Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Temsa, Tekrar...

Temsa, Tekrar Sabancı’ya Dönecek

17.02.2020 – Temsa, tekrar Sabancı Holding’ satılma yolunda… Sabancı Holding kamuoyunu aydınlatma platformuna yaptığı açıklamada Temsa’nın satın alnımasına dair niyet mektubuna dair bilgi verdi. Hatırlatmak gerekirse, Sabancı Holding Temsa’yı 2019 yılının ilk yarısında 31 milyon dolar bedel ile True Value Capitals’a satmıştı. Satışın tamamlanmasından 6 ay sonra ise Şirket konkordato ilan etmiş ve üretimi durdurmuştu. Henüz yeni el değiştirmiş şirketin borçları satış işleminin mahkemeye taşınmasına neden olmuştu. Sabancı Holding’in ise bu durumdan dolayı borçları ile beraber Temsa’yı tekrar satın alacağı haberi Ocak 2020’de medyada yer bulmuştu. O dönemde Holding’den bir açıklama gelmez iken Sabancı’nın geri alımının gerçekleşmesi beklenen bir durumdu.

Bugün Sabancı Holding tarafından KAP’a yapılan açıklamada Temsa’nın Skoda ile ortak olarak satın alınmasına dair niyet mektubu imzalandığı bildirildi. Holding tarafından yapılan açıklama şu şekilde yer aldı:

“Skoda Transportation’ın ana ortağı PPF ve Sabancı Topluluğu (Sabancı Holding ve/veya iştirakleri), %50-50 ortaklık yapısı ile, Temsa Ulaşım Araçları’nın tamamının satın alınmasını değerlendirmek üzere bir niyet mektubu imzalamıştır.

Detaylı incelemenin tamamlanması, ortaklık görüşmelerinin olumlu neticelenmesi ve gerekli izinlerin alınmasına bağlı olarak, satınalma işlemi gerçekleştirilecektir. 

PPF/Skoda Transportation’ın Türkiye’ye olan güveni ve Sabancı Topluluğu’nun ülkesine olan sorumluluğu neticesinde, Temsa Ulaşım Araçları’nın yeniden üretime başlaması ve yeni bir büyüme ivmesi yakalaması hedeflenmektedir. Konu ile ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

 

TEMSA’dan Sırbistan’a 30 Araçlık Teslimatı

09.08.2019 – Bugüne kadar 15 bine yakın aracı dünyanın 66 ülkesinde yollara çıkaran TEMSA, 900’ü aşkın araç sayısıyla Sırbistan’ın en büyük tur operatörlerinden Lasta’ya 30 araçlık teslimat gerçekleştirdi.

50 yılı aşkın tecrübesiyle otobüs ve midibüs üretiminde dünyanın lider otomotiv markaları arasında yer alan TEMSA, Sırbistan’ın önde gelen tur operatörlerinden Lasta’ya 20 adet LD SB Plus, 4 adet HD12, 5 adet HD13 ve 1 adet Maraton otobüs olmak üzere 30 adetlik araç teslimatı gerçekleştirdi.

2 Ağustos Cuma günü gerçekleştirilen ve TEMSA’nın geniş ürün gamını gözler önüne seren teslimat törenine Türkiye Cumhuriyeti Sırbistan Ticaret Müşaviri Gülçinay Mumcu, Türkiye Cumhuriyeti Sırbistan Büyükelçiliği’ni temsilen müsteşar Ayşe Uzer, Lasta Genel Müdürü Vladan Sekulic, Lasta Yönetim Kurulu Başkanı Sasa Milisevic ve TEMSA Satış Genel Müdür Yardımcısı Hakan Koralp katıldı.

Törende konuşan TEMSA Satış Genel Müdür Yardımcısı Hakan Koralp, “Bölgenin ticari kapasitesinin barındırdığı fırsatlara inanarak; odağımıza aldığımız ve bir buçuk yılı aşkın süredir çalışmalara devam ettiğimiz bu projeye 30 araçlık teslimat ile start vermiş bulunmaktayız. Lasta ile Sırbistan’da attığımız bu adım, yakın gelecekte tamamlamayı hedeflediğimiz bölgenin önde gelen diğer büyük operatörlerini kapsayan bir dizi projenin sadece bir başlangıcı. Her biri yarım yüz yılı aşkın geçmişe sahip iki köklü marka olan TEMSA ve Lasta’nın sergilediği bu iş birliğinin Batı Balkanlar’da birçok büyük operatör için örnek olacağına inanıyorum” diye konuştu.

 

Aslan Uzun, TEMSA’nın Yönetim Kurulu Temsilcisi ve CEO pozisyonuna atandı

17.07.2019 – Türkiye’nin lider, dünyanın önde gelen otobüs üreticilerinden TEMSA’nın Yönetim Kurulu Temsilcisi ve CEO pozisyonuna Aslan Uzun atandı.Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makina Yüksek Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Aslan Uzun, kariyerine 1988 yılında Koç Grubu’nda başladı. Uzun, Koç Grubu’nda Ford Otosan’da başlayan 17 yıllık kariyerinde, son olarak Ram Dış Ticaret Başkan Yardımcısı ve TNT Lojistik İş Geliştirme Direktörü olarak görev yaptı. 2004 yılından itibaren Ceva Lojistik’in Türkiye, Yunanistan, Balkanlar, Mısır ve Orta Asya’dan Sorumlu Başkanı görevini yürüten Uzun, sonrasında Toros Tarım’ın Başkanı olarak görevini üstlendi. 2013 yılından itibaren Enerya Genel Müdürü ve STFA Enerji Grubu Başkanlığı görevini yürüten Aslan Uzun, TEMSA’ya katılmadan önceki son görevinde STFA Grubu’nda CEO ve İnşaat Grubu Başkanı görevlerini sürdürüyordu.

 

Temsa, 2’si Elektrikli 3 Aracını UITP’de Sergiledi

12.06.2019 – Dünyanın 66 ülkesinde 15 bine yakın aracını yollara çıkaran TEMSA, elektrikli otobüs modeli Avenue Electron, 9 metre uzunluğundaki elektrikli aracı MD 9 electriCITY ve kentiçi ulaşıma yönelik ürünü LF 12 modelini Dünya Toplu Taşımacılar Zirvesi ve Fuarı’nda (UITP) tanıttı. 

Dünyada otomotiv endüstrisi artık akıllı şehirler etrafında çevreci ve sessiz modellerle şekillendiğine dikkat çeken TEMSA CEO’su Hasan Yıldırım, fuarın açılışında yaptığı değerlendirmede “Avrupa ülkeleri elektrikli otobüs alımları konusunda niyet ve stratejilerini yayınladı. Buna göre; İngiltere Londra bölgesindeki 6000 otobüsü, Fransa Paris’teki 4000 otobüsü 2030’a kadar tamamen elektrikliye çevirmeyi planlıyor. Amsterdam Belediyesi ise şehir içine 2023’ten sonra fosil yakıtlı araç sokmayacak. TEMSA olarak, elektrikli araç konusunda müşterilerimize birden fazla model alternatifi sunabilen dünyadaki ender otomotiv markalarından biriyiz ve bu dönüşümde öncü rol üstlenmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Dünyanın toplu taşımacılık alanındaki en büyük etkinliği olan ve her iki senede bir farklı ülkede gerçekleşen Dünya Toplu Taşımacılar Zirvesi ve Fuarı (UITP), bu yıl 9-12 Haziran 2019 tarihlerinde İsveç’in başkenti Stockholm’de gerçekleşti. Dünyanın önde gelen otomotiv şirketlerinin son teknolojiye sahip toplu ulaşım araçlarını sergilediği bu fuar, geleceğin toplu ulaşım trendlerine de ipucu sunuyor.

50 yılı aşkın tecrübesiyle otobüs ve midibüs üretiminde dünyanın lider otomotiv markaları arasında yer alan TEMSA da fuara ikisi elektrikli üç aracıyla katıldı. TEMSA; elektrikli otobüsleri Avenue Electron, MD 9 electriCITY ve kentiçi ulaşıma yönelik ürünü LF 12 modelini Hall A’da bulunan A2120 numaralı standında dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerle buluşturdu.

