Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Türkiye’nin A...

Türkiye’nin Avrupa Patent Lideri Vestel Oldu

08.02.2022 – Vestel, Ar-Ge ve inovasyona dayalı üretimini küresel ölçekte tescillemeye devam ediyor. 2021 yılında Türkiye’den Avrupa Patent Belgesi alan şirketler arasında Vestel birinci oldu.

 

Vestel, 2021 yılında Avrupa Patent Ofisinden Avrupa Patent Belgesi (EP) alan Türk şirketleri arasında liderlik koltuğuna oturdu. Yıl içinde en çok Avrupa Patent (EP) belgesi alan Türk şirketi olan Vestel, geniş patent portföyü ile küresel ticaretteki rekabet gücüne önemli bir katkı sağlayacak. 2017 yılında da Avrupa Patent Ofisi’ne yaptığı patent başvurularıyla o dönem en çok patent başvurusu yapan ilk 50 şirket arasına girmişti.

 

Vestel’in Türkiye’de en çok Ar-Ge yatırımı yapan şirketlerin başında geldiğine dikkat çeken Vestel CEO’su Turan Erdoğan, “Teknoloji büyük bir hızla ilerliyor. Gelişmeleri yakından takip etmek, çok hızlı ve doğru aksiyon almak, Ar-Ge yatırımlarını artırmak önem taşıyor. Ar-Ge, şirketimizin yol göstericisi. Dünyanın farklı bölgelerinde uluslararası standartların ötesinde çalışan 1500 kişilik bir Ar-Ge ekibimiz var. Bu ekiplerimizin başarısı ödüllerle tescillendiği gibi, ihracat şampiyonluğumuzun da temelini oluşturuyor. 23 yıldır sektörümüzün ihracat şampiyonu olmamız rastlantı değil. İhracatımızın önemli bir bölümünü oluşturan Avrupa’daki rekabet gücümüzü, Ar-Ge’ye dayalı teknoloji üretimimizden alıyoruz. Yeni dönemde de Avrupa ve ABD’deki gelişmeleri yakından izleyerek, güçlü bir patent portföyü oluşturmayı hedefliyoruz.” açıklamasında bulundu.

 

Vestel SEP lisans programına katılan ilk ve tek Türk şirketi

Teknoloji sektöründeki patentler arasında önemli bir yere sahip SEP’ler (Standarda Esas Patenler) teknoloji standartlarında tüm endüstri tarafından kullanılması zorunlu olan patentlerdir. Vestel, görüntü sıkıştırma teknolojisi ile ilgili dünyada en itibarlı ve geniş katılımlı lisans programlarından biri olan Mpeg LA ‘in lisans programında Standarda Esas Patent (SEP)’i ile patent sahibi olarak yer alan tek Türk şirketi. Vestel’in görüntü sıkıştırma teknolojisinde Standarda Esas Patent (SEP) olarak tescillenmiş başka patentleri de bulunuyor.

 

Vestel Üretimini Artırırken, Kaynak Kullanımını Azaltıyor

04.06.2021 – Vestel, Dünya Çevre Günü vesilesiyle sürdürülebilir ve çevreci yaklaşıma dikkat çekiyor.  Bu anlayış ile üretim süreçlerinde karbon ayak izini azaltan Vestel, ürettiği ürünlerle de tüketicilere sürdürülebilir bir yaşam sunuyor.

Teknolojisini dünyanın 157 ülkesine ulaştıran Vestel, sanayi alanında yoğun üretim yapan bir şirket olmasına karşın çevreye duyarlı yaklaşımı ile hayata geçirdiği verimlilik projeleri sayesinde artan üretime rağmen kaynak kullanımını düzenli olarak azaltıyor.

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Vestel CEO’su Turan Erdoğan, “Tüketicimizin hayatını kolaylaştıran teknolojileri üretirken, dünya kaynaklarını korumak ve gelecek nesillere karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek öncelikli hedefimiz. Ar-Ge’den üretime, satıştan pazarlamaya kadar tüm ekiplerimiz çevreci bir yaklaşım ile hareket ediyor. Sürdürülebilirlik faaliyetlerimizde Zorlu Holding’in Akıllı Hayat 2030 vizyonu da bize yol gösterici oluyor. Kendi üretim süreçlerimiz ve ürünlerimizin yanı sıra Vestel Ventures aracılığı ile yatırım yaptığımız şirketlerin de bu anlayışla hareket etmesi bizim için çok önemli. Global pazarlarda rekabet eden bir marka olarak, dünya standartlarının ve sürdürülebilirlik ilkelerinin ötesine geçen bir anlayışla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu alana sunduğumuz katkıyı her yıl artırmak için hedeflerimizi sürekli yükseltiyoruz” dedi. 

Çevreye daha az deterjan karışmasını sağlayan çamaşır makinesi

Diğer taraftan Vestel Ar-Ge ekipleri, evlerde tasarrufun artması için aralıksız çalışıyor. Çamaşır makinelerindeki Gün ışığı teknolojisi, ek kimyasal dezenfektanlar kullanmak istemeyen kullanıcılar için çamaşırlarda yüksek hijyen seviyesi sağlayan özel bir teknoloji. Çamaşırlar, makinenin kapağına entegre edilmiş olan özel ışık kaynağı ile işlemden geçiyor. Hijyen faktörüne ek olarak Gün Işığı teknolojisi daha az deterjan kullanımı ile çevreye daha az kimyasal atık karışmasını sağlıyor, su tüketimini azaltıyor.

“Kat Kat Pişirme” teknolojili fırın, yenilikçi, doğa dostu çevreci bir kurutma makinesi, yüzde 35 daha az enerji tüketen buzdolabı

Tüketiciler, Vestel’in özel sıcak hava sirkülasyon teknolojisini içeren fırını ile aynı anda 4 tepsi farklı gıdayı kokularını birbirine karıştırmadan pişirirken hem zamandan hem de elektrik enerjisinden tasarruf edebiliyorlar.  Öte yandan R290 soğutucu gaz kullanarak üretilen Vestel Kurutma Makineleri yenilikçi, doğa dostu çevreci bir ürün olarak öne çıkıyor.

Vestel’in rekortmen ürünleri arasında bulunan Hydro Charge teknolojili çamaşır makinesi, çok daha az miktarda deterjanla hem güçlü bir temizleme performansı sağlıyor hem de çevreyi korumaya yardımcı oluyor. Hydro Boost Teknolojisiyle yıkama performansından ödün vermeden en kısa program süresi elde ediliyor. ProDrive (Değişken Kapasiteli Yüksek Verimliliğe Sahip Kompresör) ve Vestel tarafından geliştirilen özel inverter teknolojili buzdolabı ise standart A+++’a oranla yüzde 35 daha az enerji tüketiyor.

Üretirken de çevreye duyarlı

Vestel, beyaz eşya fabrikalarında hayata geçirdiği projelerle su ayak izi oranını son 4 yılda yüzde 24’ü aşan bir oranda azalttı. Vestel fabrikalarında 2020 yılı içinde enerji verimliliği çalışmaları sayesinde toplam 11.494.541 kWh elektrik enerjisi tasarrufu sağlandı.

