Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri DFDS Akdeniz ...

DFDS Akdeniz İş Birimi’nin Başına Lars Hoffman Atandı

28.06.2019 – DANİMARKALI denizcilik ve lojistik firması DFDS’nin Türkiye’de faaliyet gösteren şirketi DFDS Akdeniz İş Birimi’nin Başkan Yardımcılığı görevine Lars Hoffman atandı. 

Türkiye’nin en büyük ro-ro şirketi U.N. Ro-Ro’nun Danimarkalı denizcilik ve lojistik devi DFDS markasına entegrasyonu çerçevesinde, sektörün uluslararası düzeyde deneyimli yöneticilerinden Lars Hoffmann, DFDS Akdeniz İş Birimi’nin başına getirildi.  

Sektörde uzun yıllar yöneticilik yapan 47 yaşındaki Lars Hoffmann, Danimarka’daki tüm DFDS yük feribotu faaliyetlerinin ve terminallerinin direktörlüğü görevini yürütüyordu. Hoffman gemicilik alanında faaliyet gösteren birçok şirkette İcra Kurulu Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.  

Hoffman aynı zamanda DFDS’nin Kiel’de yer alan Baltık Denizi acentelerinin yönetimini yürütüyordu. DFDS bünyesine 2015 yılında katılan Hoffmann, ticaret ve gemicilik alanlarındaki tecrübesinin bir parçası olarak, en son Dubai’de faaliyet gösteren ticaret şirketi Endofa’nın İcra Kurulu Başkanlığını yaptı. 

DFDS Denizcilik Bölüm Başkanı Peder Gellert Pedersen, Lars Hofmann’ın DFDS Akdeniz İş Birimi’nin başına getirilmesine ilişkin yazılı açıklamasında şöyle dedi: “İki buçuk yıl boyunca görev yapacak olan Lars Hoffman’ın, DFDS Akdeniz İş Birimi’ndeki yetenekli ve kendini işine adamış çalışma arkadaşlarımızla birlikte DFDS Akdeniz İş Birimi’nin işlerini başarıyla büyüterek, elde ettiğimiz sonuçları iyileştireceğine ve Türkiye’deki müşteri ve çalışma arkadaşlarımız için değer yaratacağına inancımız tam. Lars’a yeni görevinde başarılar diliyoruz.” 

DFDS Hakkında:

Yıllık 1,9 milyar Euro’luk gelir elde eden DFDS, Avrupa’da taşımacılık ve nakliye hizmetleri sunmaktadır. 8.000’den fazla nakliyeci, DFDS’nin gemi ve liman terminali hizmetlerine ek olarak esnek taşımacılık ve lojistik çözümlerine güveniyor. DFDS’nin 8.000 çalışanı, 20 ülkeden oluşan ağında yer alan gemilerde ve ofislerde görev alıyor. 1866 yılında kurulmuş olan ve merkezi Kopenhag’da bulunan DFDS, Nasdaq Kopenhag’da işlem görüyor.

 

Mega Ro-Ro Gemisi Türk Bayrağı’yla Sefere Çıktı

Türkiye’nin en büyük Ro-Ro operatörü U.N. Ro-Ro’nun Akdeniz İş Birimi’ne bağlı olduğu Avrupa’nın denizcilik ve lojistik devi DFDS, Akdeniz’in en büyük Ro-Ro gemisini Türkiye’ye getirdi.

U.N Ro-Ro Pendik Limanı’nda gerçekleşen isim verme töreninin ardından Efes antik kentinden alınan ilhamla “Ephesus Seaways” adı verilen 237 metre uzunluğundaki ihtişamlı gemi ilk kez Türk karasularından sefere çıktı.

