Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Yıldızlar Yat...

Yıldızlar Yatırım Holding İstihdamın da Büyümenin de Yıldızı Oldu

21.06.2019 – Orman ürünleri, kimya-gübre, demir çelik gibi sanayi dallarında faaliyet gösteren Yıldızlar Yatırım Holding, 2018 yılında istihdamını yüzde 18.4 oranında artırarak ‘istihdamın yıldızı’ olduğunu kanıtladı. Birçok sanayi şirketinin istihdamında azalma yaşandığı 2018 yılında çalışan sayısını 3 bin 800’den 4 bin 500’e çıkaran Yıldızlar Yatırım Holding, yüzde 39’luk ciro büyümesi ile de dikkatleri çekti.

Grup şirketlerinin 2018 yılını çok başarılı sonuçlarla kapattığını söyleyen Yıldızlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Yıldız, “Üç yıl içinde 500 milyon Euro’nun üzerinde yatırım yaptık. Bu yatırım hem grubumuzu hızla büyüttü hem de ülkemiz ekonomisine yaptığımız katkıyı artırdı. Bu yıl da yüzde 35 olan büyüme hedefimize ulaşarak üretmeye devam edeceğiz” dedi…

Yıldızlar Yatırım Holding, 2018 yılında istihdam ve büyümede çift haneli rakamlara ulaşarak önemli bir başarıya imza attı. Orman ürünleri, kimya-gübre, demir çelik gibi sektörlerde faaliyet gösteren Yıldızlar Yatırım Holding, işsizliğin giderek arttığı 2018 yılında istihdam oranını yüzde 18’in üstünde artırarak 4 bin 500 kişinin çalıştığı bir grup oldu. Yine 2018 yılını yüzde 39’luk bir ciro büyümesiyle kapatan Yıldızlar Yatırım Holding’in 2019 yılındaki büyüme hedefi ise yüzde 35.

Türkiye’nin önde gelen grup ve şirketlerinin 2018 yılı istihdam oranlarındaki düşüşe karşın Yıldızlar Yatırım Holding, 2018 yılında istihdamını yüzde 18.4 oranında artırdı. Bu rakama göre holdingin 2017 yılında 3 bin 800 olan çalışan sayısı 2018 yılında 4 bin 500’e ulaştı.

“3 yılda 500 milyon Euro yatırım yaptık”

Son 3 yılda 500 milyon Euro’nun üzerinde yatırım yaptıklarını söyleyen Yıldızlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Yıldız, “Yurt içinde hem mevcut tesislerimizi büyüttük hem de yepyeni bir alana girerek Yıldız Demir Çelik’i ülkemizin hizmetine sunduk. Yurt dışındaki fabrikalarımızın da üretime başlamasıyla hem ciro hem de istihdam anlamında önemli bir sıçrama yaşadık. Grubumuzun cirosu 2018 yılında bir önceki yıla göre, yüzde 39 artarak 6 milyar TL’ye, istihdamımız da 3 bin 800 kişiden 4 bin 500’e ulaştı” dedi.

Bu yıl da yatırımlara devam edeceklerine vurgu yapan Hakkı Yıldız, Yıldız Demir Çelik’te ikinci faz yatırımını 2020 yılının ilk aylarında tamamlayacaklarını söyledi. Yıldız, “Yıldız Demir Çelik’in ikinci faz yatırımı için 100 milyon dolarlık bir bütçemiz söz konusu. Slovenya’da satın aldığımız fabrikamızın modernizasyonu için de 35 milyon Euro’ya yakın bir yatırımı hayata geçirmiş olacağız. Öte yandan Yıldız Entegre’nin Rusya’daki fabrika yatırımı için yasal süreçleri tamamlamış bulunuyoruz, 2019 sonu gibi planımıza devam edeceğiz” bilgisini verdi.

Yıldız Demir Çelik, ihracatta 8 ayda “1000”ler listesine girdi

Yıldızlar Yatırım Holding’in ihracat konusuna bu yıl daha fazla önem vereceğini belirten Hakkı Yıldız, “Toplam grup olarak satışlarımız içinde ihracatın oranı yüzde 30 iken, geçen yıl yaşanan gelişmelerin ardından bu rakamda yukarı doğru bir hareketlilik yaşandı. Kur gelişmeleri sonrasında ihracatımızı yüzde 45 seviyelerine çıkarmış bulunuyoruz. 2019 yılında da yine önceliğimiz iç pazar olmak üzere ihracata devam edeceğiz hem ülke portföyümüzü genişleteceğiz hem de bulunduğumuz pazarlarda derinleşeceğiz” dedi.

