilenebilir enerji üretimine geçişinde büyük rol üstleniyor. Elektrikli araç pazarında her geçen gün yenilikler olurken Zorlu Enerji olarak bu gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Ülkemizde de yerli elektrikli otomobilin tanıtımıyla birlikte bu konuya olan ilgi artmış durumdayken ikinci yaşını kutladığımız ZES markamızla da ülkemizdeki elektrikli otomobil devinimi hızlandırmak için çalışmaya devam ediyoruz. Son yaptığımız yatırımlarla birlikte yüzde 40 pazar payına ulaştık. Bugün 56 şehrimizdeki 266 lokasyonda 455 soketimizle elektrikli otomobil sahiplerinin yolculuklarına eşlik ederken kısa sürede tüm ülkeyi kapsamayı hedefliyoruz’ dedi.

Bosch Car Service ve Zorlu Enerji Elektrik Araçlara Hizmet için İşbirliği Yaptı

Zorlu Enerji, Elektrikli Şarj İstasyonlar İçin Türkiye Petrolleri İş Birliği Yapacak

20.02.2020 – Zorlu Enerji’nin yeni nesil teknolojileri hayata geçirmek amacıyla yaptığı en büyük yatırımlardan biri olan Zorlu Energy Solutions (ZES), akaryakıt sektörünün güçlü oyuncularından Türkiye Petrolleri’yle yaptığı iş birliğiyle; ülkemizdeki elektrikli araçları yaygınlaştırma ve elektrikli araç sahiplerinin yolculuklarını kolaylaştırma hedefi doğrultusunda hızla ilerliyor.

İş birliği kapsamında İstanbul Bağdat Caddesi, Çorum merkez ve Ankara Etimesgut’taki Türkiye Petrolleri istasyonlarında elektrikli araçlara şarj imkânı sağlanırken, yakın zamanda bu sayının 10’a çıkarılması hedefleniyor.

Türkiye’de hayata geçirdiği elektrikli araç şarj istasyonlarıyla, çevre dostu elektrikli araçların yaygınlaşmasına katkıda bulunan Zorlu Energy Solutions (ZES), bu hedefi doğrultusunda Türkiye Petrolleri (TP) ile bir iş birliğine gitti. İş birliği kapsamında Türkiye Petrolleri istasyonlarına elektrikli araçlar için şarj soketleri yerleştiren ZES, şu an İstanbul Bağdat Caddesi, Çorum merkez ve Ankara Etimesgut olmak üzere 3 farklı lokasyonda hizmet veriyor. ZES ve Türkiye Petrolleri kısa sürede bu rakamı 10’a ulaştırmayı hedefliyor.

İş birliği hakkında değerlendirmelerde bulunan Zorlu Enerji Ticaret Direktörü İnanç Salman; ‘’2018 yılından itibaren yeni nesil teknoloji faaliyetlerimizi Zorlu Energy Solutions (ZES) markasıyla sürdürmeye başladık. ZES markamızla kurduğumuz elektrikli araç şarj istasyonlarımız ile Türkiye’deki elektrikli araç sahiplerine kesintisiz sürüş imkanı sağlamayı hedefliyoruz. Bu hedefimiz kapsamında Türkiye Petrolleri ile bir iş birliği yaptık ve şu an 3 farklı Türkiye Petrolleri istasyonunda elektrikli araçlara şarj imkanı sunuyoruz’’ dedi. Şu an 38 farklı şehirde ZES’in elektrikli araç şarj istasyonu olduğunu belirten Salman, hali hazırda 160 lokasyonda bulunan 296 soket sayısını Türkiye Petrolleri istasyonlarında yeni açılacak soketlerle kısa sürede artırarak, elektrikli araçları tüm ülkede kullanılabilir hale getirmeyi ve elektrikli araç devinimini hızlandırmayı amaçladıklarını belirtti.

