Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Yünsa Doğayı ...

Yünsa Doğayı Koruyan Kumaş Üretti

11.02.2021 – Avrupa’nın en büyük entegre yünlü kumaş üreticisi Yünsa, sürdürülebilirlik odağında yürüttüğü Ar-Ge çalışmalarıyla tekstil sektöründe örnek olacak yeniliklere imza atıyor. Yünsa’nın geliştirdiği BioGreen yünlü kumaş, karbon ayak izini muadillerine göre 8 kat azaltıyor.

Yenilikçi ürünleriyle 50’den fazla ülkeye ihracat yapan Yünsa, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için sürdürülebilir üretim konusundaki çalışmalarını çeşitlendiriyor. Bunun son örneği ise Yünsa Ar-Ge Merkezi tarafından geliştirilen BioGreen kumaş oldu. Çevreci kumaş, doğadan toplanan yabani bitki tohumlarından elde edilen yağ bazlı bir yumuşatıcı ile işlem görüyor, bu işlem sayesinde ise doğada biyolojik olarak yüksek oranda çözünebiliyor.

Tekstile inovasyon katmak önceliğiyle çalıştıklarını vurgulayan Yünsa Genel Müdürü Mustafa Sürmegöz, BioGreen ile ilgili olarak, “Şu anda dünyanın tek gündemi sürdürülebilirlik. Her sektör sürdürülebilirlik konusunda sorumluluk almalı. Yünsa olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Üretimimizin merkezinde çevre dostu, sürdürülebilir çözümler ve inovasyon var. Daha az enerji ve doğal kaynak harcayarak, daha az karbon ayak izi bırakarak doğayla daha barışık üretim için çalışıyoruz. Ekiplerimizin bu kapsamda geliştirdiği BioGreen kumaşımız bu çabalarımızın ürünü. BioGreen kumaşın üretim sürecinde petrol bazlı ürünler yerine çevre dostu yeşil kimyasal ile proses uygulaması yapılıyor. Bu sayede havaya ve suya tehlikeli seviyelerde zararlı madde salınmıyor, fosil yakıtların ortadan kalkmasıyla enerji kullanımı azalıyor. Muadillerine göre 8 kat daha düşük karbon ayak izine sahip bu apre tekniğini yünlü kumaşlarda uygulayan dünyadaki ilk ve tek firma olmak bize gurur veriyor” dedi.

Doğal ve yenilenebilir kaynaklardan oluşturulan yenilikçi teknolojisi ve minimum çevresel etkisiyle BioGreen sektördeki en çevreci uygulamalardan biri olarak öne çıkıyor.

Yünsa yakın zamanda AvoCare ismini verdiği ve yünlü kumaşa avokado yağını nüfuz ettirerek ürettiği kumaşla Türkiye’de yine bir ilke imza atmıştı.

Yünsa Net Kârını 10 Kat Artırdı

09.11.2020 – Avrupa’nın en büyük entegre yünlü kumaş üreticisi Yünsa, pandeminin damga vurduğu 2020 yılının üçüncü çeyreğini başarıyla kapattı. Salgına rağmen yatırımlara devam eden şirketin üçüncü çeyrek finansal sonuçları, yıl sonu için güçlü sinyaller veriyor.

Yünsa’nın 2020 yılı üçüncü çeyreğine ait konsolide faaliyet sonuçları açıklandı. Avrupa’nın en büyük entegre yünlü kumaş üreticisi olan ve 50’den fazla ülkeye ihracat yapan Yünsa, pandeminin etkisine rağmen yılın ilk dokuz ayında brüt kâr marjını önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık 7 puan artırarak yüzde 23’e çıkardı.

Yılın ilk dokuz ayında 244 milyon TL ciro elde ettiklerini belirten Yünsa Genel Müdürü Mustafa Sürmegöz üretim maliyetleri, faaliyet ve finansman giderleri yönetimindeki çevik uygulamalarının başarılı sonuçlar verdiğini belirtti. Kumaşta kalite kaybına yol açan üretim hatalarını önleyen ve kendilerine Kaizen Ödülü kazandıran projenin katkısını da dile getiren Sürmegöz, bu gelişmeler sayesinde pandemiye rağmen Yünsa’nın net kârının geçen yılın aynı dönemine göre 10 kattan fazla artarak 11,2 milyon TL’ye ulaştığını söyledi. Sürmegöz 2019’daki devirden sonra Yünsa’nın hızla büyüdüğünü vurgulayarak yukarı yönlü seyreden rakamların başarıyı kanıtladığını kaydetti.