Geçen yıl Yıldız Demir Çelik’in çok önemli bir başarıya da imza attığına vurgu yapan Hakkı Yıldız, “Bildiğiniz üzere önemli bir bölümünü ithal ettiğimiz yassı çelik üretimine dönük faaliyet gösteren Yıldız Demir Çelik, iç pazardaki başarısını ihracatta da sürdürdü. Henüz ilk yılımız olmasına karşın 52 milyon doların üstünde bir ihracat rakamına ulaşmış olmak demir çelik sektörü açısından önemli bir başarıdır. 8 ay içinde Türkiye’nin en çok ihracat yapan ilk 1000 şirketi içine girmiş bulunuyoruz. Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan “Türkiye’nin En Çok İhracat Yapan 1000 Firması” listesine bu yıl 407’nci sırada girmiş olmak bizim için büyük bir gurur kaynağı” dedi.

 

 

Yıldız Demir Çelik, 1.5 Milyon Ton Kapasiteli Soğuk Haddeleme Hattını Devreye Aldı

10.12.2018 – Yıldız Demir Çelik, Mart ayında devreye giren galvaniz ve boya hattının ardından soğuk haddeleme hattını da devreye aldı. 1.5 milyon ton kapasiteye sahip yeni hatla birlikte Yıldız Demir Çelik, ilk faz yatırımını tamamladı. Soğuk haddeleme hattının devreye girmesi nedeniyle fabrikada düzenlenen törende konuşan Yıldızlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Yıldız, “Orman ürünleri, tarım-kimya, liman işletmeciliği, deniz taşımacılığının ardından son yatırımımız olan demir-çelikle de ülke ekonomisine katkı sağlamayı sürdürüyoruz. Bugün Yıldız Demir Çelik’in birinci faz yatırımını tamamladık, 2020 yılında ise ikinci faz yatırımımızı bitirip Yıldız Demir Çelik imzasını taşıyan yassı sac ürünümüzle ülkemizin cari açıkla mücadelesine 1 milyar dolarlık pozitif katkıda bulunacağız” dedi

Yıldızlar Yatırım Holding’in son yıllarda Türkiye’de hayata geçirdiği en büyük sanayi yatırımlarından biri olan Yıldız Demir Çelik, ilk faz yatırımını devreye aldığı soğuk haddeleme hattıyla tamamladı. Mart ayında üretime başlayan boya ve galvaniz hattının ardından soğuk haddeleme hattının da üretime başlamasıyla Yıldız Demir Çelik, üretim kapasitesini 1.5 milyon tona çıkardı.

Yeni hattın çalışmaya başlaması nedeniyle şirketin Kocaeli Alikahya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında düzenlenen törene, Yıldızlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Yıldız, yönetim kurulu üyeleri Hakkı Yıldız ve Hasan Yıldız ile Yıldız Demir Çelik çalışanları katıldı. Törende bir konuşma yapan Yıldızlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Yıldız, “Yıldızlar Yatırım Holding olarak son yıllarda ülkemizde yapılmış en büyük yatırımlardan birine imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Mart ayında ilk üretim hattını devreye alan Yıldız Demir Çelik’te son hattımızı da bitirerek ilk faz yatırımımızı tamamlamış olduk. Bu yatırımla birlikte Türkiye’de beyaz eşya ve otomotiv sanayinin ihtiyaç duyduğu ve ithal etmek zorunda kaldıkları kaliteli yassı sac ihtiyacını karşılayacağız” dedi.

Yıllık 400 bin ton kapasiteli sürekli galvanizleme hattı, inşaattan otomotive kadar birçok farklı sektörün ihtiyacını karşılayacak bir ürün porftöyüne sahip. Bununla birlikte 300 bin ton temizleme, 300 bin ton tavlama, 450 bin ton temper ve 150 bin ton yıllık boyama hattı kapasitesine sahip olan Yıldız Demir Çelik, beyaz eşya ve otomotiv sektörünün ihtiyacı olan ürünleri üretecek. Fabrika bünyesindeki çelik servis merkezinde ise müşterilerin talepleri doğrultusunda dilme, boy kesme ve trapez işlemleri yapılıyor.