Türkiye Petrolleri Satış Direktörü Şakir Memikoğlu ise “Tüm dünyada hızla artan elektrikli araç üretim ve talebinin ülkemizde de hızlı bir artış göstereceğini öngörmüş, bu nedenle geçtiğimiz yıl istasyonlarımızda elektrikli araçlar için şarj istasyonları kurmaya başlamıştık. Şu an için Türkiye genelinde 17 istasyonumuzda elektrikli araç şarj dolum noktası mevcut. Yerli otomobilin lansmanı ile birlikte elektrikli araç sahiplerinin yolculuklarını kolaylaştırma hedefi ile biz de yatırımlarımızı arttırıyor ve bu yıl daha fazla istasyonumuzda elektrikli araçlar için şarj noktası kurmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda tüm Türkiye’ye eşzamanlı ulaşabilmek adına, bu konuda mevcut iş ortağımızın yanında, Zorlu Enerji ile de bir anlaşmaya imza atarak daha fazla istasyonumuzda elektrikli araç sahiplerini ağırlamak ve onlara kesintisiz hizmet sunmak için kolları sıvadık” dedi.

ZES, enerjisiyle Türkiye’yi sarmaya devam ediyor

Hayata geçirdiği elektrikli araç şarj istasyonlarıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Eskişehir gibi Türkiye’nin büyük şehirlerini birbirine bağlayan ZES, aynı zamanda sürücülerin Ege ve Akdeniz kıyılarına kesintisiz sürüş yapmasını sağlıyor. Bununla beraber halihazırda istasyonu bulunan şehirlere de alternatif rotalar için geliştirmeler yapan ZES, bu kapsamda lokasyon, istasyon ve soket sayısını da her geçen gün artırıyor. Bugün 160 lokasyonda, ve 296 soket sayısıyla hizmet veren ZES, uzun vadede tüm Türkiye’yi kapsamayı hedefliyor.

 

Bosch Car Service ve Zorlu Enerji Elektrik Araçlara Hizmet için İşbirliği Yaptı

23.07.2020 – Bosch Car Service’ler, Zorlu Enerji iş birliğiyle elektrikli araçlara da hizmet vermeye başlıyor.

  • Türkiye’nin en yaygın araç servis zinciri olan Bosch Car Service, hizmet yelpazesini elektrikli araçlarla genişletmek amacıyla Zorlu Energy Solutions (ZES) ile bir iş birliği gerçekleştirdi.
  • Bu kapsamda, sürücüler, her marka ve model elektrikli araçları için, hızlı araç şarjından arıza tespiti ve çözümüne kadar birçok farklı alanda aynı çatı altında hizmet alabilme imkanına sahip olacak.
  • Bosch Car Service’ler bünyesinde yılsonuna kadar 50 elektrikli araç şarj istasyonu kurulması hedefleniyor. 

Elektrikli araçların sayısı arttıkça şarj ihtiyacı, genel araç bakımı gibi altyapı konuları daha fazla önem kazanıyor. Her marka ve model araca tampondan tampona hizmet verebilen, Türkiye’nin en yaygın araç servis zinciri olan Bosch Car Service (BCS), bu ihtiyaçtan yola çıkarak hizmetlerini çeşitlendirmek amacıyla Zorlu Energy Solutions (ZES) ile bir işbirliği gerçekleştirdi.

Türkiye’de otomotiv satış sonrası sektöründe öncü bir projeyi hayata geçirdiklerini belirten Bosch Otomotiv Yedek Parça Türkiye, İran & Orta Doğu Bölge Direktörü Arda Arslan, “Sürücüler, elektrikli araçlarının marka ve modeli ne olursa olsun; Bosch Car Service’lerde araç şarjından arıza tespiti ve çözümüne kadar birçok farklı ihtiyaçlarını tek bir merkezden karşılayabilme imkanına sahip olacaklar” dedi.

İş birliği kapsamında halen Oksijen Dinlenme Tesisleri ile Zorlu Center’da hizmet veren elektrikli araç şarj istasyonları, Bosch Car Service’ler bünyesinde de kurulacak. İlk istasyonlar Optimal Bosch Car Service Maltepe, Yaşa 2 Bosch Car Service Eyüp, Oğuşlar Bosch Car Service Ümraniye ve Antalya’da Aktürk Otomotiv bünyesinde hizmete açılırken, yıl sonuna kadar 50’nin üzerinde noktaya ulaşılması hedefleniyor.