Vestel ayrıca döngüsel ekonomi kapsamında 2019 yılından bu yana merkezi onarım ve geri kazanım birimlerinde hurda ürün sökümü ve arızalı malzeme onarımı yapıyor. Vestel City içindeki tüm ofisler de Sıfır Atık sistemine geçti. Vestel beyaz eşya ürünlerinin tüm dış kutu ambalajları yüzde 100 geri dönüştürülmüş ve geri dönüştürülebilir kağıttan elde ediliyor. İş Dünyası Plastik Girişimi için Vestel Şirketler Grubu genelinde 2020 baz yılına göre 2023 yılı sonuna kadar yaklaşık 9000 ton geri dönüştürülmüş plastik kullanımı ve yaklaşık 2000 ton plastik azaltma taahhüdü verildi.  Plastik sektöründe döngüsel ekonomiyi ve plastik miktarlarının azaltılmasını ele alan çalışmalar gerçekleştiriyor. Son olarak zeytin çekirdeğinden plastik malzeme üreten Biolive şirketine yaptığı yatırımla Vestel, bu çalışmalarının kapsamını genişletiyor.

 

Vestel’den Avrupa’ya Elektrikli Araç Şarj Cihazı İhracı

12.11.2020 – Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketlerinden Vestel, dünyanın en büyük elektrik hizmeti şirketlerinden Iberdrola ile uluslararası elektrikli araç şarj cihazları (EVC) projesi için anlaştı. Avrupa’nın birçok önemli bölgesine 2020-2021 yılları arasında Iberdrola tarafından konumlandırılacak EVC’leri Vestel üretecek.

Vestel, İspanyol enerji devi Iberdrola’nın EVC ihalesini kazanarak üreticisi ve tedarikçisi olmaya hak kazandı. İddialı proje için seçilen Vestel, yüksek kaliteli ve iyi tasarlanmış EVC04 EV Şarj Cihazlarını üretecek. Halihazırda tüm dünyaya EVC ihracatına devam eden Vestel, bu proje ile ilk etapta İberdrola’nın İngiltere, İtalya ve İspanya’da kuracağı elektrikli araç şarj noktaları için destek olacak. İlerleyen zamanda projenin diğer ülkelere de yayılması hedefleniyor.

Iberdrola, bu proje kapsamında 150 milyar avroluk sürdürülebilir ulaşım planının bir parçası olarak daha kapsamlı elektrikli araç şarj istasyonu altyapısını oluşturmayı hedefliyor. Plan gelecek 5 yıl içinde 150.000’e yakın elektrikli şarj istasyonunun (EVC) Avrupa çapında evlerde, işyerlerinde, caddelerde ve otoyollarda konumlandırılmasını kapsıyor.

Sürdürülebilir teknoloji alanında sayısız ödüle sahip Vestel, daha çevreci bir yaşam için enerji verimli ürünler üretiyor. Geleceğin akıllı dünyasına imza atmak için birçok teknoloji geliştiren Vestel’in elektrikli araç şarj istasyonlarının yaygınlaşması için birçok çalışması bulunuyor. En yüksek kriterlere göre test edilen, yanmaz gövdeye sahip, zorlu iklim koşullarına dayanıklı Vestel EVC04 modelleri, hızlı ve güvenli şarj sağlıyor. Ayrıca bu modeller çoklu internet bağlantı seçenekleri ile uzaktan kontrol edilebiliyor. Elektrikli araç sürücüleri, EVC04 şarj cihazlarına mobil uygulama üstünden bağlanarak hem cihazı uzaktan kontrol edebiliyor hem de şarj verilerini inceleyebiliyor.

Vestel CEO’su Turan Erdoğan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Dünya kaynaklarının korunması ve iklim değişikliğiyle mücadele için hem bireyler hem de kurumlar karbon ayak izini azaltmayı amaçlıyor. Bu kapsamda elektrikli araçların kullanımının yaygınlaşması kritik önem taşıyor. Sürdürülebilir teknolojilerle zararlı karbon emisyonlarını azaltma hedefimizle tamamen uyumlu Iberdrola projesi, elektrikli araçların yaygınlaşmasına uluslararası ivmeyi artırmak için değerli bir fırsat teşkil ediyor. Üretim kapasitemiz ve uzmanlığımızla Avrupa’da elektrikli araç şarj altyapısının yaygınlaştırılması için mükemmel bir konumdayız. Katma değerli ürün ve hizmetlerimizin yanı sıra çevikliğimiz, esnekliğimiz ve pazara giriş hızımız bizi rakiplerimizden farklı kılarak Iberdrola gibi değerli ortaklarla çalışmamızı sağladı. Iberdrola gibi uluslararası ölçekte büyük bir şirketle yakın bir ortaklık içinde çalışacağımız için gurur duyuyoruz.” dedi.

 

Vestel’den İstihdama Büyük Katkı

07.07.2020 – Yaklaşık 17 bin kişilik istihdam kapasitesiyle ülkenin öncü sanayi kuruluşlarından Vestel’den istihdama yeni ve büyük bir katkı geliyor. Vestel, Manisa’daki üretim fabrikalarına 603 yeni işçi alımı yapacak.

Vestel’in Manisa Vestel City’deki fabrikalarında görevlendirilmek üzere 603 işçi istihdam edilecek. Temmuz ayı sonunda tamamlanması planlanan yeni alımlarla, şirketin istihdam kapasitesinde yüzde 4’e yakın büyüme sağlanacak.

Üretim ve istihdamda sürdürülebilirliği sağlamanın önemine dikkat çeken Vestel CEO’su Turan Erdoğan, “Vestel’de görev yapmak üzere Temmuz sonuna kadar mavi yaka çalışan kadromuza 603 kişi daha eklenecek. Vestel olarak her alanda olduğu gibi üretim ve istihdamda sürdürülebilirlik de en önemli gündem maddelerimizden birini oluşturuyor. Özellikle içinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte istihdam kapasitelerinin korunması hatta artırılması kritik önem taşıyor. Neredeyse tüm dünyayı etkisi altına alarak, küresel ekonomide sarsıntılara neden olan pandemi sürecini ülke olarak başarılı bir şekilde yönetmeye devam ediyoruz. Süreç sona erdiğinde ekonomimizin güçlü kalması için biz ve bizim gibi şirketlerin daha çok üretmesi ve çalışması gerekiyor” dedi.

 

 

Vestel, TSE’den Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi Aldı

23.06.2020 – Vestel Beyaz Eşya, Ocak ayından bu yana aldığı COVID-19 önlemleri, hayata geçirdiği uygulamalar ve düzenlemelerle TSE’den “Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi” aldı.

Vestel Beyaz Eşya, 7 ayrı fabrikasıyla “TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi” almaya hak kazandı.

Ocak ayından bu yana COVID-19 kapsamında gerçekleştirdiği personel bilgilendirmeleri ve eğitimleri, üst düzey hijyen tedbirleri, çalışma ve üretim alanlarının uygunluğu, yemekhaneler, dinlenme alanları, atık yönetimi, kreş ve servislerde yapılan düzenlemeler ve tüm paydaşların sağlığını gözeten uygulamalarıyla Vestel Beyaz Eşya, Türk Standartları Enstitüsü’nün hazırladığı “Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu”nda belirtilen tüm şartları sağladı.

