Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Dünya Şampiyo...

Dünya Şampiyonları, Kupayı Vakıfbank Yönetim Kurulu’na Takdim Etti

Dünya şampiyonu VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, VakıfBank Yönetim Kurulu’na kupayı takdim etmek üzere Ümraniye’deki Genel Müdürlük Yerleşkesi’ni ziyaret etti. VakıfBank Genel Müdürlüğü’ne VakıfBank Spor Kulübü bayrağı asılırken, banka çalışanları, sarı-siyahlı takımı bando ile karşıladı.

VakıfBank çalışanları, Çin’in Shaoxing şehrinde düzenlenen 2018 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası’nda üst üste ikinci, toplamda da üçüncü kez dünyanın en büyüğü olan VakıfBank Kadın Voleybol Takımı’nı VakıfBank Genel Müdürlüğü’nde bando ile karşıladı. Tebrikleri kabul eden dünya şampiyonu takım, VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan ve VakıfBank Yönetim Kurulu’na üçüncü kez kazanılan kupayı takdim etti. VakıfBank Genel Müdürlüğü binasına da VakıfBank Spor Kulübü bayrağı asıldı.

 

VakıfBank’a İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi Sertifikası

VakıfBank’a OHSAS 18001 sertifikası

VakıfBank, TÜV SÜD tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucunda OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası’nı alan ilk banka olarak iş sağlığı ve güvenliği konusunda uluslararası standartları sağladığını belgeledi.

05.12.2018 – “Güçlü Türkiye’nin Lider Bankası” VakıfBank, Almanya merkezli uluslararası denetim firması TÜV SÜD tarafından OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası’nı almaya değer görüldü.

VakıfBank ve TÜV SÜD yöneticilerinin katılımıyla VakıfBank Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen sertifika teslim töreninde konuşan VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, “TÜV SÜD’le uzun süredir çok değerli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu işbirliğimizin sonucunda politika ve faaliyetlerimizi uluslararası standartlara uygun hale getirerek dünya çapında geçerliliği olan belgeler alıyoruz. Bugün de OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası’nı alarak Türk bankacılık tarihinde yine bir ilki gerçekleştirdik” dedi.

VakıfBank’ın en kıymetli varlığının insan kaynağı olduğunu belirten Özcan; “İş güvenliği bilincini yükseltmek, iş sağlığı ve güvenliği risklerini kontrol etmek, performansını iyileştirmek, sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı oluşturmak, iş kazaları ve meslek hastalıklarını önlemek öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor” şeklinde konuştu.

BIST sürdürülebilirlik endeksine katkısı olacak

OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası’nın BIST Sürdürülebilirlik Endeksi ve yurtdışında da Londra Borsası Good Emerging Endeksi’nde VakıfBank’a avantajlar sağlayacağını belirten Özcan, “Dünya genelinde kurumların değerlendirilmesinde rakamların finansal tabloların yanı sıra sürdürülebilir bankacılığın gerektirdiği diğer standartlar da itibar hanesine ekleniyor. Çevre dostu davranışlardan iş sağlığı ve güvenliğine kadar pek çok husus göz önünde bulunduruluyor. Bu başlıkları TÜV SÜD’le gözden geçirerek uluslararası standartlara uyumumuzu tescilleyen sertifikaları almak bu yönden de oldukça önemlidir. Bu sertifikaların, 2014’ten bu yana yer aldığımız BIST Sürdürülebilirlik Endeksi puanlamasına da önemli katkısı olacak. Ayrıca Londra Borsası FTSE4 Good Emerging Index gibi platformlarda rekabet gücümüz artacak. Bundan sonraki dönemde de her alanda uluslararası standartlara uyum sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Törende bir konuşma gerçekleştiren TÜV SÜD Türkiye CEO’su Emre Büyükkalfa ise “Ulusal ve uluslararası standartlar her sektör için olduğu gibi, bankacılık sektörü için de çok önemli. Geçtiğimiz yıl ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgelendirmelerini tamamladığımız VakıfBank, bu yıl da tüm şubeleri kapsayan denetimlerimiz sonucunda OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası almaya hak kazandı. Bu belge ile VakıfBank, işyerinde sağlık ve güvenliğin sağlanmasında kapsamlı bir sistem uyguladığını kanıtlıyor, yasalara ve düzenlemelere uymayı ön planda tuttuğunu, insana verdiği üstün değeri açıkça ve kararlılıkla ortaya koyuyor. Ben de bu değerli kurumun kararlılığını tebrik ediyor, sürecin tüm çalışanlar ve paydaşlar adına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

VakıfBank geçen yıl da TÜV SÜD’den ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgelerini almıştı.