Yıldırım: “Elektrikli araçlara dönüşümde rol üstlenmek için sabırsızlanıyoruz”

Sweden Ulaştırma Bakanı Kristoffer Tamsons, UITP Başkanı Pere Calvet ve Stockholm Büyükelçi’si Hakkı Emre Yunt’un standımızı ziyarette bulunduğu fuarın açılışında değerlendirmelerde bulunan TEMSA CEO’su Hasan Yıldırım, otomotiv sektöründe büyük bir dönüşüm yaşandığını vurguladı. Toplu ulaşımda; şehir içi otobüsleri, otobüslerin yüksek sermaye maliyeti ve şehirlerde şarj altyapısının kurulması gibi zorluklara rağmen önemli bir dönüşüm yaşandığının altını çizen Yıldırım, “Avrupa bu dönüşüme öncülük ediyor. Şehirlerde politika desteği, kentsel otobüs filolarının elektrikli araçlara dönüşümünü başlattı. Avrupa’da temiz araçlar direktifi gibi çeşitli politikalar ve şehirlerin hava kalitesini iyileştirme hedefleri önemli etkenler oldu. Diğer yandan Avrupa ülkeleri elektrikli otobüs alımları konusunda niyet ve stratejilerini yayınladı. Örneğin; İngiltere Londra bölgesindeki 6000 otobüsü, Fransa Paris’teki 4000 otobüsü 2030’a kadar tamamen elektrikliye çevirmeyi planlıyor. Norveç’te şu an satın alınan otomobillerin %37’si elektrikli. Amsterdam Belediyesi ise şehir içine 2023’ten sonra fosil yakıtlı araç sokmama kararı aldığını duyurdu” diye konuştu.

Dünyada otomotiv endüstrisi artık akıllı şehirler etrafında çevreci ve sessiz modellerle şekillendiği belirten Yıldırım, “TEMSA olarak, elektrikli araç konusunda müşterilerimize birden fazla model alternatifi sunabilen dünyadaki ender otomotiv markalarından biriyiz ve bu dönüşümde öncü rol üstlenmek için sabırsızlanıyoruz. Sektörde yıllardır üzerinde konuştuğumuz elektrikli araçlarımız yollara çıkmaya hazır. TEMSA olarak bu bizim için sadece yatırım hamlesi değil, aynı zamanda şehirlerimizi, dünyamızı daha sessiz, daha temiz hale getirecek bir seferberliğin de başlangıcı. Çok daha akıllı, çok daha temiz bir geleceğin ilk adımı.” ifadelerini kullandı.

Elektrikli araçlar ve bataryalar için çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor

TEMSA’nın fuarda tanıttığı elektrikli araçlarla ilgili de bilgi veren Yıldırım, otomotiv sektöründe yaşanan bu dönüşümün, toplu ulaşım alanında da farklı çözümleri zorunlu kıldığını ifade ederek, “Avenue Electron modelimiz, akıllı şehirlerin en yeni ulaşım araçlarından. Sahip olduğumuz yüksek teknoloji sayesinde, araçlarımızda 240 ila 360 kWh arasında kapasitelerde bataryalar sunabiliyoruz. Bu da müşterilerimizin planladıkları menzil ve yolcu kapasitesine göre seçim yapabilmesini sağlıyor. Çünkü biliyoruz ki; günümüz dünyasında müşterilerimiz artık kurumlarına özel çözümlere ihtiyaç duyuyor. Biz de bu doğrultuda elektrikli araçlar ve batarya sistemleri üzerinde uzun süredir devam eden çalışmalarımızı ve iş birliklerimizi hız kesmeden sürdürüyoruz” dedi.

85 kişilik, 12 metre uzunluğunda “Avenue Electron”

TEMSA’nın UITP’de sergilenen en yeni elektrikli modeli Avenue Electron, 12 metrelik boyu ve 35 koltuklu 85 kişilik yolcu kapasitesiyle siparişe hazır bulunuyor. Tam şarjla 250 kilometrelik bir mesafeyi kat edebilen araç, 3 saatte şarj oluyor. Ar-Ge çalışmaları devam eden Avenue Electron’un 250 kilometre olan menzilinin 350 kilometreye ulaştırılması planlanıyor.

Dar yollar ve zorlu koşullara elektrikli alternatif: MD9 electriCITY

TEMSA’nın fuarda sergilediği 9 metre uzunluğundaki ilk elektrikli aracı MD9 electriCITY ise dar yolları ve nispeten zor yol koşulları gözetilerek geliştirildi. Seri üretime hazır olan bu araç, klima çalışır halde ve ortalama bir yolcu ağırlığıyla 230 kilometre yol yapabiliyor. Bu aracın bir sonraki jenerasyonunda bu mesafe 300 kilometreye çıkarılırken, araç 2 saat içinde tam şarj olabiliyor.

 

 

TEMSA, Yeni Yatırımcısı True Value Capital Partners’ın Yönetiminde Yeni Bir Büyüme Dönemine Giriyor

31.05.2019 – Türkiye’nin lider, dünyanın önde gelen otobüs üreticilerinden TEMSA’nın hisse devri gerçekleşti. Sabancı Holding ve İsviçre merkezli True Value Capital Partners kurumu arasında imzalanan hisse devir sözleşmesinin resmileşmesiyle beraber, TEMSA artık yoluna yeni yatırımcısı liderliğinde devam edecek.

True Value Capital Partners’ı temsilen Evren Ünver, satış işlemlerinin tamamlamasının ardından TEMSA’nın Adana’daki fabrikasını ziyaret etti. Ünver, TEMSA çalışanlarına yönelik konuşmasında yeni dönemin TEMSA markası için yeni bir büyüme dönemini başlatacağını ifade etti.

Fabrikadaki tanışma töreninde söz alan TEMSA CEO’su Hasan Yıldırım ise “Kurucumuz Sabancı ailesine, tüm holding yöneticilerine ve çalışma arkadaşlarımıza bugünkü TEMSA’yı yarattıkları için teşekkürü bir borç biliriz. Şimdi sıra yarının TEMSA’sını yaratmakta. Bu yolculukta bayrak artık yeni yatırımcımız True Value Capital Partners’da. Yeni yatırımcımız ile heyecan verici yolda kol kola yürümek için sabırsızlanıyoruz. 50 yılı aşkın tecrübesiyle otobüs ve midibüs üretiminde dünyanın lider otomotiv markaları arasında yer alan TEMSA olarak, yolumuza daha da güçlenerek ve büyüyerek devam edeceğiz. TEMSA, elektrikli araçlar konusunda birden fazla model alternatifi sunan dünyanın sayılı otomotiv şirketleri arasında bulunuyor. Şirketimiz geleceğin ulaşımına akıllı, otonom ve elektrikli araçlarımızla katkı sunarken, ulaşım sektörünün geleceğini de şekillendirmeyi sürdüreceğiz” dedi.

TEMSA’nın 66 ülkede 15 bini aşkın aracı yollarda

Ayrıca ABD pazarında çok kısa bir sürede yüzde 10’a yaklaşan bir pazar payı yakalayan TEMSA, ihracat hedeflerini büyüterek yoluna devam edecek. Bugün itibarıyla yaklaşık 1.000 TEMSA markalı araç Kuzey Amerika yollarında bulunurken; kendi segmentinde yaklaşık yüzde 10 olan pazar payını TEMSA North America şirketiyle birlikte daha da yukarılara taşımayı hedefliyor. Bunların yanında, elektrikli araç alanındaki tecrübemizi Kuzey Amerika’ya taşıyacak yeni aracımız TS 45 Elektrikli’yi tamamen bu pazara özel olarak geliştiriyoruz. 2020 yılında seri üretime hazır hale getireceğimiz bu aracımızın da piyasaya girdiği anda büyük beğeni toplayacağına ve pazarın yeniden şekillendireceğine yürekten inanıyoruz” dedi.

Türkiye’de üretilen her 3 otobüsten birinin imalatını üstlenen TEMSA, 66 ülkeye 15 bin adetten fazla araç ihracatı gerçekleştiriyor. TEMSA’nın bugün sadece Fransa’da 5 bin adet otobüsü yollarda yer alırken, Almanya, İngiltere, İtalya, Avusturya, İsveç, Litvanya ve Benelux ülkeleri şirketin Avrupa’da faaliyet gösterdiği önemli pazarlar arasında bulunuyor. ABD’de kurduğu şirketle bu pazara özel bir önem veren TEMSA, Adana’daki üretim tesislerinde 4 bini otobüs, midibüs ve 7 bin 500’ü hafif kamyon olmak üzere yılda 11 bin 500 araç üretim kapasitesine sahip. 