Vestel olarak Covid-19’un Çin’de salgın haline gelmeye başladığı Ocak 2020 itibariyle tüm eylem planlarını hazırladıklarını ve eş zamanlı olarak çalışanlarını bilgilendirdiklerini belirten Vestel CEO’su Turan Erdoğan, “Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgın sürecini en başından itibaren hassasiyetle takip ettik. Çalışanlarımızın, müşterilerimizin ve iş ortaklarımızın sağlığını korumak için en üst düzey önemleri sürecin en başında uygulamaya aldık. İlk iç duyurumuzu 14 Ocak günü yaparak çalışanlarımızı bilgilendirdik ve Ocak ayı sonunda personel eğitimlerine başladık. Dünya Sağlık Örgütü ve T.C. Sağlık Bakanlığı’nın yönergelerini takip ederek, üretim hatlarımızdan ofislerimize, mağazalarımızdan müşteri hizmetleri uygulamalarımıza kadar titizlik içerisinde ek önlemler aldık. Bu süreci çalışanlarımızın, iş ortaklarımızın ve paydaşlarımızın sağlığını her şeyin önünde tutarak yürüttük ve bu şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Attığımız bu adımlar neticesinde de TSE tarafından Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi aldık. Bundan sonraki süreçte de hem çalışan hem toplum sağlığını gözeten uygulamalarımızla Vestel teknolojisini üretmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

 

Vestel Beyaz Eşya’ya Japonya’dan TPM Özel Ödülü

03.02.2020 – Vestel Beyaz Eşya, ilk kez 2014 yılında aldığı 5 aşamalı TPM Ödülü’nün üçüncü aşaması olan ‘TPM Özel Ödülü’nü almaya hak kazandı. Vestel Beyaz Eşya, bu başarı ile 7 ayrı fabrikada 7 ayrı ürün ailesi ile aynı anda bu ödülü alan dünyadaki ilk ve tek şirket oldu.

Üretim ve yönetim faaliyetlerinde, sürekli iyileştirmeyle verimlilik elde etmeyi sağlayan Toplam Üretken Bakım (TPM) felsefesini ve araçlarını sistemlerine entegre eden Vestel Beyaz Eşya; bu uygulamalarıyla Japonya’dan ödül kazandı.

Japon Fabrika Bakım Enstitüsü (JIPM-Japan Institute of Plant Maintenance) tarafından ilk olarak 2014 yılında “TPM Mükemmellik Ödülü”nü almaya hak kazanan Vestel Beyaz Eşya, 2017 yılında da ikinci aşama olan “TPM Süreklilik Ödülü”nü almıştı. TPM faaliyetlerini 2011 yılından bu yana sürdüren Vestel Beyaz Eşya, bu kez “TPM Özel Ödülü”ne layık görüldü. TPM faaliyetlerini 2011 yılından bu yana sürdüren Vestel Beyaz Eşya, 7 ayrı fabrikada 7 ayrı ürün ailesi ile aynı anda bu ödülü alan dünyadaki ilk ve tek şirket oldu.

TPM faaliyetlerinin Endüstri 4.0 uygulamaları açısından önem taşıdığının altını çizen Vestel CEO’su Turan Erdoğan, “Bir Japon uygulaması olan Toplam Üretken Yönetim faaliyetleri, üretimde hata payını sıfıra indirmek ve verimliliği artırmak açısından çok faydalı. Vestel Beyaz Eşya olarak 2011 yılından itibaren bu uygulamaları hayata geçirmeye başladık ve sürekli geliştirdik. Bu çalışmalarımızın böylesine prestijli bir organizasyonda üçüncü kez ödüle layık görülmesi ve kapsamı bakımından dünyadaki tek şirket olmamız bizi çok gururlandırıyor. Tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Japonya Fabrika Bakım Enstitüsü’nün (JIPM-Japan Institute of Plant Maintenance) TPM ödülleri 5 aşamadan oluşuyor: Mükemmellik Ödülü, Süreklilik Ödülü, Özel Ödül, İleri Özel Ödül ve Dünya Standartlarında Üretim Ödülü.

 

Vestel City’de Üretilen Sharp Çamaşır ve Kurutma Makinelerine Almanya’dan Tam Not

15.04.2019 – Vestel City’de üretilen Sharp markalı çamaşır ve kurutma makineleri, son kullanıcıya sağladığı kolaylıklar, performansı, yüksek enerji ve su tasarrufu gibi özelliklerinden dolayı Almanya’nın prestijli test dergilerinden olan Haus & Garten Test dergisinden tam not aldı.

Vestel’in tasarlayıp, ürettiği Sharp çamaşır ve kurutma makineleri, Almanya’nın prestijli test dergilerinden olan Haus & Garten Test tarafından yüksek skor ve olumlu yorumlar aldı. Performans, güvenlik, kullanım kolaylığı ve enerji/su tüketimi konularında zorlu kriterler içeren kapsamlı testler sonucunda Digital Drive (BLDC) Motor ve Bumerang Gövde teknolojilerine sahip Sharp çamaşır makinesi, 1.3 puanla ‘Sehr Gut / Çok İyi’ sertifikası aldı.

Test edilen diğer bir model olan Power Dry teknolojisine sahip 8kg yıkama / 6 kg kurutma kapasiteli kurutmalı çamaşır makinesi ise 2.4 puanla ‘Gut / İyi’ değerlendirmesini almaya hak kazandı. Bu model ayrıca aldığı bu puanla Almanya’da ‘testberichte.de’ sitesinde 126 adet kurutmalı çamaşır makinesi arasında 4. sırada listelendi. Yapılan değerlendirmede ürünler çok sessiz çalışma, lekeleri etkin bir şekilde çıkarma, düşük enerji tüketimi, hızlı yıkama ve mükemmel kurutma, şık tasarım özelliklerinden dolayı başarılı bulundu.

Ayrıca rakiplerinden 500 kat daha çevreci ve yenilikçi R290 Soğutma Sistem Teknolojisine sahip iki farklı çamaşır kurutma makinesi de 1.4 puanla ‘Sehr Gut / Çok İyi’ sertifikası aldı. Bu modellerden biri ise aldığı bu puanla Almanya’da ‘testberichte.de’ sitesinde 669 adet çamaşır kurutma makinesi arasında 2. sırada listelendi. Modeller akıllı ve hassas nem sensörü teknolojisi, yüksek enerji verimi, sessiz çalışma ve narin/hassas kurutma, şık tasarım, kolay kullanım ve ek opsiyonlar, özel program çeşitliliği, kolay bakım/temizlik özelliklerinden dolayı başarılı bulundu.