VakıfBank’tan 855 milyon dolarlık sendikasyon kredisi Yenileme rasyosu yüzde 100 oldu

21.11.2018 – İki sendikasyon işlemi yapan bankalar arasında en yüksek orana ulaşıldı (yüzde 111)
VakıfBank, 12 ülkeden 20 bankanın katılımıyla 252 milyon dolar ve 528,5 milyon Euro olmak üzere toplamda 855 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi anlaşması imzaladı. Kredinin 122 milyon dolar ve 528,5 milyon Euro tutarındaki dilimleri 367 gün vadeli; 130 milyon dolarlık dilimi ise 2 yıl vadeli olarak gerçekleşti. Böylelikle dış ticaretin finansmanında kullanılacak işlemin yenileme rasyosu yüzde 100 oranında gerçekleşti. İşlemin ajan ve koordinatör bankası ise Emirates NBD oldu.

“Yüzde 100 oranında yenilediğimiz işlem ile bu yılki toplam sendikasyon kredisi yenileme oranımız yüzde 111 seviyesinde gerçekleşti”

Gelişmekte olan ülkelere yönelik artan endişelere ve zorlu piyasa koşullarına rağmen yılın ikinci sendikasyon kredisini yüzde 100 oranında yenilemiş olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan,

“Ekonomideki tüm aktörlerin belki de son yıllarda hiç olmadığı kadar merakla beklediği sendikasyon kredisini, kreditör bankalarımızın desteği ve Bankamıza olan güvenleri sayesinde başarılı bir şekilde, yüzde 100 oranında yeniledik. Nisan ayındaki yılın ilk işlemi ile birlikte toplam sendikasyon kredi bakiyemiz 2,1 milyar dolara ulaştı. Bu tutar, geçen yılki toplam bakiyemize göre yüzde 111 yenileme oranına karşılık gelmektedir. Böylelikle yılda iki sendikasyon yapan büyük bankalar arasında en yüksek orana ulaştık. Bu vesile ile ABD, Kıta Avrupası, İngiltere, Uzakdoğu, Ortadoğu ve her coğrafyadan işleme destek veren iş ortağı kreditör bankalarımıza bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Bu yıl yurtdışı borçlanmada en aktif Türk bankası olduk”

2018 yılındaki toplam yurtdışı borçlanma tutarlarının 5,6 milyar dolar seviyesine ulaştığını belirten Özcan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“2018 yılında, sendikasyon kredilerinin yenilenmesindeki başarımızın yanı sıra, diğer yurtdışı fonlama kalemlerini de en aktif ve en etkin kullanan Türk bankası olduk.Eurobond, İpotek Teminatlı Menkul Kıymet (covered bond), tahsisli bono satışları, seküritizasyon programımız kapsamında gerçekleştirilen işlemler, post-finansman, çok uluslu kredi kuruluşlarından sağlanan krediler gibi farklı yapılar altında temin ettiğimiz uzun vade ve uygun maliyetli kaynaklarla, milli ekonomimizin yanındaki güç olmaya devam ettik. Böylesine zorlu küresel piyasa koşullarına rağmen gerçekleştirdiğimiz bu işlemler, ülkemizin ve Bankamızın uluslararası yatırımcılar nezdindeki itibar ve kredibilitesinin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gösterdi.”
“SPK’nın attığı adımlar, sermaye piyasalarının derinleşmesine katkı sağlayacaktır”
Kasım ayında SPK tarafından Varlığa veya İpoteğe Dayalı Menkul Kıymetler (VİDMK) Tebliği ile Teminatlı Menkul Kıymetler (TMK) Tebliği’nde yapılan mevzuat değişikliklerine değinen Özcan,

“Söz konusu düzenlemeler hiç şüphesiz banka ve finansal kurumlarımızın fon sağlayabilme kapasitesini artıracaktır. Bu düzenlemeler ile VakıfBank olarak İpotek Teminatlı Menkul Kıymet (covered bond) programımız kapsamında daha fazla ihraç yapma şansına sahip olacağız. Ayrıca ihraç maliyetlerimiz azalırken süreç ve adımlar daha basit ve daha yalın hale gelecektir” diye konuştu.