Editörün Notu: Sabancı Holding’in Temsa’yı True Value Capital Partners’a satışına dair bir diğer haberi burada bulabilirsiniz. İlgili haber satış bedeli ve hisse devri detaylarını da içermektedir. “Sabancı Holding’den İki Stratejik Hamle”

 

 

TEMSA’nın Sürücüsüz Otobüsü 2022’de Yola Çıkmaya Hazırlanıyor

OTONOM ARAÇLARA ODAKLANAN TEMSA İLK KONSEPT ARACINI TANITTI

11.10.2018 – Otobüs ve midibüs pazarında son 4 yıldır Türkiye’nin pazar lideri konumunda bulunan TEMSA, şimdi de sürücüsüz otobüs çalışmalarını hızlandırdı. İlk elektrikli otobüsü MD9 electriCITY’i seri olarak pazara süren TEMSA, MD9 ailesinin otonom üyesi MD9 electriCITY elektrikli ve sürücüsüz ilk konsept aracını Münih’te gerçekleşen Nvidia Europe GTC etkinliğinde sergiledi. TEMSA, aracı 2022 yılında seri üretime hazır hale getirmeyi planlıyor.

Türk mühendisleri tarafından geliştirilen 15 bine yakın aracı, bugüne kadar 70’e yakın ülkeye ihraç etmeyi başaran TEMSA, araç gamını yüksek teknolojili araçlarla genişletmeyi sürdürüyor. Bir yandan elektrikli araçlar konusunda çalışmalarına devam eden ve 9 metrelik MD9 electriCITY ile 12 metrelik Avenue Electron’u seri üretime hazır hale getiren TEMSA, şimdi de sürücüsüz araç teknolojisinde Türkiye’ye öncülük etmeye hazırlanıyor.

ÇALIŞMALAR 2017 YILINDA BAŞLADI

TEMSA’nın teknolojik gelişim stratejisinin en önemli ayaklarından biri olan sürücüsüz araç teknolojisi için çalışmalar şirketin Adana’daki tesislerinde yaklaşık
2 yıldır yoğun halde devam ediyor. Bu çalışmaların bir sonucu olarak; TÜBİTAK’ın desteği; Galatasaray Üniversitesi ve Infotech firmalarının işbirliğiyle geliştirilen ilk yerli elektrikli sürücüsüz aracın konsept versiyonu 9-11 Ekim tarihlerinde Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Nvidia Europe GTC etkinliğinde sergilendi.

CİRONUN YÜZDE 5’İ AR-GE’YE GİDİYOR

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan TEMSA Genel Müdürü Hasan Yıldırım, otomotiv sektöründeki rekabetin tamamen teknoloji etrafında şekillendiğini belirtirken, “Teknolojideki hızlı gelişim dünyadaki aslında ekonomik trendleri de baştan tasarlıyor. Bunların başında da akıllı ulaşım ve akıllı şehirler geliyor. Bu akıllı şehir vizyonunun en önemli parçası da elektrikli ve sürücüsüz araçlar” dedi.

Dünyada her geçen gün etkisini artıran Smart Mobility vizyonu ile birlikte TEMSA’yı, gelişen, teknolojiye öncülük eden, akıllı ürünlerini akıllı fabrikada üreten bir şirket olarak konumlandırdıklarını ifade eden Hasan Yıldırım şöyle devam etti: “Bu kapsamda, TEMSA’yı artık bir otomotiv şirketinden çok bir teknoloji şirketi olarak görüyoruz. Elektrikli ve otonom araçlar üzerine çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. Adana’da ürettiğimiz, yüzde 100 Türk mühendisliği eseri araçlarımızla bugün ülkemiz ekonomisine destek vermekten büyük gurur duyuyoruz. Sektörümüzde bir dünya markası olma yolunda her yıl konsolide ciromuzun yaklaşık yüzde 5’ini Ar-Ge çalışmalarına ayırıyoruz. 2022 yılında hazır hale getirmeyi planladığımız MD9 electriCITY model elektrikli ve sürücüsüz aracımız da bu çalışmalarımızın bir sonucu.”

Lazer darbeleriyle çevredeki nesneleri tespit edebiliyor

– TEMSA’nın ilk sürücüsüz aracı, 9 metrelik elektrikli MD9 electriCITY modeli üzerinden geliştirildi. Araç çevredeki her türlü nesnenin algılanabilmesi için LIDAR (Laser Imaging Detection and Ranging), radarlar ve kameralarla donatıldı.

– Araçta, her iki yan ve üst kısımda birer adet olmak üzere toplam 3 adet LIDAR bulunuyor. LIDAR sistemi sayesinde lazer darbeleri aracılığıyla çevredeki nesne ve yüzeylerin uzaklığı ölçümleniyor.

– Bunun dışında araçta, çevredeki diğer araçları ve insanları algılamaya yarayan bir adet kızılötesi stereo kamera yer alıyor. Ayrıca aracın üzerinde bulunan iki adet ilave kamera da çevredeki nesne varlığının teyidini sağlıyor. Bunun yanı sıra araçta bulunan radar da yine çevredeki araçların tespiti ve araçlarla otobüs arasındaki mesafenin hesaplanması için kullanılıyor.

Durağa yanaşıp yolcu alabilecek

– Sürücüsüz araç teknolojisinde hedeflenen seviye, aracın şeritte kalması, durağa yanaşması ve yolcuları aldıktan sonra duraktan hareket etmesi.

– Toplam 3 fazdan oluşan projenin ilk ayağında; aracın olası kazalara karşı sürücüyü uyarması hedefleniyor.

– İkinci fazda; araç olası bir kazayı algıladığı anda hızını düşürecek; bu süratin de kazayı engelleyemeyeceğini algılarsa o zaman frenler devreye girecek.

– Üçüncü fazda ise araç durağa yanaşma, yolcu alma, şerit takibi gibi tüm konuları kendi başına yapabilecek seviyeye erişecek.

– Otonom sistemde, verilerin analiz edilmesi ve derin öğrenme için Nvidia PX2 bilgisayar sistemi kullanılıyor.

 

TEMSA, ELEKTRİKLİ ARAÇ ÜRÜN GAMINI GENİŞLETİYOR

12 metrelik Avenue Electron seri üretime hazır

20.09.2018 – TEMSA, seri üretime hazır hale getirdiği elektrikli Avenue Electron’u Hannover Ticari Araç Fuarı’nda görücüye çıkardı. 9 metrelik MD9’un ardından 12 metrelik Avenue Electron ile elektrikli araç ürün gamını genişlettiklerini; böylece elektrikli araç konusunda müşterilerine birden fazla model alternatifi sunabilen dünyadaki ender otomotiv markalarından biri haline geldiklerini ifade eden TEMSA Genel Müdürü Hasan Yıldırım, “Dünyada otomotiv endüstrisi artık akıllı şehirler etrafında şekilleniyor. Bu açıdan akıllı şehirler bugün sektörün büyümesindeki en büyük itici güç konumunda. TEMSA olarak geliştirdiğimiz bu ürün gamımızın otomotiv endüstrisinin geleceğini şekillendirecek ‘smart mobility’ çözümlerine çok büyük katkıda bulunacağına inanıyoruz” dedi. ‘Gelecek’ için çalışırken ‘bugün’ü unutmamamız gerektiğinin de altını çizen Hasan Yıldırım, “Bugünden itibaren, sektörde yıllardır üzerinde konuştuğumuz bu elektrikli araçları yollara çıkarıyoruz. TEMSA olarak baktığımızda bu sadece yeni bir yatırım hamlesi değil, aynı zamanda şehirlerimizi, dünyamızı daha sessiz, daha temiz hale getirecek bir seferberliğin de kıvılcımı. Çok daha akıllı, çok daha temiz bir geleceğin ilk adımı… 2050 yılında dünya nüfusu 10 milyara dayanacak. Bu açıdan baktığımızda, başlattığımız bu elektrikli araç seferberliğinin, bizim gibi geleceği tasarlama şansı bulunan firmaların dünyaya karşı en büyük sorumluluklarından biri olduğuna inanıyoruz” dedi.

