Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Yıldız Entegr...

Yıldız Entegre, 4 Futbol Sahası Büyüklüğünde Alanı Güneş Panelleriyle Kaplayacak

11.03.2020 – Yıldız Entegre, Mersin’de bulunan Akdeniz Tesisi’nde yapılacak yeni yatırım için kolları sıvadı. Yaklaşık 15 milyon TL’lik yeni yatırım kapsamında, 26 bin 400 metrekarelik alan güneş panelleriyle kaplanacak ve 11 bin ağaç eşdeğerinde karbon salımının önüne geçilecek. Yatırım tamamlandığında tesis, toplam elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 10’unu güneş enerjisinden sağlayacak. 

Türkiye’de son yıllarda sayıları gün geçtikçe artan çevreci sanayi tesislerine bir yenisi daha ekleniyor… Türkiye’de orman ürünleri alanında faaliyet gösteren; İstanbul Sanayi Odası’nın son açıkladığı verilere göre de ülkemizin en büyük 45. ve orman ürünleri sektöründe lider sanayi şirketi olan Yıldız Entegre, Mersin’de bulunan Akdeniz Tesisi’nde güneş enerjisi yatırımına başlama kararı aldı. Önümüzdeki günlerde başlaması planlanan yatırımın 6 ay içinde tamamlanması öngörülüyor.

13 BİNDEN FAZLA GÜNEŞ PANELİ KURULACAK

Yaklaşık 15 milyon TL’lik yatırım planlaması kapsamında, üretim tesisindeki yaklaşık 26 bin 400 metrekarelik alan toplam 13 binden fazla güneş paneliyle kaplanacak. Yatırım tamamlandığında tesis, toplam elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 10’unu güneş enerjisinden sağlayacak. Öte yandan tesiste gerçekleştirilecek olası bakım çalışmaları ya da arıza durumlarında, güneş panellerinden üretilen elektrik, genel şebekeye verilerek, Mersin ekonomisine de katkıda bulunması sağlanacak.

ÜLKEMİZ EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYORUZ

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yıldızlar Yatırım Holding Yatırım Projeleri Müdürü Yıldırım Akagündüz, enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesinin şirketler için olduğu kadar ülkeler için de önemli olduğunun altını çizerken, “Son yıllarda ülkemizde, yenilenebilir enerji kaynaklarına karşı yoğun bir ilgi var. Petrol ve doğalgaz gibi enerji kaynakları konusunda, ülkemizin yurt dışına bağımlı olduğu bir gerçek. Ama bunun yanında özellikle rüzgâr ve güneş konusunda Türkiye’nin çok ciddi bir potansiyeli var. Bu kapsamda özellikle sanayi şirketlerinin, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmeleri hem doğanın ve çevrenin korunmasına büyük katkı sağlayacak hem de ülkemiz ekonomisinin gelecek hedeflerine ulaşmasına ışık tutacaktır” ifadelerini kullandı.

GÜNEŞ ENERJİSİNDE DAHA FAZLA FAYDALANACAĞIZ

Mersin’deki Akdeniz Tesisi’nde gerçekleştirecekleri yatırımın, Yıldız Entegre’nin bu alandaki ilk yatırım olduğuna dikkat çeken Yıldırım Akagündüz “Bu yatırımı yaparken öncelikli amacımız konvansiyonel enerji kaynaklarına olan bağımlılığımızı azaltmak; daha çevreci ve doğaya saygılı bir yöntemle enerji girdisi elde etmek. Yasal mevzuatların izin verdiği ölçüde, güneş enerjisi verimliliği yüksek olan tesislerimiz için benzer projeler gelecek dönemde de gündemimizde olacak” şeklinde konuştu.

Akdeniz’in Orta Doğu ve Afrika’ya açılan kapısı

Orman ürünleri alanında Türkiye’nin önde gelen şirketleri arasında bulunan Yıldız Entegre’nin, ülke genelindeki 4 üretim merkezinden biri olan Akdeniz Tesisi, aynı zamanda Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin de en büyük yatırımları arasında öne çıkıyor. Yıldız Entegre’nin iç pazardaki pozisyonunu güçlendiren Akdeniz Tesisi, bununla birlikte Orta Doğu ile Kuzey Afrika pazarlarına olan yakınlığıyla şirketin ihracat gücüne de katkıda bulunuyor. Yaklaşık 240 bin metrekare arazi üzerine kurulu tesisi, günde 1.500 metreküplük MDF, MDFlam, laminat parke, kapak panel, emprenyeli kağıt ve tutkal üretimi kapasitesine sahip.