Vestel Şirketler Grubu CEO’su Turan Erdoğan “Vestel City Avrupa’nın tek çatı altında entegre üretim yapan en büyük komplekslerinden biri. Burada 500’ün üzerinde marka için üretim yapıyoruz. Sharp uzun yıllardır tasarımını, üretimini ve satışını yaptığımız bir marka. Tasarımlarına, kullanım özelliklerine, çevreye duyarlılığına her marka ve üretim sürecinde olduğu gibi Sharp için de dikkat ediyoruz. Saygınlığı ve güvenirliği herkes tarafından bilinen ve tüketicinin satın alma kararında etkisi olan Haus & Garten Test dergisi dünyaca ünlü beyaz eşya, TV, cep telefonu markasını birçok kritere göre test ediyor. Sharp markalı çamaşır ve kurutma makinelerimiz de testlere tabi tutularak kullanıcılarına sağladığı özelliklerden dolayı birçok markayı geride bıraktı. Alınan yüksek puanlar ürünlerimizin güvenilirliğini ve kalitesini bir kez daha ispatladı. Sharp markasının üreticisi olarak bu başarı bizi oldukça gururlandırdı. Bu başarıda emeği geçen tüm çalışanlarımızı bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

 

Vestel’in 12 Ürününe Good Design Ödülü

25.03.2019 – Vestel’in 12 ürünü tasarımları ve teknolojileri dünyanın en prestijli ödülü Good Design’a layık görüldü. Vestel CEO’su Turan Erdoğan “Bu ödüller ne kadar doğru yolda olduğumuzu, tüketiciyi ne kadar iyi tanıdığımızı, çevreye ne kadar önem verdiğimizi gösteriyor. Good Design gibi prestijli bir ödüle layık görülmekten büyük gurur duyuyoruz” dedi. 

Vestel, dünyanın en eski ve en prestijli tasarım ödülü olan Chicago Athenaeum Mimarlık ve Tasarım Müzesi’nin (The Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design) Good Design Ödülleri’nde 12 ürünüyle ödüle layık görüldü. Vestel, aldığı 12 ödül ile birlikte Good Design Awards’tan bugüne kadar aldığı toplam ödül sayısını 72’ye ulaştırarak, en çok ödül alan markalar arasında yer aldı.

Vestel, organizasyonun ‘Elektronik’ kategorisinde 65560 Sınırsız TV, GlassON OLED Wallpaper Box TV, Nina TV, RC 43135 Uzaktan Kumanda Ailesi, RC 43140 Uzaktan Kumanda ve Venus Z20 Akıllı Telefonla ödül aldı. ‘Mutfak Eşyaları’ kategorisinde ise Vakum teknolojili (VacuumBag) buzdolabı, Sihirli Dokunuş teknolojili (BrilliART) bulaşık makinesi, A serisi bulaşık makinesi, T20 Pyrojet® teknolojili çamaşır makinesi, Akıllı Jet (IntelliCare) teknolojili çamaşır makinesi ve Sıcak Hava Kalkanı (Hot Air Shield) teknolojili ankastre fırın, Good Design ödülüne layık görüldü.

Vestel CEO’su Turan Erdoğan “Vestel olarak 12 ürünümüz Good Design ödülüne layık görüldü. Aldığımız 12 ödül ile birlikte Good Design Awards’tan bugüne kadar aldığımız toplam ödül sayısını 72’ye ulaştırarak, en çok ödül alan markalar arasında yer aldık. Vestel ürünleri, teknolojileri ile olduğu kadar tasarımlarıyla da dünyanın dikkatini çekiyor. Her bir ürünün kullanıcı dostu olması, şık görünmesi, kullanılan materyallerin çevreye duyarlı olması için özen gösteriyoruz. Bu ödüller; ne kadar doğru yolda olduğumuzu, tüketiciyi ne kadar iyi tanıdığımızı, çevreye ne kadar önem verdiğimizi gösteriyor. Başta 1600 kişilik Ar-Ge kadromuz ve tasarım ekibimiz olmak üzere tüm Vestel çalışanlarını kutluyorum” dedi.

1950 yılından bu yana dağıtılan Good Design Ödülleri; tasarım, yenilik, sürdürülebilirlik, yaratıcılık, markalama, ekolojik olarak sorumlu tasarım, insan faktörleri, malzeme, teknoloji, grafik sanatlar, paketleme ve evrensel tasarım kategorilerinde değerlendiriliyor. Ödül alan ürünler Chicago Athenaeum Mimari ve Tasarım Müzesi’nin Kalıcı Tasarım Koleksiyonuna dahil ediliyor.

Elektrik Elektronik İhracat Lideri Vestel

2018 YILI İHRACAT ŞAMPİYONLARI BELLİ OLDU

18.02.2019 – Elektrik ve Elektronik İhracatçıları Birliği (TET) 2018 yılı İhracat Başarı Ödülleri, 15 Şubat Cuma akşamı sahiplerini buldu. 2018 yılında 11,5 milyar dolarlık ihracat hacmine ulaşan Elektrik-Elektronik sektörlerinde ihracat şampiyonluğunu göğüsleyen firmalara ödülleri takdim edildi.

Elektrik ve Elektronik sektörlerinde faaliyet gösteren ihracat şampiyonlarının ödüllendirildiği 2018 TET İhracat Başarı Ödül Töreni, 15 Şubat Cuma günü Zorlu Center Raffles Hotel’de gerçekleşti. TİM Başkanı İsmail Gülle, TET Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Güven Uçkan ve sektör temsilcilerinin katıldığı törende Türkiye geneli elektrik ve elektronik sektöründe en çok ihracatı gerçekleştiren firmalar ödüllendirildi.

Elektrik – Elektronik Sektörünün 2018 İhracatı 11,5 Milyar Dolar

2018 yılında 11,5 milyar dolar olarak gerçekleşen Elektrik-Elektronik sektör ihracatı Türkiye ihracatının yüzde 7’sini oluşturuyor. Sektör, Türkiye’nin 2023 hedefine önemli katkı sağlıyor. Ödül töreninde sektör temsilcilerine teşekkürlerini sunan TET Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Güven Uçkan, “2018 yılında TET olarak sektörümüzün yurt dışı pazarlarda güçlü bir konuma gelmesi için birçok faaliyet gerçekleştirdik. Üyelerimiz ile birlikte ihracat hedeflerimize ulaşabilmek için elimizdeki tüm imkanları seferber ediyoruz.2018 yılında 168 milyar dolar ile Cumhuriyet tarihimizin en yüksek ihracat rakamına ulaştık. Sektörümüz 11.5 milyar dolar ile ilk 5 sektör içerisinde yer aldı. Her yıl olduğu gibi 10 milyon doların üzerinde ihracat yapan firmalarımızı onur listemizde sergiliyoruz Geçtiğimiz yıl 97 firma bu yıl 110’un üzerine çıktı.Sektörümüzün özellikle uzak pazarlarda daha fazla ihracat yapabilmelerini sağlamak için 2018 yılında 8 olan ticaret heyeti sayımızı 2019 yılında 12’ye çıkardık. 2018 yılının ülkemiz adına globalde önemli gelişmelerin yaşandığı bir yıl olmasını hedeflemiştik. Bu yılki ihracat rakamlarımızda geçen yıla oranla yaklaşık 836 milyon dolarlık bir artış kaydedildi. 2019’un tüm sektör paydaşları ve ülkemiz açısından verimli bir yıl olarak geçmesini diliyor, ödül alan sektör temsilcilerini can-ı gönülden tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ödül töreninde konuşma yapan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle “Bugün bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Elektrik-Elektronik sektörü büyük önem taşıyan ihracat kalemlerinden biri. Son 50 yıllık dönemde dünyadaki en önemli teknolojik gelişmeler bu sektörde yaşandı. Türkiye’de de bu alanda ciddi adımlar atıldı, atılmaya da devam ediliyor. Ülkemiz bu yolda çok yol aldı. 2018 yılı ihracat rakamlarımıza göre ihracatımızın kilogram birim fiyatı 1.30 dolar seviyesinde. Elektrik-elektronik sektörü ise ihracatta 3.6 dolarlık kilogram birim fiyatı ile Türkiye ihracatının 3 katı seviyesinde. Sektörde 2018 yılında 100 doların üzerinde fiyatı olan 146 kalem ürün ihraç ettik. Bu ürünlerden 17 tanesi 1.000 doların üzerindeydi. Sektörde 2018 yılında 224 ülkeye ihracat gerçekleştirdik. 143 ülkeye çamaşır makinesi, 140 ülkeye bulaşık makinesi, 80 ülkeye de kamera ihraç ettik. Bu değerli büyük başarıların mimarı olan elektrik-elektronik sektörünü kutluyorum. TİM olarak tüm sektörlerimizle 2019 yılında bir değişim yılı içerisindeyiz. Türkiye’nin geleceği ihracatta. Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olan elektrik-elektronik sektöründen daha fazla ihracat bekliyoruz” dedi.