Özcan, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

“SPK tarafından yapılan son değişikliklerin sermaye piyasalarının derinleşmesine son derece önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi karar alma mekanizmalarını hızlandırmıştır. Hazine ve Maliye Bakanlığımız ve SPK başta olmak üzere bu süreçte emeği geçen herkese en içten şükranlarımızı sunuyorum.”

 

VakıfBank, Azerbaycan Merkez Bankası ile Görüştü

VakıfBank’tan Azerbaycan bankacılık sektörüne dijital rehberlik

17.11.2018 – Dijital bankacılık uygulamalarıyla sektörüne öncülük eden VakıfBank, bu alandaki çalışmalarını Azerbaycan Merkez Bankası yöneticileriyle paylaştı. Bakü’de gerçekleştirilen görüşmede VakıfBank, mobil bankacılık uygulaması üzerinden banka ve kredi kartlarını Masterpass’e ekleyebilme özelliği başta olmak üzere, dijital bankacılık alanındaki ilk ve geliştirici çalışmalarını Azeri meslektaşlarına aktardı.

Çağdaş bankacılık anlayışına uygun hizmet ve ürünlerle her zaman müşterisinin ‘yanındaki güç’ olan VakıfBank, sektörüne yön vermeye devam ediyor. Bankacılık sektöründe pek çok inovatif uygulamayı hayata geçiren VakıfBank, son olarak dijital bankacılık deneyimlerini paylaşmak üzere

Azerbaycan Merkez Bankası yöneticileriyle başkent Bakü’de bir araya geldi.
VakıfBank heyeti görüşmede, Mastercard danışmanlığında projelendirilen ve hükümet programına alınan ‘Nakitsiz Azerbaycan’ projesi hakkında bilgi aldı. Mobil temassız ödeme, Mastercard NFC ödeme, Masterpass ödeme platformuna banka kanallarından kayıt olma projelerini de kapsayan dijital bankacılık alanındaki bilgi donanımı ve deneyimlerini Azerbaycanlı yöneticilerle paylaştı.

VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı İlker Yeşil ziyarette yaptığı konuşmada, “Dijital dünyada müşterilerimizin ‘yanındaki güç’ olmak adına önemli yeniliklere imza atıyoruz. Sektörün en iddialı uygulamalarından biri olan ve şu anda 3,3 milyon müşterimizin kullandığı VakıfBank Mobil’i sürekli olarak yenilikçi çözümlerle güncelliyoruz. Bu yönde attığımız adımlardan biri olan ve sektörde bir ilk olarak öne çıkan ‘Masterpass’ özelliği de müşterilerimize büyük kolaylık sağlıyor. Bu sayede VakıfBank Mobil kullanıcılarımız, kartlarını bir kez tanımladıktan sonra online alışveriş site ve uygulamalarında, kart bilgilerini paylaşmadan hızlı ve güvenli bir şekilde alışveriş yapabiliyor. Aynı zamanda Masterpass’e üye işyerleri için de önemli bir çözüm sunmuş oluyoruz. Diğer taraftan, bir başka yenilik olarak, NFC özellikli Android telefonlara sahip müşterilerimiz, yine VakıfBank Mobil üzerinden temassız ödeme özelliğini aktif hale getirerek, temassız POS cihazlarına sadece cep telefonlarını dokundurarak hızlı ve güvenli bir şekilde alışveriş yapabiliyorlar. Bu ziyaretimizle, mobil bankacılık alanındaki tecrübelerimizi kardeş ülke Azerbaycan’la paylaşmaktan büyük memnuniyet duyduk” dedi.