Sürmegöz, “Covid-19 salgını sektörde hem yurt içi hem de yurtdışı pazarlarımızı etkiledi. Ancak biz yatırımlarımıza planlandığı şekilde devam ettik. Pandeminin etkisiyle meydana gelen kapasite kullanım oranımızdaki düşüşü fırsata çevirdik ve rekabet üstünlüğümüze katkı sağlaması için makine parkımızda teknolojik odaklı yenilemeleri uygulamaya aldık. Ar-Ge çalışmalarımız, inovatif ürünlerimiz önümüze yepyeni fırsatlar çıkarıyor. Esnek, teknolojiyi iş süreçlerinin merkezine alan, müşteri odaklı anlayışımız bize başarılı iş sonuçları getiriyor. Kârlılıkta kaydettiğimiz artış da doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Hedefimiz yılı da aynı şekilde kârlı kapatarak 2021’e güçlü bir başlangıç yapmak” dedi.

Üst segment ve yenilikçi ürünleri ile Türkiye’yi, dünyada başarıyla temsil eden milli markalardan Yünsa, yıllık 4 bin 500 ton kamgarn iplik üretme ve 10.5 milyon metre kumaş dokuma kapasitesine sahip. Antiviral, su itici, UV korumalı, kendi kendini temizleyen gibi özelliklerde kumaşların yanı sıra paraşüt kumaşı gibi stratejik öneme sahip ürünleri de bulunan Yünsa, 47 yıldır hem Türkiye’de hem de dünyada uluslararası markalara ürün sağlıyor.

Yünsa Virüse Karşı Koruyan Kumaş Üretti

15.06.2020 – Yünsa, dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgın döneminde virüslere karşı koruyan kumaş üretimine başladı. Yenilikçi ürünler üzerine odaklanan Yünsa, geliştirdiği Antiviral Apre Tekniği uygulama testlerinin başarıyla tamamlandığını ve üretime geçtiğini açıkladı. 

Antiviral Apre Tekniği ile üretilen Yünsa kumaşlarının solunum yoluyla bulaşabilen virüslere karşı %98 koruma sağladığı, uluslararası arenada prestijli ve güvenirliği yüksek The International Antimicrobial Council (Amerika) ve Microbe Investigations AG (İsviçre) tarafından onaylandı. 

Üst segment ve yenilikçi ürünler ile Türkiye’yi uluslararası alanda temsil eden Yünsa sektöründe bir ilke imza atarak solunum yolu ile bulaşabilen virüslere karşı %98 koruma sağlayan “Antiviral Apre Tekniği”ni geliştirdi. Yünsa, geliştirdiği bu yenilikçi teknikle virüslere karşı koruyan kumaş üretimine başladı.

Antiviral Apre Tekniği’nin uygulandığı kumaşlar, yüzeyine gelen virüslerin dış katmanındaki lipit tabakasını bozarak virüslerin parçalanmasını sağlıyor. %100 yün, yün/polyester ve yün/naylon karışımlı kumaşlara uygulanabilen bu teknikle ilk etapta 5 yıkmaya karşı dayanıklı antiviral koruma özelliği geliştirildi. Bu oranın 10 yıkama ve üzerine çıkarılması yönünde çalışmalar devam ediyor.

Antiviral Yünsa kumaşları virüslerin yanında bakteri ve mantarlara karşı da tam anlamıyla koruma sağlıyor. Takım elbise ve dış giyimlik, döşemelik ve üniformalık kumaş taleplerine göre farklı kullanım alanları için uygulamalar yapılıyor.

ULUSLARARASI KOLEKSİYONLARDA YE RİNİ ALDI

Her zaman yenilikçi ürünler sunmaya odaklı çalışan Yünsa’nın pandemi ile mücadelede toplum sağlığına katkı sağlamayı amaçladığını belirten Yünsa Genel Müdürü Mustafa Sürmegöz, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Küresel ve yerel gündemlere karşın oldukça esnek olan yapımız ile müşterilerimize her zaman yenilikçi hizmetler sunmaya odaklanıyoruz. İçinden geçtiğimiz Covid-19 döneminde de Yünsa bu alandaki başarısını bir daha ispatladı. Yaptığımız yatırımlarla koleksiyon, tasarım ve iş akışlarımızı dijitalleştirdiğimiz gibi, toplum sağlığına katkı sağlamak üzere bu Anti Viral apre tekniğini geliştirdik. Bu teknikle üretilecek kumaşlar yerli ve yabancı müşterilerimizin yeni koleksiyonlarına girdi ve pazarda heyecanla karşılandı. Herkes için fayda sağlayan bir sürece ve sektörümüze ilham verecek bir çalışmaya imza attığımıza inanıyoruz.”dedi.

