Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri TürkTraktör’ü...

TürkTraktör’ün 2022 Yılı İlk Çeyrek Finansal Sonuçları Açıklandı

22.04.2022 – Türkiye otomotiv sektörünün ilk üretici kuruluşu ve tarım mekanizasyonun lider markası TürkTraktör, 2022 yılının Ocak-Mart dönemini kapsayan ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket, ihracatta yüzde 26’lık artışla ilk üç aylık dönemler itibarıyla rekorla başladı. 

 

TürkTraktör, 2022 yılının 1. çeyrek finansal sonuçlarına göre Ocak-Mart döneminde toplam 11 bin 427 adet traktör üretimi gerçekleştirdi. İlk 3 aylık sürede TürkTraktör, iç pazara 6 bin 753 adetlik traktör satışı gerçekleştirirken, 4 bin 394 adet traktör de ihraç etti.  Şubat ayı sonunda elde edilen TÜİK verilerine göre TürkTraktör’ün New Holland markası pazardaki liderliğini sürdürdü. TürkTraktör’ün premium markası Case IH ise pazardaki ikinci marka konumunu korudu.

 

Yılın ilk çeyreğinde ihracat adetlerindeki yükselişe dikkat çeken TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner, “İlk üç aylık dönemde gerçekleştirdiğimiz 11 bin 427 adet traktör üretiminin 4 bin adetten fazlasını tüm dünyaya ihraç ettik. Bu rakam geçmiş yılların aynı dönemleri ile karşılaştırıldığı zaman ihracat alanında kırdığımız yeni bir rekor. Bu başarı vesilesiyle tüm TürkTraktör ailesine teşekkür ederim. Türkiye’nin tarım mekanizasyonundaki lider firması olarak üreterek tarımı dönüştürmeye ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya bütün gücümüzle devam edeceğiz” dedi.

 

İlk çeyrek finansal sonuçlarına göre ihracatta yüzde 26 artış yakalayan TürkTraktör, üç aylık rakamlar baz alındığında bir rekora imza attı. 15 yıldır kesintisiz olarak traktör pazarındaki liderliğini sürdüren TürkTraktör, yılın ilk üç ayını 477 milyon TL net karla tamamlarken aynı dönemdeki faaliyet kâr marjı ve FAVÖK marjı ise sırasıyla yüzde 13,2 ve yüzde 14,3 oldu. Şirketin toplam cirosu ise 3 milyar 988 milyon TL seviyesine yükseldi.

 

TürkTraktör’ün Uzun Vadeli Ulusal Notu AAA (Trk) Olarak Belirlendi

07.01.2022 – Türkiye’nin otomotiv sektöründeki ilk üretici kuruluşu olan TürkTraktör’ün, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating tarafından uzun vadeli ulusal notu en yüksek seviyede puanlanarak AAA (Trk) olarak belirlendi. Böylelikle TürkTraktör, finansal gücünü bir kez daha kanıtlamış oldu.

Üretim ve ihracat adetlerinde rekorlarla tamamladıkları 2021 yılının TürkTraktör açısından oldukça başarılı olduğunu belirten TürkTraktör Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Federico Pamfili, “JCR Eurasia Rating tarafından verilen uzun vadeli ulusal ölçekteki en yüksek düzey olan AAA (Trk) notu, TürkTraktör’de yıllardır uyguladığımız sağlam finansal yönetimin, güçlü kurumsal yönetim uygulamalarımızın ve yüksek sürdürülebilirlik yaklaşımımızın bir göstergesidir. TürkTraktör olarak, üstün nakit yaratma kapasitemiz ile tüm finansal kaldıraçlarımızı verimli yöneterek ve işimizi hem yurt içi hem yurt dışında büyüterek hissedarlarımıza sağladığımız katkıyı maksimize ettik. Açıklamaktan memnun olduğum bu önemli başarıda emeği geçen herkese yürekten teşekkür ederim.” dedi.

JCR Eurasia Rating tarafından TürkTraktör’ün kısa vadeli ulusal notu “A-1+ (Trk)”, uzun vadeli yabancı ve yerli para cinsinden uluslararası notu “BB”, kısa vadeli yabancı ve yerli para cinsinden uluslararası notu “B”, görünümleri ise Stabil olarak değerlendirildi.

JCR Eurasia Rating Hakkında

JCR-ER, Tokyo’da kurulmuş olup, Japon FSA (Finacial Services Agency) tarafından yetkilendirilmiş, ABD SEC (Securities and Exchange Commission) tarafından tanınan uluslararası bir derecelendirme kuruluşudur. Ayrıca, ESMA (European Securities and Markets Authority) tarafından da yetkilendirilmiş bir kuruluştur. 

JCR-ER’ın derecelendirme hizmetleri, orta ve uzun vadeli tahviller, öncelikli borçlar ve finansman bonosu gibi finansal ürünlerin de içerisinde bulunduğu geniş bir alanı kapsamaktadır. 

 

TürkTraktör 2021 Yılının İlk Yarısında Üretim ve İhracat Rekoru Kırdı

10 Ağustos 2021 – Türkiye otomotiv sektörünün ilk üretici kuruluşu olan TürkTraktör, 2021 yılının ilk yarısında üretimini yüzde 105, ihracatını ise yüzde 31 artırarak yeni rekorlara imza attı. Pandemi sürecine bağlı belirsizliklerin etkisinde geçen 2021 yılının ilk yarısında tarımın artan stratejik önemine paralel büyüyen TürkTraktör, toplam satış adedini yüzde 94 artırarak cirosunu 5 milyar 576 milyon TL’ye yükseltti. Yılın ilk yarısında 25 bin 335 adet traktör üreten şirket Türkiye’deki toplam traktör üretiminin de yaklaşık üçte ikisini gerçekleştirmiş oldu. Ülkemizden yurtdışı pazarlara yapılan traktör ihracatının yüzde 88’ini de tek başına gerçekleştiren TürkTraktör’de ihracatın toplam ciro içindeki payı ise yüzde 30 olarak gerçekleşti. 

Yılın ilk yarısında cirosu üretimindeki artışa bağlı olarak 5 milyar 576milyon TL’ye yükselen TürkTraktör’ün faaliyet kâr marjı ve FAVÖK marjı ise sırası ile yüzde 14,1 ve yüzde 15,5 oldu. Tüm bu sonuçlarla birlikte TürkTraktör, yılın ilk yarısını 608 milyon TL net kârla tamamladı.

TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner, belirsizliklerin devam ettiği 2021 yılının ilk yarısında üretim ve ihracatta yakalanan performansın temelinde, düşük maliyetli yüksek kalitede üretim yapmayı sürdürmelerini sağlayan Ar-Ge çalışmalarının yattığını söyledi. Verimlilik artışının Ar-Ge merkezleri sayesinde mümkün olduğunu belirten Özüner, sektörde 2 Ar-Ge merkeziyle faaliyet gösteren tek şirket olduklarının altını çizdi. Pandeminin tarımda verimliliğin ve sürdürülebilirliğin öneminin anlaşılmasında hızlandırıcı bir etki yaptığını da vurgulayan Özüner, şu değerlendirmede bulundu: “TürkTraktör’ü 14 yıldır kesintisiz pazar lideri konumuna taşıyan 3 önemli etkenden bahsedebiliriz. Bunlardan ilki, güçlü ve özgün Ar-Ge yeteneğimiz. Ar-Ge ve fabrika yenileme yatırımlarımız için her yıl ortalama 250-300 milyon TL fon ayırıyoruz. Diğer bir konu tarımda ihtiyaç duyulan her alanda geniş ürün yelpazesini yüksek miktarda üretebilen çok esnek bir üretim kabiliyetine sahip olmamız. Üçüncüsü ise sahip olduğumuz satış ve satış sonrası yaygın ve güvenli hizmet ağımız. Türkiye genelinde yaklaşık 500 servis ve 150 yedek parça bayimizle her noktada çiftçimizin yanındayız.”

Yerli Üretim İş Makinelerinde Satışlar 4 Kat Arttı

TürkTraktör olarak 2013’te adım attıkları iş makineleri sektöründe de önemli bir boşluğu doldurduklarını belirten Özüner, “2020 yılında üretmeye başladığımız yerli iş makinelerinin traktör dışı gelirlerimize pozitif katkısı, ivmelenerek artmaya devam ediyor. New Holland ve Case markalı kazıcı yükleyici ürün gamını Ankara’daki fabrikamızda geçen sene üretmeye başlamıştık. Kısa sürede pazar payımızı artırdık. Yılın ilk yarısında 269 adet iş makinesi satışı gerçekleştirdik.  Yılın geri kalanında da sektördeki bilinirliğimizi artırmayı ve pazar payımızı daha da yukarılara taşımayı hedefliyoruz” diye konuştu.

TürkTraktör, Türk tarımının geleceği adına bir manifesto oluşturdu 

Modern tarıma yön veren şirket olma vizyonuyla sürdürülebilir tarımsal üretimde çiftçilerin her zaman yanında ve destek olmayı hedefleyen TürkTraktör, bu amacını bir manifesto aracılığıyla ilan etti. Beş maddeden oluşan TürkTraktör Manifestosu’na göre, şirket tarımda teknoloji kullanımının demokratikleşmesi için yaptığı çalışmaları hızlandıracak, çevre ve iklim değişikliği ile ilgili Türk çiftçisinin algısını güçlendirmek için projeler yürütecek, üretimde verimlilik artışı sağlayacak tarım ekipmanlarının geliştirilmesi için Ar-Ge çalışmalarına devam edecek, doğanın ve Türk tarımının korunmasına adına aldığı sorumluluğunu artıracak ve son olarak toplumda sürdürülebilirlik konusunda farkındalık çalışmaları gerçekleştirecek.

TürkTraktör, 2021 Yılı 1. Çeyrek Dönemine Ait Finansal Sonuçlarını Açıkladı

Yılın ilk 3 ayındaki başarılı performansıyla

TÜRKTRAKTÖR’ÜN ÜRETİM VE SATIŞ GRAFİĞİNDEKİ YÜKSELİŞ SÜRÜYOR 

TürkTraktör, 2021’in ilk çeyreğinde üretim ve toplam satışta yakaladığı ivmeyle pazardaki gücünü artırdı.  

27 Nisan 2021 – TürkTraktör, 2021 yılı 1. çeyrek dönemine ait finansal sonuçlarını açıkladı. Tüm dünyada yaşanan pandemi nedeniyle zorlu şartların yaşandığı 2020 yılını, hem Türkiye traktör pazarının hem de ihracatın lideri olarak tamamlayan TürkTraktör, 2021’e ise yine yükselen bir performans grafiği ile başladı.  

2020 yılında toplam üretimde 34 bin adedi aşan şirketin, bu yılın Ocak-Mart dönemindeki ise toplam üretim rakamı 13 bin 208 adet oldu.  Sektörde, 14 yıldır kesintisiz şekilde pazar liderliğini sürdüren şirket; yılın ilk 3 ayında ihracat ve yurt içi satışlarda da başarılı bir performans sergiledi. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre toplam satışlarında %71’lik bir artış sağlayan TürkTraktör, Ocak-Mart 2021 döneminde 9 bin 628 adet traktörü Türkiye’deki, 3 bin 487 adedi ise dünya pazarlarındaki çiftçilerin kullanımına sundu.

