Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri OPPO Birinci ...

OPPO Birinci Çeyrek Sonuçlarına Göre Dünyada Dördüncü Sırada

OPPO, Canalys verilerine göre orta ve üst düzey pazarlarda istikrarlı büyümesini sürdürerek 2022 yılının ilk çeyreğinde dünyanın dördüncü en büyük akıllı telefon markası konumunu korudu.

18 Mayıs 2022 – Dünyanın önde gelen lider akıllı ürün markası OPPO, Canalys verilerine göre orta ve üst düzey pazarlarda istikrarlı büyümesini sürdürerek 2022’nin ilk çeyreğinde dünyanın dördüncü en büyük akıllı telefon markası konumunu korudu. Yılın ilk çeyreğinde akıllı telefon pazarının global olarak küçülmesine rağmen, ürün inovasyonları ve devam eden Ar-Ge yatırımlarıyla OPPO, Batı Avrupa’da ve diğer gelişmekte olan pazarlarda istikrarlı büyümesini sürdürüyor. OPPO, önceki çeyrekte, şirketin kendi tasarımı ilk NPU’su olan MariSilicon X ile donatılmış son teknoloji amiral gemisi Find X5 Serisini piyasaya sunmuştu. OPPO ayrıca Mobil Dünya Kongresi 2022’de pil ömrünü iki katına çıkaran 150W SUPERVOOC hızlı şarjı, 9 dakikada 4500mAh pili şarj eden 240W SUPERVOOC hızlı şarjı ve 5G’yi hızlı bir Wi-Fi’a dönüştüren OPPO 5G CPE T2 gibi heyecan verici teknolojilerini de tanıtmıştı.

OPPO, 2022’nin ilk çeyreğinde Avrupa akıllı telefon pazarında beşinci sırada yer aldı. Avrupa pazarına 2018’de giren OPPO, yerel pazara daha iyi hizmet sunabilmek için operatör iş kolunu genişletti ve aktif olarak Ar-Ge’ye yatırım yaparak farklı amiral gemisi ürünler sunmaya yönelik çalışmalar yürüttü. Son teknoloji amiral gemisi Find X5 Serisi, şirketin ilk katlanabilir amiral gemisi Find N, 150W ve 240W SUPERVOOC hızlı şarj teknolojileri dahil olmak üzere OPPO birçok uluslararası ödül kazandı. Orta ve üst düzey ürünleriyle büyük beğeni kazanan OPPO, yıllık bazda %4’lük bir büyüme yakalayarak Batı Avrupa’daki satış rakamları açısından dördüncülüğünü korurken 12 ülkede bölge pazarında ilk beşte yer aldı.

Batı Avrupa’da OPPO önceki yıla göre Almanya’da %415, İrlanda’da %258, Belçika’da %217, İsviçre’de %82 ve İngiltere’de %53 büyüme göstererek güçlü bir performans sergiledi. Bunlara ek olarak OPPO, Macaristan pazarına girdikten sonra kısa bir süre içinde %1395’lik bir yıllık büyüme elde ederek pazarın dördüncü en büyük akıllı telefon üreticisi haline geldi.

OPPO 2022’nin ilk çeyreğinde Latin Amerika’da etkili bir performans sergileyerek yıl bazında %34 büyüdü ve pazarda beşinci sırada yer aldı. Latin Amerika pazarına girişinden yalnızca iki yıl sonra OPPO, yerel operatörlerle iş birliklerini güçlendirmesinin ve Reno Serisini piyasaya sürmesinin de etkisiyle, hızla orta ve üst düzey akıllı telefon pazarının en popüler markalarından biri haline geldi. Meksika’daki sağlam performansını daha da güçlendiren OPPO, Reno Serisiyle orta ve üst seviye segmentteki liderliğini sürdürürken yıllık bazda %19 büyüme elde etti ve %12’lik pazar payıyla dördüncü sıraya yükseldi.

Orta Doğu ve Afrika’da ise OPPO, dördüncü sıradaki konumunu koruyor. OPPO, kısa bir süre önce girdiği Güney Afrika’da yıllık %128 büyüme yakalayarak pazarın üçüncü en büyük akıllı telefon markası haline geldi. Şirket, Birleşik Arap Emirlikleri’nde ise %7’lik pazar payıyla üçüncü sıraya yükseldi.