Yünsa Yeni Ürün Geliştirme Hakkında Açıklama Yaptı

11.06.2020 – Kovid-19 sonrası dünyada ve Türkiye’de birçok firma virüs ve bakterilere karşı koruma sağlayan kumaş ve tekstil çözümleri üzerine yoğunlaştı. Yünsa yeni ürün geliştirme hakkında yaptığı kamuoyu açıklamasında virüslere karşı Antivrial Apre uygulama testlerinin tamamlandığını ve üretimin başlatıldığını açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklama şu şekilde oldu:

“Yünsa Yünlü Sanayi ve Ticaret A.Ş olarak gündemle uyumlu yeni çözümler üretmeyi ve yeni ürünler üzerinde çalışmayı önemsemekteyiz. İçinde bulunduğumuz salgın döneminde, virüslere karşı Antiviral Apre uygulama testlerimiz kumaşlarımızın üzerinde tamamlanmış olup, üretimine başlanmıştır. Uluslararası laboratuvarlar olan The International Antimicrobial Council (Amerika) ve Microbe Investigations AG’den (İsviçre) aldığımız onaylar doğrultusunda , Antiviral Apre tekniği ile kumaşlarımızda solunum yolu ile bulaşabilen virüslere karşı %98 oranında koruma sağlanmaktadır.”

 

Yünsa, Sonbahar-Kış Koleksiyonu ile Avrupa Fuarlarında

11.06.2019 – Moda dünyasına yön veren lider markalar arasında yer alan Yünsa, 2020-2021 Sonbahar/Kış koleksiyonunu ilk kez Avrupa’da görücüye çıkarıyor. Her yıl 16-17 Temmuz tarihlerinde Münih’te düzenlenen ve tekstil sektörünü bir araya getiren VIEW – Premium Selection Fuarı’nda Yünsa, Sonbahar/Kış koleksiyonunu sektörün beğenisine sunacak. Yünsa yine aynı tarihlerde Londra’da düzenlenecek olan The London Textile Fair’de yeni koleksiyonuyla sektör temsilcileriyle buluşacak.

Yünsa’nın sonbahar/kış koleksiyonunda kaşmir, ipek karışımlı kumaşlar ve yenilikçi tasarımlar öne çıkıyor.

Avrupa’nın en büyük entegre üst-segment yünlü kumaş üreticisi ve ihracatçısı Yünsa, 2020-2021 Sonbahar/Kış koleksiyonunu, modanın nabzını tutan dünyanın en büyük fuarlarında ilk kez vitrine çıkarıyor. 16-17 Temmuz tarihlerinde Londra’da düzenlenecek olan The London Textile Fair’de ve Münih’te düzenlenecek olan VIEW – Premium Selection Fuarı’nda Yünsa, dünya tekstil ve kumaş sektörü ile koleksiyonunu buluşturacak.

Sonbahar ve kış aylarında Yünsa rüzgarı esecek

Elliden fazla ülkeye ihracat yapan ve aralarında dünyaca ünlü markaların da olduğu 400’den fazla müşterinin kumaş tedarikçiliğini üstlenen Yünsa, yünlü kumaşa farklı fonksiyonel özellikler kazandıracak dünyada ilk niteliğinde ürünler geliştiriyor. Aynı zamanda kumaşın fiziksel ve mekanik özelliklerini ön plana çıkarmaya yönelik yeni projeler üretiyor.

Yünsa’nın Temmuz ayı başı itibariyle sunumlarına başlayacağı yeni 2021 Sonbahar/Kış koleksiyonları hakkında bilgi veren Yünsa Pazarlama Direktörü Bora Birgin, değişen tüketici tercihlerini göz önüne alarak sektöre yön verdiklerini belirterek ekledi: “Her zaman son kullanıcıyı ve pazarın ihtiyaçlarını düşünerek koleksiyonlarımızı belirliyor, ürünlerimizi geliştiriyoruz. Şu anda yoğun olarak geri dönüştürülmüş hammaddeler, yüksek mukavemetli elyaflar, ısı ve nem kontrolü ile tüketiciye konfor alanı sağlayan kumaşlar üzerinde Ür-Ge ve Ar-Ge çalışmaları yürütüyoruz.”

Yünsa’nın bayan koleksiyon tasarımcısı Mathias Menger ise, 2021 Sonbahar/Kış Bayan koleksiyonları hakkında bilgi paylaştı: “Bayan giyim koleksiyonumuz; çalışmaya, ikonografiye, çağdaş terziye ve formun saflığına; rahat ama şık ve farklı kumaşlar oluşturmaya odaklanmıştır. Koleksiyonumuz rahatlık ve yüksek kalitede, dikkat çekici bir tasarım isteyen şık kadınlar için zamansız ve modern bir sadelik sunuyor. Gücünü ve bireyselliğini, kişisel bir şekilde kucaklamak ve ifade etmek isteyen ‘o kadın’ için sanat eseri yaratıyor.”

Yünsa’nın erkek koleksiyonlarının yaratıcısı, tasarımcı Luca Valle “Erkek üst-segment için oluşturduğumuz Premium koleksiyonumuzda, süper ince %100 yün ürünlerimizle beraber yenilikçi ve akıllı asil karışımlar, esnek takım elbiselikler ve üç boyutlu dokulara sahip ceketlik ürünler tasarladık. Modern erkek grubumuzda ise trend renklerde mikro desenler, yüksek elastikiyetli modern takımlıklar, fantezi iplikler ve geometrik desenler ile oluşturulmuş spor ceketlikler, askeri esintiler taşıyan trençkot tasarımlarımızla modaya yön veriyoruz.” dedi.