Yıldız Entegre Hakkında

Yıldız Entegre, 1890 yılında Trabzon’da kereste ticareti ile başlayan iş hayatında kazandığı deneyimleri, 1982 yılında kurumsallaşma hamlesiyle ileriye taşıyarak orman ürünleri sektöründe global bir oyuncu olmayı başardı.

Girişimci ve yenilikçi yaklaşımıyla fark yaratan Yıldız Entegre, Türkiye’nin en büyük 50 sanayi şirketinden birisidir. Dünyada orman ürünleri sektöründe yer alan ilk 10 şirket arasındadır. 1.725.000 m²’den fazla alanda kurulu bulunan, farklı coğrafyalardaki 7 üretim tesisi, 3 liman terminali ve 3 deposu ile çalışmalarını ‘Doğaya ve insana saygı’ ilkesiyle gerçekleştiren Yıldız Entegre, tüm üretim tesislerinde toplam 12.000 m3/gün levha üretim kapasitesine sahip.

Yıldız Entegre Türkiye, Romanya ve Slovenya’da bulunan üretim tesislerinde; MDF, MDFlam, sunta, suntalam, laminat parke, boyalı levha (mdf, sunta), kapak panel, lak panel, mdf kapı, kapı paneli, emprenyelikağıt ile tutkal üretimi gerçekleştiriyor. ABD’de ise liman terminallerine sahip olan Yıldız Entegre,üretim için gerekli olan hammadde kaynaklarının tedarik edilmesi, depolanması ve lojistik hizmetlerin sağlanmasına çalışıyor.

Şirketin amiral gemisi Kartepe tesisi, dünyanın tek çatı altında kurulmuş en büyük entegre MDF üretim tesisi olma özelliğini bugün hâlâ gururla taşımaktadır. Global bir marka olma yolunda ilk adımlarını ABD yatırımı ile hayata geçiren Yıldız Entegre; Romanya ve Slovenya’daki üretim tesisleriyle Avrupa, Kuzey Afrika, Rusya ve Türki Cumhuriyetlerdeki varlığını güçlendiriyor.

Yıldız Entegre, farklı ihtiyaçlara yanıt veren geniş ürün yelpazesiyle doğanın estetiğini, yaşadığımız tüm alanlara taşıyarak. “Bugün ürettiklerimiz, yarınlarımızı tüketmesin” anlayışıyla hem günümüz hem de gelecek kuşaklar için sorumluluk bilinciyle çalışıp, kendi kaynaklarıyla gerçekleştirdiği binlerce ağaç dikiminin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte birçok çevreci, toplumsal ve kültürel etkinliğe de imza atıyor.

 

Yıldız Entegre, Orman Ürünleri Sektöründe Türkiye’nin En Büyüğü Oldu

29.05.2019 – Orman ürünleri alanında Türkiye’nin lider üreticisi konumunda bulunan Yıldız Entegre, İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” raporunda 45’inci sırada yer aldı. Listede bir önceki yıla göre 6 sıra yükselen Yıldız Entegre, bu başarıyla orman ürünleri sektörünün bir numarası oldu.

İstanbul Sanayi Odası, her yıl merakla beklenen “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesini açıkladı. Türkiye’deki sanayi kuruluşlarının 2018 performanslarına göre hazırlanan listede geçtiğimiz yıla göre 6 sıra yükselen Yıldız Entegre, 3,4 milyar TL’yi aşan cirosuyla Türkiye’nin en büyük 45’inci sanayi şirketi oldu. Yıldız Entegre, yurt içi ve yurt dışı pazarlarda gösterdiği bu başarılı performansıyla orman ürünleri sektörünün de zirvesinde yer aldı. Yıldız Entegre, sadece özel kuruluşların bulunduğu listede 41’inci sırada dikkat çekti.

“Üreten Güçlü Türkiye vizyonuna katkıda bulunmaya devam edeceğiz”

Konuyla ilgili açıklama yapan Yıldız Entegre Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yıldız, ülkesi için üretmeyi, yatırım yapmayı ve istihdam sağlamayı ilke edinmiş bir şirket olarak, İSO 500 listesinde ilk 50 içinde yer almaktan büyük gurur duyduklarını ifade ederken, “Türkiye’nin gelecek hedeflerine ulaşabilmesinde sanayi kuruluşlarının rolü ve sorumluluğu çok önemli. Yıldız Entegre olarak, ‘Üreten Güçlü Türkiye’ vizyonuna katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi gelecek dönemde de yatırımlarımıza hız kesmeden devam edecek; ülkemizin ekonomik kalkınmasına elimizden gelen her türlü desteği sunmayı sürdüreceğiz” dedi.