Elektrik-Elektronik Sektörü İhracat Şampiyonu: Vestel

Türkiye Geneli Elektrik-Elektronik sektöründe 2018 yılında en çok ihracat yapan firma Vestel oldu. Sektörde en çok ihracat gerçekleştiren ikinci firma Arçelik olurken, üçüncülüğü BSH Ev Aletleri aldı.

Sektörün alt kategorilerinden olan Beyaz Eşya sektöründe en çok ihracat yapan firmalar sırasıyla Arçelik, BSH Ev Aletleri ve Vestel oldu. Diğer bir alt kategori olan Elektronik sektöründe en çok ihracat yapan firmalar ise Vestel, Arçelik ve Electricfil Ünifil Otomotiv şeklinde sıralandı.

Elektrik Üretim ve Dağıtım Ekipmanları kategorisinde en çok ihracat gerçekleştiren firma Siemens oldu. Aynı kategoride ABB Elektrik ikinci, Eltaş Elektrik ise üçüncülük ödülünü aldı. Kablo sektörünün ihracat şampiyonu Nexans Türkiye oldu. Kablo sektöründe en çok ihracata imza atan ikinci firma Atom Kablo, üçüncü firma ise Pamukkale Kablo oldu.

Vestel’e Avrupa ve Türkiye’den çifte ödül

22.11.2018 – Vestel, ‘atık boya geri kazanım ve kullanım sistemi’ ile Türkiye’yi ikinci kez temsil ettiği Avrupa Birliği Çevre Ödülleri’nde ‘Süreç’ kategorisinde ödülün sahibi oldu. Aynı proje 13. Teknoloji Ödülleri kapsamında da ‘Büyük Ölçekli Firma Süreç’ kategorisinde teknoloji ödülünü aldı.

Vestel, Akıllı Hayat 2030 sürdürülebilirlik vizyonuyla kendi tasarladığı ‘atık boya geri kazanım ve kullanım sistemi’ ile ikinci kez Türkiye’yi temsil ettiği Avrupa Birliği Çevre Ödülleri’nde ‘Süreç’ kategorisinde ödül kazanırken, aynı projeyle 13. Teknoloji Ödülleri kapsamında ‘Büyük Ölçekli Firma Süreç’ kategorisinde de teknoloji ödülünü aldı.

Avrupa Birliği Çevre Ödülleri (European Business Awards for the Environment), büyüklüğünden veya faaliyet gösterdiği sektörden bağımsız olarak, çevre ile ilgili performansını geliştirmek ve sürdürülebilir ekonomik gelişmeye katkıda bulunmak amacıyla projeler geliştiren ve hedefe erişmede en çok başarı kazanmış olan şirketleri ödüllendiriyor. Vestel de bu organizasyonun tarihinde ‘Süreç’ kategorisinde ‘Atık Boya Geri Kazanım ve Kullanım Sistemi’ ile Türkiye’den ödül alan ilk firma oldu. Viyana’da düzenlenen Avrupa Birliği Çevre Ödülleri töreninde Vestel adına ödülü Vestel Elektronik Üretim Müdürü Ömer Gökçe Kuyucu aldı.

Vestel’in ikinci ödülü Teknoloji Ödülleri ise TÜBİTAK, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV), TÜSİAD tarafından oluşturulan sinerjinin bir ürünü olan yaratıcı, yenilikçi, teknik mükemmeliyete ve rekabet özelliklerine sahip çözümlere veriliyor. Vestel bu organizasyonda da ‘Atık Boya Geri Kazanım ve Kullanım Sistemi’ ile ödüle layık görüldü. İstanbul’da düzenlenen ödül töreninde Vestel adına ödülü Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın elinden aldı.

Ödüllerle ilgili konuşan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu “Gelecek nesiller için sorumluluğunun farkında olan bir grup olarak, daha yaşanabilir bir dünya ve daha iyi yarınlar hayaliyle çalışıyoruz. Tüm iş süreçlerimizde inovatif bakış açısıyla teknolojiyi kullanarak toplumsal ve ekonomik hayata kattığımız değeri artırmaya, çevreye olan etkilerimizi minimize etmeye odaklanıyoruz. Akıllı Hayat 2030 olarak tanımladığımız bu anlayışımızı şirketimizin gelecek vizyonu olarak konumlandırıyoruz. Ödüle değer bulunan Atık Boya Geri Kazanım ve Kullanım projemiz de bu anlamda teknoloji, verimlilik ve sürdürülebilirliği tek çatıda toplayan bir proje. Projenin hem Avrupa’da hem de Türkiye’de aldığı ödüllerin sürdürülebilirlik vizyonumuzu üretim süreçlerine ne kadar doğru yansıtabildiğimizin bir kanıtı olduğunu düşünüyor, projede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum” dedi.

Atık Boya Geri Kazanım ve Kullanım Sistemi nedir?

Ortalama boya kullanım verimliliği yüzde 50 seviyesinde olan endüstriyel yaş boya uygulama sistemlerinde, geri kalan yüzde 50 filtre edilerek atık olarak toplanıyor. Vestel’in geliştirdiği ‘Atık Boya Geri Kazanım ve Kullanım Sistemi’ sayesinde, işletmede kullanılan atık boya partikülleri geri kazanılıp tekrar kullanıma hazır hale getiriliyor. Vestel, bu sistemdeki tüm kimyasal formülasyonları ve makineleri tasarladı. ‘Atık Boya Geri Kazanım ve Kullanım Sistemi’ tüm endüstriler dahilinde ilk defa Vestel Elektronik tarafından kullanıldı ve 3 adet patent alınarak tescillendi.

Vestel, Daewoo Electronics ile iş birliğini güçlendiriyor

29.08.2018 – Vestel ve Daewoo dört yıldır süren üretim iş birliklerini büyüttü. Daewoo markalı çamaşır makinelerinin yanı sıra kombi, buzdolabı, bulaşık makinesi ve televizyon ürün grupları da Manisa’daki Vestel City’de üretilecek.