İNTERMODAL taşımacılık alanında faaliyet gösteren Türkiye’nin en büyük ro-ro operatörü U.N. Ro-Ro’nun Akdeniz İş Birimi’ne bağlı olduğu Danimarkalı denizcilik ve lojistik devi DFDS, Türkiye’deki güçlü yatırımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda DFDS’nin Türkiye’ye getirdiği 237 metre uzunluğundaki Akdeniz’in en büyük Ro-Ro gemisi, DFDS Denizcilik Bölüm Başkanı Peder Gellert Pedersen ve DFDS Akdeniz İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Selçuk Boztepe’nin ev sahipliğinde, 7 Mart Perşembe günü U.N. Ro-Ro Pendik Limanı’nda düzenlenen isim verme töreniyle hizmete girdi. Antik Efes kentinden alınan ilhamla “Ephesus Seaways” ismi verilen gemi, 6.700 liner metre kapasitesiyle hizmet verecek. Gemi, aynı zamanda Türkiye ile AB arasındaki rotalarda DFDS müşterilerine hizmet verecek en büyük ro-ro gemisi olma özelliği taşıyor. İstanbul’dan hareket edecek Ephesus Seaways, 12 Mart’ta Trieste’ye ulaşacak.

Ephesus Seaways” adı verilen geminin 7 Mart 2019 Perşembe sabahı gerçekleştirilen görkemli isim verme törenine, isim sponsorluğunu temsil etmek üzere VOLVO Group CEO’su Martin Lundstedt’in eşi Eva Lundstedt de katıldı. Törene aralarında medya ve iş dünyasından konukların da bulunduğu 250 kişilik geniş bir katılım gerçekleşti.

DFDS Denizcilik Bölüm Başkanı Peder Gellert Pedersen törende yaptığı konuşmada şu açıklamada bulundu: “Yeni gemimizi müşterilerimizin hizmetine sunmaktan ötürü son derece gururluyuz.6.700 liner metrelik 450 TIR taşıma kapasitesine sahip olan yeni gemimiz Ephesus Seaways Türkiye ve Avrupa arasında hizmet veren uluslararası karayolu nakliycileri ve lojistik şirketlerine çok daha geniş bir hizmet kapasitesi sunacak.”

Törende DFDS Akdeniz İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Selçuk Boztepe ise “Çin’in Jinling Tersanesi tarafından sipariş üzerine üretilen 6 ro-ro gemisinden ilki olan bu gemimiz, DFDS’nin Akdeniz’deki mevcut ağında hizmet verecek. Akdeniz Bölgesi’nde faaliyet gösteren gemilerimize, çalışanlarımızın önerileriyle Türkiye’deki UNESCO kültür miraslarının ismini verme kararımız kapsamında “Ephesus Seaways” adı verildi. DFDS’nin bu güçlü yatırımının ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.”

DFDS’nin Türkiye’ye dev yatırımları sürüyor

“Ephesus Seaways”, U.N Ro-Ro Pendik Limanı’ndan, Türk Bayrağı’yla ilk kez Türk karasularında sefere çıkan dev bir Ro- Ro gemisi olarak Türk ihracatçısına ve ülkemiz ekonomisine hizmet verecek. Yeni ro- ro gemilerinin ikincisinin de, ilkbaharın sonuna doğru Türkiye’deki filoya katılması bekleniyor. Geniş yük kapasiteleri ve yüksek teknolojilerisayesinde bu 6 ro-ro gemisi, taşınan TIR başına kayda değer ölçüde daha az enerji tüketme özelliğine sahip. Tüm gemilerde ayrıca Ocak 2020’de dünya çapında yürürlüğe girecek olan kükürt sınırlaması yönetmeliğine uygun olarak kükürt oksit salınımını azaltan gaz yalıtım sistemleri bulunuyor.