TürkTraktör’ün, üretimindeki artışa bağlı olarak yılın ilk 3 ayında cirosu 2 milyar 684 milyon TL’ye yükseldi. Şirketin faaliyet kâr marjı ve FAVÖK marjı ise sırası ile %14,2 ve %15,7 olarak gerçekleşirken; tüm bu sonuçlarla birlikte TürkTraktör’ün Ocak-Mart 2021 dönemindeki net kârı 348 milyon TL olarak kaydedildi.

TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner:

“Amacımız tarımsal üretimde sürdürülebilirliği sağlamak” 

TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner, yılın ilk 3 ayında özellikle üretim ve satış adetlerinde yakaladıkları başarının, tarımsal üretimde sürdürülebilirliği sağlama tarafındaki gayretlerinin önemli bir göstergesi olduğuna dikkate çekti ve “Tarım sektörünün belkemiği olan çiftçilerimizin çalışmalarını kesintisiz biçimde yapmaları için, mekanizasyon tarafındaki taleplerini ve ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz. Bu yılın ilk 3 aylık döneminde, New Holland ve Case IH marklarımızın başarılı performansı ile traktör pazarındaki liderliğimizi sürdürdük.” dedi.

Yurt dışı pazarlara satışlar artış trendinde  

Tüm dünyada salgının ilk dönemlerine göre ihracatta genel anlamda bir hareketlenmenin olduğunu da belirten Özüner; “Ancak salgının farklı bölge ve ülkelerdeki seyrinde yaşanan dalgalanmalarla talep ve tedarik zincirindeki sıkıntılar yaşanmaya devam ediyor. Bu sorunlara karşın, bu süreci en iyi şekilde yönetmek adına aldığımız aksiyonlarla Ocak-Mart arasında yurt dışı satışlarımızı %2 oranında artırmayı başardık. Bu dönemde Türkiye’nin toplam traktör ihracatının %88’ini yine tek başımıza gerçekleştirdik ve ülkemizin adını global pazarlarda duyurmaya devam ettik.   Faz 5 motor emisyon standartlarına uygun olarak ürettiğimiz çeşitli modellerimizle, yılın kalanında da yurt dışına satıştaki performansımızın artarak devam etmesini planlıyoruz.” diye açıkladı.

‘İş makineleri alanındaki etkinliğimizi artırmayı da sürdürüyoruz” 

Aykut Özüner, değerlendirmelerinin sonunda, TürkTraktör olarak iş makineleri alanında yaptıkları çalışmalara da değindi ve sözlerini şöyle noktaladı: “2020 yılında iş makineleri alanında yerli kazıcı yükleyici üretimine geçerek yaptığımız önemli yatırımın meyvelerini, bu senenin ilk çeyreğinde de toplamaya devam ediyoruz.  Kazıcı yükleyiciler başta olmak üzere, iş makinelerinin yaygın şekilde kullanıldığı sektörlerde ürünlerimize olan ilginin 2021’de artarak devam etmesi adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

 

TürkTraktör, 2020 Yılına Ait Finansal Sonuçlarını Açıkladı

11.02.2021 – Türkiye’nin toplam traktör üretiminin %68’ini ve traktör ihracatının %86’sını tek başına gerçekleştiren TürkTraktör, 2020 yılında başladığı iş makineleri yerli üretiminde de önemli bir başarı elde etti. 

TürkTraktör, 2020 yılına ait finansal sonuçlarını açıkladı. 14 yıldır kesintisiz şekilde sektörün lider üreticisi olan TürkTraktör; pandeminin oluşturduğu zorlu şartlara rağmen ihracat ve yurt içi satışlarda başarılı bir performans gösterdi.

TSE Güvenli Üretim Sertifikasına sahip fabrikalarında, 2020 yılında toplam 34 bin 337 adet traktör üreten TürkTraktör, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre üretimini %51 artırdı. Türkiye’nin toplam traktör üretiminin ise %68’ini de tek başına gerçekleştirdi.

Traktör devi, yurt içi pazarda gerçekleştirdiği toplam 22 bin 384 adetlik satışla, ülke çiftçisini son teknolojiye sahip traktörlerle buluşturmaya devam etti. İhraç pazarlarında gerçekleştirdiği 12 bin 553 adet traktör satışı ile ise Amerika kıtasından Japonya’ya 130’dan fazla ülkeye Türkiye’de üretilen traktörleri ulaştırmanın gururunu yaşadı.

Üretiminde gerçekleşen ciddi artışa bağlı olarak TürkTraktör 2020 yılında cirosunu da bir önceki yıla göre %64 artırdı ve yılı 6 milyar 243 milyon TL toplam ciro ile kapattı. TürkTraktör’ün faaliyet kâr marjı ve FAVÖK marjı ise sırası ile %15 ve %17 olarak gerçekleşti. Alınan tüm bu sonuçlarla birlikte TürkTraktör’ün 2020 yılsonundaki net kârı 776 milyon TL olarak kaydedildi.

TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner: “Ana odağımız tarımda kesintisiz üretimin sağlanması”

2020 yılı çalışmalarını değerlendiren TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner, pandemi döneminde öncelikle tarımsal üretimdeki sürdürülebilirliği sağlamayı hedeflediklerini vurgulayarak “Salgınla birlikte oluşan zorlu şartlar karşısında gıda tedarikinde kesintisizliği sağlamak adına özveri ile çalışan çiftçilerimizi her alanda desteklemeyi önceliklendirdik. New Holland markamız pazardaki liderliğini sürdürürken, Case IH markamız pazardaki konumunu 7. sıradan 4. sıraya yükseltti. TürkTraktör olarak pazardaki kesintisiz liderliğimizi 14. yılına taşımayı başardık.” dedi.  

Türkiye’deki emisyon geçişi için hazırlıklarını tamamladı

2021’de kademeli olarak Türkiye’de yürürlüğe girecek olan Faz IIIB ve Faz IV emisyon standartları ile traktör ana çerçeve yönetmeliğine yönelik geçiş hazırlıklarını tamamladıklarını da söyleyen Aykut Özüner, “Avrupa ve Kuzey Amerika’da 2014 yılından bu yana kullanılan Faz IIIB ve Faz IV emisyon seviyesine sahip traktörlerimizi dünya çiftçileriyle buluşturuyorduk.  Ülkemizde uygulanacak olan emisyon geçişi için de hazırız ve bazı modellerimizin üretim ve satışına Ocak ayında başladık.” 

Traktör ihracatında da lider

Türkiye’nin ilk traktör ihracatını gerçekleştiren TürkTraktör, 2020 yılında yurt dışı pazarlara yaptığı satışla Türkiye’nin toplam traktör ihracatının %86’sını tek başına gerçekleştirdi. Aykut Özüner, pandemi sürecinde etkilenen yurt dışı pazarlarda özellikle yılın ikinci yarısında önemli bir büyümenin  gözlendiğini de vurguladı. “Bu süreçte TürkTraktör olarak geliştirip ürettiğimiz Faz V motora sahip traktörlerin ihracatını da gerçekleştirmeye başladık.” diye açıkladı.

TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner: “Yerli kazıcı yükleyici üretimimiz, iş makineleri faaliyetlerimize ivme kazandırdı, satışlarımız %58 arttı!”

Açıklamalarının sonunda, iş makineleri alanındaki çalışmalara da yer veren Aykut Özüner, “Tıpkı tarım alanında olduğu gibi; iş makinelerinde de yerli üretim, sektöre girdiğimiz ilk günden itibaren odağımızdaydı. Bu anlamda 2020 yılı bizim için iş makinelerinde çok önemli bir sene oldu. Yerli kazıcı yükleyici üretimine başladığımızın daha ilk senesinde 150 adet kazıcı yükleyicinin satışını gerçekleştirdik. Yerli üretim avantajıyla sunduğumuz kazıcı yükleyicilerimiz, iş makinelerindeki çalışmalarımıza büyük bir ivme kazandırdı. 2020 yılında bir önceki seneye göre iş makineleri satışlarımız yüzde 58 arttı. 2021 yılında da traktör alanındaki başarımızı iş makinelerine yansıtmayı ve bu alandaki büyümemizi katlayarak sürdürmeyi hedefliyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı. 

TürkTraktör Yerli İş Makinesi Üretiminde 1 Yılı Geride Bıraktı

12.01.2021 – 2020’nin hemen başında üretimine başladığı yerli kazıcı yükleyicileri pazara sunan TürkTraktör, bu ürünleri ile kamu ve özel sektör tarafından tercih ediliyor.

TürkTraktör, paletli ekskavatör, lastikli yükleyici, kazıcı yükleyici, mini yükleyici ve mini ekskavatör gibi tüm saha çalışmalarında her türlü ihtiyaca çözüm sunan Case ve New Holland marka iş makineleri ile sektörde başarılı çalışmaları sürdürüyor. TürkTraktör; 2020 yılının hemen başında önemli bir yatırıma imza atarak kazıcı yükleyicileri Dünya Standardında Üretim (WCM) prensipleriyle üreterek kullanıcılara ‘yerli üretim’ olarak sunmaya başladı.

TürkTraktör’ün bu yatırımla iş makinelerindeki iddiasını bir üst seviyeye taşıdığını ifade eden TürkTraktör İş Makineleri İş Birimi Grup Müdürü Boğaç Ertekin, “Ülkelerde gelişim seviyesinin önemli göstergelerinden biri olan iş ve inşaat makineleri sektöründe, tüketiciyi yerli malı ile buluşturmaktan, Türk sanayiine ve ekonomisine katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” diye belirtti.

 “Yerli üretimle beraber işlerimize büyük bir ivme kazandırdık” 

TürkTraktör İş Makineleri İş Birimi Grup Müdürü Boğaç Ertekin, “TürkTraktör’ün Türk sanayiindeki öncü kimliğinin globaldeki partnerimizin marka bilinirliğiyle birleşmesi, bizi iş makineleri alanında da güçlü bir yerli üretici yapıyor. Yerli üretim sektöre adım attığımız ilk günden itibaren odağımızdaydı ve bu yatırımı hayata geçirmemizle beraber çalışmalarımıza büyük bir ivme kazandırdık. 2020 yılı içerisinde yerli kazıcı yükleyicilerimizi, bu makinelerin en yaygın kullanım alanları olan inşaat ve hafriyat firmalarının yanı sıra, maden, tarım, çevre düzenleme, liman işletmeciliği gibi farklı birçok sektörden müşterimizle de buluşturduk. Kamu ihtiyaçları çerçevesinde oluşan taleplere de daha etkin şekilde yanıt vermek üzere kendimizi yapılandırdık ve Devlet Malzeme Ofisi’nin kamu kuruluşlarına sunduğu listelerde New Holland markalı yerli kazıcı yükleyicilerimizle yer almaya başladık.” diye açıkladı.

Sektördeki hareketliliğin devamı bekleniyor

Boğaç Ertekin, Türkiye’de altyapı, enerji, ulaştırma, madencilik ve tarım gibi birçok faaliyet alanında yatırımların yaşanan pandemi sürecine rağmen devam ettiğine dikkat çekti ve önümüzdeki yıl için de kısa bir değerlendirme yaptı: “2020’de yaşanan pandemi sürecine rağmen Türkiye iş makineleri pazarındaki talebin bir önceki yıla kıyasla arttığını gözlemledik. Kazıcı yükleyiciler başta olmak üzere, iş makinelerinin yaygın şekilde kullanıldığı sektörlere yönelik yatırımların 2021’de de devam edeceğini öngörüyoruz. Covid-19 önlemleri çerçevesinde yıl boyunca satış ve satış sonrası süreçlerimizi aksatmadan devam ettirdik ve 2020 hedeflerimizle paralel bir yıl geçirdik. Case ve New Holland markalarımızla pazara çok geniş bir ürün gamı sunuyoruz. Hem yerli hem de ithal ürünlerimiz için, gerek satış ve servis hizmetleri, gerekse yedek parça tedariki kapsamında ülkemizin her yerinde müşterilerimize aynı yüksek kalitede hizmet sağlayacak yaygın bir teşkilata sahibiz.”