Vestel dünyaca ünlü markalarla yaptığı iş birliklerini güçlendirmeye devam ediyor. Vestel ve ev elektroniğinde dünya lideri olan Güney Koreli Daewoo Electronics 2015 yılında başlayan iş birliklerinin kapsamını genişletiyor. Bu yılın ikinci yarısı itibariyle iki şirket, Avrupa ve Kuzey Afrika pazarına yönelik mevcut çamaşır makinesi işine ek olarak kombi buzdolabı, bulaşık makinesi ve televizyon için de birlikte çalışacak. Vestel, Daewoo Electronics’in yurt dışı müşterilerinin farklı ihtiyaçlarını ve pazar trendlerini karşılamak üzere premium ürünler geliştirecek ve üretecek.

Dünyanın birçok teknoloji devi ile iş birliklerine devam ettiklerini belirten Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan “Vestel olarak 155 ülkeye ihracat yapıyoruz. Dünya devleriyle iş birlikleri yaparak hem kendimizi geliştiriyoruz hem de Vestel ve Türkiye’nin adını dünyaya duyuruyoruz. Kapsamı genişleyen bu anlaşmanın da her iki şirket için faydalı inanıyorum. Daewoo Electronics, global satış ağı ve pazarlama yeteneklerini Vestel’in gelişmiş üretim yetenekleri ile birleştirerek Avrupa pazarında daha sağlam bir konum elde etmeyi hedefliyor” dedi.

 

Türk Telekom ve Vestel’den Yerli İş Birliği

Türk Telekom ve Vestel, ülke menfaatleri doğrultusunda yerli ürünlerin kullanılmasını teşvik amacıyla iş birliği anlaşması yaparak güçlerini birleştirdi

Türk Telekom Ve Vestel’den Yerli İş Birliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Amerikan elektronik ürünleri yerine yerli ürünleri kullanma çağrısının ardından bir hamle de Türk Telekom ile Vestel’den geldi. Türk Telekom ve Vestel, yılsonunda çıkarmayı planladıkları Vestelcell ürününe yönelik iş birliği anlaşması imzaladı.

17.08.2018 – İki büyük firmanın güçlerini birleştirecek anlaşma kapsamında Vestel, bini aşkın mağazasında Vestel Venus akıllı telefonlarının satışını Vestelcell mobil iletişim markasıyla Türk Telekom altyapısı üzerinden gerçekleştirecek. Vestelcell ile Vestel Venus akıllı telefonlarının satışına sene sonunda başlanması hedefleniyor.

Türkiye ekonomisinin zor bir sınavdan geçtiğini belirten Türk Telekom Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dursun, “Türk Telekom olarak üzerimize düşeni her alanda yapmaya devam ediyoruz. Ülke ekonomisine katma değer yaratacak milli kalkınmayı hızlandıracak yerli ürün ve projelerimizle devletimizin ve milletimizin yanında yer alıyoruz. Bu kapsamda Türkiye’nin gurur kaynağı markalarından birisi olan Vestel ile işbirliğimizin ilk adımı olarak karşılıklı iyi niyet anlaşması imzaladık. Türkiye’nin her biri alanında lider iki milli değeri Türk Telekom ve Vestel’in güçlerini birleştirmesinden doğacak sinerji ile ülke menfaatleri doğrultusunda yerli ürün ve teknolojilerin kullanımını arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

Dursun: Türkiye’nin iki milli devinin iş birliği ülke ekonomisine güç katacak

Türk Telekom-Vestel iş birliği kapsamında ilk etapta sunacakları Vestelcell hatların, yılsonundan itibaren bini aşkın Vestel mağazasında Vestel Venus akıllı telefonları ile birlikte cazip teklif ve avantajlarla satışa sunulacağını aktaran Dursun, “Elektronik ürün pazarında yerli ürünlerin daha çok tercih edilmesi ülke ekonomisine güç katacak. Türkiye’nin milli değeri Türk Telekom yerli ve milli ürün ve teknolojileri üretme, destekleme, kullanıma sunma konularında üzerine düşen bütün sorumlulukları yerine getirerek sektöre örnek, devletine ve milletine destek olmayı kararlılıkla sürdürecektir” dedi.

Türk Telekom ile yaptıkları iş birliği ile tüketicilere yeni bir deneyim sunmayı hedeflediklerini belirten Vestel Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Ergün Güler “Vestel olarak sadece üretim yapmıyor, bu ülkenin ekonomisine de katkıda bulunuyoruz. 2014 yılında üretmeye başladığımız Türkiye’nin ilk yerli akıllı telefonu Venus, bu açığın kapanmasında önemli rol oynuyor. Akıllı telefon üretim sürecimizde her zaman yüksek teknolojiyi erişilebilir fiyatlarla müşterilerimize sunmayı hedefledik. Venus her geçen gün kendini geliştirerek dünyadaki rakiplerine kafa tutuyor. Ürettiğimiz teknolojinin yanı sıra Türk Telekom ile yaptığımız bu iş birliği ile tüketicilerimize artık katma değerli hizmetler de sunacağız. Türk Telekom alt yapısını kullanacağımız Vestelcell, Venus akıllı telefonların tamamlayıcısı olacak. Türk Telekom ile yaptığımız bu yeni iş birliği dışa bağımlılığı azaltmak, teknolojide yerli alternatifler yaratmak adına ülke ekonomisi için çok büyük bir adım. Vestel olarak temennimiz; milletimiz yerli telefon kullansın, iletişimini bu toprakların gururu ürünlerle sürdürsün” şeklinde konuştu.

 

Vestel’den Dev Yatırım

08.07.2017 – Vestel yeni yatırımlarla yola devam ediyor. Vestel’in 2018 yılında faaliyete geçirmeyi planladığı yeni çamaşır ve kurutma makinesi fabrikasının temelleri, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan tören ile atıldı. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, Zorlu Holding Yönetim Kurulu ve Vestel İcra Kurulu Üyelerinin katılımı ile temelleri atılan yeni fabrika için 70 milyon Euro’luk yatırım yapılacak. 63 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikanın 1100 kişiye istihdam sağlaması planlanıyor.