Bosch Car Service’in hizmet yelpazesi genişliyor

Türkiye geneline yayılan Bosch Car Service’lerin istikrarlı büyümesini sürdürdüğünü vurgulayan Arda Aslan, “Öncelikli amacımız, servis organizasyonumuzu hem ticari hem de binek araçlarda genişletmek ve hizmet kalitesini daha da iyileştirmek. Şimdi de Zorlu Energy Solutions (ZES) ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği sayesinde, BCS’ler ana faaliyet alanı olan mekanik bakım-onarımın yanında hizmet yelpazesini genişleterek, elektrikli araç kullanıcılarına şarj hizmeti alma olanağı da sunacak. Bu projede yanımızda, şehir içinde ve şehirlerarası yollarda hayata geçirdiği hızlı şarj istasyonlarıyla öncü çalışmalara imza atan ZES’in olmasından büyük mutluluk duyuyoruz” açıklamasını yaptı.

Zorlu Enerji Ticaret ve Akıllı Sistemler Direktörü İnanç Salman da iş birliğine ilişkin şunları söyledi: ‘’Türkiye’de yenilenebilir enerji alanındaki öncü şirketlerden Zorlu Enerji olarak, Akıllı Hayat 2030 vizyonumuz doğrultusunda karbon salımının azaltılmasını destekleyen yeni nesil ekonomiye yönelik öncü yatırımlar yapıyoruz. Bu kapsamda 2018 yılında hayata geçirdiğimiz Zorlu Energy Solutions (ZES) markamızla yeni nesil teknolojik faaliyetlerimizi sürdürmeye ve elektrikli otomobillerin devinimini hızlandırmak için çalışmaya başladık. ZES markamızla kurduğumuz elektrikli araç şarj istasyonlarımız ile Türkiye’deki elektrikli otomobil sahiplerine kesintisiz sürüş imkanı sağlamayı hedefliyoruz. Bu hedefimiz doğrultusunda Bosch Car Service ile yaptığımız iş birliğinden mutluluk duyuyoruz.’’ Şu an ZES’in 300 elektrikli araç şarj istasyonu olduğunu belirten Salman, Türkiye’nin dört yanındaki şarj noktası sayısını Bosch Car Service’lerde yeni açılacak soketlerle kısa sürede artırarak elektrikli araçları tüm ülkede kullanılabilir hale getirmeyi amaçladıklarını ve hem Türkiye’de hem Avrupa’da önümüzdeki dönemde yatırımlarını yoğun bir şekilde devam ettireceklerini söyledi.

Türkiye’de elektrikli araç pazarı büyüyecek

Gelişen teknoloji ve değişen trendler çerçevesinde otomotiv endüstrisinde elektrikli araçlara yönelik yatırım ve teşvikler gün geçtikçe artıyor. Buna bağlı olarak, elektrikli araçların sayısında da artış kaydediliyor. Otomotiv Distribütörleri Derneği verilerine göre, geçtiğimiz yıl Türkiye’de 222 adet elektrikli, 39 adet de plug-in hibrit otomobil satışı gerçekleşti. 2019 yılında Türkiye Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarı’ndaki elektrikli otomobillerin payı yüzde 0,06, hibrit otomobillerin ise yüzde 3,09 oldu.Türkiye araç parkında elektrikli araçların payı, günümüzde henüz istenen düzeyde olmasa da ilerleyen yıllarda hızlı bir gelişim yaşanacağı öngörülüyor.