Boğaç Ertekin açıklamalarını şöyle tamamladı: “TürkTraktör olarak kendi içimizde oluşturduğumuz inovasyon ve girişimcilik birimimiz sayesinde, yeni ürün teknolojileri ve farklı iş modelleri üzerinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. 2021 yılı içerisinde de satış sonrası konsantrasyonumuzu aynı yönde devam ettirerek, yenilikçi ve teknolojik çözümlerle müşterilerimizin taleplerine en hızlı ve etkin şekilde cevap verme gayretimizi sürdüreceğiz.”

 

TürkTraktör’den 1 Milyonuncu Traktör Gövdesi

Türkiye traktör pazarında yerli üretimin lideri olan TürkTraktör, transmisyon, şanzıman, redüktör ve hidrolik kaldırıcıdan oluşan traktör gövdesinde 1 milyonuncu üretimi gerçekleştirdi.

24 Kasım 2020 – Türkiye’de çiftçilere sunduğu New Holland ve Case IH markalı traktörleriyle, pazardaki kesintisiz liderliğini 14. yılına taşıyan TürkTraktör, yerli üretimdeki gücü ile traktör gövdesi üretiminde 1 milyon adede ulaştı.

Pazarda, %90’ın üzerinde yerlilik oranı ile üretim yapan tek şirket olarak öne çıkan TürkTraktör, aynı zamanda sektörün 48 beygirden 140 beygire kadar çok farklı kapasitelerdeki traktörlere uygun gövde üretimini yapabilme esnekliğine sahip tek üreticisi olma özelliğini de taşıyor.

Üretim gücümüzle, hem yerli üretimi hem de ülke ekonomisini destekliyoruz

Türkiye’de 1973 yılından bu yana traktör gövdesi üretimi yaptıklarını belirten TürkTraktör Üretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nebi Doğan Özdöngül, 1 milyonuncu gövdenin üretilmesi kapsamında şu açıklamalarda bulundu: “Otomotiv sektörünün en köklü şirketi olarak, ülke tarımının gelişimi için çiftçilerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Yerli üretimi en büyük önceliklerimiz arasında bulunduruyoruz. Sahip olduğumuz yüksek üretim kapasitemizle, ülke ekonomisine olan katkımızı sürdürmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Kendi motorumuzu kendimiz üretiyor, ihraç ediyoruz. Bugün 1 milyonuncusunu ürettiğimiz gövdeler ile de üretim gücümüzü ortaya koyuyor, hem müşterilerimize hem de ekonomiye verdiğimiz katkıdan dolayı gurur duyuyoruz. Tıpkı traktörlerimizle olduğu gibi, ihraç ettiğimiz gövdelerle de ülkemizin dış ticaret potansiyeline destek sağlıyoruz.

Yurt içindeki başarılarımızın yanı sıra küresel iş ortağımız CNH Industrial’ın da tüm dünyada adetsel anlamda en büyük gövde üretimi yapan tesisi olduğumuzu belirtmek isterim. 1 milyonuncu traktör gövdesi, başarılarımızı daha da ileriye taşımak için, çalışmalarımızda bizlere önemli bir motivasyon kaynağı oldu.

TürkTraktör yaptığı yatırımlarla traktör, motor ve gövdeye ek olarak bu yılın başında yerli üretimine başladığı New Holland ve Case markalı kazıcı yükleyici iş makineleri ile de pazarın ihtiyacı olan ürünleri yerli üretim avantajları ile sunmaya devam ediyor.

 

TürkTraktör, yılın ilk 9 ayında geçen senenin aynı dönemine göre üretimini %38 arttırdı

TÜRKTRAKTÖR ÇİFTÇİSİNİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDİYOR

27.10.2020 – TürkTraktör, yılın ilk 9 ayında geçen senenin aynı dönemine göre üretimini %38 arttırdı ve 3 milyar 803 milyon TL toplam ciroya ulaştı.  

27 Ekim 2020 – Yılın ilk 9 aylık finansal sonuçlarını açıklayan TürkTraktör, Ocak – Eylül 2020 döneminde 21 bin 608 adet traktör ve 16 bin 110 adet motor üreterek salgın nedeniyle yaşanan kesintiye rağmen banttan indirdiği traktör sayısını geçen seneye göre %38 arttı.

Şirket, gerçekleştirdiği üretim ile, Türkiye’nin toplam traktör üretiminin %69’unu tek başına karşıladı.  

TürkTraktör, Ocak-Eylül 2020 döneminde 13 bin 210 adedini yurt içi; 8 bin 990 adedini yurt dışı pazarlara sunduğu traktörleriyle,toplam satışta 22 bin 200 adede ulaştı.

TürkTraktör, ilk 9 ayda 13 bin 210 adet traktör satışı ile yurt içi satışlarını geçen yıla kıyasla %92 oranında arttırdı. Ürettiği New Holland ve Case IH markalarının ikisinin de pazar payını bir önceki yıla göre arttıran TürkTraktör, traktör pazarındaki kesintisiz liderliğini 14. yıla taşıyor.

Şirket, dünya pazarına yaptığı 8 bin 990 adetlik ihracatla Türkiye’nin toplam traktör ihracatının %87’sini gerçekleştirdi.

TürkTraktör, Ocak – Eylül dönemini 3 milyar 803 milyon TL toplam ciro ile kapattı. Şirketin yurt dışı cirosu ise 1 milyar 579 milyon TL oldu. TürkTraktör’ün aynı dönemdeki brüt kârı kayıtlara 743 milyon TL, FAVÖK tutarı ise 589 milyon TL olarak geçti. Elde ettiği başarılı sonuçlarla şirket, 3. çeyrekte 200 milyon TL net kâr elde ederek Eylül sonu itibariyle 9 aylık kârını 360 milyon TL’ye çıkardı. 

TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner:

“Tarımsal üretimde sürdürülebilirliği desteklemek adına çiftçimizin yanındayız”

2020 yılının ilk 9 aylık dönemine ilişkin finansal sonuçları değerlendiren TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner; “Salgın nedeniyle bir süre kesintiye uğrayan üretimimizi, tüm önlemleri en üst seviyede tutarak Nisan ayı ortasında başlatmıştık. Çünkü çiftçilerimiz, koşullar ne olursa olsun; üretimlerine ara vermiyor, tarlalarında çalışmaya devam ediyorlar.  

Biz de iç pazarda yaşanan talep artışını karşılamak üzere artan bir tempo ile üretimimizi, salgın öncesi dönemin de üzerine taşıdık. Bunun bir sonucu olarak, üretim rakamlarımızı geçen yıla göre %38, yurt içi satışlarımızı %92 oranında artırdık. Sadece üretim değil; ürüne erişim tarafında da çiftçilerimize desteklerimizi sürdürüyoruz. TürkTraktör Finans ile çiftçilerimize faiz destekli birçok kampanya sunuyoruz. Eylül sonu itibarıyla, TürkTraktör Finans’ın avantajlarından yararlanan çiftçilerimizin oranı %11’e çıktı. İş makineleri alanında ise yerli üretime katkı sağlama önceliğimiz doğrultusunda yerli kazıcı yükleyici üretimimizi bu dönemde de devam ettirdik. Yılın kalan döneminde de traktör, tarımsal ekipman ve iş makinelerimizle pazardaki talepleri karşılamayı sürdürerek, müşterilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

TürkTraktör Yerli Üretim Motorlarıyla, Türkiye Pazarındaki Faz Geçişine Hazır

16.10.2020 – TürkTraktör uzun yıllardır ihracatını yaptığı, Türkiye’de ise Nisan 2021’de Faz IIIB ve Ekim 2021’de Faz IV emisyon standartlarına geçişi olacak motorlar için hazırlıklarına son hız devam ediyor.  

Yerli üretim Faz V emisyon standartlarındaki motorlara sahip traktörlerini Ağustos 2020’de Avrupa’ya ihraç etmeye başlayan TürkTraktör, 2021’de kademeli olarak Türkiye’de yürürlüğe girecek olan Faz IIIB ve Faz IV emisyon standartlarına geçiş için de hazırlıklarına son hız devam ediyor.

Faz IIIB motorların geçişine hazır olan TürkTraktör, yürüttüğü 5 adet Faz IIIB projesinin tamamını tamamladı. Toplam 3 adet Faz IV projesinin ise çalışmaları sürüyor. Projelerin onayları 2021’de düzenleme yürürlüğe girmeden önce tamamlanacak.

Çevre, enerji ve iklim değişikliğiyle mücadele odağıyla sürekli iyileştirmelerine devam eden TürkTraktör, bugüne kadar yerli üretim 500 bini aşkın motor üretti.

TürkTraktör Faz IIIB ve Faz IV motorlarıyla tarımda verimlilik artışına ve çevrenin korunmasına destek vermeye devam ediyor 

Faz IIIB ve Faz IV emisyon seviyesine sahip ürünlerin Avrupa ve Kuzey Amerika’da 2014 yılından bu yana kullanıldığını söyleyen TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner,Türkiye’de bu emisyon standartlarındaki ürünle  re geçişle yaşanacak değişimleri ise şöyle değerlendirdi: “Bir traktörün tüm fonksiyonlarını sağlıklı şekilde yerine getirmesi için motorunun performansı ve verimliliği çok önemlidir. Motorun gerekli gücü üretirken kullandığı teknoloji seviyesi, yakıt tüketimi, sağladığı tork ve zor koşullara verdiği tepki çiftçilerimizin en çok önem verdiği konular.”

Özüner, yeni faz standartlarına uyum sağlayan motorlarda daha teknolojik bir elektronik yakıt kontrol sistemi kullanımı gerekliliğinin olduğunu ifade ederek ‘’Common Rail’’ teknolojisi olarak da bilinen bu sistemle traktörlerin daha verimli çalışması sağlanırken; üretilen daha fazla tork ve güçle de çiftçilerin memnuniyeti artıyor. Ancak tüm bunlardan daha önemli olan nokta, bu emisyon seviyesine sahip motorlar çevre sağlığı ile çevrenin korunmasına büyük bir katkı sağlıyor.” diye açıkladı.

Motor üretiminde ve pazara sunulan traktörde faz geçişleri tamamlanacak

TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner, Türkiye’de Faz IIIB ve Faz IV emisyon standartlarına geçişle birlikte tesislerinde yapılacak üretim değişimi konusunda da bilgi vererek açıklamalarını şöyle tamamladı: “Sahip olduğumuz son teknoloji motor üretim tesisimizdeki Faz IIIA motor üretimimizin çok büyük bir bölümünü, Faz IIIB ve Faz IV motor üretimimize kaydıracağız. Buna ek olarak; motorlarımızın Türkiye pazarındaki faz geçişlerine uygun şekilde kademeli olarak tüm ürünlerimizin faz geçişlerini de sağlayacağız. Aynı zamanda, Türkiye traktör parkının neredeyse yarısını oluşturan 25 yaş ve üstü araçların daha çevreci traktörler ile değişimine öncülük etmiş olacağız.”