Türkiye’nin teknoloji devi Vestel, Avrupa’nın en büyük fabrikaları arasında yer alan Vestel City içerisinde yeni bir fabrika yatırımı yapıyor. 2018 yılının ortalarında tamamlanması planlanan fabrika, yaklaşık 70 milyon Euro’luk bir yatırım ile üretime geçecek. 63 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikanın tamamlandığında 1100 kişiye istihdam sağlaması planlanıyor. Modern üretim ve Endüstri 4.0 uygulamalarına sahip olacak fabrikada yılda 1,5 milyon adet çamaşır ve kurutma makinası üretilmesi planlanıyor.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu törende yaptığı konuşmada, “2016 yılının tüm sıcak gündemine rağmen hem Zorlu Holding hem de Vestel olarak faaliyet ve yatırımlarımıza ara vermeden devam ettik. Bu yılın en güzel meyvesi de hem ülkem hem de kurumum için şüphesiz ki yeni fabrika yatırımımız oldu. Dünyanın içinde bulunduğu bu dalgalı dönemde oldukça güçlü ihracat rakamlarına ulaştık. 155 ülkeye yaptığımız ihracat ile 2016 yılında da, elektronik sektöründe Türkiye’nin ihracat şampiyonu olmayı başardık. Sektörümüzde 19 yıldır aralıksız lider olarak benzersiz bir başarıya imza attık. Bu unvanımızı daha uzun yıllar korumak ve Türkiye’yi dünya ekonomisinde en üst sıralara taşımak en büyük gayretimizdir. Bu hedefe ancak daha çok çalışıp daha çok üreterek ulaşabiliriz. Bu yolda gereken bir adımı daha bugün yeni fabrikamızın temelleri ile attık. Yeni fabrikamız ülkemize ve grubumuza hayırlı olsun ”dedi.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Dünya ekonomisindeki dalgalanmaların etkisi ile 2016 yılı tüm sektörler açısından zor bir yıl oldu. Vestel olarak krizleri fırsata çevirmeyi başardık ve 2016 yılını büyüme ile kapattık. Bu büyümeye oranla artan talebi karşılamak için yeni fabrika yatırımını yapmaya karar verdik. Vestel olarak tesislerimize her zaman çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. Bu sayede de dünya standartlarında gururla yerli teknolojiler geliştirip ürünler üreterek dünyanın 4’te 3’üne ihracat gerçekleştiriyoruz. Yeni fabrikamız da iddialı olduğumuz Endüstri 4.0 dönüşümüne uygun olarak inşa edilecek. Böylece müşteri taleplerini daha kısa sürede karşılayarak pazarda avantaj sağlayıp, beyaz eşyadaki istikrarlı büyümemizi sürdüreceğiz. Bu büyümeyle ihracat kanallarını da genişletmeyi hedefliyoruz. Gerek ülkemizin beyaz eşya sektöründeki ihracatını artırarak gerekse sağlayacağımız ek istihdam ile Gururla Yerli Vestel olarak ülke ekonomisine katkı sağlayacağımıza inanıyorum.” İHA

 

Dünyanın En Büyük Havalimanı Vestelleniyor

11.04.2017 – Dünyanın en büyük havalimanı projesi olan İstanbul Yeni Havalimanı’nın tüm uçuş bilgilendirme ekranları Vestel teknolojisine emanet. 2018 yılının ilk çeyreğinde birinci etabının devreye alınması planlanan yeni havalimanının bilgilendirme ekranları ihalesini kazanan Vestel’in sektöre özel geliştirdiği ekranlar; uçuş saatlerinden kapı ve kontuar bilgilerine kadar tüm bilgileri yolculara kesintisiz aktaracak.

Türkiye’nin teknoloji devi Vestel, 2018 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması planlanan İstanbul Yeni Havalimanı’nın 1 yıl süren bilgilendirme ekranları ihalesini kazandı. Vestel Teknoloji Çözümleri’nin deneyimli proje ve mühendislik ekiplerinin yıllar süren çalışmalarının başarılı bir sonucu olan uçuş bilgilendirme ekranları; özel tasarlanan endüstriyel bir ürün olma özelliği ile yeni havalimanında kontuar ve kapıların olduğu alanlarda, havalimanı girişinde ve bekleme alanlarında yolculuların hayatını kolaylaştıracak.

Vestel Teknoloji Çözümleri; 2012 yılından bu yana Vestel bünyesinde eğitim, sağlık, turizm sektörlerinin yanı sıra mağazacılık, reklam mecraları, perakende, gıda, ulaşım ve finans sektörlerine de özel dijital ekran çözümleri sunuyor. Vestel Teknoloji Çözümleri, iş ortaklarına güçlü Vestel teknolojisini sunmanın yanı sıra onlara çözüm üretip, fayda sağlamak hedefi ile hızlı büyümesini sürdürüyor.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, ihale sonucuyla ilgili yaptığı değerlendirmede; “Vestel olarak, uzun yıllardır Vestel Teknoloji Çözümleri adı altında iş ortaklarımız Vestel City’de geliştirilen, tasarlanan ve üretilen dijital ekran çözümlerimizi sunuyoruz. Bu başarı da, hem dijital ekran çözümleri alanındaki, hem de havacılık sektöründeki iddiamızın önemli bir göstergesi. Dünyanın 350 farklı noktasından gerçekleşecek uçuşlarla tamamlandığında dünyanın en büyük hublarından biri haline gelecek İstanbul Yeni Havalimanı’nın uçuş bilgilendirme ekranlarının Vestel teknolojisi ile üretilecek olmasından son derece gururluyuz. Sektöre özel endüstriyel bir ürün olan bu ekranlar, uçuş saatlerinden kapı ve kontuar bilgilerine kadar tüm bilgileri yolculara kesintisiz aktaracak. Teknolojik yeterlilik kadar satış sonrası hizmet kapsamı ve kalitesinin de önemli bir tercih sebebi olduğu bu ihalenin grubumuza ve yerli üretimin gururu bir marka olarak ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

 

Vestel’in İHA’sı Karayel Deniz Kurdu Tatbikatında

Vestel_Karayel_DurYolcu

Ege Denizi’nde Karayel Fırtınası

17.05.2015 – Vestel Savunma Sanayii A.Ş., Karayel İnsansız Hava Aracı (İHA) Sistemi ile Deniz Kurdu tatbikatı esnasında Çanakkale Havalimanından havalanarak gerçekleştirdiği uçuşta, Dz.K.K tarafından verilen görevleri başarıyla yerine getirdi. Karayel, 10 saat 50 dakika havada kalarak tatbikat kapsamında en uzun uçuşu gerçekleştirdi. Karayel böylece, Türkiye’de sivil bir havalimanından havalanan ve askeri bir tatbikatta görev icra eden ilk Taktik İHA Sistemi olarak bir başarıya daha imza attı.

Vestel_Karayel_Havalimani (1)

14-28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen geleneksel Deniz Kurdu Tatbikatı esnasında Vestel Savunma Sanayii A.Ş. Taktik İHA Sistemi Karayel, Dz.K.K.lığı tarafından belirlenen harekat senaryoları kapsamında kendisine verilen görevleri başarıyla gerçekleştirdi. Karayel tatbikat esnasında taşıdığı faydalı yük ile kesintisiz olarak havadan görüntü aktarımı sağlayarak Ege Bölgesi’nde rüzgar gibi esti.

Vestel_Karayel_Abide

Söz konusu uçuşlarda Karayel, operasyonel uçuş becerisi ve kabiliyetlerini TSK üst düzey yetkililerine bir kez daha kanıtlayarak, tam not aldı. Vestel Savunma Sanayii A.Ş. tarafından tamamen özgün olarak milli kaynaklarla geliştirilen yerli Taktik İHA Karayel, esas amacı olan keşif ve gözetleme kabiliyetini yerine getirmesini sağlayan yüksek teknolojiye sahip elektro optik kameralı faydalı yükü ilesıyla Deniz Kurdu Tatbikatı esnasında uçuşlarını gerçekleştirdi.