 

 

Zorlu Enerji Elektrikli Otomobiller İçin 3 İstasyon Kurdu

17.02.2019 – Türkiye’de hayata geçirdiği elektrikli şarj istasyonlarıyla tasarruflu, sıfır emisyonlu ve sessiz elektrikli araçların yaygınlaşmasına katkıda bulunan Zorlu Enerji Solutions (ZES), İstanbul-Bursa arasını 1,5 saate indiren yeni otoyol Körfez Geçişi üzerinde bulunan, O3 Dilovası, O37 Orhangazi ve O68 Gemlik Oksijen tesislerinde hızlı şarj hizmeti veriyor.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kullanımı gittikçe yaygınlaşan elektrikli otomobiller; çevreci, tasarruflu, sıfır emisyonlu ve aynı zamanda gürültüsüz olmaları nedeniyle tüketiciler tarafından tercih ediliyor. Hayata geçirdiği yeni nesil teknolojilerle “geleceğin enerji şirketi” olma yolunda hızla ilerleyen Zorlu Enerji ise 2018 yılında kurduğu Zorlu Energy Solutions (ZES) ile elektrikli araçlar için şarj istasyonları hayata geçirmeye devam ediyor. Sadece şehir içi kullanım için değil, aynı zamanda şehir dışı seyahatlerde de elektrikli araç sahiplerinin ulaşımını kolaylaştırmak ve onlara kesintisiz bir sürüş deneyimi sunmak için çalışmalarına devam eden ZES, bu kapsamda İstanbul-Bursa arasını 1,5 saate indiren yeni otoyol Körfez Geçişi üzerinde bulunan, O3 Dilovası, O37 Orhangazi ve O68 Gemlik Oksijen tesislerinde hızlı şarj hizmeti veriyor. Sunduğu konfor, lezzet alternatifleri, alışveriş seçenekleri ve ortak alanlardaki hijyen hassasiyetiyle; yolcuların en çok tercih ettiği mola noktalarından olan tesislerdeki ZES istasyonları, aynı anda 4 aracı hızlı şarj edebiliyor ve araçlar 30 dakika içinde yüzde 80 oranında şarj seviyesine ulaşıyor.

Hedef 200 istasyon

Toplam 23 farklı noktada elektrikli şarj istasyonlarıyla hizmet veren ZES istasyonlarının, 2019 sonuna kadar 200’e çıkarılması hedefleniyor. Bu sayede kullanıcılar, Türkiye’nin birçok bölgesine şarj problemi yaşamadan rahatça yolculuk yapabilecek. Şarj istasyonlarının artması, elektrikli araç ekosistemine de katkı sunarken birçok elektrikli araç markasının da Türkiye pazarına giriş sürecini hızlandırması anlamına geliyor.

Saatlik elektrikli araç hizmeti

Her geçen gün arttırdığı elektrikli şarj istasyon ağıyla tüketicilerine sunduğu hizmeti genişleten ZES’e ilave olarak Zorlu Enerji’nin elektrikli araç ekosistemine katkıda bulunmak için “electrip” adında saatlik kiralama hizmeti de bulunuyor. Electrip’le tüketiciler belirlenen ZES istasyonlarından mobil uygulama üzerinden randevu sistemiyle elektrikli araç kiralayabiliyorlar. Şimdilik İstanbul’da hizmet veren electrip’den yakında diğer şehirlerde de faydalanılabilecek

 

 

18.01.2019 – Zorlu Enerji, ciddi yatırımlar yaptığı güneş enerjisi alanında Türkiye’de bir ekosistem yaratacak iş ortaklıkları geliştirmek amacıyla Türkiye’nin farklı şehirlerinden birçok iş insanını İstanbul’da düzenlediği Solar Zirvesi’nde bir araya getirdi.

Zorlu Enerji güneş enerjisi alanındaki uzmanlığını tüm Türkiye’ye yayacak önemli bir adım daha attı. Farklı şehirlerden birçok iş insanını, düzenlediği Solar Zirvesi ile İstanbul’da bir araya getiren Zorlu Enerji, Türkiye’de bir güneş enerjisi ekosistem yaratma yolunda bir ilki daha gerçekleştirmiş oldu.