 

TürkTraktör Üst Yönetiminde İki Önemli Atama

TürkTraktör Mali İşler Direktörü olarak görev yapan Federico Pamfili ‘Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı’ görevine getirildi. Şirkette Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Canbeyli ise yenilenen organizasyon yapısı kapsamında şirketin ‘Ticari Genel Müdür Yardımcısı’ olarak atandı.

21 Eylül 2020 – Türkiye traktör pazarının lider üreticisi TürkTraktör, organizasyon yapısında gerçekleştirdiği bir yenilemeyle birlikte üst yönetim kadrosunda görev değişimleri yaptı.  

TürkTraktör ailesine 2019 yılında Mali İşler Direktörü olarak katılan Federico Pamfili, Eylül 2020 itibarıyla görevine TürkTraktör ‘Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı’ olarak devam edecek ve TürkTraktör’ün tüm Mali İşler çalışmalarının yönetilmesinden ve geliştirmesinden sorumlu olacak.

Federico Pamfili, Cassino Üniversitesi İşletme ve Yönetim Ekonomisi bölümünden 1995 yılında yüksek lisans derecesiyle mezun oldu. İş hayatına 1996 yılında İtalya Iveco’da Konsolidasyon ve Raporlama Finansal Analisti olarak başlayan Federico Pamfili, 1999-2002 yılları arasında IT Holding’de Kontrolör olarak çalıştı. 2002 yılında CNH’de çalışmaya başladı. 2005 yılında ise Avrupa Bölgesi Ticari Kontrolörü olarak Birleşik Krallık’a giderek uluslararası kariyerine adım attı.

2007 yılında artan sorumlulukları ile beraber CNH’ın Şikago’da bulunan global merkezine geçen Federico Pamfili, 2012 yılında ise Global Satış sonrası CFO’su olarak atandı ve 2013 yılında Yatırım ve ARGE Kontrolörü pozisyonunu üstlendi. Federico Pamfili bu göreviyle birlikte 2018 yılına kadar İcra Komitesine de danışmanlık yaptı.

Birleşme ve Satınalma bölümünde kısa bir süre çalıştıktan sonra, 2019 yılında TürkTraktör’de Mali İşler Direktörü olarak çalışmaya başlayan Federico Pamfili, 1 yıl sonra TürkTraktör Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

2014 yılından bu yana Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak başarılı çalışmalara imza atan Ahmet Canbeyli ise TürkTraktör ‘Ticari Genel Müdür Yardımcısı’ olarak atandı.

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Ahmet Canbeyli, 1995 yılında Ram Dış Ticaret’te Muhasebe Uzmanı olarak başladığı çalışmalarına Muhasebe Sorumlusu olarak devam etti. 2002 -2005 arasında ise Tanı Pazarlama ve İletişim Hizmetleri’nde Mali İşler Yöneticisi olarak çalıştı.

Ahmet Canbeyli, kariyer yolculuğuna 2005 yılından itibaren 9 yıl boyunca farklı pozisyonlarda görev yapacağı KoçSistem’de devam etti. Canbeyli, KoçSistem’de sırasıyla Mali İşler ve Finansman Grup Yöneticisi, Mali İşler ve Finansman Genel Müdür Yardımcısı ve Mali İşler ve Operasyon Genel Müdür Yardımcısı olarak farklı alanların yönetiminden sorumlu oldu.

2014 yılında TürkTraktör çatısı altındaki görevine başlayan Ahmet Canbeyli, şirketin Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı olarak 6 yıl boyunca geçekleştirdiği başarılı yönetimle önemli çalışmalara imza attı.

Ahmet Canbeyli, yeni göreviyle birlikte TürkTraktör’ün satış, satış sonrası ve pazarlama çalışmalarının tamamından sorumlu olacak.

 

Salgın Döneminde Verilen Araya Rağmen TürkTraktör Yılın İlk Yarısında Üretimini Artırdı

Tüm çalışma alanlarında korona virüse karşı aldığı önlemler ile üretimine devam eden TürkTraktör,yılın ilk yarısında üretimini geçen senenin aynı dönemine göre %23 artırdı.

28 Temmuz 2020 – TürkTraktör, 2020 yılının ilk 6 ayına ait finansal sonuçlarını açıkladı. Sektörün lider üreticisi TürkTraktör korona virüsün etkisini ciddi anlamda gösterdiği zorlu bir dönemde, üretim, yurt içi satış adetleri ve cirosunda yaşanan artışlarla yılın ilk yarısında başarılı bir performans gösterdi.

TürkTraktör Ankara ve Erenler’de bulunan fabrikalarında, tüm çalışma alanlarında korona virüse karşı aldığı ve TSE Güvenli Tesis Sertifikası’yla da tescillenen önlemlerle üretimine devam etti ve yılın ilk 6 ayında toplam 12 bin 357 adet traktörü üretim bantlarından indirdi. Şirket bu adetlerle üretimini, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %23 artırmış oldu.

TürkTraktör, ilk 5 aylık rakamlara göre, Türkiye’nin toplam traktör üretiminin %71’ini de tek başına gerçekleştirdi.

Artan yurt içi satışları, pazardaki konumunu güçlendirdi.

Traktör devi, yurt içinde gerçekleştirdiği toplam 7 bin 326 adetlik traktör satışıyla, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre satışlarını %68 oranında artırırken; aynı zamanda 13 yıldır kesintisiz şekilde lideri olduğu traktör pazarındaki konumunu da güçlendirdi.

130’dan fazla ülkeye ihracat yapan TürkTraktör, ilk 6 ayda 5 bin 786 adet traktör ihracatı ile Türkiye’nin toplam traktör ihracatının %86’sını da tek başına gerçekleştirdi.

TürkTraktör yılın ilk altı ayını 2 milyar 179 milyon TL toplam ciro ile kapattı. Şirketin brüt kârı 380 milyon TL, brüt kâr marjı %17,4 olarak gerçekleşirken, faaliyet kârı 211 milyon TL ve FAVÖK tutarı 278 milyon TL oldu. Şirketin faaliyet kâr marjı ve FAVÖK marjı ise sırası ile %9,7 ve %12,8 olarak gerçekleşti. TürkTraktör’ün net kârı ise 161 milyon TL olarak kaydedildi.

TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner:

“Zor bir dönemden geçsek de, üretim ve ekonomiye olan katkımızı sürdürüyoruz”

2020 yılının ilk yarısına ilişkin finansal sonuçları değerlendiren TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner, “Son 2 yıldır zorlu pazar koşullarına rağmen, liderliğimizi 13. yılına taşımıştık. Yaşanmaya başlanan salgın süreci ise karşımıza farklı zorluklar getirdi. Ancak 65 yılı aşan deneyimimiz ve güçlü finansal yapımızla yeni şartlara uygun çizdiğimiz yol haritamızla ara verdiğimiz üretim faaliyetlerimize hızlı bir şekilde dönerken; salgın öncesindeki üretim seviyemizi geçmeyi de başardık ve pazardaki konumumuzu güçlendirdik.” dedi.

Salgına karşı kriz planımız Şubat ayında hazırdı

Açıklamalarında korona virüse karşı alınan önlemlerden de bahseden Aykut Özüner, yılın ilk yarısında alınan başarılı sonuçlarda bu önlemlerin ciddi bir rolü olduğuna da dikkat çekti: “Şubat ayında pandemi kurulumuzu oluşturarak kriz

planımızı hazırladık. Covid-19 yayılım riskine karşı müşterilerimizden, bayilerimize kadar tüm ekosistemimizi kapsayan birçok uygulamayı çok hızlı şekilde hayata geçirdik.

Salgınla birlikte evden çalışma düzenlemesine geçilirken, fabrikalarımızda da üretime ara verildi. Üretime yeniden başlamadan önce ise, çalışan yaşam döngüsündeki tüm süreçleri fiziksel mesafe kuralına uygun şekilde ve izlenebilirlik temelinde yeniden düzenledik. Bu çalışmalarımızın sonucunda ‘Ankara ve Erenler Fabrikalarımız’, sektörümüzde de bir ilk olan, ‘TSE Covid19 Güvenli Üretim Belgesi’ni almaya hak kazandı.”

Salgın döneminde çiftçilerden sağlık çalışanlarımıza kadar, herkesin yanında olmaya gayret ettik

Salgın döneminde gıda tedariğinde kritik rol oynayan çiftçilere yönelik projeleri de hızla hayata geçirdiklerini sözlerine ekleyen Özüner, bu çalışmaları şöyle özetledi: “Tarımda üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak adına çiftçilerimizin bulunduğu yerde servis hizmetlerinden yararlanabilecekleri Mobil Yol Desteğini sağladık. Tarımsal verimliliği artırmak üzere kendilerine sektörde ilk olan Tarlam Cepte mobil uygulamasını ücretsizsunarken, yine ücretsiz olarak erişime sunduğumuz online eğitimlerle çiftçilerimizi desteklemeye devam ettik. Buna ek olarak, mevsimlik işçilerin tarlalardaki çalışmaları hijyenik koşullarda yapabilmeleri için grup şirketimiz Tat A.Ş. ile birlikte iş birliği yaptık.”

Aykut Özüner zorlu salgın günlerinde, toplumun farklı kesimlerine destek olmak adına hareket ettiklerini de belirterek; “Sağlık sektöründe medikal ekipman açığı konusunda da çalışmalarımız oldu. Bu kapsamda, salgında ön saflarda büyük bir özveri ve emekle mücadele eden sağlık çalışanlarımızın ihtiyaç duydukları ‘entübasyon ve biyolojik numune alma’ kabinlerini, hızlıca Sakarya Erenler ve Ankara’daki fabrikalarımızda üretmeye başladık ve pandemi hastanelerimize teslimlerini gerçekleştirdik” diye açıkladı.

Başarılarımız, tüm paydaşlarımızın bize duyduğu güvenin bir sonucu

Aykut Özüner, açıklamalarının sonunda yılın ikinci yarısında da üretimden, satış ve ihracata kadar bu yıl için belirlenen hedefleri gerçekleştirmek üzere çalışmalarını sürdüreceklerini ifade ederek; “Başarılarımızın arkasında, aslında tüm paydaşlarımız nezdinde TürkTraktör markasına duyulan güven yatıyor. Bizler de bu güvenin sağladığı motivasyonla yarattığımız istihdam, gerçekleştirdiğimiz üretim ve yaptığımız ihracat ile ekonomiye olan katkımızı sürdürmeye devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

TürkTraktör 4Ç19 Finansal Sonuçlarını Açıkladı: 2019’da 5 Yılın En Yüksek İhracat Rakamlarını Yakaladı

TürkTraktör, 2019 yılında gerçekleştirdiği çalışmalarla Türkiye pazarındaki kesintisiz liderliğini 13. yılına taşıdı. Dünyada 130’dan fazla ülkeye traktör satışı yapan TürkTraktör, 2019’da son 5 yılın en yüksek ihracat rakamlarını yakaladı.