İki yılda bir Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen ve otomotiv dünyasının en prestijli organizasyonları arasında gösterilen Hannover Ticari Araç Fuarı, bu yıl 20-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleşiyor. Dünyanın önde gelen otomotiv şirketlerinin son teknolojiye sahip araçlarını sergilediği bu fuar, geleceğin ulaşım trendlerine de ışık tutuyor. Otobüs ve midibüs pazarında son 4 yıldır Türkiye’nin pazar lideri konumunda bulunan; yüzde 100 Türk mühendisleri tarafından geliştirilen 15 bine yakın aracı bugüne kadar dünyanın 66 ülkesine ihraç eden TEMSA da fuara üç gözde aracıyla katılıyor. TEMSA; Maraton ve MD9 araçlarının yanı sıra, elektrikli otobüsü Avenue Electron’u Hall 11’de bulunan E24 numaralı standında sergiliyor.

Ciromuzun yüzde 5’ini Ar-Ge çalışmalarına ayırıyoruz

Hannover Ticari Araç Fuarı’nın açılışı kapsamında TEMSA standında düzenlenen basın toplantısında şirketin faaliyetleri ve gelecek vizyonu hakkında değerlendirmelerde bulunan TEMSA Genel Müdürü Hasan Yıldırım, fuara katılan bütün firmaların hayallerini gerçekleştirmek için var gücüyle çalıştığını ifade ederken, “Bu hayallerin başında da akıllı araçlarla dolu akıllı şehirler geliyor… Biz de TEMSA olarak bu vizyonla tüm faaliyetlerimizi şekillendiriyor; en faydalı çözümleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bunun için de her yıl toplam ciromuzun yaklaşık yüzde 5’ini Ar-Ge çalışmalarına ayırıyoruz” dedi.

En büyük motivasyonumuz: İnsan

Herkesin daha iyi, daha yaşanabilir bir gelecek için çaba sarf ettiğini ve bunun çok uzun bir yol olduğunu hatırlatan Hasan Yıldırım, “Yolun böylesine uzun olmasının yarattığı en büyük tehlike de hepimize bu yola neden çıktığımızı unutturabilecek olması. Unutmayalım ki; bizim, hepimizin bu yola çıkmasının arkasındaki en büyük motivasyon insan. Akıllandırdığımız tüm bu ürünler, tüm bu teknoloji aslında çocuklarımız ve onlara bırakacağımız dünyamız için…” şeklinde konuştu.

Daha sessiz, daha temiz bir geleceğin ilk adımı

‘Gelecek’ için çalışırken ‘bugün’ü unutmamamız gerektiğinin de altını çizen Hasan Yıldırım, “Bugünden itibaren, yıllardır üzerinde konuştuğumuz bu elektrikli araçları yollara çıkarıyoruz. TEMSA olarak baktığımızda bu sadece yeni bir yatırım hamlesi değil, aynı zamanda şehirlerimizi, dünyamızı daha sessiz, daha temiz hale getirecek bir seferberliğin de kıvılcımı; çok daha akıllı, çok daha temiz bir geleceğin ilk adımı. 2050 yılında dünya nüfusu 10 milyara dayanacak. Bu açıdan baktığımızda, başlattığımız bu elektrikli araç seferberliğinin, bizim gibi geleceği tasarlama şansı bulunan firmaların dünyaya karşı en büyük sorumluluklarından biri olduğuna inanıyoruz” dedi.

Dünyadaki ender otomotiv firmalarından birisiyiz

TEMSA olarak geliştirdikleri ve bugün itibarıyla seri üretime hazır durumdaki Avenue Electron’un, bu vizyonun öncüsü olacağına inandıklarını ifade eden Hasan Yıldırım,
9 metrelik MD9’un ardından 12 metrelik Avenue Electron ile elektrikli araç ürün gamını genişlettiklerini ifade etti. Böylece elektrikli araç konusunda müşterilerine birden fazla model alternatifi sunabilen dünyadaki ender otomotiv markalarından biri haline geldiklerini ifade eden Hasan Yıldırım, “Dünyada otomotiv endüstrisi artık akıllı şehirler etrafında şekilleniyor. Bu açıdan akıllı şehirler bugün sektörün büyümesindeki en büyük itici güç konumunda. TEMSA olarak geliştirdiğimiz bu ürün gamımızın otomotiv endüstrisinin geleceğini şekillendirecek ‘smart mobility’ çözümlerine çok büyük katkıda bulunacağına inanıyoruz” dedi.

35 kişi kapasiteli, menzili 230 kilometre

TEMSA’nın ilk elektrikli aracı olan MD9 electriCITY’nin 9 metre uzunluğunda olduğunu dile getiren Hasan Yıldırım, “Bu aracımız dar yolları ve nispeten zor yol koşulları gözetilerek hazırlandı. Seri üretimin başladığı bu araç, klima çalışır halde ve ortalama bir yolcu ağırlığıyla 230 kilometre yol yapabiliyor. Bu aracımızın bir sonraki jenerasyonunda bu mesafe 300 kilometreye çıkarken, araç 3 saat içinde tam şarj olabilecek. Bugün burada sergilediğimiz Avenue Electron da 12 metrelik boyu ve 35 koltuklu 85 kişilik yolcu kapasitesiyle seri üretimde olan ve siparişe hazır elektrikli aracımız. Bu aracımız da tam şarjla 230 kilometrelik bir mesafeyi kat edebiliyor. Ama bunun dışında hızlı şarj özelliği de mevcut. Bu sayede 9 dakikalık bir şarjla 90 kilometre gidebiliyor ki bu da onu özellikle şehir içi taşımacılığında çok önemli bir noktaya taşıyor. Bu aracımız için de bir yandan Ar-Ge çalışmaları devam ediyor. Hedefimiz bugün 230 kilometre olan menzili 350 kilometreye ulaştırmak” ifadelerini kullandı.

240 ila 360 kWh arasında batarya tercihi

TEMSA Genel Müdürü Hasan Yıldırım’ın ardından sahneye çıkan TEMSA Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Serkan Uzunay da şirketin fuarda tanıttığı araçlarla ilgili detaylı bilgi verdi. Dünyadaki teknoloji odaklı dönüşümün, toplu ulaşım alanında da farklı çözümleri zorunlu kıldığını ifade eden Serkan Uzunay, “Avenue Electron modelimiz, akıllı şehirlerin en yeni ulaşım araçlarından. Sahip olduğumuz yüksek teknoloji sayesinde, bataryaları da 240 ila 360 kWh arasında yapabiliyoruz. Bu da müşterilerimizin planladıkları menzil ve yolcu kapasitesine göre seçim yapabilmesini sağlıyor. Çünkü biliyoruz ki; günümüz dünyasında müşterilerimiz artık kurumlarına özel çözümlere ihtiyaç duyuyor.”

Sürücüler için tarihi yenilik: Tek pedalla sürüş

Bu araçlara sunulan diğer bir önemli yeniliğin de tek pedallı sürüş sistemi olduğunu dile getiren Serkan Uzunay şöyle devam etti: “Otomotiv üretiminin ilk günlerinden bu yana araçlarımızın değişmeyen unsurlarından birisi gaz ve fren pedallarıydı. Şimdi TEMSA olarak bunu değiştiriyoruz ve diyoruz ki artık araçlarımız sadece gaz pedalı kullanılarak da durağa gelebilir. Bataryaya bağlı bu pedal hem aracın hızlanmasını hem de pedaldan ayağınızı çektiğinizde aracın yavaşlamasını hatta durmasını sağlayacak. Bu teknolojinin yaygınlaşmasıyla menzilde %15 artış olacak. Şoförlerin sürüş konforunu çok ciddi biçimde artıracak bu sistem aynı zamanda araçların fren bakım maliyetlerini ve bakım sürelerini aşağı çekecek; diğer yandan da çevrenin korunmasına da büyük katkıda bulunacak. Tüm bu teknolojinin bir arada bulunduğu elektrikli otobüsümüz Avenue Electron, Hasan Bey’in de belirttiği gibi şu an seri üretimde ve siparişe hazır.