OPPO, Asya Pasifik’teki dördüncü en büyük ve Güneydoğu Asya’daki ikinci en büyük akıllı telefon üreticisi konumunu korumaya devam etti. Ülke bazında OPPO, Tayland’da en çok satan ikinci marka olurken Avustralya, Yeni Zelanda ve Singapur’da güçlü bir büyüme yakalayarak bu pazarların en çok satan ilk üç akıllı telefon markası arasında yer aldı. 

Çin’in akıllı telefon pazarının uzun soluklu oyuncusu olarak OPPO, 2022 yılının ilk çeyreğinde ülkenin en çok satan ikinci markası olarak yerini korudu. OPPO, zarif seramik kasası, güçlü performansı, birinci sınıf Hasselblad kamerası ve üstün gece fotoğrafçılığı teknolojisi ile kullanıcıların üst düzey ihtiyaçlarına mükemmel bir şekilde cevap veren en yeni amiral gemisi Find X5 Serisini yılın ilk aylarında piyasaya sürdü. 2022 Global Mobile (GLOMO) Ödülleri’nde ‘Ezber Bozan Ürün İnovasyon Ödülü’nü kazanan Find N, kendine özgü geliştirilen menteşe mekanizması ve benzersiz kasa tasarımıyla 2022’nin ilk çeyreğinde katlanabilir akıllı telefon pazarına liderlik ediyor. Bunun yanında OPPO, modern görünümü ve güçlü performansıyla pazarda yüksek itibar kazandığı ilk tableti OPPO Pad’i de piyasaya sundu. OPPO, Çin’deki rekabet avantajlarını daha da artıran temel teknolojilere ve ürün inovasyonlarına yatırım yapmaya devam ediyor.

 

OPPO’nun Türkiye’deki Üretim Üssü “Tamamı Demonte Üretim” Sertifikası Aldı

Dünyanın dördüncü büyük akıllı telefon markası OPPO, CKD (Completely Knocked Down) sertifikasını alarak Türkiye’de fabrika kuran ilk akıllı telefon markası olarak üretime devam ediyor. 

13 Aralık 2021, İstanbul – Dünyanın önde gelen lider akıllı ürün markası OPPO, daha iyi bir dünyaya katkıda bulunmak için sürdürülebilir bir şirket olma yolunda ilerliyor ve bu hedefine ulaşmak için her gün daha fazla çalışıyor. Avrupa’daki ilk üretim tesisini İstanbul’da açarak yatırımını genişleten OPPO, İstanbul’un Tuzla ilçesinde 10.000 metrekareden fazla bir alanı kapsayan son teknolojiye sahip modern fabrikasında ‘Made in Turkey’ sözünü yerine getirerek akıllı telefon modellerinin üretim sürecini yönetiyor.

Hızla büyüyerek dünyanın dördüncü en büyük akıllı telefon markası haline gelen OPPO, şu anda, CKD (Completely Knocked Down/Tamamı Demonte Üretim) sertifikasını alarak Türkiye’de fabrika kuran ilk akıllı telefon markası. CKD ile ithal edilmiş hazır bileşenleri monte etmek yerine OPPO ürünlerinin sıfırdan üretilmesine de olanak tanıyor. OPPO, üretilen akıllı telefonun tüketiciyle buluşmasından önceki süreçte, düşme testleri, toz testleri, termal şok testleri ve büküm testleri de dahil olmak üzere dayanıklılığını ve güvenilirliğini sağlamak için yüzlerce prosedürden geçtiğini garanti ediyor.

OPPO’nun Ataşehir’deki bölge merkezinden sadece birkaç kilometre uzaklıkta bulunan ve dört ayda inşa edilen 10.200 m2’lik fabrikasında, yüzde 99’lık kısmı Türk vatandaşı olmak üzere yaklaşık 850 personel istihdam ediliyor. Fabrika, akıllı telefonların tüm üretim sürecini, geleneksel montajlama yerine yüksek düzeyde otomasyona sahip bir Yüzey Montaj Teknolojisi (SMT) üretim hattı aracılığıyla gerçekleştiriyor. Ek olarak fabrikanın, tedarik zincirleri de hesaplandığında yaklaşık 10.000 dolaylı istihdam imkanı sağlanıyor. OPPO’nun Türkiye’ye yaptığı büyük yatırım ve yetenekli iş gücü, bölgeye ve halkına olan uzun vadeli bağlılığının kanıtını oluşturuyor.