Zorlu Enerji Solar Direktörü Evren Evcit’in ev sahipliğinde, Anadolu’dan KOBİ niteliğinde birçok şirket temsilcisinin de katıldığı toplantıda Solar Satış Müdürü Mehmet Özenbaş da güneş enerjisine yönelik fırsatları da kapsayan ufuk açıcı bir sunum yaptı.

Zorlu Enerji Solar Direktörü Evren Evcit: “Güneş enerjisi alanındaki bilgi birikimimizi ve imkânlarımızı tüm Türkiye’ye taşıyacağız”

Güneş Enerjisinde Kurulu Güç Adım Adım Diğer Kaynakları Geride Bırakacak

Toplantının açılış konuşmasını yapan Direktör Evren Evcit, sadece bu alana yatırım yapmakla kalmadıklarını, Türkiye’de güneş enerjisi uygulamalarının gelişmesi ve bir güneş enerjisi ekosistemi oluşturulmasını da kendilerine misyon edindiklerini söyledi. Bu konuda birçok toplantı düzenlediklerini, Solar Zirvesi’nin bu konuda önemli bir kilometre taşı olacağına inandığını ifade eden Evcit sözlerini şöyle sürdürdü: “Artış hızına baktığımızda 2017, güneş enerjisinin tüm diğer kaynakları ilk olarak geçtiği yıl olmuştur. Kurulu güç 2025 itibariyle Rüzgar Enerjisini, 2030 yılında Hidroelektriği ve 2040 yılından önce de kömürü geride bırakacak. Ülkemizde de devletin bu konudaki yönlendirici rolüyle ve özel sektörün yatırımlarıyla güneş enerjisine dayalı kurulu güç 5.063 MW’a ulaştı. Ülke olarak her geçen gün artan enerji ihtiyacımızı karşılamak için ithalata yönelmek durumunda kaldığımızı ve dolayısıyla kurlardaki hareketlere karşı korunaksız olduğumuzu düşündüğümüz güneş, elimizdeki yerli ve yenilenebilir en önemli enerji kaynağıdır. Biz bu sebeple Zorlu Enerji olarak düzenlediğimiz ya da katıldığımız her programda güneş enerjisi sistemlerinin gücünü anlatmaya çaba gösteriyoruz.

Ülke olarak özellikle çatı tarafında yüksek bir potansiyele sahip olduğumuz bu alanda gerçek anlamda bir sıçrama yapabilmemiz için bir ekosistem oluşturmamız gerektiğini anlatıyoruz. Sürdürülebilirliği iş modelinin merkezine almış bir grubun parçası olarak hem daha iyi bir yaşam hayalinin gerçekleştirilmesi hem de elektrik fiyatlarının dengelenmesinde güneşin yegane çözüm olduğunu düşünüyoruz. Bu doğrultuda başta çatılara güneş panelleri kurulumu olmak üzere güneş enerjisi sistemlerine 360 derecelik bir bakış açısıyla yatırım yapıyoruz. Şu anda çatılar için Türkiye genelinde 20 noktada bulunan çözüm ortağı ağımızı Mayıs ayına kadar 50’ye çıkarmayı, 2019 sonuna kadar ise tüm illerimizi kapsamayı hedefliyoruz. Bölgelerinde Zorlu Enerji’nin çatılara yönelik tecrübesini uygun finansman çözümleri ile birlikte sunacak olan çözüm ortaklarımız, alanlarında yetkin, bölgelerine hakim ve Zorlu Enerji tarafından her türlü gerekli teknik ve ticari eğitimi almış ciddi firmalar arasından seçildi.

Mahsuplaşma ile Pazarda Büyüme Hızlanacak

Yakında çıkmasını beklediğimiz mahsuplaşma ile birlikte bireysel ve endüstriyel çatı pazarının 2019 yılı 2. Yarı itibarı ile hızlanacağını öngörüyoruz. Hedeflediğimiz güneş enerjisi ekosisteminin oluşması için sahip olduğumuz bilgi birikimini ve tüm imkânlarımızı Türkiye’nin dört bir yanını kapsayacak çözüm ortaklarımızla en uygun teknik ve finans çözümlerini biraraya getirerek sunacak ve sektöre güneşi getireceğiz. İnanıyorum ki bu toplantı yeni iş ortaklıkları geliştirerek bu ekosistemi oluşturma yolunda hepimize önemli bir katkı sağlayacak. Uzun dönemde hem ülkemiz hem bizler hem de daha yaşanabilir bir dünya hayal eden herkes kazanacaktır.”