 

 

Yünsa, 2018 Yılında 28 Milyon TL Net Kâr Elde Etti

Yünsa’nın 2018 yılındaki net kârı bir önceki seneye göre 2 kat artarak 28 milyon TL olarak gerçekleşti. Şirket, ihracat gelirini ise %25 artırarak 249,3 milyon TL’ye çıkarttı.

20.02.2019- Türkiye’nin ve Avrupa’nın tek çatı altındaki en büyük entegre üst-segment yünlü kumaş üreticisi Yünsa, 2018 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Yünsa’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre şirketin 2018 yılındaki net kârı bir önceki seneye göre 2 kat artarak 28 milyon TL olarak gerçekleşti. Yünsa’nın cirosu ise bir önceki yıla göre %24 artış ile 296,87milyon TL’den 367,79milyon TL’ye ulaştı. Şirket, ihracat gelirini ise %25 artırarak 249,3 milyon TL’ye çıkarttı ve şirket cirosunun %67,8’i ise ihracat kanalıyla gerçekleşti. Yünsa’nın yurt içi satış rakamları da 2018’de 104,4 milyon TL’den 127,4 milyon TL’ye yükseldi.

Yünsa’nın 2018 finansal sonuçlarını değerlendiren Yünsa Genel Müdürü Nuri Refik Düzgören, “Sahip olduğumuz deneyim ve iş yapış şeklimizle büyümeye devam ediyoruz ve 2018 yılında ciromuzu %24 oranında artırdık. İhracat gelirimizi ise %25 artırarak 249,3 milyon TL’ye çıkarttık ve ciromuzun %67,8’i ihracat kanalıyla gerçekleşti. Bugün elliden fazla ülkeye gerçekleştirdiğimiz ihracat ile Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük üst-segment yünlü kumaş ihracatçısıyız. Türkiye’de sektörümüzdeki ihracatın %70’ini gerçekleştiriyoruz. Bugün üretim kapasitemiz ile dünyanın beş büyük üst segment yünlü kumaş ihracatçısından biriyiz ve dünya toplam kumaş pazarının yaklaşık %5’ini karşılıyoruz. 45 yıldan bu yana üretimimize ara vermeden devam ediyoruz, istikrarlı büyümemizi sürdürüyor ve dünya lideri olma yolunda hızla ilerliyoruz. 400’den fazla müşteriye ürünlerimizi sunuyor, uluslararası çapta birçok markayla iş birliğimiz ile Yünsa kumaşları dünya vitrinlerinde yer alıyor. Bugün sadece Türkiye’de değil dünyada da kadın ve erkek giyiminde modaya yön veren önemli bir üretici konumundayız. Geleceğin kumaş tasarımı ve üretimi üzerine odaklanarak çağın ve teknolojinin gerekliliklerini sektöre kazandırıyoruz. Bu nedenle kaliteli bir üretim ve yenilikçi teknolojilerle kumaş üretimi için Ar-Ge yatırımlarımız çok büyük bir önem taşıyor. 2018 yılında toplam 300’e yakın yeni ürün geliştirdik. Bu başarımızın altında Ar-Ge yatırımlarımız var. Dünyadaki rekabetçi gücümüzü artırmak, tekstil ihracatındaki lider konumumuzu pekiştirmek, ihracattaki payımızı artırmak için katma değeri yüksek, hızlı ve inovatif ürünler geliştirmeye odaklanıyoruz.” dedi.

 

Yünsa, Modaya Yön Veren Koleksiyonlarıyla Paris’te

12-14 Şubat tarihleri arasında Paris’te düzenlenen ve dünyanın en büyük uluslararası kumaş fuarı olan Premiere Vision Fuarına katılan Yünsa, fuara özel olarak geliştirdiği inovatif ve yenilikçi ürünlerden oluşan 2020 İlkbahar- Yaz kreasyonu ile katılımcıların beğenisini topladı.

Türkiye’nin ve Avrupa’nın tek çatı altındaki en büyük entegre yünlü kumaş üreticisi Yünsa, 45 yıl önce başladığı yünlü kumaş üreticiliği konumunu bugün Türkiye ve Avrupa sektör liderliğiyle koruyor. 50’den fazla ülkeye ihracat yapan Yünsa, kıtalararası moda trendlerini ve müşteri beklentilerini göz önüne alarak ürettiği koleksiyonları ile dünya modasına yön veriyor. Her yıl ortalama 300’e yakın yeni ürün geliştiren ve dünyanın 5 büyük kumaş ihracatçısından biri olan Yünsa, dünya liderliğini hedefliyor. Yünsa, Türkiye’de yünlü dokuma kumaş ihracatının %70’ini gerçekleştiriyor.