 

Türkiye’deki Fabrikasında Üretime Başlayan OPPO, Global Üretim Kapasitesini Artırdı

Dünyanın dördüncü büyük akıllı telefon markası OPPO, CKD (Completely Knocked Down/Tamamı Demonte Üretim) sertifikası alarak Türkiye’de fabrika kuran tek akıllı telefon markası konumunda…

12 Temmuz 2021, İstanbul – Dünyanın önde gelen lider akıllı ürün markası OPPO, İstanbul’daki yeni fabrikasında üretime başladığını, böylece global üretim kapasitesini artırdığını ve bölgedeki uzun vadeli yatırımlarını güçlendirdiğini duyurdu. Yerel ekonomiyi destekleyen tesisin açılışı yüzlerce istihdam yaratılmasına yardımcı olurken OPPO’nun tedarik zincirini de güçlendirdi.

Hızla büyüyen OPPO, dünyanın dördüncü en büyük akıllı telefon markası haline geldi. Şu anda OPPO, CKD (Completely Knocked Down/Tamamı Demonte Üretim) sertifikası alarak Türkiye’de fabrika kuran tek akıllı telefon markası konumunda ve bu ithal edilmiş hazır bileşenleri monte etmek yerine OPPO ürünlerinin sıfırdan üretilmesine de olanak tanıyor… Fabrikada üretilen ürünler ‘Made in Turkey’ sözünün hakkını veriyor.

OPPO Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi Başkanı Johnny Zhang, “İstanbul Tuzla’da kurulan bu son teknoloji fabrika, OPPO’nun Avrupa’da devam eden yolculuğunda bir başka önemli kilometre taşını oluşturuyor. Hükümetin ticari operasyonlarımızda ve tesis inşaatımızda gösterdiği destekler için son derece müteşekkiriz. Yeni fabrikayla, OPPO’nun yerel pazara ve sadık müşterilerine verdiği uzun dönem taahhüdünü yerine getirmek için birinci sınıf bir konuma sahibiz” dedi.

OPPO Türkiye Genel Müdürü Weijian Zhou ise şunları söyledi: “OPPO, ilk günden itibaren ürün ve teknolojileriyle Türkiye’deki tüketicilere hizmet etme taahhüdünü sürdürüyor. Türkiye’nin her şehrinden kullanıcıların OPPO ürünlerine erişimini sağlamak için kanal iş ortaklarıyla iş birliği halindeyiz. Yerel topluluklara hizmet vermek ve tüketicilerin beklentilerini geliştirmek için daha iyi bir konumda olmamızı sağlayan fabrikayı burada kurmuş olmaktan gurur duyuyoruz.”

OPPO’nun Ataşehir’deki bölge merkezinden sadece birkaç kilometre uzaklıkta bulunan ve dört ayda inşa edilen 10.200 m2’lik fabrikasında, yüzde 99’lık kısmı Türk vatandaşı olmak üzere yaklaşık 850 personel istihdam ediliyor. Fabrika, akıllı telefonların tüm üretim sürecini, geleneksel montajlama yerine yüksek düzeyde otomasyona sahip bir Yüzey Montaj Teknolojisi (SMT) üretim hattı aracılığıyla gerçekleştiriyor. Ek olarak fabrikanın, tedarik zincirleri de hesaplandığında yaklaşık 10.000 dolaylı istihdam imkanı sağlayacağı tahmin ediliyor.

Yerelde artan talebi karşılamak için faaliyet gösteren fabrikada Türkiye’deki tüketiciler arasında popüler olan A Serisi ve Reno Lite model akıllı telefonlar üretiliyor. Türkiye pazarına ilk kez 2019 yılında giren OPPO, bölge genelinde olağanüstü bir pazar performansı sergiledi. IDC’nin verilerine göre, OPPO’nun küresel satışları 2021’in ilk çeyreğinde yıllık %60’ın üzerinde büyüme kaydetti. Canlı ekonomisi ve nüfusu ile bu bölgedeki pazar potansiyelinin çok umut verici olduğuna inanan OPPO, yerel topluluklarda aktif rol oynamaya, ürünleri ve inovasyonlarıyla kullanıcıların yaşamını iyileştirmeye büyük önem veriyor.

Küresel bir marka olarak OPPO, akıllı telefonlarına ve diğer akıllı cihazlarına artan talepleri karşılamak için Çin, Hindistan, Güney Asya, Doğu Avrupa ve diğer bölgelerdeki fabrikalar dahil olmak üzere bugüne kadar on fabrika kurdu. Türkiye’deki fabrika, OPPO’nun yolculuğundaki en yeni adımı temsil ediyor. Dünyanın dört bir yanındaki tüketicilere ürünler ve hizmetler sunmayı sürdüren OPPO, global varlığını ve marka bilinirliğini güçlendiriyor.