Toplam sahip olma maliyeti en aza indirgenmiş durumda

TEMSA standında bulunan Maraton ve MD9 modellerine de değinen Serkan Uzunay; “Şirket içinde MD9’u Maraton’un küçük kardeşi olarak nitelendiriyoruz. MD9 da TEMSA’nın yüksek teknolojisinin ve en önemlisi insan odaklı tasarım anlayışının en somut örneklerinden bir tanesi. İç ve dış estetik görüntüsünün yanı sıra, kullanışlı tasarımı sayesinde toplam sahip olma maliyeti de bu aracımızla en aza indirgenmiş durumda” dedi.

 

TEMSA, üç gözde aracıyla Hannover Ticari Araç Fuarı’nda

04.09.2018 – Otomotiv dünyasının merakla beklediği Hannover Ticari Araç Fuarı bu yıl 20-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Dünyanın önde gelen otomotiv şirketlerinin son teknolojiye sahip araçlarını sergileyeceği fuar, geleceğin ulaşım trendlerine de ışık tutacak. Bugüne kadar, yüzde 100 Türk mühendisleri tarafından geliştirilen 15 bine yakın aracı dünyanın 66 ülkesine ihraç eden TEMSA da bu yılki fuarda, Maraton ve MD9 araçlarının yanı sıra, seri üretim hattından çıkmış ve siparişe hazır olan elektrikli otobüsü Avenue Electron’u da sergileyecek.

Otobüs ve midibüs pazarında son 4 yıldır Türkiye’nin pazar lideri konumunda bulunan TEMSA, yurt dışında müşterileriyle buluşmaya devam ediyor. TEMSA, iki yılda bir Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen ve otomotiv dünyasının en prestijli organizasyonları arasında gösterilen Hannover Ticari Araç Fuarı’nda bu yıl da yerini almaya hazırlanıyor. 20-27 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek ve dünyanın farklı ülkelerinden çok sayıda üretici ve servis sağlayıcının yer alacağı fuara TEMSA, 3 farklı aracıyla katılacak. TEMSA; Maraton ve MD9 araçlarının yanı sıra, elektrikli otobüsü Avenue Electron’u Hall 11’de bulunan E24 numaralı standında sergileyecek.

‘Smart Mobility’ ve elektrikli araçlar damga vuracak

Hannover Fuarı’nın ticari araç üreticileri için yılın en çok beklenen organizasyonları arasında olduğunu vurgulayan TEMSA Genel Müdürü Hasan Yıldırım, bu yılki fuara özellikle akıllı ulaşım trendlerinin damga vuracağını ifade etti. TEMSA’nın ‘Smart Mobility’ vizyonu kapsamında gerçekleştirdiği yatırımlarla bugün otomotiv odaklı bir sanayi şirketinden ziyade bir teknoloji şirketi olarak faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade eden Yıldırım; “Bu yıl fuarda yer alan üç aracımızdan bir olan Avenue Electron da aslında, ‘Smart Mobility’ vizyonumuzun en somut örneklerinden birisi. Bugün akıllı ulaşım dediğimizde çevreye karşı duyarlılığı, sürdürülebilirliği üretimin, yatırımın temeline koymak zorundayız. Yüzde 100 Türk mühendisleri tarafından geliştirilen bu elektrikli aracımızın yakın gelecekte smart mobility çözümlerinde şehirlerin en çok tercih ettiği araçlardan birisi olmasını bekliyoruz. Daha şimdiden çok sayıda kurumsal katılımcı ile fuar alanında randevularımızı organize ettik. Daha yaşanabilir bir gelecek için tasarlanan bu aracımızın, TEMSA’nın başarı hikayesinde yeni bir sayfa açacağına yürekten inanıyoruz” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne TEMSA’dan 60 Adet Avenue Otobüs

28.06.2018 – Yurt içindeki araç parkını genişletmeyi sürdüren TEMSA, 60 adet Avenue model otobüsü Adana Büyükşehir Belediyesi’ne teslim etti. Bugüne kadar Türkiye’deki belediyelere 1.000’in üzerinde araç teslimi gerçekleştirdiklerini belirten TEMSA Genel Müdürü Hasan Yıldırım, “Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ilk teslimatımızı 2010’da yılında 10 adet Avenue model otobüsle gerçekleştirmiştik. Bugünkü teslimatla birlikte Adana Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetine sunduğumuz TEMSA markalı araç sayısı 223’e ulaştı.Ayrıca bu yıl içinde Adana Büyükşehir Belediyesi’ne 10 adet elektrikli otobüs teslim etme konusunda da anlaşmaya vardık. Hedefimiz bunlara çok daha fazlalarını eklemek. Üreterek, yatırım yaparak, istihdam sağlayarak, ‘memleketimiz’ Adana’nın ekonomisine katkıda bulunmayı sürdüreceğiz” dedi.

Teknoloji odaklı yatırımlarıyla dünyanın önde gelen otomotiv şirketleri arasında yerini alan Sabancı Topluluğu şirketlerinden TEMSA, Türkiye’deki otobüs ve midibüs pazarında dört yıldır koruduğu pazar liderliğini pekiştirecek adımlara devam ediyor. TEMSA son olarak, Türkiye’nin en büyük otobüs filolarından birine sahip olan Adana Büyükşehir Belediyesi’ne 60 adet Avenue model otobüs teslim ederek, Adana’daki araç parkını genişletmeyi sürdürdü. Adana fuar alanında gerçekleşen teslimat törenine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, TEMSA Genel Müdürü Hasan Yıldırım ve TEMSA yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda belediye personeli katıldı.

TEMSA ADANA’NIN HAKLI GURURU, YÜZ AKI

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, törende yaptığı konuşmada “TEMSA, Adana’nın haklı gururu, yüz akı, ulaşmayı hedeflediğimiz Türkiye’nin önemli bir üretim merkezidir. Yurt dışı gezilerimizde TEMSA otobüslerini görüyoruz ve bir Adanalı olarak bunun sevincini yaşıyoruz. TEMSA dünyada otomotiv sektöründe ayrıca kendi markasını kendisi üreten ve sürdürülebilir hale getiren iki-üç fabrikadan birisi’’ ifadelerini kullandı.

YERLİLİK ORANI EN YÜKSEK OLANI TERCİH ETTİK

Seçimlerini yaparken, otobüs üretimindeki yerlilik oranı en yüksek, konforu en iyi olanı tercih ettiklerini belirten Hüseyin Sözlü, “Adana Büyükşehir Belediyesi olarak 2018 yılı itibarıyla TEMSA’dan 60 adet 2018 model Avenue LF Plus otobüsleri filomuza kattık. Bu otobüslerde yeni teknolojilik imkanlar kullanılmış olup araçların her türlü teknik verilerini anlık olarak cep telefonu ve bilgisayarlardan takip etme imkânımız olacak. 2014 yılından itibaren toplam 143 adet TEMSA Avenue ve ilçelerdeki vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek adına oturma kapasitesi yüksek, yolcularımızın konforlu seyahat etmesini sağlayan 10 adet TEMSA Tourmalin araç aldık. Filomuza 2014 yılından bu yana 153 yeni araç alımı sağladık’’ dedi.

30 BİN ARACIMIZ ADANA’NIN İZİNİ TAŞIYOR

Törende konuşan TEMSA Genel Müdürü Hasan Yıldırım ise, Adana’nın hem Sabancı Topluluğu hem de TEMSA için çok ayrı bir anlamı olduğunun altını çizerken, “Sizlerin de yakından bildiği gibi Adana, Sabancı Topluluğu’nun ve TEMSA’nın temellerinin atıldığı yer. Bugün dünyanın 66 farklı ülkesinde yollarda gördüğünüz, tamamen Türk mühendisleri tarafından tasarlanan ve Adana’daki fabrikamızdaki bantlardan inen yaklaşık 30 bin aracımız, her bir parçasında Adana ekonomisinden izler taşıyor. Dolayısıyla, Adana’daki fabrikamızda ürettiğimiz bu 60 adet Avenue model aracımızı, Adana Büyükşehir Belediyesi’ne teslim ediyor olmak bizler için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı” ifadelerini kullandı.