20 Şubat 2019

Dünyanın en büyük ve en önemli uluslararası kumaş fuarı olan Premiere Vision Paris Fuarı, 12-14 Şubat’ta çeşitli ülkelerden 217 firmanın katılımıyla gerçekleşti. Türkiye, Paris’te gerçekleşen fuara 163 firmayla katılarak İtalya ve Fransa’nın ardından en çok katılım sağlayan üçüncü ülke oldu. Ziyaretçilerinin yüzde 80’inin Fransa dışından katılım gösterdiği, katılımcı firmaların tasarım gücü ve modern teknolojiye sahip olma kriterlerinin büyük önem taşıdığı bu fuara Yünsa, 2003 yılından beri katılıyor.

Dünyanın en prestijli kumaş fuarı olarak kabul edilen Premier Vision Paris Fuarı’na katılan Yünsa’nın, inovatif ve yenilikçi ürünlerden oluşan sportif, günlük ve klasik gruplara sahip 2020 İlkbahar-Yaz kreasyonu katılımcılardan büyük ilgi görürken fuarın en çok ziyaret edilen standları arasında yer aldı.

Yünsa dünya vitrinlerinde

Yünsa, 45 yıl önce başladığı yünlü kumaş üreticiliği konumunu bugün Türkiye ve Avrupa sektör liderliğiyle korurken, bugün sadece Türkiye’de değil dünyada da kadın ve erkek giyiminde modaya yön veren önemli bir tasarımcı konumunda ve yenilikçi tasarımlarıyla uluslararası arenada varlığını güçlendiriyor.

Bugün Zara, Hugo Boss, Joop, Tommy Hilfiger, Paul Smith, Calvin Klein, Massimo Dutti, Max Mara, Ann Taylor ve Gianfranco Ferré’nin de aralarında bulunduğu dünyanın önde gelen hazır giyim markaları Yünsa kumaşlarını tercih ediyor ve Yünsa kumaşları dünya vitrinlerinde yerini alıyor.

Üst segment markalarla iş birliklerini arttırmayı hedeflediklerini belirten ve Premier Vision Paris Fuarı’na katılan Yünsa Genel Müdürü Nuri Refik Düzgören, “Değişen tüketici tercihlerini göz önüne alarak sektöre yön veriyor, her zaman son kullanıcıyı düşünerek kreasyonlarımızı belirliyor, ürünlerimizi geliştiriyoruz. Bugün sadece Türkiye’de değil dünyada da kadın ve erkek giyiminde modaya yön veren önemli bir tasarımcı konumundayız.Geleceğin kumaş tasarımı ve üretimi üzerine odaklanarak çağın ve teknolojinin gerekliliklerini sektöre kazandırıyoruz. Bu nedenle kaliteli bir üretim ve yenilikçi teknolojilerle kumaş üretimi için Ar-Ge yatırımlarımız çok büyük bir önem taşıyor. 2018 yılında toplam 300’e yakın yeni ürün geliştirdik. Bu başarımızın altında Ar-Ge yatırımlarımız var. Dünyadaki rekabetçi gücümüzü artırmak, tekstil ihracatındaki lider konumumuzu pekiştirmek, ihracattaki payımızı artırmak için katma değeri yüksek, hızlı ve inovatif ürünler geliştirmeye odaklanıyoruz. Premiere Vision Paris’te sürdürülebilir ürün yönetimimizin sonucu olan geri dönüşümlü malzemelere sahip kumaşlar, vücudumuzda nem ve ısı yönetimi sağlayan ve yeni teknolojiyle geliştirilen kumaşlar ve aşınma dayanımı yüksek yeni nesil yün gruplarımız büyük ilgi topladı. Kreasyonlarımızla gelecek sezonun trendlerinde belirleyici rolümüzü bir kere daha ispatladık.” dedi.

Yünsa dünya liderliğine koşuyor

45 yıldan bu yana istikrarlı büyümesini sürdüren Yünsa, bugün 50’den fazla ülkeye ihracat yapıyor ve 400’den fazla müşteriye ürünlerini sunuyor. Üretim kapasitesi ile dünyanın beş büyük üst segment yünlü kumaş üreticisinden biri olan Yünsa, dünya liderliğini hedefliyor.