Hedef, kartlı ödemeleri artırmak

Ziyarete ev sahipliği yapan Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Yiğit Çağlayan da, “Hem ülkemizin köklü kurumlarından VakıfBank’ın dijital projelerinde partneri olmaktan, hem de Azerbaycan ekonomisinin dijital dönüşümüne danışmanlık sağlamaktan dolayı gururluyuz. Bu proje ile ülkede dijital ödemelerin yaygınlaşmasının önündeki engellerin kaldırılması ve toplam ödemeler içinde yüzde 2 olan kartlı ödemelerin payının yüzde 30’a yükselmesi hedefleniyor. Hız, güvenlik ve kolaylık gibi dijital ödemelerin sunduğu avantajların tüm toplumların refah seviyesini daha da iyi noktalara getireceğine olan inancımızla alanında öncü bankalarımızdan biri olan Vakıfbank’ın Türkiye’deki uygulamalarını Azerbaycan Merkez bankası ile paylaştık” ifadelerini kullandı.

Alanında bir ilk

Azerbaycan Merkez Bankası’nın ilgiyle dinlediği ‘Masterpass Platformu’na Vakıfbank Mobil Bankacılık Kanallarından Kayıt Projesi’, alanında bir ilk olma özelliği taşıyor. Bu proje ile müşterilerin dijital ödeme platformu Masterpass’e hızlı ve kolay bir şekilde kaydolması sağlanıyor. E- ticaretin gelişimini hızlandıran, güvenlik, kolaylık ve hız gibi faktörleri tüketicilere sunan Masterpass dijital dönüşümün de önemli araçlarından biri.
Heyetin paylaştığı diğer proje ise 850 binden fazla POS terminalinde mobil temassız ve 15 ilde toplu taşıma araçlarında ödeme imkânı sunan NFC Mobil Bankacılık Uygulaması. Müşterilerin bu özelliği kullanabilmesi için VakıfBank Mobil üzerinden temassız ödeme özelliğini aktif hale getirmesi gerekiyor. NFC özellikli Android telefonlar ile 90 TL altındaki alışverişler, temassız POS cihazlarına telefon okutularak yapılabiliyor. 90 TL üzeri işlemlerde ise kullanıcıların cep telefonlarını POS cihazına okuttuktan sonra kart şifrelerini POS cihazlarına girmeleri gerekiyor.

VakıfBank hakkında

Vakıf kaynaklarını ekonomik kalkınmanın gereksinimleri doğrultusunda en verimli şekilde değerlendirmek amacıyla 1954 yılında kurulan VakıfBank, bugün 81 ilde 947 şube ve 16 binin üzerinde çalışanıyla hizmet vermektedir. VakıfBank, geçmişinden aldığı güçle, kendisine emanet edilen varlık ve değerleri etkin ve verimli yöneterek çağdaş bankacılık yöntem ve uygulamalarıyla Türkiye’nin tasarruf düzeyinin gelişim sürecine katkıda bulunmaktadır. Temel bankacılık ürün ve hizmetlerine ek olarak yatırım bankacılığı ve sermaye piyasası faaliyetlerinde de bulunan VakıfBank, iç ve dış ticaretin finansmanında öncü bir rol üstlenmektedir. Türkiye’nin gelişiminde ve milletin refah düzeyinin artırılmasında büyük önem taşıyan mega projelere de finansman desteği sağlamaktadır. Türkiye dışında ABD New York ve Irak Erbil şubelerine ek olarak Bahreyn’de kıyı bankacılığı şubesi olan VakıfBank’ın ayrıca yurt dışında iki bankada da iştiraki bulunmaktadır.

 

VakıfBank’tan 10 Yıl Vadeli 300 Milyon Dolarlık Seküritizasyon İhracı

08.10.2018 – VakıfBank, mayıs ayından bu yana ülkemizden yapılan ‘ilk yabancı para tahvili ihracına’ imza attı.

Fitch, tahvile yatırım yapılabilir seviyede not verdi

Güçlü Türkiye’nin Lider Bankası vizyonuyla yurtdışından ülkemize kaynak transferinde öncü banka konumunda olan VakıfBank, yeni bir tahvil ihracı gerçekleştirdi. Gelişmekte olan ülkelere yönelik endişelerin arttığı ve para girişlerinin yavaşladığı bir dönemde havale akımlarına dayalı seküritizasyon programı kapsamında 10 yıl vadeli 300 milyon dolar tutarında tahvil ihraç edildi. Böylelikle, mayıs ayındaki işlemlerle birlikte sadece seküritizasyon programı kapsamında VakıfBank’ın uzun vadeli ve uygun maliyetli ihraç tutarı 680 milyon dolara ulaştı. Tahvile kredi derecelendirme kuruluşu Fitch tarafından, yatırım yapılabilir seviye olan “BBB-“ notu verildi.