FİLODAKİ ARAÇ SAYIMIZ ARTIYOR

Adana Büyükşehir Belediyesi ile iş birliklerinin uzun bir geçmişi olduğunu hatırlatan Hasan Yıldırım, “Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ilk teslimatımızı 2010’da yılında 10 adet Avenue model otobüsle gerçekleştirmiştik. Ardından 2015, 2016 ve 2017 yıllarında da yeni araçlarla filodaki TEMSA markalı araç sayısını artırmayı başardık. Bugünkü teslimatla birlikte ise Adana Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetine sunduğumuz TEMSA markalı araç sayısı 223’e ulaştı. Bunun yanında, bugün Adana Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs filosu içerisinde TEMSA markalı araçların payı da yüzde 50’yi aşmış durumda” şeklinde konuştu.

2018’DE 10 ADET DE ELEKTRİKLİ OTOBÜS VERECEĞİZ

Adana Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları anlaşma kapsamında, bu yıl içinde 10 adet elektrikli otobüsü de belediye filosuna teslim edeceklerini ifade eden Hasan Yıldırım, “Hedefimiz yakın gelecekte bunlara çok daha fazlalarını eklemek. Üreterek, yatırım yaparak, istihdam sağlayarak, ‘memleketimiz’ Adana’nın ekonomisine katkıda bulunmayı sürdüreceğiz” dedi.

BELEDİYE FİLOLARINDA 1.000 ARACI AŞTIK

Bugün itibarıyla, Türkiye’deki araç parklarının 20 bine yaklaştığını da sözlerine ekleyen Hasan Yıldırım şöyle devam etti: “Bugüne kadar sadece Türkiye’deki belediyelere 1.000’in üzerinde araç teslimi gerçekleştirdik. Yaptığımız işte en büyük sermayemiz insan kaynağımız ve yüksek teknolojiye sahip ürün gamımız. Her zaman daha iyisini arayan, daha güvenlisini ve daha çevrecisini araştıran bir şirket olarak; çağın gerektirdiği tüm teknolojik özelliklere sahip, yolcu ve çalışan konforunu en üst düzeyde temin eden araçlarımızın Türkiye’nin lider kurum ve kuruluşları tarafından tercih ediliyor olması bizler için büyük gurur kaynağı. 50’nci yaşımızı kutladığımız bu özel yılda da hedefimiz son 4 yıldır elimizde bulundurduğumuz pazar lideri unvanımızı pekiştirmek.”

Fleetics teknolojisiyle artık otobüslerin de ‘karakutu’su var

Akıllı ulaşım çözümlerini, filosuna kattığı 60 TEMSA araç ile geliştiren Adana Büyükşehir Belediyesi, araçlarda bulunan Fleetics ürünü sayesinde yepyeni bir deneyim kazanmaya da hazırlanıyor. Araçlarla ilgili detaylı veri seti ve analiz raporları sunan Fleetics sayesinde, verilere anlık ulaşım özelliği ile beraber merkezi sistemde saklanan veriler ile karakutu özelliği de sağlanmış olacak. Rölanti yakıt tüketimi raporları, araçların boşa çalışmasının önüne geçilmesini sağlarken, şoför puanlaması sayesinde şehir içi ulaşımda kalitenin arttırılması hedefleniyor.

Törenin ardından kurdele kesimi yapılarak TEMSA’dan Adana Büyükşehir Belediyesi’ne 60 otobüsün teslimi gerçekleştirildi.

 

Adana’nın İhracat Birincisi TEMSA

Türk mühendisleri tarafından geliştirilen 30 binden fazla aracıyla,
66 ülkede bulunan TEMSA, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen Üretim ve İhracatta Adana Yıldızları Ödül Töreni’nde ihracat kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu. TEMSA Genel Müdürü Hasan Yıldırım, ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

21.06.2018 – Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri ev sahipliğinde düzenlenen Üretim ve İhracatta Adana Yıldızları Ödül Töreni, 19 Haziran 2018 Pazartesi günü Sheraton Grand Adana Otel’de gerçekleştirildi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ilgili oda ve birlik başkanları, Adana ve Çukurova Bölgesi’nin önde gelen sanayici ve iş insanları katıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TAKDİM ETTİ

Gerçekleştirdikleri üretim ve ihracatla Adana ekonomisine katkıda bulunan firmaların ödüllendirildiği törende, Sabancı Topluluğu şirketlerinden TEMSA da ihracat kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu. Ödül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TEMSA Genel Müdürü Hasan Yıldırım’a takdim edildi.

İHRACATTA SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan TEMSA Genel Müdürü Hasan Yıldırım, Türkiye ekonomisine katkıda bulunmayı ilke edinmiş bir şirket olarak, son yıllarda ihracat alanında yakaladıkları sürdürülebilir büyüme performansından büyük gurur ve mutluluk duyduklarını ifade ederken, “2016 sonunda 129 milyon dolar olarak gerçekleşen ihracatımızı, 2017 sonunda yüzde 33’lük bir artışla 172 milyon dolar seviyesine çıkarmayı başardık. 2014 yılından bu yana baktığımızda da küresel büyüme vizyonumuz ve yurt dışı pazar çeşitlendirme çalışmalarımızın bir sonucu olarak ihracatımızı yüzde 70 oranında artırmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Bugün Adana’daki fabrikamızda ürettiğimiz ve Türk mühendisleri tarafından tasarlanan yaklaşık 30 bin aracımız dünyanın 66 farklı ülkesinde yollarda. Otomotiv alanında bir dünya markası olma hedefiyle çıktığımız yolda, yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz Üreterek, istihdam sağlayarak, ihracat yaparak Topluluğumuza ve ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

TEMSA YURT DIŞINDAKİ ARAÇ PARKINI BÜYÜTMEYE DEVAM EDİYOR!

Avrupa’da gaza basan TEMSA Fransa’daki teslimleri %60 artırdı

25.05.2018 – Yüzde 100 Türk mühendisleri tarafından tasarlanan araçlarını 70’e yakın ülkeye ihraç eden TEMSA, yurt dışındaki büyümesini sürdürüyor… Yurt dışındaki toplam araç sayısı 12 bini aşan şirket, özellikle Avrupa bölgesindeki teslimatlarını hızlandırdı. TEMSA, toplam 7 farklı ürünüyle yer aldığı Fransa pazarında, trafiğe çıkan araç sayısını 2018’in ilk çeyreğinde geçen yıla göre yüzde 60’lık artışla 53 araca çıkarmayı başardı.

Sabancı Topluluğu çatısı altında faaliyet gösteren, Türkiye’nin köklü sanayi şirketlerinden TEMSA, bir yandan Türkiye’deki araç parkını genişletmeyi sürdürürken bir yandan da yurt dışındaki hızlı büyümesine devam ediyor… Bugün, Türk mühendisleri tarafından geliştirilen 30 binden fazla aracıyla, 66 ülkede yollarda olan TEMSA, 2018’e de hızlı bir giriş yaparken, ilk çeyrekte özellikle Avrupa pazarındaki teslimlerini artırdı. Otobüs ve midibüs segmentinde, Avrupa’nın en önemli pazarları arasında yer alan Fransa’daki varlığını güçlendirmeye devam eden şirket, ülkede trafiğe çıkan araç sayısını 2018’in ilk çeyreğinde geçtiğimiz yıla göre yüzde 60 artırmayı başardı. Buna göre, geçtiğimiz yılın ilk 3 ayında 33 olan trafiğe çıkan TEMSA markalı araç sayısı bu yılın aynı döneminde 53’e yükseldi. TEMSA’nın Fransa’daki teslimatlarında HD, MD 9, MD 7 model araçlar öne çıktı.