Yıldız Entegre’nin sektörünün lideri olmasını daima büyük bir özveri ile çalışmaya borçlu olduklarına vurgu yapan Yıldız, “Önemli olan lider olmak değil, bu unvanı korumak ve hakkını vermek. Bunu da başaracağımıza olan inancımız tam. Bizi bugünlere getiren tüm Yıldız Entegre çalışanlarına, ülkemizin ve dünyanın dört bir yanındaki bayilerimize, iş ortaklarımıza ve bizi tercih eden tüketicilere çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Yıldız Entegre, Türkiye’de İlk Üretilen Ürünlerini Tanıttı

Yıldız Entegre, Türkiye’de ilk kez üretilen 7 mm parke grubu Soft Series’i tanıttı

Orman ürünleri sektörünün lider oyuncusu Yıldız Entegre, yurt içi ve yurt dışından gelen bayileriyle İstanbul’da buluştu. 8-9 Mart tarihleri arasında Swiss Otel’de düzenlenen bayi toplantısında, Türkiye’de bir ilkin de tanıtımı yapıldı. Toplantıda Yıldız Entegre tarafından Türkiye’de ilk kez üretilen 7 mm parke serisi dikkat çekti. Şirketin yeni ürün gamı ve pazarlama çalışmaları arasında 7 mm parkenin yanı sıra gizli menteşe ile üretilerek dekorasyonda mekânda bütünlüğü önceleyen kapılar, yüksek tavanlı odalarda oldukça kullanışlı olacak 2.20 cm yüksekliğinde kapılar ve boyanabilir kapılar ilk kez alıcısı ile buluştu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yıldız Entegre Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yıldız, bugüne kadar imza attıkları tüm başarıların arkasında çalışanlar kadar bayilerin de olduğunu belirterek “Şirketimizin global marka olma yolundaki en büyük destekçisi yine sizlersiniz. Birlikte başarmaya devam edeceğiz” dedi…

Orman ürünleri sektöründe global bir oyuncu olarak büyümesini sürdüren Yıldız Entegre, 8-9 Mart tarihleri arasında İstanbul Swiss Otel’de lansman toplantısını gerçekleştirdi. Aralık 2018 tarihinde düzenlenen ve “Geleceği Birlikte Tasarlıyoruz” teması üzerine gerçekleştirilen toplantının ardından yapılan 2019 yılının ilk buluşmasında bayiler, Türkiye’de bir ilke de tanıklık etti.

Yılın ilk bayi toplantısında ünlü radyocu Geveze’nin moderatörlüğünde yeni ürünlerin lansmanı gerçekleştirildi. Türkiye’nin yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinden gelen bayilerin katıldığı toplantının açılış konuşmasını Yıldız Entegre Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yıldız, “Global bir marka olma yolculuğumuzda sizin gücünüzü ve desteğinizi her zaman yanımızda hissettik. Bugün ilk kez sizlerle buluşturduğumuz ürünlerimiz ve yeniliklerimizin de sizler tarafından kısa zamanda sahiplenileceğine inanıyoruz” sözleri ile yaptı. Yıldız Entegre Global Satış ve Pazarlama Direktörü Bahadır Çuhacıoğlu, Türkiye Satış Direktörü Selçuk Ormancı ile Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Ercan Şahin de konuşmalarında yeni ürünlere ve 2019 yılı stratejilerine dönük önemli mesajlar verdi. Güne damga vuran bir diğer isim ise eğlendirirken düşündüren konuşması ile Dr. Şaban Kızıldağ oldu.

SOFT SERIES İSMİNİ DOĞANIN SAKLI TONLARINDAN ALDI

Soft Series markasında yer alan ürünler isimlerini değerli taşlardan alıyor. Doğanın saklı tüm tonlarını içeren portföyü, doğada yer alan farklı renk skalalarını barındırıyor. Marka, ismini Secret Of The Tons (Tonların Sırrı) mottosundan alıyor.

LANSMANDA VARIODOR’UN YENİ MODELLERİ DE TANITILDI

Yıldız Entegre bayileri, Türkiye’de ilk kez üretilen 7 mm parkelerden oluşan Soft Series ürünlerini yakından inceleme fırsatı buldu. Soft Series’in yanı sıra Variodor serisi altında üretilen gizli menteşeli kapılar, yüksek tavanlı odalar için tasarlanan 220 cm yüksekliğe sahip kapılar ve boyanabilir kapılar da büyük ilgi gördü.