Üstün kapasiteli ve çevre dostu filolar geliyor

Daha yüksek verimlilik ve daha geniş bir kapasite sunan bu yatırım, yalnızca DFDS’nin Akdenizdeki hizmet ağlarında ro- ro taşımacılık operasyonlarını geliştirmekle kalmayacak, aynı zamanda DFDS müşterilerinin faaliyetleri üzerinde de olumlu bir etki yaratacak. Hâlihazırda DFDS, İstanbul’da yeni bir “Yazılım Geliştirme Merkezi” kurarak Türkiye’deki DFDS çalışanlarının sayısını artırdı. Yazılım Geliştirme Merkezi’nin kurulması, filo ve liman kapasitelerindeki artışla beraber DFDS, Türkiye’nin ekonomisine ve geleceğine olan inancıyla ihracatını ve taşımacılık sektörünü desteklemeye devam edecek.

 

Un Ro-Ro Gemilerinin Boylarını Uzatıyor Yeni Projeler Üretiyor

02.02.2019 – Türkiye-Avrupa arasındaki Ro-Ro hatlarında intermodal taşımacılık lideri DFDS Akdeniz İş Birimi’ne bağlı U.N. Ro-Ro, uluslararası nakliyecilere ve lojistik firmalarına operasyonel kolaylık sağlamasının yanı sıra zaman ve maliyet avantajlı fırsatlar sunan projeleriyle sektöre değer katmaya devam ediyor.

Sektörde bir ilk olan, gemi boy uzatma projesi hızla devam eden DFDS Akdeniz İş Birimi’ne bağlı U.N. Ro-Ro, 2008 yılı itibariyle üzerinden çalıştığı gemi boy uzatma projesinde, denizcilik ve gemi sanayi sektörüne değer katmak amacıyla, bir Türk tersanesi ile çalışmayı tercih etti. 2017 yılının ilk yarısında 240 treyler kapasiteli 193 metre uzunluğundaki M/V UN Akdeniz ro-ro gemisinin ardından yılın ikinci yarısında M/V Cüneyt Solakoğlu ro-ro gemisine 30 metre uzunluğunda 1130 tonluk yeni bir dilim eklenerek gemi boy uzatma işlemini başarıyla gerçekleştirdi.

U.N. Ro-Ro 2018 yılında aynı nesil ro-ro gemilerinden M/V Karadeniz ve M/V Cemil Bayülgen ile kapasite artışına devam etti. Boy uzatma işlemi için Aralık ayında tersaneye giren M/V Cemil Bayülgen geçtiğimiz hafta ilk seferine çıktı. Boy uzatma işlemiyle 300 treyler taşıma kapasitesine ulaşan gemiler U.N. Ro-Ro’nun yoğun olan gün ve hatlarında hizmet veriyor.

SEA BRIDGE PROJESİ

U.N. Ro-Ro ile DFDS hatlarını birlikte kullanacak olan müşteriler, 2019’da büyük avantajlar elde edecek. DFDS bağlantılarının olduğu diğer coğrafyalarda müşterilerin taleplerine göre “Sea Bridge” bağlantılı bilet imkanı oluşturulabilecek. Müşterilere bu hatlarda indirimli bilet de sunuluyor.

Geçtğimiz günlerde Sea Bridge projesi kapsamında bağlantılı bilerk imkanı sunulan mevcut hatlara İngiltere’deki Calais ve Dunkirk çıkışlı ve Dover varışlı hattın yanı sıra, İsveç’teki Ghent-Göteborg hatları da eklendi. Müşteriler, DFDS bağlantılarının olduğu diğer coğrafyalardaki taleplerine göre “Sea Bridge” bağlantılı bilet imkanlarından yararlanabilecek.

YÜKLER, TEK REZERVASYONLA TÜRKİYE’DEN FRANSA’YA, FRANSA’DAN İNGİLTERE’YE ULAŞIYOR

U.N. Ro-Ro’nun Toulon’a varan gemilerinden aktarma yapılarak Le Boulou üzerinden Calais’e kalkan trenlerde tüm römorklar (non-cranable dahil) taşımasına başlandı. Müşteriler böylece, herhangi bir kabotaj sorunu yaşamadan dorselerini Fransa üzerinden İngiltere’ye taşıyabilecek. DFDS’nin Calais-Dover hattıyla bağlantılı bir hat ile tek bir rezervasyonla müşterilerine Pendik’ten Dover’e kadar taşıma yapabilme avantajı ile birlikte zaman ve maliyet tasarrufu sağlıyor.