11 Şubat 2020– Geçtiğimiz yıl kuruluşunun 65. yılını kutlayan TürkTraktör, 2019 yılına ait finansal sonuçlarını açıkladı. Sektörün lider üreticisi TürkTraktör, ürün geliştirmeden, üretim ve yurt dışı satışlara kadar birçok farklı alanda başarılı bir performans gösterdi. Traktör devi yıl boyunca Ankara ve Erenler’de bulunan fabrikalarındaki üretim bantlarından toplam 22 bin 745 adet traktör indirdi. TürkTraktör bu sonuçlara göre, 2019’da Türkiye’nin toplam traktör üretiminin %77’sini tek başına gerçekleştirdi.

Şirket, yurt içinde toplam 10 bin 903 adet traktör satışıyla, Türkiye traktör pazarındaki kesintisiz liderliğini 13. yılına taşıdı. TürkTraktör, yurt dışı satışlarını %5 oranında artırarak 15 bin 207 adede yükseltti. Türkiye’nin toplam traktör ihracatının %90’ını tek başına gerçekleştirdi ve son 5 yılın en yüksek ihracat rakamına ulaştı.

2019 senesini 3 milyar 806 milyon TL toplam ciro ile kapatırken, şirketin yurt dışı cirosu ise %14 artarak 2 milyar 158 milyon TL oldu. Yurt dışı cirosunda elde edilen bu sonuçla yeni bir rekora imza atıldı.

TürkTraktör’ün 2019’daki brüt kârı 549 milyon TL, brüt kâr marjı %14,4 olarak gerçekleşirken, faaliyet kârı 248 milyon TL ve FAVÖK tutarı 374 milyon TL oldu. Şirketin faaliyet kâr marjı ve FAVÖK marjı ise sırası ile %6,5 ve %9,8 olarak gerçekleşti. Şirketin net kârı ise 112 milyon TL olarak kaydedildi.

TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner: “Pazardaki yaklaşık her 2 traktörden biri TürkTraktör fabrikalarından çıkıyor’

2019 yılına ait finansal sonuçlarını değerlendiren TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner şu açıklamalarda bulundu: “Zorlu pazar koşullarına rağmen, 2019 yılında da pazardaki kesintisiz liderliğimizi 13.yılına taşıdık. Son 32 yılda tam 21 kez pazarın lideri olmayı başardık, amacımız bu başarılı çizgimizi 2020 yılına taşımak. Sahip olduğumuz %45’lik pazar payıyla Türkiye’deki neredeyse her 2 traktörden biri bizim fabrikalarımızın bantlarından iniyor.”

Dünya pazarlarında da TürkTraktör imzasını taşıyan traktörler kullanılıyor

Uluslararası pazarlara sundukları traktörlerin adedinin 2019’da %5’lik bir artış gösterdiğini ifade eden Özüner, “Yıl boyunca yurt dışına gerçekleştirdiğimiz satışlarımızla, üretimimizin %67’sini dünya pazarına sunduk. İhracatta yakaladığımız bu artışla son 5 yılın en yüksek ihracat satış rakamına ulaştık. Dünyada daha fazla sayıda çiftçinin Türkiye’de üretilen traktörleri kullanması bizler için ayrı bir gurur kaynağı oluyor.”

“Ar-Ge’sinden tasarım ve üretimine kadar, yerli üretimi her alanda güçlendirmeyi sürdürüyoruz”

2019 yılında akıllı tarım uygulamalarına öncelik verdiklerini ifade eden Aykut Özüner; “Geçtiğimiz yıl özellikle çiftçilerimizi akıllı tarıma taşıyacak farklı ürün ve hizmetleri hem de yerli üretim olarak pazara sunduk. Bu bağlamda ise Türkiye’nin bir ilki olan yerli üretim yarı otomatik şanzımana ve yine yerli üretim olan uydu destekli otomatik dümenleme sistemine sahip traktörlerimizin lansmanını gerçekleştirdik. Bu teknolojiler ile çiftçinin verimliliği artırmasına ve girdi maliyetlerini düşürmesine destek oluyoruz. Yerli üretimle de çiftçilerimize teknolojik ürünleri daha uygun fiyatlı sunuyor ve bu ürünlerin kullanımının yaygınlaşmasını hedefliyoruz.”

İş makinelerinde de yerli üretim başladı

Aykut Özüner, açıklamalarının sonunda, 2013 yılından bu yana faaliyet gösterdikleri iş makineleri sektörüne de değindi. 2019’da iş makineleri alanında da yerli üretim yapmak üzere Ankara’daki fabrikalarına ek bir yatırım yaptıklarını ifade eden Özüner, “Sahip olduğumuz yerli üretim vizyonumuzun bir parçası olarak, artık müşterilerimize New Holland ve Case marka yerli kazıcı yükleyicilerimizi sunacağız. Bu kararımız ile uzun yıllardır traktör üretimindeki gücümüz ve başarılı performansımızı bu alana da taşıdık.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Türktraktör Ankara’daki Fabrikasında İş Makinesi Üretimine Başlıyor

28 Ocak 2020

28.01.2020 – TürkTraktör,2013 yılında Case ve New Holland marka iş makinelerinin Türkiye distribütörlüğünü operasyonuna katarak iş makineleri sektöründeki yerini almıştı. Şirket, 2020 yılı ile birlikte bu alanda yeni bir adım atıyor. TürkTraktör Case ve New Holland markalı kazıcı yükleyici iş makinelerini Ankara’daki fabrikasında üretmeye başlıyor.

Bu önemli gelişmenin açıklandığı toplantıda konuşan Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı

Cenk Çimen, TürkTraktör’ün sektörünün en büyük üreticisi ve ihracatçısı konumunda olduğunu belirtirken, “Uzun yıllardır traktör üretimimiz, pazar liderliğimiz ve ihracat performansımızla ispat ettiğimiz gücümüzü, iş makineleri alanında da geliştirecek ve bu sektörde de en iyiyi hedefleyeceğiz” dedi.

TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner de, “Bu yeni girişimimizle, birçok ilklere imzamızı attığımız traktör pazarında olduğu gibi, iş makineleri sektörüne de yön vermeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

28.01.2020 – Koç Holding ve CNH Industrial’ın ortaklığı olan TürkTraktör, 2013 yılında girdiği iş makineleri sektöründe, 2020 itibariyle üretime de başlıyor. TürkTraktör, Ankara’da bulunan fabrikasına gerçekleştirdiği yatırımla artık Case ve New Holland markalı kazıcı yükleyici iş makinelerini Türkiye’de üretecek. İş makineleri alanında başlanan üretim çalışmaları kapsamında TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner’in ev sahipliği, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen ve CNH Industrial İş Makineleri Başkanı ve Asya, Ortadoğu ve Afrika Genel Müdürü Stefano Pampalone’in katılımı ile bir lansman toplantısı gerçekleştirildi. TürkTraktör İş Makineleri İş Birimi Grup Müdürü Boğaç Ertekin’in açılış konuşması ile başlayan etkinlikte Ankara’da üretilen iş makineleri de gösterildi.

TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner 2020’nin hemen başında iş makineleri alanında yerli üretime başlamanın heyecanı içinde olduklarını belirterek konuşmasında şunları söyledi: “Türkiye traktör pazarının öncü ve son 13 yıldır da kesintisiz lideri olan şirketimiz, bundan 6 yıl önce CASE ve New Holland marka iş makinelerinin Türkiye distribütörlüğüne başlayarak, yeni bir sayfa açmıştı. Geçen süre zarfında, kuvvetli satış ve satış sonrası ağımız, tecrübeli çalışanlardan oluşan ekiplerimiz ve genişleyen ürün gamımız ile bu alanda büyümeye devam ettik. Bugün de iş makineleri sektörünün geleceğine duyduğumuz güven ile önemli bir yeniliğe adım atıyor ve yerli üretime başlıyoruz” dedi.

Aykut Özüner başlattıkları yerli üretim çalışmalarıyla ilgili bilgiler vererek sözlerine şu şekilde devam etti: “Ankara’daki fabrikamıza yaptığımız ek yatırımla artık kazıcı yükleyiciler, TürkTraktör’ün son teknoloji üretim hattında ‘yerli üretim’ olarak kullanıcılara sunulacak.”

Türkiye’de iş makineleri alanında hem esnek üretim tekniklerini hem de AGV (otomatik yönlendirmeli araç) sistemini kullanan ‘ilk şirket’ de olacaklarını vurgulayan Özüner, açıklamalarını şöyle tamamladı. “Bu yeni girişimimizle; uzun yıllardır birçok ilklere imzamızı attığımız traktör pazarında olduğu gibi, iş makineleri sektörüne de yön vermeyi hedefliyoruz. Yerli üretime başlamamız ile birlikte müşterilerimiz, üretim esnekliğimiz, ürün ve yedek parçada maliyet avantajlarımızdan daha fazla yararlanabilecekler” diye açıkladı.

Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen: “TürkTraktör, artık iş makineleri alanında da katma değeri yüksek yerli ürünleriyle ülke ekonomisine hizmet sunacak.”

Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, “TürkTraktör, ülkemiz otomotiv sektörünün halen faaliyette olan en eski üreticisi. Ayrıca traktör pazarının en büyük üreticisi ve ihracatçısı konumunda. Tarım sektörü gerek milli ekonomiden aldığı pay, gerek istihdama sağladığı katkı ile ekonomimiz için stratejik bir öneme sahip. Türkiye traktör pazarı ise, şu anda Avrupa’nın en büyük 3’üncü pazarı konumunda bulunuyor. Biz de böylesi büyük ve önemli bir pazarda, 65 yıllık köklü geçmişimizle ve bu sene 13. yılına taşıdığımız kesintisiz liderliğimizle, ilk günden beri sektöre yön veren bir şirket olmanın gururunu yaşıyoruz. Türkiye traktör pazarında yüzde 45 oranında paya sahibiz. Türkiye’deki pazar liderliğimizin yanı sıra, Türkiye’nin traktör ihracatının yüzde 90’ını gerçekleştiriyoruz. Uzun yıllardır iş ortağımız olan CNH Industrial ile birlikte traktörlerimizi Amerika ve Avrupa başta olmak üzere 130’dan fazla ülkeye ihraç ediyoruz” dedi.

TürkTraktör’ün traktör üretimi, sektör liderliği ve ihracat performansı ile ispat ettiği gücünü, iş makineleri alanına da taşıyacağını belirten Cenk Çimen, “Gerek iç gerekse de dünya pazarlarında geleceğe daha da umutlu bakmamızı sağlayan başarılı performansımızdan güç alarak, 2013 senesinde faaliyet alanımızı genişletmeye karar verdik. Önemli bir potansiyeli olduğunu gördüğümüz iş makineleri sektörüne girdik. Kullanım sahaları düşünüldüğünde, iş makineleri sektörü oldukça geniş bir pazara hitap ediyor. Türkiye iş makineleri sektörü, pazar büyüklüğü olarak Avrupa’da 7’nci, dünyada ise 11’inci sırada yer alıyor. Pazarın yaklaşık yüzde 30’unu teşkil eden ve en çok talep edilen ürünler arasında olan kazıcı-yükleyicileri, Case ve New Holland markaları ile, Ankara fabrikamızda üretmeye başlayacağımız için gururluyuz. Böylece, TürkTraktör, artık iş makineleri alanında da katma değeri yüksek yerli ürünleriyle ülke ekonomisine hizmet sunacak. Koç Holding Otomotiv Grubu bünyesinde yer alan tüm Topluluk şirketlerimizle üretim sanayine, otomotiv sektörüne ve daha da önemlisi ülkemizin ekonomisine katkımızı sürdürmeye devam edeceğiz’’ dedi.