FRANSA’DA TEMSA MARKALI ARAÇ SAYISI 5 BİNİ AŞTI

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan TEMSA Satış Genel Müdür Yardımcısı Hakan Koralp, TEMSA’nın uluslararası pazarlardaki etkinliğinin her geçen gün arttığının altını çizerken, “Bu topraklarda doğmuş, bu topraklarda büyümüş bir Türk markası olarak hedefimiz kendi alanımızda dünyanın en büyük, en itibarlı şirketleri arasında yer almak. Her yatırım kararımızı, her projemizi de bu küresel vizyonumuzu ve iddiamızı destekleyecek biçimde hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda Türk mühendisleri tarafından geliştirilen ve Adana’da üretilen binlerce aracımızı 66 ülkede görmekten büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Bugün yurt içindeki araç parkımız 18 bin 500, yurt dışındaki araç parkımız ise 12 bin seviyesini aştı. Fransa da bu 66 ülke içinde bizim en önem verdiğimiz ve en güçlü olduğumuz pazarlar arasında. 5 bin adet otobüse ulaştığımız Fransa pazarında çok geniş bir ürün gamı ile yer alıyoruz. Toplam 7 farklı ürünümüz bu pazarda müşterilerin ihtiyaçlarına cevap veriyor.Bugün itibarıyla yüzde 8’lik pazar payına sahip olduğumuz Fransa’da varlığımızı her geçen gün güçlendiriyoruz ve güçlendirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Brisa ve Temsa Motorlu Araçlar iş birliğiyle, Mitsubishi Motors ve Otopratik markaları güçlerini birleştiriyor

15.05.2018 – Brisa ve Temsa Motorlu Araçlar, yeni bir iş birliği ile Mitsubishi Motors ve Otopratik markalarının ortak hizmet vermeye başlayacaklarını duyurdu. İş birliği kapsamında Temsa Motorlu Araçlar yetkili servisleri içerisine, Brisa’nın hızlı bakım ve servis konsepti Otopratik’in hizmetleri entegre ediliyor. Bu sayede Temsa Motorlu Araçlar yetkili servisleri, tüm marka ve modellerde, binek ve hafif ticari araçların servis ve lastik ihtiyaçlarını, Otopratik standartlarında, hızlı, güvenilir ve profesyonel bir şekilde karşılayacak. İş birliği kapsamındaki ilk Otopratik noktası, Temsa Motorlu Araçlar’ın Gaziantep’teki bayisi Elit Otomotiv’e ait yetkili serviste hizmete başladı.

Bridgestone ve Lassa markalarıyla Türkiye lastik sektörü lideri Brisa ve Türkiye’nin önde gelen otomotiv şirketlerinden Temsa Motorlu Araçlar güçlerini birleştirdi. İş birliği kapsamında Temsa Motorlu Araçlar’ın distribütörlüğünü yaptığı Mitsubishi Motors markalı araçlar için hizmet veren yetkili servislerde, Brisa’ya ait hızlı bakım servis konsepti Otopratikler yer alacak. Bunun ilk uygulaması ise Gaziantep’te hayata geçti.

İlk Mağaza Gaziantep’te Açıldı

Temsa Motorlu Araçlar ve Otopratik arasındaki iş birliğinin ilk mağazası ise Gaziantep’te açıldı. Temsa Motorlu Araçlar’ın Gaziantep’te yer alan bayisi Elit Otomotiv’e ait yetkili serviste Otopratik’in yenilikçi konsepte sahip mağazası da hizmet vermeye başladı. Böylece, Mitsubishi marka araçların yanı sıra diğer tüm marka ve modellerde de binek ve hafif ticari araçlara Otopratik standartlarında servis ve lastik hizmeti verilmeye başlandı. Elit Otomotiv ayrıca, Gaziantep’teki ilk Otopratik mağazası olma özelliği de taşıyor.

Değişen müşteri beklentileri ve pazar dinamikleri doğrultusunda sektörde bir ilke imza atan Brisa ve Temsa Motorlu Araçlar, Mitsubishi Motors ve Otopratik markalarının sinerjisinden doğan güç ile yeni nesil bir hizmet sunmaya başlıyor. Bu sinerji ile sektördeki liderliklerini derinleştirmeye odaklandıklarını belirten Brisa Girişimcilik Direktörü Oğuzhan Avdan “Otopratik markamızla alanında uzman ve vizyoner iş ortakları ile iş birliğine gidiyoruz. Hedefimiz, 2017 yılı sonunda, 29 ilde 44’e ulaşan mağaza sayısını 5 yılda 200’e çıkartarak hem müşterilerimize hem de iş ortaklarımıza hızlı bakım ve servis alanında en iyi ve en yeni hizmetleri sunmak. Bu kapsamda da Temsa Motorlu Araçlar’ın iş ortakları ile bu projeyi hayata geçiriyor olmak bizim için mutluluk verici. Amacımız mükemmel müşteri deneyimi ve memnuniyetinden ödün vermeden hızlı bir şekilde servis ağımızı genişletmek. Bunun da ilk meyvesini Gaziantep’te hayata geçirdik” dedi.

 

TEMSA, Kamil Koç’a 26 adet Safir Plus VIP otobüs teslim etti

11.05.2018 – Türkiye’nin ilk ve lider karayolu yolcu taşıma şirketi Kamil Koç, otobüs filosunu TEMSA ile güçlendirmeye devam ediyor. TEMSA, şehirlerarası yolcu taşımacılığının lider markası Kamil Koç’a 26 adet Safir Plus VIP araç teslimatı daha gerçekleştirdi. Bu teslimatla Kamil Koç filosundaki TEMSA otobüs sayısı 256’ya ulaştı. Teslim törenine TEMSA Satış Genel Müdür Yardımcısı Hakan Koralp, TEMSA Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Serkan Uzunay, Kamil Koç Operasyon Direktörü Çağatay Kepek, Kamil Koç Finans Direktörü Ömer Faik Ünsal ve Mapar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Şahin katıldı.

Karayolu yolcu taşımacılığının 92 yıllık markası Kamil Koç, yolcularının güvenliği ve konforu için filosunu TEMSA ile büyütmeye devam ediyor. Türkiye’nin lider otobüs üreticisi TEMSA, Kamil Koç Otobüsleri A.Ş. filosuna son olarak 26 adet TEMSA Safir Plus 2+1 VIP araç daha teslim etti. Araçların teslim töreni, TEMSA Satış Genel Müdür Yardımcısı Hakan Koralp, TEMSA Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Serkan Uzunay, Kamil Koç Otobüsleri A.Ş. Operasyon Direktörü Çağatay Kepek, Kamil Koç Finans Direktörü Ömer Faik Ünsal ve Mapar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Şahin’in katılımıyla 11 Mayıs Cuma günü İstanbul Çırağan Sarayı’nda yapıldı.

Otobüslerin teslim töreninde konuşan TEMSA Satış Genel Müdür Yardımcısı Hakan Koralp, “Bugün burada gerçekleştireceğimiz törenle; Türkiye’nin en prestijli karayolu yolcu taşımacılığı şirketi Kamil Koç’la uzun yıllara dayanan iş birliğimize bir tuğla daha koyacağız” dedi. “Türkiye’nin en itibarlı seyahat şirketi olan Kamil Koç’a, TEMSA ailesinin gururu olan 26 adet Safir Plus 2+1 VIP otobüsünü teslim edeceğiz” şeklinde konuştu.

Hakan Koralp, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kamil Koç ile uzun yıllardır sürdürdüğümüz iş birliğinin artarak devam ettiğini görmek bizler için işimizi doğru yaptığımızın en önemli göstergesi. Bu kapsamda, bu iş birliğinin gerçekleşmesinde büyük emeği olan Kamil Koç ailesinin tüm yöneticilerine teşekkür etmek istiyorum. Türkiye’nin iki köklü firması olarak, bu iş birliğimizi gelecekte daha da geliştirecek ve daha nice araç teslim törenlerinde yine sizlerle hep birlikte olacağımıza inanıyorum. Bu 26 yeni otobüsle birlikte Kamil Koç filosundaki TEMSA imzalı araç sayısının 256’ya ulaşmış olması da bizim için ayrı bir gurur kaynağı. Çağın gerektirdiği tüm teknolojik özelliklere sahip, yolcu ve çalışan konforunu en üst düzeyde temin eden Safir Plus VIP otobüslerimizin Kamil Koç’a hayırlı olmasını diliyorum.