GEMİLER, YALOVA’DAN AVRUPA’YA AÇILACAK

U.N. Ro-Ro, Pendik Limanı’nda yaşanan operasyonel yoğunluklara çözüm olarak Yalova Ro-Ro Terminali’nden hizmet vermeye başladı. 2019 yılının başlamasıyla İstanbul/Yalova – Trieste hattında haftalık toplam sekiz sefer planlayan U.N. Ro-Ro bu seferlerin dördünü Pendik Limanı’ndan, diğer dört seferi ise Yalova Ro-Ro Terminal’inden gerçekleştiriliyor.

Yalova Ro-Ro Terminali ile özellikle Güney Marmara ve Anadolu’dan gelen müşterilerine zaman ve maaliyet tasarrufu kazandırırak daha avantajlı bir hizmet sunan U.N. Ro-Ro, Yalova’daki çalışmalarının yanı sıra 2019’a sektöründe damga vuracak projelerle de öne cıkacak

 

U.N. Ro-Ro, Yeni Yılda Büyümeye Devam Ediyor

24.12.2018 – DFDS Akdeniz İş Birimine bağlı U.N. Ro-Ro ve Ekol Lojistik yeni bir iş birliğine imza attı. Anlaşma, İstanbul ile İtalya’daki Trieste Limanı arasında yer alan Ro-Ro taşımacılığını kapsıyor. Anlaşma kapsamında DFDS Akdeniz İş Birimi iş hacminde yüzde 30’a varan bir oranda artış öngörülüyor.

Arttırılan hacmi karşılayabilmek için DFDS Akdeniz İş Birimi liman kapasitesinde de artışa gidecek. DFDS Başkan Yardımcısı ve Denizcilik Başkanı Peder Gellert konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Yalova’da kısa süre önce inşa edilmiş Ro-Ro Terminali’nin kullanımı konusunda anlaşmaya vardığımızı ifade etmekten mutluluk duyuyorum. Bu anlaşma, Ro-Ro taşımaları için olan liman kapasitelerini arttırmak adına çok etkili bir hamle. Böylece müşterilerimize daha verimli ve hızlı bir operasyon imkânı sağlayacağız. Gemilerimizin Yalova’ya uğramasıyla İstanbul ve civarındaki çok sayıda müşterimize daha geniş bir erişim sunacağız” dedi. 

DFDS ayrıca önümüzdeki günlerde pazara daha fazla gemi tahsis ederek kapasite artışını da sağlayacak. Bu gemiler arasında 2019 başlarında teslim alınacak iki yeni Ro-Ro gemisi de bulunuyor. 450 treyler kapasiteli Ro-Ro gemileri DFDS filosunda şu ana kadar yer almış en büyük Ro-Ro gemisi olacak. DFDS tarafından yatırımları gerçekleştirilen ve Dünya’da inşa edilmiş en büyük Ro-Ro gemileri, Türk bayraklı olarak İstanbul ve Trieste arasında çalışacak. 

Peder Gellert, “Hizmetlerimizi Türkiye ve Avrupa arasında uluslararası nakliye ve lojistik faaliyeti yürüten firmalara ulaştırabildiğimiz için çok mutluyuz. Dünyanın çok önemli ve dinamik iki sanayi bölgesini birbirine bağlayan ticaret potansiyeline inanıyoruz. Her iki bölgede büyüme ve istihdam artışına katkı sağlayacak daha güçlü ve güvenilir taşımacılık zincirine yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi. 