CNH Industrial İş Makineleri Başkanı ve Asya, Ortadoğu ve Afrika Genel Müdürü Stefano Pampalone, ise konuşmasında şunları söyledi: “Tüm dünyada kalitesiyle kendini ispatlamış markalarımıza ait ürünlerin Türkiye’de üretilmesi özellikle iç pazarda markalarımız adına avantaj sağlayacak. Bu son yatırımımız, Türkiye ve TürkTraktör’ün üretim kabiliyetlerine ne kadar güvendiğimizin bir göstergesi.”

 

 

Türk Traktör’den İkinci Ar-Ge Merkezi

19.11.2019 – TürkTraktör, İstanbul’daki 2. Ar-Ge Merkezi için ‘VII. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Ar-Ge Merkezleri Ödül Töreni’ninde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan Ar-Ge merkezi sertifikasını aldı. 

2009 yılında sektörün ilk Ar-Ge Merkezi’ni hayata geçiren TürkTraktör, İstanbul’da açtığı yeni Ar-Ge Merkezi’yle çalışmalarının çeşitliliğini artırıyor. 

19 Kasım 2019 – Kurulduğu 1954 yılından bu yana yaptığı yatırımlarla yenilikçi projelere imza atan ve ülke tarımının gelişmesine öncülük eden TürkTraktör, çalışmalarına hız katacak ikinci ‘Ar-Ge Merkezi’ni İstanbul’da faaliyete geçirdi.

Son 13 yıldır kesintisiz şekilde sektörün lider markası olan şirketin, modern tarıma yön verme vizyonuyla geçtiğimiz yıl açtığı Ar-Ge, Tasarım ve İnovasyon Ofisi, 1 yıl gibi kısa bir sürede Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onayını alarak Ar-Ge Merkezi olarak çalışmaya başladı.

Geliştirdiği sayısız ürün ve projeyle ülke tarımını daha ileriye götüren ve çiftçilerin hayatını kolaylaştıran çalışmalara imzasını atan TürkTraktör teknoloji ve inovasyona yatırım yapmaya devam ediyor. 2018 yılında toplam 39 aktif proje kapsamında Ar-Ge faaliyetlerini yürüterek bu çalışmalarla yurt içi ve yurt dışı pazarda toplam 9 yeni traktör modelini çiftçilerin hizmetine sunan şirket, 2019 yılında da yürütülen 40 aktif proje ile toplamda 9 adet yeni traktör tanıtımı gerçekleştirdi.

TürkTraktör, Türkiye İhracatçıları Meclisi’nin (TİM) açıkladığı 2018 yılı Ar-Ge 250 Araştırması’nda en fazla patent alanlar kategorisinde ise Türkiye’nin ilk 10 şirketinden biri oldu.

‘Ar-Ge’deki gücümüz rekabette bizi öne çıkarıyor’

TürkTraktör Üretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nebi Doğan Özdöngül, özellikle küresel rekabette öne çıkmanın en önemli koşulunun Ar-Ge yatırımları ve bunların devamlılığını sağlayabilmekten geçtiğini ifade ederek, şunları söyledi: “Çiftçilerimizin hayatlarında ve tarımsal faaliyetlerinde fark yaratacak teknolojileri geliştirmek konusunda kararlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2019 Ekim ayı itibarıyla 10‘u uluslararası 156’sı ise ulusal olacak şekilde toplamda 166 patente ulaştık.”

Nebi Doğan Özdöngül, İstanbul’da faaliyete geçen 2. Ar-Ge Merkezleri hakkında şunları söyledi: “TürkTraktör olarak gerek Türkiye gerekse de dünya pazarında sahip olduğumuz güçlü konumun en önemli dayanağının Ar-Ge alanındaki çalışmalarımız olduğunu biliyoruz. Traktörü sıfırdan ticari ürün haline dönüşene kadar, motor da dahil olmak üzere komple tasarlayacak, geliştirecek ve test edecek tüm yetenek ve altyapıya sahip sektördeki firmayız. Yatırımlarımıza finansman sağlamayı ve insan gücü olarak da büyüyen bir yapıyla yolumuza devam etmeyi sürdürüyoruz. Ankara’nın ardından İstanbul’daki Ar-Ge Merkezi’mizi faaliyete geçirdik. Böylece 115’i araştırmacı olmak üzere yaklaşık 150 Ar-Ge personelimiz ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Büyüyen Ar-Ge yapımızı yeni bir

lokasyon ile destekleyerek otomotiv sektöründe özellikle tasarım alanında deneyimli daha fazla kişiye ulaşarak Ar-Ge çalışmalarımızın çeşitliliğini de artıracağız. Ar-Ge ve inovasyona verdiğimiz değerin bir yansıması olarak bugüne dek yaptığımız çalışmalarla hem ulusal hem de uluslararası platformlarda pek çok ödüle de layık görülmüş şirket olarak, bugün aldığımız 2. Merkezimizin resmî belgesi de bizi gururlandırıyor.”

 

Türk Traktör Sektöre Donanımlı Çalışan Kazandırmaya Devam Ediyor

‘TürkTraktör Akademi Bayi Kampı’ sektöre donanımlı çalışan kazandırmaya devam ediyor

TürkTraktör; bayi, satış sonrası servis ve fabrika çalışanlarının katıldığı, tarım sektörünün ‘ilk ve tek’ bayi eğitim kampını bu yıl Antalya’da 7. kez gerçekleştirdi.

Katılımcılar, amacı müşteri memnuniyetini artırmak yönünde profesyonel ekipler oluşturmak olan kampta, ürünlerle ilgili teknik eğitimlerin yanı sıra kişisel gelişim eğitimleri de aldılar.

İstanbul – 8 Temmuz 2019 – Türkiye tarım sektörünün öncü markası TürkTraktör, 2012 yılında bir ilki gerçekleştirerek TürkTraktör Akademi’yi faaliyete geçirdi. Sektörün her kesimine 365 gün eğitim vizyonu ile ilerleyen akademi kapsamında yıl boyunca farklı illerde ve TürkTraktör fabrikalarında gerçekleştirilen teknik ve saha eğitimlerinin yanı sıra senede bir kez de tarlada bayi kampı düzenleniyor. Yüksek hizmet standardının çalışanlar tarafından bütün aşamalarda benimsenmesi ve böylece müşteri memnuniyetinin artırılması hedefiyle tasarlanan, tarım sektörünün ilk ve tek bayi kampı, bu yıl Antalya’da 7. kez düzenlendi ve eğitimlerle bugüne dek toplamda 2.500 kişiye ulaşıldı. Fikir liderlerinin de zaman zaman katılım gösterdiği kampın bu seneki ziyaretçileri arasında Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal ve Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Karayel de yer aldı.

Satış, satış sonrası hizmetler ve fabrika gibi farklı alanlardan çalışanları bir araya getiren kampta her katılımcı grubuna özel hazırlanan programlarda 1 günlük teorik ve 2 günlük saha eğitimleri verildi. Teorik bilgilerin aktarıldığı bölümlerde, kişisel gelişim ile ürün eğitimleri sunuldu. Tarlada yapılan 2 günlük eğitimlerde ise traktör, ekipman, iş makineleri ve hassas tarım uygulamaları yapıldı. Bu eğitimlerle çalışanlar güncel ürün modelleriyle ilgili bilgilerini pekiştirirken, ürünleri arazi şartlarında kullanarak test etme imkânı da yakaladı.

TürkTraktör’ün dijital tarım odağının bir sonucu olan yeni uygulaması Tarlam Cepte, bu sene kampta en çok ilgi gören ürünlerden biri oldu. Tarlaları cebe taşıyan bu uygulama, tarımda girdi maliyetlerini azaltan ve operasyonel verimliliği artıran tavsiyelerde bulunmasıyla öne çıktı. Ayrıca geliştirilmekte olan ilk yerli uydu destekli dümenleme sistemine sahip TDD/JX serisi traktörler de eğitimin ana ürünleri arasında dikkat çekti.

Kampın ardından WebAkademi ile eğitimler devam ediyor

Takım ruhunu güçlendiren ve keyifli bir ortamda gerçekleştirilen kamp, sonrasında web portalı WebAkademi ile de destekleniyor. Çalışanların her zaman ulaşabildiği WebAkademi kapsamında, insan kaynakları, müşteri ilişkileri, ürün yönetimi ve finansal hizmetlerin yanı sıra kişisel gelişim eğitimleri de veriliyor. İnteraktif eğitimlerin de olduğu bu portal sayesinde kullanıcıların var olan ve yeni çıkacak ürünlerle ilgili bilgilendirilmeleri sağlanıyor, satış üzerine verilen eğitimlerle ise özellikle müşterinin ihtiyacına en doğru cevabın verilmesi hedefleniyor.

 

Türk Traktör İş Makinaları Pazarında İddialı

TürkTraktör, yüksek performanslı ve kullanıcı dostu iş makineleriyle, sektörde yaşanan daralmaya rağmen, yılın ilk 5 ayında hem gerçekleştirdiği toplu satışlar hem de pazara sunduğu yeni ürünlerle iddiasını göstermeye devam etti.

18 Haziran 2019 – TürkTraktör, Case ve New Holland markalı iş makinelerini başta inşaat, maden, altyapı, hafriyat, üretim ve tarım olmak üzere farklı alanlarda faaliyet gösteren işletmelere sunuyor.

2019 yılında da gerek ürünleri gerekse de müşteri odaklı hizmetleriyle, iş makinesi kullanıcıları tarafından en çok tercih edilen markalar arasında yer alan TürkTraktör, pazara girdiği 2013 yılından bu yana kazıcı-yükleyiciler, nokta dönüşlü mini yükleyiciler, mini ekskavatörler, teleskopik yükleyiciler, lastik tekerlekli yükleyiciler ve paletli ekskavatörlerden oluşan 6 farklı ürün grubu ile hizmet veriyor.

Konuyla ilgili yorumda bulunan İş Makineleri İş Birimi Grup Müdürü Boğaç Ertekin, “TürkTraktör 65 yıldır Türkiye’de tarımsal mekanizasyon ve tarım makineleri alanında akla gelen ilk markalardan biri. 2013 yılındaysa iş makinelerini operasyonumuza katarak iş alanlarımızda yeni bir sayfa daha açtık. O günden bu yana, gerek ürün gamımızı gerekse de satış sonrası hizmetlerimizi geliştirmek adına aralıksız çalışıyoruz. Üstün teknolojiyle donatılmış zengin ürün çeşitliliğimiz, makinelerimizin sağladığı yüksek performans ve düşük işletim maliyetleriyle; kullanıcıların verimliliği ve kârlılığını arttırmalarına yardımcı oluyoruz. Bu çalışmaların sonucunda, hem pazardaki etkinliğimizi güçlendirmeyi hem de tercih edilen firma olmayı başardık. Özellikle toplu satışlarda kazandığımız ivmenin, müşterilerimizin ürünlerimize ve satış sonrası servis ve bakım hizmetlerimize duyduğu güvenin en iyi kanıtı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Farklı sektörlerin filo alımlarındaki tercihi de TürkTraktör İş Makineleri

TürkTraktör iş makineleri, işletmeler tarafından zorlu saha koşullarında gösterdiği üstün performans, verimlilik artışı, satış sonrasında sağlanan servis hizmetleri, hızlı yedek parça temini ve yeni makine alımı yapmak isteyenler için kurguladığı cazip kampanyalarıyla tercih ediliyor.