Türkiye’de yünlü dokuma kumaş ihracatının %70’ini gerçekleştirdiklerini vurgulayan Yünsa Genel Müdürü Nuri Refik Düzgören, “Yıllık ciromuzun yaklaşık %70’ini ihracat oluşturuyor ve dünya yünlü kumaş pazarının yaklaşık %5’ini karşılıyoruz. Almanya yurtdışında en büyük pazar payına sahip olduğumuz ülke konumunda. Almanya dışında aktif olarak ihracat yaptığımız ülkelerin başında ise Fransa, İtalya, İngiltere, İspanya, İsveç ve ABD geliyor. Dünyanın dört bir yanına ihracat gerçekleştiren bir kuruluş olarak gelişmeleri yakından izlemek ve faaliyetlerimizi daha iyi takip edebilmek amacıyla İngiltere, İtalya ve Almanya’da ofislerimiz; İspanya, Fransa, Çek Cumhuriyeti, Sırbistan, Kanada, Rusya, Japonya, Kore, Slovakya, İtalya’da ise acentelerimiz bulunuyor. 2019 yılında yeni pazarların kapılarını açarak ihracattaki büyümemizi devam ettirmeyi hedefliyoruz. Aktif olarak yer aldığımız Avrupa ve ABD pazarının yanı sıra şu an nispeten daha küçük hacimlerle çalıştığımız Uzak Doğu’yu portföyümüze aktif olarak katmak önceliklerimiz arasında yer alıyor. Başta Japonya ve Güney Kore’de ihracattaki payımızı artırmayı hedefliyoruz.Uzakdoğu pazarında erkek giyiminde İtalyan hakimiyeti söz konusu. Bu nedenle biz daha çok kadın giyimine yönelik büyümeyi planlıyoruz.” dedi.

Modaya Yön Veren Yeni Nesil Özgün Tasarımlar

Yünsa’nın 2020 kreasyonunda yaratıcı kumaş tasarımları ön plana çıkıyor. Sürdürülebilir ürün yönetimi sonucunda oluşturulan geri dönüşüm malzemeli yeni kumaşlar da tasarımcıların favorisi olmaya aday görünüyor.

Yünsa’nın 2020 kadın koleksiyonlarında hafif gramajlı parlak görünümlü voile, hafif gramajlı dökümlü krepe kumaşlar, kabartmalı ve kıvrımlı görünümleriyle seersucker ve crinkle kumaşları içinde bulunduran geniş bir kumaş yelpazesi hazırlandı. Renk skalası ise açık ve canlı tonları barındırıyor. Ayrıca kumaşlar lycralı, elastik, mat görünümleriyle doğal tuşe özelliği taşıyor.

Yünsa’nın erkek giyimine yönelik koleksiyonlarında ise %100 yünden üretilen kumaşların yanı sıra yenilikçi harmanlar, micro desenler, ince kalın, jaspe, dayanıklı özelliğiyle muline, çıkıntılı yapısıyla bukle ve nope efektlerle hareketli bir koleksiyon oluşturuldu. Takım elbiseliklerde doğal, ceketliklerde kıtır tuşeler bulunuyor. Takım elbiseliklerde mikro desenler, ceketliklerde 3 boyutlu geometrik armürler, yüksek bükümlü iplikler, fancy efektler bulunuyor.

Yünsa’nın net kârı ikiye katlandı

Yünsa’dan Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre; şirketin 2018’deki net kârı 28 milyon TL olarak gerçekleşti. Böylece Yünsa, net kârını bir önceki seneye göre ikiye katlamış oldu. Şirketin 2018 cirosu ise 296,8 milyon TL’den 367,7 milyon TL’ye ulaştı. Cironun yüzde 68,8’i ise ihracat kanalıyla gerçekleşti. Yünsa’nın yurt içi satış rakamları da 2018’de 104,4 milyon TL’den 127,4 milyon TL’ye yükseldi.

 

Yünsa’nın Net Kârı, Üçüncü Çeyrekte 4 Kat Arttı

07.11.2018 – Yünsa yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre net kârını, 4 kat artırarak, 19,03 milyon TL’ye çıkardı. Şirketin cirosu ise %25 performans artışıyla 212,3 milyon TL’den 265 milyon TL’ye ulaştı.

Türkiye’nin ve Avrupa’nın tek çatı altındaki en büyük entegre üst segment yünlü kumaş üreticisi Yünsa, 2018 yılı 3. çeyrek dönemi finansal sonuçlarını açıkladı. Yünsa’dan Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre; yılın üçüncü çeyreğinde şirketin net kârı 19,03 milyon TL olarak gerçekleşti. Yünsa, net kârını geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 4 kat artırarak büyük bir başarıya imza attı. 265 milyon TL olan cironun yüzde 68’i ise ihracat kanalıyla gerçekleşti.