12 FARKLI KATEGORİDE PARKE SATIŞ ÖDÜLÜ!

Günün sonunda Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yıldız’ın da katılımı ile gala yemeği sırasında Yıldız Entegre ürünlerini dünyanın dört bir yanına ulaştıran satış noktaları olan bayilere 12 ayrı kategoride 45 ödül, Satış Direktörü Selçuk Ormancı, Global Satış ve Pazarlama Direktörü Bahadır Çuhacıoğlu, Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Ercan Şahin, Parke ve Kapı Satış Müdürü Ogün Bıyıklıoğlu, İhracat Satış Müdür vekili Mert Ercömert, Romanya Satış ve Pazarlama Direktörü Tiberiu Avram tarafından sahiplerine verildi.

DİJİTAL ÇÖZÜMLER TANITILDI

Lansmanın ikinci gününde kağıt dekor üreticisi Schattdecor’un tasarımcıları Sinem Değerli ve Fabian Appel, dijital parke baskı yöntemlerini tanıttı. Katılımcılar, keypad sistemi ile 30 dekor içinde oylama yaparak Yıldız Entegre’nin portföyüne katacağı 5 yeni dekoru seçti. Dijital dünyaya her anlamda ayak uyduran Yıldız Entegre, bayilerini de bu konuda bilgilendirmek amacıyla KRY Genel Müdürü Koray Kızılkaya ile özel bir oturum da gerçekleştirdi. İkinci günün sonunda ise alanında uzman isimlerin moderatörlüğünde, Yıldız Entegre bayileri ile kurum adına gelişim alanlarını tespit edebilmek için çalıştaylar düzenlendi.

Yıldız Entegre Hakkında

Yıldız Entegre, 1890 yılında Trabzon’da kereste ticareti ile başlayan iş hayatında kazandığı deneyimleri, 1982 yılında kurumsallaşma hamlesiyle ileriye taşıyarak orman ürünleri sektöründe global bir oyuncu olmayı başardı.

Girişimci ve yenilikçi yaklaşımıyla fark yaratan Yıldız Entegre, Türkiye’nin en büyük 50 sanayi şirketinden birisidir. Dünya’da orman ürünleri sektöründe yer alan ilk 10 şirket arasındadır. 1.725.000 m²’ den fazla alanda kurulu bulunan, farklı coğrafyalardaki 7 üretim tesisi, 3 liman terminali ve 3 deposu ile çalışmalarını ‘Doğaya ve insana saygı’ ilkesiyle gerçekleştiren Yıldız Entegre tüm üretim tesislerinde toplam 12.000 m3/gün levha üretim kapasitesine sahiptir.

Yıldız Entegre Türkiye, Romanya ve Slovenya’da bulunan üretim tesislerinde; MDF, MDFlam, sunta, suntalam, laminat parke, boyalı levha (mdf, sunta), kapak panel, lak panel, mdf kapı, kapı paneli, emprenyeli kağıt ile tutkal üretimi gerçekleştirmektedir. ABD’de ise liman terminalleri yer almakta olup üretim için gerekli olan hammadde kaynaklarının tedarik edilmesi, depolanması ve lojistik hizmetlerin sağlanmasına çalışmaktadır.

Şirketimizin amiral gemisi Kartepe Tesisi, dünyanın tek çatı altında kurulmuş en büyük entegre MDF üretim tesisi olma özelliğini bugün hâlâ gururla taşımaktadır. Global bir marka olma yolunda ilk adımlarını ABD yatırımı ile hayata geçiren Yıldız Entegre; Romanya ve Slovenya’daki üretim tesisleriyle Avrupa, Kuzey Afrika, Rusya ve Türk Cumhuriyetleri’ndeki varlığını güçlendirmektedir.

Yıldız Entegre, farklı ihtiyaçlara yanıt veren geniş ürün yelpazesiyle doğanın estetiğini, yaşadığımız tüm alanlara taşıyarak. “Bugün ürettiklerimiz, yarınlarımızı tüketmesin” anlayışıyla hem günümüz hem de gelecek kuşaklar için sorumluluk bilinciyle çalışıp, Kendi kaynaklarıyla gerçekleştirdiği binlerce ağaç dikiminin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte birçok çevreci, toplumsal ve kültürel etkinliğe de imza atmaktadır.