Son 4 senede Türkiye’nin en büyük inşaat ve maden firmalarının önde gelen çözüm ortaklarından biri haline gelmeyi başaran şirket, büyük filo satışlarına imza atıyor ve pazardaki daralmaya rağmen satış ve satış sonrası hizmet kalitesiyle sektördeki konumunu güçlendiriyor.

TürkTraktör aynı zamanda iş makineleri alanında Türkiye’de 67 noktadaki yetkili servisleriyle de yaygın bir ağa sahip. Müşterilerine yakın olma politikası gereği yetkili servis ve yedek parça bayi ağının yayılımına yönelik yatırımlarını planlandığı şekilde yürüten şirket, satış sonrası ağını genişletmeye devam ediyor. Donanımlı servislerinde sunduğu satış sonrası hizmetlerine ek olarak; TürkTraktör çağrı merkeziyle de müşterilerin ihtiyaç ve taleplerine kapsamlı bir şekilde cevap verirken; ürünlerine duyduğu güvenin bir göstergesi olarak sektörde bir fark daha yaratarak kullanıcılarına 1 yıl sınırsız saat garanti sunuyor.

Omuz Omuza Uygulamasıyla Hızlı Destek

TürkTraktör, satış ekibinin müşteri taleplerine yönelik en doğru bilgileri hızlı, şeffaf ve güvenilir şekilde sunabilmek için Omuz Omuza uygulamasını devreye aldı. Bu uygulama ile ekipler müşterilerinin yanındayken ihtiyaç duyulan ürüne dair tüm sunumları yaparak ürüne ait teknik özellikler, görseller ve videoları da makine yanına gitmeden tablet üzerinden gösteriyorlar. Mevcut kullanıcıların da yorum yaptığı bu platform sayesinde şirket, basılı broşür ihtiyacını azaltarak çevresel fayda ve müşteri iletişimi için alternatif bir kanal sağlamış oluyor.

 

 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir AgroExpo 2019 Fuarı New Holland Standında

07.02.2019 – Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli çeşitli ülkelerin bakanları ve sektör temsilcileriyle birlikte İzmir AgroExpo 2019 Fuarı’na katılarak New Holland standında, yeni bahçe traktörü T580 B’nin lansmanını gerçekleştirdi.

Pakdemirli, tarımın geleceği için mekanizasyona verilen öneme dikkat çekti.

Türkiye’nin lider markası New Holland, İzmir AgroExpo 2019’daki standında konukları için yepyeni traktör modelleri, tarımsal ekipmanlar ve iş makinelerinin bir arada sunulduğu bir alan yarattı.

İzmir AgroExpo 2019 açılışında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yurtdışı ve yurtiçinden sektör temsilcileriyle birlikte standı ziyaret ederek, New Holland’ın yeni modeli ve bahçe segmentinin vazgeçilmezi olacak T580 B’nin lansmanını yaptı. Pakdemirli, tarımın geleceği için mekanizasyona verilen önemi vurguladı.

New Holland, ziyaretçilerini geniş ürün yelpazesinin yanı sıra indirim ve avantajlı kredi kampanyaları ile karşıladı. Bağ bahçe segmentinin tarımdaki ağırlığının %25 artması ile birlikte New Holland bu kategorideki gücüne güç katmaya yeni ve yenilenen serileriyledevam ediyor. İzmir AgroExpo’da bu serilerin en yeni modeli olan New Holland T580 B’nin tanıtımı yapıldı.

New Holland fuarda Gübre Serpme Makinaları, Pulluklar, Dal-Sap Parçalama Makinaları, Römorklar, Çayır Biçme Makineleri ve Şanzımanlı Ot Tırmıkları’nın olduğu farklı ekipman çeşitlerini de sergiliyor.

İzmir AgroExpo 2019’da New Holland, ‘cazip kampanyalarıyla’ yine ilgileri üzerine toplayacak

TürkTraktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Rehda Cem Akyüz, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve sektör temsilcileriyle birlikte New Holland T580 B’nin tanıtımı fuarın en büyük standında yaparak, ’TürkTraktör olarak 65 yıldır Türk çiftçisi ve Türkiye ekonomisi için üretiyoruz. Bugün de burada bahçe segmentindeki traktörümüzü pazara sunmak için geldik. Tarım sektörü her geçen gün gelişiyor. Biz de sektörün lideri olarak, devamlı üretiyor ve en yeniyi sunmak için çalışıyoruz.’ dedi.

Akyüz sözlerine şöyle devam etti: ‘Bu yılki fuarda önceliği ürünler kadar değişen ekonomik şartlar çerçevesinde, çiftçilerin mekanizasyona erişimini kolaylaştıracak çözüm alternatifleri sunuyoruz. Devir ekonomi ve çiftçimize destek devri diyerek, İzmir AgroExpo’ya farklı kampanyalar ile geldik. KDV Bizden kampanyasıyla birçok yerli traktör serimizde ve yerli traktör modellerimizde geçerli olacak şekilde, KDV oranında (%8’lik) bir indirim uyguluyoruz. New Holland TR5 modeline dev kampanya ile çok uygun fiyatlar sunuyoruz. Bir diğer kampanyamızla ise TürkTraktör Finans üzerinden 50 bin TL’ye ve 4 yıla kadar kullanılacak olan kredilerde %1,39; bunun dışında kalan diğer seçeneklerde ise %1,99’luk faiz oranı uygulaması yapıyoruz.”

Rehda Cem Akyüz, bayileri üzerinden müşterilerinin en pratik ve kolay kredi deneyimini yaşattıkları TürkTraktör Finans kapsamına alınan yeni bir hizmet olan‘Traktörüm Güvende Platformu için ise şu bilgileri verdi: “İlk defa İzmir’de lansmanını gerçekleştirdiğimiz Traktörüm Güvende platformu ile bayilerimiz çiftçilerimizin ihtiyacı analiz edilerek oluşturulan bir hizmeti sunmaya başlıyor. Sıfır (0) ve ikinci el (2. el) traktör alan müşteriler kasko ile trafik sigortası ihtiyaçlarını bu özel platform üzerinden kolaylıkla karşılayabilecek.”

Gücünüze güç, emeğe bereket katacak yeni bir traktör: New Holland T580B

Rehda Cem Akyüz açıklamalarını, fuarda sergiledikleri tüm ürünlerin kısa bir değerlendirmesini yaparak şöyle tamamladı: “2018’in hemen sonunda, büyüyen bahçe tarımına yönelik olarak New Holland T450 S/B serisini sunmuştuk. Şimdi ise bu segmentin en yenisi olan New Holland T580B bahçe serisinin ilk tanıtımını burada gerçekleştiriyoruz. T580B, karakteristik kompakt ve modern çizgilere sahip kaportasının altında barındırdığı, 3 silindir ve Turbo-Intercooler aspirasyon sistemiyle 55 hp maksimum güç ve 226 Nm tork üreten yerli üretim S8000 serisi motoruyla tüm işlerin üstesinden rahatlıkla gelinmesini sağlayacak. Kullanıcılarına verimli ve ekonomik bir çalışma olanağı sunan T580B bahçe segmentinde en çok tercih edilenler arasındaki yerini çok kısa zamanda alacak. Bu nedenle TTB serisinin yeni yüzünü görmek isteyenleri İzmir AgroExpo New Holland standına davet ediyoruz.

2018 yılında tarımsal ekipman konusunda gerçekleştirdiğimiz önemli çalışmalar ve pazara sunduğumuz yeni ürünlerle bu alandaki iddiamızı göstermiştik.2019 yılında da tarımsal ekipman konusundaki çalışmalarımız hız kesmeyecek. Bu yıl da standımıza gelenlere New Holland’ın ‘toprak işlemeden hasada ve nakliyeye kadar’ her aşamada çiftçinin yanında olduğunu bir kez daha gösteriyoruz.”

New Holland, iş makineleriyle de çiftçilerin sahadaki ayrılmaz dostu

Sektördeki 65. yılını kutlayan TürkTraktör’ün lider markası New Holland’ın tarım ve hayvancılık sektöründe mekanizasyon anlamında aranan her şeyin bulunabileceği bir dünya olarak tasarladığı standında, aynı zamanda tarım alanları için uygun iş makinelerini de ziyaretçilerin beğenisine sunuyor. Bu alanda New Holland’ın B Serisi Model Kazıcı-Yükleyiciler, 200 Serisi Nokta Dönüşlü Mini Yükleyiciler, LM Serisi Teleskopik Yükleyiciler, C Serisi Mini Ekskavatörleri’ sergileniyor.

New Holland’ın arazilerden balyaların hızlı bir şekilde toplanması, yüklenmesi ve römork bağlantısı ile nakledilebilmesini sağlayan LM Serisi Tarımsal Teleskopik Yükleyicileri, tek bir makine ile birden fazla işin yapılabildiğini kullanıcılara gösteriyor. Tarımsal ve hayvansal uygulamalara yönelik geniş ataşman çeşitliliği ve ataşmanlar arasında hızlı bir geçiş sağlayan hidrolik değiştirme sisteme de sahip olan LM Serisi Tarımsal Teleskopik Yükleyiciler, kullanıcısına beklenenden çok daha fazlasını sunuyor.

 

TürkTraktör’e Yeni CEO

TürkTraktör’de yaklaşık 9 yıldır Genel Müdür olarak görev yapan Marco Votta, 1 Ocak 2019 tarihinde bayrağı Aykut Özüner’e teslim ediyor.

03.12.2018 –  Türkiye traktör pazarının en köklü üreticisi TürkTraktör’ün yaklaşık 9 yıldır Genel Müdürlüğünü sürdüren Marco Votta, görevini Aykut Özüner’e devrediyor.

31 Aralık 2018 tarihi itibarıyla TürkTraktör’deki görev süresi dolan Marco Votta çalışmalarına CNH Industrial’in Türkiye, Kafkas & Orta Asya Genel Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda Asya Pasifik Bölgesi Ürün Geliştirme Başkan Yardımcısı olarak devam edecek.

Bu görev değişimi çerçevesinde TürkTraktör’de Genel Müdürlük bayrağını, 4 yıldır Zer Merkezi Hizmetler Tic. A.Ş.’de Genel Müdür olarak görev yapan Aykut Özüner, 1 Ocak 2019 tarihinde Marco Votta’dan teslim alacak.

Koç Holding CEO’su ve TürkTraktör Yönetim Kurulu Başkanı Levent Çakıroğlu, görev değişimine ilişkin yaptığı açıklamada Marco Votta’nın liderlik ettiği başarılı çalışmaları ile TürkTraktör’e önemli katkılar sağladığını belirtti. Levent Çakıroğlu, “Ülkemizde kesintisiz 12 yıldır pazar lideri olan TürkTraktör, Marco Votta’nın Genel Müdürlüğü döneminde Türkiye traktör pazarındaki konumunu daha da güçlendirirken; önemli ihracat hamleleri gerçekleştirdi ve küresel pazarda büyümesini sürdürdü. Kendisine, Topluluğumuza verdiği emekler ve başarılı çalışmaları için teşekkür ediyor, CNH Industrial içerisinde alacağı yeni görevinde başarılar diliyoruz” dedi.