Yünsa’nın net kârı, üçüncü çeyrekte 4 kat artışla 19,03 milyon TL’ye ulaştı

Yünsa’nın üçüncü çeyrek sonuçlarını değerlendiren Yünsa Genel Müdürü Nuri Refik Düzgören, “Türkiye’nin ve Avrupa’nın tek çatı altındaki en büyük entegre üst segment yünlü kumaş üreticisi olarak sektörümüzün dünya lideri olma konusunda emin adımlarla ilerliyoruz. Tekstil sektörü iç ve dış operasyonların değişkenlik göstermesi, üretim süreci ve hammadde tedariği bakımından hem Türkiye’de hem dünyada diğer sektörlere kıyasla zor bir sektör. Biz bu sektörde üst segment ürün üretiyoruz. Finansal ve operasyonel süreçlerimizi doğru bir stratejiyle yönetiyoruz. Hazır giyim devlerinin bulunduğu global bir müşteri portföyümüz var. Ayrıca ihracattaki başarımız marka değerimizi artıran önemli bir unsur. 2017 yılında başlattığımız yeniden yapılanma sürecimizi başarıyla yöneterek sağlıklı bir yapı oluşturduk.Ar-Ge ve inovasyonla büyümemizi sürdürüyoruz. Ciromuz ise 265 milyon TL’ye ulaştı. Verimlilik odaklı çalışmalarımızla ülkemizin ekonomik büyümesine, milli ekonomiye ve endüstriyel birikimine katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Yünsa’nın ihracat rakamları hakkında da bilgi veren Düzgören şöyle devam etti: “Yılın üçüncü çeyreğinde 265 milyon TL’ye ulaşan ciromuzun yüzde 68’ini ihracat kanalıyla gerçekleştirdik. Bugün elliden fazla ülkeye ihracat yapıyor, 400’den fazla müşterimize ürünlerimizi sunuyoruz. Türkiye’de ise sektörümüzdeki ihracatın yüzde 70’ini gerçekleştiriyoruz. Yıllık ciromuzun 3’te 2’sini ihracat oluşturuyor ve dünya toplam yünlü kumaş pazarının yaklaşık yüzde 5’ini karşılıyoruz. Geçen yıl toplamda 199 milyon TL olan ihracat gelirimizle TİM 2017 ‘İlk 1000 İhracatçı Firma’ araştırmasında yer aldık. Bugün üretim kapasitemiz ile dünyanın beş büyük üst segment yünlü kumaş ihracatçısından biriyiz ve uluslararası çapta birçok markayla iş birliği gerçekleştiriyoruz. 2018’deki hedeflerimizden biri aktif olarak yer aldığımız Avrupa ve ABD pazarının yanı sıra şu an nispeten daha küçük hacimlerle çalıştığımız Uzak Doğu’yu portföyümüze aktif olarak katmak. Başta Japonya ve Güney Kore’de ihracattaki payımızı artırmayı hedefliyoruz.”

11.07.2018 – Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) 2017 yılı “İlk 1000 İhracatçı Firma” araştırmasının sonuçlarına göre Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük entegre üst-segment yünlü kumaş üreticisi olan Yünsa, 2017 yılında %19 artışla 199 milyon TL ihracat geliri elde ederek rekorunu tazeledi. Yünsa ayrıca marka değerini “BBB”den “A” derecesine yükselterek uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance’in “Türkiye’nin En Değerli Markaları -Turkey 100” araştırmasında Türkiye’nin en değerli markalarından biri olma başarısını gösterdi.

Haziran ayında açıklanan TİM 2017 yılı “İlk 1000 İhracatçı Firma” araştırmasında Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük üst segment yünlü kumaş ihracatçısı Yünsa, 199 milyon TL ihracat geliriyle listede 312. sırada yer aldı. Yünsa ihracat gelirini geçen yıla göre %19 oranında artırmış oldu.

Yünsa Genel Müdürü Nuri Refik Düzgören, bu başarıyla konumlarını pekiştirdiklerini belirterek; “Bugün elliden fazla ülkeye ihracat yapıyor, 400’den fazla müşterimize ürünlerimizi sunuyoruz. Türkiye’de ise sektörümüzdeki ihracatın %70’ini gerçekleştiriyoruz. Yıllık ciromuzun 2/3’ünü ihracat oluşturuyor ve dünya toplam kumaş pazarının yaklaşık %5’ini karşılıyoruz. Yünsa olarak son 5 yılda uluslararası pazara 906 milyon TL değerinde ürün ihraç ettik. Bugün üretim kapasitemiz ile dünyanın beş büyük üst segment yünlü kumaş ihracatçısından biriyiz ve uluslararası birçok markayla iş birliği yapıyoruz. 2018 yılında şu an nispeten daha küçük hacimlerle çalıştığımız Uzak Doğu’da genişlemek ana stratejimiz. İhracat hedeflerimiz doğrultusunda ülkemizin ekonomik büyümesine, milli ekonomiye ve endüstriyel birikimine önemli katkılar sağlamaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Yünsa, Türkiye’nin En Değerli Markalarından Biri

Yünsa ihracattaki başarısını marka değeriyle de pekiştirdi. Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance’in yeni yayınladığı ve Türkiye’de otomotiv, finans, enerji ve daha birçok sektörde faaliyet gösteren markaları değerlendirdiği araştırmasında Yünsa, marka gücünü “BBB” den “A” derecesine yükselterek Türkiye’nin en değerli markalarından biri olarak tescillendi.