DFDS Akdeniz İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Selçuk Boztepe konuya dair; “DFDS’in Haziran 2018’de U.N. Ro-Ro’ya yatırım yapmasıyla gemilerimizi uzatıp müşterilerimize daha fazla kapasite sunmaya çalıştık. Filomuzu 2020 çevre mevzuatına uygun hale getirmek için gerekli teknik yatırımları yapmaya devam ediyoruz. DFDS ayrıca İstanbul’da yeni bir yazılım geliştirme merkezi kurarak Türkiye’deki DFDS çalışanlarının sayısını artırdı. Bu yeni anlaşma sonrasında filo ve liman kapasitelerindeki artışla beraber DFDS, Türkiye’nin ihracatını ve taşımacılık sektörünü desteklemeye devam edecek” diye konuştu.

 

Sektör Lideri U.N. Ro-Ro, 2019’a İddialı Hedeflerle Giriyor

20.11.2018 – Türkiye-Avrupa arasındaki Ro-Ro hatlarındaki intermodal taşımacılığın lideri U.N. Ro-Ro, bu yıl 12.si düzenlenen Logitrans Fuarı’nın 2. gününde ev sahipliği yaptığı yemekte, iş ortaklarıyla bir araya geldi. Yemekte, DFDS Akdeniz İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Selçuk Boztepe, U.N. Ro-Ro’nun lider hizmet anlayışını ve 2019 hedeflerini katılımcılarla paylaştı. Boztepe,U.N. Ro-Ro’nun 2018’deki iddialı büyüme ivmesini, 2019 yılında da yeni yatırımlarla sürdüreceğini belirtti.

U.N. Ro-Ro, 14-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen Uluslararası Logitrans Transport Lojistik Fuarı’nın ikinci günü, WOW Hotel & Konferans Merkezi’nde gerçekleşen gala yemeğine ev sahipliği yaptı. U.N. Ro-Ro, Türkiye’nin önde gelen uluslararası nakliye firmaları, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerini gemi boy uzatma işlemini gerçekleştiren Gemak Grup sponsorluğunda ağırladı.

DFDS Denizcilik Bölüm Başkanı Peder Gellert Pedersen açılış konuşmasında; “Bildiğiniz üzere 5 ay önce 12 modern ro-ro gemisi ile Akdeniz’de 7 ro-ro hattını işleten U.N. Ro-Ro’yu 1 milyar Avro’ya kendi bünyemize kattık ve DFDS’nin hâlihazırdaki 39 gemisine U.N. Ro-Ro filosunu da ekleyerek mevcutta işlettiğimiz 22 liman bağlantımızla birleştirdik. Şirket satınalması sonrasında yoğun bir entegrasyon sürecine girdik. Ağustos ayı itibariyle Türk Lirası’nda yaşanan kur hareketliliği sebebiyle U.N. Ro-Ro ile lojistik endüstrisini güçlü kılmak adına bir tahsilat planı oluşturduk. Bu siz müşterilerimizin alışık olduğu bir plan değil fakat bunu uygularken göstermiş olduğunuz anlayışa müteşekkirim. Bizim için yeni olan bu coğrafyada DFDS’i benimsediğiniz ve nezaketle karşıladığınız için ayrıca teşekkür ederim. Ağustos ayından sonra Türkiye’de ihracat yönünde güçlü bir büyüme görüldü. Türkiye ekonomisinin Avrupa’ya giden yolu ihracattan geçiyor. DFDS olarak Türk ihracatçısının her zaman yanındayız ve yanında olmaya da devam edeceğiz ” diye konuştu.

