Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri TOYO Matbaa M...

TOYO Matbaa Mürekkepleri Yenilikçi Ürünleri ile Afrika’ya Renk Katacak

02.04.2019 – İhracat pazarlarını çeşitlendirmek amacıyla 2019 yılında çalışmalarına hız veren TOYO Matbaa Mürekkepleri, 21 – 23 Mart tarihlerinde Etiyopya’nın Başkenti Addis Ababa’da düzenlenen PPPEXPO Etiyopya Fuarı’na katıldı. Doğu Afrika’nın en büyük plastik, baskı ve ambalaj buluşması olan fuarda tek mürekkep üreticisi olarak dikkat çeken TOYO Matbaa Mürekkepleri; baskı ve ambalaj sektörüne yönelik yenilikçi çözümlerini tanıttı.  

PPPEXPO Etiyopya, Doğu Afrika’nın en büyük plastik, baskı ve ambalaj buluşması olarak kabul ediliyor. Firmalar bu yıl da hammaddeden baskı teknolojilerine kadar geniş bir skalada yeni ürün ve çözümlerini fuarda sergiledi. Afrika pazarında hedef büyüten TOYO Matbaa Mürekkepleri de fuarın tek mürekkep üretici olarak baskı ve ambalaj sektörüne yönelik geniş ürün yelpazesi ile PPPEXPO Etiyopya Fuarı’nda boy gösterdi. TOYO Ink imzalı laminasyon tutkalı, ofset ve likit mürekkepleri Afrika’nın dört bir yanından katılan ziyaretçilerin büyük ilgisi ile karşılaştı.  

TOYO Matbaa Mürekkepleri CEO’su Yakup Benli, ihracatta yakaladıkları büyüme ivmesini 2019 yılında da sürdürmek istediklerini ve yakından izledikleri pazarlar arasında Afrika’nın da olduğunu belirterek şunları söyledi: “Etiyopya, 100 milyonun üzerindeki nüfusu ve son üç yıldaki yıllık yüzde 10 büyüme rakamı ile önemli bir ticaret noktası. Afrika yeni fırsatlarla dolu çok büyük bir pazar ve yenilikçi ürünlerimizle bu bölgede şansımızın yüksek olduğunu biliyoruz. PPPEXPO Etiyopya Fuarı da bunu gösterdi. Ekibimizin çok sayıda ikili görüşme ve iş bağlantısı yaptığı verimli bir fuar oldu.Genç ve dinamik ihracat ekibimiz, yenilikçi ve kaliteli ürünlerimizle Afrika’ya ihracatımızı üst noktalara taşıyacağımıza inanıyorum”. 

TOYO Matbaa Mürekkepleri Hakkında 

Mürekkep, pigment, reçine ve metal ambalaj sistemlerinde dünyanın en büyük üç üreticisinden biri Japonya Merkezli Toyo Ink Gruop’a bağlı olan Toyo Matbaa Mürekkepleri, Manisa’daki fabrikasında ambalaj ve basım sektörlerine yönelik 5 farklı kategoride üretim gerçekleştiriyor. Türkiye genelinde 36 bayisi bulunuyor. Sektörünün lider şirketleri arasında sıralanan Toyo Matbaa Mürekkepleri; Gazete ve Magazin Mürekkepleri (Veb Ofset Mürekkepleri), Tabaka Ofset Mürekkepleri (Sheet-Fed Mürekkepleri), Serigrafi Mürekkepleri, Flekso ve Rotogravür Mürekkepleri (Likit Mürekkepler), Metal Ambalaj Sistemleri kategorisinde üretim yapan tek şirket konumundadır. Üretimin yanında Laminasyon Tutkalları, Dijital Mürekkepler (Inkjet), Plastik Renklendiriciler (Masterbatch) gibi ürün gruplarının da satışını gerçekleştiriyor. 

Türkiye’nin ilk mürekkep Ar-Ge Merkezi unvanını elde eden TOYO Matbaa Mürekkepleri, “Yaratıcılık ve Yenileşimden Yararlanma” kategorisinde 2018 Türkiye Mükemmellik Ödülü, Ege Bölgesi Mükemmellik Ödülü (2016), İnovaLİG 2016’da İnovasyon Organizasyonu ve Kültürü Kategorisinde 2’ncilik Ödülü sahibidir.

 

Toyo Ink Group Hakkında

1896 yılında kurulan Toyo Ink Group, dünya genelinde 8 binden fazla çalışanıyla 22 ülkede yaklaşık 70 şirketle faaliyet gösteriyor. Farklı coğrafyalarda değişen pazar ihtiyaçlarını karşılamak üzere ürün geliştirme, üretim, satış, teknik destek ve diğer operasyonlar ile birlikte çalışıyor. Toyo Ink Group; Türkiye, Asya, Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika’yı kapsayacak şekilde satış faaliyetlerini genişletmeyi sürdürüyor.