Vestel_Karayel_BalikciBarinagi

Karayel 4671 Nato Uçuşa Elverişlilik Standardına uyumlu ilk ve tek taktik İHA olmasının yanı sıra taşıdığı faydalı yük ile de fark yaratıyor. 1080p, 50X optik zoom kabiliyetine sahip, ileri teknoloji ürünü olan bu sınıftaki bir kamera ilk defa Taktik İHA Karayel sistemine Vestel Savunma A.Ş. tarafından entegre edildi. Söz konusu kameranın en büyük özelliği, gökyüzünde yüksek irtifada çok hassas bir şekilde lazer ile hedef işaretleme yaparak hedeflenen cismi çok iyi bir netlikle kullanıcıya iletebilme kabiliyetine sahip olmasıdır. Vestel Savunma A.Ş., Karayel ile dünya İHA liginde Türkiye’nin üst sıralara çıkmasına katkıda bulunuyor.

Vestel_Karayel_Truva

 

Vestel Savunma Türkiye’nin İlk Taktik İHA’sı Karayel’i Tanıttı

???????????

Vestel Savunma, Karayel’le bir “ilk”e daha imza attı

Türkiye’nin kullanıma hazır ilk Taktik İHA’sı Karayel “faydalı yük”le yaptığı test uçuşunu da başarıyla tamamladı

Vestel Savunma, Karayel İnsansız Hava Aracı ile bir ilki daha gerçekleştirdi. Karayel en önemli aşama olan “faydalı yük”* ile test uçuşunu da başarı ile tamamlayarak kullanıma ve TSK envanterine girmeye hazır ilk taktik İHA olarak Türk Savunma ve Havacılık Sanayii’nin gururu oldu.

Vestel Savunma Sanayii tarafından tamamen özgün olarak milli kaynaklarla geliştirilen yerli taktik insansız hava aracı Karayel, esas amacı olan keşif ve gözetleme kabiliyetini yerine getirmesini sağlayan faydalı yükü; elektro optik kamerasıyla ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Uçağa entegrasyon ve mühendislik çalışmaları da tamamlanan 51 kglık kamerasıyla eksiksiz bir performans sergileyen Karayel, teslimat öncesi kullanıma hazır olduğunu ispatladı.

???????????

Karayel 4671 Nato Uçuşa Elverişlilik Standardına uyumlu ilk ve tek İHA olmasının yanı sıra taşıdığı faydalı yük ile de fark yaratıyor. Söz konusu faydalı yük hem özellikleri hem de performansı ile Türkiye’de kullanılması planlanan ancak henüz entegrasyonu gerçekleştirilip kullanıma hazır hale getirilememiş faydalı yüklerin çok üzerinde bir kategoride yer alıyor. Vestel Savunma, Karayel ile dünya İHA liginde Türkiye’nin üst sıralara çıkmasına katkıda bulunuyor.

Savunma Sanayii Müteşarlığı ile imzalanan, 2011 yılı başında yürürlüğe giren sözleşmeye göre 6 uçaklık Karayel İHA sisteminin 4 adet faydalı yük tedariği ve entegrasyon sorumluluğunun da Vestel Savunma’ya verildiğini belirten Vestel Savunma Genel Müdürü Aziz Sipahi şunları ifade etti:

“Vestel, bu sorumluluğu üstlenerek Türkiye adına Karayel Taktik Sistemi için dünyadaki en gelişmiş elektro optik kamerayı tedarik etme sürecine başlamıştır. Vestel tarafından talep edilen kameranın en büyük özelliği, gökyüzünde yüksek irtifada çok hassas bir şekilde lazer ile hedef işaretleme yaparak hedeflenen cismi çok iyi bir netlikle kullanıcıya iletebilme kabiliyetine sahip olmasıdır. Keşif ve gözetleme amaçlı üretilen İnsansız Hava Araçları için de önem arz eden bu özelliğe sahip kamera, ilk kez Türk Savunma ve Havacılık sanayiinde KARAYEL üzerinde gerçek görevini yerine getirmektedir. Kaydedilen bu başarıyla, Türkiye olarak dışa bağımlılığımızın azaltılmasının ne kadar önemli olduğunu da göstermekte olup bizim KARAYEL’de ulaştığımız Türkiye’de gerçekleştirilen en yüksek yerlilik seviyesi bu konuda da ileriye ümitle bakmamızı sağlamaktadır. ”

???????????

Vestel, Karayel’le projenin teknik isterlerinde yer alan 18 bin feet yüksekliğe çıkma, 35 kg faydalı yük taşıma ve minimum 10 saat uçma hedefinin çok üzerinde gelişmiş bir versiyon sunuyor. Bu gelişmiş versiyon; 22 bin 500 feet uçuş yüksekliğine çıkıp, 70 Kg faydalı yük taşıyıp 20 saate kadar havada kalabiliyor.

???????????

Karayel Kamera Sistemi (Faydalı yük) Özellikleri

Havadan keşif ve gözetleme yapmak amacıyla taşıdığı kamera sistemi ile hedef tespit etme ve üzerindeki işaretleyici sistemler ile lazer güdümlü mühimmata yol gösterebilme kabiliyetine sahiptir.

EO-Gündüz Kamerası (HD) – X50’ye kadar optik büyütme özelliği

Gece (IR) Kamerası (HD) – X50’ye kadar optik büyütme özelliği

Lazer Mesafe Ölçer

Lazer Hedef Güdümleyici

Lazer İşretleyici

Toplam Ağırlık: 51kg

* Faydalı Yük: İnsansız hava araçlarının görev amaçlarına göre taşıdığı ağırlık kapasitesidir. Bunlar kamera, mühimmat veya SAR olabilir.

???????????

 

Vestel hakkında

Vestel Şirketler Grubu 16’sı yurtdışında olmak üzere toplam 26 şirketten oluşuyor. Dünya standardındaki üretim anlayışı, yenilikçi ve kaliteli ürünleri ve geniş vizyonuyla sadece ülkemizde değil küresel piyasalarda da pazarı yönlendiren güçlü bir şirket olan Vestel, dünyaya teknoloji ihracı alanında Türkiye’nin simgesi ve gururu. Vestel, teknoloji ve tasarım geliştirme yetkinliğine dayalı çeşitlendirilmiş ürün gamı ile 155 ülkeye gerçekleştirdiği ihracat ile elektronik sektöründe 20 yıldır ülkemizin ihracat şampiyonu.

16 bin kişilik istihdamı, teknoloji geliştirme yetkinliği ve ihracattan aldığı pay ile Türkiye ekonomisi için önemli bir gücü temsil eden Vestel, Avrupa TV pazarının ilk 2, beyaz eşya pazarının ilk 5 üreticisinden biri, Türkiye’de TV pazarında lider, beyaz eşya pazarında ilk üç üreticiden biri. Avrupa’nın en modern ve en güncel teknolojiyi kullanan üreticileri arasında üst sıralarda yer alan Vestel, tüm üretimini Manisa’da yer alan, Avrupa’nın en büyük fabrikalarından biri olan Vestel City’de gerçekleştiriyor.

Vestel Elektronik VESTL Hisse Analiz ve Yorumları