DFDS Akdeniz İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Selçuk Boztepe yemekte yaptığı konuşmada 2018 yılına dair değerlendirmelerinin yanı sıra 2019 hedeflerini de katılımcılarla paylaştı. Selçuk Boztepe “2018 şirketimiz açısından önemli gelişmelere sahne oldu. U.N. Ro-Ro, 7 Haziran 2018’de Avrupa’nın en köklü ve en büyük denizcilik şirketlerinden Danimarka merkezli DFDS tarafından satın alındı. Mart ayı itibariyle Ambarlı – Trieste direkt seferlerimizi başlattık. Patras seferlerimiz Haziran ayında haftalık karşılıklı tek sefer olarak başladı. Patras hattımız Ekim ayı itibariyle gidiş dönüş karşılıklı 2 sefere çıkarıldı. Ağustos ayında UN Karadeniz gemimizin boy uzatma işlemi gerçekleşti. Haziran’dan Eylül sonuna kadar tarifeden %50 indirimli boş araç fiyatları ile sektörümüze destek sağlandı. Trieste’den kalkan Bettemburg trenlerimiz ile Trieste –Bettembourg – Gent – Göteborg hattı haftalık 7 sefer olarak Eylül ayı itibariyle

açıldı. Patras çıkışlı Grimaldi bağlantıları ile İtalya, Malta, İspanya ve Kuzey Afrika bağlantıları hizmete girdi. Eylül ayında açılan demiryolu bağlantımız Novarra ile Milano bölgesine haftada 3 sefer hizmet vermeye başlandı. Ekim ayında hayata geçen Nikrasa sistemi ile Triest – Bettemburg hattında vinçlenebilir olmayanlar da dahil neredeyse tüm römorkların taşıması başlatıldı. 2019’da da yine önemli hedeflere koşacağız. Calais/Dunkirk çıkışlı ve Dover varışlı İngiltere hatlarımızda “Sea Bridge” projesi ile avantajlı bilet imkânları sunacağız. Mersin–Trieste hattımızdaki gemilerimizin birinci çeyrek itibariyle, Türkiye’den gidişlerinde Antalya limanlarına uğrak sefer yapmasını planlıyoruz. Bari – Pendik haftalık bir ithalat seferlerinin başlaması 2019’un ilk çeyreğinde, Patras hattı seferlerinin üç sefere çıkması ise 3. çeyrekte hayata geçecek. Yeni açılan demiryolu bağlantımız Novarra ile Milano bölgesine haftanın 3 günü olarak başlattığımız hattımız haftalık 6 sefere çıkacak. 2019 yılında 300 milyon TL’lik scrubber olarak bilinen gaz yalıtım sistemi yatırımını da gerçekleştiriyoruz. Bu yatırım sayesinde, 2020 itibariyle U.N. Ro-Ro’nun tüm gemileri sülfür emisyonunu kısıtlamaya yönelik yeni küresel mevzuata uyumlu hale gelecek” dedi.

Logitrans Fuarı’ında ayrıca, dünyanın en büyük Lego gemisi unvanıyla anılan Guinness rekorlar kitabına da giren dev DFDS Lego gemisi Jubilee Seaways de yer aldı. Lego gemi, fuar ziyaretçilerinin büyük ilgisini çekti.

 

Mayıs’da Halka Açılacağı Konuşuluyordu, Danimarkalı Şirket Satın Aldı !

Avrupa’nın en büyük denizcilik ve lojistik şirketlerinden DFDS, U.N. Ro-Ro’yu satın almak için hisse satınalma sözleşmesi imzaladı

Danimarkalı denizcilik grubu DFDS, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında hızla büyüyen uluslararası ticaret pazarında faaliyet gösteren Türkiye’nin en büyük ro-ro şirketi U.N. Ro-Ro’yu satın almak için hisse satınalma sözleşmesi imzaladı. U.N. Ro-Ro, 12 modern ro-ro gemisi ve sahibi olduğu Pendik ve Trieste limanları sayesinde Türkiye ile İtalya ve Türkiye ile Fransa arasında 5 ro-ro hattı çalıştırıyor. U.N. Ro-Ro’nun 500 çalışanı ve Türk yönetim ekibi görevlerinde kalmaya ve U.N. Ro-Ro gemileri, Türk bayrakları ile seferlerini yapmaya devam edecektir.