“Yünsa olarak hem doğrudan yatırımlarla hem de sağladığımız istihdamla ülke ekonomisine değer katmakla kalmıyor; yaşadığımız çevreye duyarlı, sürdürülebilir bir iş modeli doğrultusunda faaliyet gösteriyoruz.” açıklamasını yapan Düzgören şöyle devam etti:

“Tekstil sektörü dinamiklerin değişkenlik göstermesi, üretim süreci ve hammadde tedariği bakımından hem Türkiye’de hem dünyada diğer sektörlere kıyasla zor bir sektör. Biz bu sektörde üst segment ürün üretiyoruz. Finansal ve operasyonel süreçlerimizi doğru bir stratejiyle yönetiyoruz. Global markaların bulunduğu geniş bir müşteri portföyümüz var, ihracatta başarılıyız ve bu da marka değerimizi artıran önemli bir unsur. Bağlı olduğumuz Sabancı Holding’in desteğiyle ve sahip olduğumuz deneyim ve iş yapış biçimimizle Türkiye’nin en değerli markalarından biri olmak gurur verici. Yeniden yapılanma sürecimizi kontrollü bir şekilde yöneterek sağlıklı bir yapı oluşturduk. Dünya liderliği hedefimiz doğrultusunda kıtalararası moda trendlerine ve müşteri beklentilerine yönelik koleksiyonlarımız, çözüm odaklı yaklaşımımız ve inovatif ürünlerimiz ile Türkiye’nin ve Avrupa’nın tek çatı altındaki en büyük entegre üst segment yünlü kumaş üreticisi konumundayız.”

 

YünSA’nın Net Kârı 5 Kat Arttı

Yünsa yılın ikinci çeyreğinde 14,6 milyon TL net kâr elde ederek geçen yılın aynı dönemine göre net kârını 5 kat artırdı. Şirketin cirosu ise 169,6 milyon TL’ye ulaştı.

Türkiye’nin ve Avrupa’nın tek çatı altındaki en büyük entegre üst segment yünlü kumaş üreticisi Yünsa, 2018 yılı 2. çeyrek dönemi finansal sonuçlarını açıkladı. Yünsa’dan Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre; yılın ilk yarısında şirketin net kârı 14,6 milyon TL olarak gerçekleşti. Yünsa, net kârını geçen yılın aynı dönemine göre 12 milyon TL artırarak büyük bir başarıya imza attı. Şirketin cirosu ise 169,6 milyon TL’ye ulaştı. Cironun yüzde 67’i ise ihracat kanalıyla gerçekleşti.

Yünsa’nın ikinci çeyrek sonuçlarını değerlendiren Yünsa Genel Müdürü Nuri Refik Düzgören, “Türkiye’nin ve Avrupa’nın tek çatı altındaki en büyük entegre üst segment yünlü kumaş üreticisi olarak dünya lideri olma konusunda emin adımlarla ilerliyoruz. Yeniden yapılanma sürecimizi başarıyla yöneterek sağlıklı bir yapı oluşturduk. Ar-Ge ve inovasyonla büyümemizi sürdürüyoruz. Ciromuz ise 169,6 milyon TL’ye ulaştı. Verimlilik odaklı çalışmalarımızla ülkemizin ekonomik büyümesine, milli ekonomiye ve endüstriyel birikimine katkı sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.

Yünsa 2017 yılında ihracat gelirlerindeki artış ile Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin “İlk 1000 İhracatçı Firma” listesinde rekorunu tazeleyerek Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük üst segment yünlü kumaş ihracatçısı unvanını pekiştirdi. Düzgören, Yünsa’nın ihracat oranları hakkında şöyle bilgi verdi: “Yılın ikinci çeyreğinde 169,6 milyon TL’ye ulaşan ciromuzun yüzde 67’sini ihracat kanalıyla gerçekleştirdik. Bugün elliden fazla ülkeye ihracat yapıyor, 400’den fazla müşterimize ürünlerimizi sunuyoruz. Türkiye’de ise sektörümüzdeki ihracatın %70’ini gerçekleştiriyoruz. Yıllık ciromuzun 2/3’ünü ihracat oluşturuyor ve dünya toplam yünlü kumaş pazarının yaklaşık %5’ini karşılıyoruz. Bugün üretim kapasitemiz ile dünyanın beş büyük üst segment yünlü kumaş ihracatçısından biriyiz ve uluslararası çapta birçok markayla iş birliği gerçekleştiriyoruz. 2018’deki hedeflerimizden biri aktif olarak yer aldığımız Avrupa ve ABD pazarının yanı sıra şu an nispeten daha küçük hacimlerle çalıştığımız Uzak Doğu’yu portföyümüze aktif olarak katmak. Başta Japonya ve Güney Kore’de ihracattaki payımızı artırmayı hedefliyoruz.”

Yünsa YUNSA Hisse Analiz ve Yorumları