Solar Satış Müdürü Mehmet Özenbaş: “20.000 MW üzerinde global proje referansı ile dünyada, 500 MW üzeri ürünümüz ile Türkiye’de lideriz”

Toplantıda oldukça kapsamlı bir sunum yapan Satış Müdürü Mehmet Özenbaş, Zorlu Enerji olarak güneş enerji sistemlerine yönelik çok ciddi bir know how sahibi olduklarını, hayata geçirdikleri uygulamalar ve uluslararası iş ortaklıkları ile her geçen gün kendilerini geliştirmeye devam ettiklerini söyledi. Ülkenin dört bir yanına yayılacak güneş enerjisi sistemleri ile bu pastayı hep birlikte daha da büyütebileceklerini dile getiren Özenbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Zorlu Enerji olarak Türkiye’deki santrallerimizin %87’si yenilebilir enerji kaynaklarına dayanıyor. Bugün itibarıyla en temiz ve verimli enerji kaynaklarından biri olan güneş enerjisi sistemleri için 400 MW üzerinde kurulum için yatırım sürecimiz devam etmektedir. Bu konuda üst düzey teknolojiden tüm Türkiye’ye erişim ağına, tek noktadan satış sonrası hizmet ve garanti yönetiminden özel finansman seçeneklerine uzanan çok geniş bir yelpazede çözümler sunuyoruz. Membran tabanlı ve alüminyum çerçeveli güneş enerjisi panellerinin yerli üretimini gerçekleştiriyoruz. Ayrıca 26 ülkede First Solar PV ince film güneş panellerinin tek yetkili distribütörüyüz. Dünyanın önde gelen invertör ve O&M firmaları ile anlaşmalarımız mevcut. Bugün 20.000 MW üzerinde global proje referansı ile dünya lideri ve Türkiye’de kurulu 500 MW üzeri ürünümüz ile sektör lideriyiz. Özellikle çatılara güneş panellerinin kurulumunda çok önemli ve büyük çapta projelere imza attık. Osmaniye Organize Bölgesi’nde kurduğumuz dünyanın en büyük, tek noktada ince film çatısı bunun en güzel örneklerinden biri. Sanayide ürün birim maliyetinin en önemli kalemlerinden biri olan elektrik fiyatlarını sabitlemenin ve sıfırlamanın tek yeterli kaynağının güneş enerjisi olduğunu düşündüğümüzde önümüzde çok büyük fırsatlar var. Ülkemizin güneş enerjisindeki potansiyeli ve güneş enerjisi sistemlerinde maliyetlerin her geçen gün daha da azalıyor olması elimizi güçlendiriyor. Hep birlikte bu pastayı büyütebilir, ülkemizi güneş enerji sistemlerinde dünyanın önde gelen ülkelerinden biri haline getirebiliriz.”

 

Zorlu Enerji, Güneş Santralleriyle Filistin’e Elektrik Üretecek

09.02.2018 – Zorlu Enerji ile JDECO Filistin’de güneş santrali kuracak 

Türkiye’den Zorlu Enerji ile Filistin’in elektrik dağıtımının dörtte birini gerçekleştiren ve Filistin’in ana elektrik dağıtıcısı olan JDECO (Jeruselam District Electricity Company), bölgeye elektrik sağlamak için ilk etapta 30 MW olmak üzere toplamda 100 MW kurulu güce erişecek güneş enerjisi projelerinin yapılmasını öngören “Ortak Girişim Anlaşması”na imza attı.