Bugün imzalanan, 950 milyon Avro şirket değeri tutarındaki hisse satınalma sözleşmesi ile DFDS, U.N. Ro-Ro’nun 98.8 % hissesini ACTERA GROUP ve ESAS HOLDİNG’in sahibi olduğu RORO INVESTMENTS SARL’den satın almak üzere anlaştı. Türkiye’nin en büyük ro-ro yük operatörü olan U.N. Ro-Ro DFDS’in Baltık Denizi, Kuzey Denizi ve İngiltere Kanalı’nda faaliyetlerine güç katacak. Bu anlaşmaya kadar DFDS, Akdeniz coğrafyasında sadece Fransa ile Tunus arasında çalışan bir ro-ro hattında çalışmaktaydı.

U.N. Ro-Ro dördü İtalya’nın Trieste ve Bari şehirlerine, biri ise Fransa’nın Toulon şehrine olmak üzere beş ro-ro hattını, 12 büyük ro-ro gemisini, İstanbul Pendik’te ve İtalya Trieste’de yer alan 2 büyük ro-ro terminalini işletiyor. Aynı zamanda, U.N. Ro-Ro Avrupalı demiryolu operatörleri ile yaptığı iş birlikleri ile AB pazarı ve işlettiği limanlar arasında intermodal demiryolu taşımacılığı da yapıyor.

Büyüyen pazar

DFDS A/S Başkanı ve CEO’su Niels Smedegaard “Türkiye dünyanın en büyük 20 ekonomisi içerisinde yer alıyor ve AB ülkeleri ile ticareti çok dinamik. U.N. Ro-Ro kurulduğu 1994’ten beri yeni gemi, intermodal demiryolu bağlantıları ve liman yatırımlarına devam ederek,Türk uluslararası karayolu, lojistik ve ihracatçı firmalara maliyet ve süre avantajı yaratan çözümler sunmaktadır. Ro-ro hatlarının gelişmesi zaman içerisinde uluslararası karayolu ve lojistik firmalarının kara yollarına göre maliyet avantajı olan deniz hatlarına dönmesini sağlayarak Türk ihracatçısına ciddi katkılar sağladı” dedi.

DFDS’in ana uzmanlık alanı

Niels Smedegaard “DFDS’in Kuzey Denizi’ndeki operasyonlarında taşıdığı ürün gamına benzermakine aksamları, otomotiv ürünleri, elektronik eşyalar, bilgisayarlar, plastik ürünler, tekstil ve hazır giyim, sebze, meyve, içecekler ve bunun gibi ürünlerin,yüksek adette yarı römork ve konteyner elleçlemeleri yapılarak, Ro-Ro gemileriyle taşınmasının ve aynı terminal içindeki demiryolu bağlantılarına yüklenmesinin, DFDS’in Kuzey Denizi’ndeki operasyonlara çok benzer olduğunu” belirtti. Ayrıca “U.N. Ro-Ro’nun işlettiği gemilerin de DFDS’in filosundaki gemiler gibi Alman Flensburg Tersanesi’nde üretildiği ve benzer tasarımda olduğu için DFDS’in bu gemileri yakından tanıdığını” belirten Smedegaard, “U.N. Ro-Ro’nun tüm gemilerinin Türk Bayrağı ile seferlerini yapmaya devam edeceğini” de belirtti.

Sunulan servisleri genişletmek için büyük fırsatlar

Niels Smedegaard “U.N. Ro-Ro Türkiye ve Avrupa arasındaki ticarette yıllık 300.000 yarı römork ve TIR kapasitesi ile en büyük platform. İki şirketin güçlerinin birleştirilip denizyolu ve intermodal demiryolu hatlarının genişletilmesiyle yeni fırsatlar doğacağına inanıyoruz. Avrupa’daki yaygın hatlarımızla AB ve Türkiye arasında lojistik firmalarına daha iyi ve daha rekabetçi hizmetler sunabileceğiz” dedi.