“TEMSA İLE FİLOMUZUN KONFORUNU ARTIRIYORUZ”

Törende bir konuşma yapan Kamil Koç Otobüsleri Operasyon Direktörü Çağatay Kepek ise şunları söyledi: “Kamil Koç olarak 100 yıla yaklaşan tarihimiz boyunca ana hedefimiz yolcularımızı en konforlu ve en güvenli bir şekilde hizmet vermek oldu. Bu iddiamızı sürdürmek hem sağlam bir altyapı hem de eğitimli ve güler yüzlü çalışanlarla mümkün. Yolcularımızın sağlığı, rahatı ve güvenliği için kullandığımız otobüsler büyük önem taşıyor. Bu itibarla Kamil Koç olarak araç filomuzu yenilemeye, teknolojik olarak gelişmiş otobüsleri filomuza katmaya özel önem veriyoruz. Bu noktada uzun yıllardır güçlü bir iş birliğimizin olduğu TEMSA, en büyük paydaşımız olarak bize geniş bir seçenek sağlıyor. Bugün teslimatı yapılan 26 adet TEMSA markalı araç ile birlikte sezon öncesi önemli bir adım atmış oluyoruz. Bu adım elbette bu yıl için bir ilk ancak son değil. Yıl içinde yapılacak yeni otobüs yatırımları ile Kamil Koç filosunu her geçen gün biraz daha büyüteceğiz.”

Çağatay Kepek sözlerini şöyle sürdürdü: “Kamil Koç her yıl olduğu gibi bu yılda kendisine son derece büyük hedefler koydu. Bu yıl ki yolcu hedefimiz yaklaşık 20 milyon yolcuya hizmet vermek. İlk dört aya dair sonuçlara baktığımızda bu hedefe ulaşmamız çok uzak bir ihtimal olmadığını görüyoruz. Tabi bu noktada en büyük destekçimiz her zaman olduğu gibi iş ortaklarımızdır. Şirketimiz kurulduğu günden bugüne değişmeyen en önemli kuralı adalet duygusudur. Biz, sektördeki genel durum aksine, otobüsçümüzde de acentemizde her zaman adil olduk ve kazandırdık. Bu anlamda Kamil Koç iş ortakları ile birlikte büyüdüğünü bundan sonra da böyle olacağını açık yüreklikle söyleyebilirim. Bu vesileyle güvene ve karşılıklı anlayışa dayalı bu iş birliği için tüm TEMSA ailesine teşekkürlerimi sunuyorum.”

TEMSA’nın çevre dostu araçlarına belediyelerden tam not!

10.05.2018 – Yurt içindeki 20 bine yakın otobüs ve midibüsüyle, Türkiye’nin en büyük araç parkına sahip olan TEMSA, Antalya’da gerçekleşen Marmara Belediyeler Birliği Genel Kurulu’nda, Türk mühendisleri tarafından tasarlanan MD9 LE model aracını sergiledi. TEMSA standını ziyaret eden çok sayıda büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanı, şirketin çevre dostu araçlarıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Marmara Belediyeler Birliği 2018 yılı 1. Olağan Meclis Toplantısı Antalya’da gerçekleştirildi. Marmara Belediyeler Birliği Başkanı ve aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mevlüt Uysal başta olmak üzere çok sayıda büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanının katıldığı toplantıların ana gündem maddesi, doğanın ve çevrenin korunması oldu. Yüzde 100 Türk mühendisleri tarafından tasarlanan çevre dostu araçlarıyla, son 5 yıldır Türkiye’de sektör lideri konumunda bulunan TEMSA da Marmara Belediyeler Birliği Genel Kurulu’nun katılımcıları arasında yer aldı. TEMSA, şehir içi taşımacılığında en çok tercih edilen araçları arasında bulunan MD9 LE’yi, Marmara Belediyeler Birliği Genel Kurulu kapsamında sergiledi. TEMSA standını ziyaret eden çok sayıda büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanı, şirketin şehir için ulaşımında kullanılan çevreci araçlarından MD9 LE ve MD9 electriCITY ile ilgili yetkililerden detaylı bilgi aldı; MD9 LE model aracında incelemelerde bulundu.

MD9 LE Hakkında

– MD9 LE, otomatik şanzımanı, bağımsız ön aksı, yükseklik ayarlı direksiyonu, geniş sürücü bölgesi ve ergonomik gösterge paneli ile sürücüler için konforlu bir sürüş keyfi sunuyor.

– Tasarımda kullanılan paslanmaz ve kompozit malzemeler, aracın uzun ömürlü ve daha hafif olmasını sağlıyor.

– Yüzde 100 Türk mühendisleri tarafından tasarlanan araç, 3 kapısıyla hızlı ve rahat yolcu sirkülasyonuna imkân tanırken, operatörlere ciddi bir maliyet avantajı sunuyor.

MD9 ELECTRICITY HAKKINDA

-Temsa tarafından taşımacılık sektörünün ihtiyaçlarına göre geliştirilen MD9 electriCITY, fosil yakıt yerine sürdürülebilir bir enerji kaynağı olan elektrikle çalışıyor, sessiz olmasıyla şehirlerdeki gürültü kirliliğinin azaltılmasına da büyük katkı sağlıyor.

-63 yolcu kapasiteli MD9 electriCITY; üç kapısı sayesinde hızlı yolcu indirme-bindirme olanağı sağlıyor.

-200kwh batarya ile 230 km menzil özelliğine sahip olan bu otobüs, 6 saatte şarj edilebiliyor.

 

TEMSA’dan Çetur’a 16 adet Prestij SX

05.05.2018 – Turizm ve personel taşımacılığı alanında hizmet veren Çetur, filosuna 16 adet Prestij SX araç ekledi. Firmanın toplam TEMSA araç sayısı 32 oldu.

Türkiye’nin lider otomotiv üreticilerinden, TEMSA yurt içindeki araç parkını genişletmeyi de sürdürüyor. TEMSA son olarak, 45 yıllık deneyimi ile sektörünün lider firmalarından Çetur ile satış anlaşması imzaladı.

TEMSA’nın Adana Fabrikası’nda yapılan teslimat törenine, Çetur Filo Kiralama Lojistik ve Satın Alma Müdürü Muharrem Demirörs, TEMSA yetkili bayii Pilavcı Otomotiv Sahibi Hasan Pilavcı ve TEMSA Satış Müdürü Baybars Dağ katıldı.

Filoya 16 Prestij ekledi

Teslimat töreninde açıklamalarda bulunan Çetur Filo Kiralama Lojistik ve Satın Alma Müdürü Muharrem Demirörs, 45 yıllık deneyimi ile sektörünün lider firmalarından biri olduklarına dikkat çekerek,

“Müşteri memnuniyeti odaklı çalışma anlayışımızla hizmet verdiğimiz alanlarda ilklerin de uygulayıcısı olduk. Dolayısıyla yaptığımız yatırımlarda da yüksek kalite standartlarımıza uygunluğunu göz önüne alıyoruz. TEMSA bu noktada önemli paydaşlarımızdan biri diyebilirim. Finansman koşulları, ödeme imkanları, araçları işletme sürecinde yakıt açısından ekonomik olmaları ve satış sonrası hizmet gibi konular TEMSA tercihimizdeki önemli etkenlerden sadece birkaç tanesi. Daha önce 16 araç alımı gerçekleştirmiştik. Bugün filomuza 16 adet Prestij SX araç daha ekledik. Bizi rekabette ön plana çıkaracak sürdürülebilir yatırımlara ihtiyacımız var. Bu nedenle filomuzu büyütmeye müşterilerimize en iyi hizmeti, en iyi araçlarla sunmaya devam edeceğiz. TEMSA yönetimine de bu iş birliği sürecinde gösterdikleri ilgi ve destekler içinde teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Midibüs pazarının lideri: Prestij SX

TEMSA Satış Müdürü Baybars Dağ ise 2018 yılına hızlı bir teslimat süreci ile girdiklerine dikkat çekerek şöyle devam etti: “Türkiye’nin önde gelen firmaların yatırım tercihinde TEMSA yer alıyor. Özellikle Prestij SX ürünleri geçtiğimiz yıllarda taşımacıların en çok tercih ettiği ürünler arasında yer almakla birlikte 27 kişilik midibüs pazarının da lider aracı. TEMSA Prestij SX aracımızı açık ara lider yapan etkenlerin arasında düşük yakıt tüketimi, güçlü performansı ve sürüş konforu bulunuyor. TEMSA Prestij SX araçlarımız yüksek manevra yeteneğiyle zorlu koşullara uyum sağlarken, yaygın servis ağıyla kullanım avantajı sağlıyor. Çetur da uzun yıllar iş birliğinde olduğumuz değerli firmalarımızdan bir tanesi. Teslimini gerçekleştirdiğimiz 16 adet TEMSA Prestij SX’in firmaya hayırlı olmasını diliyorum.”