 

Yıldız Demir Çelik, Cari Açığı 1 Milyar Dolar Azaltacak

26.09.2018 – Yıldızlar Yatırım Holding, orman ürünleri, tarım-kimya, liman işletmeciliği, deniz taşımacılığının ardından şimdi de demir-çelik yatırımıyla ülke ekonomisine katkı sağlamayı sürdürüyor. Yıldızlar Yatırım Holding’in son yatırımı olan Yıldız Demir Çelik, Kocaeli’nin Alikahya bölgesinde 300 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirildi. Fabrikanın ilk faz yatırımı tamamlanırken,ikinci faz yatırımı ise devam ediyor. İkinci fazla birlikte toplam yatırım tutarının 350 milyon dolara ulaşmış olacağını söyleyen Yıldızlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Yıldız, yassı sac üretimine odaklandıkları bilgisini paylaştı. Türkiye’nin yassı çelikte yılda 4.3 milyar dolarlık cari açık verdiğine dikkat çeken Hakkı Yıldız, “Yıllık 1.5 milyon ton üretim kapasitesine sahip olan Yıldız Demir Çelik, cari açıkla mücadelede 1 milyar dolarlık pozitif katkıda bulunacak” ifadelerini kullandı.

Yıldızlar Yatırım Holding, son yıllarda Türkiye’de hayata geçirilen en büyük sanayi yatırımlarından birine imza atarak, demir-çelik sektörünün önemli oyuncuları arasına girdi. Yıllık 4.3 milyar TL ciroya ulaşan, dünya genelinde 12 tesiste toplam 3 bin 500’ün üzerinde çalışanı olan, 50’den fazla ülkeye ihracat yapan Yıldızlar Yatırım Holding’in, Kocaeli’nin Alikahya bölgesindeki son yatırımı Yıldız Demir Çelik, üretime başladı ve ilk siparişlerini teslim etti.

Yıllık 1.5 milyon ton yassı çelik üretim kapasitesine sahip olan ve 350 kişinin istihdam edildiği Yıldız Demir Çelik fabrikasında, yeni üretim fazlarının da devreye girmesiyle çalışan sayısı 600 kişiye ulaşacak.

CARİ AÇIĞA KARŞI 1 MİLYAR DOLARLIK POZİTİF KATKI VERECEK

Türkiye’nin 9 milyon ton yassı çelik ithal ettiğini, ihracat ile ithalat arasındaki açığın 4.7 milyon ton olduğunu belirten Hakkı Yıldız, “Bu açık, geçen yılın cari fiyatlarına göre 3.5 milyar dolara denk geliyor. Yassı çelik sektörüne yaptığımız yeni yatırımımızla bu açığı azaltmayı hedefliyoruz. Fabrikamızın asitlenmiş soğuk haddelenmiş, galvanizli ve boyalı ürün olarak. 1,5 milyon tonluk yıllık üretim kapasitesi var. Fiyatına da ton başına 800 dolar dersek, cari açığa satış fiyatıyla 1 milyar dolar gibi azımsanmayacak ölçüde pozitif bir katkı vereceğiz” diye konuştu.

YATIRIM TUTARI YENİ FAZLA BERABER 350 MİLYONA ÇIKACAK

Kocaeli’nin Alikahya bölgesinde faaliyete geçen 300 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu olan fabrikanın maliyeti 300 milyon dolar. Bu miktarın yüzde 30’unun özkaynak, yüzde 70’inin ise uzun vadeli krediyle sağlandığını belirten Yıldız, “Fabrikadaki yeni faz için de harekete geçtik, yeni bir galvaniz hattı ekliyoruz. Bu fazın tamamlanmasıyla beraber 350 milyon dolarlık bir yatırım rakamına ulaşmış olacağız” dedi.

HEDEF SEKTÖRLER OTOMOTİV VE BEYAZ EŞYA

Fabrikada üretilecek ürünlerin, özellikle beyaz eşya ve otomotiv gibi sektörlerin ihtiyacını karşılayacağını belirten Yıldız, her iki sektörün de kalite ‘hassasiyeti nedeniyle’ bu ihtiyacı büyük oranda ithalat yoluyla karşıladığı bilgisini paylaştı.

Hakkı Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz daha en başından üretim dizaynı, bu hassas ürünleri de üretebilecek bir şekilde seçtik. Otomotiv sektöründe kalite çıtası haklı olarak son derece yukarıda. Bu sektöre servis vermek, bizim işimizde bu işin en üstü diye tarif edilebilir. Bu noktada yakın bir zaman içinde Yıldız Demir Çelik olarak ithalata ikame olacak bu ürünü pazara sunup “Bu oyun bizsiz olmaz” diyeceğiz.”