Zorlu Enerji ile Filistin’in elektriğinin yüzde 25’ini sağlayan elektrik dağıtım şirketi olan JDECO’nun hissedar olduğu Sharekat Kahrabaa Mohavazat AL-Quds AL-Urdineyyah (Sharekat) arasında “Ortak Girişim Anlaşması” imzalandı. Bölgenin elektrik ihtiyacını karşılamak için ilk etapta 30 MW olmak üzere toplamda 100 MW kurulu güce erişecek güneş enerjisi projelerinin yapılmasını öngören anlaşmanın imza töreni 8 Şubat Perşembe günü Zorlu Enerji ile JDECO temsilcilerinin ve uluslararası finansal kurumların katılımıyla gerçekleşti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu,Zorlu Grubu olarak enerji alanında 25 yıla dayanan bilgi birikimi ve deneyimimizi yenilenebilir enerji projeleriyle yurt dışına taşımaya devam ediyoruz. Bu vizyon doğrultusunda geçen yıl bölgenin enerji ihtiyacını güneş santralleriyle karşılamak üzere JDECO ile imzaladığımız iyi niyet anlaşmasını daha somut adımlar atmak üzere ‘Ortak Girişim Anlaşması’ ile devam ettirmekten mutluluk duyuyoruz. Bölgede şu anda 18 MW’lık bir güneş santrali bulunuyor. JDECO ile işbirliğimiz sayesinde bunu 100 MW’a çıkarmayı hedefliyoruz. Güneş başta olmak üzere farklı yenilenebilir enerji projelerine yurtdışında yapacağımız yatırımlarla enerjideki uluslararası gücümüzü artırmak istiyoruz.”

“Filistin’e ve çevresindeki bölgelere alternatif bir enerji çözümü sağlayacağız”

JDECO Başkanı Yusuf Dajani ise konu ile ilgili olarak “JDECO Yönetim Kurulu Üyeleri, hissedarlar ve çalışma arkadaşlarım adına Zorlu Enerji ile gerçekleştirilen bu ortak girişimin stratejik öneminin altını çizmek isterim. Bu ortaklık JDECO’ya Filistin’de sektörel bilgi, ortak kaynak mobilizasyonu ve güneş enerjisi sektörüne odaklanma olanağı sağlayacak. Filistin halkına elektrik sağlama konusunda 100 yıllık geçmişe sahip olan JDECO’nun Zorlu Enerji ile gerçekleştirdiği bu anlaşma sayesinde güneş enerjisi üretimi ve dağıtımında lider konuma yürüyerek uygun maliyetli, sürdürülebilir enerji kaynakları arayan Filistin’e ve çevresindeki bölgelere alternatif bir enerji çözümü sağlayacağız. Zorlu Enerji’ye, hissedarlarımıza, iş ortaklarımıza ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetine bu stratejik ortaklıkta bize destek sağladığı için teşekkür ederiz.” dedi. Filistin’in önde gelen elektrik dağıtım şirketi olan ve geçmişi 100 yıl öncesine dayanan, Osmanlı Devleti zamanında kurulan ve günümüzde Filistin elektrik dağıtımının dörtte birini sağlayan JDECO (Jerusalem District Electricity Company) Kudüs, Beithlehem, Ramallah ve Jericho bölgelerine elektrik dağıtım hizmeti veriyor. Filistin bölgesinde elektrik hizmeti sunan dört dağıtımcı şirketten biri olan JDECO, belediyelerin de hissedarı olduğu özel bir elektrik tedarik ve dağıtım şirketi konumunda.

Güneş enerjisi alanda Türkiye’de çözüm ve hizmetlerini çeşitlendiren Zorlu Enerji ise Pakistan’da 300 MW kurulu güce sahip olacak güneş santralleri için kurulum çalışmalarını sürdürüyor. Zorlu Enerji, ayrıca, rüzgâr ve güneş enerjisi bir arada çalışacak Pakistan’ın ilk hibrit santrali için de ön lisansa sahip.

Zorlu Enerji ZOREN Hisse Analiz ve Yorumları