Xiaomi 30 Milyon Dolarlık Yatırımla Türkiye’de Üretime Başlıyor

 

04.02.2021 – Türkiye, küresel teknoloji lideri Xiaomi’nin 30 milyon dolarlık yatırımla Avcılar’da açacağı fabrika ile markanın dünyada üretime geçtiği dördüncü ülke olacak.

En güncel inovatif teknolojileri herkes için erişilebilir kılmayı amaçlayan küresel teknoloji lideri Xiaomi, 2021 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’de akıllı telefon üretimine başlayacak. Marka bu yatırımıyla hem mavi yaka hem beyaz yaka olmak üzere yaklaşık 2000 kişiye de istihdam sağlayacak. Salcomp iş birliği ile hayata geçirilecek fabrika yıllık 5 milyon adet telefon üretim kapasitesine sahip olacak.

Konuyla ilgili Xiaomi Türkiye Ülke Müdürü Usher Liu: “Xiaomi ailesi olarak 2019 yılında Türkiye’de başlayan yolculuğumuzun bizi bu noktalara getirmesinden büyük gurur duyuyoruz. Bizi ilk günden bu yana kucaklayarak, Türkiye’nin bir numaralı akıllı telefon markası yapan ve en sevilen teknoloji markalarından biri olarak benimseyen Türk halkına teşekkür ederiz.” dedi.

Liu sözlerini, “Xiaomi olarak en önemli önceliğimiz bulunduğumuz her bölgede katma değer yaratarak o bölgenin yerel bir parçası haline gelmek. Bu sebeple Türkiye’nin üretim yapacağımız dördüncü ülke olmasından dolayı çok mutluyuz. Bizim için en değerli pazarlardan biri olan Türkiye’de yatırımlarımıza hız kesmeden devam ederek çalışmalarımızı her zaman bir adım öteye taşımayı arzu ediyoruz. Yaklaşık 14 bin metrekare arazi üzerine kurulu fabrikamızla Türkiye’de üretime başlayacak olmaktan duyduğumuz heyecanı paylaşmak isterim.” diyerek tamamladı.

Üretim ile ilgili Salcomp Avrupa Direktörü David Chang: “Türkiye’ye yeni teknolojiler kazandırabilmek ve Türk üreticisini pazarda bir adım daha öne taşıyabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediğimiz bu yatırım hepimiz için bir başlangıç. Bu topraklarda daha büyük işlerin altına imza atacak olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Yeni teknolojilerin üretimi için durmadan çalışan Xiaomi hem yeni ürünleriyle hem de Türkiye’deki yatırımlarıyla büyümesini sürdürecek.

Xiaomi Corporation Hakkında

Xiaomi Corporation, Nisan 2010’da kuruldu ve 9 Temmuz 2018’de Hong Kong Borsası’nın Ana Piyasası’nda yer aldı (1810.HK). Xiaomi, temelinde bir IoT (Nesnelerin İnterneti) platformuna bağlı akıllı telefonlar ve akıllı donanımlara sahip bir internet şirketidir. Kullanıcılarıyla arkadaş olma vizyonuyla ve kullanıcılarının kalbindeki “en havalı şirket” olma özelliğiyle Xiaomi, sürekli inovasyona, kaliteye ve verimliliğe kendini adamıştır. Şirket, inovatif teknolojileri kullanarak dünyadaki herkesin daha iyi bir yaşam sürmesini sağlamak için dürüst fiyatlarla inanılmaz ürünler üretiyor. Şu anda dünyanın en büyük üçüncü telefon markası olan Xiaomi, akıllı telefonlar ve dizüstü bilgisayarlar hariç 289,5 milyondan fazla cihazı birbirine bağlayan platformuyla dünyanın önde gelen tüketici IoT (AI+IoT) platformunun sahibidir. Xiaomi ürünleri şu anda dünya genelinde 90’ın üzerinde pazarda satılıyor. Şirket, 2020 yılının ağustos ayında geçtiğimiz yıla kıyasla 46 sıra yükselerek Fortune Global 500 listesine 422’nci sıradan ikinci kez girdi. Xiaomi, aynı zamanda İnternet şirketleri arasında 7’inci sırada yer aldı. 2020 Mayıs ayında Forbes Global 2000 Listesine giriş yaptı ve 384’üncü sıraya yükseldi. Xiaomi, Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index ve Hang Seng TECH Index’’te yer almaktadır.