Üreticiler ve onların Türkiye, Almanya, Fransa, Birleşik Krallık gibi ülkelerdeki müşteriler arasında taşınan yarı römork ve konteynerlerin büyük bir çoğunluğu DFDS’in güçlü bir ağa sahip olduğu Kuzey Denizi, İngiltere Manş Denizi ve Baltıklar’da DFDS’in Ro-Ro hatlarını kullanabilecekler.

Niels Smedegaard “U.N. Ro-Ro’daki yeni iş arkadaşlarımıza DFDS’e hoşgeldiniz demek için sabırsızlanıyoruz. Ayrıca yetenekli ve profesyonel U.N. Ro-Ro yönetiminin bizimle çalışmaya devam ederek, tüm çalışanların ve müşterilerin bu birleşmeden faydalanmasına katkıda bulunacakları için çok memnunum ” dedi.

U.N. Ro-Ro CEO’su Selçuk Boztepe, “DFDS’in büyük taşıma ağının bir parçası olmaktan heyecan duyuyoruz. Bu satınalma ile birlikte özellikle müşterilerimiz ve çalışanlarımıza ciddi katma değer yaratabileceğimize inanıyoruz. Avrupa’nın lider ve büyük denizcilik şirketlerinden bir tanesi olan DFDS’in U.N. Ro-Ro’ya yatırım yapması, Türkiye ekonomisine, lojistik altyapısının gücüne ve ileride Avrupa Birliği ile artarak gelişen bir ihracat merkezi olmasına olan inancı göstermektedir. Biz DFDS’in denizcilik tecrübeleri, genişletilmiş ulaşım ağı ve finansal gücü ile daha da güçlenerek Türk ihracatçısına ve uluslararası karayolu nakliye ve lojistik şirketlerine değer katmaya devam edeceğiz” dedi.

Bahsekonu işlem, yetkili makamların onayını beklemektedir. DFDS, işlemin Haziran 2018’e kadar tamamlanmasını beklemektedir.

DFDS Hakkında:

DFDS A/S Avrupa’nın en büyük denizcilik ve lojistik şirketlerinden bir tanesidir. DFDS 24 ülkede yer alan 8000 çalışanı ile (Türkiye dahil) yolcu ve yük pazarlarında yer almaktadır. DFDS genel merkezi Kopenhag, Danimarka’da yer almaktadır ve yıllık gelirleri 2 milyar Avro seviyesindedir. DFDS 2017 yılında 363 milyon Avro FAVÖK (EBTDA) karı elde etmiştir.

ACTERA GROUP Hakkında

Actera Group, danışmanlığını yaptığı fonların 3,2 milyar ABD dolarını aşan varlık bazı ile Türkiye’deki yatırımlara odaklanmış en büyük özel sermaye şirketidir. Yatırım yaptığı şirketler toplamda 35.000’den fazla çalışana ve 5 milyar ABD dolarını aşan ciroya sahiptir. Türk şirketlerinin yurt içi ve dışındaki büyümelerine destek olan Actera Group’un danışmanlığını yaptığı fonların yatırımcıları, Kuzey Amerika, Avrupa, Uzakdoğu ve Ortadoğu merkezli emeklilik fonları, kalkınma bankaları ve devlet yatırım kurumları da dahil olmak üzere, dünyanın önde gelen büyük uluslararası kurumsal yatırımcılarıdır.

ESAS HOLDING Hakkında

Şevket Sabancı Ailesi tarafından 2000 yılında kurulan Türkiye’nin önde gelen yatırım şirketi ESAS Holding, küresel olarak özel sermaye ve gayrimenkul yatırımları yapmaktadır. İstanbul ve Londra ofisleri vasıtasıyla Türkiye ve yurtdışında toplamda 4 milyar Euro tutarında sermaye yatırımını yöneten ESAS Holding’in, Türkiye’de faaliyet gösteren portföy şirketleri 10 bin çalışana ve 2 milyar Avro ciroya ulaşmıştır.