TürkTraktör Genel Müdürlüğü’ne atanan Aykut Özüner’in Koç Topluluğu’nda uzun yıllardır önemli görevlerde bulunduğuna dikkat çeken Levent Çakıroğlu, “Aykut Özüner’in uzun yıllara dayanan deneyimi ile liderlik edeceği TürkTraktör’ün, Topluluğumuz’a, CNH Industrial’a ve ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlamaya devam edeceğine inancımız tam” diye konuştu.

Türkiye’nin ilk traktör ihracatıyla birlikte bugüne kadar toplam 130’un üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiren TürkTraktör, bugün Avrupa’nın en büyük traktör üreticileri arasında yer alıyor. Koç Topluluğu ile dünyanın en büyük traktör üreticilerinden CNH Industrial’in ortak olduğu şirketin hisselerinin yüzde 25’i ise BIST’de işlem görüyor.

Aykut Özüner Kimdir?

Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden 1991 yılında mezun olan Aykut Özüner, 1995 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Yüksek Lisansını tamamladı.
İş yaşamına 1992 yılında Koç Holding İkmal Koordinasyon Grubu’nda başlayan Özüner, 1993 yılında uzun yıllar farklı pozisyonlarda görev yapacağı Ford Otomotiv A.Ş.’ye katıldı. 1993-2001 arasında Ford Otomotiv’de sırasıyla, Pazarlama Stratejileri Müdürü, Ürün Müdürü, Pazarlama Müdürü ve Satış Müdürü olarak görev yaptı.

2001-2002 yıllarında Ford Avrupa organizasyonunda Üretim Programlama ve Yeni Ürün Geliştirme Yöneticisi olarak çalıştı. Aykut Özüner, yurtdışı görevi sonrası 2002 yılında Pazarlama ve Müşteri İlişkileri Direktörü olarak tekrar Ford Otomotiv’de göreve başladı. 2004-2010 yılları arasında Pazarlama, Satış Genel Müdür Yardımcısı, 2010-2014 yılları arasında da Pazarlama, Satış & Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı. 2014 yılında Satınalma hizmetleri sunan Zer Merkezi Hizmetler ve Ticaret A.Ş.’ye Genel Müdür olarak atandı.

Son 4 yıldır Zer şirketinin Genel Müdürlüğünü yürüten Aykut Özüner, 1 Ocak 2019 tarihinde TürkTraktör Genel Müdürü olarak yeni görevine başlayacak.

 

TürkTraktör Pazarın Kesintisiz 11 Yıldır Lideri

Türkiye’nin toplam traktör üretiminin %67’sini, ihracatının da %87’sini gerçekleştiren TürkTraktör Pazarın Kesintisiz 11 Yıldır Lideri 

TürkTraktör, 2017’yi başarılı sonuçlarla kapatarak traktör üretimi ve satış adetlerinde yeni rekorlara imza attı.  Türkiye’nin dört bir yanında bulunan başarılı satış ve satış sonrası teşkilatı ile şirket, yurt içindeki satışlarını %12 artırdı. 

İstanbul, 13 Şubat 2018 – Türkiye traktör pazarının halen faaliyette olan en köklü üreticisi TürkTraktör, 2017 yılına ait finansal sonuçlarını açıkladı. 2016’yı da rekor sonuçlarla kapatan şirket; 2017’de de farklı alanlarda yine çok başarılı sonuçlar elde etti.

TürkTraktör, Ankara ve Erenler’de bulunan fabrikalarında 2017’de toplam 48 bin 302 adet traktör ve 38 bin 620 adet motoru üretim bantlarından indirdi. Lider üretici gerçekleştirdiği bu üretimlerle, traktör üretimini %5, motor üretimini ise %4 oranında artırmış oldu. TürkTraktör’ün 2017’de yaptığı bu üretim; yeni bir rekor olarak kayıtlara da geçti.

Yurt içi satışlarını %12’lik bir artışla tarihinin en yüksek adedi olan 37 bin 590’a taşıyan şirketin yurt dışı satışları ise 2017 yılında 12 bin 023 adet olarak gerçekleşti. Bu adetlerle TürkTraktör 2017’yi yeni bir rekor sonuç olan 49 bin 613 adetlik toplam satış ile kapattı. TürkTraktör bu sayede pazardaki payını da artırarak %49,3’e çıkardı.

Türkiye’nin traktör devi, satış adetlerinde yaşanan %7’lik bu artışla, toplam ciroda da başarılı bir yükseliş sağladı. 2017 senesini 4 milyar 215 milyon TL toplam ciro ile kapatan TürkTraktör; bu sonuçla cirosunu geçtiğimiz yıla göre %22 artırmayı başardı.

TürkTraktör’ün 2017’deki brüt kârı 731 milyon TL, brüt kâr marjı %17,3 olarak gerçekleşirken, faaliyet kârı 423 milyon TL olarak ve FAVÖK tutarı 492 milyon TL oldu. Şirketin faaliyet kâr marjı ve FAVÖK marjı ise sırası ile %10,0 ve %11,7 olarak gerçekleşti.

Şirketin 2017 yılında elde ettiği sonuçlarla birlikte net kârı ise 321 milyon TL olarak kaydedildi.

TürkTraktör’ün bu yıl için temettü teklifi 300 milyon TL olarak açıklandı. Böylece şirket 2017 yılı kârının %94’ünü Mart ayında pay sahiplerine kâr payı olarak dağıtmayı planlıyor.

TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta:

“Pazardaki konumumuzu her sene daha da güçlendirmek için çalışıyoruz”

2017’yi hedeflerini gerçekleştirdikleri bir sene olarak tamamlamış olmaktan büyük bir gurur duyduklarını ifade ederek açıklamalarına başlayan TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta; elde edilen sonuçları şu şekilde değerlendirdi: Türkiye traktör pazarı 2017’de %4 oranındaki bir artış ile 72 bin 949 adede çıktı. Biz de pazarın üzerinde bir büyüme yakalayarak %7’lik bir artış ile yeni bir rekora imza attık. Türkiye’nin toplam traktör üretiminin %67’si fabrikalarımızda yapılıyor. Her 4 traktörden birini ise yurt dışı pazarı için üreterek, Türkiye’nin toplam traktör ihracatının %87’sini tek başımıza gerçekleştirdik. Sektörde bugüne kadar elde ettiğimiz başarılarımızın ardında daima tarımı ve çiftçimizi geliştirmek üzere farklı birçok alanda yaptığımız yatırım ve çalışmalarımız yatıyor. Bu yaklaşımımız ise bize son 31 senede, 11 yılı kesintisiz olmak üzere; 19 kez pazar liderliğini getirdi. Bu sayede güven ortamı oluşturduğumuz bir pazarda, 2017 yılında tarihimizde bir ilk olarak 3 ve 2 yıl vadeli toplam 150 milyon TL nominal değerli tahvil ihracımızı da gerçekleştirildik.  

TürkTraktör adının daima yeniliklerle birlikte anıldığına dikkat çeken Votta, “2017 de bu açıdan öncü çalışmalarla dolu bir yıl olarak geçti. Çiftçilerimizin talep ve ihtiyaçlarını dinleyerek; bu beklentileri gelişmiş teknolojiyle harmanladık ve pazara New Holland ve Case IH markalı yeni traktör serilerimizi ve markalarımızın ekipmanlarına ek olarak TürkTraktör markalı yeni tarım ekipmanlarını da sunduk. Traktör, ekipman ve iş makinelerine sahip olma imkanını artırmak ve alternatif bir yol sunmak için sektörde bir ilk olan TürkTraktör Finans hizmetimizi de 2017 yılında devreye aldık. Müşterilerimiz bayilerimizden kredi imkânını yerinde ve anında elde ederek, hızlı ve pratik bu çözümün rahatlığını yaşadılar. Sonuçlara da bakıldığında aynı kanaldan yapılan ve yıllık %8 olan traktör satış oranı, TürkTraktör Finans ile %20’lere kadar çıktığını görüyoruz.  

Dünya Klasında Üretim metodolojsi ile sürdürdüğümüz çalışmalarımız ile Erenler fabrikamız sadece 3 yıl gibi çok bir kısa süre de Bronz Fabrika unvana sahip oldu. Türkiye’de sektöründe yine bir ilk olan ve Türk mühendisleri tarafından geliştirilen yeni nesil Tier 4 traktör motoru üretimini de gerçekleştirdik. Bu motorların olduğu traktörlerimizi de 2018’in ilk çeyreğinde ihraç edeceğimizi gururla söyleyebilirim.diye açıkladı. 

Türkiye’nin geleceği için dijital tarıma geçiş ve çiftçilikte dönüşüm şart

Marco Votta, tarımda verimlilik artışının artık çok daha büyük bir önem arz ettiğine de dikkat çekerek; bunun için Türkiye’de bilinçli çiftçi profilinin artırılarak, tarımda dijital dönüşümün desteklenmesinin kaçınılmaz olduğuna değindi. Votta; ‘Çiftçilerimize yenilikçi, verimliği artıran ve bilgiye ulaşımı kolaylaştıran hizmetler sunmaktayız. Sektördeki ilk çağrı merkezinin sahibiyiz, 11 senedir hizmet veriyoruz. Ancak değişimi görüp, varolanla yetinmeyerek, web üzerinden talep, şikayet ve soruların interaktif bir ortamda alındığı ‘Canlı Destek’ hizmetimizi açtık. Bunun yanı sıra tarımda ‘Asistan’ dönemini başlatarak, başta çiftçiler olmak üzere uygulamayı kullanan herkesin sosyal ve iş hayatının daha verimli planlayabilmesine destek oluyoruz. Hava durumundan sektörel haberlere ve tarlalarına ektikleri ürünlerin fiyatlarına kadar birçok farklı bilgiye, eğitim videolarına ulaşabildikleri, bölgeye en yakın servisten randevu alabildikleri mobil cihazlar için ücretsiz bir aplikasyon çıkardık” diye açıkladı. 

Herhangi bir kâr amacı olmadan, tarımın ve çiftçinin gelişimi için yepyeni bir sosyal sorumluluk projesi olarak başlattıkları Bilinçli Çiftçi Güvenli Tarım Hareketi’ne dair de açıklamalarda da bulunan Marco Votta, “Bugüne kadar her sattığımız traktör sahibine satış sonrası servislerimiz yeni traktör teslimatında kullanım ve bakım eğitimleri veriyordu. Ancak Türkiye çapında alınan istatistikler şunu gösteriyor ki, günde 9 adet traktör kazası meydana gelmekte. TÜİK’in 2016 verilerine baktığımızda 3.263 kazanın 245’i ölümle sonuçlanmakta. Hem can hem de mal kaybına yol açan bu kazalar aynı zamanda tarımdaki üretimi de düşürüyor. Hiçbir şeyin insan hayatından daha önemli olmadığına bir kez daha dikkat çekmek üzere başlattığımız ‘Bilinçli Çiftçi, Güvenli Tarım Hareketi’ ile güvenli traktör sürüş ve ekipman kullanımı eğitimlerinden, farklı alanlarda gerçekleştireceğimiz farkındalık yaratma çalışmaları planlıyoruz. Bu hareketin sonucu olarak Türkiye’de tarımın güçlenmesi, çiftçilerimizin iş sağlığı ve can güvenliği sağlayarak işlerini gerçekleştirmeleri ve kayıpların azalmasını arzu ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Türk Traktör TTRAK Hisse Analiz ve Yorumları