Mayıs ayından bugüne ülkemizden ihraç edilen ilk yabancı para tahvili

Seküritizasyon programı kapsamında yapılan 10 yıl vadeli 300 milyon dolarlık ihraca ilişkin açıklamada bulunan VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, “Kredi derecelendirme kuruluşlarının haksız not indirimlerinin yanı sıra ülkemiz aleyhine yapılan her türlü spekülasyon ve iyi niyetli olmayan çabalara karşın yatırımcılar, Türk ekonomisi ve Türk bankacılık sektörünün ne kadar sağlam olduğunun bilincindedir. Yeni ihracımız Türk bankacılık sektörüne ve milli ekonomimize duyulan güveni bir kez daha ispat etmiştir. Bu işlem, aynı zamanda yine Bankamızın mayıs ayı başında ihraç ettiği seküritizasyondan sonra ülkemizden ihraç edilen ilk yabancı para tahvili olmuştur. Türk bankalarının yurtdışı borçlanma kapasitelerine yönelik tartışmaların yaşandığı bir dönemde, 10 yıl gibi uzun vadeli ve uygun maliyetli kaynak temin edebilmemiz yatırımcılar nezdinde Bankamızın itibar ve kredibilitesinin ne kadar yüksek olduğunu göstermektedir. Verimli bilanço yönetimi, güçlü sermayesi ve yüksek likiditesi ile Bankamız, ‘Güçlü Türkiye’nin Lider Bankası’ olma vizyonuyla milli ekonomimize azami destek vermeye devam etmektedir.

VakıfBank hakkında

Vakıf kaynaklarını ekonomik kalkınmanın gereksinimleri doğrultusunda en verimli şekilde değerlendirmek amacıyla 1954 yılında kurulan VakıfBank, bugün 81 ilde 954 şube ve 16 binin üzerinde çalışanıyla hizmet vermektedir. VakıfBank, geçmişinden aldığı güçle, kendisine emanet edilen varlık ve değerleri etkin ve verimli yöneterek çağdaş bankacılık yöntem ve uygulamalarıyla Türkiye’nin tasarruf düzeyinin gelişim sürecine katkıda bulunmaktadır. Temel bankacılık ürün ve hizmetlerine ek olarak yatırım bankacılığı ve sermaye piyasası faaliyetlerinde de bulunan VakıfBank, iç ve dış ticaretin finansmanında öncü bir rol üstlenmektedir. Türkiye’nin gelişiminde ve milletin refah düzeyinin artırılmasında büyük önem taşıyan mega projelere de finansman desteği sağlamaktadır. Türkiye dışında ABD New York ve Irak Erbil şubelerine ek olarak Bahreyn’de kıyı bankacılığı şubesi olan VakıfBank’ın ayrıca yurt dışında iki bankada da iştiraki bulunmaktadır.

 

BDDK’dan Vakıfbank’a İzin

27.10.2015

vakifbank-11

Vakıfbank, portföy yönetimi için acentelik ve fonlara danışmanlık hizmeti vermek için BDDK’dan izin aldı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Vakıflar Bankası TAO’ya, Vakıf Portföy Yönetimi AŞ ile acentelik tesis ederek acentelik faaliyetinde bulunulması ve Vakıf Portföy Yönetimi AŞ veya başkaları tarafından kurulmuş fonlara destek ve danışmanlık hizmeti verilmesi konularında izin verdiğini açıkladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“T. Vakıflar Bankası T.A.O.’ya 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (v) bendi ile Geçici 3 üncü maddesi uyarınca Vakıf Portföy Yönetimi A.Ş. ile acentelik tesis ederek ’acentelik’ faaliyetinde bulunulması ve Vakıf Portföy Yönetimi A.Ş. ve/veya başkaları tarafından kurulmuş/kurulacak olan fonlara idari ve operasyonel destek/danışmanlık hizmeti verilmesi konularında izin verilmesine karar verilmiştir”. İHA